15 Февруари, 2021 08:41 3 847 47

Разследват неправилно захранване на частен обект

  • младеж-
  • софия-
  • токов удар-
  • 16-годишен

16-годишно момче загина на столичния булевард "Иван Гешов"

Разследват неправилно захранване на частен обект - 1
Снимка: БГНЕС

Продължава разследването на инцидента, при който 16-годишно момче загина на столичния булевард "Иван Гешов", предаде "Нова телевизия".

По първоначална информация момчето е пресичало пешеходна пътека, когато го удря ток с високо напрежение.

Основната версия за трагедията е неправилно захранване на частен обект. Заради оголен кабел токът е протекъл по металната рамка на шахта в района.

Кабелът идва от блок и минава през целия булевард.

„Искам да изкажа съболезнования на роднините на починалото момче. Това което виждаме може да са неправомерни действия от частно лице. Тече разследване и предстои органите на реда да изяснят случая”, заяви инж. Христо Вълчанов, зам.-кмет по строителството на район „Триадица”.

„Категоричен съм ,че един от кабелите няма разрешение, защото той се намира на територията на болницата. Шахтите в района се поддържат от енергоразпределителни дружества”, добави инж. Вълчанов.

Той добавя, че главният архитект на Общината отговаря за поставянето и въвеждането в експлоатация на павилионите.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой

    34 0 Отговор
    Кой е този частен обект?????
  • 2 Последния софиянец

    55 4 Отговор
    Довечера в 19 30 се събираме родители пред Столична община да вземем оставката на Фандъкова. Избиват децата ни. Елате всички! 4757

    Коментиран от #45

  • 3 ооох

    52 1 Отговор
    Отново отклоняване на вниманието. Кой е разрешил съществуването на частни, незаконни обекти? Кой? Фандъковааааа...Това е виновният.
  • 4 адаша

    36 7 Отговор
    Бог да го прости момчето.
    Сега разбрах защо провинциалистите прескачат трамвайните линии...

    Коментиран от #11

  • 5 Дред

    40 0 Отговор
    Започва прехвърлянето на топката.Тази паплач трябва да бъде съдена до дупка.Светла му памет на момчето!
  • 6 Венцислав Михайлов??? На Пешеходна

    37 1 Отговор
    Пътека каква шахта, какво високо Напрежение??? Търсете Фандъкова!!! Наблизо няма Подстанция, няма и шахта на Пешеходна пътека!! Проверете, вижте и пишете Истината!!!
  • 7 Безотговорност

    34 0 Отговор
    Съболезнования на родителите на нелепо
    загиналото момче ! Лична отговорност от
    Кметицата Йорданка Фандъкова !
  • 8 Кмета

    12 0 Отговор
    СОЩ "разследва" случая !
  • 9 гадно

    30 0 Отговор
    Какво е неправилно захранване, кой е осъществил връзката, не са ли ЧЕЗ тези които го правят или може всеки да си прекара кабел и да се върже???

    Коментиран от #15

  • 10 ужас

    44 0 Отговор
    До кога това беззаконие Никой нищо не знаел за обекта .Ами защо получават заплати хиляди клатиклатурковци в общините !!
  • 11 аха

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "адаша":

    Значи Даниел Боримиров , макар и момчето да е било от село , и е прескачало първите дни трамвайните релси в София , е било право , щото не се знае в тази територия , кой с какви каръшки ръце пипа.
  • 12 българин

    27 0 Отговор
    ЧЕЗ не са виновни , заото кабела е прекаран след електромера ,а сега да отговарят от общината защо никой ,нищо не знае и не е видял !!!!

    Коментиран от #21, #34

  • 13 Медицинска Акад

    31 0 Отговор
    Който и да го е извършил трябва да лежи за предумишлено убийство, наскоро писах пак за този квартал, малко трафопостче на улицата, отгоре навес.
    При направена от мен забележка, че при дъжд ще има инциденти.
    И че в чужбина подобни обекти подлежат на закриване и огромни санкции, ми отговориха не ни давай акъл, дай ни пари.
  • 14 Тити

    32 0 Отговор
    Престъпници.ЕДИН НАЙ-НАГЛО съобщаваше,че нямал нищо общо с кабела.Човешкият живот тук няма никаква СТОЙНОСТ.Всичко е фалшив пиар.ВЕРОЯТНО ДРЕБЕН ЧИНОВНИК Е ПРИБРАЛ ЕДИН ПЛИК и сега всеки ще търси аргументи и ще прехвърла вини.Корупция на всички нива .И дребна и чудовищна.
  • 15 Последния софиянец

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "гадно":

    В неделя пред зайчарника на Бойко в Банкя крадяха ток от улична лампа. Десетки метри кабел навит на руло. Баце открадна милиарди, а краде ток.
  • 16 Българка

    27 0 Отговор
    Съболезнования към близките на момчето! На негово място можеше и може да е всеки от нас.
    Колективната отговорност води до пълна безотговорност. Сега всички институции си прехвърлят вината и отговорността.
    В България не е необходимо да има хиляди институции, комисии. Законите и нормативната уредба са в пълен хаос, противоречащи си взаимно. И това е умишлено, за да има вратички за измъкване на виновните калинки
    Необходими са простички, но ясни и кратки закони, които да не се променят непрекъснато, но да разписват ясно правилата- права, задължения, отговорност
  • 17 Eлектричара

    32 0 Отговор
    Частно лице си е теглило кабел през шахтите на електрото през целия булевард???!!! Тези не са в ред, кой изобщо ще им се върже на историята!
  • 18 Медицинска Акад

    29 0 Отговор
    За изнесените улуци на сгради на тротоарите, отново няма реакция.
    За климатиците течащи на тротоарите, заледяващи при ниски температури тротоарите-отново няма реакци.
    Медицинска.
    За 2 часа работа есента да обходят Медицинска и да видят проблемни места и обекти.
    Мързи да си мръднат... от топлия общинарски стол.
  • 19 Учителка по руски

    19 0 Отговор
    По важно е да запазим властта си !
  • 20 Дълбоко виждащ

    12 0 Отговор
    така,е най лесно,да се обвини не държавно дружество!!погледнете,огледайте се и какво виждате...Какафония от жици и кабели,открити непоставени в защитни кутии,а инфраструктурата навън е дело на държавата,респективно община!интересно,при толкова затваряния,какъв частен обект???Явно е затворен ,а бушоните свалени!за прокарване на Ел,енергия до обекта проверка и печат удрят от енергото,а разрешение и начин на прокарване от няколко места!Защо ни правят на.....и ни пращат за зелен хайвер при положение,че вината е в залите разрешение и подписалите,че това е безопасно???Как пак никой във власта не е виновен???
  • 21 Супер Марио

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "българин":

    Кабела е прекаран след електромера отново през шахтите ти не си нормален! Кааелите за да стигнат до електромера минават през общо външно табло до таблото във входа. Излиза, че някой е извадил кабел от апартамента и го е набурал в шахтите под земята!
  • 22 патил

    15 1 Отговор
    Преди години започнаха да ни изгарят телевизори , да падат автоматични предпазители , отнесихме се до" Енергото което Вече го Няма " секратено ЕВН , казаха проблема е при вас . Ние сме техници , извикахме по-големи техници в къщи вдигат ръце . И когато започнаха да изгарят големите предпазители в главното табло на компанията , тогава се разтичаха копаха кабела дебел около 60-70 мм установиха пробив в изолацията и го снадиха мястото с парче , нещо като байпас . Така че вяра на тия повече никаква .
  • 23 Гарантирано от ГЕРБ !

    12 0 Отговор
    Те това е ! ДОКОГА бе хора ! ДОКОГА !
  • 24 Az2020

    20 3 Отговор
    Не съм много сигурен каква точно е истината. Вероятно е имало сипана сол за да се размрази пешеходната пътека, което е увеличило проводимостта. Също е вероятно детето да е било с мокри обувки, което също е влошило нещата. Не вярвам, обаче утечката да е била на 220V защото при утечка на такова напрежение едва ли би имало такива последствия. Повече ми прилича на утечка от контактната мрежа на тролейбусите, но това вече разследващите да го кажат...

    Коментиран от #33

  • 25 Васил

    11 0 Отговор
    Има ли нещо което е по правилата във България освен когато взимат парите на данъкоплатеца?
  • 26 AC / DC

    10 0 Отговор
    Винаги бягат от отговорност герберугите.
    Така правят комунистите ! Ами,те са такива !...
  • 27 Asdfg

    15 1 Отговор
    Фандъкова ВЕДНАГА ОСТАВКА! ВЕДНАГА!
  • 28 Аз40🏴‍☠️

    14 2 Отговор
    Най-бързо разпадащата се държава в целия свят. Благодарете на ГЕРБ началото на април.
  • 29 анонимен

    11 1 Отговор
    ЧЕТА И ПРЕПРОЧИТАМ НАПИСАНОТО И ПРЕДИ ВСИЧКО ИЗКАЗВАНЕТО НА ТОЗИ ЗАМЕСТНИК КМЕТ! ОТ ВСЯКА НЕГОВА ДУМА ПРОЛИЧАВА ОПИТА ДА НИ ЗАБЛУДИ ЗА ВИНОВНОСТТА НА "ДРУГИТЕ" БЕЗ ДА ВКЛЮЧВА В ГРУПАТА СВОЯТА "НЕВИНОВНОСТ"! СЛЕД КАТО Е БИЛ ЗАХРАНЕН НЯКАКЪВ ОБЕКТ И СЛЕД ТОВА Е ЗАКРИТ НЕ СЛЕДВА ЛИ КОНТРОЛЪТ ОТ ОБЩИНАТА ДА ПРОКОНТРОЛИРА БЕЗОПАСНОСТТА? ЩОМ КАТО ПРЕДИ Е ДОСТАВЕНО ПАПРЕЖЕНИЕ И НЯМА ПОДОБЕН ИНЦИДЕНТ ЗНАЧИ ВСИЧКО Е НАПРАВЕНО ГРАМОТНО! ТОВА ЗАХРАНВАНЕ Е РЕАЛИЗИРАНО С РАЗРЕШЕНИЕТО НА ОБЩИНАТА, А ТОВА ЧЕ ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ НА РАЙОНО СЕ Е ПОДПИСЪЛ НЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ ОТГОВОРНОСТ ЗАМЕСТНИК -КМЕТА ПО СТРОИТЕЛСТВОТО" КАКВО Е ИЗВЪРШИЛ ТОЙ СЛЕД ЗАКРИВАНЕТО НА ОБЕКТА? ОТСТРАНЕНИ ЛИ СА ПОВРЕДИТЕ НА АСФАЛТОВОТО ПОКРИТИЕ И ДАЛИ ВСИЧКО Е ОБЕЗОПАСЕНО! В ПРАКТИКАТА НЕ ВСИЧКИ НЕЩА НАПИСАНИ НА КНИГА СА ПО-ЕФЕКТИВНИ ОТ ПРЕДПИСАНОТО МЯСТО И ТРАСЕ НА ЗАХРАНВАНЕ ЗА ДА СЕ ОПРАВДАВАТ С ТОВА! ТУК ДРАГИ ОБЩИНАРИ ГОВОРИМ ЗА РЕЗУЛТАТ ОТ БЕЗОТГОВОРНО И НЕБРЕЖНО СЛЕДСТВИЕ ОТ НЕДООЦЕНИНЕ ЧОВЕШКИ ДЕЙСТВИЯ ДОВЕЛИ ДО СМЪРТТА НА НЕВИННО ДЕТЕ, КОЕТО МОЖЕШЕ ДА БЪДИ НЯКОЕ ОТ ВАШИТЕ!
  • 30 Децата ни умират !

    10 0 Отговор
    Други емигрират !
    Трети зомбират !
    А в ГРОБ пари събират !
    Партакешите да си обират !
  • 31 Красно село

    5 0 Отговор
    Този ако е един с брадичка в общината, и ако издава Той разрешенията, ясна е работата.
  • 32 Мълчанието на агнетата

    13 1 Отговор
    Родители,спите ли !
    Да се потърси отговорност от виновните лица!
    Това са общинските власти в лицето на ГЕРБ !
  • 33 12345

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Az2020":

    А поне сигурен ли си кой носи вина
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 трпх

    7 1 Отговор
    Снощи официално лице 10 пъти повтори, че кабелът води до болница, обаче репортерката 10 пъти натърти, че кабелът водел до будка за сандвичи, просто тя бе решила, че трябва будката да бъде "посочена с пръст", че краде ток. И не спря тази жена да внушава, че виновна е будката. Днес по всички медии вече е разтръбено, че будката е убиец.
  • 36 Няма ли край ?! Безумията !

    12 0 Отговор
    Помните ли, случаят с фонтана на "Славейков"?!
    Този път трябва да има край ! Млади хора си
    отиват заради тъпаците от ГРОБ !
  • 37 НАЙ ГОЛЕМИЯ ВИНОВЕН

    6 1 Отговор
    Е един безкнижовен !
    Дано от него няма спомен !...
  • 38 АНДРЕШКО

    6 2 Отговор
    ВСЕКИ ДЕБИЛ СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА - НАРУШАВА ЗАКОНИ, ПРАВИЛА, КРАДЕ ПАРИ, ТОК, ВОДА, УКРИВА ДАНЪЦИ, УСИГУРОВКИ,ВНАСЯ И ГОРИ БОКЛУЦИ, ТРОВИ НАРОДА, НАКРАЯ БОЙКО ВИНОВЕН?
  • 39 До кога

    9 0 Отговор
    Сега пак започва прехвърляне на отговорност и виновни няма за всичко е така в тази държава. Шадраванът на Славейков същата работа беше и там жертва.......
  • 40 ПАРИ МЪНИ

    7 2 Отговор
    ШЕФА НА БОЛНИЦАТА Е ОТДАЛ ПЕТНО ОТ ИМОТА НА БОЛНИЦАТА ПОД НАЕМ НА НЯКОЙ - ДА СИ СЛОЖИ ПАВИЛИОНА? ЗАХРАНИЛИ ГО С ТОК НЕЛЕГАЛНО, СЛУЖИТЕЛ /КМЕТ ИЛИ АРХИТЕКТ/ В ОБЩИНАТА СИ Е ВЗЕЛ НЕГОВОТО ЗА ДА РАЗРЕШИ И ЕДНО ДЕТЕ СИ ОТИДЕ?
  • 41 Истината

    5 1 Отговор
    Прoкурaтурaтa дa ce caмoceзирa и извикa coбcтвeникa нa тия oбeкти,тoй щe cи признae кoй и кaк гo e зaхрaнил c тoк.Тoвa крaдливo плeмe ce cчитa нeдoceгaeмo и нe cпaзвaт никaкви прaвилa.Инcпeктoрaтитe cъщo нe cи вършaт рaбoтaтa.Вмecтo дa ceдят пo цял дeн пo бюрaтa cи,нeвършeйки никaквa рaбoтa дa излязaт пo улицитe и дa cи гoнят нeрeднocтитe.
  • 42 Гражданин

    5 0 Отговор
    Да се криминализира със закон незаконното и неправилно присъединяване на обекти с ток.
  • 43 Перо

    5 1 Отговор
    Има конкретни лица от енергото,на които е възложено и имат достъп до шахтата и са работили в нея. Отговорност носи възложителя,че не е проконтролирал работата на техниците и не е взел мерки за безопасност! Иначе процедурите за вкарване на ток и вода са тежки и продължителни,а изпълнението некадърно и вредно!
  • 44 от квартала

    11 0 Отговор
    Официалната версия в медиите е ЛЪЖА. И е естествено защото си ги знаем какви са... Какъв захранващ кабел, какъв частен обект?? За тези будки им трябва 220 волта ниско напрежение. А то/променливо напрежение-AC/ рядко убива! Това е ясно на всички техници и специалисти. Как от шахта,през обувки ще затвори веригата и крачно напрежение 220 AC ще убие човек на място??? Няма как!!!
    Момчето се е подпряло до оградата /свалена след инцидента!!!/ , която явно е била под напрежение,свързана със стълб на СО! А Електротранспорт София-Тролейбусите работят на 600 Волта прав ток-DC!! Това наистина убива. Другата вероятност- светофарната уредба- на какво напрежение работи- да кажат запознатите, но не е 600 Волта... Гербавите калинки и услужливите медии ни пробутват фрапантно фалшива версия, а който вярва на телевизиите в БГ в последните години е откровен глупак!
  • 45 АУУУУУ

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Използването на това нещастие за болни политически амбиции... ПОКАЗА ЧЕ ВИЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПРОТЕСТИ НЯМАТЕ НИКАКЪВ МОРАЛ И СТЕ ГОТОВИ НА ВСЯКАКВИ ГАДОСТИ ЗА ДА СЕ ДОКОПАТЕ ДО НЯКАКВА ВЛАСТ 🤮🤮🤮🤮 Аз съм един гаден ГЕРБАДЖИЯ и затова искам този идиот който е направил този кабел да влезе за дълги години в затвора 🤬🤬🤬

    Коментиран от #47

  • 46 Неправилно захранване на частен обект???

    4 0 Отговор
    Удря го ток с Високо напрежение!!!! Тука е голямата лъжа!!!! Частен обект няма консуматори Високо напрежение!!! ЧЕЗ може да захранва трафопост с високо напрежение, и Отговорността е негова!!!! Кой Лъже в Случая???нямали един грамотен, не Книжен Енергетик да каже какво е станало,??? Или никой не иска да каже истината??!!
  • 47 ГРОБ

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "АУУУУУ":

    Искаш да влезе в затвора,ама си е платил на някой още по-гаден гербаджия-я главен архитект на община,я контролен орган (разбирай държавен служител на ГРОБ) и как да го закачаме човека!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове