Last news in Fakti

22 Март, 2022 09:46 2 243 46

Радулов: Не се намери един достоен прокурор

  • николай радулов-
  • достоен-
  • прокурор

Главният прокурор се опитва да си припише заслугата по разкриването на дупката в държавната хазна от 500 млн. лева, казва депутатът от ИТН 

Радулов: Не се намери един достоен прокурор - 1
Снимка: БНТ

Арестът на Бойко Борисов беше очакван и желан от огромната част от българските граждани. Това, което направи МВР беше напълно законно. Министерството нямаше друг начин, по който да вкара в процедура няколкото отчетливи случая, в които Борисов участва и извършва нещо незаконно. Това каза в студиото на “Денят започва” депутатът от “Има такъв народ” Николай Радулов - заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.

“Случаят с Васил Божков сякаш беше най-ясен, защото при него, освен че се раздават подкупи за близо 70 млн., държавата е загубила половин милиард”, отбеляза той и допълни: “Това не се доказа, защото не се даде възможност да се работи по този случай. Прокуратурата и при предишното управление отказваше да се занимава с този случай, въпреки че беше публично много известен.”

По думите му главният прокурор се опитва да си припише заслугата по разкриването на дупката в държавната хазна от 500 млн. лева.

“Очевидно е, че имаше нужда поне да се покаже на хората, ако не невъзможността да се работи без една действена прокуратура - реформирана и с ново ръководство, то истинското отношение на прокуратурата към всеки сериозен случай на корупция у нас”, заяви Радулов.

Според него дори и по-дребните проблеми, очертани в последните месеци, включително свързаните с изборите, прокуратурата е препятствала разследването.

“Аз мисля, че разследващите в МВР се надяваха в цялата прокуратура да се намери някой достоен прокурор, който да образува дело. Ако се беше намерил такъв прокурор с мъжко сърце, най-вероятно той щеше да бъде следващият главен прокурор. За съжаление, се видя, че прокуратурата е овладяна и се ръководи от главния прокурор”, предположи депутатът от ИТН


Поставете оценка:
Оценка 4 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    48 10 Отговор
    За ГЕРБ и ДПС трябват трудови лагери,а не затвори,за да могат да си заработят откраднатото! В затвора ще им е прекалено леко, трябва да се трудят от сутрин до вечер!

    Коментиран от #10, #41

  • 2 сектант

    19 5 Отговор
    Главния. ПроКУРор
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ами

    12 22 Отговор
    Щото кирю канадеца нищо не свърши за цяла година. То и аз мога да кажа че съм восил пликове у чекмеджето ама никой не ме е видял, документи нема
  • 5 гнус

    13 16 Отговор
    Радулов преди седмица обяви, че изчегъртането е метафора, сега обърна палачинката. Радулов, как са кварталните милиционери?
  • 6 Истината

    17 12 Отговор
    Абе радулов,след като си такъв голям умник накарай вашия шеф на НАП да си събере невнесения дълг от божков към хазната от над 500 милиона лева.
  • 7 Значи

    8 3 Отговор
    Акцията е била нещо като провокация към суверена - прокуратурата не струва и пет пари, давайте да я махаме. Добре, че има среднощни брифинги, които да разяснят истинските цели на тъй нареченият разпит на премиера, възторжената заря от местни жители при ареста на лидера на опозицията, всички недокомплектовани документи и разни други неясноти.
  • 8 говори ала бала

    12 3 Отговор
    глупости, не е въпрос на достоинство а е въпрос на право
  • 9 Факт

    11 3 Отговор
    След смяната на Гешев всички командировка на село!
  • 10 Знаеш ли

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "Възраждане=ГЕРБ=ДПС":

    познавам един активист на ГЕРБ,ами много свястно момче ходи на работа има си малко магазинче ,работи и двете места има свястно семейство,грижи се за майка си,грижи се за градинката пред блока и ремонтира детската плащадка.Виждам го почти всеки ден и не съм видял да разполага са много пари.Как да се съглася с теб,че той трябва да бъде пратен в трудов лагер заради това че е в ГЕРБ.Вероятно си твърде млад за да разсъждаваш задълбочено,но подобни лозунги които издигаш са с доста фашистки уклон,ако въобще разбираш какво значи думата,по-добре е чети повече и пиши по-малко,така няма да ли личи ,че вероятно не си много умен.

    Коментиран от #27

  • 11 Ти ли си😂😂

    8 8 Отговор
    Грамоният бе? Реклама ли си правиш. Дърт комунист
  • 12 Гешеееев,КОГА започваш?Чекмеджета,рекет,

    13 4 Отговор
    500 милиона в шкафа на Борисов.. 🙈🙊
  • 13 Виж сега Радулчо

    11 10 Отговор
    "Арестът на Бойко Борисов беше очакван и желан от огромната част от българските граждани. Toва,което направи МВР беше напълно законно." Първо, ти си много далече от огромнаата част от българските граждани! Второ, МВР ги прибра законно/ макар и по комунистически/, прокуратурата обаче, ги пусна още по-законно, защото любимото ти МВР и Кирчо се изложиха тотално дилетантски.
  • 14 Рико

    13 2 Отговор
    Материалите, дадени на прокуратурата на РБ, са дадени и на Кьовеши! Да видим още колко увъртане ще има в стил "змия в терариум"!
  • 15 гнус

    11 3 Отговор
    На прокуратурата заедно с охранителните фирми им дайте някой кокошкар или квартална кримка, да видите как ще му съсипят живота за 20-30 лв, ще го преследват, ще го размажат психически и физически, ще го тормозят с години и ще се опияняват, че имат пълната ВЛАСТ над съдбата му и може да правят каквото си искат с него, без да им се потърси отговорност. Това обичат да вършат в прокуратурата- гавра със слабите.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Радулов, ако обичаш не лъжи!

    11 4 Отговор
    Това дело за тия 700 милиона е заведено срещу Черепа Божков през 2020 година при управлението на ГЕРБ и Патриотите, с премиер Борисов и главен Прокурор Гешев! Така че и ти и Кирчо ПАПУРА НЯМАТЕ ПРАВО ДА СИ ОТВАРЯТЕ УСТАТА И ДА ЛЪЖЕТЕ!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 мтгр

    8 4 Отговор
    Единственото нелогично беше часът на ареста. Не можеха ли в нормално време да го посетят? И защо човек, който не се укрива, бива арестуван от дома му, вместо по каналния ред- призовка и пр.?
  • 20 Другарю Радулов

    10 2 Отговор
    помолете най-учтиво другарят Рашко Имотния да отиде до Дубай и да докара Черепа "в чувал" и тогава делото ще продължи с пълна сила! А може и да докарате и Цв. Василев от Сърбия!
  • 21 мтгр

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "1944":

    Точно съветският модел на прокуратурата трябва да бъде изкоренен. Моделът!

    Коментиран от #34

  • 22 И за Русия и за руската армия

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    само ВЕЧЕН СРАМ И ПОЗОР! Тия хора никога няма да могат да претендират, нито за център на славянството, нито за защитници на православието! Лъжата лъсна! Русия убива славяни, унищожава славянски държави и праща ислЯмисти от Чечня да колят мъже, жени и деца, православни украинци! ВЕЧЕН СРАМ И ПОЗОР ЗА РУСИЯ И РУСКИЯ НАРОД!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    8 3 Отговор
    Какви достойни прокурори???? Всички, до един, са ПРОДАЖНИЦИ, СТРАХЛИВИ МИШКИ И МАФИОТИ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Знаеш ли":

    А ти като се смяташ за толкова умен,седни ти и помисли или направо попитай,това активистче на ГЕРБ,което ти познаваш,за какво се бори. Понеже се вижда,че идеологията на тази партия са само кражбите и далаверите! Лично аз познавам няколко активиста на тази партия и са все на държавни длъжности,партийно назначени и знам,че се занимават с покупка на гласове за тази партия.
  • 28 Гражданин

    8 5 Отговор
    Радулов,по повод ареста на Борисов премиерът Кирил Петков се похвали сам, че е дал показания. Те се базирали на прочетеното в Гугъл и обслужващите го медии, в които Васил Божков разказвал някакви неща. Петков извикал своя министър на вътрешните работи Бойко Рашков, бивш комунистически следовател, но много обичан от РазГрадската десница на Прокопиев, като му наредил да му вземат показания. По същата логика може да разпитате някой от улицата, който да ви разказва какво е прочел за Луната, без да е стъпвал там.
  • 29 анонимен

    7 4 Отговор
    стига вече дъвкане на тоя арест ,кой ли не се изказа, то и най некомпетентните разбраха ч че вината е в МВР, колкото и Рашков да се прави на медийна звезда, а не да гледа битовата престъпност, стига с вината на прокуратурата,като няма читави доказателства тя какво да прави , да си ги изсмуче от пръстите ли, какво защитавате Рашков , само и само Борисов да е арестуван, много елементарно и първосигнално
  • 30 гумата

    6 4 Отговор
    Ето как разсъждава бивш милицонер. Така иска да разсъждавате и вие. Законно, защото може да се упражни милиционерската власт. И гражданското общество трябва да е доволно от такъв арест, защото "голямата част от обществото го очаквала"!
    От кога свидетел се извлича от дома му за разпит по тъмно? От кога се обявява задържане на свидетел , сякаш е обвиняем и не му се повдига обвинение, но се убеждава обществото във вина , за която няма повдигнато обвинеие?
    От кога гражданското общество трябва да бъде тъпо и необразовано, за да може да бъде лъгано безпроблемно от милиционерите, които искат да имат цялата власт над съдилищата, за да смразят всяко обществено мнение?
    Приемливо ли е в България да се установи тоталитарен режим и това да остава без никаква реакция на европейските държави, а даже и със съдействието им?
    От кога се прави вечерен панаир под надслов борим се с престъпността и злоупотребите с европейските фондове, но говорим за обвинение за изнудване срещу неизвестен извършител?
    Безсрамието на Радулов всъщност е погазване на целия НПК, ЕКПЧ/която толкова много мразеха всичките тия/ и Българската Конституция

    Коментиран от #31, #45

  • 31 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "гумата":

    подкрепям напълно написаното
  • 32 Тошко

    4 0 Отговор
    Да, не се намери нито един достоен прокурор, който да играе по гайдата на бившите комунисти и ДС изроди, които изгарят от желание за МЪСТ!Точно тоя ли ЧЕНГЕСАР трябва да дава оценка на Българската прокуратура????
  • 33 дедо Авраам

    3 1 Отговор
    Аман от тъпи ченгета които говорят от името на целия български народ. Всички които се позовават на целия народ
    като правило са непрокпсаници и слуги на чужди интереси.От името на целия български народ обявявам ченгето професор доктор Радулов за безсрамен лъжец и манипулатор!
  • 34 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "мтгр":

    Кой е руския модел на прокуратурата ? Дай повече информация , защото специалистите , но не Радулов говорят за промяна на процеса , не на прокуратурата.
  • 35 Абсурдистан

    4 1 Отговор
    Това че достойни хора почти липсват в съда и прокурата, а и не само там зависи от закона. Защо в другите европейски държави нещата не са толкова зле, колкото у нас?
  • 36 друг гост

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Не само са го търсили, но и са го намерили , ти да видиш. Докладът на АДФИ е от 2019 г по искане на Специализираната прокуратура. Чети бе манипулатор, чети и не се излагай!
  • 37 Гандалф

    2 0 Отговор
    Каквито ни политиците, такава ни е и съдебната система...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Българската Прокуратура не желае

    1 0 Отговор
    да става роб на рушителите на закона, Кирчовците и маша за техните машинации и престъпления! Това прави на "луди калинки" всички престъпници в държавата!
  • 40 Гандалф

    0 2 Отговор
    На какво да се самосезира прокуратурата...божков казва, че има доказателства...само дето видяхме рисувани скечове...ако божков имаше доказателства...досега да беше ги публикувал в публичните мрежи...и циркът свършва...не казвам, че не е давал подкупи...това в българия е публична тайна, и не само той...
  • 41 Тошко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Възраждане=ГЕРБ=ДПС":

    Копейки ще фалира с тия рубли! При Волен работите са още по-зле.
  • 42 Гешев

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Масово СРС и изтезания":

    Предай ми данните за Перник и Бобоков дол. Принтирай ги и подпиши за да ги входираме.
  • 43 мнение

    3 0 Отговор
    Господин професорът бивш служител на ДС и комсомолски секретар на Ленинското управление на МВР СДВР естествено прави политическо изказване.Методи Лалов който категорично не харесва ГЕРБ и Бойко Борисов все пак бивш съдия и юрист ясно каза че действията са незаконни Същото го каза и друг бивш Съдия и министър на правосъдието Станков както и много други юристи които ясно съзнават че не може с неправомерни действия да постигнат правомерен резултат.Хипотетично ако нещо беше му се случило от високото кръвно просто си представете заглавия от типа убийци и то пряко за примера ( по негова заповед).Има толкова много неща за които може да бъде съден и рано или късно това ще се случи но по правилния ред иначе е като при него и БКП преди 1989г а не искаме това.Нека не повтарят глупостите на Цветанов.
  • 44 Жупел

    2 0 Отговор
    Затова бюджетът на гешефт-урата трябваше да бъде отрязан на 50 %. Да се съкратят сами с бягство. И без това повечето клатикрачоли със заплати 4-5 бона се занимават с глупости.
  • 45 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "гумата":

    Е то от дърти милиционери какво да очакваш? Няма как да се променят.
  • 46 ЖУК

    2 0 Отговор
    Професоре с въпрос - каков свидетел по дело срещу Борисов може да е К. Петков?На какво престъпление е бил свидетел - не видяхме никакви заковати факти и обстоятелство. Със сигурност при ГЕРБ и ББ и хора на власта и около власта има огромни злоупотреби , някои от тях са публична тайна - на МВР трябва да събере доказателствата, а това не е известно все още да е направено. Така, че никой прокурор няма да образува производство без МВР да си е свършило работата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол