Last news in Fakti
28 Юли, 2023 10624

Кой лъже за жертвите на Русия в Руско-турската война от 1877-78 година?


  • Андрей Райчев социолог Те вкарват темата „Русия е гадна“. (ПП-ДБ за 3 март) Русия е сложила двеста хиляди трупа, за да съществува България. Тази причина е неотменима. Някой може да си купи друго минало, аз не знам как се прави това. Съжалявам.
  • Огнян Стефанов журналист Не, не съжалявате, г-н Райчев, а лъжете. Услугвате на руската пропаганда и го правите съзнателно, защото сте интелигентен човек и не допускам, че сте се подвел и чак толкова невеж. В руската Уикипедия е записано, че жертвите през т.нар. Освободителна война 1877 – 1878 г. са 15 567 души.

    803 гласа
    58%
    42%
    567 гласа

Коментари

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 честен ционист

    181 62 Отговор
    В Уикипедия всеки може да си пише, каквото му дойде на акъла. Истината е, че яко се е мряло.

    Коментиран от #57

  • 3 кой

    109 62 Отговор
    Академика прави ли разлика между загинали, ранени и трайно осакатени? Чувал ли е, че войната има и втори по-голям фронт в Кавказ? И в крайна сметка малко ли са му 15 000 жертви? Сега украинците колко жертви дават? Явно не достатъчно все още, за да разберете, че победа няма да има!

    Коментиран от #18

  • 4 Българин

    98 141 Отговор
    основно украинци са били в челите отряди-руснаците са били в тила -и добре,че е било така-историята после на няколко пъти показа,че руснака е слаб воин

    Коментиран от #14, #25, #27, #28, #40

  • 5 Българин

    99 130 Отговор
    за всички е видно,че Райчев не го слуша главата
  • 6 Българин

    119 135 Отговор
    Райчев е руска подложка

    Коментиран от #47, #49


  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Коментар

    139 20 Отговор
    Пак сте се бъгнали...а българите,които са се жертвали за свободата защо не отчитате?За да може с лека ръка да отмените националния ни празник ли?
  • 9 Путлерская пропаганда

    48 101 Отговор
    Може общия брой на руските жертви в цялата война да е 15 567, но само за освообждението на България да са 200 000. Путлер знае най-добпе!

    Коментиран от #68

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

  • 12 ГГГГГГГГ

    42 60 Отговор
    Те това ни е елита.90% ЛЪЖЦИ - Райчевци.Кой ги кани лъжците да лъжат по медиите.Естествено менторите им.Един лъжец може ли да заема държавна длъжност или да палучава и харчи нашите пари от данъци.Явно в Б-я може.Щели ППДБ с образованието да спрат лъжите и пропагандата.И те ни ЛЪЖАТ.Защото именно в образованието в момента са лъжите.Първо медиите, второ учебниците, трето лустрация на елита.
  • 13 Дамян

    66 76 Отговор
    Водила се е руско-османска война,а не освободителна война за България.Никъде в никоя руска историческа книга или филм не се споменава нищо за освобождаване на България.За съжаление над сто хиляди българи помагат на русия да спечели войната,а след това тя се гаври с тях и с всички българи окупирайки княжество България и оставяйки източна Румелия под османска власт.Освобождението идва няколко години по-късно със Съединението на България!За съжаление и тогава русия показва истинското си лице вкарвайки България в поредица от войни.

    Коментиран от #16

  • 14 Турнага

    73 24 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    И тоз го гонят украинци. По него време не са и мислили още, че съществува такова жуотно ! Ма нищо и ти дай акъл ...

    Коментиран от #69

  • 15 Българин

    43 61 Отговор
    Не знам колко са жертвите от руска страна и не ме интересува.Те са водени тук от имперските си интереси за завладяване на проливите и българите за тях са били пречка за тази цел.На 3 март нищо хубаво и добро не се е случило за България,но все пак аз на 3 март празнувам Брест-Литовският мирен договор!
  • 16 шипка

    83 25 Отговор

    До коментар #13 от "Дамян":

    Много ти е промит мозъка човече чак да те съжалява човек...сякаш съжаляваш че русия ни е освободола от османско робство.книги много ...филми много един от тях е,, героите на шипка"руски цветен филм 1956г. Паметницив знак на признателност и те не са построени от комунисти ...Американците се кефят че опростачването на нацията върви твърде бързо.
  • 17 Тоя май

    64 16 Отговор
    Като го биха съвсем са объркали каквото е имало в главата му! Кощунство е да омаловажаваш героизма и многобройните жертви на руските воини .За съжаление войната е била много тежка,войските на Турция винаги са превърхождали и като численост и въоръжение и тук е мястото да споменем заслугите на местното население помагало с каквото може и Опълчението ни.Та сега да броим руснаците оставили костите по земите ни ми се вижда грозно и нелепо!

    Коментиран от #20

  • 18 Хахахаха

    40 29 Отговор

    До коментар #3 от "кой":

    България са я освободили войските от бригадите и полковете на Мариупол, Николаев, Одеса, Бердянск, Херсон, Запорожие, Киев и т. н. Сега отвори картата и виж в коя държава са тези градове и къде живеят техните наследници!

    Коментиран от #23, #56

  • 19 браво бе

    36 18 Отговор
    Стефанов ти си като тия дето сега броят жертвите на Украйна ама от данни на укро телевизиите и медий л ,после и 15500/извадка от някаква укипедия да са / защото не си ги броил , това малко ли е хора загинали в най добрата си възраст и не само руснаци тука се измества значението в тази драма на Българското опълчение и се обезмисля ПРИНОСА И ЗНАЧЕНИЕТО на хилядите Българи загинали в тази ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА заради политическите ви пристрастия в днешно време много сте жалки и обезмисляте и изопъчавате историята ни
  • 20 Хахахаха

    25 20 Отговор

    До коментар #17 от "Тоя май":

    Войските които са ни освободили са от районите на днешна Украйна другари. Сега това са две различни държави!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор

  • 22 бсп, кОПЕЙКИТЕ-ЗАБРАНА

    15 32 Отговор
    Кога ще ни кажат истината за СанСтефанския мирен договор.Кой го е виждал или чел.Това договор между Русия и Турция ли е и фигурира ли ли България в него.Забранен ли е достъпа до него от Русия.Забранен е.Турция и тя го крие.Изобщо кои части от времето от архива на България го няма и е ли той в Москва с достъп забранен.България 35 годишна ли е, 135 или 1300.Щели сме да празнуваме празника на азбуката.Това какво общо има с националния ни празник.Професори и академици с руско образование и съзнание ни мдиотяват тука.ЕЕЕ..

    Коментиран от #50

  • 23 0001

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "Хахахаха":

    ЖИВЕЯТ В ГРОБИЩАТА ,КЪДЕТО И ТИ ЩЕ ИДЕШ.

    Коментиран от #26

  • 24 НАД 60 000 СА УМРЕЛИ ОТ БОЛЕСТИ

    52 15 Отговор
    Епидемии от болести, премръзване, осакатявания. Само на Шипка жертвите от измръзвания са повече от тези в боевете . Картината "На Шипка всичко е спокойно" показва точно тоя период на охрана на прохода зимата на 1877 г. А похода към София колко жертви взема. Така , че жертвите наистина са много. И даже да са верни цифрите на Стафанов - известен агент на ДС и отявлен рософоб какво, трябва да целуваме краката на американците ли, Че какво САЩ и Англия са допринесли за нас. От Санстефанска България оставят половината пак в Турция
  • 25 шипка

    26 17 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Разбира се че са били украинци та няма да докарат войска от чукотка от камчатка. Областта украйна е била най близо до България .Логистика драги най евтино придвижване .Началството е било от Русия
  • 26 Хахахаха

    3 7 Отговор

    До коментар #23 от "0001":

    А ти мислиш че ще живееш вечно ли та пак?

    Коментиран от #30, #31

  • 27 Голяма глупост

    31 12 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    За да обърнеш ВСВ и да я спечелиш могъл само руския войник! За съжаление времето е нанесло негативния си отпечатък и не знам дали младите поколения руснаци ще се бият така както дедите им.

    Коментиран от #32

  • 28 еничерин

    29 12 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    продажниците така и не пожелахте да осъзнаете, че те не са се самонарекли "непобедимая", така са ги нарекли тези които са се мъчили да ги победят и са се проваляли отново и отново. даже и господарите ви го разбраха и затова ги сбиха едни с други ами вий си цъкайте тука глупостите важното е грантовете да се усвояват щото скоро ще приключи и тоя филм и ще трябва да се работи истинска работа имам впредвид.

    Коментиран от #89

  • 29 ТОЯ СТЕФАНОВ

    38 10 Отговор
    не съм видял и една статия, в която да напише нещо положително за Русия. Много го е яд, че ДС го е хванало за топките и го е накарало да доносничи. Не да работи за разузнаването, а да пише доноси. Е затова тая дребна душица го е яд на всички и най-вече на себе си
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор

  • 31 0001

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахаха":

    НЕ ША ВЗЕМА МАЙ :---КАТИ ПРИ МЕН.
  • 32 Българин

    25 27 Отговор

    До коментар #27 от "Голяма глупост":

    да направим една ретроспекция-повечето войни с Османската империя Русия губи,губи войната с Япония, ,ПСВ-там са победени и от нас в Добруджа ,тръгва и Финладния да завладява-пълно фиаско,ВСВ-побеждава с колосални жертви-1към 20 -но с помощта на САЩ -техника,втори фронт....Афганистан-губи ,Студената-губи...сега и в Украйна ще загуби-просто руския войник е слаб .....

    Коментиран от #35

  • 33 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    28 11 Отговор
    НЕ Е ВАЖНО КОЛКО СА ЖЕРТВИТЕ СПОРЕД УИКИПЕДИЯ. ТАМ ВСЕКИ МОЖЕ ДА РЕДАКТИРА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ. ЖЕРТВИТЕ СА ВАЖНИ, ЗАЩОТО ЖИВЕЕМ НА ТОЗИ СВЯТ СЪС ВСИЧКИТЕ МУ УДОБСТВА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЯКОИ КОИТО СА ПРОЛИВАЛИ КРЪВТА СИ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ. КОЛЦИНА СЕ ЗАМИСЛЯТ ЗА ТОВА ?! ВАЖНОТО Е КАКВО Е НАШЕТО ОТНОШЕНИЕ И КЪМ ИСТОРИЯТА И КЪМ АКТУАЛНИТЕ СЪБИТИЯ. НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ОТРЕЧЕ, ЧЕ НАСТОЯЩАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА Е В РЕЗУЛТАТ НА РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА ? ИМА ЛИ ВЪНШНИ СИЛИ КОИТО ИСКАТ ТОВА ДА БЪДЕ ОМАЛОВАЖЕНО И ЗАБРАВЕНО И ЗАЩО ? ЗАЩО АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ОТ ПРЕДИ 89-ТА КАТО ОГНЯН СТЕФАНОВ И ДЕЦА НА БИВШАТА НОМЕНКЛАТУРА КАТО ЕВГЕНИ ДАЙНОВ, ДНЕС СА НАЙ ПРЕДАНИТЕ ДЕЯТЕЛИ НА ""АНГЛОСАКСОНСКИТЕ НИ ПРИЯТЕЛИ"" ? РАБОЛЕПИЕТО И НЕБЛАГОДАРНОСТТА, НАЦИОНАЛНА ЧЕРТА ЛИ Е?
  • 34 @Козяка@

    29 7 Отговор
    От ППДБ+ГЕРБ+ДПС успяват да изпълнят заповедите на посолството на ул. Козяк. Хората се хващат за гърлата за това кой е по-важният празник. А замислял ли се е някой от безмозъчните евро-слуги какво всъщност е 4 юли ( националния им празник ) за американците...почти същото е , независимост и освобождение не са много различни, нали? Защо не можем да почитаме загиналите БЪЛГАРИ за освобождението на България, а не да спориме какви хора са влизали в състава на руската армия подпомогнала освобождението на България? Имаме нужда от нови избори, за да се видят нагласите на хората след като ППДБ и Герб предадоха така смешно избирателите си и им показаха един от най-големите средни пръсти които бях виждал в последно време.
  • 35 ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН

    26 10 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    забелязал съ, че тия дето не са българи, най-вече турци все се опитват да се пишат българи помпозно, а няма как българин да пише, че Русия губела войните с Турция. Явно си ТУРЧИН. Няма нищо лошо, но не се представяй за българин. РУСИЯ НЯМА ЗАГУБЕНА с ТУРЦИЯ ВОЙНА

    Коментиран от #37

  • 36 ПОСЛЕДНИЯТ МОХИКАН

    20 9 Отговор
    ОГНЯН СТЕФАНОВ ДА ВЗЕМЕ ДА ЗАМИНЕ ЗА ФРОНТА И ДА ПОДКРЕПИ КОНТРАОФАНЗИВАТА. ВЪВ ВОЕННИЯ КОНВОЙ ЩЕ ЗАЕМЕ МЯСТО НА ЕДИН БТР, НО ВСЕ ПАК.
  • 37 Българин

    8 5 Отговор

    До коментар #35 от "ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН":

    Кримската......

    Коментиран от #41

  • 38 Еха

    18 4 Отговор
    таз Русия и нейните интереси,ако защитавахте и с такъв плам, и българските,щеше да е рай тук.

    Коментиран от #100

  • 39 История

    28 18 Отговор
    Руснаците не са се били с цел освобождаване на България,те са се били с османската империя поради лични интереси,а факта,че се е случило точно тук и помоща на хиляди българи ,руснака е знаел,че везните се накланят на тяхна страна,а българина е помагал,защото е знаел ,че след победата на руснаците и ние ще се освободим!Но има едно НО,След победата Русия е страната,която е против съединението на България,защото те не са искали силна България,а малки княжества под тяхна диктовка!Ето това не го пишеха умишлено в социалистическите учебници по история и сега русофилите газ пикаят и не искат да приемат истината

    Коментиран от #42, #45

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор

  • 41 Я ВЗЕМИ ПОЧЕТИ МАЛКО

    15 13 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Кримската война е война на почти всички големи европейски държави срещу Русия. Което си е провал на дипломацията. Турция разбира се се включва като хиена да отхапе и тя нещо...Защото Крим е бил години наред с татарски ханове под властта на султана. Но от времето на Екатерина Велика си е руски. И нищо не спечелила Турция освен няколко крепости в Кавказ

    Коментиран от #43, #80

  • 42 8791

    33 14 Отговор

    До коментар #39 от "История":

    Тези англосаксонски опорни точки няма да спрете да ги папагалствате. Не знам за руския император какви имперски интереси е имал, но руските воини знаеха, че се бият за освобождението на православните си братя славяни. Руски, не английски, френски или американски, а руски войници умираха за свободата на България. А твоите нови англосаксонски господари услужливо превозиха войските на Сюлейман от Албания, за де се появят те на Шипка. Ама тъй са ти промили мозъка, че...

    Коментиран от #48, #59, #60

  • 43 Българин

    15 9 Отговор

    До коментар #41 от "Я ВЗЕМИ ПОЧЕТИ МАЛКО":

    Русия губи Кримската война-факт !!!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор

  • 45 AMAH OT ИДИOTИ

    25 8 Отговор

    До коментар #39 от "История":

    ЩО БЕ, ДНЕШНИТЕ НИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНЬОРИ, КОИТО НИ ЗАТВОРИХА 1,2,3 И 4-ТИ БЛОК НА АЕЦ, СПРЯХА ЮЖЕН ПОТОК, НАКАРАХА НИ ДА НАРЕЖЕМ РАКЕТИТЕ Р 300, ДА НЕ БИ ДА ИСКАТ СИЛНА БЪЛГАРИЯ ?

    Коментиран от #61

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор

  • 48 Хахахаха

    10 13 Отговор

    До коментар #42 от "8791":

    Били са се войници от районите на днешна Украйна! Факт!
  • 49 нпо агент

    18 8 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    скоро очаквайте ..сензация..новите документи от пп и дб...получени от козяк...сащ са освободили българи през 1878г..лошите българи го криели от народа..да живее байдъно..
  • 50 Опорките

    18 8 Отговор

    До коментар #22 от "бсп, кОПЕЙКИТЕ-ЗАБРАНА":

    Повтаряш едни и същи опорки, независимо от статията, и си точно толкова неграмотен, колкото и т.нар. журналист Стефанов - "услугвам", "сте се подвел", да не изреждам всичките му грешки. Текстът на Санстефанския договор може да се намери в оригинал в интернет и ако някой от вас, плюещите, го беше прочел внимателно, щеше да разбере защо е толкова важен за нас и сме избрали датата за национален празник.
  • 51 Райчев

    7 13 Отговор
    Не че съм кретен, но просто съм алчен глупак
  • 52 Андропов

    6 20 Отговор
    Тази война трябва, ако става дума за освобождение, украйно-османска, а пък ако става дума за имперски амбиции-руско-османска. Всички знаем, Райчев си е подлога...
  • 53 Андропов

    3 17 Отговор
    Тази война трябва, ако става дума за освобождение, трябва да се нарича украйно-османска, а пък ако става дума за имперски амбиции-руско-османска. Всички знаем, Райчев си е подлога...

    Коментиран от #54

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор

  • 55 ЧОВЕК

    22 4 Отговор
    НЕЩАСТНИКА СТЕФАНОВ ДА ДОЙДЕ ВЪВ ВИДИН И ДА ВИДИ РУСКОТО ГРОБИЩЕ, И ТОГАВА ЩЕ ГО ПИТАМ ДАЛИ ТОЛКОВА РУСНАЦИ КАКТО КАЗВА ТОЙ, СА ЗАГИНАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ САМО В ТОВА ГРОБИЩЕ ЦИФРАТА Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ КОЯТО ТОЙ Я ЦИТИРА.
  • 56 СЕРИОЗНО ЛИ, БЕ

    23 8 Отговор

    До коментар #18 от "Хахахаха":

    НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ ТЕЗИ ГРАДОВЕ, КОИТО ТИ ЦИТИРАШ ТОГАВА СА БИЛИ РУСКИ ГРАДОВЕ И 1954 ГОД. НИКИТА ХРУЩОВ ГИ ПОДАРЯВА НА УКРАЙНА, БЕЗ ДА ПИТА НИКОГО - ДОРИ И КРИМ!
  • 57 Ти па

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Там ли беше?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор

  • 59 История

    8 12 Отговор

    До коментар #42 от "8791":

    По твоята извратена логика руснаците като са се били на запад през ВСВ са освобождавали всички католически братя,а не,че са искали да затрият Хитлер ,и направо си заплюха освободените територии,ами то много хуманно от тяхна страна,не мислиш ли?

    Коментиран от #91

  • 60 История

    8 17 Отговор

    До коментар #42 от "8791":

    Като гледам мисленето ти 45 години са стигнали за преинсталиране на руски уиндоус в черепната ти кутия

    Коментиран от #90

  • 61 История

    7 13 Отговор

    До коментар #45 от "AMAH OT ИДИOTИ":

    Говориим за истинската история,която за нищо на света вие русофилите не искате и да чуете,а за сегашните,кога видя ,че ги одобрявам и защитавам?Всеки е тук за облаги и никой не ти "помага" безплатно,дори и ссср и сащ!Не харесвам нито Русия нито САЩ,те са подпалвачите на света и гонят своите интереси,както русофилите и русофобите,защитават чуждото не и българското
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор

  • 63 FukcФАКТ

    11 2 Отговор
    В УИкипедия - може да "твори" всеки регистриран в сайта !... па бил той и ... некомпетентен! Познайте колко са недостоверните и неверните записи ... !
  • 64 Бай Иван

    23 7 Отговор
    Да ли са загинали 20хиляди или 200 хиляди няма никакво значение. Това е статистика.
    По-важно е идеята за тази война. Не напразно някои са я нарекли осовободителна.
    Без тази война и без тези свидни жертви нямаше да я има България.
    Набийте си го в кухите соросоидни кратуни!
    Русия трябва да ни е стратегически партньор!!
    На времето ни подариха две ескадрили МиГ-23 (модерен за времето си самолет) - които ние в последствие нарязахме....я кажете кой западен партньор ни е подарил нещо....ей така...една ръждясала ламарина дет се вика без да иска нещо в замяна??!

    Коментиран от #67

  • 65 Плевен

    20 4 Отговор
    а дали "мозъчния" Огнян Стефанов може да каже колко са загинали в битката за Плевен - Първи, Втори, Трети щурм и последваща блокада . Да ли ще му стигнат тези 15 567 души. Да незабравяме и битката на исток от гард Бяла - села Тръстеник и Мечка. Ща се отнася са Стара Загора , Казанлък и Шипка и освобождението на София ... а бе кой ги брой?!! Виж едно е сигурно по полета на Бъргария няма загинали , британци , граждани на САЩ , Франция и като цяло прогресивния запад и зпратени от този Запад за прогонването на Осмаската Империя. Само да напомния Сюлейман паша е френски гражданин завършил Сурбоната на служба при Султана. Това само историческа справка за масовия убиец на българи ...

    Коментиран от #66

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор

  • 67 Баеш ли иванчо?

    11 17 Отговор

    До коментар #64 от "Бай Иван":

    Каква освободителна те гонят и теб. Къде се е видяло и чуло империя да освобождава ? само в бетонните чутури на подръжниците на руски интереси в България.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор

  • 70 катран

    14 6 Отговор

    До коментар #11 от "Боби":

    а сащ как се изнесоха от Афганистан..с 200...бяха на "гости" 20 години..видяха голям мазен..и решиха да оставят оръжие за стотици милиарди..забравиха и приятелите си..както те го знаят..интереса клати феса..

    Коментиран от #76

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор

  • 72 гордиевски

    2 2 Отговор
    НА ЕДНА РЪКА ОТ БОСФОРА
  • 73 ХЕЛ

    7 15 Отговор
    Русия е клозет !
  • 74 123

    8 1 Отговор
    Аз по-големи лъжци от факти.бг не знам да има
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор

  • 76 И СССР беше в катрана

    6 10 Отговор

    До коментар #70 от "катран":

    Преди 44 г. съветски войски нахлуха в Афганистан. След 10-годишна брутална война те се изтеглиха, без да са постигнали победа. Афганистан обаче беше опустошен: 2 милиона цивилни жертви, 5 милиона бежанци, изгорена земя.

    Коментиран от #81

  • 77 До списващите тук тъпунгери

    15 3 Отговор
    Руско турската война е имала за цел завладяване на територии и икономически интереси от страна на Руската империя, а освобождаването на България е била неизбежна необходимост. Същото се отнася и за втората световна война. Великите сили са ни разпределили да бъдем под влиянието на СССР.
  • 78 Моряка

    12 4 Отговор
    Огян,уж съветски възпитаник,но лъже като украинец- завършил е Лвовското военно политичиско училище за бъдещи атлантици около Пасито.

    Коментиран от #79

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор

  • 80 Две крепости са били държава

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "Я ВЗЕМИ ПОЧЕТИ МАЛКО":

    "И нищо не спечелила Турция освен няколко крепости в Кавказ"
  • 81 Само дето

    9 2 Отговор

    До коментар #76 от "И СССР беше в катрана":

    САЩ наляха над 3 млрд. долара на муджахидините и използваха войски на съюзника си Пакистан, но не за да насадят своята т.нар. демокрация, да може години по-късно Афганистан да бъде наречен "най-големият производител на наркотични вещества от макови растения". Що се отнася до цивилните жертви, точният им брой не е уточнен, след като според различни източници е между 500 хил. и 2 млн., но огромната част е дело на муджахидините.

    Коментиран от #84, #85, #86, #92

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор

  • 83 Аватар

    6 2 Отговор
    Така,както е тръгнало ,скоро ще наблюдаваме дебат имало ли е изобщо война през 1877-1878г.между руската и османската империи...
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор

  • 86 Само дето се бъркаш

    4 1 Отговор

    До коментар #81 от "Само дето":

    Че муджахидините не са талибаните.

    Коментиран от #95

  • 87 Бивш левскар

    3 3 Отговор
    Жертвите са 133 пияни украински казаци. От препиване. И един голям тулуп Стефанов.
  • 88 Сома

    4 4 Отговор
    Трябваше да ви оставят още щяхте да сте под турско.
  • 89 Последния Последен

    4 6 Отговор

    До коментар #28 от "еничерин":

    Непобедимая вече година и половина буксува на 50 км от границата и вече и смениха името, сега е Смешная.

    Коментиран от #108

  • 90 8791

    7 2 Отговор

    До коментар #60 от "История":

    А аз като гледам твоето мислене, на теб ти е трябвало много по-малко. И казах, че имаш мислене, щото през гадния комунизъм родителите ми, училището и обществото ме научиха на уважение и морал, дето нямат нищо общо с ЛГБТ, джендъризъма, стоте и няколко пола и други сбъркани политики и цели, дето западните ти ментори за някой друг еврак са ти на били в кра туната. Между другото, виж преинсталирай ти мисленето, ако има на какво да го преинсталираш, защото капитализма, към който се стремяхме през комунизма, няма нищо общо със състоянието и целите на Запада сега.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор

  • 92 Само дето и ти като в статията

    3 6 Отговор

    До коментар #81 от "Само дето":

    Никога московлиите и техните защитицни не казват истината.
  • 93 И ДВАМАТА ЛЪЖАТ

    6 1 Отговор
    ОСВОБОДИХА НИ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ С МИЛИОНИ ТЯХ ЖЕРТВИ. ИЗКАМЕ ПАМЕТНИК НА ТИЯ ХОРА. БАРОНЕСА ВРЕВСКАЯ ПРОДАЛА ЗАМЪКА И ЗЕМИТЕ СИ ЗА ДА ОРГАНИЗИРА ПОЛЕВИ БОЛНИЦИ И ТЯ Е АНГЛИЧАНКА....
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор

  • 95 Никога

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "Само дето се бъркаш":

    не съм твърдял, че муджахидините не са талибани. В периода 1979 - 1996 г. бунтовническите племена срещу режима в Афганистан се наричаха муджахидини, което в превод означава "борци за исляма". След това от техните редици се сформират талибаните. Операцията на ЦРУ по финансиране на муджахидините е под кодовото наименование "Циклон". Доказано е, че са им дадени над 3 млрд. долара. Но това са само пари от САЩ. Саудитска Арабия сключва споразумение с американците да финансира муджахидините на еднакви начала. После обаче талибаните се обръщат срещу САЩ и на янките им излиза през носа.
  • 96 ФАКТ

    4 3 Отговор
    АЗ КАТО РЕАЛИСТ А НЕ КАТО РУСОФИЛ ИЛИ РУСОФОБ МОГА ДА КАЖА САМО ФАКТИ КОИТО ЗНАМ...И ТЕ СА ЧЕ АЗ СИ НЯМАМ НИКАКВА ПРЕДСТАВА КАКВИ И КОЛКО ЖЕРТВИ Е ИМАЛО..ПЪРВОТО КОЕТО Е..ВТРОРОТО КОЕТО Е ВОЙНАТА Е БИЛА МЕЖДУ РУСКАТА ИМПЕРИЯ АВСТРОУНГАРСКАТА ИМПЕРИЯ ,РЪМЪНИЯ СЪРБИЯ И БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ..КАТО ИНТЕРЕСЪТ КОНКРЕТНО РУСКАТА ИМПЕРИЯ Е БИЛ БОСФОРА..А НЕ ДА ПСВПБПЖДАВА КОГОТО И ДА Е."ЗАЩО Я НАРИЧАМЕ ОСВОБОДИТЕЛНА ПРЕДСТАВА СИ НЯМАМ...НО ИМА ЕДНИ ДУМИ НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ...КОИТО НЯМА КАК ДА НЕ ЗАБЕЛЕЖА...КОИТО ГОВРЯТ САМИ ПО СЕБЕ СИ ЗА ОТНОШЕНИЕТО НА РУСИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ..И ТЕ СА СЛЕДНИТЕ "НЯМА ПО ГОЛЯМО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ РУСКАТА ИМПЕРИЯ ТЯ ИСКА ДА ЗАЛИЧИ БЪЛГАРИТЕ ОТ БАЛКАНИТЕ"...ТОВА НЕ СА МОИ ДУМИ НИТО НА АНДРЕЙ НИТО НА ОГНЯН ..КОИТО ЖИВЕЯ СЕГА..И СЪДЕЙКИ ПО ПРОСТИЧКАТА ЛОГИКА ЧЕ САМИТЕ ЛЕВСКИ И БОТЕВ ТВЪРДЯТ ЧЕ РУСИЯ ИСКА ДА НИ ЗАЛИЧИ..А НЕ ДА НИ СПАСИ..НЕ МИСЛЯ ЧЕ ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ ПО НАТАМ ПО ТЕМАТА..ТЕХНИТЕ ДЕЛА ТЕХНИТЕ ПИСАНИЯ ТЕХНИТЕ ЗАВЕТИ..ГОВОРЯТ ДОСТАТЪЧНО..А КАКТО ЩЕ КАЖАТ СЕГА НЯКАКВИ СИ РУСОФИЛИ ИЛИ РУСОФОБИ ГЛУПОСТИ КОИТО СА ИМ ИЗГОДНИ НА ТЯХ..МЕН ТОВА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА..ДВАМАТА НИ НАЙ ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ..СА НИ ГО КАЗАЛИ ОТ ЯСНО ПО ЯСНО....А КАКВО СИ ПИШАТ ТУК РАЗНИ СИ ТИПОВЕ..НА КОЙ КАКВОТО СИ МУ ИЗНАСЯ СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ..ИСТИНАТА МОЖЕ ДА Я ПРОЧЕТЕ ВСЕКИ КОЙТО ИМА ЖЕЛАНИЕ..
  • 97 Кольо,

    6 1 Отговор
    Много съм назад, до коментар 13 Дамян
    Участниците в опълчението българи са били малко над десет хиляди в това число и моят прапрадядо при боевете за Стара Загора.. .
    Останалите българи особено младите са се крили под сукманите и фустите на жените си....
  • 98 руса рубла

    2 6 Отговор
    Русофилите не признават истинска история,те си вярват на руските окупатори и това си е!А тия два три трола на Пригожин със сто имена са само заради подхвърлени няколко юдински сребърни рубли
  • 99 Онзи

    6 2 Отговор
    Който си плюе освободителя,пак ще сложи чалмаВъпрос на време е и националния празник на Туркия да съвпадне с българския.Питайте кюрдите как са.

    Коментиран от #101

  • 100 Истината

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Еха":

    А ти кът защитаваш Българските Интереси докъде стигна, или си за Фащ или за израел....
  • 101 ТурчинЪТ

    1 2 Отговор

    До коментар #99 от "Онзи":

    Няма да е късно Резко чака...

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор

  • 103 Дядо Боже

    4 8 Отговор
    Скоро Раша ще изчезне от картата на света и ще се превърне във васални княжества на запада,а народа ще се проклина,защо по-рано не стана това,а сме вярвали на диктатора-сребролюбец ,Путин

    Коментиран от #105

  • 104 Кокорчо

    2 1 Отговор
    Джурналистел на гъзолисци не верваме
  • 105 Порнограф

    3 1 Отговор

    До коментар #103 от "Дядо Боже":

    Скоро ще усетиш хамерикански РУК

    Коментиран от #106

  • 106 Ватмана

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "Порнограф":

    Е он на това са надява
  • 107 Македония

    3 2 Отговор
    Стефанов Огнян
    Бедотия од малоумник
    Един народ е бил от Бело Море до Урал с един език, много диялекти и една азбука-кирилицата.
    Ватикан и Лондон растуриха всичко с помощ на предатели и простаци като теб...
  • 108 Дан

    3 2 Отговор

    До коментар #89 от "Последния Последен":

    Значи води ли се война както трябва и един два дена са много замисли се.
    Виж пример с господарите ти те колко държави сринаха колко народ избиха и прокудиха от домовете им. Виж атомните им бомбички. Това драги ми последен е факт но вие не желаете да си отворите очите. Замислете се!!!
  • 109 Бацо

    3 0 Отговор
    Еий дойде от Канада, за да ни учи на нова история. Ще променим и националния си език.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта