Last news in Fakti
02 Октомври, 2023 4983

Трябваше ли протестиращите да отидат при Денков?


  • Николай Денков премиер За да има съгласие, първо трябва да има разговор. Не чрез мегафони, а като седнат представители на всички страни на една маса за преговори, за да бъде чут всеки и да се намери решение за всички.
  • Димитър Манолов президент на КТ "Подкрепа" Хората от комплекса "Марица-изток", от Бобов дол, Перник и всички останали отказаха да ходят на такава среща. Аз няма какво да правя сам на нея. Казах и на министър-председателя. Нещата са казани просто и ясно.

    261 гласа
    28%
    72%
    656 гласа

Коментари

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 Бай Шиле

    38 76 Отговор
    Ако се огледате по света минните градчета са или напълно изчезнали или са в залеза си.Нямат шанс за бъдеще,алтернативите са много.Това което им се предлага не ми се вижда несправедливо ,защото утре може предложението да не е толкова щедро.

    Коментиран от #14

  • 3 факт

    96 13 Отговор
    Денков твърди, че за да има съгласие, първо трябва да има разговор. Правилно. Обаче протестиращите твърдят, че повече от месец са настоявали за среща с правителство и обсъждане на бъдещето на въгледобива. Премиерът и ресорният министър са отказали такава среща. Когато министърът отиде при протестиращите обяви, че плана вече е внесен в Брюксел в последния ден на срока - 30.09. Денков кани протестиращите на разговори след като вече решението е взето. За какъв диалог говори Денков и за какво съгласие? Управляващите действат брутално и авторитарно, действат като терористи, които с лекота унищожават икономиката и бъдещето на един народ, който очевидно не ги интересува. Прави са протестиращите - с терористи не се преговаря, а се настоява за отстраняването им от властта, която превзеха на абордаж с ала-бала.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 НАРОДА е упълномощил Денков и НС.

    21 55 Отговор

    До коментар #3 от "факт":

    Уличните сбирки трябва да отидат при Минирстесткия съвет за всякакви разговори.

    Коментиран от #7, #26, #27

  • 6 Наблюдател

    34 56 Отговор
    Тези номера минаваха при Бойко. Вижда се, че протестите на зърнарите и на миньорите се организират от олигарсите, за да извиват ръцете на правителството за да получат милиарди на поднос, взети от всички нас.

    Коментиран от #8


  • 7 така, така

    49 2 Отговор

    До коментар #5 от "НАРОДА е упълномощил Денков и НС.":

    Ако новото име на посолствоТо е народът, значи така е. А и само напомням, че упълномощителят по всяко време може да си оттегли пълномощното, ако пълномощникът действа в негова вреда.
  • 8 не точно

    62 5 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    Разликата между двата протеста е голяма. На зърнарите им обещаха едни пари и те се прибраха по дупките си. Очевидно протестът им не беше за това българите да не ядат хляб от гмо пшеница, обогатена с пестициди и обеднен уран, а да вземат едни пари. На миньорите им предлагат едни пари, но те отказват да ги вземат, защото са наясно, че готови пари бързо се харчат, а те имат нужда от дългосрочни доходи, както и от ток на поносими цени, за да не мръзнат семействата им през зимата. Неслучайно питаха министъра с какво ще компенсират загубите в енергийната система, ако бъдат закрити предприятията им. В протеста енергетиците има и една по-висша цел от просто да им се дадат едни пари, въпреки че властта мислеше, че ако развърже кесията бързо ще реши проблема.
  • 9 Айде

    15 62 Отговор
    Това се превърна в долнопробен политически въпрос под влияние на путинофилите в България! Така или иначе, ТЕЦ-овете ще бъдат закрити, защото са губещи и вредни за природата!
  • 10 инж. Ганчо Илков

    21 11 Отговор
    На Делова Среща с Министър ходи не Синдиката и Протестиращи, а Собственика с Управленческият си Екип и с Бизнес План. В България все още (няма Изгледи това да се промени) се Робува на Методика от Живковско Време. "Бизнесмените" при Възникване на Финансови Проблеми (произлезли от Пазара /Неконкурентноспособност, или Висока Пазарна Цена в Резултат на Нерентабилна Техология/) се поставят в сянка, изкарвайки Работещи, Синдикати и Партии (за които са превеждали Дарения) на Протести и с Искане Държавата да им покрие Разходите. Платени "Оратори", и "Модератори" незаинтересовани от Реално Решаване на Пазарните Проблеми, крещят - Оставка на Правителството. Дават ли си Сметка за Реалните Виновници и че което и Правителство да дойде, няма как да Промени нещата. Липсата на Функционална Грамотност води до този Задълбочаващ Хаос. Необходима е Промяна в Конституцията, нов Пазарен Подход в Бизнеса, Законодателни Промени, Коалиционна Култура. За да се излезе от Съществуващият Затворен Кръг, трябват Реформи а не Протести.

    Коментиран от #42, #46, #47

  • 11 ДРТ ПРЧ

    14 26 Отговор
    ЩОМ ЕВРОПА Е РЕШИЛА НЕЩО, ТО ЩЕ СТАНЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ НА НАС НЕ НИ ХАРЕСВА.
    ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА В РАЗЛИЧНИТЕ РЕГИОНИ ТОЙ НЕ Е ЕДНАКЪВ. В ГРАД КАТО СТАРА ЗАГОРА ХОРАТА ИМАТ ПО ШИРОКИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СМЯНА НА РАБОТА И НАЧИН НА ЖИВОТ, НО В ГРАДЧЕТА КАТО РАДНЕВО, ГЪЛЪБОВО И МН. ДРУГИ И ТАКИВА В РАЙОНИТЕ НА ПЕРНИК И КЮСТЕНДИЛ ЗАГУБАТА НА РОБОТНО МЕСТО ОЗНАЧАВА ЗАТВАРЯНЕТО НА ЕДНА КЪЩА И ИЗСЕЛВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО НАЙ ЧЕСТО В ЧУЖБИНА. ТОВА Е КАРДИНАЛНИЯ ПРОБЛЕМ И ТОВА Е НАЙ ВАЖНАТА ЗАДАЧА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
    ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ: АКАД.ДЕНКОВ Е РОДОМ ОТ СТ.ЗАГОРА И ЕДВА ЛИ МУ Е УДОБНО ДА СЕ ЯВИ ПРЕД СЪГРАЖДАНИТЕ СИ ЗА ДА ИМ КАЖЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ. ОТ ДРУГА СТРАНА И ОТ ОПИТ ЗНАМ ЧЕ ПРЕГОВОРИ С ТЪЛПА НЕ СЕ ВОДЯТ. ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЛЪЧАТ НЯКОЛКО ПРЕДСТАВИТЕЛИ, КОИТО ДА СЕ СРЕЩНАТ И ЗАЩИТЯТ ПРАВАТА НА БРАНША И ТОГАВА ТОЧКА ПО ТОЧКА ДА СЕ ВЪРВИ НАПРЕД. ОБАЧЕ ДО МОМЕНТА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ИЗЛЪЧАТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И ТАКА ДЕН СЛЕД ДЕН НАКАЗВАТ НЕВИННИТЕ ГРАЖДАНИ, КОИТО СА ТРЪГНАЛИ ДА ПЪТУВАТ ПО МАГИСТРАЛИТЕ, КАТО НЕНУЖНО ИМ УДЪЛЖАВАТ ПЪТЯ И ВРЕМЕТО ЗА ПЪТУВАНЕ И ОСКЪПЯВАТ И БЕЗ ТОВА СКЪПИЯ ТРАНСПОРТ
  • 12 ДЪНДИ

    8 21 Отговор
    поне за едно нещо е првав тоя академик на магистралите не се водят преговори защото никъде в света не се водят по този начин ,после затварянето на пътищата води до пречка за пътуване на всички граждани,стоки и чужденци .да идат пред МС и да се инсталират по близо до власта там може и да ги чуят понеже ги е страх от тълпата от петолъчката на академика му е през куридоро та у кухнята и нема решения

    Коментиран от #16

  • 13 Запознат читател

    38 4 Отговор
    Кога да ходят след като е внесено. След дъжд качулка. И защо денков който е служител на данъкоплатците се държи като цар. Като е сгафили ще иде на преговори, макар че няма смисъл вече. защо нашата администрация се изявява като господари на народа, а те са слуги на народа.
  • 14 BG гражданин и данъкоплатец

    41 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Шиле":

    1. Какво се предлага и какви са реално възможностите са мнооооогоооо различни неща!
    2. Точно на типажите от ПП-ДБ няма основание за доверие, излъгаха всички и за всичко - нееднократно
    3. До 36 заплати може да са и 2-3, до 2038 год. може и да е 2025 и 2037 г.?
    4. Зад т.нар. Планове за териториално развитие и справедлив преход изникват муцуните на:
    - Иво Прокопиев / Иван КостовКо
    - Христо КовачкиКо / 20 ТЕЦ-а и Топлофикации
    - Монбат - Бобоковисие
    - ПеевскиДоган / ТЕЦ Варна 1250 MWp
    5. Когато държавата се възприема и управлява, като търговско дружество, а политиката и социалния диалог са само маркетинг няма как, да няма социално напрежение и сътресения.
    6. Управленската немощ и некадърност обезкървяват държавата, а слугинажа я убива

    Коментиран от #31

  • 15 Копипасте

    29 0 Отговор
    Който сее вятър - жъне бури! Факт е, че не само Денков го е сял тоя вятър през годините, но на него се падна да жъне сега бурята и тази буря няма да е последна! Може поляците да откажат затварянето на същите въглищни мини и ТЕЦОВЕ като нашите; може и германците да отварят вече затворените такива! Защо не може нашите да останат работещи докато се намери стабилно решение и защо ние пак за пореден път да сме по католици и от папата!? Така затворихме Белене 2 пъти - първия път при Лукановия фалит, а втория след като Джон Маккейн "напляска" Орешарски, затворихме 4х440 МВТч на Козлодуй без да ни го иска никой! Тук в България само затваряме и нищо не отваряме!?

    Коментиран от #17, #21

  • 16 какво предлагаш

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "ДЪНДИ":

    Да обявят ефективна стачка и да останем няколко дни без ток? Аз лично предпочитам да мина по обходен маршрут, отколкото да ми спират тока.
  • 17 така е

    22 1 Отговор

    До коментар #15 от "Копипасте":

    Готовността на България да си затвори тецовете е декларирана от герб през 2016 г. Първо ковид, а след това и войната, несигурността на газовите доставки и последвалите тежки за европейските икономики последици, са напълно основателна причина да се предоговарят условията. Очевидно е, че затварянето на тецовете на този етап ще бъдат катализатор на започналия процес на деиндустриализация на Европа. Скъпата и несигурна енергия оскъпява европейското производство и го прави неконкурентоспособно, спасението може да дойде само от доказаните и сигурни източници, каквито са АЕЦ и тецовете. ЕС бързо се съгласи в условията на военната криза, че токът от АЕЦ е зелен, въпрос на време е да го направи и за тецовете. Защо нашите лакеи така раболепно бързат да унищожат всичко читаво в държава е въпрос, който може да намери отговор в някои посолства.
  • 18 тристан

    19 1 Отговор
    А доколкото си спомням до сега трябваше да произвеждаме електромобили в Ловеч...според Киро, де...Сега чакам 130 те бона и си пускам CV-то!!! А сега сериозно, няма по-добър проводник на руските интереси в България, от псевдодесните ни продажни политици. С изявите си те генерират много повече почитатели на националистически и проруски партии, дори от ръководителите на последните...крайно време от Посолството да ги сменят с умерено продажни идиоти...
  • 19 Миньоро

    19 0 Отговор
    Ей,министерчето,ела у Пернику да те осурвакаме бе,по с...рко!Ела бе!Страхливец си ти,Денк00глу...С такива като теб България умира.Националната катастрофа е факт!Вие,управляващите сте катастрофа.
  • 20 9423

    5 24 Отговор
    Как да обясниш на едни хора,че тяхното производство е нерентабилно и много замърсяващо.Освен да си минъор за нищо ли друго не ставаш.Толкова много народ през този преход се наложи да се преквалифицират без да им се дават някакви привилегии от държавата.Не е лесно разбира се но да се оставиш на профсъюзите те да ти определят бъдещето е малко несериозно.
  • 21 българин

    17 0 Отговор

    До коментар #15 от "Копипасте":

    прав си но някой така нарежда ко да прайш доларите са по силни от тока и от всичко българско
  • 22 007

    8 20 Отговор
    Беспорно ако сме държава -член на ЕС трябвя да се спазват приетите регламенти и въглищните централи ще отпаднат от енергийната ни система. Абсолютно съм съгласен , че преговори не се провеждат по магистрали и пътища въпреки ,че не подкрепям това правителство. Колкото до работещите в мините и държавния ТЕЦ-2 ще трябва да се сбогуват с високите си заплати, с големите премии и бонуси за различните празници който получават.Знаете ли,че в тези държавни предприятия няма по ниска заплата при първоначално назначение на най ниска позиция от 2300лв. получаваните премии за тримесечие понякога достигат до 6000-8000лв. Ръководните служители -управители, началници по ремонти, експлоатация и др. получават по висока заплата от министър няма да разсъждавам за получаваните подкупи чрез поставени лица от определени фирми за да могат да се се облажат от раздаваните милиони по различни обществени поръчки финансирани от държавата т.е. от данъкоплатеца.Държавните мини и държавния ТЕЦ-3 са се превърнали в приют на кадри на различните управляващи политически формации. Персонала на тези предприятия е раздут неимоверно , въпреки ,че не може да се отрече ,че условията на труд на определени места са доста тежки, но въпреки това няма текучество на кадри ,напротив там се назначават и то от най най ниски изпълнителски позиции хора само с протекции от политици , кметове и управители на частни фирми като тази на Дечо Колев и др. Но за всички тези негативи се знае от компетентните органи ,

    Коментиран от #23, #25, #30

  • 23 тристан

    15 0 Отговор

    До коментар #22 от "007":

    Държавен е единствено ТЕЦ 2 и мините. И съм съгласен, че трябва да се провеждат реформи, но дали навсякъде в Европа ще бъдат спрени централите?!?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор

  • 26 Киро и Асен на запис

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "НАРОДА е упълномощил Денков и НС.":

    Да, от народа е, само дето е съгласувано с посолството всичко, както казват на записа. Всичко е наред, народа ги е упълномощил, да. ХАХАХА
  • 27 любител

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "НАРОДА е упълномощил Денков и НС.":

    кой народ колко процента при тия флшифицирани избори признато от кирчо и кокорчо. хахаха
  • 28 Кольо,

    11 2 Отговор
    Николайчо Женков спеца по перилни препарати мън мън няма нищо мъжко в него,че още е и кьосе...
    С рима но рано или късно ще го отнесе, останалото са подробности...
  • 29 Данъкоплатец

    9 10 Отговор
    Плащам си всички данъци, ГО и винетка! От нвколко години всякакви пунгаши блокират пътищата и ограничават правото ми на придвижване! Полицаите получават заплати от моите данъци! Тяхно задължение е да ми осигурят безпроблемо придвижване!Ако правителството и полицията не ми го осигурят, ще спра да плащам данъци!
  • 30 Демократ^2

    4 12 Отговор

    До коментар #22 от "007":

    Съгласен съм това мнение. Бих добавил, че освен големите заплати и бонуси им предлагат и обезщетение 36 заплати на човек, като министъра каза, че сумата ще е около 156 хил.лв.
    Кажете ми кои други работници в останалите браншове биха се дърпали да получат на куп такава крупна сума?
    Ако вземем средната заплата за страната 1500лв, то един работещ за средна заплата в другите сектори ще вземе тази сума за 9 години работа. За мен всичко е политическа демагогия и манипулиране на тези явно не дотам интелигентни хора за политически дивиденти по изборите. Отделно пък затова, че блокират пътищата и обикновените български граждани, които нямат никакво отношение към този проблем трябва да страдат, защото немогат да се придвижват из странат, други дори не могат да отидат на работа или в къщи.
    Ако собственика на фирмата, в която работя реши да я закрива, какво тогава - аз и моите колеги отиваме да блокираме някоя магистрала?
  • 31 Ти да видиш

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "BG гражданин и данъкоплатец":

    Па Доганя и топ крадеца у БГ Р.Овч не са ли се включили във краденето? Милите!
  • 32 1529

    15 1 Отговор
    Просто Денков трябва да подаде оставка и да си отиде
  • 33 9423

    7 2 Отговор
    Екоактивистите са измерили, че ТЕЦ „Бобов дол“, който е свързан с бизнесмена Христо Ковачки, се намира едва на 300 метра от централния площад на Големо село. В резултат намиращите се наоколо къщи, коли, градини и ниви, е са покрити с плътен слой прах, а въздухът е наситен с фини частици и опасни за здравето вещества. Въпреки че на два от комините са инсталирани сероочистващи инсталации според изискванията, централата често използва високия комин, от който вредните емисии се отделят в атмосферата без пречистване и в нарушение на правилата, допълват местните.
  • 34 Ватмана

    6 1 Отговор
    От е..н академик какво можеш да очакваш-тази прослойка е толкова нагла самозабравила се мислят си че сме и длъжни ма ние не сме виновни че не са си пазили д тата
  • 35 Порнограф

    6 1 Отговор
    ПП-пе......ска прослойка
  • 36 Пламен

    9 1 Отговор
    Денков е типичната Американска пионка и само като го види човек каква мижетурка е няма точен одговори на нищо личи си че е от хората на който им се казва и нямат лично мнение
    Просто е срам че е на този пост
    Та той до като говори и спи в този момент
    Същата пионка беше и Петър Стоянов но поне не спеше докато безсмислено говореше и сам не се разбираше
    Другия беше Желев по голям срам не сме имали
    А по предателство няма кой да бие Костов
    И тн
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор

  • 38 Веселинов

    7 1 Отговор
    Оставка. Продажници махайте се , унищожихте и малкото останало от майка България.
  • 39 Я Я Я Я ДА

    3 6 Отговор
    ПРИ РАДЕВ ДА ОДАТ .....................

  • 40 Я Я Я Я ДА

    3 4 Отговор
    НИНОВА ДА НЕ ЗНАЕ МНОГО .........................
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор

  • 42 Митко

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "инж. Ганчо Илков":

    БРАВО !
    Коментарът Ви трябва да се копира и публикува навсякъде.
    Разгеле поне някоя дървена тиква почне поне мъъъъничко да омеква.

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор

  • 45 ник

    3 0 Отговор
    Никакви разговори с измамниците.Сглобкаъа трябва да се разглоби! Колкото по скоро толкова по добре за народа!
  • 46 ник

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "инж. Ганчо Илков":

    И кой да направи реформите ?Измамниците,които са на власт и слугуват на чужди интереси,защото те не са избрани от народа ,а от посолството и не ги интересуват интересите на България.
  • 47 Българка

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "инж. Ганчо Илков":

    И ДА и НЕ. Съгласна съм, че в основата на всеки конфликт, стоят едни пари. Съгласна съм, че някой подтиква миньорите да излязат (не ги подценявам интелектуално). НО има социален момент, който стои пред управляващите и независимо дали са тези или другите, трябва да се реши.Градчетата Нова Загора, Раднево,Бобов дол са обречени, та даже Перник и Стара Загора. Обречени са, защото стотици хиляди работещи ще ги напуснат.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта