Last news in Fakti
03 Октомври, 2023 7948

Има ли право Украйна да нанася удари по руска територия?


  • Мари-Агнес Щрак-Цимерман ръководителка на комисията по отбрана в Бундестага Трябва да доставим ракети Taurus на Украйна незабавно. Украинците имат пълното право да атакуват военни цели на руска територия. Това би било в съответствие с международното право.
  • Дмитрий Медведев заместник-председател на руския Съвет за сигурност Те казват, че това е в съответствие с международното право. Е, в такъв случай ударите по германските фабрики, където се произвеждат тези ракети, ще бъдат напълно в съответствие с международното право.

    456 гласа
    33%
    67%
    895 гласа

Коментари

  • 1 Димитров

    145 88 Отговор
    Не, няма право, защото оръжието е предоставено от НАТО и по този начин се въвлича алианса в конфликта.

    Коментиран от #15, #23, #29

  • 2 Не, нама право.

    143 75 Отговор
    Това са терористични атаки умишлено стимулирани от ЗАПАДА.
  • 3 123456

    114 50 Отговор
    А къде остава правото да защитиш територията и населението си на всяка цена от агресор като му отвърнеш със същото?

    Коментиран от #22

  • 4 Демократ

    102 141 Отговор
    Украйна има право да спасява собствената си територия от руския агресор, който я е обявил за своя. Спасението на Украйна е в пълното връщане на украинските земи. Когато империята на злото бъде изхвърлена завинаги от чуждите територии, светът ще се успокои. Русия предизвиква хуманитарни и екокатастрофи и е катастрофа за целия свят.
  • 5 Той ще убива

    42 25 Отговор
    Ние ще му се моли ...
  • 6 Петър

    63 32 Отговор
    Има ли право Украйна да нанася удари по руска територия? Има,ама хем не смее, а и САЩ не и разрешават.

  • 7 соломон напасания

    46 34 Отговор
    край Северск:С щурм десантниците на Южния военен окръг превзеха позициите на украинските въоръжени сили и унищожиха вражеска част (ВИДЕО 18+)
    03.10.2023 г. - 8:58 ч


    Продължават боевете близо до Северск (ДНР), където в една от битките щурмова част на Южния военен окръг превзе позициите на украинските въоръжени сили и унищожи много украински бойци.

    На кадрите по-долу се вижда резултатът от атака на руска щурмова група в северно направление в района на Артьомовск на ДНР: много трупове на украинските въоръжени сили и пленено оръжие.
  • 8 дедо

    75 31 Отговор
    Русия обяви специална военна операция и влязоха в Украйна .....ако иска Украйна международното право да е на нейна страна за нападение в Русия да и обяви война ама не и стиска.
  • 9 Опа

    49 26 Отговор
    Кой има право просто да нахлуе, да бомбардира и да избива мирно население? На кого са дадени такива права по международно право и това не е война? Светът действително се управлява от сатаната и законите не съществуват!

    Коментиран от #25

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 въпросче

    78 15 Отговор
    Ракетите са английски, разузнаването е американско и английско. Целеуказването в реално време е американско.
    Какво общо има Украина?

    Коментиран от #17, #33

  • 12 ИМА ПРАВО

    36 54 Отговор
    РАЗБИРА СЕ ЧЕ ИМА ПРАВО. КАКВО ДА СЪОЯТ О ДА ГЛЕДАТ КАК ИМ РАЗРУШАВАТ ДЪРЖАВАТА?

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 Вуйчо Ваня

    50 16 Отговор
    Да се мятат ракети от руска територия по руска територия е меко казано не здравословно.
    Има голяма вероятност да се върнат на производителя с по-голяма скорост...
  • 15 Хахахаха

    31 32 Отговор

    До коментар #1 от "Димитров":

    Русия няма право да нанася удари по Украйна и да воюва в Украйна! Точка. От там нататък всичко е позволено, за да се противодейства.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Хахахаха

    19 23 Отговор

    До коментар #11 от "въпросче":

    Територията е Украйна! Ако Пусин иска да воюва с Америка, да напада Америка.
  • 18 любител

    19 12 Отговор

    До коментар #16 от "Хахахаха":

    говорим за великата РУС нещо не си в час.хахаха

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Хахахаха

    27 18 Отговор

    До коментар #18 от "любител":

    Ами великата Рус е създадена в Киев, което означава, че управлението на Русия трябва да се върне на Киев! Точка.
  • 20 Хахахаха

    27 22 Отговор

    До коментар #18 от "любител":

    А и Великата Рус знаеш ли преди колко много години е била бе ейййй? Знаеш ли, колко държави след това са държали украинската територия? Украйна е била и много години Полска територия, била е и на други държави територия. Виж историята. На вас Пусин ви изпи мозъка, че била руска. Руска е била в определени години, когато пък Сибир не е бил руски! Така, че ако Пусин иска Украйна защото била руска през еди си кои години, трябва да върне Сибир на Китай, защото в тези години Сиби не е бил руски. Пусин не може да гледа историята когато му пасва! Иначе Шолц също може да каже, че половин Европа, също и Украйна са били немски през 1940 година! Тогава кво ша кайш?
  • 21 ТрампЛин

    20 22 Отговор
    Давай Митя, ударете поне една германска цел за да се свърши веднъж завинаги с империята на Zloto РуZи я. На въпроса….Украйна има пълно право да нанася удари по всяка точка на Агресора!!!
  • 22 гост

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "123456":

    именно и украинците имат право да нанася удари и руснаците имат право да нападат производствените фабрики. Проблема е, че не ни устройва това.
  • 23 Малий

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "Димитров":

    А дроновете от Иран на крепосните пияници, май
    ги забравихме
  • 24 Демократ^2

    20 10 Отговор
    Ако някой бъде нападнат с юмруци от друг, нападнатия може ли да удря и той нападателя си в лицето, в стомаха или може само по юмруците, защото нападателя го бие използвайки само юмруци по цялото му тяло и главата?
    Вие как бихте постъпили?
    Сигурно защитниците на путинската агресия ще кажат, че нападнатия има право да се отбранява като удря само по юмруците на нападателя или пък направо ще кажат, че е по добре да не се защитава, за да може боят да свърши по-бързо (логиката на Радев и рашагите).
  • 25 Гошко

    19 15 Отговор

    До коментар #9 от "Опа":

    Русия исторически върши тези неща. А Медведев е хубаво да си пие хапчетата. Русия никого не може да уплаши с конвенционална война след боя, който изяде от Украйна и с четвърт милион убити. Турците, ако решат, ще унищожат напълно "непобедимата" руска войска за дни. Пригожин с шепа хора стигна до Москва, а Путин се побърка от страх и избяга най-позорно. Толкова за руските глупости...
  • 26 Зеленски

    17 7 Отговор
    Не знам ама САЩ ми спряха парите, свърши и белото, кво правим?
  • 27 Си Дзинпин

    19 10 Отговор

    До коментар #16 от "Хахахаха":

    Я се успокой бе, джендър. Като толкова си обичаш Укрия, бягай на фронта, приемат хора постоянно.
  • 28 Еван

    7 6 Отговор
    Ми да вземе Украйна да се предаде та да са доволни русияните в Б-г па и Б-г да се предаде маани еуропа само да ни дават евро та да има какво да се краде!
  • 29 Въпрос

    22 7 Отговор

    До коментар #1 от "Димитров":

    Че ти сега ли загря ,че НАТО е въвлечено :) То от самото начало в Украйна има натовски генерали и ръководни кадри ,а жертвеното агне са за жалост обикновените украинци. Украйна на практика е загубила милиони хора,а други са инвалидизирани. Страната само се води,че я има на картата,а всъщност са задлъжнели с 300-400 милиарда $ и главно с това се издържа държавата Украйна. Държавата е продадена на чужди сили на практика, а източната й част е доста вероятно да бъде присъединена към Русия. Това са фактите.

    Коментиран от #30

  • 30 Гост

    24 16 Отговор

    До коментар #29 от "Въпрос":

    Фактите са, че Русия нападна суверенна държава. Факт е, че съгласно устава на ООН всяка държава, която е нападната има право да получи помощ - военна, финансова, логистична. Факт е, че с договора от 1994 г. Русия гарантира териториалната цялост на Украйна. Факте, че ако Русия няма "топки" да нападне държава от НАТО. Защото тогава ще остане окончателно без съюзници и ще бъде заличена завинаги. Факт е, че Русия се оправдава, че била заплашена, а инвестициите на натовските държави в Русия възлзаха на соттици милиарди. Факте, че заложнци на руската политика са руснаците, украинците и косвено гражданите на целия свят. Това са фактите. Пък който иска да ги тълкува според собствените си убеждения.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор

  • 32 ИВАН

    15 7 Отговор
    Запада и фаш пожертваха живота на милиони хора и все славяни, само за да си следват техните интереси, които изобщо не са чисти и не са за добро, затова и разпалват войната по всякакъв начин
  • 33 Митьо Зъркела

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "въпросче":

    А де ??? И аз това се питам ?? Руснаците що не вземат да нападнат САЩ , та да се отърве света от две злини , фашиастка и капиталистическа.
  • 34 Жоро

    3 3 Отговор
    Мно ясно че трябва.
  • 35 Жоро

    3 4 Отговор
    СВО я забатачи яката. Не само на фронта нещата не вървят ами и икономиката я окъкаха. Честито на печелившите
  • 36 ФАКТ

    7 8 Отговор
    Медведев вие хубаво ще ударите заводите в германия..само че да не дойде време после пак да се молите на сащ и англия да ви спасяват...както са ви спасявали по времето на хитлер....А ВИЕ РУСНАЦИТЕ СТЕ НАПЪЛНО НАЯСНО ЧЕ С ГЕРМАНИЯ ДА СЕ ЗАИГРАВАТЕ НЕ Е НАЙ ДОБРИЯ ВАРИАНТ...МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ И ГЕРМАНИЯ КАТО АНГЛИЯ И САЩ СА МНОООООГО ПО НАПРЕДНАЛИ ОТ ВАС В ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ...ОРЪЖИЯТА КОИТО ВИЕ РУСНАЦИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ СЕГА ТЕ СА ГИ ПРОИЗВЕЛИ ОЩЕ ПРЕДИ 50 ГОДИНИ...ТАКА ЧЕ АКО СЛУЧАЙНО ГЕРМАНИЯ СЕ ВКЛЮЧИ В ФИЛМА..МНОГО СКОРО СЛЕД ТОВА РУСНАЦИТЕ ЩЕ СТАНЕТЕ БЕЖАНЦИ....А ТОЯ МЕДВЕДЕВ МАЙ МНОГО МУ ГОВОРИ УСТАТА..БЕЗ ДА МИСЛИ МНОГО МНОГО С ОНОВА ДЕТО Е ВЪРХУ РАМЕНЕТЕ МУ.....ИГРАЙТЕ СИ НА ВОЙНА ТАМ С УКРАЙНА..И НЕДЕЙ МНОГО МНОГО ДА РЕВЕШ ...КАКТО ВИЕ АТАКУВАТЕ ЦЕЛИ В УКРАЙНА..ТАКА И УКРАЙНА ЩЕ АТАКУВА ЦЕЛИ В РУСИЯ....ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ УКРАЙНА НЕ ПУСКА РАКЕТИ НА СЛУЧАЕН ПРИНЦИП ПО РАЗНИ РЕСТОРАНТИ И ЖИЛИЩА КАКТО ПРАВИТЕ ВИЕ РУСНАЦИТЕ А УДРЯТ ЧИСТО СТАТЕГИЧЕСИ ЦЕЛИ В РУСИЯ....ТАКА ЧЕ ГОСПОДИН МЕДВЕДЕН ...КАКВО РЕВЕШ НЕ МОГА ДА ТЕ РАЗБЕРА...ОСВЕН ДА ПЛЕЩИШ САМО ГЛУПОСТИ ДРУГО НЕ ВИЖДАМ ДА ПРАВИШ...
  • 37 ВСИЧКИ ВИЕ ДЕТО КОМЕНТИРАТЕ

    3 3 Отговор
    СТЕ ИДИОТИ. КУПУВАЙТЕ КОНСЕРВИ И МИСЛЕТЕ КЪДЕ ЩЕ СЕ КРИЕТЕ. ПРЕДСТОИ ЯДРЕН КОНФЛИКТ. ТАКИВА КАТО ВАС И КАТО МЕН, СА ИЗЛИШНИ. НЕ ГО ЛИ РАБИРАТЕ???
  • 38 Шердан Българов

    6 1 Отговор
    Русия се разпада и границите и ще са много интересни след края на войната! Азиатската част вече ври и кипи и ако путин мисли че азиатските републики ще понесат жертвите от тази война е точно тук е настъпил мотиката!

  • 39 емо 73 канар

    6 2 Отговор
    Въпрос към всички .

    Ако русия започне да обстрелва България, ние имаме ли право да обстрелваме руски територии ???
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор

  • 42 В. Борисов

    6 2 Отговор
    Окрайна не удря руска територия, тя е аватар на сащ, нато и ес - те нанасят удари по руска територия, като искат да предизвикат ответна реакция, че да прехвърлят вината за ескалацията на Русия, но руснаците са търпеливи и не ескалират ситуацията. Това вбесява англосаксите, но те са безсилни, за това ще продължат с терористичната си дейност.
  • 43 Украинец

    0 0 Отговор
    Имат толкова, колкото и иракчани и афганистанци по US територия.
  • 44 Битката при Сталинград

    1 2 Отговор
    Оставка на целия диктаторски тоталитарно-комунистически режим в Москва !
  • 45 НиКой

    2 0 Отговор
    Никой не е печелил война, защото правото е била на негова страна. За да се стигне до война - всякакво право вече е изчерпано, да не забравим колко гаранти и споразумения имаше преди войната ... така че войната се печели от силния на деня, а не съда да решава и да прекратява войни ... аз съм пацифист и наистина не виждам логика защо не искат да седнат и да се помирят със съседа, вместо да разчитат на другия край на света "да им помага"...
  • 46 Ха-ха-ха

    1 2 Отговор
    По логиката на пияндурника, трябва да има удари и по фабриките в С.К. и Иран, направо дай да си направим една 3-та световна

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта