Last news in Fakti
20 Октомври, 2023 7101

Кой брани ЕС от руския газ?


  • акад. Николай Денков премиер на Република България „Булгартрансгаз“ не е заплашен от фалит и документите за новата такса са изпратени на Европейската комисия и предстоят разговори с представителите на другите европейски държави. България има право да налага такси за транзит на газа.
  • Румен Радев президент на Република България Решението за допълнителните такси за руския транзит на синьо гориво води до декапитализация на "Булгартрансгаз и нейния фалит. Управляващите уж говорят за европейска солидарност и интеграция, но с действията си посягат на страна член на ЕС, съюзник и партньор в НАТО и в ЕС като Унгария.

    275 гласа
    23%
    77%
    879 гласа

Коментари

  • 1 Впечатление

    65 148 Отговор
    Радев брани руския газ, руските мигове и руския нефт.
  • 2 АУУУУУ

    55 128 Отговор
    РАДЕВ НИЩО НЕ КАЗВА ЗА ТОВА ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПАРИ ОТ ИНВЕСТИЦИЯТА СИ..........РАДЕВ ПЛАЧИ ЗА ТОВА ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ЗАГУБИ......ЗАЩОТО УНГАРИЯ И СЪРБИЯ ИМАТ ДОГОВОРИ ПО ФИКСИРАНА ЦЕНА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #28

  • 3 Турски паток

    80 3 Отговор
    Много продажни газове станаха в бг политиката.
  • 4 Денков долуууу

    149 32 Отговор
    Тази кукла на конци прави и говори само квото му кажат шефовете!За малкото време,което е на власт той и съпартийците му нанесоха толкова бели и всичките в ущърб на народа ни.

    Коментиран от #8, #47

  • 5 Ученика

    111 23 Отговор
    Виктор Орбан е непослушното дете на Европейския съюз. Сърбия - в топли отношения с Руската федерация. Задачата е да бъдат наказани финансово! Замисълът е в САЩ - изпълнител България. Поне не взривиха газопровода американците!

    Коментиран от #52

  • 6 Едно

    94 26 Отговор
    провокативно действие на Денков, което допълнително ни конфронтира с Русия. Освен това внася напрежение със съсед Сърбия и страна членка на ЕС Унгария. Кому е нужно това. Тези държави ще намерят начин да ни го върнат тъкани.

    Коментиран от #10, #11


  • 7 Безумен въпрос.

    64 18 Отговор
    За какво бранене става дума изобщо? След като на практика ЕС купува пак руски газ, но през Индия и други страни и по-скъпо. Или купува американски втечнен газ 4-5 по-скъпо. ЕС пропагандата надмина с безброй обиколки времената на в. "Правда". Тогава врагът беше американският империализъм, а сега е диктаторът Путин и другият диктатор Си.

    Коментиран от #40, #57

  • 8 Боби

    32 55 Отговор

    До коментар #4 от "Денков долуууу":

    И къде е ущърбът за България, като ще вземем милиони от тая такса? Не се радвате за България, а ревете за Русия и Унгария. Продажници...

    Коментиран от #43, #59

  • 9 бай Иван

    61 16 Отговор
    Само да уточним . Асен Василев не може да си върже бюджета и си мисли как да го направи ,че сметките не му излизат .И "ловкият мошеник" /така поне беше определен от негови бивши партньори/ решава да е .б.е дя.вола във въздуха. Първо да вкара пари в бюджета от увеличаване на преносните такси. В същото време да го обяви като атака срещу руските интереси. И трето, ако таксите станат непоносими за примерно Сърбия и Унгария чрез нас да ги пренасочи да купуват американски и канадски втечнен газ /така ще се подмаже на посолствоТо.. Е не е ли ловък мошеник?За българските интереси на този не му пука въобще.
    Само ,че какъв ще е отговора на Унгария и Сърбия? Аз примерно ще почна такива тотални проверки на всички /автомобилни и товарни/ с български номера ,че ще сложа България на колене. Всякакви такси , глоби, нарушения , претоварвания на оси, стоварване на стоки за проверка , стоене по границите с дни ,че ще извием на умряло. Ако не ви е ясно целият ни трафик на стоки за и от ЕС минава през тези държави. И ще има отговорор , може да не се съмнявате.Може да не е описаният, но ще има.

    Коментиран от #26

  • 10 Два

    28 37 Отговор

    До коментар #6 от "Едно":

    аргумента в полза на таксата: Турски поток е построен с български пари, от него печелят само руснаци, сърби и унгарци.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 По настояване на ГЕРБ

    23 6 Отговор

    До коментар #6 от "Едно":

    Първоначално Син поток беше предвиден да е с руски тръби. За да печели България от преносни такси по своите тръби през своя територия се осъществи Турски поток.
  • 12 Единственият

    39 10 Отговор

    До коментар #10 от "Два":

    аргумент е да са внасят раздори между страните от региона за да бъдат управлявани по лесно в интерес на големия брат. На него му трябва слаба Русия, слаба и разединена Европа Силният иска всички да му се поклонят а той да благоволява на кого да разреши да целуне ръката.
  • 13 бай Иван

    30 9 Отговор

    До коментар #10 от "Два":

    "аргумента в полза на таксата: Турски поток е построен с български пари, от него печелят само руснаци, сърби и унгарци"

    А транзитните такси които получаваме в размер на милиони? Само да обърнем внимание,че ако в един момент двете страни Унгария и Сърбия /май и Гърция получава газ по него/ примерно решат ,че им е неизгодно да го ползват и спрат да купуват газ през него ,България какво точно ще получи като транзитни такси -май един гол ..й а?И кво ще я правим тръбата ? Ще я ползваме като бобслей ли? И кой ще спечели частни американски компании и канадски. А за такава "услуга" ще има ли комисионни от тях и къде ще отидат?

    Коментиран от #14, #27, #32, #35

  • 14 Клети неграмотни копейки

    18 25 Отговор

    До коментар #13 от "бай Иван":

    Таксите се плащат от вносителя - Газпромекспорт. От руснаците се плащат 20-те лева.
    Иначе е хубаво, че си се загрижил за съседите ... повече от колкото за България

    Коментиран от #15, #16, #24

  • 15 бай Иван

    16 8 Отговор

    До коментар #14 от "Клети неграмотни копейки":

    Така , така и като ги плаща Газпром къде ги начислява тия такси /защото все някъде влизат тия такси в себестойността на газта/.Така работи икономиката. И като е така, що ревът и Сърбия и Унгария? Тях не би следвало тия такси да ги бригат/ както казват сърбите/ . Освен ако Газпром ги приеме за тяхна сметка. Май за сега така са се разбрали, ама тогава нашият ще реши ,че и тези такси са малки щото не е постигнал тези точки дето са дадени по долу като цел.
  • 16 Според

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Клети неграмотни копейки":

    теб вносител са руснаците. Тогава износители са Сърбия и Украйна и по нашата тръба тече газ за Русия?

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 бай Иван

    15 8 Отговор
    "Унгария и Сърбия ще синхронизират позициите си и ще отговорят „по адекватен начин на това противоречиво решение от страна на България“ "

    Ето Ви статия от преди минути във "Факти" което подкрепя написаното от мен . Повече не коментирам. Всеки може да вярва на когото си иска, но първо трябва да чете както казва бай Добри , за да е информиран и да не се подвежда от пропагандата и сам да си анализира за себе си как стоят нещата.

    Коментиран от #21

  • 21 АУУУУУ

    7 7 Отговор

    До коментар #20 от "бай Иван":

    АКО ЧЕТЕШ.. ..БИ ТРЯБВОЛО ДА СИ РАЗБРАЛ ЧЕ СЪРБИЯ ВЕЧЕ ОБЯВИ ЧЕ НЕ МОЖЕ НИЩО ДА НАПРАВИ .......ОРБАН САМО ОБЯВИ ЧЕ РЕШЕНИЕТО ЗА ТАКСАТА БИЛО "НЕЛОГИЧНО" .......🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣💰
  • 22 бай Иван

    6 9 Отговор
    "Потребителите в Сърбия се снабдяват с руски природен газ през територията на България, който се транспортира по газопровода „Балкански поток", което означава, че за Сърбия ще бъде начислена и нова доста солена такса за „синята енергия", която публичното дружество „Сърбиягаз" купува от руския държавен гигант „Газпром", посочва „Данас". Вестникът припомня, че в съответствие със споразумението, което Сърбия сключи с Международния валутен фонд за получаване на кредит, Белград предприе поетапно увеличение на цените на газта на дребно, като най-новото ще влезе в сила на 1 ноември в размер на 10 процента. Това означава, че от тази дата нататък тази енергия ще струва 5,02 динара за киловатчас с данъци и такси. Това е значително увеличение на цените, което в условията на световна икономическа криза и висока инфлация представлява удар върху бюджета на сръбските домакинства, отбелязва „Данас"."
  • 23 жокер

    14 10 Отговор
    Явно президента има много мангизи като не го интересуват едни 2 милиарда лева годишно . Ако можем да ги вземем защо не. На "ощетените" се предлага да си купят друг не руски газ. А и има друг път от където да си го вземат от руснаците - през Украйна. На руснаците изобщо не им пука за българите, но ощевидно има много българи готови да се лишат възможности само и само да да "помогнат" на Путин. А и да не забравяме, че една фирма лека полека отнема клиентите на Булгаргаз и я тласка към фалит с тази такса силите се изравняват....
  • 24 сори

    20 10 Отговор

    До коментар #14 от "Клети неграмотни копейки":

    Ще загубим и тези пари от руснаците ..Важното е да бъдат ударени руснаците. Ще си запалим къщата да изгори плевнята на комшията . Такова уродливо управление на дали е имало някога дай боже и да е последно .
  • 25 Браво на Денков

    12 16 Отговор
    само така!

    Коментиран от #33, #51

  • 26 Торанага

    18 8 Отговор

    До коментар #9 от "бай Иван":

    Ми освен Нидерландия и Австрия , сега и Унгария ще ни отсвири не само от Шенген ами и от квото там още се сетите.
    Пък странно какво му е на руския газ ?! Освен, че е доста по-евтин от американския.
  • 27 Транзитните такси

    8 16 Отговор

    До коментар #13 от "бай Иван":

    са смешни. Рашките са извивали ръце. Отдавна трябваше да го сложим този акциз.
  • 28 любител

    14 8 Отговор

    До коментар #2 от "АУУУУУ":

    ами смотльо кой е винавен освен тъпите управляващи надупени на краварите за да нямаме и ние евтин газ

    Коментиран от #30

  • 29 викторчо

    8 8 Отговор
    ще ни тури на банана и той за шенгена щом нашите умници искат да му клатят икономиката с нова такса за синьото гориво ,кокорчо се чуди каква далаверка да измисли вече за да гепат техните фирми спонсори кинти...
  • 30 АУУУУУ

    12 5 Отговор

    До коментар #28 от "любител":

    ЧЕ НИЕ СЕГА ИМАМЕ ПО-ЕВТИН ГАЗ БЕ ....... АМА НАЛИ РУСИЯ НЕ ПЕЧЕЛИ ....ЕЙ ЗАТОВА ВИЕШ ОТ БЕЗСИЛИЕ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 31 Шердан Българов

    8 14 Отговор
    Р.Р. Ще е първият политик осъден за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА в историята на България! От президентството направо в центалната академия в Казичане след изтичане на мандата му!
  • 32 оня с коня

    8 7 Отговор

    До коментар #13 от "бай Иван":

    Не могат да се откажат. Имат договор. Освен това цената по която купуват е фиксирана и таксата няма да им се отрази. Ще плаща ГАЗпром, но Зеления Чорап не иска това защото е на издръжка при Мутрофанова.

    Коментиран от #39

  • 33 Булдог

    15 6 Отговор

    До коментар #25 от "Браво на Денков":

    Когато Орбан ни резне достъпа до централна европа , друга песен ще запееш, а да не говорим за ,,сърбите" и техните Такси!
  • 34 Денис

    8 13 Отговор
    Само неграмотен зелен чорап може да твърди ,че когато взимаме пари ,който ни се полагат е зле!!

    Коментиран от #42

  • 35 Денис

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "бай Иван":

    През тези тръби може да се транспортира всякакъв газ от други страни !
  • 36 Реплика

    8 0 Отговор
    Знае ли някой грамотен кой дължи такса за пренос - държавата,чиито газ се транспортира или държавата получател?
  • 37 Ванко

    6 10 Отговор
    Малиии,много червен плюжък тука бе,брей!!!

    Коментиран от #49

  • 38 мдаа

    13 5 Отговор
    Америка ползва различни инструменти срещу руския газ.
    Някъде става с експлозиви.
    Другаде става с Денков.
    Ще видим метод нанася повече щети, особенно за туземците.
  • 39 отг.

    11 3 Отговор

    До коментар #32 от "оня с коня":

    Тя и транзитната такса е фиксирана в договора.
    От us-посолството нареждат втора такса, Денков изпълнява.
  • 40 стоян

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Безумен въпрос.":

    До 7 ком - другар - ти четеш ли това дето го пишеш - как този руски газ отива до Индия бе по въздуха ли- петрол отива ама газ

    Коментиран от #58

  • 41 ИЗМАМНИКА ОТ БАНКЯ

    12 3 Отговор
    БОКЛУКА ОТ БАНКЯ СТОРИ ТОВА НА БЪЛГАРИТЕ, МАИКОПРОДАВЕЦА
  • 42 любител

    11 3 Отговор

    До коментар #34 от "Денис":

    ами куха лейко кой беше на власт когато путин предложи тръбите да минават през Б-я а не през Т-я и да печелим по милиард на година от транзитни такси- БОКО-ТИКВАТА КРАДЕЦА.
  • 43 НАЛИ

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Боби":

    Мъдрите държавници казват :
    -Никога не си последен, когато правиш мръсотия на някого..
  • 44 Чест и почитания на Румен Радев

    14 3 Отговор
    България без него, щеше да е продадена вече от тези продажници и българомразци! България има нужда от такива българи!
  • 45 КРОКОДИЛА

    2 12 Отговор
    РАДЕВ МИЖАТУРКА .............
  • 46 Киро

    3 0 Отговор
    А кой ще брани България от европейския съд?

    Коментиран от #48, #55

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор

  • 48 Кирчо

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Киро":

    Като теб
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор

  • 51 Кокорчо

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Браво на Денков":

    Ако продължава така ща му папаш ..........ура
  • 52 Кокорчо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ученика":

    Има време

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор

  • 54 ТрампЛин

    0 4 Отговор
    Защо вият като линейки Чорапите и Копейките? Нали те ни натякваха какви печалби сме пропуснали от транзитните такси на неосъществения Южен Патарок?

    Коментиран от #60

  • 55 ТрампЛин

    0 3 Отговор

    До коментар #46 от "Киро":

    Европейския Съд се произнесе. Таксите наложени от Република България за транзита на руска газ през наша територия са напълно законни! Орбан К Вучич ще плащат! Шо ме боли Шнура че Маджарите немат мОре?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор

  • 57 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Безумен въпрос.":

    Той гадния американски империализъм е враг на цялото човечество и всичко хуманно вече над 250 години.
  • 58 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "стоян":

    Със кораби отива газа до Индия бе ........ това го знае целия свят.
  • 59 Марко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Боби":

    Поредният супермозък, който си въобразява публично, че наказателни такси може да налага само България, а Сърбия и Унгария по никакъв начин не могат да отговорят със сходни мерки...
    Мозък, колкото бобено зърно, какво да го правиш😂
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта