Last news in Fakti
10 Декември, 2023 3409

Ще има ли истинска промяна в БФС?


  • Стилиян Петров Бивш футболист, рекордьор по мачове за националния отбор След последния Изпълком видяхме, че тези хора, които управляваха 18 години, не са си променили мнението, визията, начина на мислене. Има три важни точки, които направиха впечатление. Беше гласувано да се не впише Михаил Касабов в регистъра като президент. Това означава, че Борислав Михайлов продължава и иска да бъде ръководител на БФС. Второто е затварянето в столичен хотел, където ще бъдат, може би, вкарани толкова много хора и клубове, за да могат да се контролират и да се следи гласуването. Залата е много по-малка, медиите няма да присъстват. Отново ще опитат да манипулират този конгрес. Най-интересното от вчера е изказване на човек от Изпълкома, който е заявил, че ще се кандидатира само и само да обжалва този конгрес. Разбира се, че не е шега. Това е техният начин на работа, тяхното мислене от много години
  • БФС Български футболен съюз Има депозирана оставка от Президента на БФС. Оставката се гласува от Конгреса - той е органът, който избира и освобождава президента. Уставът на БФС в чл.47 ал.2 предвижда, че „при подаване на оставка, правомощията на президента се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна – от друг вицепрезидент, избран от ИК, до провеждането на конгрес”. Михайлов е подал оставка и, след отказ на първия вицепрезидент Костадинов, избира вицепрезидента Михаил Касабов да изпълнява правомощията му до провеждането на конгрес. Нито в Устава на БФС /чл.47/, нито в ЗЮЛНЦ, или друг нормативен акт /Закон за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел/ няма изискване изпълняващият правомощията вицепрезидент на бъде вписан в Търговския регистър. Причината е, че това обстоятелство не е от категорията на онези, които задължително се вписват в ТР. Изпълняващият правомощията на президент се легитимира пред третите лица – министерства, учреждения и т.н. с извлечение от решението на ИК, с което е избран за замества президента. Уставът на БФС е спазен напълно, тъй като Михаил Касабов е надлежно оправомощен от Изпълнителния комитет, а не от Борислав Михайлов, съответно правата на Михаил Касабов са възложени от ИК.

    300 гласа
    89%
    11%
    34 гласа

Коментари

  • 1 бисер киров

    13 16 Отговор
    да ще има станете да седнеме ние както е и в политиката и се тая остава лапането за това е драмата и се насъскват запалянковци да извършват ексцесий по площади също като в политиката ни къде в нормалните държави се сменят ръководства във футбола по този начин ?отива се на пленум/общо събрание/ правят се мотивирани предложения с нужните аргоменти за всички кандидати комисиите по мандатноста ги разглеждат и преценяват кои да останат и се предлагат за гласуване всички кандидатури ,които отговарят на изискванията за длъжностите другото са меркантилни мераци така би трябвало да е
  • 2 Гост

    15 5 Отговор
    За да се разбере дали има промяна, би следвало да се остави едно ново ръководство да работи поне 4, 5 години! Да се види реално дали се върши работа или ще я карат по ппимера на сегашните нищоправци и чернототаджии, вече 19 години...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 Я го знам !

    20 3 Отговор
    Целата битка е за мангизи.Получаваш безбожна заплата за нищоправене плюс безплатни екскурзийки.Кой е луд да се откаже ?

    Коментиран от #11

  • 5 Бербатов се

    11 21 Отговор
    отказа от националният отбор,няма срам сега да се кандидатира за президент на БФС.

    Коментиран от #10

  • 6 любител

    11 5 Отговор
    и във футбола ще има промяна когато се смени боко тиквата и компания и двамата с перуката даржат кокала и не го пускат защото има яко крадене на народни пари. сиреч може да стане само с кр-в.

    Коментиран от #8


  • 7 Гого шипара

    9 4 Отговор
    НЕ СЪМ ФЕН НА БОБИ ПЕРУКАТА НО НЕ СЪМ И ПРИВЪРЖЕНИК НА БЕРБАТОВ! КАТО КАНДИДАТ ЗА ШЕФ НА БФС БЕРБАТОВ ЩЕ СЕ РАЗГРАНИЧИ ЛИ И КАКВА ПРИСЪДА БИ ДАЛ НА БРАТ СИ НАРКОМАНЧЕТО ИЛИ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ОНЕВИНЯВАНЕТО МУ КАКТО ПЕРУКАТА ПЛАТИ НА ПОТЪРПЕВШИТЕ ПОГРЕБАЛИ ЗАГИНАЛИЯ В КАТАСТРОФА МЕСЕЦ МАЙ 2012Г. ПРЕДИЗВИКАНА ОТ ЛИШЕНИЯ ДА УПРАВЛЯВА МПС НИКИ МИХАЙЛОВ ? ТАКА ЛИ ЩЕ Я КАРА И НОВИЯ ШЕФ НА БФС? БЕРБАТОВ КАЖИ В ПРАВ ТЕКСТ БРАТ ТИ ТРЯБВА ЛИ ДА Е В ЗАТВОРА?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 истина ти казвам

    4 0 Отговор
    Абе със тоа калпав материал дето тича по терените,ква промена искате? Спрепача си е спрепач!
  • 10 Макарон

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бербатов се":

    Така е, но помните ли кой го отказа от национала?

    Коментиран от #12

  • 11 Макарон

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Я го знам !":

    + Преслава на банкетите! Пиенето изобщо не го броим :))))
  • 12 помак

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Макарон":

    Егото му?
  • 13 До всички които плюят Бербатов

    2 2 Отговор
    Той се отказа от националният отбор , защото не искаше да участва в нагласени тото мачове , които на едни хора носеха много кинти , а на целия български народ унижение и срам!!!
  • 14 българин 777

    2 1 Отговор
    в българия дори да има нещо свястно ще се намери някой да го унищожи
  • 15 емо 73 канар

    2 1 Отговор
    Промяна ще има, когато всички които работят в бфс си тръгнат. От президента до чистачката. Промяна ще има и когато хора като Кирил Домовчиев, Венци Стефанов и подобните им не са в някоя от комисиите. Промяна ще има, и когато политиката и особено дпс нямат свои хора в бфс. Е те тогава ще има промяна.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор

  • 21 факти само истински

    1 0 Отговор
    ФАКТИ КОРУПЦИЯТА НЕ Е САМО ВЪВ ФУТБОЛА И ЩАНГИТЕ ТЯ Е ВЪВ ВСИЧКИ ФЕДЕРАЦИИ РЕДЕЩИ СЕ С ПРОЕКТИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СВЕТОВНИ КУПИ И ДРУГИ МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЯВИ ИСКАЩИ ПО 2-3 МИЛИОНА С ПРОЕКТИ .РАЗДАВАТ СЕ КОЛИ ЗА ПО 150-200 ЛЕВА ПОДАРЪЦИ ЗА ДА НЯМА СЛЕДА ПИТАЙТЕ ЦЕКО КАК СТАВА ,ЩАНГИТЕ СА МНОГО НИСКА ТОПКА ИЗГОРЯХА С 65 ЛЕВА МНОГО ТЪПО

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта