Last news in Fakti
12 Декември, 2023 8464

Приключва ли 500-годишната доминация на Запада в света?


  • Джо Байдън президент на САЩ Алчността на президента Путин за земя и власт ще доведе до провала му и родолюбието на украинците ще надделее. Той смяташе, че НАТО ще се разпадне и раздели. Вместо това НАТО е по-обединен от всякога. Когато руският президент нареди танковете да нахлуят в Украйна миналата година, той мислеше, че ще се предадем. Той сгреши.
  • Сергей Лавров външен министър на Русия Русия стана по-силна в резултат на конфликта в Украйна, точно както го направи, като победи Хитлер и Наполеон. Хибридната война, която Западът уж води срещу Русия, се основава на културата на отмяната. 500-годишното господство на Запада над света е към своя край. От украинците зависи да признаят колко дълбоко са в дупката, където са ги поставили американците.

    330 гласа
    21%
    79%
    1229 гласа

Коментари

  • 1 Време е!

    224 54 Отговор
    Време е САЩ - печатницата на необезпечени долари на гърба на света, да се постави на място!

    Коментиран от #14

  • 2 Малък и много

    63 90 Отговор
    Про zт народ.
  • 3 Фактори

    190 31 Отговор
    САЩ е държава живееща от налагане с пари и сила на техни правила по света!
  • 4 БСП за България и Радев

    177 55 Отговор
    Другарят Лавров постави Дедо Байдън на колене. Светът вече е под господството на православна Русия. Започва възходът на една забележителна цивилизация, която ще е на 5 континента и ще донесе мир на целия свят
  • 5 Аха

    138 24 Отговор
    Фалиралата печатница на зеления гъзпапир фалира.
  • 6 В. В. Путин

    145 27 Отговор
    Абе, колега Бидон, чий го дирите вие на руска земя, че и за предаване и побеждаване говорите?

  • 7 ДОЛУ

    31 75 Отговор
    МОЧАТА

    Коментиран от #16

  • 8 Пасъмя

    53 125 Отговор
    Странното в тези руски шизофреници е че хем искат технологиите и богатствата на "запада", хем си мислят, че те са богоизбраните да го унищожат и да настъпят отново мракобесието и феодализма както през средновековието. Малко са, неспособни са, цивилизацията ще ги изхвърли като боклук на гюбре

    Коментиран от #28

  • 9 Свободен

    104 14 Отговор
    Господин Баидън не строите военни бази по всички държави по света не лажъте че защитавате ниакого за да му продавате оръжие.Колка завода построихте във братска Българиа .
  • 10 Селянин

    85 4 Отговор
    Баба Ванга ви го е казала още 1979 година.
    Няма какво да гадаете.

    Коментиран от #12

  • 11 любител

    65 8 Отговор
    показателно с какво са се черпили сиреч с БЕЛО деменцията и комика при срещите си та бай дрън започна пак да говори глупости. хахаха
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Дивергент

    49 4 Отговор
    Изглежда,че Pax Americana е на път да последва Pax Romana и Pax Britannica.Каква нова концепция за относителен мир ще бъде предложена и от кого все още не знаем.
  • 14 Така е, но омразните "гущери"

    23 6 Отговор

    До коментар #1 от "Време е!":

    много хора ги стискат и няма да е лесно.
  • 15 Селянин

    70 24 Отговор
    „Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне. Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато – славата на Владимир (княз Владимир, покръстил Русия), славата на Русия. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света.“ (1)
    „Русия е прамайка на славянските държави. Тези, които се отделиха от нея, ще се завърнат с ново лице. Русия няма да се отклони от пътя на реформите, които накрая ще направят страната силна и могъща“ (1)
    „И сега Русия е велика и винаги ще бъде велика… Републиките ще се върнат към Русия.“ (1)
    „Сега Русия се нарича Съюз. Но ще се върне старата Русия и ще се казва като при свети Сергий. Нейното духовно превъзходство ще признаят всички, включително и Америка. Това ще стане след 60 години (казано през 1979 г.) Преди това ще се сближат три страни – Китай, Индия и Русия ще се съберат в една точка. България ще е при тях само ако бъде заедно с Русия и като част от Русия. Без Русия за България няма бъдеще.“ (1)
    Руското религиозно превъзходство е предсказано и от американския пророк Едгар Кейси: „…От Русия идва надеждата на света…“

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Селянин

    43 4 Отговор

    До коментар #15 от "Селянин":

    Тогава са си мислели, че Ванга говори за Княз Владимир, но днес сме наясно за кого става въпрос.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 хари потър

    20 42 Отговор
    наполеон и хитлер ги победи основно зимата а и какво да прави в москва наполеон след като я ограби и опожари Никой не е чул руснаци да са пленили наполеон На обратно по дългия път войската е измръзнала А за хитлер знаем за зимата на 43 и без помощта на американските танкове джипове оръдия и консерви както и втория фронт в европа А и като не пропускаме лакомията на хитлер и това че в африка англичани пленяват армия два пъти по голяма от тази при сталинград ТО тези неща трябва да се кажат на коня щото явно не ги е чувал

    Коментиран от #23, #27

  • 21 читател

    28 5 Отговор
    Pax Romana означава мир, носи мир и просперитет на всички, вкл. завоюваните територии. Pax Americana означава война и колониален грабеж. За това Pax Americana изкара толкова малко.
  • 22 Пит

    6 20 Отговор
    приключва след още 500 години
  • 23 7777777

    60 8 Отговор

    До коментар #20 от "хари потър":

    ПЪРВО ТИ ЛИПСВАТ ИСТОРИЧЕСКИ ЗНАНИЯ! МОСКВА Е ОПОЖАРЕНА ОТ РУСНАЦИТЕ, А НЕ ОТ НАПОЛЕОН! ВТОРО-РУСНАЦИТЕ МАРШИРУВАХА В ПАРИЖ! ЗА РУСКАТА ЗИМА И ЗА ХИТЛЕР НЯМА ДА ТИ РАЗПРАВЯМ САМО ЩЕ ТИ КАЖА, ЧЕ ТОЙ Е БИЛ ТОЛКОВА СИГУРЕН В ПОБЕДАТА ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ СА НЯМАЛИ ЗИМНИ УНИФОРМИ И СА СМЯТАЛИ ДА ПРИКЛЮЧАТ ДО ЕСЕНТА НА 1941 Г. СЪЩО СМАЗКАТА ИМ ЗА ОРЪЖИЯТА Е ЗАМРЪЗВАЛА И ТЕ СА БИЛИ БЕЗПОЛЕЗНИ! АМЕРИКАНСКАТА ПОМОЩ Е ЕДНА КАПКА В МОРЕТО НА ФОНА НА КОЛОСАЛНИТЕ ЗАГУБИ НА РУСИЯ И Е НИЩОЖНА! КОГАТО СЕ ОТКРИВА ВТОРИЯ ФРОНТ НА 06.06.1944 ГОДИНА С ДЕСАНТА В НОРМАНДИЯ РУСИЯ ВОЮВА САМА СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ ВЕЧЕ 3 ГОДИНИ. И ОТНОВО МАРШИРУВАХА В БЕРЛИН! НЕ КОМЕНТИРАЙ НЕПОДГОТВЕН!

    Коментиран от #24

  • 24 наблюдател

    5 32 Отговор

    До коментар #23 от "7777777":

    до 23 да това го пише в руската история ама в истинската история фактите са други - французите два пъти са разбили руската армия и тя е избягала позорно и французите са ги чакали в москва да се покажат

    Коментиран от #25, #35, #36

  • 25 Бай Хуан

    30 2 Отговор

    До коментар #24 от "наблюдател":

    Е, как са я разбивали като не са се били ве ?! Разбирач на "истинската" история !
    И както са ги чакали когато не са се били руснаците са се върнали и тогава французите са се изпонасралии , че чак до франция са ги ритали.
  • 26 Въ прост

    23 4 Отговор
    Чий го дирите вие в Украйна че са ви нападнали? Кои сте вие че цял свят да ви се кланя и навсякъде да сте си у дома?! Е така са ви гонили по цяла Европа 500 години хазари мръсни!
  • 27 Недоучил

    23 1 Отговор

    До коментар #20 от "хари потър":

    Ти голям историк ще излезеш! Сигурно си завършил в Харвард ? С Кирето?Н
  • 28 резервист

    35 6 Отговор

    До коментар #8 от "Пасъмя":

    Коя цивилизация бе чадо? На краварите? На сиренарите? На колбасарите? Всеки, който е захапвал Русия до сега е побеснявал! Като не ги харесвате, не си лягайте с тях. Не им продавайте Биг Мак с майонеза и чедър. Не им купувайте суровините и енергийните източници. Все едно че ги няма. Ама не можете нали? Алчните ви очички все натам гледат! И не си вземате поука от нищо!
  • 29 Лавров говори

    29 2 Отговор
    самата истина ,която и целия свят говори ,само на слугите на сащ е забранено да я изговарят ,за съжаление официалната власт в софия е от този слугинаж
  • 30 бравос

    8 0 Отговор
    ура,ура ,ура! това е като турското
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор


  • 32 Венцислав Борисов

    4 1 Отговор
    Отмъщението на потиснатите, колонизираните и поробени народи за тези 500 ще е жестоко, само почакайте, те вече надушиха слабостта на западняците, ще си получат заслуженото.
  • 33 Демократ^2

    2 6 Отговор
    Ама тук вярно е пълно с кремълски тролове и хора с бръмбари в главите.
    Знайте че Русия = Путинистан е последната колониална империя в света. Всички други се разпаднаха след WWII, но диктаторска Русия остана. Много народи са под кремълския ботуш и искат свобода и независимост.
    Руснаците трябва да изберат пътя на демокрацията, пътят на Навални, не на джуджето несменяем диктатор 25г.
    Мисля, че 500 годишното колониално руско робовладелство свърши. Русия ще се разпадне и поробените народи ще се освободят най-после и ще благодарят на Украйна че свърши тежката работа.
  • 34 1111

    2 1 Отговор
    Очаквам с нетърпение САЩ да се провалят и в тази война и да се сгърчат като стафида на територията си,и никога повече да не си и помислят да се закачат с руската мечка.
  • 35 7777777

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "наблюдател":

    ТАКТИКАТА НА КУТУЗОВ Е БИЛА ТАКТИКАТА НА ИЗГОРЕНАТА ЗЕМЯ-ПАЛЯТ И ОСТЪПВАТ, ЗАЩОТО НЕ СА МОГЛИ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ОГРОМНАТА АРМИЯ НА НАПОЛЕОН, ВОДИЛИ СА СЕ ЕПИЗОДИЧНИ БОЕВЕ! ТАКА ПОДПАЛВАТ И МОСКВА И НЕ ОСТАВЯТ НИЩО НА НАПОЛЕОНОВАТА АРМИЯ! А ТЯ Е БИЛА ОГРОМНА И СЕ Е НУЖДАЕЛА ОТ ХРАНА! САМО СИ ПРЕДСТАВИ ЧЕ ЕДИН КОН СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОНЕ ЕДНА КОФА ЗЪРНО НА ДЕН И ЗА ЕДНА 50 000 КОННИЦА КОЛКО КАРУЦИ И КОЛКО ТОНА ЗЪРНО СА НУЖНИ В ОБОЗА ЗА ДА ГИ ИЗХРАНВАТ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ВОЙСКАТА! НАКРАЯ РУСКАТА ЗИМА ГИ ДОВЪРШВА! ИМА ЕДНА КНИГА ЗА НАПОЛЕОН-ВЗЕМИ Я ПРОЧЕТИ!
  • 36 7777777

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "наблюдател":

    ТАКТИКАТА НА КУТУЗОВ Е БИЛА ТАКТИКАТА НА ИЗГОРЕНАТА ЗЕМЯ-ПАЛЯТ И ОСТЪПВАТ, ЗАЩОТО НЕ СА МОГЛИ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ОГРОМНАТА АРМИЯ НА НАПОЛЕОН, ВОДИЛИ СА СЕ ЕПИЗОДИЧНИ БОЕВЕ! ТАКА ПОДПАЛВАТ И МОСКВА И НЕ ОСТАВЯТ НИЩО НА НАПОЛЕОНОВАТА АРМИЯ! А ТЯ Е БИЛА ОГРОМНА И СЕ Е НУЖДАЕЛА ОТ ХРАНА! САМО СИ ПРЕДСТАВИ ЧЕ ЕДИН КОН СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОНЕ ЕДНА КОФА ЗЪРНО НА ДЕН И ЗА ЕДНА 50 000 КОННИЦА КОЛКО КАРУЦИ И КОЛКО ТОНА ЗЪРНО СА НУЖНИ В ОБОЗА ЗА ДА ГИ ИЗХРАНВАТ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ВОЙСКАТА! НАКРАЯ РУСКАТА ЗИМА ГИ ДОВЪРШВА! ИМА ЕДНА КНИГА ЗА НАПОЛЕОН-ВЗЕМИ Я ПРОЧЕТИ!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор

  • 39 Тот Атланта

    0 0 Отговор
    Мачкай РУСИЯ, ти ще спасиш света !!!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта