Last news in Fakti
09 Март, 2024 3279

BYD или Tesla


  • BYD - BYD е най-големият производител на електрифицирани автомобили в света, което означава, че немалко хора вече са се доверили на марката. В Европа, обаче, нещата не стоят съвсем по този начин за момента.
  • Tesla - Макар да има своите противници, Tesla успя да се наложи в Европа и се превърна в избор за много хора търсещи електрическо задвижване.

    276 гласа
    77%
    23%
    79 гласа

Коментари

  • 1 Икономист

    59 6 Отговор
    "В Европа, обаче, нещата не стоят съвсем по този начин за момента"

    И как да стоят като в ЕС за Тесла има данъчни облекчения а за BYD има мита и тя става по-скъпа даже и от Тесла - иначе приказки за свободен пазар и лоялна конкуренция в "демократичния" запад. Та така САЩ стават богата държава - като натискат васалите си и колониите си да купуват техните боклуци а на конкуренцията налагат всякакви ограничения. Същи като "покупката" на нашите самолети - по 165 милиона бройката излязоха най-скъпите самолети в света ама не се знае дали някога ще ги видим или дали кагато ги видим няма да стават само за музея. А Грипените бяха по 67 милиона и първите два щяхме да получим веднага. Отделно че американските боклуци идват почти без въоръжение и за него ще трябват пари. За цената на 8-те боклука можеше да вземем 20 Грипена което си е почти една ескадрила.

    Та със същите похвати мафията също е богата.

    Коментиран от #4, #5, #9, #10

  • 2 Шофьор

    33 2 Отговор
    "Tesla успя да се наложи в Европа"

    Искате да кажете че американците наложиха Tesla в Европа като за нея има по-големи преференции отколкото за европейските коли пък да не говорим за китайските въпреки че са по-добри и от Tesla - поне не се самозапалват.
  • 3 Както

    19 1 Отговор
    и да се рекламират, както и да го извъртат и сучат, две са основните предизвикателство пред електричките. Ограничен пробег който драстично намалява при динамично каране, висока скорост и студено време. Може да бъде само 30% от обявеният от производителят. Висока цена. Трудно е да се приеме факта, че струва много пари да вземеш нова кола, която ще те закара на по-дълги дистанции, само когато караш като че
    си на първи изпит за шофьорска книжка. Не на последно място е и факта, че цената им на вторичния пазар е много, много ниска. Няма да обяснявам за сложност, висока цена и дълго време чакане за части, когато се наложи ремонт.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Дедо Пене

    9 18 Отговор

    До коментар #1 от "Икономист":

    Човек, който не знае че 12самолета е една ескадрила да коментира военна техника и договори е абсолютно некомпетентно писане, приятел! Но ние българите разбираме от всичко от футбол до молекулярна биология...така че драскай си, ако това те успокоява!
  • 5 Дедо Пене

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "Икономист":

    Човек, който не знае че 12самолета е една ескадрила да коментира военна техника и договори е абсолютно некомпетентно писане, приятел! Но ние българите разбираме от всичко от футбол до молекулярна биология...така че драскай си, ако това те успокоява!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Джамбaза

    14 3 Отговор
    Европа е колонизирана от Сащ и BYD няма как да прогресират в
    тази контролирана среда.
  • 9 БайБоцимир

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Икономист":

    Ами BYD може да направят завод в Европа, като Тесла. Не съм голям фен на колите на Мъск, но ми е любопитно на какво основание подкрепяте BYD? Не съм виждал техни коли, че даже да кажеш, че са по-добри. Само по снимките, на мен лично ми прилича на евтино китайско с лош интериорен дизайн.
  • 10 БГ тол

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Икономист":

    И как та теб дрисливия китец ще ти дадат да стъпиш на платежоспособен пазар, естествено че щи сложат мито. Китай разреши на еврпа и америка да отворят фабрики срещу технолагии, сега Китай прави автомобили но ще си ги продава там. В Еврапа може да направят завод, но като покрият изискванията за декарбонизация ще станат колите им по-златни и от Тесла. Това се казва пазене на пазар - вдигнете си стандарта в Китай и сте 1,2млр мравки пазар бол
    Колкото до самалетите Тръмп извика Боко в US и му рече подписвай нали даде на Путин 3млрд за потока сега на мен за самалети иначе отиваш при путин той щети обясни къде да си харчиш подкупа
    А българите спят както спяха 500 години и ревем по форумите и на две ракии

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта