04 Юни, 2024 7897

Блъфира ли Русия?


  • Сергей Рябков заместник-министър на външните работи на Русия За САЩ може да има фатални последици, ако Украйна използва западни оръжия за удари по цели в Русия. Бих искал да предупредя американските лидери да не допускат грешки в изчисленията. По непонятни причини те подценяват сериозността на отговора, който може да получат.
  • Олександър Коваленко украински военен анализатор Руските червени линии не са нищо повече от дипломатическо меме. Русия заплашва всички наоколо, но постоянно начертава нови червени линии, когато старите биват прекрачени. Тази страна се превърна в посмешище.

    743 гласа
    74%
    26%
    258 гласа

Коментари

  • 1 Слави Трифонов е боклук

    145 35 Отговор
    Когато видите резултата от гласуването много бързо ще махнете анкетата защото няма да ви е удобна всичко е за Русия само вие медиите в България сте за Украйна но само вие ще идете на фронта в Украйна да се пиете българския народ ще си почива и ще е по-добре без вас

    Коментиран от #23, #32

  • 2 А бе то

    111 18 Отговор
    И Русия предупреждаваше за влизането на укъв НАТО и вие казвахте че блъфира. Но сега ревете че ви нападнали неочаквано и непредизвикано. Като изникнат гъбите да не сте пак изненадани!!!
  • 3 гост

    98 18 Отговор
    Няма шега и това е най-точната дума. На Украйна, ЕС и САЩ им се иска да е шега ,но не е. Трябваше да мислят през 2014г. и да спазват договорите. Пропуснаха възможност всичко това да спре и Украйна се подведе ,че има кой да я защити, но реалността е друга. Със започване на операцията беше ясно ,че Русия ще срине Украйна със земята, защото Украйна реши че може да си прави каквото иска без последици, НО ЩОМ НЕ ИСКА ДА СПАЗВА ДОГОВОРИ С ДОБРО ,НЯМА ДРУГ ИЗБОР ИЩЕ СПАЗВА ДОГОВОРИ С ЛОШО. Всичко си има цена и се плаща, въпроса е колко можеш да си позволиш да платиш сам.

    Коментиран от #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Батето

    53 11 Отговор
    К0валенко щего заковат с една "Бабушка",пък да види къде и каква е червената линия.После една седмица нема излезе от т0алетната.
  • 6 Поразяващи фактори на ядрения взрив

    53 11 Отговор
    1. Светлинно излъчване и проникваща радиация. Температурата в центъра на взрива е = на температурата под кората на слънцето. Предизвиква пожари и изгаряния. Взривената на 600 м над земята атомна бомба в Хирошима е била с мощност 15-18 КТ тротилов еквивалент. Съвременните тактически атомни бойни глави са с мощност 50-100 КТ. В радиус от 1 км в Хирошима хората са преминали в газообразно състояние. В по-голям радиус хората се овъгляват. В още по-голямо отдалечение от взрива изгарянията са смъртоносни, В четвъртия периметър виделите взрива ослепяват и бавно умират от проникващата радиация.
    2. Ударна вълна - помита сградите като картонени къщички. За София една бойна глава от 100 КТ, взривена на височина 2400 м ще помете цяла София + кв. Изток на Перник.
    3. Радиоактивно замърсяване - замърсява въздуха, водата, храната. Смъртта е бавна и мъчителна - пример: смъртта на 60 000 герои, които отидоха в зоната на радиоактивно замърсяване в Чернобил, за да потушат възникналия пожар.
    4. Електромагнитен импулс - унищожава електрониката в радиус в зависимост от мощността на взрива. Когато САЩ правят ядрен опит с водородна бомба с мощност от 10 МЕГА ТОНА, на атола Бекини през 50-те години на миналия век, изгасва осветлението на отдалечените на хиляди километри Хавайските острови.
    5. А ракетите Сармат са с 10 отделящи се елемента от по 100 килотона !!!

    Коментиран от #8, #14, #19, #28, #31


  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Какъв ти е проблема

    13 31 Отговор

    До коментар #6 от "Поразяващи фактори на ядрения взрив":

    Защо плаши хората?

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Алексанре

    46 7 Отговор
    Вземи се гръмни во главе с продажния Зелен клоун!За посмешище сте ти и такива като тебе,заради които мрат ваши сънародници и разрушават страната ви!
  • 12 Някой

    43 7 Отговор
    Първо на това трябва да отговарят американците, а не украинец. Второ Русия предупреждаваше ли предупреждаваше на Майдана и никой не я слушаше и оставиха бандеровците фашисти. Резултата "дипломатическо меме" ли е? Например да изчезне Украйна.
  • 13 Гризел

    36 9 Отговор

    До коментар #8 от "Какъв ти е проблема":

    Това е просто предупреждание,за да си знаят любителите на войната,че ако прекалят,земята им може да стане радиоактивна пустиня.
  • 14 Някой

    20 5 Отговор

    До коментар #6 от "Поразяващи фактори на ядрения взрив":

    Вземи например Цар Бомба взривена 1961г от 58.5 ли бе мегатона тротилов еквивалент. За на Хирушима твърдят 13 килотона с ефективност на взрива 1% (другото разпръсквано и замърсяващо). Та на Цар Бомба ядреното кълбо било 4.6км радиус. Температурата считат, че е била 10 милиона градуса. Ударната вълна измерено е обиколила 3 пъти Земята. Скандинавците придобили тен. Скапани комуникации. Имат и ядрено торпедо Статус-6 на до 100 мегатона тротилов еквивалент. Преди се считаше, че СССР и САЩ могат да унищожат 70 пъти Земята с ядрения си арсенал. С цели да разместят земни пластове и Калифорния да потъне под вода. Взривено ядрено торпедо предполагат разни, че вълната ще залее 450км навътре в сушата. По-маломощните за изхвърляне на флот на сушата. Ефективността на големи бомби обаче считат за малка и че поразяват сравнително малко повече. Затова правят множество малки, което било много по-ефективно за покритие. За новите Сармат ракети говореха за 24 ядрени слайдера и че една унищожава напълно територия колкото Франция или Тексас. Много по-ефективно било да се взривят отгоре като покритие от да паднат на земята. Ако паднат на земята имало много повече радиация, от взривени във въздуха, колкото и да е странно. Водородните нямат такава радиация и на Цар Бомба била много малка.

    Коментиран от #17

  • 15 ИНЖ1

    14 51 Отговор
    1. РФ е здраво затънала в Украйна. Ще бъде лудост да отвори втори фронт - директно срещу НАТО.
    2. Ако бъдем нападнати - ще трябва да се браним(така или иначе). Бяло знаме ли да развеем, господа патрЕоти!?
  • 16 Киевчанин

    34 10 Отговор
    Абе ковалайненко тва “посмешище” ви прегази и разруши нещастната “държава” кой е смешния май ти и пропадналата ви нация нацисти болни

    Коментиран от #26

  • 17 Денис

    8 20 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    Май радиацията ти е поразила мозъка!
  • 18 Гост

    13 31 Отговор
    Плаши Рябков гаргите..първо...нямат го куража и второ нямат и нужната техника...видяхме я в Украйна...един Господ знае каким са ядремите кюнци...

    Коментиран от #27

  • 19 оз офицер

    22 4 Отговор

    До коментар #6 от "Поразяващи фактори на ядрения взрив":

    отлична информация много голям процент от населението ни са лаици по въпроса !премахна се редовната военна служба за донаборници младежите ни не знаят какво е противогаз ,бомбоубежище и противо химично облекло и кога се ползва.в училищата имаше часове по ВО и ГЗ можеха поне да разглобят и сглобят АК 47. И да видят какво е противогаз !пропуските ни в тази област за защита на населението ни са огромни премахнаха и посъвместно ОСО клубовете в държавата ни и като нямаме и войска ама сме в НАТО ! дано не плащаме някой ден за всичко...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор

  • 21 да да

    28 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    а преди 2014г..всичко беше укройна и Крим и Донбас..питайте сащ какви сметки правили..а те са прости, икономически изгодни на сащ..взривиха сер.поток1 и 2 и сега на воля продават техния втечнен газ на идиоти ,естествено по-скъпо отколкото руския тръбен.. + оръжия ..Най много сащ се зарадваха за сделката с България за хартиени самолети..които скоро няма да видим..плащаш и чакаш до 2 пришествие..

    Коментиран от #24

  • 22 ЦСКА

    25 10 Отговор
    Завинаги с нашата освободителка Русия!!!

    Коментиран от #25

  • 23 Медиите

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Слави Трифонов е боклук":

    Не са Български.Обърнисе към Козяк.
  • 24 Незнаещ

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "да да":

    Под колко НИКа участваш във форума...
  • 25 Факт

    12 20 Отговор

    До коментар #22 от "ЦСКА":

    Да нашата "освободителка" Русия ..сега на живо гледаме как освобождава и то най близките си приятели ..Радвам се че доживяхме това време за да може всички да видят с очите си Онова което Левски и Ботев са казали за Русия ..че "Няма по голямо зло за България от руската империя".. Сега Всички които Имат Очи и не са Слепи могат да видят какво означава Русия да те "освободи" ...Вземат ти децата и ги карат в Сибир ...изнасилват жените ..а мъжете ги изтребват ..абсолютно същото нещо което са правели и с българите...и колко и да не ви се иска на руската сган, България се е освободила най вече сама и най вече благодарение на българските войници ..и с малка помощ от украинци ...а руснаците и аватроунгарците са били тук само и единствено с една Цел да превземат и Поробят всичко живо до Босфора ...а ганьо си мисли че Русия има някаква заслуга ..Да, има заслуга за 80 годишното ни Руско робство за която сме платили милиони тонове злато и ..през което време се уб-ти повече българи мъже жени и деца от колкото през всички други робства..взети заедно за 800 години ...ако не вярвате на мен идете в белене там много от вас могат да видят мястото където са избити техните бащи и техните родители ...и то само защото не са искали да се кланят на руските Бок-ци...А ти гнусна Руска подлога твърдиш че избиването на над 30 000 българи от руснаци го наричаш "освобождение" ..Онези които преди няма и 100 години са уб-ли родителите ви ..вие го наричате Освободител...дано Бог се смил
  • 26 любител

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Киевчанин":

    прам си пич
  • 27 КъдеВиде

    16 2 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Къде видяхте нещо в Украйна - били сте там да се биете за братския народ ? По новините нищо не виждате, също както не виждахте и последните 30 години всички "демократични нападения" - така че молете се да не се стигна в България да има 3-ти война защото пак се вързахме на немското хора по простотия - колкото пъти се хванем с тях и все до дойна стигаме...
  • 28 Анализатор

    7 24 Отговор

    До коментар #6 от "Поразяващи фактори на ядрения взрив":

    И да не забрявяме никога, че всичко това ще бъде причинено от фашистка Русия, страна агресор и от престъпния режим на Путин!
  • 29 Фашина

    11 6 Отговор
    Горбачов се разхождаше щастлив по Запада, мислейки че много го обичат, но те много му се радваха за предателството спрямо собственята му страна. Зеленски като клоун е постоянно на турне по целия свят. За разлика от Горбачов осребрява турнетата -и за него и за промоторите милиони и милиарди. За не народа му ковчези.
  • 30 Дино

    6 9 Отговор
    Руските смешници ги видяхме в Украйна колко са мощни ! Вчера им гръмнаха поредната страхотна противовъздушна система Ц 400 ! Пълем майтап са руснаците,велика им е само пропагандата ! Ако тръгнат с ядрено оръжие много добре знаят,че заминава и Мацква и другите нужници !
  • 31 Ти си

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Поразяващи фактори на ядрения взрив":

    Запрокурор
    Съд и присъда
  • 32 АУУУУУ

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Слави Трифонов е боклук":

    ГРЕШКА ....ПРОСТО ТУК Е РАЯ НА РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ.....НО МНОГО ДАЛЕЧЕ ОТ РЕАЛНОСТТА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • 33 нося си новите чепици

    2 0 Отговор
    щото ядрените гъби са неизбежни. пише го в дебелите книги по полит икономока. четете пичове. има книжки по въпросите. хората са тумор на тази планета.
  • 34 Истината

    2 3 Отговор
    Русия винаги е създавала проблеми на България и се чудя на тези хора, които още не са погледнала за истинското и лице!
    Руско-турската война е била за завземане на Босфора и контрол над Черно море, а не за освобождението на някаква си територия, която в същност са планирали за Задунаиска губерния, заедно с части от Гърция и Румъния! Добре, че е имало будни българи и не са позволилида ни разделят държавата!

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор

  • 36 Майк Алън Патън

    4 0 Отговор
    И все се питам , защо не им пратим Бат Бойко , та да спре тази война ! Той доказа , че го може. Така успя да успи, притъпи и неутрализира масовите , многохилядни , народни протести срещу себе си , че все едно нищо никога не е било !
    Така че - напълно способен е ! Ако не , може и Делян да отиде да му помогне. Двамата са голяма и много обемиста сила !
  • 37 В име на ВИМЕ

    3 0 Отговор
    А блъфира ли ШАЙКАТА ГЕРБ като иска Бойко да стане ПРЕЗИДЕНТ , а Делян - ПРЕМИЕР ?
    Звучи много страшно и заплашително ! Почти като прокоба !
  • 38 Майк Алън Патън

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Истината":

    България е искала и очаквала някой да й помогне в ОСВОБОЖДЕНИЕТО , но никой друг освен Русия не го е направил. Даже някои западни държави са помагали на Турция.
    А това кой какви интереси е имал , в случая са само подробности !
  • 39 мисля си,

    3 0 Отговор
    благодарение на лъжливите евроатлантически политици и медии, чувствителността ни към истината се притъпи и вече приемаме за шега всичко казано. ОБАЧЕ досега каквото е заявил Путин го е подкрепил с действия и ако не изтрезнеят натовците, скоро предстоят кошмарни събития.
  • 40 Бай Благой

    0 0 Отговор
    С Русия съм, но за съжаление уsrаинеца е прав.
    Русия начерта доста червени линии и те бяха прекрачени.
    Надявам се само слънцето да не изгрее някоя сутрин от запад...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта