Last news in Fakti

27 Март, 2017 09:33 1 429 0

Инвестирани 24 млрд. USD в имоти в Дубай

  • дубай-
  • инвестиции-
  • чужденци
Инвестирани 24 млрд. USD в имоти в Дубай - 1
Снимка: Shutterstock

Инвестициите в един от най-предпочитаните имотни пазари на планетата – Дубай, възлизат на 24 млрд. USD за 2016 г., сочат данните на Агенцията по вписвания на емирството. Най-много чуждестранни вложения са направили индийците. Те са купили 55 928 имота на обща стойност 3.2 млрд. USD. Причината за високия интерес е, че все повече богати индийци предпочитат да купуват имоти в чужбина, където доходността е по-висока от тази в родината им. Именно Дубай е един от тези привлекателни пазари, обясняват анализатори.

На второ място по чуждестранни вложения са гражданите на Саудитска Арабия, които са вложили 2.1 млрд. USD. Третото място е за британците. Те са придобили през 2016 г. недвижимости на стойност 1.5 млрд. USD. На четвърта позиция по вложения са пакистанците с инвестиции в размер на 1.1 млрд. USD.

Близо 9.5 млрд. USD са вложили в придобиването на апартаменти и къщи в Дубай граждани на държави от Персийския залив (Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и ОАЕ).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА