Last news in Fakti

17 Май, 2017 15:07 3 763 3

Дубай изгражда курорт за 1.7 млрд. USD (ВИДЕО)

  • дубай-
  • проект-
  • цена

Дубай обяви, че ще построи курорт на стойност 6.3 млрд. дихрама (1.7 млрд. USD). Marsa Al Arab ще се намира в близост до известния хотел „Бурж ал Араб”. С този проект Обединените арабски емирства (ОАЕ) целят да привличат годишно в Дубай над 20 млн. туристи от цял свят.

Комплексът ще се разпростира на 40 000 кв.м. на два изкуствени острова. На единият ще са разположени атракционните и сградите за почивка, а на другия – 140 луксозни вили и частно пристанище за яхти и катери. Общата дължина на плажа е 2.2 км.

Дубай е един от най-големите туристически дестинации в света, но през последните години интересът на чуждестранни инвеститори и посетители намалява заради щатския долар, към който е вързана местната валута. Това прави доста скъпи за туристите хотелите, търговските центрове и полетите на националния превозвач Emirates.

През първото тримесечие на текущата година 4.6 млн. чужденци са посетили Дубай, което е с 11% повече в сравнение със същия период на 2016 г. Предполага се, че първа копка на проекта Marsa Al Arab ще бъде направена през юни. Плановете са комплексът да бъде напълно завършен след три години за EXPO 2020. Източниците за финансиране не се уточняват. И към момента ОАЕ е ангажирана с няколко големи проекта, чийто средства идват от чуждестранни заеми. Тук влиза строителството на сградите за EXPO 2020, разширяването на железопътната мрежа и новото международно летище „Ал Мактум” в покрайнините на Дубай, което през 2025 г. ще може да обслужва годишно до 146 млн. пътници.

Дубай има и няколко големи незавършени проекти. Сред тях е „Палма Джабел Али”, който е започнат през 2002 г. но и досега не е завършен. Плановете за строителство на остров Палма Дейра се ревизират в полза на по-малко амбициозния проект „Остров Дейра”. Създаването на архипелаг от 300 острова, който трябва да е под формата на всички континенти на планетата, също е в начален етап на реализация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Моамар

    5 1 Отговор
    И кво ще правят там ? ще се лигавят като малки детенца с памперси докато половината арабски свят умира от глад и тероризъм, разбира се всичко това е благодарение на Сащ които позлатиха тези ................
  • 3 пустинен плъх

    2 0 Отговор
    Финансират подпалването на европа,а чакат безброй туристи.вероятно от китай ще идат да им дишат прахоляка