Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 17:07 3 457 2

Високи сгради – ниски цени

  • дубай-
  • бурж халифа

Цените на предлаганите имоти в най-високата сграда в света „Бурж Халива” поевтиняват стремглаво. Към момента цената на квадратен метър е 4330 EUR. При официалното откриване на сградата през 2010 г. много хора си мечтаеха да придобият имот в тази емблематична сграда, но цена от 14 400 EUR/кв.м им се струваше невероятно висока. Днес някои се опитва да продават на 6500 EUR/кв.м, но специалисти прогнозират, че тези собственици ще трябва да смъкнат още цената.

Такса за поддръжка 110 EUR/кв.м е два-три пъти над средното ниво за подобни комплекси. „Високата такса, а не само свръхпредлагането, е причина за клиентите да се отказват от покупка на имот в „Бурж Халифа”. Много от собствениците, които са купили имоти с цел да ги отдават под наем, искат именно заради високите такси за обслужване да ги продадат. Ако трябва да печелят от наем, той трябва да е в пъти по-висок от най-високия за района, за да може собственикът да плаща такса за поддръжка и да печели от рентиерство”, обясняват специалисти.

 

Поевтиняването на недвижимите имоти е характерно за всички райони на Обединените арабски емирства. През тази година спадът ще е в рамките минимум на 5% е мнението на анализатори. Причините за тези песимистични прогнози са големият избор и лошото състояние на световната икономика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bubblehead

    4 1 Отговор
    Другари вежди представям на вниманието ви имотен балон в цялата му прелест, за да се научите да го разпознавате .... Чудех се кой точно параграф да цитирам ама статийката е кратка и си струва да се прочете отново цялата. 14 000 евро/м2 в държава с икономическите показатели на България!!! Ало!?
  • 2 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Да BUBBIEHEAD,трябва да си човек с друго ниво за да инвестираш там.Това незначи,че нивото му е положително!!Знаешли,АЗ като се
    разхождам в Варна до делфинариума и като слезна долу до рибарите............ряпа да ядът тези дето са там в онези емирства и пясъка!...Щях да забравя и носят роби с шалвари!