Last news in Fakti

4 Февруари, 2012 23:07 4 611 9

Четири поредни години спад

  • дубай-
  • жилища-
  • цени-
  • прогнози

Недвижимите имоти в Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще поевтинеят минимум с 5% през тази година, сочат данните на проучване проведено от агенция Reuters сред банки, инвестиционни компании и изследователски институти. Според участвалите в анкетата, жилищата в Дубай ще загубят около 8% от стойността си през следващите 12 месеца, а в Абу Даби – 11%.

От 2008 г. цените на имотите в Абу Даби са се понижили със 61%, а за последвана година спадът се изчислява на 14%. Четири от десет участници в допитването прогнозират, че там стойността на недвижимостите през тази година ще спадне с 15%.

„Възстановяването на пазара в ОАЕ се възпрепятства от нестабилната макроикономическа ситуация”, казва Патрик Рехал, управител на компанията The First Investor. Представител на Deutsche Bank пък съветва да се вложат усилия за създаването на повече работни места.

През тази година в Абу Даби се очаква да има свръхпредлагане на жилища в луксозния сегмент. По време на строителния бум в периода 2003-2008 г. предприемачите реализираха основно жилищни, търговски и туристически проекти, които в момента или не са довършени, или трудно се реализират. Така например, миналия месец не бяха открити сградите наподобяващи Лувъра и музея на изкуствата в Гугенхайм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    3 1 Отговор
    Страхотен фотус.Виждаме прекрасен булевард,съвременни сгради
    и небостъргачи по протежението на булеварда,а зад тях...............
    керпича и простотията на ориента!

    Коментиран от #4

  • 2 mitko

    1 3 Отговор
    уникален коментар. Вземи се поразходи натам за да си поотвориш очите.... за твое сведение там са доста напред с материала от европа, щатите и азия
  • 3 Хитлер

    0 0 Отговор
    Тази вечер бай Гочо пак ще си хапне бабек с червено винце за ваше здраве.
  • 4 ВИП АМГ

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иракли Иракли":

    @1 kolega taka narecheniat ot teb kerpich e luxozni zgradi s niakolko spalni i baseini i s po 2 s klasi v garajite.kato nesi hodil si trai.
  • 5 Тодор Живков

    0 3 Отговор
    Отидете вижте па тогава дрънкайте тъпотии ОАЕ са с такава засилка че скоро няма кои да ги спре
  • 6 ЕДИН

    3 0 Отговор
    ВЯРНО Е ЧЕ ЦЕНИТЕ ПАДАТ ,АМА МИНАЛАТА ГОДИНА МОЖЕШЕ ДА СЕ НАМЕРИ АПАРТАМЕНТ В НЕБОСТЪРГАЧИТЕ НА ДУБАЙ НА ЦЕНА КОЛКОТО ВЪВ ВАРНА , НЕ ЧЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО ДЕ ,ТА АКО ПАДНАТ ОЩЕ НЕ ЗНАМ ,МАЙ ЩЕ СИ КУПИМ ТАМ ,ЧЕ ДА НЕ НИ ХВАЩА ЗИМАТА
  • 7 аз

    0 1 Отговор
    До 1.Точно около булеварда има такива комплекси и вили,че не може да си представиш. Който е ходил знае за какво става въпрос!Потърси с гугъл и разгледай,преди да ръсиш глупости!
  • 8 bubblehead

    3 0 Отговор
    Аидеиии и Обединения Арабски Манафет и той стана по-добро място от пълноправната членка на ЕС и НАТО нешaстната държава от Европа България, където заплатите растат с двуцифрени проценти последните 3 години .... пак гу изтървахме по надолнището наши вежди ... Уа-ха-ха!
  • 9 USA-NY

    0 1 Отговор
    мехур, кажи на "веждите" (дет имат пари за пране): ДА КУПУВАТ
    щот тоз прозорец на ефтините промоции дет ги зарибяваш, може да се затвори
    Аз предпочитам, квотo изпера да cи го похарча на Карибите, може да ми пратиш и АXXXХкaщата, да я изпера и нея на палмова сянка..... АХХХХХХХХХХ, ОК?
    за много бири!!!
    xa-xa-xa