7 Юни, 2021 14:37 1 987 9

Как да изглеждат столичните квартали

  • софияплан-
  • квартали-
  • визия

Онлайн дискусията се организира от "Софияплан"

Как да изглеждат столичните квартали - 1
Снимка: М. Богданова ©

„Софияплан организира онлайн дискусии по квартали за визията им, за да се чуят мненията на хората, които живеят и работят там“. „Ще има срещи и на живо във вторник – между 17 – до 19 пред Народния театър и в четвъртък в същия час, но в парка „Света Троица“, ще ходим и по софийските села също. Ще набележим какво хората предлагат и да набележим как това се организира", каза арх. Любо Георгиев, директор на общинското предприятие София план, цитиран от БНР. Софияплан стартира поредица от публични дискусии в 6 зони за въздействие, определени в Програма за София. Дискусиите ще се проведат в периода 7 - 23 юни в онлайн платформата Zoom и ще се излъчват на живо във Facebook страницата на Софияплан.

"Но ние не само ще събираме мнения, но и да видим ангажимента на хората, защото през новия програмен период – 2021 – 2027 година за европейски пари ще може да кандидатства всеки, и частните собственици, НПО, университет, бизнес. Той трябва да има трима различни партньори за проекта, може да е сдружение на граждани, юридически лица трябва да са, те ще могат да кандидатстват към Комитет в общината, ще се получават европейско съфинансиране, то няма да е 100 процента“, каза още архитект Георгиев.

От своя страна столичани заявиха, че смятат, че ул. "Шишман" трябва да е само пешеходна, да се поддържат паметниците на културата, да има повече озеленяване, да има ограничаване на колите до центъра, да има още зони за велосипедистите, да се поддържат и старите сгради и кооперации, които не са паметници на културата, но се рушат, за да може да се усеща духът на столицата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 2 Отговор
    С детски градини за всички. Много ли е?
  • 2 Пръв на село

    12 0 Отговор
    Задължително "СОФИЙСКО ЖИТЕЛСТВО" !
  • 3 Бързо

    3 1 Отговор
    Всички селяндури в Драгалевци и Бояна
  • 4 Той

    2 3 Отговор
    Трябва да сме като в Неапол. Пълна свобода на духа и действията.
  • 5 Той

    2 0 Отговор
    Много "столичани" във всички квартали. Ако бяха достатъчно малко щеше да е много добре, ама....
  • 6 Сатана

    2 3 Отговор
    Когато отворят отново Софийската баня ще се завърне духът на София.
  • 7 Трол2

    0 0 Отговор
    Изтървано е вече.
  • 8 Софянец

    1 0 Отговор
    София се напълни със селяни за съжаление
  • 9 Казанова

    3 0 Отговор
    Не разбирам кога и как 3 стане апартамент стана 130-150 000 евро. Неразбирам защо се купува на тези цени