Last news in Fakti

10 Ноември, 2013 11:24 1 668 0

Apple си строи екозавод в Аризона

  • apple-
  • завод-
  • аризона

В контекста на намеренията на Apple да изтегли част от производството си от Азия в САЩ, компанията започва строителство на завод в град Мейса (Аризона). Особеното при него ще бъде, че напълно ще функционира на базата на възобновяеми енергийни източници.

Проектът се оценява на 578 млн. USD, а реализираното му е поверена на компанията GT Advanced Technologies. От Apple не уточняват както точно ще произвеждат в новия завод. Започнати обаче коментират, че производствената база ще се специализира в производството на компоненти от сапфирено стъкло, които широко се изпълват в продуктите на Apple и по-конкретно на iPhone.

В компанията ще работят около 700 служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА