Last news in Fakti

28 Май, 2014 16:14 2 707 1

Руснаците притежават 500 000 имота у нас

  • русия-
  • българия-
  • черноморие-
  • имоти
Руснаците притежават 500 000 имота у нас - 1

Близо 500 000 е броят на недвижимите имоти, които руските граждани притежават в България. Това каза генералният консул на Руската Федерация във Варна Юрий Соловьов, чийто консулски окръг обхваща Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Сливен и Ямбол. На територията на въпросните области живеят над 6000 руснаци, а 300 000 е броят на тези, които редовно я посещават. Прогнозата на Соловьов е, че броят на руснаците не само, че няма да намалява, но и ще се увеличава.

Според дипломата руските граждани в България се чувстват добре и нямат оплаквания. Неговата прогноза за започващия летен сезон беше, че броят на туристите от Федерацията няма да намалее и дори може да се повиши.

Юрий Соловьов бе отличен с Почетния знак с лента на кмета на Варна, съобщава bTV. Наградата му беше връчена за приноса му в развитието и утвърждаването на добрите българо-руски отношения и по повод отпътуването му от страната. На церемонията присъстваха представители на държавната и местната власт, общественици и ветерани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    5 0 Отговор
    Руснаците притежават 500 000 имота у нас....Останалата част от Родината е разпределена от ЕС и хамерика - благодарение на продажните ни правителства които просто затриват държавата !