Last news in Fakti

23 Декември, 2011 07:08 4 133 0

Изложба на Алекс Манчев

  • алек манчев-
  • фотография

На по-различна вечер, посветена на изкуството, ще станат свидетели посетителите на изложба с една от последните фотосесии на модния фотограф Алекс Манчев, както и фотосесия на живо. Това мероприятие е част от проекта Soulmate, съобщават от Профайл. Акцията е със свободен вход и започва от 20:00 часа в столичната Green House  на ул. "6-ти Септември" 22. 

„Alex Manchev е бренд, който налагам от 5 години в модната фотография. От малък се увличам с фотография и първият професионален фотоапарат ми попадна в ръцете на 17 години, когато снимах на златни пясъци още с лентов фотоапарат. На 18 пуснах сайт за отразяване на нощни събития. 2007-ма година, отразявайки конкурса за красота "Мис Икономически университет Варна", се запознах с моя колега Десо Димитров, който ме вкара в модния бизнес, за което съм му страшно благодарен“, казва фотографът.

„Аз съм почитател на еротичната фотография, но за сега имам много малък допир с нея“, казва той, но мечтае да направи фотосесия в пустинята.

Манчев е на мнение, че фотографията в България е недостатъчно добре развита в световен мащаб: „Имаме много малко студия и малкото които има са много слабо снабдени от към техника и сюжетност, имат една фонова система 3 тела (в повечето случаи китайски, импулсни). Много от нещата, които по света ги има, фотографите в България не могат да се докоснат до тях, поради липса на финансови средства. Огромна липса в асортимента на предлаганите под наем неща. Много примери за хора, имащи средства, които могат да си позволят хубава техника, но не могат да снимат и също така талантливи хора, които не мога да си позволят качествена техника“.

На въпроса в България или Русия Манчев отговаря така: „В Русия възможностите са безброй, но както и в България всичко опира до това какви връзки имаш. Огромно количество студия с по 4-5 зали, от които две аква студия и три с различен интериор. За 250лв може да снимаш 5 часа в студио с 3 тела импулсно осветление (broncolor) и 3 тела постоянно осветление(dedolight), което си е много добра оферта. В България за сега ми е по-лесно да работя, защото познавам манталитета на хората, знам какво търсят и се разбирам добре с тях. Щом още се връщам в България след като мога да си остана в Русия за постоянно, значи има нещо в нея, което ме влече“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА