Last news in Fakti

17 Май, 2012 12:05 914 0

Концерт на Маша Юлин в София

  • маша юлин-
  • концерт-
  • пиано-
  • sm&rt-
  • фестивал

Тази вечер от 19 часа в Концертната зала на Военния клуб в София, в рамките на фестивала SM&RT ще се проведе концерт на Мария (Маша) Юлин, пиано, съобщиха от modo.bg.

Ще прозвучат произведения на Александър Скрябин, Клод Дебюси и Белла Барток.

Мария (Маша) Юлин е родена през 1988 година в Санкт Петербург. Започва да свири на пиано на 7-годишна възраст с А. Бистров.

Когато тя е на 10 години, семейството и емигрира в Йерусалим. Там тя продължава обучението си по пиано с Луиза Йофе в Консерваторията “Hasadna”. Завършва през 2009 година и се премества в Хановер, където учи с проф. Герит Цитербарт.

Мария е носителка на Втори награди в престижния Международен конкурс за пианисти “Кампийос” (Испания, 2010), в Neue Sterne Klavierwettbewerb (Германия, 2012) и е Израелския Национален конкурс за пианисти (Ашдод, Израел, 2006). Също така, тя е наградена с Трета и специална награда за модерна музика от конкурса “Испански композитори” през 2011 година в Испания. Получава специална награда за изпъленение на произведение от Моцарт в конкурса “Пнина Залцман” в Израел, 2006 година.
Маша Юлин е участвала в камерни концерти, фестивали и рецитали в Израел, Франция, Испания, Великобритания, САЩ, Холандия, Германия, Дания, Белгия и Русия. Тя е свирила в Израелската образователна телевизия, а нейни записи са излъчвани по израелското радио за класическа музика „Kol Hamuzika“.

През последните години, Маша е напътствана от известни музиканти като Мъри Перайа, Николай Петров, Оксана Яблонская и Норма Фишер.

В периода 2006-2008, Мария е служила като “изключителен музикант” в Израелските Отбранителни Сили.

В периода 2004-2009, тя е подпомагана от Американо-Израелската Културна Фондация.


В рамките на фестивала SM&RT изявени изпълнители от България, Румъния, Литва, Израел, Великобритания и САЩ изнесат поредица от концерти с камерна музика в Концертната зала на Централния военен клуб в София.

Концертите ще бъдат придружени със субтитри върху екран, които по един достъпен начин ще представят произведението и ще насочват вниманието на слушателя към определени особености на музиката, които обикновено убягват на непрофесионалистите. Целта е да се направи класическата музика по-разбираема и да бъде привлечена нова публика, която не е непременно сред обичайните посетители на традиционните концерти. Идеята за музика и субтитри е изключително новаторска, както за България, така и за света.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА