4 Юли, 2012 14:35 2 805 1

Димитър Коруджиев предложен за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий”

  • димитър коруджиев-
  • орден-
  • „св. св. кирил и методий”

Правителството предлага на президента на Република България да награди с орден „Св. Св. Кирил и Методий” изтъкнатия български писател Димитър Коруджиев.

Димитър Коруджиев ще бъде удостоен с най-високата степен на ордена – огърлие, за особено значимите му заслуги в областта на културата. Той е роден в София през 1941 г. Завършва българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Работил е като редактор в сп. „Пламък” и „Съвременник”, в. „Народна култура”, издателство „Български писател” и в. „Демокрация”. Автор е на повече от 25 книги, сред които „Подозрението”, „Градината с косовете”, „Домът на Алма”, „Фантазия за Сашо Сладура”, „Християнската свобода”. Произведенията му са преведени на различни езици и са издавани в САЩ, Германия, Австрия, Русия, Унгария, Румъния, Гърция и др. Носител е на редица литературни награди.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГАД

    0 2 Отговор
    Коруджиев е злобен, завистлив, отмъстителен. Нечистоплътен точно толкова, колкото изглежда на външен вид. Жалко, че и тази награда отива при недостоен човек. Интересно как се сетиха за него сега? Вероятно се е сложил на ГЕРБ-аджиите. Или е по линия на службите.