Last news in Fakti

19 Август, 2012 10:55 1 159 0

”Игрите на глада” изпревариха ”Хари Потър” в Amazon

  • игрите на глада-
  • хари потър-
  • amazon

Продажбите на сайта Amazon.com на научнофантастичната поредица "Игрите на глада" надминаха тези на "Хари Потър", която досега държеше рекорда за най-продавана поредица от книги от онлайн дистрибутора, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Това превръща сагата от три части на Сюзан Колинс в най-продаваната поредица от книги на всички времена в Amazon.com, като се имат предвид комбинираните продажби на печатни книги и (електронни версии) в Kindle", съобщи Amazon в комюнике. Онлайн магазинът се появи през юли 1995 г.

Представителката на Амазон Сара Нелсън заяви, че този факт е още по-забележителен и заради това, че сагата включва само три книги спрямо седем за приключенията на британското момче-магьосник.
"Да се постигне този резултат само за четири години е доказателство както за популярността на творбата, така и за нарастването на четенето в цифров формат през този период", счита тя.

"Игрите на глада", по чиято първа част беше направен успешен филм, разказва за приключенията на Катнис Евърдийн, която води смъртоносна битка с други 23 тийнейджъри по време на състезание, предавано пряко по телевизията във футуристично общество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА