Last news in Fakti

30 Юли, 2013 12:11 1 835 0

"Сезоните в нас" - два бутикови концерта в Пловдив и София

  • "сезоните в нас"-
  • концерта-
  • венета нейнска-
  • грета мутлу
"Сезоните в нас" - два бутикови концерта в Пловдив и София - 1
Венета Нейнска. На друга снимка - Грета Мутлу.

На 5 август в Балабановата къща в Пловдив и на 6 август в музикален център „Борис Христов” в София Модо България представя „Сезоните в нас” – два бутикови концерта с участието на пианистката Венета Нейнска и цигуларката Грета Мутлу. Към дуото ще се присъедени и Атанас Кръстев, виолончело. Те ще представят оригинална романтична програма в разгара на лятото:

Леонардо де Лоренцо – "Есенен валс"
Йожен Изаи – "Зимна песен"
Лудвиг ван Бетовен – Соната за цигулка и пиано №5, “Пролетна”
Астор Пиацола – Verano Porteno

Венета Нейнска получава бакалавърската си степен в класа на световноизвестния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. Впоследствие учи с Джоан Хавил в Лондон и Училището за музика и театър „Гилдхол“. Участва в майсторските класове на Имоджен Купър, Алексей Наседкин, Джером Лоуентал и Доминик Мерле. Тя участва и печели редица конкурси за пианисти в света. Сред наградите й са: Първа награда на Седмия конкурс за пианисти в Ларнака, Кипър; Втора награда от конкурса “Кристофър Дюк” в Уотфорд, Великобритания; Първа награда в конкурса “Бетовен Храдец” в Чехия; Третата награда от конкурса “Александър Тансман” в Лодз, Полша. Нейнска е носител на Почетната стипендия “Габриел Меклер” и City of London Trust. В момента е артистичен директор и вдъхновител на всички проекти на Модо България.

Грета Мутлу е завършила престижния Музикален институт в Кливланд, САЩ, и е получила Артист Диплома от Глен Гулд Скуул в Торонто, Канада, като студентка на Пол Кентър. Има многобройни награди от национални и международни конкурси в България и чужбина. Изявите й като солист и камерен музикант включват концерти у нас, както и във Франция, Германия, Чехия, Канада и САЩ. През 2005 г. Мутлу е отличена с Диплома за високи артистични постижения от Министерството на културата. Работи с Леонидас Кавакос, Леон Флейшер, Джеймс Бойд, Михаил Гуревич, Кеворк Мардиросян, Олех Криса, Скот Сент-Джон, Бари Шифман и Джоуъл Смирнов. Понастоящем Грета Мутлу следва магистратура в университета Карнеги Мелън в Питсбърг, САЩ, в класа на Андрес Карденес.

Билети може да резервирате на [email protected] и телефон 0894760154 и да ги закупите на място преди концерта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА