Last news in Fakti

23 Юли, 2012 15:41 1 002 0

DJ NoNames и SKILLER, Audio feat. MC Stapleton на SPIRIT of Burgas

  • dj nonames-
  • skiller-
  • audio feat-
  • spirit of burgas

Две седмици преди началото на най-очаквания фестивал в България SPIRIT of Burgas станаха ясни и последните детайли около главната сцена. Ето и имената, които ще се погрижат за безупречното ни настроение в малките часове на нощта.

С тежката задача да се появи след The Prodigy на 4 август ще се нагърби диджеят на британските грайм и хип-хоп изпълнители Foreign Beggars – DJ NONAMES. Заедно с него на сцената в събота ще се качи световният бийтбокс шампион – SKILLER, а съвместната им работата от близкото минало с Foreign Beggars обещава изпълнението да бъде повече от интересно.

По традиция на фестивала има отредено специално място за почитателите на дръм и бейс музиката. Гости на петото издание на SPIRIT of Burgas ще бъдат една от най-проспериращите британски групи – Chase & Status. За любителите на ърбан културата това обаче няма да е всичко. Специален сет в неделя през нощта ще направи един от любимците на българската публика – AUDIO (UK), който ще си партнира с MC STAPLETON. Първата среща на Audio с електронната музика е в началото на 90-те в радио шоуто на Colin Dale и Colin Favour по радиостанция Kiss 100. Още на мига Audio осъзнава, че връщане назад няма и прегръща ъндерграунд семейството на дръм енд бейс музиката. Надъхан да започне кариера като DJ, той започва да пуска по клубове из Лондон. Продуцирането е следващата логична стъпка и Audio се превръща в основен продуцент зад Resonant Evil, а това довежда до много възможности за диджействане. Днес Audio „потрошава” всички денсинги из цяла Великобритания и Европа и е резидънт диджей на "Therapy Sessions" партита по цял свят.

Както всяка година, водещата родна бас организация HMSU ще застане зад най-значимото музикално събитие в България и ще предложи две от перлите в селекцията си - Ogonek и Mocks. Hard Music and Sounds United (H.M.S.U.) е музикално движение с цел да популяризира дръм енд бейс културата като цяло, а наред с това да приобщи нови почитатели към публиката си.

В първия ден от фестивала заедно с участието на CASPA ще можем да видим и чуем българската дъбстеп организация – PLATFORM. Основните артисти в организацията – Basscatz (Jamez Bongg и Monk) и Soundforia обещават да „размятат“ няколко дека на сцената и да завършат петъка подобаващо.

SPIRIT of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgas, който се провежда под патронажа на кмета  Димитър Николов.

SPIRIT of Burgas 2012 се осъществява с професионалната подкрепа на Калоян Лалев и 24/7 Event Company, Асен Якимов и Joker Media Rental и не на последно място Solar. Те са в основата на повечето промени в тазгодишния фестивал, както и на концептуалното му развитие в една по-модерна и атрактивна посока.

SPIRIT of Burgas е носител на следните музикални признания:
 2008 - сред 15-те най-добри фестивали за Best European Festival на Yourope Festival Awards
 2009 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
 2009 - сред ТОП 20 на най-добрите фестивални дестинации в света, според иззданието The Times
 2009 - програмата на фестивала е разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни
 2010 - номинация във финалната фаза на ТОП 10 за Best Medium Sized Festivals на първите награди European Festival Awards
 2010 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
 2011 - SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program)
 2012 - SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма ETEP (European Talent Exchange Program)

 

Цени на билетите до 01 август:
SPIRIT of Burgas 3-day Full Festival Pass - 220 BGN
/SPIRIT of Burgas & Solar Dance Arena/
SPIRIT of Burgas 3-day Pass - 140 BGN
Solar Dance Arena @ SPIRIT of Burgas 3-day Pass - 100 BGN

SPIRIT of Burgas 1-day Full Festival Pass – 110 BGN
/SPIRIT of Burgas & Solar Dance Arena/
SPIRIT of Burgas 1-day Pass - 70 BGN
Solar Dance Arena @ SPIRIT of Burgas 1-day Pass - 40 BGN


От 01 юли стартира продажбата на билети през мрежата на EasyPay и ePay.bg, както и продажбата на билети за къмпинга на SPIRIT of Burgas.

От 09 юли стартира и продажбата на ISIC и DSK Direct билетите, които дават 20% отстъпка от цената на вход. ISIC билетите ще се продават в офисите на USIT Colors, както и на: www.isic.bg Количеството на билетите с отстъпка е ограничено и цените ще важат до изчерпване на количествата. Намалението е само за 3-дневни билети.

Билетите са в продажба в мрежата на www.Eventim.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА