Last news in Fakti

15 Февруари, 2013 17:22 1 484 1

Откриха столичен склад със стоки с изтекъл срок на годност

  • откриха-
  • столичен склад-
  • стоки-
  • изтекъл-
  • срок на годност

Инспектори от Българската агенция по безопасност на храните, съвместно с органите на МВР установиха нерегламентиран склад за търговия на едро в столицата.

При внезапна проверка по сигнал, в столичен квартал е установен склад за търговия на едро с храни и хранителни продукти. Обектът не е регистриран по смисъла на Закона за храните.

Проверяващите са намерили значителни количества стоки с изтекъл срок на годност: сокове, студен чай и кафе, сухи супи, смеси за мариноване на храни и сухи смеси за десерти, маслини и бисквити.  Цялата налична стока в склада е поставена под възбрана, като негодните храни ще бъдат насочени за унищожаване.

На собственика на обекта е съставен Акт за административно нарушение.

От Българската агенция по безопасност на храните не уточняват къде точно се е намирал склада.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диан

    0 0 Отговор
    и за това вземат заплати?
    та аз всеки ден откривам в хладилника си:(