20 Август, 2014 19:16 1 350 1

Няма връзка между печатането на банкноти и ситуацията в КТБ

  • печатането-
  • банкноти-
  • ситуацията-
  • ктб
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Според финансовият експерт Емил Хърсев печатането на банкноти, обявено от БНБ, не означава пускане на банкноти в обращение. Мнението Хърсев и Каролев изразиха за БНР.

БНБ си има такава стандартна функция, снабдява обращението с банкноти и образува резерви. Има известна косвена връзка с онова, на което бяхме свидетели в края на юни - масирано теглене на пари от български банки в резултат на паника. Има начин КТБ да бъде стабилизирана и да продължи да работи.За съжаление, БНБ не показва желание да влезе в публична дискусия. Съмнявам се във възможността служебно правителство да прави бюджет, който ще изпълнява редовно правителство. Много е трудно да се отсее политиката от финансовата необходимост от корекции.

Икономическият експерт Владимир Каролев конкретизира, че печатането на банкноти става заради изчезване, поради повреди, на банкноти; заради намаляване на електронните пари и заради увеличаване на стратегическия резерв на БНБ.

Накратко, някой некомпетентен, безименен журналист в голям български вестник извадил факта, че ще се печатат банкноти и оттам тръгват едни неверни изводи. Индиректно има връзка с кризата покрай КТБ заради тегленето на пари, защото електронните пари на вложителите трябва да се попълнят с книжни. Ако се окаже, че капиталът на КТБ е отрицателен, законът казва, че директно се отива към фалит! Според мене трябва да се спази законът, да се върнат парите на тези, които имат депозити до 100 хиляди евро и банката да фалира!

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    .................................