15 Март, 2018 16:00 5 098 24

Путин не трябва да идва, докато не получим извинение

  • патриарх-
  • путин-
  • владимир путин-
  • русия-
  • българия

Колко ли е голяма разликата между Борисов и Рамазан Кадиров

Путин не трябва да идва, докато не получим извинение - 1
Снимка: БТА/АП
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като показа анимации с полумитични нови оръжия, Путинският режим демонстрира на практика, че в пълно пренебрежение на факта, че България е уж държава суверенна, светска, европейска и натовска, в нарушение на всякакъв дипломатически протокол и елементарните правила на поведение на един гост, разполага с несмущаваната патриархална власт да си разиграва коня върху главите ни.

Това коментира лидерът на "Да, България" Христо Иванов в неговия фейсбук-профил.

Че това беше извършено от патриарха и на нашия национален празник, беше внимателно планирана перфидна символна атака. Ние можем да празнуваме свободата, дадена ни от империята, но само докъдето и както тя позволи. Можем да си играем на суверенитет, светска демокрация, пост-вестфалски съюзи и просвещенски институции, но когато тук се яви олицетворението на цезаро-папистката претенция, че Москва е Трети Рим, всичко това се стопява като мартенски сняг и холопите от Н-ската глубинка могат само да мълчат с наведени глави, да си гледат лаптите и да се надяват по гърбовете им да не заиграе господарската нагайка.

Съдейки по неконтролируемите хлипания, които се изпускат от обкръжението на президента в съответните медийни сателити, в президентството още не могат да разбрат, защо Путин за пореден път пренебрегва "русофилството по съвест" на Радев и избира да работи с Борисов. Първо, защото когато една модерна държавност трябва да бъде унизена и отречена от възроденото традиционно самодържавие, най-подходящият предмет на въздействие е претендиращият да бъде държавен глава, който и да е той. И, второ, защото Путин има конкретни поръчки, които най-добре се изпълняват от Борисов.

В този смисъл, хич не бива да се утешаваме, че това символно поругаване на нашата държавност е било само нещо инцидентно и за тяхна вътрешна предизборна употреба. Става дума за трайна претенция, че ние попадаме в онази сфера на интереси, в която важат правилата на Кремъл.

Освен символната заявка за това, в същия ден тази претенция е била конкретизирана и в съвсем материални измерения. Докато патриархът е показвал мястото на безсловесния ни (лъже-)президент, Путин си е говорил с Борисов, който, впрочем, толкова добре пасва на идеята, че ние нямаме самостоятелна държавност, а някакво самобитно племенно-криминално самоуправление, каквито са типични за много части на империята. (Колко ли е голяма от гледна точка на Путин разликата между Борисов и Рамазан Кадиров, например?)

Ако имахме политически елит с инстинкт за суверенна държавност, реакция щеше да има и тя щеше да бъде единна и да се изразява в отмяна на посещението на Путин, поне докато не получим извинение. Вместо това, Борисов и Захариева мълчат, ГЕРБ атакува Радев, Радев е загубил ума и дума, БСП обяснява, че патриарх Кирил все пак е прав, а Сидеров махмурливо доразвива отрицанието на историческата държаво-способност на българската нация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    34 87 Отговор
    Определено Путин не е добре дошъл тук! Той се доказа, като враг на България!

    Коментиран от #19

  • 2 БОБИ КОЧА

    25 7 Отговор
    Венци кой е този "Рамазан Кадиров "?
  • 3 Гост

    46 25 Отговор
    За какво да идва в тая кочина,България.

    Коментиран от #23

  • 4 Eduin

    67 11 Отговор
    Христо Иванов е от котилото на потомствени комунисти. Дядо му е член на КПСС, а семейството му идва в България след 9-ти септември от Москва и е фактор в провеждането на политиката на Русия в България. Днес отрочето има крещяща нужда да се дистанцира от действията на родителите си, заради преориентирането си и новите възможности от това. Хора като него без свян сменят позицията си. Ако нещата пак се обърнат, той отново ще се преориентира.
  • 5 етно граф

    56 8 Отговор
    Кой "Христо Иванов" бе!? Оня дето повече прилича на депутат от Кнесета, отколкото на български депутат ли!? А как му е истинското, еврейското име!?
  • 6 Робот

    37 2 Отговор
    Така наречения Пинокио е лузер, чието мнение не интересува никой! Я кажете, какво мисли доайена Йоло Денев!
  • 7 Све

    43 10 Отговор
    Сорос говори през устата на Х. Иванов.
    Със роднини и приятели и пари от Фондове много ,,работа" свършиха в правосъдието и образованието.
    А ,, Дай България" е върхът на нахалството
    Истински,, ДЖЕНДЪР"
    Но дали е българин ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 jambazina

    33 8 Отговор
    Христо Иванов - типичен пример на представител на продажната пасмина, която предава суверенитета на българия в чужди ръце - същите, дето искаха да сме 16-та република едно време. С тази разлика, че тогава все пак не станахме част от ссср.
  • 10 Баба Ванга

    14 42 Отговор
    Света ке се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея. Тогава ще кротнат и всички разбеуснели и пощръклели путиноидни бесове.

    Коментиран от #12, #13, #15

  • 11 възмутен българин

    31 6 Отговор
    Този соросоиден отпадък като какъв се изявява? Защо се дава трибуна на антибългарски отрепки да ръсят разрушаващи нацията евроатлантически бисери ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бат Вальо

    18 3 Отговор

    До коментар #10 от "Баба Ванга":

    Ти страх от Бог нямаш ли, бе ... ту-ту-ту ... /отново ме хвана цензурата/
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Христо

    22 3 Отговор

    До коментар #10 от "Баба Ванга":

    Па измисли нещо по-оригинално баби. Клишето е вредно нещо. Но ограничения мозък, какво да измисли.
  • 16 Ясновидка

    20 3 Отговор
    Хр. Иванов говори това, което му диктуват тези които му плащат.

    Коментиран от #18

  • 17 Зигфрид

    3 0 Отговор
    за ,N 6, Робот
    Йоло Денев го зърнах вчера по телевизиите на два митинга .На Енчев ( забравих му малкото име ) и на проф.Юлиан Вучков .Въобще сериозна опозиция на Борисов .и на ГЕРБ.
  • 18 Щастливецът

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ясновидка":

    Комай с всички е така
  • 19 Bil

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Христо Иванов ,Роско П.,колко процента може да получите на избори.С клизма и 2 не можете.Жалко за парите от фондации,посолства,грантове ще трябва да ги връщате.Българите не са олигофрени и всеки знае,чии директиви изпълнявате.
  • 20 Айде-айде

    3 7 Отговор
    Че путин е идиот това две мнения няма, дори и без да се чете тва.
    А че писалия пасквила е поредния платен хитрец става ясно някаде по средата, като нежно вкарва и тънката червена линийка от заданието за пасквила...

    Изобщо в България има ли нещо независимо и способно да напише нещо смислено?
  • 21 9689

    0 0 Отговор
    Венци,ти кой си?
  • 22 Реалист

    0 3 Отговор
    Мухльото от кремъл няма да смее да припари в България, след като изпрати попчето на разузнаване. Ясно му е че:
    ПУТИН Е НЕЖЕЛАН В БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #24

  • 23 111

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Типичен русофил и национален предател си.Възхваляваш мизерията в Русия и плюеш по България.По-жалък можеш ли да станеш ? Наясно ли си,че България е абсолютно копие на Русия ,а в някои отношения дори е по-добре ,че дори и хората имат по-добър стандарт на живот.
  • 24 Вангьо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист":

    Зарежете тия гадни антируски коментари. Насладете се на сладкото муци на Пути. Ммм...да го изяде човек...