Last news in Fakti

2 Юни, 2018 13:00 2 175 6

Радан Кънев: Жозеф Дол вече е директор на водопад

  • испания-
  • мариано рахой-
  • жозеф дол
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вотът на недоверие в Испания* не е само краят на Мариано Рахой, а и на Partido Popular (Народната партия) като водеща политическа сила. Дори можем спокойно да кажем, че партията завлече Рахой в небитието, а не обратното.

"И така, в три от четирите най-големи европейски държави, ЕНП няма партия - претендент за премиерския пост. Като добавим ключови по-малки държави като Холандия и Чехия, крайнодесният уклон на ФИДЕС в Унгария и национал-либералната ориентация на десницата в Полша и скандинавските държави... изводът е, че Жозеф Дол (президентът на Европейската народна партия, в която членува ГЕРБ - бел. ред.) е директор на водопад.

Нищо ново - беше видимо с просто око още при "голямата победа" през 2014, ако някой смее да гледа.

Важното е друго - и го казвам за пореден път. Изцяло нова политическа карта на Европа се задава. С нови принципи, идеи, противопоставяния. За тези, които ме питаха какво по дяволите е проевропейско национал-либерално дясно - само да кажа, че "Сиудаданос" на Ривера водят в проучванията в Испания, а тръгнаха от под 10% на изборите."

*Много добра система имат - който предлага вот на недоверие, трябва да предложи и нов премиер. И се гласуват заедно - свалянето на стария и изборът на новия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реститутка

    13 3 Отговор
    А Рамадан Кунев какъв е? Джуджето злобарко? Импотентен злобен плешив пишман адвокат? Лишен от всякаква харизма партиен деец с малцинствено- еврейски произход? Рамадан Кунев е недоразумение на само на природата - политическия запартък на Костов!

    Коментиран от #3

  • 2 Ощърбий

    10 2 Отговор
    Тоз политиката в България опрай, че у испаня се завлече.
  • 3 Ощърбий

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Реститутка":

    Е къф да е? Клепало на комунягите се оказа накрая!
  • 4 санчо

    3 3 Отговор
    Благодарение на Раданчо няма истинска десница в парламента.
    Подлога на Сидеров и В. Симеонов.
    Как смее да се изказва въобще!
  • 5 rada

    2 1 Отговор
    Рада глубокая пак изпусна кафеви:)
  • 6 Едно към едно

    0 0 Отговор
    Глиповатите коментатори, първо прочетете текста и после коментирайте с аргументи.
    Е затова сме на тоя хал. Каквито глупави граждани и селяни, такива и управляващите.