Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 08:44 62 414 398

СССР и лъжата за Гагарин

  • гагарин-
  • космос-
  • космонавт

Гаргарата с истината по съветски и руски маниер

СССР и лъжата за Гагарин - 1
Снимка: Shutterstock.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 4 октомври 1957 г. СССР изстрелва първия спътник около Земята. Това е факт! Радиолюбители по света улавят неговите сигнали в продължение на 22 дни.

На 12 април 1961 г. СССР обяви Юрий Гагарин за първия човек извършил полет в космоса. Това факт ли е? Е как да не е – ще ми се изсмее почти всеки – целият свят знае това! Добре. Да видим, тогава, как стоят нещата наистина: полетът на Гагарин е признат от Международната авиационна федерация – FAI (Federation Aeronautique Internationale) в резултат на документи представени от комисарите по спорта И. Г. Борисенко и В. А. Плаксин, които удостоверяват…

ЛЪЖИ!

Лъжата на единия комисар:

В. А. Плаксин удостоверява, че „Восток-1“ излита с Гагарин в кабината. На това той няма как да е свидетел, защото не е сред хората, които са присъствали при затварянето на главния люк на кораба. Изследователят Александър Ярмолович е открил 10 варианта на списъка от хора, които са опълномощени да присъстват при затварянето. В нито един от тези списъци не присъства Плаксин!

Лъжата на другия комисар:

И. Г. Борисенко твърди, че на 12 април 1961 г. в 10:55 часа Юрий Гагарин се е приземил на 26 км от град Енгелс, Саратовска област, близо до селото Смеловки. Комисарят хукнал към капсулата, където го очаквал усмихнатият Гагарин, наобиколен от горди колхозници. Тук, до кабината на кораба, след като проверил документите му, Борисенко зарегистрирал три световни рекорда: продължителност – 108 мин; височина на полета 322,7 км; товар на целия кораб 4725 кг.

Фактите:

Дълги години СССР криеше, че капсулата на космическия кораб се приземява празна. Гагарин се спуска с парашут на 4 км от нея, в колхозното поле на село Узморье! Изследователят В. И. Россошанский разкрива лъжата на Борисенко и доказва, че той вижда за пръв път Гагарин, чак на военното летище в град Енгелс! Разобличеният Борисенко отговаря: „Така трябваше. Какво да напиша и говоря – решаваха отгоре!“

Първата капсула, приземила се с екипажа в нея, е на Восход-1, 12 октомври 1964 г. В нея катапултиращият стол и оборудването са махнати и трима космонавти, възможно най-слабичките, без скафандри(!), са натъпкани като копърки. Никой на света, не е и предпологал, че тримата космонавти са летяли в едноместна кабина, без защитни екипировки! Забравили, че до този ден са лъгали, руснаците с възторг заявяват, че за първи път екипажът е приземен в капсулата на кораба!

Лекарят В. Волович, който преглежда Гагарин 3 часа след предполагаемото претоварване от 9-10 g при балистическото спускане, казва следното: „В салона на самолета пристъпих към прегледа на Гагарин. Кръвоизливи, които възникват при високите претоварвания, не открих. Дробовете бяха чисти. Дишането – умерено. Температура 36,6 градуса. Пулс – 65. Кръвно налягане – 125/75. Казах му: като на младенец, все едно не си летял в космоса.“

– А може би и наистина, не съм летял? – произнася Гагарин.

Лекарят споделя това в последното си интервю, малко преди да почине. Човекът бил крайно възмутен от груба лъжа в “Комсомольская правда” през 1997 година, че той е участвал в група издирвала в продължение на час капсулата с Гагарин. И когато отворили люка, видяли космонавта лежащ със затворени очи. Свалили му скафандъра и след като дошъл на себе си, първите му думи били:„Я – на Земле?”.

Неизброими са публикуваните лъжи за приземяването на Гагарин: пъстри, различни и съвсем противоречиви. Интересното за мен е, че при радиус от 300-400 км на зоната за приземяване, в ненаселен район, Гагарин се оказва в населена местност, над която не само е летял, но и където миналата година е проведено обучението му за скокове с парашут: на двайсетина километра от офицерската столова, в която познатият старши лейтенант е посрещнат, вече като майор, със сок и ябълка. Късметлия!?

Гагарин е симпатяга, чувствал се е неловко да лъже. На първата пресконференция – три дена по-късно, на въпроса как се е приземил, в капсулата или отделно от нея с парашут, той се смущава и под яростния шепот на човека до него (Михаил Крошкин), започва объркано да обяснява, че и двата варианта били предвидени от главния конструктор. Отговор на този най-обикновен въпрос – не дал. Че е свестен, показва и липсата на неговия подпис на врата от хотела „Космонавт“ в Байконур. Космонавтите, преди полет, се подписват на вратата на стаята, в която са настанени. След като се изпълни с автографите им, вратата се прибира и пази. Има подписите на всички космонавти с изключение на Гагарин. Говори се, че чистачка го е изтрила. И така да е. Ако беше летял, нищо не пречи да се подпише отново, нали? Даже колегите му биха го насилили да го направи – та нали е първия. Той обаче не го прави. А не след дълго, лъчезарният млад човек, се пропива, започва все по-често да губи контрол върху себе си и ругае не само началниците си , но и самия Леонид Брежнев. Нещо любопитно: съветският лидер е удостоен със званието „Герой на социалистическия труд“, за приноса му към „космическия полет“, но тайно(!), с непубликуван указ!? Постепенно от бляскав символ, пиянстващият Гагарин, се превръща в неудобен и опасен враг за родината си.

На 27 март 1968 г. на Гагарин е наредено да извърши изпитателен полет на вехт УТИ МиГ-15. Той обаче заподозрял нещо и поискал техническата документация. От сведенията в нея се ужасил: 12-годишният самолет е минал два капитални ремонта, а двигателят му (RD-45 FA производствен номер 84445a), не само не бил оригиналния, но се оказва с още две години по-стар и е претърпял 4 генерални ремонта. Полетът следвало да бъде кратък, само 20 минути, а към самолета имало допълнително прикрепени два контейнера с гориво, очевидно – съвсем ненужни. Гагарин отказал да се качи на този летящ ковчег. Вдигнал скандал. Наложило се инструкторът, полковник Владимир Серегин, да го успокои, заявявайки, че ще лети с него. Едва при петия опит самолетът е приведен в движение. 11 минути след излитането, Гагарин иска разрешение да се върне. Малко след това самолетът се разбива в земята и избухва. Няма да се спирам на официалните версии за смъртта на двамата пилота, защото при тях и двамата биха могли да катапултират. Причината те да не каталпутират е, че са изпаднали в безсъзнание, поради незатворен докрай вентил осигуряващ хермитизацията на кабината. Това е версията на инженер-следователя Игор Кузнецов, който в продължение на 9 години разследва катастрофата.

И така, няма нито едно доказателство за космическия полет на Гагарин. Никакви документални кадри. Нито дори една малка, черно-бяла снимчица, от този „велик“ 12 април 1961 г. Всички филми, снимки и приказки са постфактум, произведени след това с пропагандна цел. Очевидно руснаците се решават на тази лъжа, притеснени от американците, които след успешния полет на шимпанзето Хам (31 януари 1961 г.), подготвят Алън Шепърд за първия му полет – отложен от 6 март за 5 май 1961 г.

Възможно е, Гагарин да е искал да лети, да е настоявал, но те не са били готови за този полет, на този ден. Лъжата не е първата и няма да бъде последната. При полета на кучето Лайка, всеки ден, в продължение на 7 дни, руснаците осведомяват света за „самочувствието“ на кучето. Гадното в случая е, че Лайка е била мъртва – на седмия час от полета, след продължила няколко часа агония, поради повишаване на температурата в кабината. Седем дни руснаците поднасят на света лъжите за самочувствието на мъртвото куче.

Когато питат Гагарин, ще публикува ли снимки от космоса, той казва: „На кораба нямаше нито един фотоапарат или друго фотографиращо устройство.“

На кораба обаче имало магнетофон(?), на който Гагарин записвал наблюденията си!?

И вместо снимки руската пропаганда ни пробутва думи, които Гагарин казал: „Наблюдавам облаци над Земята, малки, купести, и сенките от тях. Красиво, красота! Внимание!Виждам хоризонта. Един изключително красив ореол. Слънчева дъга от самата повърхност на Земята. Много красиво!“

Уважаеми слушатели, пардон, читатели. Всички тези неща съм ги виждал и аз, без да съм бил никога космонавт. Предполагам и мнозина от вас, които като мен, си избират място до прозорец в самолета.

На въпроса на британката Андриа Роуз, дали Елена Гагарина е израстнала с разказите на баща си за първия полет в космоса, дъщерята отговаря:

– Не. С мен той разговаряше за детството си прекарано в Смоленския край и за войната.

А на въпроса, дали е питала баща си за това, какво изпитва първият човек полетял в космоса, Елена отговаря:

– Ние знаехме, че това е много опасно. И че по време на полета има редица опасни ситуации, но по-късно, от публикациите. Баща ни никога не ни е говорил за това. Той обаче искаше да лети отново и беше нещастен, че не беше избран за друг полет.

Да-а… Гагарин споделя с целия свят наблюденията и чувствата, които имал на космическия кораб, но не и с малките си дъщерички!? Нито веднъж!??

Елена оправдава баща си, че е бил уморен да разказва това на толкова много хора. Съгласявам се с нея. Гагарин беше разкарван по целия свят като примадона. Посети десетки страни, както и България. Но, кой ще оспори истината, човешката истина, че ако някой полети в космоса за първи път, той, ако не веднага, то при първия удал се случай, независимо от всякакви обстоятелства, ще намери начин да сподели изживяванията си със семейството си и най-вече своите деца. Както разбираме, Гагарин не го е направил. Никога! А той е имал и време, и възможност, а по-късно и повод – докато е писал книгата си „Пътят към космоса“. Предполагам, че се досещате защо? Защото не е искал да лъже безсрамно, най-скъпите за него същества на Земята!

Убеден съм, че Гагарин, от всичко най-много на света, е искал да извърши наистина този полет. Искал е, ужасно силно го е искал, за да може приклекнал пред своите малки момиченца, гледайки ги честно в очите, с чисто сърце, да им разкаже какво е, да летиш в космоса…

Руснаците както леко създадоха, така и убиха един голям и сантиментален измамник – летецът съгласил се да лъже милиони хора по света, но не и своите деца. Когато научих, че Гагарин нищо не е споделил с дъщерите си за този „велик полет“, се убедих окончателно, че не е летял. Вас, уважаеми читатели, ще попитам: има ли разумен човек, който да приеме, че измежду фотоапарат, филмова и телевизионна камери, руските конструктори са избрали… магнетофон, като доказателство за извършен първи полет в космоса от човек? Ще се съгласите, че няма конструктор на света, който да направи този избор! Твърдя също, че ако на 12 април са могли да изстрелят и върнат невредим космонавт, то следващият, щеше да полети също през април или най-късно в началото на май, но, не чак през август! Полетът на човек, за първи път в космоса, е далеч по-значим, от полета на животни! Тогава, къде е логиката в кабината на кучетата Стрелка и Белка да има телевизионна камера, а при първия космонавт – не? Камерата е предавала в реално време поведението на кучетата и тези кадри са записвани от наземни станции върху филмови ленти, които по-късно, са показани на света. Гагарин обаче се „качил“ на космическия кораб, да осъществи първия полет в историята на човечеството, без дори един мъничък Смена 8, изключително популярен и много евтин руски фотоапарат по онова време. Абсурд!

Грубата, руска манипулация с магнетофона показва, че някой много уплашен, някой ОТГОРЕ, е разпоредил, че Гагарин е летял с този кораб, за да не бъдат изпреварени от американците. И този някой „отгоре“ е, Никита Хрушчов – „селякът“, който вече се е уверил (с Лайка), че светът приема без съмнение каквато и да е космическа лъжа. Освен това, той е бесен на междунардната общност и му се иска да й го върне, заради нейната реакция на съобщението, че Лайка е евтанизирана преди капсулата да навлезе и изгори в земната атмосфера. Възмутена от убийството на кучето, тя препоръчва на руснаците вместо животни, да изстрелят в космоса Хрушчов. Тази спонтанна, човешка реакция, е по повод на руското изявление, че Лайка е живяла седмици, през които учените „натрупали“ безценни данни относно възможностите за живот в космоса. Куп руски лъжи! Мисията на Лайка, е следвало да приключи на десетия ден, чрез умъртвяване с храна. През 1998 г. Олег Газенко, един от учените изпратили кучето в космоса, казва: „Колкото повече време минава, толкова повече съжалявам за това. От тази мисия не научихме достатъчно, за да оправдаем смъртта на кучето.“ Фактът за смъртта на кучето – на седмия час от полета – става известен на световната общност почти половин век по-късно – октомври 2002 г. Какво ли би било възмущението, ако светът е знаел наистина истината?

Измамата, с „живата“ Лайка, довежда Америка на космическата писта, където СССР вече 9 години се надбягва със… себе си. На създателя на Фау-2 – Вернер фон Браун – най-после е дадено разрешение да изстреля спътник на Земята, след три отказани му през 1946, 1954 и 1957 години. Причината за неразрешените изстрелвания е, че американците не са предугадили възможността, изкуственият спътник да има военно приложение: Студената война е в своя разгар! След по-малко от 90 дни, първият американски спътник на Земята, е изстрелян (31 януари 1958 г.)! За разлика от руския, който няма никаквъв научен принос, американският изпраща ценна информация за атмосферата и радиационните пояси на Земята. А, получилият пълна свобода на действие, Вернер фон Браун, отправя поглед към Луната, изпращайки мислено своите благодарности към руснаците, осигурили му дългоочакваната възможност за изява.

Мнозина от вас, драги читатели, ще продължат да настояват, че полетът на Гагарин се е състоял. Че не е невъзможно да се лъже така, че е ненормално, отвратително, че това е абсурд. Не е възможно ли? Отвратително било. За кои? За европейци, американци, канадци… да! За руснаците това е навик изродил се в традиция! Национална традиция! При това и многовековна. Да се върнем хиляда години назад: известната като втора руска книга „Изборник Святослава 1073 года“ въобще не е руска. Това всъщност е „Съборникъ от Х век“ на българския цар Симеон I. Руснаците са изстъргали думите „в чест на великия между царете Симеон” и написали отгоре „ в чест на великия между князете Святослав”. И дълго, упорито, нагло – по руски ЛЪЖАТ. Хиляда години отричат съществуването на българския сборник! За наш късмет се оказа, че има запазен оригинал, съхраняван от Държавната библиотека в Берлин.

За да се уверите сами, че руснаците са най-наглите и най-големите лъжци в целия свят, ето още руски, световни „постижения“ от „Большая Советская Энциклопедия“.

* Първият велосипед е изобретен от крепостния селянин Артаманов през 1801 година, цели 16 години преди барон Карл фон Драйс. Най-интересното на този самоделен велосипед е, че е направен от стомана произведена… след 1860 година!

* Електрическата крушка, също била измислена от руски крепостен селянин – Лодигин през 1872 г. И разбира се, без никаква връзка с изобретенията на много други, преди него, като например сър Джозеф Уилсон Суон, който още през 1860 г. получава патент за такава крушка.

* Несъществуващият руски изобретател Крякутный, пък полетял на въздушен балон още през 1731 година, далеч преди братята Монголфие да го направят през 1782 г.

* Александър Фёдорович Можайский изпреварил братя Райт с 21 години и полетял през юли 1882 г. на самолет, който дори теоретически не може да полети, щото мощността на двигателя му била два пъти по-малката от необходимата.

* Всички, които сме били ученици през 70 – 80-те години на миналия век, знаем, че радиото е изобретено от А. С. Попов. За сър Оливер Джозеф Лодж и маркиз Маркони – не сме и чували. А първият радиоприемник е патентован от Маркони. Преди това обаче Едисон въвежда термина „безжична телеграфия“, а Херц открива електромагнитните вълни, благодарение на което, Тесла нарисува принципната схема на радиото. По тази схема, Лодж конструира първото радио.

* Иван Ив. Ползунов изобретил парната машина… половин век след Томас Нюкомън.

* Братята Черепанови изобретили парния локомотив… след като го видели в Англия.

* Завършилият 7-ми клас Калашников изобретил автомат АК 47… след като буквално го взел от ръцете на Хуго Шмайзер, който конструира и осъществява изработването на „руския“автомат с помощта на отвлечените, специално за тази цел, още 500 германски инженери. За разлика от Гагарин, малограмотният сержант не изпитва срам от лъжата.

Напротив, от ден на ден, все по-добре се чувства в ролята на Шмайзер и достигна невиждана, направо невъзможна за руския мужик възраст – 94 години. Незаслужената, фалшива слава, прави живота на Гагарин нещастен и прекършен, а за Калашников – все едно, че се е оженил за царската дъщеря.

* Ломоносов открил Закона за запазване на масата: написал в писмо до приятел, че ако нещо се появи на едно място, значи е изчезнало от друго място.

* Циолковски – доказан психопат със завършен 4-ти клас, повтаряйки един от тях – „измислил“ ракетите… известни на човечеството от преди 500 години. „Уравнението си“, за движение на ракета, той взел от дисертация на Иван Мещерский. Далеч преди Мещеррский обаче това уравнение с лекота решавали на изпитите студентите от Кембридж, през целия 19-ти век. Точно 50 години преди да се пръкне руският „гений“, полковникът от английската армия, Уйлям Конгрийв, унищожава крепостта Булон във Франция с… ракети!

* „Основоположник“ на практическата космонавтика бил Сергей Павлович Корольов, щото за 10 години и с 300 (триста!, не е игра на думи) опита, успял да пресъздаде… Фау-2, ракетата на великия Вернер фон Браун – истинският баща на всяка космонавтика, появила се на света. Било е тежък, сизифовски труд: Сергей Павлович се потил по 16 и повече часа в денонощие. Не ме разбирайте погрешно, уважаеми читатели, Корольов е бил наистина добър конструктор и би постигнал бързо много повече, ако е оставен да работи свободно. Принуден е бил, от страх (прекарал 6 години в затворите на НКВД и ГУЛАГ), да изпълнява стриктно и безапелационно „гениалните“ идеи на диктатора Сталин, който му осигурил като изпълнители и 8 хиляди германски инженери, отвлечени от Германия заедно с машините и техническата документация. С германска техника и чертежи, германските инженери създадоха руските космически ракети от семейството Фау-2.

След време, руските конструктори ще си споделят: ако нашите бяха пленили барона (фон Браун), на Луната нямаше да стъпи никой!

Историята на Русия, минала и днешна, е изплетена от лъжи, безкрайни лъжи, безсрамни лъжи, непонятни лъжи, страшни лъжи, просташки – руски лъжи, без които фалшивото, кухо, руско самочувствие ще се спихне като изхвърлен след употреба презерватив.

Ще приключа, непълния и съвсем кратък списък, с една просташка, руска лъжа:

Путинските информационни средства накараха милиони хора да вярват, че за ракетите Атлас-5 американците купуват „руски“ двигатели РД-180, защото не можели да си ги направят. Истината е, че двигателят е американски и правата върху него са на General Dynamics и съдружната й Pratt & Whitney, а се сглобява в Русия, върху шаси на съветски двигател РД-170. Руснаците не могат да използват или продават на други двигателите, защото ключовите елементи в тях са американски патенти: US Patent 6244041, US Patent 6226980, US Patent 6442931… Управляващата автоматика и механика са американски разработки, собственост на Lockheed Martin. Руснаците се опитаха да направят руски аналог, без американските патенти и разработки, РД-180В и… не можаха! Пълен провал! Затова няма руска ракета с този двигател. Заради наложените санкции, производството се прекратява и двигателят ще бъде заменен с чисто американски, през 2019 г. Дотогава за Атлас-5 ще се използват и последните заявени 18 броя РД-180. Защо се правеше от руснаците? Защото през 1995 година «НПО Энергомаш» печели търга на General Dynamics с цена, в пъти, по-малка от тази на конкурентите: гладни, бедни и безработни са били.

Все едно Китай да се хвали, че Apple купува китайски айфони, щото не може да ги прави. Путинска му работа!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мба

    529 182 Отговор
    Още един платен соросоид.

    Коментиран от #6, #24, #60, #103, #171

  • 2 ЕЕЕ

    489 111 Отговор
    Иво, иво язък за образованието ти в Русия.... хахахаха

    Коментиран от #311

  • 3 Шибочки

    447 133 Отговор
    А ве Индже,спри да промиваш мозъци ве платен джендър.Да та ....

    Коментиран от #317

  • 4 А стига бе

    487 111 Отговор
    Ооооо Иво Инжев.... даже в САЩ считат Гагарин за пьрвият човек в Космоса.Ама някои се престарават в лизането....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Просия

    171 348 Отговор

    До коментар #1 от "Мба":

    А Вие пр*стите комунисти, поклонници на лилиПутин, нивга не ще прогледнете...а очи ви е дал Господ, но акъла ВЗЕМАЛ !!!!!!

    Коментиран от #194, #397

  • 7 Трън

    345 83 Отговор
    Този сопол станал по желание доносник.
  • 8 бббббб

    252 86 Отговор
    Кога Бог щете вземе при него ,че тук много досаждаш предателю?!?!?
  • 9 ОЛЕ МАЛЕ

    158 279 Отговор
    Сега ще засмърди на всякаква руска паплач...хахаха Тия не разбраха, че цял живот живеят в лъжа и заблуда...

    Коментиран от #18

  • 10 gradski

    216 53 Отговор
    Въх и Путин за това бил виновен.
  • 11 ГосТ

    271 80 Отговор
    😂😂😂 стига веее морков. Хора с омраза не стават нещата. Стават с разум. А пък това да мразиш народ, който ти е помогнал е признак за низше съществувание. 30 години вече нямаме нищо общо с Русия без да се задълбочавам с плюсовете и минусите,а омразата продължава. Това не знам за какво е признак. Трябва да помисля....

    Коментиран от #16

  • 12 да го кажем направо

    292 80 Отговор
    Иво-точно с такива откровенни промивки и льжи ставате все по-противни на хората.Затова и отношението кьм вас е крайно отрицателно-но сами си го правите....

    Коментиран от #169

  • 13 Роги

    266 58 Отговор
    Божеее,колко мъка има на този свят.Тоз откъде се пръкна таман бяха го забравили и трябва да се върне с гръм и трясък,нещо че ще в лайн@
    целия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Guðmundsson

    136 51 Отговор
    Прекалено дълга статия и няма как да я дочета докрай.

    Коментиран от #373

  • 16 Просия

    96 192 Отговор

    До коментар #11 от "ГосТ":

    Мисленето ти е слабата страна...Ние тепърва ще се освобождаваме от руското робство невежо !!!

    Коментиран от #19, #25, #180, #192

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Щипка на носа

    120 33 Отговор

    До коментар #9 от "ОЛЕ МАЛЕ":

    Не е спирало да смърди от такива като вас.
  • 19 Brain

    93 27 Отговор

    До коментар #16 от "Просия":

    На теб и подобните мисленето явно ви е липсващата страна...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 чичо

    175 36 Отговор
    Иво ,а ти там ли беше?!
  • 22 Alpha_Lone_Wolf

    106 158 Отговор
    Браво на Иво, сутрин рано развали деня на троловете.
  • 23 България над всичко

    209 54 Отговор
    Поредния платен некадърник дето си мисли че е велик джендър
  • 24 Alpha_Lone_Wolf

    65 119 Отговор

    До коментар #1 от "Мба":

    Всички са соросоиди и гербаджии, само вие сте червени боклуци.
  • 25 ГосТ

    106 34 Отговор

    До коментар #16 от "Просия":

    На Прима Виста ми идват няколко определения за такива като теб,но ще изтрият коментара ;)

    Коментиран от #33, #152

  • 26 Ю Кортес

    87 121 Отговор
    Това беше държава на лъжата и насилието.за това и си отиде.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЦК на БКП

    178 33 Отговор
    Ех, другарю агент... Сега работим антагонист, а? Баща ти, стария комунист, как ли ти приема мнението?
  • 29 Хасан

    155 34 Отговор
    Какво нещо е да журналистиката ..лъжи,измама...цял свят го признава а той не е летял
  • 30 СссереМ

    71 113 Отговор
    А при кацането на луната го наблюдават 800 млн души,а тук 5 човека колхозници.

    Коментиран от #288

  • 31 незнайко

    155 33 Отговор
    Къде беше толкова години господин Иво Инджев, че чак сига се сети за тези неща ? Сега като член на (Източния екип за стратегически комуникации на Европейския съюз) може да ги каже ! Порасна му работата и сега казва това което е "крил" досега !!!

    Коментиран от #49

  • 32 Batushka

    180 38 Отговор
    Тоя идиот удари дъното!

    Коментиран от #389

  • 33 Просия

    30 67 Отговор

    До коментар #25 от "ГосТ":

    Ако искаш, може и на живо да се срещнем, тогава ще имаш възможност да проговориш... макар и за малко.

    Коментиран от #41, #51, #264

  • 34 Доналт Тръмп

    67 49 Отговор
    Излиза какво .........,колкото Гагарин е летял в космоса ,толкова и Американците са кацнали на луната.
  • 35 Madam Bovari

    132 35 Отговор
    Този ме удари в земята.Не му споменавам името защото е господин никой. Толкова омраза .Зашо??
  • 36 ЗЛОБА МОРИ ПОЛИТ ДОБИТЪКА

    138 35 Отговор
    И кой е написал статията?
    Наш Ивчо.
    Тоя и насън сигурно се буди от мисълта , че не е бутнал паметник и не наплюл някой.
    Така бяха политиците в Македония. Ако не плюеха по България, нямаше да прогресират като такива.
    Та и нашия завалия като тях. Инак как се рани такава челяд?
    А и главата му е станала КВАДРАТНА от зла мисъл, такава като на тия
    240 и ония от Аврупа.
    Злобата изяжда човек и той заприличва на плашипутарни ..к
    /бустанско плашила/.
  • 37 Rico

    81 116 Отговор
    Русия е държава изградена с лъжи. Съжалявам руснаците! Като знам какви леки автомобили правеха си правя извод и какви са им ракетите.

    Коментиран от #65

  • 38 БТА то

    118 37 Отговор
    Като видите че пише Иво Минджев , ви става ясно за какъв "коментар " става дума ..........МИНДЖОВ КОМЕНТИРА !!!!!!!!!
  • 39 ай де бе

    118 30 Отговор
    ХА-ХА - Минджев да каже, как краварите кацнаха на Луната?!!

    Коментиран от #44

  • 40 Гост

    111 26 Отговор
    Кой освен иво инджев (знам че име се пише с голяма буква). Това не е соросоидност - това е патология. Щом се е стигнало да драскат такива неща, значи са ударени в десятката.

    Коментиран от #318

  • 41 ГосТ

    59 21 Отговор

    До коментар #33 от "Просия":

    Мислиш ли? Според мен си тотална щета както умствено,така и физически. Много съм далече и зает,за да си губя времето и цапам ръцете.

    Коментиран от #47

  • 42 Краварски подлоги

    107 43 Отговор
    Лъжата за кацането на американците на Луната вече е доказана с неопровержими факти ! Типично в стила им краварите се опитват да оплюят водещата космическа нация Русия ! И как така не се сетиха по-рано ?!

    Коментиран от #45

  • 43 Eeee

    101 27 Отговор
    Брей брей брей,журналиста от коя психиатрия те изпуснаха?😂
  • 44 Московский комсомолец

    42 85 Отговор

    До коментар #39 от "ай де бе":

    Кацнаха, а вие руски про.....утки, само си мечтаете и лъскате на портрета на вожда- лилипутин!
  • 45 Московский комсомолец

    47 82 Отговор

    До коментар #42 от "Краварски подлоги":

    Вас трябваше да ви избесим след 10 ноември 1989та година- пияни руски прасета!

    Коментиран от #57

  • 46 Щайнер

    92 16 Отговор
    Ако не беше германския гений ни руснаците ни американците въобще щяха да летят у космоса

    Коментиран от #71

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 КГБ Териер

    69 28 Отговор
    Ивчо отдавна е кацнал на руския 🖕
  • 49 Инджо

    91 25 Отговор

    До коментар #31 от "незнайко":

    Чакаме следващата статия за кацането на луната, интересно ще е.....Иво като беше агент на ДС, що не дадеш да четем какво си писал тога, а?
  • 50 FFFF

    71 91 Отговор
    Много хубава статия , браво .
    А за всички русофили , ако сте такива , карайте си Ладите и Москвичите , махнете лошите капиталистически неща : телефони , компютри, телевизори и интернет , ако вашия любим комунизъм не си беше отишъл ,нямаше изобщо да ги имате ( справка С.Корея).

    Коментиран от #55, #90

  • 51 Московский комсомолец

    50 75 Отговор

    До коментар #33 от "Просия":

    Руските тролове са силни и смели само на дивана зад екрана! Диванни "войни" , на живо бягат по- бързо и от бити цигани!

    Коментиран от #54

  • 52 Д-р Фройд

    83 28 Отговор
    Так е, като не можеш да блестиш с интелект блестиш с простотия, и на тоя пробит сорос случая му е такъв!
  • 53 Гост

    6 25 Отговор
    Да ми едете К всички
  • 54 КГБ Териер

    46 16 Отговор

    До коментар #51 от "Московский комсомолец":

    По полека Санчо Панса! Ясно е че си спукал гума.

    Коментиран от #58, #68

  • 55 Московский комсомолец

    44 54 Отговор

    До коментар #50 от "FFFF":

    Кога Москвич ще направят автомобили като FORD Mustang Shelby GT 500, DODGE Charger, DODGE Challenger, Chevrolet Camaro, Corvette, Silverado.....
  • 56 Гагарин

    97 27 Отговор
    Всъщност Иво Инджев е първия космонавт! На крилете на своята псевдожурналистика,той достига неподозирани висини!!!
  • 57 БКП

    48 37 Отговор

    До коментар #45 от "Московский комсомолец":

    Виж какво става като не си свършите работата докрай. И ние трябваше да разстреляме всички врагове на народа след девети септември, барбар със семето им, ама ви пожалихме.

    Коментиран от #63

  • 58 Московский комсомолец

    24 56 Отговор

    До коментар #54 от "КГБ Териер":

    Мога да ти спукам главата руска про.....тко!
  • 59 Инджев е дребна душица

    87 26 Отговор
    Имам чуството че тоя психо инджев са го яхали няколко мужика на куп!Много озверен срещу Русия.Някои неща са верни, но типично манипулаторски нагласени.Взимаш една лъжа, свръзваш я с няколко истини и готов материал.
  • 60 бл.134 в Зап. парк

    38 7 Отговор

    До коментар #1 от "Мба":

    Тяхната е като нашата : най-старата държава ,най-стария народ, най-хубавите жени, нямаме загубена битка , пленено знаме ...та до днешите - 7 милиона , незнам какъв икономически растеж , ще премем еврото 22-ра , Шенген по въздуха и какво ли още не
  • 61 ГосТ

    20 16 Отговор

    До коментар #47 от "Просия":

    Освен ако не си некво анаболно мутантче или боксьорче, шансовете ти не са големи. Общо взето,простотията и нахалството са скачени и с физическа слабост. Мои наблюдения. Мое си некво изключение,но ми е все тая. Далече си ми,ти казах. Няма да се потапям в 💩 заради теб ;)

    Коментиран от #74

  • 62 Хисторик

    74 15 Отговор
    На Иво Инджев семката му е от комунистически род ФАКТ! След 1991г.реши да забрави този факт и да се нагоди на новите надтроения в България!
  • 63 Московский комсомолец

    37 44 Отговор

    До коментар #57 от "БКП":

    Да, избихте интелигенцията и цвета на нацията!

    Коментиран от #69, #70

  • 64 агент08

    46 19 Отговор
    Иво Минджев- истината!
  • 65 мислещ

    58 23 Отговор

    До коментар #37 от "Rico":

    Първо -този инджев (с малки букви естествено) манипулира открито хората. То е ясно-някой му плаща за това
    второ- ти явно не си ходил никога в Русия ама бръщолевиш тука "умнотии"
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Шойгу

    68 20 Отговор
    Напоследък писанията на Иво мИнджев са доказателство, че е развил психоза "русофобия" в пълния клиничен смисъл. Горната статия е доказателство, че е развил тежък абстинентен синдром ако не се изплюе по нещо руско.
  • 68 ГосТ

    5 14 Отговор

    До коментар #54 от "КГБ Териер":

    Ахахаха гоуеми са били тия маймуни бе 😂. Да не са уетеуи и те в космоса ,да са повлияни от некъв космически мутаген. Ма отдавна беше тва,е по скоро от лайката
  • 69 ГосТ

    7 19 Отговор

    До коментар #63 от "Московский комсомолец":

    Кой бе ? Кажи един,аз ще ти кажа трима от другата страна. Интелигенция. А не измекяри.
  • 70 БКП

    17 11 Отговор

    До коментар #63 от "Московский комсомолец":

    Там е работата, че не го направихме. Както и да е, историята все някога се повтаря.

    Коментиран от #104

  • 71 ГосТ

    7 23 Отговор

    До коментар #46 от "Щайнер":

    Някой беше писал,че германците били откраднали всичко от англичаните 😂

    Коментиран от #88

  • 72 ха ха ха

    54 21 Отговор
    Ти не си Инджев, а Минджев - от минджа, демек П*ТКА! Страхотен бокл*к си!

    Коментиран от #184

  • 73 Пешо

    43 49 Отговор
    Как може да пуснете такова нещо,бре. Правоверните русофилстистици по три инфаркта ще получат едновремено. За тя, както комунизма е доказан научно, така е доказано, че американците не са ходили на Луната, но Гагрин е летял. Ще се гътнат хората. И дори някой не трябва да допупуска мисълта, че братушките лъжат. Те са най-честните, най-добрите, много работни, умни,изобретили са всичко , мирилюбци и т.н. и т.н.
  • 74 Просия

    13 16 Отговор

    До коментар #61 от "ГосТ":

    Извинявай, не си в категория...
  • 75 гост

    38 43 Отговор
    Иво - човек имай малко милост - ти направо е** майката на руските подлоги ...
  • 76 Batushka

    48 15 Отговор
    Следващата му статия трябва да е лъжата ,че Русия има ядрени ракети...и американския телефон по евтин от китайския...

    Коментиран от #85

  • 77 патил

    59 48 Отговор
    Живял съм по това време и мога да кажа със сигурност:Така беше!!Още си пазя учебниците с "великите руски откриватели'.И сега-21ви век хиляди хора се кланят всеки ден пред един балсамиран труп на сифилистик и масов убиец.Същите бяхме и ние.Като деца беше задължително да посетим мавзолея на Георги Димитров.От горните коментари виждам,че няма никаква надежда да се оправим!

    Коментиран от #115, #135

  • 78 Бате Цецо

    31 24 Отговор
    Всеки взе да пуска конспиративни теорий по медийте. То не бяха срещи с извънземни на Луната с УС астронавтите, после пък изобщо не били ходили там.
    Илюшин бил първият космонавт, но си счупил краката при приземяване в Китай, а сега и Гагарин не бил летял.
    Приказки от 1001 нощ.

    Коментиран от #333, #334

  • 79 1222

    58 28 Отговор
    Минджев ти си завършен идиот човече
  • 80 Авер

    38 46 Отговор
    Браво Инджев,закопа ги русосифилистиците.
  • 81 брутален нерез

    47 27 Отговор
    Добре, че не прочетох цялата помия, а до половината, ама пак се прецаках. А ако бях зацепил навреме, че я е написал инджака хич нямаше да се нахващам. Много зазлява, трябва му индивидуална консултация с психолог или по-добре психиатър или най-малкото психотерапевт.

    Коментиран от #161, #218

  • 82 Гост

    29 17 Отговор
    Тоя да не е решил пак да сменя партията, на предните избори беше от БСП.
  • 83 Хаха

    18 19 Отговор
    Същата работа като стъпките на Луната
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 НКВД

    49 19 Отговор

    До коментар #76 от "Batushka":

    Виж как са го изритали от всички телевизии, никъде не го искат толкова е жалък, виси по разни фируми с разни псевдоними където всички го разпознават и го правиме на мармалад!
  • 86 pepe le pew

    65 27 Отговор
    Ей, българите станахме по-големи католици и от папата. Не знам да има някой друг да оспорва полета на Гагарин освен този как му беше името, а, Ивчо, ти ли си бе? Само да ти кажа че студената война приключи преди 30г. Време е да си извадиш главата от задника и да си збършеш кафявото от устата. И спри да се навеждаш пред новите господари че е грозно. Дори и те те презират.

    Коментиран от #87

  • 87 Д-р Фройд

    45 19 Отговор

    До коментар #86 от "pepe le pew":

    Това не можеш да го обясниш на купена Пуйка като Инджо!
  • 88 ключаря

    25 12 Отговор

    До коментар #71 от "ГосТ":

    Нееееееееееееееее!От чехите - и до ден днешен дизелите в двете американски ж.п. са "Шкода".
    Фау1 и 2 са плод на чешка инженерна мисъл.

    Коментиран от #91

  • 89 Посетител

    50 16 Отговор
    Автора как ли съжителства със себе си? Може би просто не знае за съществуването си!
  • 90 Гост

    20 6 Отговор

    До коментар #50 от "FFFF":

    Справка - комунистически Китай.
  • 91 ГосТ

    28 6 Отговор

    До коментар #88 от "ключаря":

    Айде са ново 5. Окей, нека да да чешки 😂 и фон Браун е чех и всички немски физици и инженери ;)

    Коментиран от #310

  • 92 Хри

    63 20 Отговор
    Доста интересна статия друграю Инджев. Интересно ми е само другарю Вие къде сте учили??? Подсказавм ако случайно сте забравил: Завършва висше образование в СССР, в Института за страните от Азия и Африка при Московския държавен университет. Опа май стана не удобно другарю??? И после хоп Ганьо прелетя със самолета отвъд Атлантика и стаханте сър Инджев. Интересен "Факт" - 1995-2000 г. – Коментатор в радио Свободна Европа - Ха ето - тук оставям мисленото на ВАС драги читателю.
    И за Финал другаря/сър агента Инджев Пише.
    P.S Другарю Инджев човек неможе да промени миналто.

    Коментиран от #197

  • 93 onq s konq

    42 44 Отговор
    Прави ФРАПИРАЩО ВПЕЧАТЛЕНИЕ че отдавна призналите Русия за ИСТИНСКА РОДИНА и плюскащи руски хляб НЕЙДЕ В АЗИАТСКАТА Й ЧАСТ "Българи" обсъждат ЛИЧНОСТТА НА ИНДЖЕВ,НО НЕ И ДОВОДИТЕ МУ,ОБОСНОВАНИ С НЕОПРОВЕРЖИМИ ФАКТИ...Е как да не ви пожелае човек много "Руско щастие и Горещ борш" бе кандидат-братушки такива?:)
  • 94 Гюнеш от Максуда

    17 0 Отговор
    Oтиваш в NY , качващ се на ESB и политаш...........
  • 95 Ivan

    42 21 Отговор
    Мисля, че Жигулито е по лиценз на Фиат, а Москвича а БМВ, как са се развили руснаците Москвич и Жигули, че ги няма днес. До края на 60-те години, докато е имало германци се е развивало нещо техннологично в СССР, след туй нищо. За да направиш автомат "Калашников" трябва да позваш поне механика, съпротивление на материалите, балистика и др. науки за да го създадеш. Със седми и четвърти клас не става.
  • 96 До инжев

    50 22 Отговор
    Сега остава целия свят да приеме неоспоримите доказателства и разсъждения на този велик мъдрец и да пренапише историята.Иво или си македонец или украинец!!!
  • 97 nnn

    43 35 Отговор
    Ех колко ни е повредило руското робство, на стерилни безлични факти отговаряме с персонални обиди и с никакви ответни факти!!
    А че руснаците са "велики" си личи и от това че представят откраднатите български бойни знамена от броненосците за военна плячка!! А това че сънародниците ни първо са практични еснафи /никой вече не рискува с руски коли дори нови/, след това русофили и чак след това българи ще се оправи след още едно две поколения!
  • 98 Borislav Popov

    40 38 Отговор
    Не случайно баба ми навремето казваше - лъже като руснак. Няма по-големи лъжци и измамници от руските подчовеци.
  • 99 Излъган

    43 25 Отговор
    Да го беше написал някой друг, да се замислиш, може и да му повярваш... Пък то - Иво Инджев.
  • 100 патил

    41 35 Отговор
    Личността на Инджев е за друга тема.Трябва някой да каже-царят е гол!Всичко написано в статията е вярно!!
  • 101 Джентълменът русофил

    50 38 Отговор
    Вие прочетохте ли матряла на Инджев? Аз спрях да чета след четвъртият абзац, защото стилът на Инджев ми лъхна на пропаганда и кравешки екстременти.

    Коментиран от #244

  • 102 Зная

    42 21 Отговор
    Статията не е писана от Инжев а от Р.Плевнелиев.
  • 103 гост

    26 25 Отговор

    До коментар #1 от "Мба":

    Соросоид,соросоид,но за твоя голяма мъка ПРАВ!
  • 104 Гост2

    4 4 Отговор

    До коментар #70 от "БКП":

    Ами то , не е късно ...

    Коментиран от #147

  • 105 Morgoth

    33 8 Отговор
    На фона на конспиративните теории, че не е имало кацане на луната, защо да няма такава и за първия космонавт? Иначе земята е плоска, а нас ни управляват риптили от еврейски произход, като за целта ни заливат с кемтрейлс ... и един мармот ги увива :)
  • 106 Гост

    37 26 Отговор
    Истината е че тази жалка нация руснаците лъжат себе си и продължават да живеят в лъжа.
  • 107 Simeon Ignatov

    7 23 Отговор
    Ne moga da razbera Kak propusnahme da te zastreliame Mamka ti fashistka

    Коментиран от #112, #120

  • 108 жоро уудстока

    37 17 Отговор
    ЕГН-то не прощава...но какво да кажа за млади момчета,не живяли по време на соца,а бленуващи за него?!питайте родители,дядовци за "възможността"да си купиш маслини,тампони,шоколад,магнетофон,кола.или да идеш в любимата вече Гърция без от"бкп"да те проучат до девето коляно,за да са сигурни,че ще се върнеш в"рая"?а за пищешите тука главорези от "бкп"какво да кажа?-нищо.те ще отрекат,че е имало Белене,скравена-за младите,това бяха лагери на смъртта,където заедно с престъпниците пращаха и свободомислещите.не харесвам и сегашните мутри на власт,но поне има СВОБОДА-можеш да хванеш пътя.....по"Керуак"/писателят/.хай със здраве.......
  • 109 Вуте

    26 13 Отговор
    А сега кажи че Боко е потомък на Аспарух а Банкя е била столица на България през най-великите и години!
  • 110 Сульо

    28 25 Отговор
    Глупости на тръкалета аз съм гледал филм на дискавъри ченал как американците сами си казват че са несподобни да си направят свестен двигател и са били разбити направо от мисълта че руснаците са направили нещо 30 години по рано което те даже и не смеят да си мечтаят като параметри и в същото време те се имат за най-технологичната д ржава в света!И това по дискавъри а... ае заеби!

    Коментиран от #116, #235

  • 111 azko

    28 26 Отговор
    Абе на тоя малоумник Инджев,кой му дава право на слово?След два месеца ша напише обратното.Няма такава фурнаджийска лопата.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Изток

    34 20 Отговор
    Еееех Инджев нали знаеш че злобата която бълваш ще се върне обратно пропорционално към бълващия.Сега ако искаш да си по-актуален можеш да опорвергаеш и Циолковски и Мещерски но уви в очите на определени лумпени можеш да изглеждаш и интересен, но хората познаващи материята по-отблизо биха ти се усмихнали с лека ирония на глупотевините ти.
  • 115 гост

    23 4 Отговор

    До коментар #77 от "патил":

    Подкрепям те напълно колега! Имам самочувствието на полу интелигент,но изпаднах в голям ужас,когато гледах документален филм по повод Съединението на България преди години ,в навечерието на празника.Филма съдържаше архивни документи,кадри,снимки и аз реших ,че явно в този час по история ,аз просто не съм присъствал .И до днес не ми дава мира успокоението,че истинските фактите са крити и в историята имаше 2 изречения по повода.Чувствам се ограбен , да не кажа омерзен с тази подмяна на фактите.
  • 116 Московский комсомолец

    23 11 Отговор

    До коментар #110 от "Сульо":

    Ракетата Сатурн 5 - най- тежката ракета, която отвежда американците до луната е с двигатели Rocketdyin F1 и те са американски Сульо и пульо......

    Коментиран от #123, #165

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 мхм

    20 15 Отговор
    "О"пълномощени!!! Инджев, марш в първи клас!
  • 119 9689

    31 13 Отговор
    Некадърнико,отиди на посещение на Кенеди спейс център -Кейп кенаверал,там дват макети на ракети,много работи свързани с космонавтиката има и една истинска совалка.Така,че прожектират и филмчета и признават Гагарин за първи космонавт.Бивши космонавти са като екскузоводи.С автобуси се ходи до площадките за излитане€Даже чакълът по който се движи една огромна машина бил от Аризона от някаква река щото не правил искри........Вземи се лекувай.
  • 120 GOGO

    33 16 Отговор

    До коментар #107 от "Simeon Ignatov":

    Инджев,не знам с какво се друсаш, но си много зле!Спирай хапчетата и се захвани с нещо истинско...навремето даже те харесвах като журналист...сега ми се повръща от твойте драсканици..Пази боже сляпо да прогледне!!!
  • 121 Някой си

    33 22 Отговор
    Хубаво е всички, постнали негативното си мнение по повод тази статия да прочетат повече за т.нар. Българи-съветска дружба. Ако всички знаят че Русия ни е освободила от турско (благодарен съм за което) то за съжаление познанията им за БГ историята свършват до там. След това никога не сме имали повод да се гордеем с тяхната “дружба”. В две световни войни са били срещу нас, както и през всички военни конфликти на Балканите. Излиза, че според вас, Русия защитава нашите национални интереси от.... нас?? Айде нема нужда. И като казвате че не се бъркат в нашите дела, то и тук не сте прави. Има доста неинформирана маса тук която веднага скача, когато някой каже че запорожеца е боклук... не им и трябва повече.

    Коментиран от #131

  • 122 Jack Bauer

    18 6 Отговор
    Да, да, да ... и земята е плоска, и Армстронг не е стъпвал на Луната, сега и Гагарин не е летял ... още нещо? А да, и ние сме произлезнали от маймуните, поумняли сме с годините...
  • 123 Сульо

    6 6 Отговор

    До коментар #116 от "Московский комсомолец":

    Прав си така е , става въпрос за двигателите на совалките, и а спориш и не , аз повече вервам на дискавъри макар и редко но си признават колко са редки....

    Коментиран от #148

  • 124 Хаха

    23 11 Отговор
    Хахахаха! Сигурно полета на Гагарин е сниман в същото студио, в което после са снимали кацането на луната и в което след няколко години ще се снима кацане на Марс! А, пийте си ги тия хапчета, ама редовно! :)
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Янтар

    9 9 Отговор
    Зло куче, на къс повод
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 пп76

    20 12 Отговор
    И защо се сложили повърнята на този лaйнар в "Мнения"? Kакво мнение от торен червей??
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Сульо

    9 5 Отговор

    До коментар #121 от "Някой си":

    Тоа път си много прав , ам нал се сещаш че сме много мининки да ни отстояват те ,който и да е , националните интереси, тва едно , и второ ние сме били срещу тях, и щоооо, иии кои са били с нас, ние сме с тях ,единствения път когато американците се застъпват за нас е за съединението ....... и край това е ,оттук на там само бой и мандръсанье......
  • 132 жоро уудстока

    21 6 Отговор
    след поредното ни разделение по темата...днес се почита паметта на жертвите на комунизма-светла им памет и дано никога не се избиваме повече,заради различното си мислене,повече толерантност................а наздраве на трифчовци и производните им!!!!!!!!!!
  • 133 Джони

    24 21 Отговор
    Браво Ивооо...вижте червениге посерковци как ревът на умряло . Но никой не опровергава . Само рев и сополи . Къщичката им е съборена , и край , те са осветлени от реалната история. Изкривените им лица издават нечленоразделни звуци съпровождани от слюнки пръскайки проклятия в опитите да излъжат отново . Жалки , нечовешки твари , може би родоначалници на орките и мордорците . Абе , шанаджии..хахахааа..
  • 134 Кукуригу

    22 21 Отговор
    Много си прост Иво!Ти поне на картинка в интернет Фау 2 и Восток виждал ли си?И на чукчата от вица с елена щеше да му е ясно че нищо общо нямат!Ама то за галфон като тебе и Сатурн 5 е същата като Фау...
  • 135 гост

    15 14 Отговор

    До коментар #77 от "патил":

    Аааа не е вярно , само да можеш да чакаш !!! Всичките тия изходили се по-горе товарищи ще легнат скоро при любимеца си , ама без балсамация и тогава ще се оправят нещата !!!
  • 136 Само питам

    27 19 Отговор
    Защо руската измет се е разквичала на умряло? Теорията на конспирацията има две страни. А колко сладко беше да си дращим че кацането на американците на Луната е записано в Холивуд и Рогозин ще изпрати руснаците на Луната за да проверят дали американците наистина са кацали?
  • 137 Путин е дребно злобно лъжливо говедо

    23 27 Отговор
    Браво на Иво Инджев. Истина и Русия са напълно противоположни и несъвместими неща. Монголо-болшевишките изроди извратиха и опропастиха народа си и днес уродливото, лъжливо джудже птн е живото доказателство за руската мутация.
  • 138 bcgb

    5 1 Отговор
    Какви лоши хора. При тези нередности полетите стават незаконни. А всички знаем , че законните полети са целта на демокрацията.
  • 139 Борис

    22 19 Отговор
    Заглавието ме зайнтересува.... Като стигнах до някъде почнах да се сещъм за х"америка за България" на края бях сигуре че е Сорос! По-огледах се за автор и о Ивчо Инджев явно съм се научил да го познавам като чета писанията му!

    Коментиран от #144, #145

  • 140 Alpha_Lone_Wolf

    27 17 Отговор
    Иво дай им статистика за миграцията, да се уверят, че Европа е приела повече руснаци за 10г отколкото мигрантите от Сирия, Ирак, Афганистан взети на куп. Все страни в които се водят войни, а в Русия война няма, а защо хората бягат оттам?
  • 141 Само питам

    17 9 Отговор

    До коментар #130 от "Другар":

    За да лижеш европейските първо трябва да си извадиш главата от руските задници. но няма да напуснеш зоната си на комфорт.
  • 142 Станьо

    24 18 Отговор

    До коментар #130 от "Другар":

    Виж сега сральо..човека ти го е написал за гагарин , ти пак . Вие сте чугунени тикви вярващи на лъжите на компартията си . Няма лек за вас . Айде налягайте си парцалите и поне не пречете на света да се развива . Вече всеки има достъп до нужната му информация и вие сте на бунището на историията като най долната , лъжлива и крадлива пасмина , съсипваща всичко до което се докосне .

    Коментиран от #155

  • 143 гост

    21 12 Отговор
    Добре че кацанията на Луната са реалистични и след 50г. хората не могат да ги повторят с пъти по-добра и лека техника, следователно по-малка ракета. Учените си го казват, че Аполо е можел да вдигне такъв товар в ниска околоземна орбита, но не и да извърши понататъпните части от мисията.

    Коментиран от #146

  • 144 Само питам

    13 16 Отговор

    До коментар #139 от "Борис":

    А като четеш русофилските дивотии , че САЩ не са пращали човек на Луната какво изпитваш?
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Само питам

    23 20 Отговор

    До коментар #143 от "гост":

    Кои учени бе руска подлого? Русофилските ли? Посочи ми ичето на един, единствен съветски космонавт или космически специалист, който да изказва съмнение , че американците са стъпвали на Луната! Няма такива. Единствено дебили като Рогозин и други от шайката на джуджето разиграват теорията на конспирацията.
  • 147 Московский комсомолец

    18 12 Отговор

    До коментар #104 от "Гост2":

    Айде започнете от мен- ще ви дам адрес- Бургас к-с Лазур бл 23 вх г Калканджиев! Чакам ви червени чакали!
  • 148 Московский комсомолец

    15 8 Отговор

    До коментар #123 от "Сульо":

    Питай Elon Musk и Blue Oringe дали използват руски двигатели или използват Merlin....
  • 149 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    10 5 Отговор
    Така от написаното до тука разбирам че планетата земя в русия не е кръгла ами е равна като тепсия а земята при саш е кръгла муахахахахахаххахаха
  • 150 onq s konq

    14 13 Отговор
    И язе съм учил навремето че не тека къ го написал коуегата инжеф ема с течение на времето се заинтересувах и се оказа че коуегата инжеф е праф !

    Коментиран от #151

  • 151 Московский комсомолец

    22 15 Отговор

    До коментар #150 от "onq s konq":

    Навремето ни учеха, че съветските недочовеци във всичко са първи! Дори и в отцепредателството, във всеки град си имат паметник на павлик морозов...
  • 152 Иван

    14 15 Отговор

    До коментар #25 от "ГосТ":

    ГосТ-енчо, поне веднъж свирил ли си на " прима виста"? Или така се представяме като " интелигентните " червени безродни прошляци? Империята на злото си отиде БЕЗВЪЗВРАТНО, остана само злото!ИМПЕРИЯТА се разпадна! Надявам се да свързваш какво имам предвид - с пилешкия си мозък?!
  • 153 ФАКТ

    12 11 Отговор
    Путин е първият човек в космоса и извън космоса !!!
  • 154 ПетровДругарят Петров

    12 12 Отговор
    Кой знае ?Помниш ли , забравил си - няма по-голямо джудже от руското джудже.И не вярвам на завършилите в ссср - голема гнас и мама си продават , и род ,и ...
  • 155 Московский комсомолец

    12 13 Отговор

    До коментар #142 от "Станьо":

    А недей така, цяр за комунделите има, но има лек страничен ефект- натравяне с олово, 45ти калибър хапче е!
  • 156 Гост

    18 23 Отговор
    Добре че Америка ни отърва от този кенеф русия.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Гинеколога

    13 9 Отговор
    КОСМОСА Е КАТО ЖЕНАТА НЕ Е ВАЖНО КОЙ Е ПРЪВ , А КОЙ ЩЕ ОСТАНЕ ПОСЛЕДЕН И МАЙ САМО КИТАЙЦИТЕ ГО РАЗБИРАТ ЗАТОВА СА N 1
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 байИван

    17 18 Отговор
    То тая лъжа за Гагарин беше свързано с антирелигиозната пропаганда.
    Козът на комунистите: Е и в космоса отидохме, ама Господ и там няма.
    На времето това много е впечатлила и покойния ми баща, и така си умря той, невярващ поради лъжата Гагарин.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 анонимен

    21 12 Отговор
    Тоя ако не се изхрачи не може да живее!Бивш партиен член и доносник!
  • 165 ГосТ

    6 3 Отговор

    До коментар #116 от "Московский комсомолец":

    Много си бил начетен бе 😂 аз мислех че са германски
  • 166 ГосТ

    4 2 Отговор
    Първо германски, после минават на руски хахаха
  • 167 Зевса

    33 21 Отговор
    Другарят Инджев е тежко болен. Шизофренията на подлизурките! Простете му! Нелечимо е! Страшна болест! Га лиза партията преди 89 та, ко стана? Сега лижеме американско - "нашенско"! От Своге!

    Коментиран от #170

  • 168 Животновъд

    22 18 Отговор
    Ваксинирам русофили срещу бяс и свинска чума. За пенсионери безплатно!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Българин

    18 21 Отговор

    До коментар #167 от "Зевса":

    Ами ти руска подлого от какво си болен? От русофрения ли?

    Коментиран от #369

  • 171 Фгъхйхгг

    24 17 Отговор

    До коментар #1 от "Мба":

    Този изрод е русофоб неговата мисия е да говори против Русия.
  • 172 някой

    29 16 Отговор
    Заглавието и умозренията в статията отклониха вниманието ми от името на автора. Иво Инджев, обичайният клеветник и лъжец, вече категорично е за психиатрията. Тоя изби рибата, верно.
  • 173 Истина

    27 29 Отговор
    Много добра статия, издържана с факти, ИСТИНАТА винаги излиза наяве един ден! Всички сме израснали с руските пропагандни филми и лозунги!
  • 174 не е важно

    22 3 Отговор
    Никой не каза жалко за Човека-ГАГАРИН

    Коментиран от #222

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 СТАРОТО

    9 3 Отговор
    игнатов -и там ,ли се издънихте ,бре некадърници-една лъжа дори не можете да скалъпите като хората хахаха
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 сноу

    20 9 Отговор
    Тоя подплашип..тарник вече навсякъде му издърпаха черджето ,дето мяташе теманета и никъде не го е..ват за слива , та се пръкна тук да си лее плювните.От злоба вече е станал като квазимодо,а простотийските му плещения, вече и ингилизката му буля не чете.
  • 179 someone

    24 12 Отговор
    офф пак този платен коакиор мразещ всичко руско пак тръгнал да ни разправя глупости на квадрат.
  • 180 someone

    24 9 Отговор

    До коментар #16 от "Просия":

    вие вече се освободихте - без индустрия, последни по раждаемост , олигарсите ви яхат както си искат , ама важното е че сте демокрация.
  • 181 Веско

    21 7 Отговор
    Пълни глупости..Дори американците разработват специална система за прихващане на видео сигнала от ракетара,още като кучета са изстрелвани в космоса.В сайта на цру има снимки,да с покъртително качество,но доказват че полет е имало!
  • 182 гост

    23 25 Отговор
    Браво разкошна статия. Най-после някой да го каже ,да се видят лъжите на руските ушанки. Нека пак да кажат,че американците използват руски двигатели за ракетите си . Жалко за Гагарин, един истински човек който не е навел глава и заради тива са го убили неговите,собствените му сънародници.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "ха ха ха":

    Имам подобно виждане с твоето, но моля те не ми ползвай ника. Измисли си свой. 😎
  • 185 ДГД

    19 12 Отговор
    Ще го напиша пак,тогава вие админчета нещастни ми отговорете,дето ми триете коментара: стъпвал ли е Армстронг на Луната?А Минджев да го вее и пак си остава .иризлив .ървул.!
  • 186 питане

    21 14 Отговор
    Колко ли са му платили, този Инджев .... одъртя и вече сигурно не взема много...........?
  • 187 ПЕНКО

    13 8 Отговор
    "ДИРЕКТОР" НА БТК ОТ "СДС" САМОЗАКЛЮЧИЛ СЕ СРЕЩУ УВОЛНЕНИЕ !!!!!!! НЕОБХОДИМА Е ЛЕКАРСКА ПОМОЩ НА ХОРА С УВРЕДЕНА ЖЛЪЧКА !!!!!!!!
  • 188 епохално

    25 13 Отговор
    За Диво Минджев е достатъчно да се посочи следното:

    Днес Комисията по разсекретяване на архива на бившата Държавна сигурност излезе с поредното си решение, с което осветлява имената, сътрудници на службите, които са заема публични държавни постове.

    Оповестяват се имената на членове на СЕМ и в ръковоството на БТА.

    Проверени са общо 56 имена, от тях 25 са сътрудниците.

    Най-известното сред тях е на журналиста Иво Инджев. В службите той е бил сътрудник под псевдоним Ивайло.

    Комисията разполага с доказателства - документи за получени възнаграждения; разходни документи, отчетени от ръководили го щатни служители; документи от ръководили го щатни служители; картони и доклад на НРС.

    Снет е от оперативен отчет през 1989 г
  • 189 ГосТ

    19 9 Отговор
    Леллее тоя ехинокок какво си е позволил да пише накрая....боже мили... какво ти разбрира главата от ЗЗМ бе цървул ? Просто Лавоазие е знаел за кислорода в атмосферата 30г след Ломоносов и за това при повторното провеждане на експериментите на Ломоносов съвсем точно до-формулира ЗЗМ.
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Четете бе хора

    27 26 Отговор
    Много неграмотни русогъзолисци! Четете бе хора, ако са ви дали образование по партийна линия, помолете друг да ви го прочете! Прочетете за имперските амбиции на руския царизъм за да разберете за войната между Руската и Османската империи през 1877-78 г., прочетете за руските предатели по времето на Александър Батемберг, прочетете или попитайте за все още живи за зверствата на руските окупатори през 1944г и след това заставайте на амбразурата!

    Коментиран от #196

  • 196 DGD

    23 10 Отговор

    До коментар #195 от "Четете бе хора":

    Отговори ти,бе мозАк:кацал ли е Армстронг на Луната?Кога?Къде?Ама на коя Луна?И после си пий хаповете и си лягай.

    Коментиран от #256

  • 197 Точи и Меси

    20 14 Отговор

    До коментар #92 от "Хри":

    Явно там като е учил са го клецали руснаците. Иначе не виждам причините за такава злоба. ...Абе да не е пък обратен и да не са го уважили ? Щото по принцип е много грозен и трябва явно доста водка да изпият преди да се прежалят.
  • 198 Тоя па

    25 13 Отговор
    Иво Минджев съвсем е изфирясал, а от злоба направо се е спекъл.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Бесен

    26 18 Отговор
    В момента в който видях мижитурката Инджев и вече нямаше нужда да чета повече! Подобна продажна отрепка няма място в никоя уважаваща себе си медия!

    Коментиран от #202, #209

  • 201 Наблюдател

    14 5 Отговор
    Защо унтерменшите полудяват от тази информация?
  • 202 Само питам

    14 17 Отговор

    До коментар #200 от "Бесен":

    А русофилстващите продажни и безродни отрепки имат място, така ли?
  • 203 Garrincha

    22 17 Отговор
    Още като видях, че Ивчо Инджев е писал статията и се отказах да я чета ! Мръсник е Ивчо … и то, голям !!!
  • 204 Гост

    25 13 Отговор
    Русофилчетата не са и чували за "Коком",организация която Рейгън затегна и накара западните фирми стриктно да не търгуват със социалзма със стоки и технологии които могат да се ползват за военни цели, и фактът не закъсня "могъщият ви СССР"се спука като балон изоставайки жизнено и технологично на деситилетия от останалият свят, въпреки че даваше милиарди долари за крадене на технологии и стоки .
  • 205 Дългият

    23 9 Отговор
    Г-н Инджев,русофилите в сайта ще Ви гледат сега на кръв...така да разбиете мита......И сега ...минуси....минуси...
  • 206 Бубата

    21 15 Отговор
    Лъжлив,омразен ,противен лизач,Минджев
  • 207 Бубата

    23 16 Отговор
    Лъжлив,омразен ,противен лизач,Минджев
  • 208 Роко

    23 17 Отговор
    Инджев.... жалък и смешен си вече!
  • 209 Гост

    18 10 Отговор

    До коментар #200 от "Бесен":

    От сто години не сте мръднали и милиметър напред такива като теб , щом не ни е както на нас ни се иска почваме абсолютно просташко каруцарско лично оплюване, типично за комунистите без да вникнете в същноста на написаното, но това определя още сто години да си стоите вие и вашите последователи на това ниво.
  • 210 Moй

    12 18 Отговор
    Гагарин е първият човек в космоса. Нийл Армстронг е първият човек на луната. Точка.

    На мен ми е жал за Инджев, толкова интелект и талант попилян за глупости.
  • 211 белене за соросите

    20 13 Отговор
    въобще и нечетох повърщнята която е измъдрил тоя боклук, само като му видях мазната долна продажна соросоидна муцуна и ми се до драйфа
  • 212 mихо

    9 4 Отговор
    Прочетете за Манфред фон Ардене .Създателя на "руската" ядрена бомба

    Коментиран от #219

  • 213 Даа

    14 10 Отговор
    Таварищ агент, хапчетата, хапчетата.
  • 214 Силвия

    20 17 Отговор
    Инджев е абсолютно прав!Четете повече,много неща бяха скривани и преиначавани .
  • 215 Пиздолюбител

    12 8 Отговор
    Путин-ца, русифилитици, рублофилчета червенозадничестомутрести, амчи тоя немедлено да се растрелять. К'во ви обърква само!?
  • 216 Плевналиев ряпа да яде

    21 13 Отговор
    За този болен човек Инджев едно место за психиатрията да не ни разсмива по сайтовете че на някой може да му се спука жлъчката Излиза че и Георги Иванов не е летял в космоса ....излиза че и Менделеевата таблица за химичните елементи не е Руска ....забрави и за радиото бе сбъркан Иво ....Плевналиев Ряпа да яде пред тебе ...по русофобство и по леко да не се удавиш в собствената си злоба. Руснаците нищо не са създали ...много са прости само където всички ги е страх от тях ...защо такая бе ,,Премъдри '' имаш ли сбъркано становище по този въпрос ...хайде и за теб една пържолка от Боко да не умреш от глад
  • 217 БАРС

    17 13 Отговор
    Не мога да се съглася напълно .Съгласен съм че немците не малко са дали на светът но и РУСНАЦИТЕ същто.Така че дето си писал тая статия недей да се пениш много.Колкото до ГАГАРИН то той 100% е летял признават го и американците които са следяли същто с тяхните радари полетът.Единственно дето са излъгали именно презимяването на гагарин не на определеното място на 500 км в цариввицата а после е направен монтаж как хората го посрещтат.А другата дърта лъжа дето а писал тая будала че ГАГАРИН са го убили .Нищто подобно Когато Гагарин и неговият спътник са изпробвали технит МИГ-15 близо същто е летял СУ-15 и пилотът на Су-15 преминава свръхзвуковата бариера имено там той даже не е разбрал какво е направил се получава на мига състояние на свободно падъне и самолет който близо до тая струя почва да се върти като вретено и да пада просто малко не им достигнало на самолета на гагарин да го оправят касаесе някъде около 300 метра просто всичко е станало на по ниска височина .А литецът на суто никога не саму иказвали какво е станало.той е бил същто много добър пилот и генералите са ришили да го пазят в тайна да не опрапастят една надежла един вид са казали че гагарин няма да се върне а тоя млад пилот щте го съсипят псехически и затова е било в тайна вече е разсекретено и съм гледал предаване за това по руската тв.Ф как така американците излетяха директно на луната много мие интерестно след като на то време никой не е разполагал с такива мощтни двигатели именно за това
  • 218 Глупостта лимит няма

    12 11 Отговор

    До коментар #81 от "брутален нерез":

    Гледам, в нападките срещу Инджев, само обиди и епитети. Че и не прочели, но възмутени. Как пък някой не провери цитираните имена и твърденията им? Сигурно знаете от първа ръка, та не ви трябват доказателства? Виждал съм в Москва във ВДНХ капсулата на Гагарин - едно яйце от брезент и още тогава ме усъмни такова нещо да е оцеляло от космоса. Те май се сапикясаха и го прибраха, не съм сигурен. Ей сега ще проверя и ще добавя
  • 219 deuterium

    4 4 Отговор

    До коментар #212 от "mихо":

    не е ли Клаус Фукс, предателят на чертежите и самия И. Курчатов - създателите на руската атомна бомба, която е плутониева и е от комплекса МАЯК
  • 220 Иван

    10 13 Отговор
    Аз съм най накрая едва ли някой ще прочетете,но без грях и задръжки този дръгльо бих му светил маслото!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #221

  • 221 Само питам

    17 16 Отговор

    До коментар #220 от "Иван":

    Защо искаш да му светиш маслото? Затова, че играе контра на руската простотия, че американци не са стъпвали на Луната? Да не си внук на Гагарин , та да те е обидил, че дядо ти не е летял в космоса? Или защото си руски роб и защитаваш първосигнално всеки руски мит! А между другото за подобни заплахи в руския интерент може да лежиш ефективно. така, че се благодари, че живееш в евроГейска България, която толкова ненавиждаш.
  • 222 Джони

    9 6 Отговор

    До коментар #174 от "не е важно":

    Мооляяя..и за около 200 милиона избити по света в името на тази долна идеология .
  • 223 Ако някой случайно иска малко факти:

    20 15 Отговор
    През1926г. в СССР е повикан Алберт Кан, американски архитект и бюрото му, които проектират и построяват 512 фабрики за метал и оръжейни предимно. Гладуващият СССР им плаща милиони, предимно от продажба на зърно и от злато от ликвидирани те църкви. Това е една от причините за Голодомор, довел до измиране на 10 - тина милиона украинци. Та болшевиките са си знаели колко могат в научно и инженерно орношение

    Коментиран от #292

  • 224 Фащ

    18 12 Отговор
    Ивчо платеното джендърче,соросоидче и предателче от школата на иВАН кРЪСТЕВ.
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Само факти

    6 0 Отговор
    Inventor: Alexandr Alexandrovich VasinStanislav Dmitrievich KamenskyBoris Ivanovich KatorginAlexei Ivanovich KolesnikovViktor Petrovich NosovAnatoly Ivanovich StavrulovVladimir Vladimirovich FedorovVladimir Konstantinovich Chvanov - това пише на първо посоченият патент: US Patent 6244041
  • 228 Диоген

    19 3 Отговор
    " Юрий Гагарин.Истината зад легендата"-Джейми Дорън и Пиърс Байзъни. Чудесна книга, отпечатана през 1998.Авторите са били няколко месеца в Русия и са правили интервюта с всички важни участници в събитията и близки на Гагарин.Заслужава си!Изданието на български е от 2018.
  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Чичо АДИ

    24 22 Отговор
    Изплуваха каскетите и ушанките ,има и още неща великият фотоапарат Киев копие на Контакс ,Волгата копие ,всички Съветски радиолампи копия и аналози на Дойч и Уса лампи .Инак ушанките сте Големата работа "Матушка Русъ" Смешници що не погледнете кой загуби Втората война ,всичко извлякоха и откраднаха от Немците забравих мотора Урал/Копал копие на БМВ всеко Българин дето реве за "Велика Русия " е национален предател и безродник !! Ушанки и каскетници !!

    Коментиран от #297

  • 231 Върбанов

    23 11 Отговор
    Големи лъжци са руснаците-прав си, както излъгаха, че победиха германците през втората световна война.

    Коментиран от #232

  • 232 coLboy362

    6 3 Отговор

    До коментар #231 от "Върбанов":

    Точно така,бате и при Бородино също, та сега в цяла Русия парлят на французки.
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 гост

    16 4 Отговор
    Да вметна за радиото Маркони нищо не еизобретил просто е бил добър бизнесмен видял е далавера , патентовал е радиото и е поччнал да печели.
    То и аз преди 20 години измислих светлинен компютър но нямам патент нито работещ прототип.Сега ако някъде в Аамерика съобщат че са го направили ходи доказвай че си ги изпреварил с 20 години.
  • 235 До Сульо

    11 6 Отговор

    До коментар #110 от "Сульо":

    Сульо. Аз съм голям фен на NG и космоса. Смятам, че съм изгледал всички филми на NG по тази тема. Напиши в кой филм янките са признали твоите твърдения ? Аман от лизачи джендари .
  • 236 гражданин

    19 7 Отговор
    Иво,на 12.04.1961,ти беше ли при капсулата ?
  • 237 Ти си срам

    24 10 Отговор
    Абе, Иво, абе, Инджев! Статията ти е пълна с груби пунктуационни и стилистически грешки! Що не вземеш, преди да нищиш "лъжите" на руснаците, да си опресниш (или пък да научиш, кой знае) по-добре родния си език!? Не е ли достатъчно, че слюнките на русофобската ти злоба ме пръскат през екрана чак, та трябва да чета и неграмотните ти "журналистически" писания, ммм?
  • 238 Голем смях

    14 23 Отговор
    Право в десятката.Отвратително точно написано.Мурзилажа да се хвърля на амбразурата и да започне ....
  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Гост

    29 14 Отговор
    Нямах нерви да прочета цялата статия, но толкова зловеща омраза и лъжи, написани от един комсомолски секретар - направо ми се повръща. Гагарин не бил летял в космоса - това е толкова абсурдно, колкото и твърдението, че САЩ не са кацали на Луната. Пък за Каральов изобщо няма какво да коментираме - хем Вернер Фон Браун е най-великия ракетен инженер според комсомолеца Инджев, хем Каральов го изпреварва с първия изкуствен спътник уж с германската ракета??? Как става това бе помак? Предлагам ти ако четеш моето мнение, да напишеш утре, че Русия не е най-голямата страна в света, Менделеев е откраднал таблицата от германец, Айвазовски и Шишкин не са никакви художници, дори Русия е загубила Втората световна война, но германците от благородност са им позволили да се правят на победители. Абе що не си пиеш хапчетата, обрязани комсомолски секретарю?

    Коментиран от #253

  • 241 случаен гост

    18 6 Отговор
    Браво,много журналистически открития.Да се номинира за НОБЕЛОВА НАГРАДА .Но при условие ,че направи точно толкова независими и обосновани научни открития и за АМЕРИКА/САЩ./
  • 242 Радиолюбител

    27 11 Отговор
    За щастие радиочестотите се засичат от къде идват.И разговорите ,а и видеото от вътрешноста на кораба с Гагарин се е получавало по целият свят ,и безпогрешно се определя мястото ,а именно космоса ,и за това и никой друг не си е позволил да изрече подобни глупости.Преди изненадващи военни атаки се пази радиомълчание поради изброените причини.

    Коментиран от #275

  • 243 АХ АХ

    8 11 Отговор
    Долен и подъл комунизъм какъвто винаги съм си го знаел ! ! !
  • 244 оФчар

    18 6 Отговор

    До коментар #101 от "Джентълменът русофил":

    Дори не съм чел..само името на аФтора ми бе достатъчно !
  • 245 ДО 240

    11 12 Отговор
    И да знаеш съветския съюз наистина загуби войната !!! След края и го признава Сталин и не смее да се показва ! Знаят се думите му относно "победата" .

    Коментиран от #246

  • 246 Гост

    7 10 Отговор

    До коментар #245 от "ДО 240":

    Може би това са ти го казали извънземните, които са те отвличали, нали? Я ми кажи откога в лудницата имате интернет?
  • 247 Дядо Мрази

    20 11 Отговор
    Иво-Магаре миризливо, да те открехна, мили ми смехурко.
    СССР, не е Русия, а Русия е част от СССР.
    Мога да ти го обясня, ама дупенцето ти е препълнено от пишчици и надали, ще се намери място и за малко акъл.
  • 248 Гражданин

    16 10 Отговор
    Боже мили . . . . . . . . . . . . тоя съвсем изкукурига . . . . . . . . .май забрави как се рани на яслата на бай Тошо, ако той е забравил . . . . все още не страдаме от старческа деменсия . . . Боже колко мъка има на този свят!!!!!
  • 249 иванов

    17 8 Отговор
    Инджев мишок такъв отивай на село да копаеш двора.Повдига ми се от теб.
  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Муслим Магомаев

    12 21 Отговор
    Е той направо ги вкара в кучи Г-з. Знаех за много от фейковете на ушанките ама такава наситена есенция за измамите на чебурашките не бях виждал. Другари путиноиди четете и работете за да се освободите от тази руско-съветска зависимост.
  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Майна от Пловдив

    8 9 Отговор

    До коментар #240 от "Гост":

    А бе нали защитаваш кумализма ,пък сега някой бил комсомолски секретар. Нещо ти е сбъркана логиката . Или си за СъСъСъРъ и Комсорга или си от другата страна на барикадата. Или ти си трети джендър или трети вид с мозък айрян. Ченгенцата май сте 3ти пол -Путиноид.

    Коментиран от #262

  • 254 ФАШЛИВА СИСТЕМА Е КОМУНИЗМЪТ

    15 14 Отговор
    Аз бивях и работих по комунистическо време, но : НОВИНИТЕ КАК ИЗЛИЗАХА ПО ОНОВА ВРЕМЕ ЗНАЕТЕЛИ???
    САМО СЛЕД ОДОБРЕНИЕ, И КАКВОТО ТИ КАЗВАТ ТОВА МОЖЕ ДА ПИШЕШ.
    НЯМАШЕ СВОБОДНО ТЪЛКУВАНЕ И СВОБОДНО ОТРЕЗЯВАНЕ.
    АКО НЯКОЙ ВИ ТВЪРДИ ОБРАТНОТО , ТОЙ Е ЛЪЖЕЦ.
    АМА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО СЕ КОНТРОЛИРАШЕ 200% , и само възхваления за развития социализъм и всичко негативно за загнилия капитализъм.
    Напук на всичко КАПИТАЛИЗМЪТ НЕ САМО ОЦЕЛЯ , НО И ТРИУМФИРА И ПРОГРЕСИРА.
    А СОЦИАЛИЗМА ФАЛИРА ПРД ОЧИТЕ НА ЦЯЛ СВЯТ , НАЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ.
    БЕШЕ ФАЛШИВА ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА

    Коментиран от #295

  • 255 Лелинчо Койнов

    11 16 Отговор
    Иво така хубаво ги овъртоли ,че засмърдя на вмирисани съветски партенки от Дружество Георги Кирков. Ма тия бушмени били най-големите измамници на света бе другари колхозници . А аз кат дете толкоз да им вярвам. А тук едни вече пърдухели на преклонна възраст да продължават да им се кланят и да се дупят кат някакви музлими. Удрят едно темане на портрета от стената , който и да е ,само да е от руската кочина!
  • 256 гост

    10 12 Отговор

    До коментар #196 от "DGD":

    Ти явно си от руските гъзо...ци ,човека ти казва да четеш . В ушанкия не са ли ви научили на четмо и писмо.Все пак имате българка азбука.Статията е за лъжите на руснаците.Когато има статия за американските ,тогава подскачай да лаеш.
  • 257 СОREKOM кво означава това

    18 12 Отговор
    Абе, всичко беше лъжа и измама тогава , що ни е срам да си го признаем незнам.
    През ятото гледахме чужденците с мерцедеси по международния път и скърцахме със зъби от завист.
    А баща ми имаше лада след 12 ходишно чакане и 1000 лв. рушвет.
    А цетния телевизор го купихме с връзки от фум но колко е дал баща ми не си спомням.
    Ба си бяха мизерни времена , за дънки , джънси, якета и касетофони .
    Първия ми касетофон за колата ми беше 50$ от централния кореком.
    ПОМНИТЕЛИИИИИ ??? Или вече забравихте ? А ?
  • 258 aaa

    17 5 Отговор
    Тоя няма ли да го забранят със закон?
  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 Професор Мичурин

    14 11 Отговор
    Иво ме позаинтересува. На първи прочит едно е ясно. Че Гагарин и по-късно Титов не са се приземили с капсулата , а са катапултирали на 20хил фута от земята , което съветските измамници са забравили да кажат. Това е поставило въпроса пред международната организация дали да признае полета . На по-късен етап се приема ,че излитането и престоя в орбита е достатъчно да се признае космически полет. Относно дали Гагарин е излетял в орбита точно с този полет ,засега се въздържам да давам оценка. Но лъжите на тази грандоманска нация готова да обяви ,че руските часовници са най-бързи ми дават повод да се заровя по-дълбоко в дебрите на руската душа.
  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 Без аналог!!!

    8 11 Отговор

    До коментар #233 от "Симо":

    По днешните мерки за космически се приема полет с височина над 50 мили (САЩ) или 100 км. (останалия свят) . Животът и смъртта на Гагарин след космическият полет , а и самият полет поставят доста въпросителни и предпоставки за конспирации, въпреки че лично аз предпочитам да мисля че той действително е първият човек в космоса (поне първият оцелял) . Всичко цитирано от автора е факт , като с лъжите , измислиците , дезинформациите и подмяната на исторически факти с произход Русия може да се напълнят няколко енциклопедии
  • 264 Нед

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "Просия":

    Да ти кажа в коя зала да дойдеш , че със секунданти и рефер ще ти е по безопасно ?
  • 265 обективист

    8 6 Отговор
    Ей туй нещо, написаното горе, един ден ще тресне широките и н'знам още какви души, населяващи необятната н'ква си шир, като тунгуски метеорит, само дето засега е на светлинни години от там . Ма ще стане, нема начин да не, след някоя и друга годинка. Щото опонентите му лаят с изкривените си от злоба мутри, но аргументи за обратното никакви.
  • 266 щщщщщ

    14 7 Отговор
    Абсолютна глупост е написаното по горе.Еи така изсмукано от някъде без капка достоверност.На такива писаници викат фалшиви новини и е трудно да се преборят със това.Утре ще пишат и за нашият Георги Иванов.
  • 267 Случаен

    18 6 Отговор
    Инджев, ти разкри пътя на нова конспирация. Абе, както и навремето, така и сега злобните коментари прикриват цялата обективност на това, което твърдиш. Ако това, което казваш, беше вярно, американците щяха да го говорят от 60 години насам. За тях загубата на битката за космоса е била страхотен удар. Но има милион доказателства, че Гагарин е летял точно тогава и точно там...Защо провокираш злоба и омраза бе човек? Кой печели от това?
  • 268 леонид брежнев

    14 5 Отговор
    като член на БКП пишещия горното "ДРУГАР" Инджев сигурно му се е налагало многократно да възхвалява СССР и мед му е капал от устата а сега ми се прави на критик ?! когато е писал МОЛБА за членство в ПАРТИЯТА сигурно е бил мноооого ласкателен към съветския начин на съществуване............. А сега се прави на критик на г.за който е лизал , ХАЙДЕ ДЕ !
  • 269 Галилео Галилей

    5 4 Отговор
    И все пак няма доказателства.
  • 270 малката истина

    7 3 Отговор
    Ама тОВА от ББС и ли от SNN го научи бре,ААА?
  • 271 кацнал на луната

    9 7 Отговор
    ебаси тъпака,епъл купува не от Китай а от Кореа.След тая статия ти си кацнал с армстронг на луната
  • 272 fakt

    8 11 Отговор
    ne razbiram kak moje da ima tolkova mnogo hora koito da obi4at rusnacite..naciq na koqto sme bili robi..kak moje edin normalen razumen 4ovek..da si misli 4e rusiq ni e osvobodila ot osmanskata imperiq.prosto ei taka..za udovolstvie..:) celiqt film e 4e prosto sa iskali da budem tehni robi a ne robi na turcite....i ako nqkoi si misli 4e rusiq e doshla i ni e ""osvobodila"" ot tursko robstvo..ili e pulno kuku ili e absuliuten bezmozu4en totalen rosofil..
  • 273 волен сидеров

    11 7 Отговор
    браво иво браво инджев ,що не си е......
  • 274 Enj

    13 16 Отговор
    Няма по смрадлива и лъжлива нация от руснаците ! Я ги питайте кой построи Московския завод за радиолампи и защо са копие на Дженерал Електрик ? А високите стени на големите язовири? А големите Доменни пещи ? Да сте чували за " Фуд Машинери"?А катюшите не са ли Студебейкър ? И още безброй неща за които знам защото съм инженер от "старата гвардия" !
  • 275 Гост

    8 4 Отговор

    До коментар #242 от "Радиолюбител":

    Какви глупости пишеш, никъде нищо не се е предавало за разлика от кацането на луната, за американските полети предварително целият свят се информира на коя дата кога ще е полетът,отложен ли е с колко дена и т. н., а съветските винаги се съобщаваха когато приключи полета.

    Коментиран от #287

  • 276 Поп на три ракии

    11 9 Отговор
    У ссср секса нет !
    Руските часовници - --най бързите в света !
    Руските болни -- - - най здрави в света !
  • 277 Вива123

    16 11 Отговор
    Другар Минджев, как да ви вярваме, след като:
    - сте известен с това, че няколко дни сте срал и пикал под бюрото си на директор на БТА, след като ви уволниха поради шизоидна циклофрения и алкохолизъм, отказвайки да освободите поста си?
    - че сте наследник на комунистически садисти и главорези, от най-простите и жестоки след 44 г, съсипали живота на хиляди, а и вие, още на 18 години сте бил завършен подлец и доносник на ДС?
    -че даже и родното ви, мойсеево племе се е отказал от вас и ви е оставило да се самоунижавате, като спамите глупости за 30 стотинки на пост?
    За колко водки ще ви стигне хонорара от горните глупости, между другото?
    Преди 30 години щяхте отдавна да сте въдворен под строга охрана в Карлуково, въпреки "славното" ви комунистическо минало.
    -

    Коментиран от #359

  • 278 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 279 Поп на три ракии

    6 2 Отговор
    МА, ОТ КЪДЯ НА КЪДЯ ВА !!!
  • 280 Поп на три ракии

    19 2 Отговор
    Шейсетте години Между СССР и САЩ се води битка за завладяване на луната. Руснаците са изпратили поредният луноход, а американски екипаж е кацнал на Луната и следи лунохода.
    Екипажът докладва в НАСА.
    - Току що корабът каца, луноходът излиза и потегля. Започва да пръска нещо.
    - Ооо, Боже! Той боядиса цялата Луна червена! Хюстън какво да правим???????
    От Хюстън:
    - Такааааааааааа... Спокойно. Вземете сега бяла боя и напишете "Always Coca- Cola"!!!
  • 281 Пропаганда

    10 7 Отговор
    Удари дъното с тия глупости,проверяваи си източници преди да пишеш
  • 282 Го го

    21 9 Отговор
    Това не може да е вярно. Статията е достойна за Гинес. Такъв лайномет никой не може да напише. Този човек навярно се е побъркал.
  • 283 ruski

    16 9 Отговор
    Всякаква измет вече драска за някой лев.Дано са добри парите,Ивчо.
  • 284 Справедливост

    10 13 Отговор
    Има десетки факти, доказващи, че американците на са кацнали на Луната и всички са показани от самите американци. Руснаците не казват нищо по въпроса. Защо ли? Ами те този филм са го правили преди тях... с Гагарин.
  • 285 Бат Мишо

    21 7 Отговор
    Чакам с нетърпение за Менделеев ко ша измисли щото е пропуснат във филма ....Винаги съм знаел че е преписал таблицата и се надявах ивачето да ме светне от кого...Пустото му келешче летуваше на Камчия сяко лято ама 1 път не влезе във водата маа му стара .....да му покажа кък се давят плъхове и доносници и ДС ари...Сичките на комунистическа хранилка от ДС кът него първи се пребоядисаха и естествено оакаха идеята къкто преди тва оакаха идеята на комунизма ...Със същия успех оакаха и царя и монархията ...Нема строй в тая галактика да удържи тежестта на такива редки гумна кът Ивачито ....Ако влезе в Рая и той ще се продъни от толкос смрад и боя от пребоядисване 2 пръста кът на стар Москвич
  • 286 стоян георгиев

    12 18 Отговор
    браво на инджев,за калашников е прав на 100% за корольов също,за кучетата също,но за гагарин съм шокиран макар че все повече и повече ми изглежда вероятно.няма ни една снимка нито филм с полета на гагарин,също и с презимяването,а е било колосално за времето си достижение,ако наистина е вярно че е имало само магнетофон тогава наистина има нещо гнило и то много гнило.смърта на гагарин също дава поводи за съмнение.да рискуваш и да утрепаш една от наи-големите си личности не е било рентабилно дори за ссср.

    Коментиран от #291

  • 287 Има Интернет пълен с архивни кадри

    23 10 Отговор

    До коментар #275 от "Гост":

    Толкова много пъти съм ги гледал тези "селфита" Гагарин говори от кораба , та ми беше писнало . Всяка година на 12 ти Април . Има интернет потърсете ги . Сега не ги повтарят , разбираемо защо. Но да се говори че ги няма тези излъчвания в РЕАЛНО ВРЕМЕ , е просто долна смешна лъжа. и са ги гледали милиони хора по света. Аз на кого да вярвам , на това което съм гледал , или на теб , или платения Инджев , дето от 9 сухи кладенеца вода ще извади да омаскари руснаците . Но както се казва къде сте вие къде са те . Едните в космоса , другите в клоаката. Добре че качиха "на стоп" двама наши "астронавти" та да ни направят космическа нация. Другите 30 години ни качват само на ...

    Коментиран от #360, #368

  • 288 бай хой

    18 10 Отговор

    До коментар #30 от "СссереМ":

    кацане на луната не е имало. само хора вярващи в магията на холивуд могат да повярват, че на луната има гравитация
  • 289 н стоименов

    18 7 Отговор
    тоя биологичен отпадък откъде изпълзя явно много е огладнял
  • 290 любопитен

    22 8 Отговор
    Този не беше ли зявършил образованието си в СССР? Не беше ли агент "Ивайло" от Първо главно на ДС?
  • 291 Трол

    17 8 Отговор

    До коментар #286 от "стоян георгиев":

    Ех тая Деса бе! Рожбе, ми има филми за полета на Гагарин, има кадри с една малка кукла, играчка на дъщеря му, пуска я из космическата капсула и се вижда, че е в безтегловно състояние! С Иво Минджев сте в едно и също ментално психическо състояние! И пак тази твоя граматика-прЕзИмяване, утрепАш! Дори диалектните форми не ти се отдават!

    Коментиран от #323, #361

  • 292 Ако някой случайно можеше да мисли

    7 10 Отговор

    До коментар #223 от "Ако някой случайно иска малко факти:":

    Колко време и човешки ресурс би отнело това: "През1926г. в СССР е повикан Алберт Кан, американски архитект и бюрото му, които проектират и построяват 512 фабрики за метал и оръжейни предимно."?!

    Коментиран от #362

  • 293 абсолютно

    4 3 Отговор
    Всички го величаеха по онова си време,навсякъде имаше негов портрет,после решиха да му отнемат героизма...!,А няма нищо лошо,откритията,които си ги припомнихме,да бъдат доусъвършенствани...!
  • 294 Маршал Бибиткин

    12 7 Отговор
    Много смешни просто не е истина
  • 295 гост

    10 8 Отговор

    До коментар #254 от "ФАШЛИВА СИСТЕМА Е КОМУНИЗМЪТ":

    Ми то и комунизма, и капитализма все е плод на евреите. Колко да е прогресирал и колко ще оцелее близкото бъдеще ще покаже. Фалшива, необезпечена валута, опит за подмяната й дори с нереална такава. Неспирна и ненормална концентрация на капитал и ужасно разделение на социалните пластове. Мнима свобода на избор и масирана пропаганда, потъпкваща морала, подменяща ценности, налагаща насилие, меркантилизъм и неадекватност. Плюс войни, престъпност, наркомания, проституция, педерастия и неграмотност. Все плюсове на капитализма. Знаеш ли, че богатство на топ 26 е колкото половината от богатството на целият свят?! Дали според останалите 7 млрд. това е справедливо имайки предвид, че милиарди мизерстват? Явно не си от тая планета!
  • 296 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 297 Московский комсомолец

    12 18 Отговор

    До коментар #230 от "Чичо АДИ":

    Те са ненадминати само в пиенето! Скандинавските народи се опитват да ги конкурират, но там правителствата здраво държат юздите- алкохола е много скъп! А руското правителство държи алкохола да е евтин, за да може народа да е вечно пиян и алкохолизиран! А ако пък мужика е съвсем както пееше Висоцки- "Если очень вам не имеется ,обтирайтесь с чем придется!" беден и бомж, то тогава има течности за чистачки, лосиони за вана и антифриз! Това е русия- нация от дегенерати- алкохолици, наркомани, евтини и достъпни цени и детска проституция!
  • 298 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 299 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 300 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 301 Е ж35

    19 8 Отговор
    Подлецът е подлец при всички времена-минджев
  • 302 ктт

    16 7 Отговор
    Ама това бил иво инджев - ако бях забелязал хич нямаше да го чета ха ха
  • 303 Вафи

    15 7 Отговор
    Но пък пръв Достоевски преди толкова години пише роман за Инджо,а пък Менделеев е преписал таблицата от апахите.
  • 304 Иванов

    11 12 Отговор
    Преди Гагарин са изстреляни поне 10 руски космонавти, които са изгорели при полета, но Хрушчов е бързал и си е послужил с измама. След Гагарин също са изгорили няколко човека. Герман Титов всъщност е пърният руски космонавт, който се приземява жив. По онова време са обявявали старта, чак след успешното кацане, за да избегнат евентуалния провал. Да се обвинява Гагарин обаче е грешно. Този човек е знаел за предишните 10 човека и въпреки това е искал да полети, ясно съзнавайки, че ще загине и никой няма да научи за неговия подвиг. Тази негова жертвоготовност е достойна за почит!

    Коментиран от #309

  • 305 Ivan

    7 11 Отговор
    Страхотна статия
  • 306 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 307 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 308 Асен

    14 15 Отговор
    Браво на Иво Инджев!!!!! Тази статия е самата истина, но жалкото в случая е, че статиите и коментарите на подръжниците на ватенките не са никак малко и показва колко много сънародници са с изпилени до крайност мозъци от проруската пропаганда и не могат да различат лъжата от истината, доброто от злото, а злото се знае отдавна че е руската империя от пропадляци и алкохолици, живеещи ато скотове, но искащи да владеят целия свят и всички да живеят в тяхната клоака!

    Коментиран от #313

  • 309 Дано!

    7 2 Отговор

    До коментар #304 от "Иванов":

    И тебе да изстрелят,заради глупостите ,които ,някой ти е позволил на воля да дрънкаш....!!!!!
  • 310 ключаря

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "ГосТ":

    Да, само дето Хитлер се обръща към него с обръщението хер Брауничек - защо ли?
  • 311 Румяна Костова

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "ЕЕЕ":

    Защо ли тази идея не е лансиран там,когато е се е образовал? Не е имал достатъчно срещи с колхоз низина, за да потвърдят на лудница вата му версия !
  • 312 нервен

    7 5 Отговор
    Ооо каква статия ... Подплатена с доказателства и примери ... После по прочетох коментарите и погледнах ± .... изведнъж в главата ми се появи една песен от преди 30години ....Земя на слепци
  • 313 Румяна Костова

    13 8 Отговор

    До коментар #308 от "Асен":

    Приказки за Доброто и Злото ,в което вярват възрастни мъже и ръкопляскат на подобен род дивототии ! Няма Добро и Зло в чист вид,сегашния свят е значително по -сложен! Инджев може да си писка колкото си иска, Гагарин ще си остане в историята първият космонавт. В следващата статия авторът да опита да бъде по-лаконичен, не че много хора го четат до края,но просто за да не се хаби.
  • 314 AZ123

    15 10 Отговор
    Само като се прочете, кой е автора на статията И.Инджев и всеки нормален човек би трябвало дори да не я чете. Много от одавна се знае,че г-н Инджев и на хранилка и му се плаща за анти-руска реторика. Не случайно се появяват и подобни статии като тази. Само да вметна, че вследствие на еволюцията на извеждането на хора извън пределите на земята след 20ина години се появява и космичеса станция МИР(първата модулна). Не съм русофил, просто наглата и манипулативна реторика на подобни "Авторчета" ме отвращава.
  • 315 Вуйчо

    17 12 Отговор
    Иво Инджев, имах съмнения, че не си наред с главата! Сега се убедих! Толкова омраза, такава тенденциозност при подбора на "фактите", такава неграмотност, може да съчини само мозък от гнили червеи!!!
  • 316 Българин

    11 7 Отговор
    Никой,никога не е летял в космоса
    Не е възможно
    Земята е плоска
    Слънцето и Луната обилалят на 6000км височина
    А ВИЕ ГЛЕДАЙТЕ В ТЕЛЕВИЗИОННИЯ ЕКРАН
    УОЛТ ДИСНИ ПРВДСТАВЯ.
  • 317 тръмп

    8 15 Отговор

    До коментар #3 от "Шибочки":

    Цяла Русия е една голяма лъжа.
  • 318 Иво Инджев

    17 6 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    е просто един измекярин - преди на ДС, а сега на Сорос. За съжаление измежду сънародниците ни има и такива боклуци.
  • 319 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 320 Порно

    12 6 Отговор
    Така става когато агент на ДС почне да смуче от Сорос. Очакваме следващите му статии за кемтрейлс и хората - рептили
  • 321 Вуйчо

    11 7 Отговор
    Сетих се!
    Ивчо е закъсал за центове и затова е съчинил тази повърня!
  • 322 Бай иван

    13 8 Отговор
    От лични наблюдения мога да твърдя, че най-големите русофоби, днес, бяха на възторжените апологети на ссср преди 10.11.89 г., наистина омразата на лакея към някогашния си господар е сравнима по-сила единствено със днешното раболепие и възтореженост към новия му господар. Няма нищо по-преходно от мирогледа на лакея, той е съгласен да се откаже от цялото си минало, да го преправи само да бъде лицеприятен на новия си господар. Всъщност лакея няма мироглед, неговия мироглед е да бъде винаги на страната на по-силния.

    Коментиран от #336

  • 323 стоян георгиев

    8 12 Отговор

    До коментар #291 от "Трол":

    даи да ги видим тия филми бе убавец.в тубата има само рекламни клипове снимани доста след полета.няма филм от самия полет нито пък от презимяването.отворих маса руски саитове свързани със събитието и нищо.единствено рекламния клип дето уж се качва на кораба ,но въпросния не е сниман в реално време .та чакам да ми дадеш клипа как праща на детето си играчката в космоса.въпреки безспорните аргументи на инджев,аз все още не съм на мнение че гагарин не е летял в космоса,но реално има голяма вероятност,предвид изнесените факти.другото дето пише обаче е безспорно и реално разкрива съветската практика да се лъже за несъществуващи успехи и постижения,като за такива посочих лъжите на калашников и тези за гения на корольов на които му трябват 10 години да прекопира направеното от фон браун.

    Коментиран от #324

  • 324 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 325 Айде пак

    9 4 Отговор
    Защото се съмнявате във всичко. Защо просто не приемете че Гагарин е първи в космоса а Армстронг е първи на луната ???
  • 326 Маршал Бибиткин

    4 4 Отговор
    Поне с анимация и фейк новини си зомбираме чугунестите малоумни глави
  • 327 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 328 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 329 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 330 Аз ,Врчанката

    12 8 Отговор
    Този Инджев,престанаха да го канят по телевизионните медии да ръси глупости и да се пише на пишман журналист и затова е рекъл да си ръси глупостите по сайтовете. На мен,винаги ми е бил,антипатичен и противен. А,за цялото човечество,Гагарин си остава,първият човек,излетял в Космоса-друга версия-няма!
  • 331 ББек

    12 7 Отговор
    Подъл лъжец, измамник..., нуждаещ се от спешно настаняване в психиатрична клиника. Можеш да потърсиш бивш министър или някой от управляващите за съдействие. Кажи пред всички българи, колко ти платиха за пошлата измишльотина?
  • 332 Московский комсомолец

    3 9 Отговор
    Да, "джендър" с две деца, "наркоман" , който само веднъж в живота си е пушил марихуана и чиито единствени пороци са хубавият тютюн, хубавото кафе и младите и евтини рускини!

    Коментиран от #350

  • 333 Джими

    7 0 Отговор

    До коментар #78 от "Бате Цецо":

    ТеориЙ и медий... Това някакви римски пълководци ли са?...Или просто ди неграмотен....
  • 334 Ризо

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "Бате Цецо":

    Пише се ...теории ,медии ,без икратко
  • 335 q2z

    0 0 Отговор
    (Не се отказвам от Гагарин) ...Истина!!!,.хората си вярват ...само на Бог.
  • 336 Класика

    10 2 Отговор

    До коментар #322 от "Бай иван":

    Това е самата истина , и не само , а е писано векове преди това от безсмъртният Уйлям Щекспир - И нищо по опасно няма , от женската любов , превърната в омраза.
  • 337 Азде

    16 7 Отговор
    Очаквайте в следващия материал снимки от кацането на Армстронг на луната от личния архив на колегата Инджев, все пак той ги е чакал там с хляб и сол, както се полага за верни другари. А и е нужна банковата му сметка, за да могат господата от посолството на САЩ да му се издължат за креативността.
  • 338 ЗЛОБЕН

    13 11 Отговор
    УВАЖАЕМИ И НЕ ДО ТАМ УВАЖАЕМИ СПОРЕЩИ И КОМЕНТИРАЩИ. ЯВНО, ЯВНО ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС СА МЛАДИ И НЕ СА СВИДЕТЕЛИ НА ЛУДАТА НАДПРЕДВАРА ЗА КОСМОСА. СЪМНЕНИЯТА ЗА ГАГАРИН ОБИКОЛИХА ЦЕЛИЯТ СВЯТ ОЩЕ ТОГАВА. ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС КОМЕНТИРАТ САМО ПО РАЗКАЗИ НА МАМА И ТАТИ. КАЗАНОТО ОТ ИВО ИНДЖЕВ НА 98% СЕ ПОКРИВА С СИЛНИТЕ СЪМНЕНИЯ ПО ОНОВА ВРЕМЕ. ЦЕЛИЯТ СВЯТ НАБЛЮДАВА НА ЖИВО КАЦАНЕТО НА ЛУНАТА. ТУК В БЪЛГАРИЯ НЕ. РУСНАЦИТЕ ОФИЦИАЛНО ПОЗДРАВИХА САЩ С ОГРОМНОТО ПОТИЖЕНИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. СЕГА ЗАПОЧНАХА ДА ПЕЯТ ДРУГА ПЕСЕН. ОТ ИСТОРИЯТА ЗНАЕМ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ВИНАГИ КРИЯТ, ЛЪЖАТ, ЛЪЖАТ, КРИЯТ, КРИЯТ, ЛЪЖАТ.
  • 339 ВЪЗРАСТЕН

    13 13 Отговор
    ВСИЧКО В РУСКАТА КОЧИНА Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА ОБВИТА В ПРЪДНЯ ! САМО ОЛИГОФРЕНИ ИМ СЕ ВРЪЗВАТ !
  • 340 Гост

    9 3 Отговор
    Айде сега поред:" Велосипедът" на Артамонов още през 1986 г. е признат за фалшиф, защото стоманата , от която е направен е създадена след 1876 г. Естествено изследването е направено в СССР.
  • 341 Гост

    10 2 Отговор
    Сега за крушката: изключително много учени и инженери са стигнали до идеята за такава лампа, в това число влизат и много руснаци. Все пак никъде не отричат, че Едисон е изобретател на крушката. Дори и в СССР.
  • 342 Гост

    9 5 Отговор
    Лъжа трета: Първият полет на балон с топъл въздух в Русия се е състоял на 6.10. 1805 г. Много след полета на братя Монголфие. Крякутни или там както го е измислил Минджев го няма в историята.
  • 343 Гост

    8 4 Отговор
    Следваща лъжа: Можайски НИКОГА не е летял на конструиран от него самолет и това се знае отдавна. Колкото и странно да звучи за Минджев, това са го знаели и в СССР.
  • 344 Гост

    9 6 Отговор
    Сега за радиото: ако гусин Минджев в ученическите си години не е чувал за Маркони, си е негов проблем. Все пак италианецът демонстрира своето изобретение 2 години след Попов.Интересното е, че и двамата са използавли откритието на Херц. :))
  • 345 Гост

    7 4 Отговор
    Нататък, за парната машина: НИКЪДЕ няма хвалби, че Ползунов е изобретил парния двигател. Идеята за такъв е съществувала от древна Гърция и купища хора да правили опити в тая насока. Джеймс Уат също усъвършенства машината Нюкомън.
  • 346 Гост

    6 3 Отговор
    Айде сега и за локомотива: Пак НИКЪДЕ руснаците не твърдят, че Черепанови са изобретили парния локомотив, а че са построили първия в Русия.
  • 347 ЗЛОБЕН

    3 3 Отговор
    О, О, О ЧЕТА ВЕЧЕ НЕВЕРОЯТНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗМИШЛЬОТИНИ. ПИШЕШТИТЕ ИЛИ ГОВОРЯТ НА ПУК ИЛИ МАЙ СА С НЕВЕРОЯТНО ПРОМИТИ МОЗЪЦИ НЯМАЩИ НИЩО , АМА НИЩИЧКО ОБЩО С ИСТИНАТА. ШОПА БИ КАЗАЛ: ЩОМ Е ТАКОВ КУЛТУРНИО ЖИВОТ ЯЗ СЕ ОТКАЗВАМ. НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ТЪПЧОВЦИ В 21 ВЕК.
  • 348 Гост

    9 8 Отговор
    За АК-47 просто няма да говоря. Отдавна е доказано, че между штурмгевера и калашника има само външни прилики. Но то Минджев не чете, само пише.
  • 349 Гост

    9 7 Отговор
    Айде сега и за Циолковски. Не знам откъде Минджев е решил, че той е психопат, не знам. В огледалото го е видял сигурно. Тук Минджев прави една простичка машинацийка като казва 4-ти клас...за по-знаещите ще кажа, че 4-ти гимназиален клас е някъде 10 -11 клас по сегашните мерки.Другото му се казваше отделение. Но минджите манипулатори мислят друго.
  • 350 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #332 от "Московский комсомолец":

    Забрави беретата...:))) Смехурко.

    Коментиран от #356, #372

  • 351 Янош Гочев

    8 6 Отговор
    Ха ха ха ха ! Тоя е квалифициран лъжец.
  • 352 КОНДОМ

    13 9 Отговор
    АГЕНТЪТ НА ДС ИВО ИНДЖЕВ Е ВЕЧЕ НАЗНАЧЕН ЗА ЩАТЕН ИБРИКЧИЯ НА НОВИТЕ СИ ГОСПОДАРИ.ЩО ЛИЗАНЕ,СЪЛЗИ И ХЛЕНЧЕНЕ,ДОКАТО СЕ ЗАЛЕПИ ЗА ХРАНИЛКАТА.СЪЩОТО СТАНА И С ДРУГАРЯТ КОРИТАРОВ - ГЛАД,МЪКА И НА КРАЯ НАЗНАЧЕНИЕ.ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА.СПУСНАТАТА ЗАДАЧА ОТ БИГ БРАДЪР Е ДА СЕ ХУЛИ ПРЕДИШНИЯТ ГОЛЯМ БРАТ.И КАКТО СЕ ОЧАКВА С ВСИЧКИ СЛОВЕСНИ СРЕДСТВА.А В ПАРТИЙНАТА ПРОПАГАНДА ТЕЗИ 'ЮНАЦИ СА В СТИХИЯТА СИ.
  • 353 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 354 no name no face no number

    4 8 Отговор
    Абе той и Гагарин може да не е летял, но неговата фалшификация бледнее пред онзи холивудски филм за кацането на луната. Там лъжата е почти като истина, но не съвсем :)))
  • 355 Проф. Иво Христов

    10 6 Отговор
    Съдейки по съотношението интелигентни/русолизци, получавам резултата, че 100% от червените тролове са дебили!
  • 356 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 357 Мечо

    3 7 Отговор
    И Инджев и Коритаров да се самоубият!

    Коментиран от #358

  • 358 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 359 Какво следва

    9 1 Отговор

    До коментар #277 от "Вива123":

    Те руснаците така се справят с опонентите - тикат ги в психушка .Няма нужда от факти или аргументи, който не приглася на твоята лъжа е луд и трябва да се смаже!

    Коментиран от #364

  • 360 Бе човек

    7 1 Отговор

    До коментар #287 от "Има Интернет пълен с архивни кадри":

    Това са кадри от съветската телевизия, не от космоса. Гагарин беше лъчезарен симпатяга, виж обаче капсулата и сам прецени може ли ако си в нея да махаш и се усмихваш. Не казваме, че съвсем не е летял, но много неща около този полет са стъкмени за пропагандата. Знаем за руската шпиономания, може да е било за да не им изкопират технологиите да не показват нищо истинско; но може да си е било и Мосфилм + Останкино
  • 361 Я стига

    5 4 Отговор

    До коментар #291 от "Трол":

    Това вече са глупости. Капсулата е с размери В-Н- D, всеки от които по -малък от метър и човек е свит в нея в почти ембрионална поза. Ако е имало плуване и куклички си е чиста измишльотина. Капсулата беше в залата на космонавтиката във ВДНХ (виставка достижений народного хозяйства) - абе русофилите, не сте ли ходили в Москва бе? Или сте изкукали и не помните?

    Коментиран от #365, #366

  • 362 Чудя се

    3 1 Отговор

    До коментар #292 от "Ако някой случайно можеше да мисли":

    Цитирани са проверими факти , пишеш Аlbert Khan и четеш. Не разбирам постваното от теб, струва ти се голямо усилие да прочетеш ли?
  • 363 Дедо Ванго

    1 4 Отговор
    Някой ще ми обясни ли мястото на Кубрик в космическата мисия кацане на луната. Все пак той е кинорежисьор, а не ракетен инженер.
  • 364 Московский комсомолец

    5 0 Отговор

    До коментар #359 от "Какво следва":

    Ами, в лудница- направо ги ликвидират- справка -ген. Лебед (загина и цял снимачен кино екип с неговия вертолет), Литвиненко, Борис Немцов, Ана Политковская... И да, полк. Квачков го пратиха в психиатрия за 5 години
  • 365 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #361 от "Я стига":

    Ама ти си бил много умИн. Капсулата е кълбо с диаметър 2,3 метра. А бе вие русофобите на училище ходили ли сте.
  • 366 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #361 от "Я стига":

    И едно допълнение: капсулата на Аполо 11 е с диаметър 4 м и е конусообразна. В нея, ако не знаеш, са се приземили трима космонавти. Айде сега ми обясни как така кълбо с диаметър 2,3 м е тясно за един, а конус с диаметър 4 м е широк за трима.
  • 367 1944

    1 2 Отговор
    пиздинска им работа.
  • 368 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #287 от "Има Интернет пълен с архивни кадри":

    Ти не знаеш какво говориш, за да не те нарека по другояче вярващ сляпо пристрастен в нещо което абсолютно не съществува, ами питай все още сме живи съвременници на полета докато ни има, и ако някой ти каже че е гледал или слушал в реално време това е грандиозна лъжа.
  • 369 Петър

    4 5 Отговор

    До коментар #170 от "Българин":

    Вие двамката с другаря инжев, си минете на контролен преглед на кожен. Може да сте хванали и полово предавани болести на езика. Това поне се лекува. Мозъчната инфекция не.
  • 370 стоян георгиев

    9 7 Отговор
    гледам путиновите тролове излязоха на барикадата ,но другари колкото и да е мръсник инджев и колкото и да е лъжец,тои казва че няма никакви данни за съветския полет с гагарин на него.та моля ви вие да го разобличите и да публикувате саит с филм сниман от гагарин или от руснаците когато са го намерили и извадили от капсулата .моля докажете не инжев е лъжец в противен случаи няма нужда да виете на умряло.едва ли някои го интерасува личното ви мнение за всеки руски критик!

    Коментиран от #371, #375

  • 371 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 372 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 373 Боби

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Guðmundsson":

    Повърхностните хора нищо не изчитат до край!
  • 374 Сорос

    10 9 Отговор
    Господа , смилете се над Инджев . Некадърник е .Нищо друго не може да прави свястно , освен да плюе. Как да извади 5 лева ? С комунистите -комунист и доносник , с антикомунистите- антуикомунист и плювател . Коментира неща , зад които седят усилията и умовете на най - умната част от човечеството . Седнал на земята коментира космоса , като куче пред колбасарница, до като други отдавна са там , иначе е неспособен да направи и разчете чертеж , на обикновена гайка.
  • 375 любопитен

    8 5 Отговор

    До коментар #370 от "стоян георгиев":

    Ти ще покажеш ли поне един свидетел, който е посрещнал американците на Луната?

    Коментиран от #378, #381

  • 376 Московский комсомолец

    1 7 Отговор
    Нея съм ти я заврял отзад!
  • 377 Тодоров

    9 6 Отговор
    И аз не можах да прочета статията докрай, но общо взето редно е, след като повечето се съмняваме в кацането на американците на Луната, да има и такива, които се съмняват в полета на Гагарин. Но "доказателствата" на Иво Инджев (вероятно подсказани отнякъде), така са поднесени, че нито за момент не се съмнявам, че са плод на недобросъвестна журналистическа интерпретация. Руски възпитаник е, но ХРАНИ КУЧЕ, ДА ТЕ ЛАЕ.

    Коментиран от #379

  • 378 стоян георгиев

    8 10 Отговор

    До коментар #375 от "любопитен":

    американците дават на живо всяко прилуняване ,а руснаците нямат ни един филм за гагариновото велико летене.може ли като си пуснал куче да сложиш камера ,а като си пратил човек да сложиш магнитофон?иначе ми е ясно кво целите .тва ви е по инструкции нали?да се опошли автора или да се изкара всичко на маитап!!!!то верно е маитап ама на гол задник!!!!

    Коментиран от #380

  • 379 стоян георгиев

    6 7 Отговор

    До коментар #377 от "Тодоров":

    тодоров вземи прочети статията преди да коментираш с някакви хипотези без конкретика.още по-лесно може да докажеш твърдението си ако намериш руски филм с реални кадри от полета на гагарин.може да ги публикуваш и дискусията ще приключи.основния въпрос е как може на първия космически полет руснаците да са пропуснали да монтират камера и да са пропуснали да заснемат кацналата капсула на гагарин както и извеждането му от нея?та ако имаш такива даи да ги видим.а че инжев не ваш тип е повече от ясно.
  • 380 любопитен

    10 6 Отговор

    До коментар #378 от "стоян георгиев":

    Има камера бе, стига си навалял, като латерна хипотезите на Иво Ренегата! И долу са ти обяснили хората, има в Ю Тубата клипове на камера от капсулата. Има клипове и с парашутите-два единият на капсулата, другия на катапулта, хората са ти го обяснили защо е така. Има и документални филми пускани по времето на социализЪма, на всяка годишнина ги даваха. Ако ги няма в нета, ходи в архива на БТ да си ги търсиш! И клипа от първите стъпки на Амстронг съм виждал, как някой го снима острани, извън кораба! Как става така, първи стъпки, пък камера извън кораба?

    Коментиран от #385

  • 381 Московский комсомолец

    4 7 Отговор

    До коментар #375 от "любопитен":

    Ти ще покажеш ли, поне един свидетел, който да е посрещнал Юрий Гагарин в космоса?

    Коментиран от #382

  • 382 любопитен

    4 1 Отговор

    До коментар #381 от "Московский комсомолец":

    Кухичък, аз не искам свидетели, Тянката иска! Виж му постовете,които коментирам! Просто перефразирам неговите щуротии!

    Коментиран от #383

  • 383 Московский комсомолец

    7 6 Отговор

    До коментар #382 от "любопитен":

    Аз по принцип не вярвам на "братушките" , веднъж се доверих на един "приятел" полу руснак- полу българин и брах големи ядове! Тъй че, за нищо не им вярвам на блядовете! А за полета на първия ни космонавт -Георги Иванов и Николай рукавишников какво ще кажеш? До демокрацията не се знаеше че, автоматиката за скачване на модулите отказва, Николай изпада в ступор и нашият герой поема ръчното управление и скачва модулите!! Не им вярвам на чебурашките!
  • 384 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 385 стоян георгиев

    6 5 Отговор

    До коментар #380 от "любопитен":

    даи да ги видим като ги има !!!що не ги давате?инджев бил такъв онакъв ама казва истината ,а вие моралните стожери сте лъжци.и никои нищо не ми е казал ни по-доле ни по-горе!!!мълчите като бити пед.ли!!!даваи да видим филма !!!!
  • 386 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 387 Московский комсомолец

    1 2 Отговор
    Поразрових се малко из тубата и намерих едно много интересно руско видео, моля модератора този път да не трие, видеото е много интересно! https://m.youtube.com/watch?v=gH6y7BRinGE
  • 388 Граф

    7 7 Отговор
    Аз мисля че човек наричащ Гагарин "сантиментален измамник" е за разстрел!!!
  • 389 Дон

    6 7 Отговор

    До коментар #32 от "Batushka":

    То инджов не дъното е ударил а поне 50 метра надолу даже си е изкопал
  • 390 Московский комсомолец

    2 3 Отговор
    Ами ако Третият Райх първи е изстрелял човек в космоса?
  • 391 Московский комсомолец

    5 5 Отговор
    До червените слепци - ако не искате да прогледне те, дори и Исус с калчица няма да може да ви отвори очите! АХАТ имат една хубава песен- "Земя на слепци"! ""И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

    Коментиран от #392

  • 392 Московский комсомолец

    4 1 Отговор

    До коментар #391 от "Московский комсомолец":

    Един червен МЕТИЛ, дето не е чел "Железният светилник" , "Гласовете ви чувам" и "Преспанските камбани" ми пльосна първият минус! Давайте другари, дето сте чели само Николай Островски "Как се каляваше стоманата" и Валентин Катаев "Синът на полка"! Давайте, очаквам още от червената ви простотия!
  • 393 Аватар

    3 3 Отговор
    Тоя шмундел ибрикчия за трохи и майка си продава.
  • 394 Събуди се

    4 3 Отговор
    какво само,ми ги хвалите тия руснаци,какво са дали н света едно голямо нищо,че нали след т.нар. руско-турса освободителна война им плащаме 300 тона злато,т.е им плащаме цялата военна кампания.Не ви разбирам руснаците са нагли,арогантни и си мислят,че им дължим всичко,има руснаци които живеят в България от 30 години и една българска дума не научиха защото са тъпи и неграмотни,покажете ми една бедна западна държава,а ние руски подлоги и ни вижте до къде стигнахме до дъното.Но не русия ще ни спасявала от кои от самата нея ли,СЛЕПИ СТЕ И СТЕ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ,русофили ми ходете да живеете в русия да ви видиме,които и да е пуснал тази статия ти казвам едно голямо БРАВО,защото руснаците са лъжци и подлеци и е жалко че в България все още има българи,които си мислят че на братушките им пука за нас.
  • 395 Ивайло Йорданов

    3 4 Отговор
    Ако бях забелязал че статията е от Иво Инджев, нямаше и да си направя труда да я зачитам. Но така или инак не можах да я дочета. То такава помия и боклукщина само от това м.кере може да дойде. Да беше подходил правилно нямаше да ме е яд. По принцип от руснаците си патим още от княз Ярослав та до днес. Но това е от имперската им политика и нашето нагъзване. Най-вече от нагъзването. Само че предпочитам руснаците пред европейците и американците.

    Коментиран от #396

  • 396 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 397 Dr Mihail Nikolov

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Просия":

    SERES BEZ MJARKA! SOROSOID PRESTARAVASH SE MNOGO!
  • 398 Този коментар е премахнат от модератор.