Last news in Fakti

27 Март, 2019 08:05 10 447 40

Денят на големите грешки

  • артекс-
  • апартамент-
  • герб-
  • бсп

Опозицията ще загуби, ако само чака народната любов като калесана мома на мегдана...

Денят на големите грешки - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днес е денят на големите грешки. От близо седмица България се тресе от имотни скандали с хора, които са на ключови управленски нива.

Ситуацията праща пределно ясен сигнал за промяна в обществото ни. Ако някой реши, че от снишаване пред проблема ще спечели, то той ще сгреши.

Верен на политическия си усет премиерът Бойко Борисов от дни методично получава оставките на всички замесени в скандала с евтините апартаменти. Това не са само политици от ГЕРБ, като Цецка Цачева - правосъден министър, но и от представителя във властта на Обединени патриоти – Красимир Първанов, който се раздели с поста на заместник - енергиен министър.

На последната сбирка на актива на ГЕРБ Бойко Борисов заяви: „ако не ви светне червена лампа, то аз ще ви светна синя“. Събитията от последните дни ясно показват, че заплахата вече ясно е чута не само в управляващата партия, но и в коалиционните ѝ партньори.

Посланието е ясно – оставката на Цветан Цветанов е въпрос на време. Тя няма да има последствие за партията.

Подготовката за изборите ще се води от Томислав Дончев, а медийните изяви – от Георги Харизанов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова гледа „водевила за евтините апартаменти на властта“ зад пердето на „Позитано“ 20. Вярна на стила си тя обяви, че няма да връща партията в парламента за гласуването на оставките. Така за пореден път левицата се лиши от легитимни механизми „да се върне в мача“. Темата за корупцията трябва да се обсъжда в пленарна зала. Обществото не иска корупция. Ролята на опозицията е да представя визии как тя може да се справи с този бич. Бягането от дебат ще накара избирателите на левицата да се огледат за нови опции за своето политическо представителство.

В навечерието на европейските избори много лесно може част от гласовете, които традиционно гласуват за червената листа, да се прелеят към Ангел Джамбазки например. Представителят на ВМРО в Европейския парламента много по-рано от Корнелия Нинова се обяви срещу Истанбулската конвенция и бежанците.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев показа на „Позитано“ 20 урок по лидерство. В понеделник всичките европейски депутати от БСП бяха строени и гласуваха срещу проекта „Мобилност“.

Ден по-късно Корнелия Нинова отказа за пореден път да влезе в парламента. Битката срещу корупцията се води на всички нива – от малкия човек без имунитет, който казва „не“, до депутата, който има имунитет, за да се бори с корупцията с промени в законодателството и ясни позиции.

Отказът на Корнелия Нинова да отстоява в парламента последователна лява политика срещу корупцията ще принудят избирателите да пратят БСП извън властта.

Днес е денят на големите грешки..., но и на голямата надежда....

Обществото ясно показа, че няма да търпи самозабравилите се политици и ги перна през ръчичките. Управляващите ще спечелят, ако покажат, че не разпъват чадър над провинилите се.... Опозицията ще загуби, ако само чака народната любов като калесана мома на мегдана...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искам референдум

    96 23 Отговор
    Искам президентска република. Ама нашите крадци нещата. Искат парламентарна. Тънете в мизерия бг народ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Стоев

    97 12 Отговор
    Президентска република с пряк избор на президента. Избор на висши съдии и прокурори. Назначаване на държавни постове само с реални конкурси. Орязване привилегиите на партиите и депутатите. Премахване на държавните субсидии. Пряк избор на областни управители.

    Коментиран от #29

  • 6 Гост

    43 7 Отговор
    Мислех, че прокуратура и полиция трябва да работят под натиска на закона и неговото нарушаване, а не под командата на г-н Борисов. Ако разбира се е имал това предвид с метафората "синя лампа". На кой ли още могат да му бъдят пратени сините лампи на Борисов и колко ли му се кланят на благоволението Му да не им праща сини лампи? Ей това се питам в "най-демократичната" държава, където свободата на словото не знае границите на сините лампи. Що не вземе да им плесне по един Премиерски шамар зад врата на тия хайвани и да мирясят. Какъв по-добър пример за това как се бори корупция с шамари. Дето се вика, като се държиш тъпо с хората, не очаквай от тях умни неща.
  • 7 IDVA

    49 12 Отговор
    Корнелия Нинова нищо не губи от това, че не е в парламента-напротив.
    а ГЕРБЕРАСТИТЕ ЩЕ СИ ГЛАСУВАТ УВОЛНЕНИЕТО НА цвъки ЩЪТ НЕЩАТ. Те вече го загазиха яко с привличането на СДС в редиците им-нещо като воденичен камък си имат -точно както дпс ДЪРПАШЕ бсп КЪМ ДЪНОТО НАВРЕМЕТО
  • 8 NikNay

    46 8 Отговор
    Венци, ти като PR агент на ГЕРБ ли се явяваш тук с тази статия? Как така тънко се опитваш да създаваш настроения насочвайки темата в друга посока.

    Коментиран от #12

  • 9 Робот

    41 8 Отговор
    Доста глупава статия, с глупави изводи! Личи си дървеняшкия, гербаджийски опит ,така да се извъртят нещата, че да изкарат полза от това, че са крадци! ТЪПО !
  • 10 Бат Мишо

    19 4 Отговор
    Боже чухте ли ....Сужука плаши македонките че правоохранителните органи МОГАТ И ДА ЗАРАБОТЯТ ако ТОЙ ПОИСКА -.....обаче ПОМНЯТ ЛИ КЪК СЕ РАБОТИ от дългогодишно превиване пред властимащите ,щото и те по подобие на политиците са с 2 те кунки в кацата с меда,даже не се крият кът прибират рекета дерекно с патрулките в 3 РПУ
  • 11 джаич

    31 0 Отговор
    Когато в едно общество липсва справедливост , разум , реализъм и разбирателство то не е общество , а сбирщина от оглупели нещастници жестоко експлоатирани от компрадорска каста начело с полуинтелигентни селяндури , жалки парвенюта , наглеци страдащи от морална слепота.
  • 12 незнайко

    5 9 Отговор

    До коментар #8 от "NikNay":

    За съжаление това което е написано в статията ще се случи и е
    вярно !!!
  • 13 Batushka

    25 1 Отговор
    Герберастите сами си направиха въжето ,Цецо им го сложи на врата а ТИКВАТА ПРОСТА ще ритне столчето....по добре БСП да стоят настрана ,че да не объркат нещо екзекуцията с доживотен затвор...
  • 14 Голям прос

    28 1 Отговор
    Аз не разбирам, но виждам, че за три мандата само дебели филии мажат. Ако някой не е съгласен, да се опровергае сам

    Коментиран от #15

  • 15 Вулгарен

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Голям прос":

    Не само дебели филии, серат и дебели лайнета.
  • 16 ТРОПЧО

    10 9 Отговор
    Уфффф КО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТЕЗИ ПРОСТИ ХОРА АЛЧНИ И ДОЛНИ ГЕРБАДЖИИ САМО КРАДАТ И НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЯХ 10 ГОДИНИ НЕ ГО РАЗБРА ТОЗ ПРОЗ НАРОД ТРЯБВА КАТО КОМУНИСТИТЕ 45 ГОДИНИ ДА НИ МАЧКАТ ДА СЕ ОСЪЗНАЕМ ТЕ ВЕЧЕ МИНАХА 10 ОСТАВА ОЩЕ МАЛКО 😆😆😆😆😆🤣😄😆😆😆😆😆😅😅😅😅😅😅😀😀😀😀😀

    Коментиран от #21

  • 17 Фатих Мехмед

    3 11 Отговор
    Ще гласувам за Ердоган от тази теритирия се облагодетелстват само и единствено от управленската шайка
  • 18 ХИТЛЕР

    10 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Обществото ясно показа, че няма да търпи самозабравилите се политици и ги перна през ръчичките: КЪДЕ ГО ВИДЯХТЕ ОБЩЕСТВОТО,ЧЕ НАДИГНА ВОЙ??? МЕДИИТЕ ГО НАПРАВИХА,НО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КОЙ ГИ ДЪРЖИ...БСП ВАДИ КОМПРОМАТИ И ГИ ДАВА НА ЖУРНАЛИСТИ.ЦЕЛТА Е ЯСНА ГЕРБ ДА ОСТАНЕ ЗАД БСП НА ЕВРОИЗБОРИТЕ.НО КОГАТО ИМ ТРЯБВАТ % ВЕДНАГА СЕ РАЗБИРАТ И ЗАПОЧВА ДЕЛЕНЕТО НА БАНИЦАТА...
  • 19 Матей

    10 1 Отговор
    нЯКОЛКО ОСТАВКИ НИЩО НЕ ПРОМЕНЯТ,старата песен на нов глас.Къде са митингите и демонстрациите,активните протести?Или тия тарикати сами ще се свалят от власт.Не са само тия с апартаментите,всичките са в кюпа,малко или много,затова у лево и коренно различен политически проект,за предпочитане крайно ляв,махалото отиде прекалено вдясно,народа остана на произвола на овластени бандити.
  • 20 Към автора

    10 2 Отговор
    Борисов може и да е "верен на политическия си усет" , но е очевидно вече, че този усет е крайно недостатъчен и го подвежда, а покрайнего подвежда обществото, като го вкарва в различни филми, като този за апартаментите. Усетът на премиера въврви след събитията, което е категорично неприемливо и вече нетърпимо по отношение управлението на обществото. Статията подвежда.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ванката

    5 1 Отговор
    едно денонощие няма да стигне до никъде ако се изтъкват политическите грешки всяка минута...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ФАКТ

    3 11 Отговор
    ГЕРБ...КРАДЪТ..ДААА ТАКА Е..НО И НАПРАВИХА МНОГО НЕщА ЗА ДЪРЖАВАТА..И ТОВА Е ТАКА...ТАКА 4Е ПИТАМ КОЯ Е ДРУГАТА АЛТЕРНАТИВА НА ГЕРБ....??..КОМУНИСТИТЕ ДЕТО СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА..ТОВА ЛИ НИ ПРЕДЛАГАТЕ ЗА АЛТЕРНАТИВА..ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ...АМИ ТО АКО БСП МИ ПРЕДЛАГАТЕ ЗА АЛТЕРНАТИВА ПО ДОБРЕ ДА СТАНЕМ РОБИ НА НЯКОЯ ДЪРЖАВА..щЕ Е КЪДЕ КЪДЕ ПО ДОБРЕ..АКО НА НЯКОИ ИЗБОРИ ЗА ЕВРО ПАРЛАМЕНТ ЛИ ЗА ПОЛИТ. ПАРТИЯ КОЯТО ДА УПРАВЛЯВА..ИЛИ КАКВИТО И ДА Е ИЗБОРИ СПЕ4ЕЛЯТ БСП..ТОВА щЕ ОЗНА4АВА САМО ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕщО...4Е СМЕ ТОЛКОВА ПРОСТ НАРОД..4Е ВСИ4КИ РОБСТВА КОИТО СМЕ ИЗЖИВЕЛИ ДО СЕГА СА НИ БИЛИ МНОГО МНОГО НЕДОСТАТЪ4НИ...АКО НЯКОЙ 4ОВЕК ИДЕ ДА ГЛАСУВА И ХВЪРЛИ БюЛЕТИНА ЗА БСП....ТОЯ 4ОВЕК МОЖЕ СПОКОЙНО ДА СИ НАПИшЕ НА ТЕНИСКАТА..АЗ ПРЕДАДОХ БЪЛГАРИЯ....,,,,,!!!ТОЗИ 4О3ЕК ТРЯБВА ДА ГО СРАМ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ В ОГЛЕДАЛОТО..АКО ИМА ПОНЕ МАЛКО СЪВЕСТ И АКЪЛ...ДРУГО НЯМА КАКВО ДА КАЖА..
  • 25 прав си

    3 3 Отговор
    но не улучваш къде ще отидат гласовете ни - определено няма да са в празюните приказки на джамбаски!Не съм пророк ,но голяма част ще гласуваме за Възраждане на Костадинов!!!!Колкото и да я избягвате тази партия съществува и без да я споменавате :д

    Коментиран от #33

  • 26 Честен

    8 3 Отговор
    Турция е близо - гледайте и се учете! Хората имат вече президентска република! И всичко е в здрави ръце..
  • 27 ИВАН

    4 1 Отговор
    Мутраааааа
  • 28 Цар Бойко едно

    1 1 Отговор
    Да си изберем бате Бойко за ЦАР. Тогава ще ни се ............................
  • 29 ратко младич

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стоев":

    И шефовете на РПУ с преки избори

    Коментиран от #34

  • 30 Велински

    6 1 Отговор
    Народе, не се ли питаш къде се скриха двамата мушмороци Тома Биков и Антон Тодоров? Защо мълчат като дупета?
  • 31 ратко младич

    5 0 Отговор
    на всички е ясно че апартаментите са върха на айсберга, но показват какво е да си политик, как се краде от всичко.Като на Ал капоне неплатените данъци
  • 32 нада

    5 0 Отговор
    на този мазничкият зам от енергетиката как никой не го попита няма ли конфрикт на интереси това че в ефир, в прав текст си призна че преди да е замминистер е имал бизнес пак свързан с енергетиката...
    а къде е гинка върбакова и сие...къде са и другите дебели и ма3Зонапоителни далавери...повръща ми се от тия...
  • 33 Пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "прав си":

    "Възраждане" съществува и точно тази партия взе гласовете на хората, които искат премахването на партийните субсидии и ги излъга. Сега тихомълком прибират субсидията и си хапват суджук народен. Същите боклуци, като другите.
  • 34 Иван Гешев

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "ратко младич":

    Напълно съгласен. Полицейските шефове да се избират за да служат на закона и народа, а не на политиците.
  • 35 Психо Доктор

    3 0 Отговор
    По тази логика , ако се изнесат фактите за реалните размери на грабежа в държавата, то трябва директно да ги разстрелва. С тази схема няма значение кой е лицето на власт защото алчното задкулисие владее държавата.
  • 36 пико

    4 1 Отговор
    Венци ,Венци нещастно PR-че върни парите на гроб .Не ти се получи подплата статийка,народа има верен усет.
  • 37 Зайко Байко многознайко

    5 1 Отговор
    Кражби безмилостни на всички нива, доведоха до просешка тояга, любимата страна. Пенсионери гладни мъждукат в агония през ноща и не знаят, дали ще срещнат сутринта. Болни умират навред, пари за операции няма потънали незнайно къде без отчет. Откраднаха живеца на нашата страна скопците в Парламента и на меките бюра! Нямам нищо против Цецо КрадецО да има дом, но да направи така, че ние да не живеем в този облом! На Тиквоций Едно остров пожелавам не само един , но да мисли ( ако има с какво) ний от живота тежък, как да изпълзим.
  • 38 да питам

    2 0 Отговор
    кво знае народа, бе? като например умници след като някой излезе от властта знаете ли, че излиза и от задължение да декларира ПУБЛИЧНО имуществото и парите си? от тук и нови апартаменти, коли и вили, още повече пари или си мислите, че вън от властта и край всичко свършва? по-добре вътре, че ги наблюдаваме и някой ден може и да им се потърси сметка. някой забеляза ли, че министър Б.Петков за 1 година в управлението направи 100 000 лв.? законно декларирани и нищо? ха-ха нали
  • 39 Именно

    1 0 Отговор
    А се сещам за един министър на правосъдието, който подаде оставка не заради корупционни скандали, а в знак на протест към нежеланието на правитеството за реформи в правосъдната система.
  • 40 ХРИЗАНТЕМА

    1 0 Отговор
    НЯКОГА, НЯКЪДЕ ПРОЧЕТОХ " НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ К........И .ЕТО ЗАЩО НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. КУЧЕТО/ НИЕ/ ЛАЕ.... А ТЕ СИ ПРАВЯТ ПЛАНОВЕ КЪДЕ СЕ КОПАЕ НОВ ТРАП, ЧЕ ДА НА МИНАВАТ ЧЕСТИЧКО ОТ ТАМ, НО ПЪРВО ДА СИ ЗАПЛЮЯТ ОТ КОЙ ТРАНШ, КОЛКО ДА ДРЪПНАТ. ЖАЛКО, АЗ НЕ МИНАВАМ ПОКРАЙ ТРАПОВЕ, ПАЗЯ СЕ ДА НЕ ПАДНА. НЯМАМ ФАМИЛИЯ........ИЗВЕСТНА