21 Август, 2020 15:17 14 203 84

Лицата на протеста пред ФАКТИ: Тихомир Василев за акция "Чушкопек"

  • протест-
  • изправи се.бг-
  • мая манолова-
  • чушкопек-
  • тихомир василев

"Протестите ще стават по-активни, докато не се ометат от всичките места, които са заели, за да репресират хора, да изземат бизнеси и правят такива акции „Чушкопек” или „Биберон”, каза Тихомир Василев

Лицата на протеста пред ФАКТИ: Тихомир Василев за акция "Чушкопек"  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера лидeрът нa грaждaнcкaтa фoрмaция „Изправи се.БГ” Мaя Мaнoлoвa oбяви, че жилищeтo нa рoдитeлитe нa eдин oт нeйнитe aктивиcти - Тихомир Василев, активно прoтecтирaщ cрeщу прaвитeлcтвoтo нa Oрлoв мocт, е било претърсено от полицейски части. "Cлeд 3 чaca тaрaшeнe, пoлициятa иззeмa cъд зa вaрeнe нa кoмпoти 58/80cм и урeд зa пeчeнe нa чушки”, каза Манолова. „Прeтaрaшили ca дoмa, мaзeтaтa, уплaшили ca cъceдитe и ca ce кaнили дa нaрeжaт мeтaлнaтa врaтa”, казва още Маналова.

От ФАКТИ се свързахме с Тихомир Василев – активистът на „Изправи се.БГ”, който по думите на Мая Манолова, e „eднo aвтeнтичнo и иcтинcкo лицe, кoeтo e oт първия дeн нa прoтecтa e пoдлoжeн нa пcихoлoгичecки и инcтитуциoнaлeн тoрмoз”. 

„Милиционерската история е следната – те проверяват информацията, която имат като база данни и са попаднали на адресна регистрация. Това е адресът на майка ми и баща ми, аз не живея там, но не съм си сменял личната карта. Не съм заявявал настоящ адрес, защото той се сменя постоянно. Мобилен човек съм, не живея на едно място, но домът на родителите ми е постоянният ми адрес. Явно са търсили и не са могли да намерят нищо около мен, с което да ме притеснят и са решили да нахълтат”, каза ни Тихомир Василев.

„От днес ги слушам да пеят в един милиционерски хор, че едва ли не акцията не е била насочена срещу мене, имало е сигнал за разпространение на наркотици. Сигнал за разпространение на наркотици е едно. Те трябва да имат заповед за обиск, а те нямат заповед за обиск. Още повече, че тези неща трябва да се докажат, защото, когато кажеш, че някой разпространява наркотици, трябва да го докажеш. Още повече, да влизаш по сигнал, да казваш на хората: „Ръцете на тила”, да ги буташ и да тарашиш три часа помещения, свързани с въпросното жилище като мазета, просто е ненормално”, смята Тихомир.

Относно жилището на родителите си Тихомир казва, че е апартамент в ж.к. Обеля 2. „Апартаментът им е собствен почти откакто е построен кварталът. Тези хора живеят там от 1985 година. Живял съм в този апартамент, но от почти 20 години не живея там. Не знам защо по този начин са решили, че могат да притеснят мен”, казва още той.

Връзката между сигнал за наркотици и изземане на чушкопек Тихомир обяснява: „Много просто – в България полицаите не са полицаи, говоря не за обикновените полицаи, говоря за началниците и калинките. Те действат по един много интересен начин. Отварят назад във времето какво се е случвало. Да кажем, че член от семейството ми назад във времето е хващан да употребява наркотици. Оттам те ни навързват в една история, съшиват я с бели конци и решават по този начин да проверяват дали в този апартамент или прилежащите мазета не се разпространяват наркотици или не е склад. В крайна сметка, човекът, който е употребявал наркотици е назад във времето”.

На въпроса колко назад във времето е било това Тихомир Василев отговаря: „Най-малко три години, нямам спомен. Може би 3-4, дори 5 години. Това е друг човек, не помня. Просто съшиват. Не са намерили друго нещо. На мен не ми се водят имоти, нямам личен автомобил, не притежавам движимо или недвижимо имущество, единствено се водя по адрес там. Работя във фирма като продавач-консултант, защото това съм намерил като работа, нямам извънредни доходи или нещо, с което да ме притеснят. Аз съм съвсем обикновен човек, както се казваше в една книга „на съвсем обикновена уличка, в съвсем обикновен апартамент” живея.

Просто търсят. Хора, приближени до „Изправи се.БГ” и Мая Манолова, са притеснявани по всякакъв начин. Координаторът на „Изправи се.БГ” в Северозападна България е уволнен от работа. Човек, който работи в Енергийния системен оператор е предупреден, че ако вечерно време ходи на протести, ще бъде уволнен от работа и да си направи PCR тест, защото се събирал с много хора и имат съмнения от ръководството, че той може да е носител на коронавируса”.

Според Тихомир Василев, сплашванията, както той ги определя, се случват, защото освен „Отровното трио” Хаджигенов, Бабикян и Минеков, „Изправи се.БГ” излиза на протестите със своите лице и имена - „в мое лице специално, в лицето на Никола Вапцаров”. „Като казах Вапцаров, на него му срязаха гумите на буса и му оставиха до двете гуми два патрона – чисто предупреждение. Едната вечер на протеста излезе момиче от тълпата, отиде и му каза: „Много си готин, обаче внимавай, защото ще те пречукат”, допълва той.

„Всичкото това нещо е от шестия-седмия ден на протестите, защото участваме в организацията и сме активни. Защото се заявихме политически, че ще участваме на избори. Като граждани искаме да върнем гражданското общество и хората да могат като суверен да контролират и да решават това, което става в държавата. Явно това на мутрите и въобще на този диктатурен модел не му харесва. Най-лошото за тях е, че ние не се плашим. Колкото ни мачкат повече, толкова по-активни ставаме", казва Тихомир Василев.

На въпроса дали ще продължи да протестира той отговаря: "Протестите ще стават по-активни, докато не си тръгнат и не се ометат от всичките места, които са заели, за да репресират хора, да изземат бизнеси и правят такива акции „Чушкопек” или детска градина „Биберон” на г-н Гешев. Това е позорно. Ние сме европейска държава, казваме, че сме правова – нито сме европейска, нито сме правова. В момента живеем в диктатура, по-тежка от времето преди 1989 година. Имам спомени, че тогава беше по-свободно отколкото сега. В момента съм на почивка и след вчерашната акция ме е страх да си оставя децата за две минути без да ги гледам. На Черноморието съм, назад във времето съм ги оставял да правят всичко свободно, а в момента ги държа на каишка, защото не зная какво могат да измислят другарите от властта.

Не ме е страх, но това е чиста репресия и не зная на кого ще посегнат. Вчера са посегнали на родителите ми, утре могат да посегнат на децата ми, пак казвам – на Вапцаров му оставиха два патрона до двете срязани гуми, което се случва пред полицаи с патрулка. Полицаите виждат, говорят с хората и ги освобождават. Това се случи на първата блокада на „Ситняково”. Освобождават ги веднага, защото уж те били познати хора на полицията. Преди протестите полицейски коли стояха пред къщата на Мая Манолова. Плашили са я по същия начин, че ще ѝ изтарашат къщата".

Относно случилото се в дома на родителите му Тихомир Василев разказа: "Член от семейството ми е наел от ЧЕЗ общо помещение в кантон. В това помещение е казанът, който са иззели - той е от преди войната. Казанът е семейна реликва, в него се е варяло ракия назад във времето от баба ми, дядо ми – хората са починали, дядо ми почина преди 4 години. Това нещо се пази като спомен, то не работи, а е антика, такова нещо не може дори да се купи вече. Понеже е старо майка ми си вари компоти в него, затваря буркани. Отдолу има газова горелка за чушки – не са дърва, живеем екологично. Искали са да ѝ вземат тези неща.

Накарали са брат ми, който е бил там -  той дори не е поемно лице, защото няма собственост в този апартамент - той го обитава, но родителите ми са поемните лица, накарали са го с доброволно предаване да предаде протокола. Не са изчакали да дойде адвокат. От първата минута трябва да се изчака адвокат. Те не са изчакали адвокат, не са изчакали поемните лица, влезли са вътре с „Ръцете на тила”.

Прадядо ми е бил опълченец, семейството ми не е от хората, които се плашат, но това може да се случи на всеки един човек. Всичко е, защото организираме протести и сме активисти, понеже лицето ми е по телевизиите, в медиите. Те отричат: „Не е заради него, а по сигнал”. Абсолютна подигравка. В същото време на 12 километра от София разкриват поле с марихуана, патрулките минават от там и не знаят за полето. Кюлчетата на господина, който 40 дни не идва на работа, не се разследват от Гешев, той влиза в детска градина „Биберон” в Силистра. Смешно е.

Не съм притеснен от нищо и не съм изненадан, очаквах да направят простотия, но не мислех, че ще стигнат чак до там. Дори и срещу мен да е, нека да го направят по нормалния начин. Има съд, има прокуратура, има установен ред. Има закони, които трябва да важат за всички – от президента, до Борисов, Караянчева, мутрите,  до най-обикновения човек, тоест до мен.

Майка ми е родена през 1961, баща ми през 1956 година. Единият от родителите ми е с тежка дископатия, прекаран инсулт. Баща ми не е в добро физическо здраве тотално. Майка ми е с инвалидна пенсия, но тя е по-добре. Вчера аз се притесних дали няма да се случи нещо с баща ми, защото едно малко по-високо кръвно при него може да доведе до фатален край. Децата са с мен. Когато разбраха какво се случва, едното дете не можах да го успокоя снощи до 00:00 часа.

На мен приятел ми се обади около 11:30 часа през деня, че са блокирали едва ли не входа на блока с патрулки. Пита ме какво става, нашите вкъщи ли са. Звъннах на родителите ми, за да попитам какво се случва, майка ми се обадила на брат ми, той явно бил заспал. В момента, в който отворил вратата, полицаите влезли в „Ръцете на тила” без да показват заповед, нищо и се оправдават, че е по сигнал.

Говорих с майка ми и баща ми, но не съм говорил с брат ми, защото постоянно го дърпат да дава обяснения. Майка ми каза, че са нахълтали директно. От всички гледни точки е полицейски произвол и опит за сплашване за мен. Така го направиха и при арестуваните в Първо районно – те не осигуряват адвокати по 3-4 часа и се опитват под натиск да ги накарат да кажат тяхната тези и да излезе, че полицията е право. Още повече, срамно е, защото ние през цялото време опитваме да си съдействаме с обикновените полицаи, които са долу. Голяма част от тези хора са софиянци и се познаваме. Ние към тях нямаме претенции. Нашите претенции са към шефовете в полицията – от СДВР до новия министър. При Младен Маринов положението  в МВР беше лошо, сега при новия министър вече е трагично”.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 53 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    102 19 Отговор
    Удариха дъното с това !!!!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Дон

    104 14 Отговор
    Очаквайте скоро акция "тенджера" незаконно приготвена храна

    Коментиран от #41, #43

  • 3 Последния Софиянец

    67 14 Отговор
    Един познат доктор в Агенцията по храните ме предупреди че има сигнал отгоре срещу заведенията ми.Другата седмица ще довтасат.Трябва да извадя пушката.

    Коментиран от #5, #11, #13, #39

  • 4 АААААА

    51 8 Отговор

    До коментар #1 от "Дон":

    НЯМА ДЪНО...ТАМ Е САГАТА
  • 5 Последния Софиянец

    61 15 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    От как ме снимат по протестите три пъти идват от НАП проверки в заведенията ми.Сега чакам от Агенцията по храните.Хунтата не спи.Приятел го заплашиха че ще го уволнят от ЧЕЗ и спря да идва на протеста.

    Коментиран от #8, #15, #16, #53

  • 6 Диктаторът от Банкя

    65 12 Отговор
    АЗ съм демократичен Диктатор, единствено искахме да предитвратим нелегално производство на компоти и туршия с печени чушки, защото тези хора нямат лиценз! Милиционерите си свършиха отлично работата и чакаме похвали от ЕС!
  • 7 Abv

    32 65 Отговор
    Абе наркомани, биячи на жени, деца, баби. А как се жалват ако им нарушиш гражданските права. А като потрашихте жената околната ща не се жалвайте.

    Коментиран от #9, #24

  • 8 потенциален клиент

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    доставяте ли храна за вкъщи ?

    Коментиран от #14

  • 9 Последния Софиянец

    46 12 Отговор

    До коментар #7 от "Abv":

    Бабата ни би с бастуна,а жената ни гази.Кой ,кого е бил??

    Коментиран от #12

  • 10 Мдаа

    36 34 Отговор
    Не ми било невинен човечец, ама си имал така малко криминални регистрации.
    Не било къщата му, ама било трафопост.
    Не били гедебоб Ами шесто.
    И не било чушкопек, Ами било промишлен казан за алкохол.
    И не го разследвали за наркотици, Ами за незаконен алкохол.

    Коментиран от #71

  • 11 Герб На върха Винаги

    5 13 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Скрий касовия апарат в някой подмол
  • 12 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    8 7 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Тебе скоро ще те пипнат от ИАРА с мрежата в румънско
  • 13 Сър

    34 7 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Излез в отпуск. Моят кум два пъти пуска сигнал срещу една небезизвестна дискотека в Люлин за маски и струпване на хора и в проверката писали заведението е в отпуск, а работи нон стоп. После пратил втори сигнал, че служителката проверяваща е видно корумпирана и му пратили обратен отговор, където пише че тя е била в компанията на ръководителя си и всичко и е било 100 % изрядно... НАГЛА МАФИЯ !

    Коментиран от #21

  • 14 Герб На върха Винаги

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "потенциален клиент":

    Доставят ,пържен сом и пражена амсия по мамадуйски

    Коментиран от #73

  • 15 Ами тогава

    16 21 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Що не вземеш да кажеш къде ще си точно заведенията, да ти направим едно посещение стил протест.
    Така едно гражданско неподчинение да ти покажем как се прави.
    Да видим дали тогава ще спреш ли да лъжеш?

    Коментиран от #17

  • 16 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    14 10 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Лъжеш в порциите ,качамак долен
  • 17 Герб На върха Винаги

    15 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ами тогава":

    Ресторантът му се казва "Влахът плувец "
  • 18 Чук и Гек

    6 17 Отговор
    Спокойно! Бойко е разпоредил да върнат уреда! Следващия път да подхвърлят нещо! ЗМВР предвижда в кои случай ,,органите" могат да нахлуват без съгласие на сопственика!

    Коментиран от #20

  • 19 Гошо от абисиния

    5 3 Отговор
    На снимката се вижда яко как му викате троловели троленели
  • 20 Мдаа

    9 6 Отговор

    До коментар #18 от "Чук и Гек":

    Кое да го върнат казана за алкохол ли?
  • 21 Последния Софиянец

    16 15 Отговор

    До коментар #13 от "Сър":

    Заради чиновнически рекет затворих две заведения.Този път ще се лее кръв .

    Коментиран от #45, #46, #54

  • 22 Тошко

    21 17 Отговор
    Тоя СУЛЬО ако живее в диктатура, до сега всички като него щяха да са на стадион "9-ти Септември" в Пловдив, заляти с бензин и изгорели до крак! Но, не сме!!!!

    Коментиран от #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 мдам

    21 13 Отговор
    Държавна Сигурност управлява България чрез Доган и Пеевски. Борисов е кукла на конци. Гешев е прокурор на ДС. ДАНС е ДС. ДПС е крепостта на ДС. Пеевски беше предложен за шеф на ДАНС от ДС, което беше фактически опит за преврат. В момента ДС опитва чрез Гешев и новата конституция да направи пълзящ преврат, овладявайки напълно държавата.
  • 26 Пешо

    16 8 Отговор
    Има ли още от "компотите" от сливи-40 градуса?
  • 27 Го4о

    18 20 Отговор
    Този от "Изпразни се бг." веднага да се регистрира (адресно), а не да лъже, че живее на различни места! В противен случай ще страдат родителите му даже и тези, които го УКРИВАТ!
  • 28 гост

    19 17 Отговор
    Тези кукумицини няма ли вече да престанат с тези разходки и да освободят кръстовищата.
  • 29 Хаджиментов

    21 15 Отговор
    И защо се оплаква този от властта?
    Продавач-консултант, през деня работи, през нощта протестира, изкарал достатъчно пари за да ходи на море. Лайф!
    Или пък не изкарва толкова много пари от работата, а има и нещо с дрога (както е имало и преди, по неговите думи) и допълнително заработва покрай политическата мажоретка с надеждата да го пази от проблеми с полицията. Което и тя правви. Все пак има опит покрай Галеви, ненапразно им е сестричка.
  • 30 Хаджиментов

    17 15 Отговор

    До коментар #22 от "Тошко":

    А бе не сме, ама Радев се опитва да я направи...
    Затова, никакви предсрочни избори!!!
    Този хване ли властта няма да я пусне докато не ни изкара от НАТО и ЕС и не се разправи с всички врагове - лични и на БСП.
  • 31 МИСИРКА

    17 10 Отговор
    ГАЛЕВИЦА СЪВСЕМ ДАДЕ ФИРА В ПЕТЕЛ Я ИМА ДО НИВА С МАРИХУАНА НИВАТА ДО ОКОЛОВРЪСТНОТО НА СОФИЯ ВИЖДА СЕ ОТ ПЪТЯ
  • 32 НА ЦОФИЯНЕЦА БАБА МУ

    11 6 Отговор
    МИ БАБА ТЕ ТВОИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ СА ЗА ЗАТВАРЯНЕ КОЛКО ХОРА ОДРИСКА ТЕ ХЛЕБАРКИТЕ ПО ГОЛЕМИ ОТ КЕБАБЧЕТАТА ТИ НАЙ ХУБАВОТО НЕЩО Е БУТИЛИРАНАТА БИРА БЕ БАБА
  • 33 месара

    14 16 Отговор
    още едно “ пострадало слънчево и добро детенце “ от полицейски “ произвол” , а мая дрънка с камбанката около него !
  • 34 Мая Лъжата

    17 11 Отговор
    Манолова излъгала – човекът с казана за ракия е брат на нейния активист. Нито Тихомир Василев, нито майка му са проверявани или обискирани, заявиха на брифинг от СДВР.
  • 35 Мая лъжата

    21 9 Отговор
    „В Девето РУ е получен сигнал от граждани за незаконно разпространение на акцизни стоки в трафопост, намиращ се в жк „Обеля“. При проверката е заварен един човек в обекта. Първоначално той се е заключил. После е отворил сам, не е имало разбиване. Вътре е намерен казан за ракия, който е предаден доброволно чрез протокол. Не е имало други лица, негови близки или роднини, и не са извършвани други претърсвания“, съобщиха на брифинг на СДВР.

    Коментиран от #42

  • 36 Гост

    13 8 Отговор
    Тия компоти бая ферментирали бе гошеее, да не би да не са правили ферментирало гориво от компоти да поддържат протеста
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 селянин без колело

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    ТИ ЛИ НАПРАВИ ЧАЙ НА НАВАЛНИ .ОТРОВИ ЧОВЕКА
  • 40 БИБИКЯН

    13 13 Отговор
    МАЙЯ КОЙ ТИ СЕ ВРЪЗВА НА КУХ АТА КАРТУН ОСВЕН ПРОСТИТИРАЩИТЕ

    Коментиран от #50

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Кюлче злато

    13 7 Отговор

    До коментар #35 от "Мая лъжата":

    Божеее.... тея бият тъпана гаче са фанале байхУЙя га пълни шкафчето с кюлчета злато!!!
  • 43 Йо хо хо

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дон":

    Как се вари ракия с чушкопек?Питам,за един предател.Ета си заминаха преди време няколко човека купили си такъв сок от чушки.Едно е за собственно производство,друго е да вариш ракия с допълнителни добавки за градус с цел продажба.
  • 44 Докато се разберете

    9 5 Отговор
    Сливите ще префтасат! Ходи ги разбъркай да не вкиснат, пък после пак разправяй за казана на баба си.
  • 45 До поредния небъдник

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Защо лъжеш?Рекета беше преди 10 години.Всеки път като пишеш хвърляш някоя лъжа.Нали беше пожар.Намалихави ДДС,продължавате с лъжите с осигуряването и на всичко от горе вдигнахте цените.Гледам в Гърция как се спазват мерките,тук само празни обещания-ни разстояние,ни дезинфекция и пак ревеш.Проблема да затвориш/ако пак не лъжеш/ е твой.Ако пробутваш буламачи на високи цени-вината е твоя.Ррсторантитр,които посещавам са пълни,но те са с добра кухня,собственици и нормално доволни редовни клиенти.
  • 46 До поредния небъдник

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Защо лъжеш?Рекета беше преди 10 години.Всеки път като пишеш хвърляш някоя лъжа.Нали беше пожар.Намалихави ДДС,продължавате с лъжите с осигуряването и на всичко от горе вдигнахте цените.Гледам в Гърция как се спазват мерките,тук само празни обещания-ни разстояние,ни дезинфекция и пак ревеш.Проблема да затвориш/ако пак не лъжеш/ е твой.Ако пробутваш буламачи на високи цени-вината е твоя.Ррсторантитр,които посещавам са пълни,но те са с добра кухня,собственици и нормално доволни редовни клиенти.
  • 47 Коко

    17 10 Отговор
    Много писания се изписаха и какво се оказа,брат му вари ракия в трафопоста и търгува с алкохол.Ма то компоти,чушкопек и шараните веднага захапаха голата кукичка, сега се чукат по празните тикви.
  • 48 Петров

    14 11 Отговор
    И Мая, горкана, се подвела по чушкопека и отново се издънила с алармите си за насилие. Не сме толкова наивни и глупави да повярваме на тъпите й жалби. Пропаднал политик и пропаднала жена!
  • 49 Ники

    12 10 Отговор
    Този не го ли хванаха да продава фалшиви найк, Адидас и др. ? А сега имал и наркоман в семейството. Готов е за депутат.
  • 50 ОХ ТАЗИ МАЯ

    11 11 Отговор

    До коментар #40 от "БИБИКЯН":

    КОГАТО БЕШЕ В ПАРЛАМЕНТА ВСЕ ДРЪНКАШЕ
    ГЛУПОСТИ, СТРАШНО КРЕЧЕТАЛО!
    ЧУДИ СЕ КЪДЕ ДА СЕ НАВРЕ...
    ЛЕКА АРТИЛЕРИЯ!

    Коментиран от #60

  • 51 Вики

    7 7 Отговор
    Браво на родната полиция! Изключително съдържателна и успешна акция!
  • 52 Тихомир....

    4 7 Отговор
    ..и още, доведха , овчарчето Калитко...биха го...Георги Димитров, доведоха...биха ни заедно...че сме запалили Райхстага и баничарницата на Мутата циганина, взеха чушкопека, казаха че тоя чушкопек е приличал на ракетна установка "Пейтриът" взеха го..обвиниха ме че съм предизвикал ВСВ, че съм окупирал Чехословакия през 1968г, Мая ми помагаше да се отърва от ченгетата, бяхме с бая се почерпили, при атеста ми...пяхме..Партизан за бой се стяга...Интернационала...руският химн..и други револиционни песни, комшиите умряха от смях, привестваха ни, ченгетата също се смееха, виж докторите бяха сериозни, ние сме...нашето семейство..борци против, капитализма..бойковизма..американизма..и против Левски, защото сме от ЦСКА. Биха ни, взеха чушкопека, не ни биха...в интерес на истината, смееха се..и какво толкова смешно има???незнам, ще се оплачем на Путин и Грета Тунберг, двайсет кила чушки отидоха на вятъра, ще се оплачем на президента...бате Румен..и на Бабикян и Канна, няма демокрация в България...няма..виж в братска Русия и Беларус е друго..кога ще ги стигнем..ааа...никога...отиваме на протест цялото семейство, купихме си нов чушкопек, парите ни ги дари Костя...много добър човек, вика като вземем власта ще ви подаря Матрьошки..това пък какво е ? Незнам..Бабикян ни вика, по телефизията ще ви дават...как сте реприсирани..и.СиНенЕн, ще ви дават, и по Бумбърг...тия пък квиса? За какво бях почнал да пиша забравих. Оххх..хапчетата..къде ги оставих бе??? Даа...намерих ги...ха
  • 53 Ей иии

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Ти ако си редовен с документите и си пащаш данъците нищо не те притеснява
  • 54 Уххха

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    До вчера беше затворил 1 заведение днес станаха 2 значи имаш едно работещо или ввно всички заведения в София са твои. Приятелю скоро време ще останеш без нищо. Зада затрориш заеедение не си изряден с документите или криеш нещо❓

    Коментиран от #59

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Лол

    0 3 Отговор
    Паляк
  • 57 Само ГЕРБ

    7 6 Отговор
    Хаха, Майчето не може да различи казан за компоти от казан за ракия. Костинбродска удари дъното. И тая ще ми става кметица. Пълен смях.
  • 58 Съсед...

    2 7 Отговор
    Гледах през шпионката как куките се разправиха стях, бяха цяла компания начело с Мая, пееха.."Градил Илия килия"и "Червено вино снощи пих",какво вино са пили, незнам...червено ли?..бяло? Обаче повръщаха в чушкопека. И ченгетата не искаха да го вземат, те се заинатиха..взимайте го..или ще се оплачем на цяла Европа, че не сте ни малтретирали. Ние сме активисти на "Насерисе" БГ, Мая ни е лидер, и..питаха ченгетата...вие защо не биете бе? Сега как ще оправдаем парите които взехме? И за чушкопека, обещаха ни пари за патладжани, моркови и чесън за Имам Баялдъ..сега какво да правим? Мая се скри, като дойдоха ченгетата, обаче те нищо не ни направиха, смяха ни се, извикаха домоуправителя..говориха му нещо, после дойдоха екип от Четвърти километър, и когато всички си заминаха, Мая тогава започна да скандира...Долу Бойко..Долу Томислав, долу Корнелия, само...Аз...Мая..де..да живее Васко..Цецо..и моите братя. Съседите я аплодираха, събраха пари и, икупиха 100литров бидон за кисело зеле, за мезе за ракията.
    .
  • 59 Погнуса

    1 3 Отговор

    До коментар #54 от "Уххха":

    Колега прочети на цофиянеца баба му какво е писала
  • 60 Погнусен

    3 5 Отговор

    До коментар #50 от "ОХ ТАЗИ МАЯ":

    Ако туй нещо влезе в парламента и аз трябва да отивам на теминал 2

    Коментиран от #74

  • 61 Истината

    7 9 Отговор
    Не е лице а по-скоро лъжлив задник на протеста! Криминално проявен, а полицията е действала по сигнал и изобщо не е влизала в дома на този изрод. Иззела е казан за варене на ракия от брат му, който го държал в някакъв трафопост. Не се излагате с непроверена информация.

    Коментиран от #63

  • 62 ээээээээээээ

    8 7 Отговор
    Майче, вместо глупости да говориш, кажи колко ти струва къщето? Някой беше коментирал, че такава къща струвала "само"160 000. И тях ли получи от Божков?
  • 63 Истина е...

    7 2 Отговор

    До коментар #61 от "Истината":

    Криминално проявен е, в трафопоста, освен казана за ракия, полицаите са намерили още и...две щайги с картофи..крадени, ъглошлайф..краден, чехлите на леля Доца, от вторият етаж, велосипеда на бай Лальо, две джанти, панталон с тиранти..на комшията, пакетче с презервативи на ония келеш, тинейджъра Дидо..абе няма лабаво с тези хора.
  • 64 гост

    2 4 Отговор
    На такива като тебе в Русия им дават чай.Але Тишо я кажи ти що печеш незаконно ракия?Щото тоя казан дето уж майка ти си вари компотите бил за ракия.
  • 65 Пламен

    7 3 Отговор
    Ще устискаме до 2 септември! След това ще се решат нещата! Софиянци ще се върнат в София! Сега е време на отпуски! След като 240 сте търтея от кошера парламент почиват.Що да дремем всичките там?-:) Браво на тези които са там всеки ден! Идва промяната хора! Няма връщане на зад! До привържениците на д-р Борисов.Хора Събудете се вече! Нещата са други вече! Бившите комунисти и децата им ще си тръгнат от властта! Демокрацията в БГ Идва след 30 г по късно! Оставка!

    Коментиран от #69

  • 66 Дарт Мол

    5 0 Отговор
    А в Дружба е задържана ОПГ с микровълнова за телепортация, комбайн с вертикално излитане и миксер с термоядрен взривател. Обвинените са платили гаранция три шкафа евро- финикийски знаци и 66 златни статуетки на спящ гол Буда в изпусната форма. Доказателствата са железни- от 9 планети и още пет скандинавски легенди плюс три приказки по братя Грим.
  • 67 7735

    3 1 Отговор
    МВР ДАВАТЕ ЛИ КАЗАНА ПОД НАЕМ? ЗА ТРИ ДНИ ДЪЛГОСРОЧНО.ПЛАЩАМ В БУРКАНИ.
  • 68 Факт

    5 3 Отговор
    Да бе мирно седяло, не би чудо видяло.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Дедо

    2 0 Отговор
    Само да не ми вземат тигана, че вчера бех на протест
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Баба Гица

    1 0 Отговор
    И аз имам чушкопек, къде да го регистрирам да не ме дърпат куките като за тероризъм и джихат?
  • 73 Манги

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Герб На върха Винаги":

    Яразплачи някой висшист бе
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ханко от село Осеня

    6 0 Отговор
    Този който уж е заспал в трафопоста , той там живее , там въри парцуцата и продава , такива ли са членовете на пчеличката , смях. Майчето задълба в тинята вече , горкота женица.
  • 76 Стоян

    0 0 Отговор
    Тези протестиращи 44 дена не могат да разберат какво прави големия черен бус с много антени на покрива винаги близо до протестите и че не трябва на протестите да си въртят далавери по телефоните и в интернет. Всичко се записва.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Анонимен

    1 0 Отговор
    Струва ми се, че в тази държава са останали и някои сравнително интелигентни хора. Този тип изяви на обществени фигури и то по време на най-гледаните вечерни новини са чиста проба обида за тях. Слушах за казани и чушкопеци и се чудех да се смея ли, да плача ли, истина ли е или странна пародия. Странно е как човек може да стане известен не с идеи, каузи, постижения, а с един чушкопек. Моля, спрете да ни обиждате с тези новини. Смятате ли, че трябва да занимавате цяла държава с казана за компоти и чушкопека на някой си...

    Коментиран от #82

  • 82 Хаджиментов

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Анонимен":

    Няма да стане!
    Медиите са купени и зависими и "заработват". Те отдавна са скъсали с обществените и социални функции и се интересуват само и единствено от правенето на пари. Който плаща, ги ползва.
    Накратко, медийна проституция.
    Работещите момичета поне си признават от какво печелят, а тези са докачливи и все се представят за обективни, честни и независими, ровещите в чуждото бельо са "разследващи" и т.н.
  • 83 Пенсиониран следовател

    2 0 Отговор
    Що глупости е написал този Тихомир, що извинения. А другарката Мая, нали е завършила комсомолска школа в СССР с един жалостив глас по всички ТВ..."Бойко конфискува уред за варене на компоти.Не случайно го казва УРЕД. Защото са конфискували като веществено доказателство не УРЕД, а КАЗАН ЗА ВАРЕНЕ НА РАКИЯ. Брат му на Тишо, криминално проявен с досие си е варял ракия и продавал
    Браво Мая, освен комсомолската школа май си завършила и школа на КГБ
  • 84 Политолог

    2 0 Отговор
    Мая, Мая злоба и лъжи се излива от теб. То ако беше добра жена и последният ти мъж избяга. Въпреки, че е от БСП. Човекът не издържа, та кой ли би те издържал..само братя Галеви, Д. Пеевски