Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 08:02 9 519 99

Павел Вълнев пред ФАКТИ: Западните инвестиции отидоха при правилните хора

  • павел вълнев-
  • републиканци-
  • би ай ти

Би Ай Ти беше като обществена телевизия

Павел Вълнев пред ФАКТИ: Западните инвестиции отидоха при правилните хора - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За 30 години преход ние не можахме да направим работеща пазарна икономика. Държавата нищо не направи, за да стимулира малкия и средния бизнес, и когато очакваните западни инвестиции дойдоха, те отидоха пак при „правилните хора“.

През последните няколко години емигрантите сме най-големият инвеститор в социалната система на България, в поддръжката и развитието на жилищния фонд, в старта на малък семеен бизнес. Може пък да сме заслужили поне едно – помощ, за да упражняваме гражданските си права.

Би Ай Ти изглеждаше така, защото в България нямаше независими медии. Телевизията беше осъществена моя кауза – за свободата на словото тук.

Но факт е, че реклама нямаше, заради картела на пазара. И въпреки това за краткото време от две години Би Ай Ти стана четвърта по доверие измежду всички телевизии. Всъщност Би Ай телевизия играеше роля на обществена телевизия

На много места в света, включително в България, има влечение към персонализация на политическите проекти.

Това заяви пред ФАКТИ българският бизнесмен и бивш собственик на телевизия Би Ай Ти Павел Вълнев. Днес той е сред водещите фигури в партията Републиканци за България.

Как решихте да станете част от партията на Цветан Цветанов? Мислил ли сте за противоречията около неговата фигура?

На много места в света, включително в България, има влечение към персонализация на политическите проекти – ДСБ е на Иван Костов, (защото СДС вече не е), ГЕРБ е на Бойко Борисов, ДПС е на Ахмед Доган, Атака е на Волен Сидеров. Обратният пример – Републиканската партия в САЩ не е на Доналд Тръмп. И преди не беше, и след загубата на президентските избори не е. Ние от Републиканци за България заложихме в устава максимум два мандата на председателя. Затова нашата партия не е нито на Цветанов, нито на Вълнев, а на съмишленици, които вече са десетки хиляди - млади, образовани и енергични хора. Проектът ни е обърнат и към всички българи по света – ние държим отворени вратите на РБ към 10-милионна България, колкото сме тук и зад граница, заедно. Същевременно не се делим на християни, мюсюлмани, юдеи, будисти, а сме партията на всички етнически групи. В едно, обаче, трябва да си приличаме – в желанието да променим страната и държавата към доброто и просперитета на всички, а не само на избраниците на тайните политически лаборатории.

Вие сте успял бизнесмен в САЩ. Смятате ли, че българите в чужбина са пренебрегвани?

Има една стара поговорка – „Свой сред чужди - чужд сред свои“. В нейната мъдрост е затворен трагизмът на емигрантския живот. Колкото и добре да сме посрещани навън, заради уменията, талантите и трудолюбието си, ние имаме нужда от общност. Искаме в България да се знае, че чувството ни за национална принадлежност е неудовлетворено и чакаме Родината да ни отговори поне с един поглед към нас. След като ни погледне, България може да ни подаде и ръка – става дума за нашата българска идентичност и тя е въпрос на национална сигурност. Нека държавата да отвори наши културни центрове, поне в най-големите емигрантски градове. Там децата, пък и ние, ще усъвършенстваме родния си език, ще си говорим за история, ще играем народни танци и ще гледаме български театър и кино.

Ще развиваме нашата общност. Такива центрове има всяка друга емигрантска група в Чикаго. Още нещо важно – по време на избори държавата трябва да отваря достатъчно секции. Така няма да се налага хората да пътуват от хиляди километри разстояние, за да гласуват. През последните няколко години емигрантите сме най-големият инвеститор в социалната система на България, в поддръжката и развитието на жилищния фонд, в старта на малък семеен бизнес. Може пък да сме заслужили поне едно – помощ, за да упражняваме гражданските си права. Вие знаете, че всяка година емигрантите изпращат на близките си в България между 800 милиона и 1 милиард евро и това са парите, преведени само от банка на банка. А колко още пристигат тук по други начини, извън банките, ние не знаем. Това не са лесни пари. В замяна искаме малко внимание, равнопоставеност и ... душа от страна на администрацията.

Че сме ощетени – няма съмнение. Например на мен ми се наложи преди време да вляза в болница в София и се оказа, че моята американска здравна осигуровка, която е една от най-добрите в света, не се признава в България. Ами ако млада българка, добре осигурена здравно в Америка, се случи да роди в България, трябва ли да си плати още веднъж? Проблеми има и в признаването на трудовия стаж на хората, при пенсиите. Списъкът е дълъг. Някой трябва да се заеме с тези проблеми, нали? Ние от Републиканци за България сме прегърнали и тази кауза и ще я решим с упорство и в интерес на хората.

Държавата очаква да получи сериозни средства от европейските фондове за справяне с пост-COVID кризата. Как смятате, че трябва да бъдат разпределени те?

За 30 години преход ние не можахме да направим работеща пазарна икономика. Все още сме в административно-командна соцсреда. Горчиво казано – има „конкуренция“, но тя е в кражбите и по въпроса кой е да застане по-близо до властта. Държавата нищо не направи, за да стимулира малкия и средния бизнес и когато очакваните западни инвестиции дойдоха, те отидоха пак при „правилните хора“.

Администрацията не успя да учреди нито фонд, нито банка, които да финансират дребния предприемач. И фондовете, и банката заразвитие, финансират само партийните партизани и ятаци. А ако няма малък бизнес, невъзможна е модерната икономика. Когато пък няма силен бизнес, невъзможна е социалната държава.

Според мен е много важно да имаме програма за развитието на регионите. Особено важни са Родопите, планинските райони, Странджа и Северозападна България. Партия Републиканци за България скоро ще представи такава национална програма. И тя ще бъде много силна!

Вашата телевизия беше силно опозиционна. Усещахте ли държавен натиск върху нея или върху възможните рекламодатели?

Не съм съгласен с определението „опозиционна“. Би Ай Ти изглеждаше така, защото в България нямаше независими медии. Телевизията беше осъществена моя кауза – за свободата на словото тук. Освен това тя беше медията на 10-те милиона българи, тяхното място, където те се включваха от всяко кътче на света. Такава медия трябваше да направи БНТ, защото тя харчи милиони левове от данъкоплатците. Но всъщност Би Ай телевизия играеше роля на обществена телевизия. И да, тя беше свободна, а не опозиционна, какъвто е терминът в посткомунистическия свят.

Павел Вълнев пред ФАКТИ: Западните инвестиции отидоха при правилните хора

Предумишлени, вдъхновени извън съвестта на репортерите и водещите нападки Би Ай Ти никога не е практикувала. Тя не беше бюро за поръчки. Тя беше медия на демократичния стандарт, винаги отчиташе мнението на засегнатите страни. Би Ай Ти беше многогласна, също като акапелното българско пеене. Не, мен никой не ме е натискал, аз нямам бизнес в България, за да ми го спрат. Но факт е, че реклама нямаше, заради картела на пазара. И въпреки това за краткото време от две години Би Ай Ти стана четвърта по доверие измежду всички телевизии.

Независимите медии ще продължават да са моя кауза. Може би този път с политически инструменти ще мога да се преборя за това.

Мисля, че сега ще е по-лесно, защото и независимите журналисти, отгледани в Би Ай Ти, продължават да са свободни, където и да практикуват. За тях и автоцензурата, другият инструмент на подчинението, е непозната. И няма да сме на 111-то място по свобода, независимо от собствениците на медиите.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 4 Отговор
    у нас вече 31 години върви унищожаването на БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #8, #33

  • 2 пешо

    45 4 Отговор
    на кого се дава правото да притежава медия или тИлИвизия:
    на ПРАВИЛНИТЕ хора или ЧиНГЕТАТА!!!!
    факт!
  • 3 Шопо

    47 5 Отговор
    Нема бизнес,нема пари ! Всичко украднаха ГЕРБерските другари !!!
  • 4 Все

    39 7 Отговор
    милиционери , уши на ДС , алчни интересчии и бояджии за лични облаги - сега "републиканци" ! Кой изобщо вярва на такива елементи , че да ги последва и подкрепя плановете им , бе ?
  • 5 зоро

    27 9 Отговор
    много истина и гладка мисъл. за разлика от тиквата.

    Коментиран от #20

  • 6 гаврош

    36 4 Отговор
    вълнев трябва да направи нова партия.няма работа при цв.

    Коментиран от #97

  • 7 не схванах

    17 3 Отговор
    само защо Вълнев и сие -родни"Републиканци" се отъждествяват с Републиканската партия в САЩ, някакъв филиал си са, що ли!?

    Коментиран от #79

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Русия

    11 24 Отговор
    Докато не се появи партия или движение, което да заяви ясно, че сиромашията и простотията идват от русията и че ще освободи България от рублоядите, няма да има надежда. Всички все претакат зелето, като връщат сока обратно в гнилата каца.
  • 11 Чочо

    12 11 Отговор
    Че кой ще иде в русофилска държава плащаща всяка година данък русия.
    Я къде отиде Румъния по пенсии и заплати..ама там няма руски мекерета
  • 12 Щерю

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Данъкоплатец":

    Това по пощата и онлаин ще е пълна фалшификация.
  • 13 Няма балами

    23 3 Отговор
    Това е продуктово позициониране на партията на Ц. Ц. Който беше вторият във властта доскоро. От такива лидери и партии промяна към по-добро аз не очаквам . Поредната политическа мимикрия
  • 14 6878

    15 2 Отговор
    Ми малка държава с сравнително необразован и ограничен народ лесно се окупира икономически.И тоав колкото да се крадат подарени пари от Европа без за прави голяма впечатление.Т.е. телевизиите и пресата да са твой.тези от запад ги устрова да се гласува в европарламента,да няма бъркотия в държавицата та да вървят едни други общи далавери с които и те се хранят и да изсмукват малкото умни българи, а също и по- работливите.
    Друго не ги интересува.Дали е мафиотска,фашистка или комунистическа държава на яве или КГБ- йска демокрация все едно.
  • 15 Знаещ

    19 3 Отговор
    Мижи да те лажем. Задник!
  • 16 субсидиите

    20 4 Отговор
    Още един лапач, който е решил да се облажи от народните пари чрез партийно-олигархичната система в България!
  • 17 До Факти

    17 4 Отговор
    Колко ви платиха за тая рекламна статия ???

    Коментиран от #54

  • 18 Кой68

    15 2 Отговор
    И ти при "правилния"човек пристана...
  • 19 Ставри

    20 2 Отговор
    Цветанов е за затвора , а не за политик. Щом си с него , всичко което си казал е лъжа и губи смисъл.
    Мисля за политически проект , но се оказва много , изключително трудно да намериш интелигентни принципни и дисциплинирани хора готови да се посветят на нещо такова. Няма желаещи без да има далавера и облаги.
    Тъжно е , затова и засега се отказах.
  • 20 30 г стигат

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "зоро":

    30 години все такива мисли слушаме . И тоя е един от многото засилили се за кокала - на работата лекото и на хляба мекото

    Коментиран от #94

  • 21 Перо

    15 2 Отговор
    Човек само като види втората криминална мутра,от с.Шума,като учредител на тази партия и му става ясно,че партията е заместител на другата провалена такава,на първата мутра. Иначе,чичко Шорош им дърпа конците и на двете партии.
  • 22 Лост

    9 2 Отговор
    Вълнев ти си се хванал за вълната на правилните хора. Те и около 10ноември и след това инвестициите в България отиваха в правилните хора. Ама хората за какво да се хванат?
  • 23 Ха ха

    10 2 Отговор
    Цецко шесте апартамента има пария и тоя тук ми я рекламира!!! Голяма наглост еййй. Дано ба,лъжите са свършили
  • 24 дияна

    2 2 Отговор
    Свободата на словото е основен знак за работеща демокорация, спомням си как във вашата телевизия се чуваха различни гледни и критични точки. Тъжно е че днес няма телевизия като БИТ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Manol

    6 7 Отговор
    Чест прави на господин Вълнев че се впуска в тъжната политическа картинка, трябват ни хора като него които са успели да се докажат на големия бизнес пазар
  • 27 Krasimira

    6 5 Отговор
    Браво на г-н Вълчев че иска да върне на България едно вече забравено нещо наречено свобода на словото
  • 28 Мандатчо

    5 4 Отговор
    Най ми хареса че Републиканци за България не е на Цветанов, нито на никого и има мандатност защото ни омръзна от лидерски партии които се превръщат в ООД-та
  • 29 Красимир

    8 6 Отговор
    Поздравения за идеята която искате да върнете нашите братя от чужбина надявам се тази идея да се осъществи.
  • 30 Дарина

    7 5 Отговор
    До кога младите хора в България ще търсят алтернатива за по-добър живот в чужбина? Надяам се някой да промени нещата и да предостави по-добри условия за живот на нас и нашите родители.Силно вярвам че това сте вие!
  • 31 ДаамаНЕ

    8 1 Отговор
    И тук е важно да се подчертае пазарния принцип на фирмите на въпросния, които на пазарен прнцип перат пари на Доган, Апропо този и брат му бяха пряка връзка на ДПС и ГЕРБ - сега Цв. Цв,

    Коментиран от #74

  • 32 В.В.П.

    7 0 Отговор
    От парите на Европа ,няма смисъл...Окрадоха ги...Нормално е ..50 млд евра..И половин шосе..Счупено..От 9 млн,.хора, Сега са 6,5 в България. И пак няма работа.... Емигрантите ,винаги са били най големия инвеститор в бедни държави...Това не е ново...ГЕРБЕРАСТИТЕ в затвора,всички..,без ГОШИТО марков.Той е за лудница...
  • 33 А бе

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много ми е интересно, този Вълнев ,с какъв капитал е стартирал бизнеса си в САЩ, ???
    Коя банка му се довери ???
    Или схемата е "собственост и запазена марка" на Хунтата.

    Коментиран от #98

  • 34 Петя

    4 3 Отговор
    Коронакризата ясно показа каква финансова инжекция за икономиката ни са българските емигранти. България трябва да се грижи за тях като майка, а не като мащеха и техният глас трябва да бъде чут. Напълно съм съгласна, че е нужно разкриването на повече секции в големите български бастиони на Запад. След като може да се ангажират и платят 7 човека да стоят в секция в село с 80 души, така може да се разкрият секции и за хилядите българи извън страната
  • 35 Кристин

    0 3 Отговор
    Вече 20 години българи гледат как тяхната държава загива и затъва но аз вярвам че това ще спре. Трябват нови хора като вас за оправят това.
  • 36 В.В.П.

    5 0 Отговор
    Гоши Харизана,скоро не се ,изхождал, по важни партийни,надпартийни и стратегически теми...Липсва ми тоя ,десен ,,гъзобилизец ..
  • 37 Генчо

    3 2 Отговор
    Сънародниците ни зад граница не са зарязали семействата си от любов към поничките или бургерите. Голяма част от тях са принудени да работят на няколко места, за да могат да се издържат и да пратят на семействата си пари, а ако решат да се върнат в България, ще се окаже че целият този труд и години са отишли по дяволите, защото стажът им не се зачита. Синът ми е от 8 години в Чикаго и всяка седмица ми се пълнят очите със сълзи, когато ми каже, че не вижда защо да се връща при нас. Радвам се, че най-накрая някой слага на масата тези ръждиви проблеми и ще се моля те да станат реалност

    Коментиран от #45

  • 38 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    ..и тоз си забърса задника с НАС!!!!А то ,,държавата,, я конструираха американците с неолибералната идеология,въплътена в ,,плана РАН?ЪТ

    Коментиран от #39

  • 39 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "ТОЧКАТА":

    хммм...добре де.Разбирам ВИ.
  • 40 Дияна

    1 5 Отговор
    Аз вярвам че г-н Вълнев ще постигне нещо а не да се правят магистрали по 40 години а не както правят сегашните управленци .

    Коментиран от #73

  • 41 Анета

    0 2 Отговор
    Точно така - няма значение дали си християнин, мюсюлманин или евреин. Нужно е национално обединение. Партиите работят за разединена нация - Разделяй и владей. Време е да се действа и вярвам, че това е правилната посока
  • 42 Калина

    1 2 Отговор
    През всички тези години партиите манипулативно ни заблуждаваха със своите успехи и ни убеждаваха какъв прекрасен живот имаме. Но, този път народът, ясно показа, че не иска това управление. Искам да отбележа, че всичките напъни на Борисов, че е „строил магистрали, строил метро, строил детски градини” и така нататък, това са негови и на правителството задължения, а не постижения. Вярвам ,че Цветанов е осъзнал,че до сега беше в заблуда.Мисля да дам шанс на някой нов и доказан с успехите си българин,какъвто е г-н Вълчев !

    Коментиран от #47

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Драгоев

    1 5 Отговор
    Това е най-стабилния политик на новото ни време. Човека има пари иска да остави име след себе си. Стига вече търпяхме тези гладни въшки да стават милионери на наш гръб.

    Коментиран от #48, #51, #72

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Митко

    2 2 Отговор
    Като човек който работи в чужбина вече 6 години искам да се върна надявам се вие да сте хората за промяна .
  • 47 Ти си

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Калина":

    заблудена Калинке а не Цветанов. Физкултурникът никога не се заблуждава, да знаеш. Цветанов допреди една година беше в ГЕРБ. И е бил там 10 години.
    Заблуден бил, хахаха.
  • 48 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Драгоев":

    както има пари!!!!/това ли е най важното?????!!!!/ ЗАЩО ИСКА!!!!от НАС???...да го набия на мъдера....
  • 49 Драгоев

    0 2 Отговор
    До Точката:
    С ти искаш гладните да продължат да цоцат така ли? Това ли е правилно? Аз мисля, че човека има за 5 поколения напред пари и ще даде нещо отколкото фа вземе. Абе все пак си подкрепяй когото искаш. Гладни много

    Коментиран от #60

  • 50 Пепи

    3 2 Отговор
    В момента България има остра нужда от категорична подкрепа на нашите предприятия, задържане на чуждестранните инвеститори и запазване на доверието на предприемачите и потребителит.Ние, заслужаваме достоен живот и имаме право на реален шанс за развитие и успех
  • 51 Ти как го

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Драгоев":

    разбра. че е стабилен? Щото е милионер ли? Или щото е отишъл при Цвинокио?
  • 52 Румен

    2 0 Отговор
    Вълнев , само с крадени пари се прави фирма кат ваща в Чикаго. Има и още, ама няма смисъл да ги казвам. Такава беше и на Илия Павлов “ Мултигруп”Това са крадени пари от народа. Вие сте работници на мафиоти .Перете пари, а и вече напирате за политика. Няма да стане.
  • 53 Драгоев

    1 2 Отговор
    Човек, който е направил нещо за себе си може да направи и за другите. Ако ли за себе си не може ... повечето политици дори семейство не могат да направят.

    Коментиран от #59

  • 54 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "До Факти":

    НЕ са виновни ,,факти,,!!!ю,ТЕ ...оцеляват,и едва ли само парите са ВАЖНИТЕ!!!!!...Даже МОЖЕ ТЕ !!!да са платили!!!!!!...за да може ,,ти,, да ПЛЮЕШ!!!!...МРЪСНА НЕОЛИБЕРАЛНА РАБОТА!!!....И още по мръсна ЩЕ става...
  • 55 До Румен

    1 1 Отговор
    Братле ти куриер на парите ли беше? Многознайко
  • 56 Веселина

    0 3 Отговор
    Аз давам шанс на нови хода с подход да застанат на чело на тази страна смятам че ще направят по добро място за нашите деца.
  • 57 ТОЧКАТА

    4 1 Отговор
    вижте ПОГЛЕДА МУ!!!!Влезте в него!!!!НЕ Е ПОГЛЕДА НА Божков,НАЛИ!!!!.....ПО мръсен и гаден е!!!!!ОНЯ!!!е ЛИЧНОСТ!!!!!МРЪСНА ,ГАДНА,ПРЕСТЪПНА....АМА ЛИЧНОСТ!!!!
  • 58 Михаил

    1 2 Отговор
    До кога ще робуваме на целия свят? Имаме нужда от такъв успял българин навън,който знае колко в трудно да си на чуждо място и знае че няма по мило от родното!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ТОЧКАТА

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Драгоев":

    бе тъпчо ТОЙ,още от СЕГА ИСКА ОЩЕ ДА ВЗЕМА!!!!/макар да има за 5 поколения/...ТИ ГО КАЗВАШ!!!!Да си прочел в статията ....НЕЩО ЗА ДАВАНЕ??????........ОООО БЕДНИ МИ ....ЛЕВСКИ!!!!!ЗНАМ С КАКВО СИ СЕ СБЛЪСКАЛ!!!!!!!!!та си написал в бележника си ,,,...НАРОДЕ????,,,АЗ ЗНАМ!ТОЧКА....Дано разбереш!!!!!
  • 61 група зевзеци

    4 0 Отговор
    Да се чули и видели лев да попадне у "неправилния" човек? Той, "неправилният" ще го спечели с труд, а държавата ще му го вземе.
  • 62 Ангел

    0 2 Отговор
    Имаше страна на времето после дойде мафията а сега е време мафията да падне и да се качи нов лидер с опит в сферата с възможности и идеи!
  • 63 Кристияна

    3 2 Отговор
    Такава промяна е необходима с оглед на това че медийната и гражданската свобода са ограничени, корупцията и организираната
    престъпност се ширят.
  • 64 Шуменеца

    1 2 Отговор
    Много точно казани думи,браво на Вълнев!! Идва време в което в БГ ще се завърнат много хора, дано с наша помощ и подкрепа извадят най накрая България от това блато! Републиканци за България заявяват точно това!

    Коментиран от #75

  • 65 Анадък

    3 0 Отговор
    Крадените пари от физкултурника отидоха там и Цецо сега работи за тоя тук! Анадъмо ?
  • 66 Мария

    0 2 Отговор
    Изкуството за управление на държавата, наречено политика, не е природна даденост,
    а умение, на което трябва да се научат почтени политици като вас и чрез него да оправдаят
    доверието, което българските граждани им гласуват.
  • 67 Антигерб

    5 1 Отговор
    Един и същи трол пише с много имена - дияна, Manol, Krasimira, Мандатчо, Красимир, Дарина, Петя, Кристин, Генчо, Дияна, Анета, Калина, Митко, Румен, Веселина, Михаил и няколко други.

    Е те похватите са на гербаджиите - какво да очакваш от "бивш" председател на герб. Парите били отишли при "правилните хора" - че нали Цв.Цв беше до сега тъкмо от тези правилни хора пък сега вече ще се борели срещу това - както казва шопо "мижи да те лажем".

    Коментиран от #70

  • 68 Пламен

    1 1 Отговор
    На едно високоразвито общество не му трябват нито животни, нито селяните да копаят с лъжици по полето и да се трудят тежко и непродуктивно, нито общи работници да вършат работа. Трябват точно хора като вас.
  • 69 Григор

    1 2 Отговор
    Посочете ми друга българска партия от десния център, която има подобна платформа, която има визия, яснота и перспектива за постигане на добре очертани национални цели!

    Коментиран от #89

  • 70 На 100 %

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "Антигерб":

    си прав, един и същ малоумник с много никове.
  • 71 Жужа

    1 0 Отговор
    Много, много и различни са проблемите в страната и се радвам, че републиканците ги поставят на масата за решаване.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Далавериста

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Дияна":

    Господин Вълнев , ще постигне, дядовия ти ,будала.
  • 74 Знаех си

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "ДаамаНЕ":

    Така и се преполаше ,измамници от рафинираната класа ...якички!
    Нямам, повече въпроси за Вълнев!
    Човека е мъртав за мен!
  • 75 Стига де

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Шуменеца":

    Заявяват, на баба ти килотите!
    Стига се протягал, отивай да си измериш температурата.

    Коментиран от #83

  • 76 Красимир

    2 0 Отговор
    Познавам го лично и то много добре, много е точен и съвестен, дано ЦВ не го омаскари или политиката да го промени
  • 77 Г. Боевски

    1 1 Отговор
    Добре, че са всички коментари с малки имена, че да не си помислим, че статийката е рекламна!!
  • 78 И Василев

    2 0 Отговор
    Стига сме пренебрегвали българите в чужбина нека създадем среда за се върнат
  • 79 Rambler

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "не схванах":

    Не са филиал. Подчинени са.
  • 80 Чихи

    2 0 Отговор
    Харесва ми Павел. Вдъхва ми доверие. Вижда нещата ясно . Чакаме действия скоро! А вие , българи само по гражданство, защо не спрете да храните и не се замислите, с какво можете да допринесете за по-добро бъдеще ...на нашата клета държава!?
  • 81 Popsy

    2 0 Отговор
    Страхотен икономически анализ и много добра идея за името на магистралата, този човек все повече ми се издига в очите, България има нужда от точно такива политици като Вълнев.
  • 82 Juli

    2 0 Отговор
    Господин Вълнев има ясна позиция и виждания за развитие. Харесва ми,че мисли и говори за обединение. Досега всички управляваха, чрез разединение.
  • 83 Шуменеца

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Стига де":

    Подобни коментари са лишени от смисъл за мен! Вникнете малко и анализирайте по дълбоко! 36.5 ми е температурата!
  • 84 писана

    2 0 Отговор
    В България трябва да има здраво мислещи хора като вас.Продължавайте все така.Ние сме с вас!
  • 85 кики

    1 0 Отговор
    Така трябва да мислят всички в България! Прекрасни думи зад които заставам!
  • 86 мацонка

    1 0 Отговор
    САМО ТАКА ПРОМЯНАТА Е СИГУРНА!
  • 87 ИЛИЛИ

    1 0 Отговор
    Добре казано,българите в чужбина ви подкрепяме!
  • 88 саладкиш

    1 1 Отговор
    Гн-Вълнев време е за промяна!Искренно вярвам че нямате корисни цели,защото имате всичко,което един човек иска да постигне.Време е отново да ни накарате а се гордеем,че сме българи!
  • 89 И която има

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Григор":

    за лидер едно нечистоплътно нещо като Цецерон. Не забравяй, че Цецерон до миналата година беше в ГЕРБ втори човек
  • 90 Глей ти

    1 0 Отговор
    От интервюто става ясно, че ЦЦ и сътрудници са наясно с част от проблемите на България. Обаче същият ЦЦ, десет години беше втори в държавата. Не само в ГЕРБ. И видиш ли, сега им просветнало. Ей сега ще решат всички проблеми, които самите те създаваха и подхранваха. И като чета, разбирам, че има хора, които им вярват. Не е истина.
  • 91 Борил

    1 0 Отговор
    Много хора като Вълнев правят бизнес и се развиват успешно в чужбина, нещо което в България вече е рядкост! Браво много силни думи!
  • 92 Алекс

    0 0 Отговор
    Павел Вълнев е доста успял бизнесмен и според мен би могъл да направи много за икономиката на страната. Самият факт, че има преуспял бизес извън страната го прави независим и неподатлив на сегашните утвърдени схеми!
  • 93 Христо

    2 0 Отговор
    Поздравявам господин Павел Вълнев,че този млад човек.преуспял да развие толкова голям бизнес в САЩ.Прави му чест че се хвърля в това развълнувано море в Република България.Защото нещата в България са много тежки (корупция,лубизъм,по всички етажи на днешната власт.Феодалите са превзели абсолютно всичко което може да се граби дори и от мъртвите-няма наяждане в тези лешояди.Но трябва да се започне от някъде да се разгражда тази система от която страдат българския народ.Дано успеят.Елате вижте феодала на общината какво прави.в Доспат.
  • 94 Лол

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "30 г стигат":

    Този, който се е замислил за "кокала" си има много повече от онези, които вече са захапали кокала и не искат да го пуснат...тъй, че не си хаби напразно думите, които не знаеш къде и как да употребиш....абе не си проветрявай устата напразно🤣
  • 95 Людмил

    1 1 Отговор
    г-н Вълнев прави чест,че рискувате да влезнете в политиката в тази смазана страна изядена вече 10 години от мафията на герб.Исторически България не помни такова мащабно разграбване.В България има не малко милионери таино скрити в тихите води на ГЕРБ.Нещата в България много трудно ще се оправят защото мафията е пуснала много дълбоки корени,за да се изкоренят тези корени трябват много тежки машини.УСПЕХ.
  • 96 BangoPehlivan

    2 0 Отговор
    Този Вълнев се подготвя за политиката, и е време за този ход. Въпроса ми е?!?!:
    Виждали ли сте интервю на живо с този плужек? Всички статии са платени и са спуснати. Този Вълнев е полуграмотен макак!
    Да се представя, като успешен бизнесмен е все едно да се представя Пеевски, като най-големият дарител!

    Дано не се вържат хората на тази схема!
  • 97 Бегай да бегаме

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "гаврош":

    Г-н Вълнев, всичко добре, ... но народа казва: "КАЖИ МИ КОИ СА ТИ ПРИЯТЕЛИТЕ ЗА ДА ТИ КАЖА КАКЪВ СИ ТИ!!!"
    А аз ти казвам и предупреждавам...С ЛОШИ ПРИЯТЕЛИ (ЦВИНОКИО) СИ СЕ СЪБРАЛ!!!
  • 98 Кой каквото и да ти разправя...

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "А бе":

    Ами куфарчетата бе брато....началото винаги и най лесно води от куфарчетата....
    Това е добре, но орталъка с ЦВИКИ ...казва всичко....тоя вълньо ОТТЕЧЕ У ряката!!!!
  • 99 Бесни стари пенсии

    0 0 Отговор
    Бизнесмена ай с.и.к.т.ир с приказката за едната ябълка и Рокфелер.;)