Last news in Fakti

2 Януари, 2021 13:02 13 071 56

Борисов се похвали, но не ни съобщи много неща

  • пламен данаилов-
  • коментар-
  • бойко борисов

Пламен Данаилов пред Фрог

 Борисов се похвали, но не ни съобщи много неща - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днес премиерът се похвали, че България ще е една от страните с най-малките дефицити! Това, което обаче икономическият министър, който му е адаш по фамилия, не му каза, и което премиерът не ни съобщи, е че България изостави фискалната дисциплина, която дълги години следваше, което бе може би една от малкото позитивни страни на икономическата политика на България през последното десетилетие.

Кога ако не сега на първия ден от новата година да не се замислим какво ни очаква през така чаканата с надежда за промяна 2021?

И всъщност резултатът, с който премиерът се “хвали” е вследствие на това, че нашата страна оказа най-малка подкрепа на бизнеса и гражданите с лиспата на адекватни действия от страна на икономическия и финансов министър. Но за сметка на това, не се посвени да похарчи 3 милиарда лева за спорен от икономическа гледна точка газопровод, 1 милиард лева за В и К холдинг, 140 милиона лева, за да запише участие в капитала на една българска банка, а и няма да спра да повтарям, че сегашният икономически министър одобри заем от 75 милиона лева от Българска банка за развитие към една колекторска фирма, както редица други заеми към близки до властта фирми за десетки, може би стотици милиони лева.

Също така, е важно да припомним и че, дългът спрямо БВП се е увеличил от 13% през 2009 на близо 30% през 2020 г., като макар все още да е на едно сравнително ниско ниво, наблюдаваме именно ясната тенденцията за изоставянето на поддържаната досега фискална дисциплина.

И както правителството не успя да се справи със здравния проблем от Ковид 19 и здравната криза от пандемията ни връхлетя с „невиждана ярост“, то точно по същия начин изоставянето на фискалната дисциплина може стане причина да ни връхлети икономически проблем с не по-малка „ярост“, последиците, от който да не можем дълги години да преодолеем.

Трябва да припомним, че като се сравняваме с другите страни в ЕС, България е:

- Страната с най-ниски доходи;

- Страната с най-голямо социално неравенство;

- Страната с най-ниски пенсии и обезщетения за хора в неравностойно положение;

- Страната с най-ниска продължителност на живота и с най-висока смъртност;

- Страната на последно място по ниво на дигитализация на икономиката.

И въобще, във всяко едно сравнение сме сред най-изоставащите.

Но постоянното втренчване в миналото не е градивно и позитивно, просто не трябва да забравяме откъде идваме и какво се е случило. Но оттук насетне следва да се фокусираме върху бъдещето! Хубаво е да се учим от грешките, за да можем да постигнем градивна и конструктивна промяна занапред.

Ние сме на прага на нова индустриaлна революция.

В икономическата теория има дебати колко индустриални революции е имало досега, но не това е важното.

Безспорно начинът, по който се развива икономиката и се прави бизнес се променят съществено,

Ние вървим към нов вид икономика.

И както винаги, при всяка една смяна на статуквото има и много печеливши, и много губещи.

Къде ще бъде българската икономика от страната на печелившите или на губещите зависи както от предприемаческия дух, който безспорно има българинът, така и от визията за развитието на българската икономика от страна на правителството.

Бих искал да повдигна няколко ключови теми за размисъл!

- Как ще се възстанови икономиката?

- Справили ли сме се със здравния проблем, породен от корона вирус?

- Как ще се балансира всичко това с основните човешки свободи?

- Справянето с огромното социално неравенство, което е като социална бомба с часовников механизъм за нашата страна.

Една от най-важните теми днес е това е от една страна до колкото я има или пък липсата на съществена подкрепа от страна на правителството за малкия и средния бизнес и проблемът с младежката безработица.

И защо е важно това да е специален фокус върху всички мерки от правителството, защото най-лесното нещо, което може да направи един млад човек, когато не се чувства удовлетворен е да си хване багажа и терминал 1 или терминал 2, с еднопосочен билет.

Губим всички - изразено в числа - средно всеки един работещ допринася за около 40 000 лева годишно за икономиката на България.

И ако си мислим, че 40 000 лв. не е съществена сума, ако умножим 40 000 лв. по 40, колкото е нормалната продължителност на икономическата активност на един човек, и сметнем този резултат за хилядите хора, които всяка година напускат окончателно България, то ние говорим годишно за милиарди лева пропуснати ползи.

В тази връзка специален фокус следва да бъде приобщаването към работата и развитието на необходимите нови умения за работа у младите хора.

В окончателния си вариант бюджетът на държавата за 2021 е предизборен, а не предкризисен или такъв за борба с последствията от икономическата криза. Отново прави впечатление, че поддържаната досега фискална дисциплина е изоставена! Предвижда се значителен дефицит, като само за 2021 г. той ще е в размер на рекордните близо 5 млрд. лева.

В края на периода 2021 – 2023 се предвижда държавният дълг да се увеличи с над 10 млрд. лева, което значи, че със сумите, които подлежат на плащане по падежиращи задължения, общо за периода ще вземем нов дълг от близо 20 млрд. лева. Икономическите мерки за борба с кризата, породена от здравния проблем са основно засегнат с мярката 60 / 40.

Само с мерки за субсидирана заетост, няма да се получи. Трябват решителни действия за подпомагане на микро и малките предприятия, свързани с облекчаване на данъчни и други административни задължения.

В заключение ще добавя, че бюджетът единствено издава желанието на управляващите с цената на нашите пари да си „купят“ изборите, но сметката за това ще я плащаме ние и децата ни в следващите години.

В друг много важен документ - предложеният план за възстановяване, с който да се възползваме от средствата по програмите на ЕС, липсва всякаква амбиция за бързо икономическо догонване. Основно заложените приоритети в този план по-скоро отговарят на критериите ББ - “батко и братко”, познати в нашата икономическа действителност.

Ако говорим за бъдеще, през 2021 г. трябва да се направят решителни стъпки в посока:

- Справяне с икономическата криза и реална помощ за преодоляване на проблемите и трансформация на малкия и средния бизнес, така че той да може да отговори на новите предизвикателства на съвременната икономика;

- Засилване капацитета на здравните заведения, достигане до съвременни методи на лечение, не само в борбата с Ковид 19, но и във всяко здравно направление за поддържане и съхраняване на човешкия живот;

- Повишаване качеството на българското образование на всяко едно ниво, с цел повишаване на конкурентоспособността на българската работна сила;

- Активна политика в посока преодоляване на огромното социално неравенство в страната;

- Голяма част от тези предизвикателства ще бъдат по-лесно и ефективно преодолени, с помощта на цялостна дигитализация на икономиката и развитие на нужните умения за работа в новата среда у хората.

- Подкрепа на българската култура като ефективно средство за справяне с емоционалните и психологически проблеми у хората, породени от пандемията и социалната изолация.

За финал! Надеждата, желанието за промяна, духът и непримиримостта към статуквото да запазим не само сега, днес и утре, а завинаги!

И волята и мечтите ни да живеем добре да бъдат най-добрият коректив на управлението на държавата!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 107 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шопо

    126 12 Отговор
    Психичноболен управлява държавата от 2009 година насам !!! ЛУД !!!

    Коментиран от #17, #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Алиоооо

    69 7 Отговор
    Боли ли ви леко главата, а ушите чувате ли пищене?
    Обърнете се към близката 5G GSM антена и благодарете за това и бъдещите болести, които ви натрисат.

    Коментиран от #6

  • 5 Последния Софиянец

    88 13 Отговор

    До коментар #3 от "Хаджипетковото":

    Аз пък един човек не мога да намеря който да си признае че е гласувал за Тиквата.Моля кажи къде има такива!

    Коментиран от #10

  • 6 Дегенерат

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Алиоооо":

    Щом те боли главата, значи си от нашите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 tost

    80 7 Отговор
    Днес е тъжен ден за българската демокрация, БиБитко не е срязъл и една лента.......... всички демократи (Пасито, Йорданов, ПлЮвенски и другите от бандата на герп) са в траур.
  • 10 Аз гласувах

    20 111 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    и пак ще гласувам за него,защото спря кранчето на червените олигарси. И ако имаме независим съд, трябва да бъдат осъдени. Е затова ревете, защото вече няма кой да ви пълни партийните касички. А имате и да връщате субсидии на държавата.Хайде,почвайте да бълват е отрова,но това е истината.

    Коментиран от #12, #16

  • 11 ЛЛЛ

    66 4 Отговор
    Крайно време е всеки да се замисли за кого гласува. Крайно време е да има персонално виновни, а не държавата да плаща всичко. Крайно време е да има закони, които да се спазват стриктно. Крайно време е да разберем, че трябва да се обединим всички и да няма злоба, завист и лошотия в сърцата ни

    Коментиран от #20

  • 12 ЛЛЛ

    79 11 Отговор

    До коментар #10 от "Аз гласувах":

    И е крайно време да престанем да обвиняваме за щяло и нещяло комунистите, защото тях ги няма от сума ти години, а държавата затъва
  • 13 28.03

    63 6 Отговор
    Да бием шут на бацето към ЦСЗ
  • 14 Политиците ще се учат как се Управлява

    46 3 Отговор
    Държава по 10год, През това време ще Крадът Яко!!! И после бягане на Запад!! Съд затвор, конфискация на пари и имущество, Иначе ще се повтаря театрото.
  • 15 Петьо Петров

    46 13 Отговор
    Дами и господа! Преди да напиша,каквото и да било,искам да подчертая,че това е само лично мнение и не ангажирам никого с него. Болшинството от хората търсят алтернатива. Някои от тях се оповават на поредния спасител.Всички се надяваме да бъдем управлявани разумно от следващите избрани. Поне за себе не смятам,че трябва да бъдем управлявани,а трябва да излъчим такова правителство с лидер,което може да управлява държавата. Нямам доверие на статуквото,с нищо не доказаха,че мислят за Родината ни. Искахме алтернатива,появи се. "Да,България","Изправи се БГ","ИТН" и др. Моят избор е "ИТН" и ще се обоснова накратко. С.Трифонов е доказал се лидер,щом е успял да съхрани по-голямата част от екипа си през годините. Причините да влезе в политиката са неприетите точки от редерендума на който го подкрепиха около 2.5 млн човека. Показва желание да промени нещата,а не да ги обещава като на ромска сватба. Виждам и експертите,които кани в телевизията си,това са наистина професионалисти,а не популисти. Смятам,че преди да помислим за себе си,трябва да си почистим къщичката,само тогава ще бъдем добре. Не можем да искаме държавата да се грижи за нас,защото ние самите сме държавата. Ние избираме,а правилният избор води до правилно разпределение на човешките блага. И ще пропусна нескопосаните опорки за това какъв е Слави,ако имаше нещо нередно в делата му,държавните бухалки отдавна да са му се стоварили. Желая ви да сте здрави и разумни!
    П.П. Нека потоците от жлъч,злоба и минуси м

    Коментиран от #19, #28

  • 16 Яшар

    67 8 Отговор

    До коментар #10 от "Аз гласувах":

    Мда, спря кранчето на червените, но го пусна на кафявите олигарси. И най-вече на себе си. Ма то да беше кранче...то си е цял водопад!

    Коментиран от #23

  • 17 Да така е

    40 6 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    Той Премиера , че е болен ,болен ,
    ами Психиятрите и те болни?
  • 18 Васил

    53 6 Отговор
    Най малък дефицит ама всеки месец взима заеми???
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ох Боже

    7 13 Отговор

    До коментар #11 от "ЛЛЛ":

    Още ли има хора да мислят че от хората зависи нещо. Ама така е като имат бетонни глави и не искат да прогледнат.

    Коментиран от #27

  • 21 Харчи и бягай

    6 6 Отговор
    Това е новото начало, който остане да плаща масрафа...
  • 22 ПЕНСИОНЕР

    14 58 Отговор
    ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА МУ ДАВА! ВЕЛИК Е НАШИЯ БОЙКО! СПАСИ НИ В КРИЗАТА И ОТ ПАНДЕМИЯТА! 50 ЛВ ВСЕКИ МЕСЕЦ? НЕ ПОМНЯ НЯКОЕ ПРАВИТЕЛСТВО ДА НИ Е ДАВАЛО НА НАС ПЕНСИОНЕРИТЕ ТАКИВА ПАРИ, ДАЖЕ КОГАТО ПЕНСИИТЕ БЯХА ПО 150 ЛВ. ПРИ СТАНИШЕВ, А ДА НЕ ГОВОРИМ ПРИ ВИДЕНОВ 3 - 4 , ДОЛАРА - 10 ЛВ?

    Коментиран от #31

  • 23 Кранчето си тече

    29 3 Отговор

    До коментар #16 от "Яшар":

    Буда просто смени посоката на потока.
  • 24 ПЕНКО

    1 12 Отговор
    " И ЕТО , АЗ ПЛЕШИВИЯТ И З П Е Р К Т ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ -ВИ ПРЕДАДОХ КАРТИНАТА НА СТЕЙТ- КАКВОТО -ТАКОВАТО -УКВО " !!!
  • 25 И ТЕ ТАКА

    11 20 Отговор
    ИМАХМЕ 10 МИЛИАРДА РЕЗЕРВ, КОЙТО СЕ ОСВОБОДИ ЩОМ ВЛЯЗАОХМЕ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА! А ЗАЕМИТЕ СА ПАРИ КОИТО СЕ ВЗЕМАТ И СЕ ДАВАТ ЗА ДА СЕ ХАРЧАТ ЗА ДА ЦИРКУЛИРАТ ВЪВ ВЪТРЕШНО ТЪРГОВСКИЯ ОБОРОТ, ЗА ХРАНА, ЛЕКАРСТВА, ДАНЪЦИ, ОТ ТАМ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ, ПАК ХРАНА И ЛЕКАРСТВА....

    Коментиран от #35

  • 26 Тошко

    3 22 Отговор
    Това квадратче публикува само лъжи от "настъпаната жаба" Frogmews!
  • 27 ЛЛЛ

    14 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ох Боже":

    А според теб от кого зависи? От филанкишията ли? Само да седиш и да пърдиш не става. Тате дава, мама меси също не става
  • 28 Тошко до 15

    9 18 Отговор

    До коментар #15 от "Петьо Петров":

    А бе ти дето ни къндардисеаш за Славуцата, не си ли оня Петьо "Еврото" бе???? Кажи си бе!
  • 29 Психиатъра

    31 3 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    Точното определени е:егоцентричен ниско образован крадец управлява РБ вече 11 години!
  • 30 Гал Фон

    33 2 Отговор
    50 милиарда лева от ДДС и данъци невнесени в НАП и заличени завинаги! От изкуствено фалирали фирми прехвърлени като собственост на бедняци! Това е капиталистическата демокрация,не само и единствено българска!
  • 31 Анджело

    41 2 Отговор

    До коментар #22 от "ПЕНСИОНЕР":

    Отиди зимата на Златните с тез 50 лева като германски пенсионер бе богаташ

    Коментиран от #36

  • 32 Гал Фон

    27 4 Отговор
    Не са ви виновни ГЕРБ, Борисов, БСП, Орешарски, НДСВ, ЦарЪТ, СДС, Иван Костов, и.т.н! ВИЕ си го пожелахте това питие горчиво за 85% от населението на татковината ни!
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 38 Отговор
    Толкова РУСОФИЛИСТИЧНА ЖЛЪЧ за премиера на България се изля и се лее, че нямам думи !!!
  • 34 СВЕТОВНИ КРИЗИ

    8 40 Отговор
    КРИЗА Е ДРУГАРИ, КАТО ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ, САМО ЧЕ СЕГА ПЕНСИЯТА Е 300 ЛВ. ПЛЮС ОЩЕ 50 ОТ ББ. ЗАПЛАТАТА 650ЛВ. - МИНИМАЛНИТЕ. А КОЙТО НЯМА РАБОТА МУ ДАВАТ ПО 24 ЛВ. НА ДЕН!!! НЕ 10 ЛВ. НА МЕСЕЦ КАТО ПРИ ЖАН?

    Коментиран от #38

  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 12 Отговор

    До коментар #25 от "И ТЕ ТАКА":

    Парите са стока от хиляда години и като всяка стока си имат ЦЕНА, -това е лихвата. Цената-лихва на която банките отпускат пари на държавите зависи от кредитния им рейтинг. В момента на пример, нито една голяма банка не отпуска пари на Гърция и за това се налага намесата на ЕС и МВФ, за да им се налеят капитали. Когато много банки ти предлагат пари на изгодна цена-лихва, е върховна глупост да не вземеш колкото се може повече и да ги вложиш в икономиката на страната.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ПЕНСИОНЕР

    2 19 Отговор
    КАКВИ ЗЛАТНИ ТЕ ГОНЯТ, БЕ МОМЧЕ? НАЛИ СМЕ УМРЕЛИ ОТ ГЛАД, УЖ? НАЛИ ПЛАЧЕМ, ЧЕ СМЕ БЕДНИ? АКО НЕ ИСКАШ ДА СЕ ЗАРАЗИШ, ДА СТРАДАШ - СЕДНИ СИ НА Д-ТО И МААЙ ЧЕ КИИ!
  • 38 МИ КЪ

    3 22 Отговор

    До коментар #34 от "СВЕТОВНИ КРИЗИ":

    ЗА ТОВА ЛИ ЖАН И БСП ГИ ИЗГОНИХА С ШУТОВЕ?

    Коментиран от #39

  • 39 ЛЛЛ

    35 1 Отговор

    До коментар #38 от "МИ КЪ":

    Знаеш ли истинската причина за падане на правителството на Жан Виденов? Не е лошо да разбереш
  • 40 Стойко

    29 3 Отговор
    Съд за главатаря на тежката организирана престъпност в България--известния в публичните среди като Буда от картончето му на доносник на ДС и в мутренските среди просто като тиквата! Васил Божков скоро ще му конфискува всичко заграбено и върне на народа!
  • 41 Наблюдател

    29 6 Отговор
    Скромно са забравени и едни 3 милиарда за остаряла с-ма самолети 8 на брой в "графата данък спокоствие" за лицето Б.Борисов....
  • 42 Бай Курти

    4 33 Отговор
    Сто пъти предпочитам да гласувам за Борисов ,отколкото за другарките Нинова и Манолова, другаря Радев ,Иванов и сие.Не ми се работи пак за 5 долара и да чакам светлото комунистическо бъдеще.Кой разбрал ,разбрал.

    Коментиран от #46

  • 43 505

    0 3 Отговор
    От гледна точка на Стъкмистиката , тази новина е напълно възможна.
  • 44 Бацил

    18 1 Отговор
    Бойко тиквата е боклук.Очаква го Карлуково и затвор.
  • 45 Боко

    1 17 Отговор
    Е велик
  • 46 Лелееее

    13 0 Отговор

    До коментар #42 от "Бай Курти":

    Колко си невеж
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Subaru STI

    9 0 Отговор
    Само Божков може да въведе нормални отношения и да разбие мафиотския модел на управление на държавата. Да не забравяме, че за 30 г. само той изнесе доказателства за гигантската корупция в администрацията. Преди 7 месеца той посочи 10 принципа за нормално управление, с които ще изведе страната наред. В нормалните държави няма такъв премиер и главен прокурор - некомпетентни и нагли, поставили се над закона благодарение на откраднатите от нацията милиарди и подкрепата от чужди държави. Да не забравяме, че Васил Божков е единствения, който изрече думи на покаяние за 30 г. Всички останали са купени от Борисов с нашите пари! Искаме ли безобразията да продължават, защото един безумец е подкрепян от американското и немското посолство?!
  • 49 Митко

    3 5 Отговор
    А,Бойко какъв е?Червените камери се нароиха в най различни партии(включително и ДПС) и смучат народа до ден днешен.Защо нямаме закон за лустрацията,защото всеки втори българин е доносник и комунист!Понял товариш!?!?!?
  • 50 Анонимен

    0 2 Отговор
    А бай ви тошо колко милирди дефицид остави. Що не си признаете. А и пусна в разпродажна 1986 коли от стара загора, а народа чакаше с години или е лъжа. А също пусна и апартаменти. А хората имаха пари и без кредит след 1944,но не им разрешили, а кога 1986 и днес се изкупуват за една година работещи строители на запад, а при тошове с 15 години. Монетата има две страни. Кой си бе ок при живково, ок си е и след 1989.бъдете живи и здрави. Кой е имал 100 лева, а днес 2, разлика няма поне за мен. Или човек се разпростира според чергата си, и с 2 лева. Васко черепа. Не само той е ограбен, а много са, и васко, парите са наши, а не твои. Оставиха ни десните комунисти без работа, масово бе и почнаха, кой наркотик, кой еврофутбол, хазарт, да се спасят от мъката, от безпаричието, кой наркотика кой проститутки, защото държавата бе затворена и никъде не можеше да работиш при десните, както и при живково, без връзки, или трябваше да си на младини, някоя красавица, за да пруспееш и ако директор, дъдия, бе ти поискал и не му бутнеш, те гонеха от работа, а днес, кой дава има всичко.
  • 51 До 46 Лелее

    0 3 Отговор
    46 Лелееее
    100ОТГОВОР
    До коментар #42 от "Бай Курти":

    Колко си невеж ##########
    ######
    Или си червено ме ке ре или си твърде млад(а) ,че не знаеш на какво са способни другарите.И запомни от мен.На изборите пак ще духате супата.
  • 52 Българин

    3 1 Отговор
    Всички поддръжници на мутропитека тиквоний са утайката и тинята на България. Всички тези лумпени са на хранилка при тиквата и не са допринесли нищо за развитието на българската икономика.
  • 53 Бай Курти

    1 2 Отговор
    Всички,които искат да върнат пак другарите на власт са некадърници и храненици на партията майка БКП. Научени да смучат кръвта на народа и сега когато се налага да работят, квичат на умряло.
  • 54 ОССО

    3 0 Отговор
    Новогодишното поздравление на президента и върховен главнокомандващ на ВС на РБ генерал майор Румен Радев ясно очерта цялостната обстановка в България за изминалата 2020 г.и трасира насоките за развитие през Новата година.
    Могат да се направят следните изводи:
    1.Протестите против корумпираното управление на правителството на ГЕРБ и съдружие от "патриоти" и ДПС, под закрилата на Гешевата прокуратура сложиха началото на краят на една престъпна шайка. Те обединиха различни политически, социални, етнически и коренно несъвместими идеологически физически и юридически лица. Общата цел бе Промяна!
    2.Несправянето на Правителството с кризата Коронавирус усили усещането в бошенството българи, че е необходимо ново политическо лидерство за кардинала реформа в здравната система на страната.
    3.Излизането от цялостната институциална криза е избори през март с преобладаващо машинно гласуване. По този начин ще се отнеме възможността на ГЕРБ и Пеевски със силата на откраднатите от народа ни пари да си напазарят изборна победа.
    4.На изборите трябва да има широко обединение на всички политически партии и граждански организации за да не се даде възможност на ГЕРБ да бъде отново във власта. Само по този начин ще се осъществят лозунгите "Мутри вън" и "Борисов, позор, оставка и затвор!
  • 55 Непростак

    3 0 Отговор
    Аз съм гласувал някога за тези простаци от ГЕРБ, но за сега не се вижда читава партия или да е поне от грамотни хора.
  • 56 Мранчо

    0 0 Отговор
    Хора/Деца/Жени/ --> България наистина е на последно място по много неща... --> но колкото повече го повтаряте толкова по смешно е...
    България е назад над около 50 години от други европейски държави... В последните години България дърпа напред.... но просто разликата с европа ще си остане завинаги... защото и европа дърпа... но поне намаляме разликата това е добре... за разумно мислещите... в София заплати по 1500лв стояха незаети ! Преди короната... сега незнам.... а да не говорим че с усилия и с образование се качваш още по нагоре..