Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 20:30 4 280 80

Осъдиха България заради език на омразата. Български съдилища си бяха затворили очите

  • волен сидеров-
  • атака

България не ни е виновна, виновна е средата, разрешила безнаказано всичко това

Осъдиха България заради език на омразата. Български съдилища си бяха затворили очите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съдът в Страсбург осъди България по две дела срещу Волен Сидеров заради негови изказвания с антисемитски и антиромски характер. Фактът, че български съдилища ги бяха счели за приемливи, за пореден път опозори България.

На 16 февруари тази година Европейският съд за правата на човека в Страсбург обяви решението си по две дела - „Бехар и Гутман срещу България“ и „Будинова и Чапразов срещу България“ - в полза на жалбоподателите. И двете дела са срещу Волен Сидеров заради негови речи, изказвания и откъси в книгите му „Бумерангът на злото“ и „Властта на Мамона“, които изразяват системна антисемитска и антиромска позиция.

И двете дела преди това са били решени в полза на Волен Сидеров от български съдилища - Софийския районен съд, Софийския градски съд и Върховния касационен съд. Решението на Европейския съд за правата на човека идва 15 години след подаването на жалбата на първа инстанция в България. Ето за какво става дума.

18 физически лица и 66 организации подават на 23.01.2006 година жалба в СРС срещу Волен Сидеров, който в различни медии, в речи на митинги и в Парламента като народен представител системно напада различни малцинства. Когато жалбата влиза в съда, тя е разделена на осем дела - отделно се разглеждат нападките му срещу евреи, роми, турци, арменци, чужденци, хомосексуални и други.

Цитатите, приложени в жалбата, са добре познати на българската общественост, защото оттогава насам те продължават да звучат и от устата на други политици на подобни места. На първа инстанция тогава само делото за дискриминация срещу турците се увенчава с успех, но на втора и то се решава в полза на Сидеров. Продължават през годините само две дела - за дискриминация срещу еврейската общност и срещу ромската общност.

Българските съдилища са отхвърлили исковете

Исковете на засегнатите първоначално са били отхвърлени от СГС през 2009 година с мотивите, че целта на изявленията на Сидеров не е била да създаде враждебна, обидна или застрашителна среда за малцинствата, нито че е бил в състояние да повлияе на аудиторията. За да бъде нарушен законът, нападките трябвало да се отправени към конкретни лица.

Българският съд като цяло определя изявленията на Сидеров като „легитимен дебат по общественозначими въпроси“. Пак е добре да се припомни, че тези нападки звучат в ефир, на живо по митинги, те са в пресата и в книгите на Сидеров. Интересно какво, според българския съд, може да повлияе повече...

Ето само три от въпросните цитати на Сидеров, а приложените в жалбите са над 30:

- Откъс от „Бумерангът на злото“, издадена през 2002 година: „ ...Тогава се ражда зародишът на голямата измама, наречена „Холокост“- версията, че в пещите на хитлеровите концлагери са убити с газ и изгорени 6 000 000 евреи.“

- Откъс от предаването „Атака“, разпространено и в интернет на 4.05.2005 година: „В същото време цели цигански квартали не само, че не си плащат тока, ами бият инкасаторите, нападат полицейски коли, които отиват да въдворят ред, и трошат всичко около себе си, съсипват магазини, ограбват хора и не им се прави нищо.“

- На предизборен митинг в Бургас през 2005 година Сидеров казва: „Педерасти, цигани, турци, иностранци, евреи и всякакви други вече няма да има в българския парламент“.

„През 2006-та областните етнически съвети бяха много силни и активни“, казва днес Катрин Гутман, която е един от многото жалбоподатели, а днес в много по-камерен състав дочака справедливост от Европейския съд за правата на човека. „Другите един по един се отказваха да продължат, загубиха вяра, а и обществото се промени. Езикът на омразата стана все по-силен и отказът на българския съд да го порицае ги обезкуражи“. Накрая остават само представителите на еврейската и на ромската общност.

Жалбите до Европейския съд за правата на човека в Страсбург заради отказа на българските съдилища на три инстанции да признаят факта на дискриминация, е подадена на 22.04.2013 година. След осем години решението на съда става прецедент не само за българските съдилища в този род дела, но и за практиката на съда в Страсбург.

„За първи път Европейският съд за правата на човека намира, че езикът на омразата нарушава правото на личен живот на засегнатите лица, защото това е дискриминация, в подобни дела досега се установяваше фактът на дискриминация и дотук“, обяснява адвокат Адела Пачаунова от БХК. В подобни дела се подхожда много внимателно, като съдът се съобразява и с правото на изразяване. Надявам се, че това решение ще повлияе и на българските съдилища в следващи подобни случаи, а може би и на практиката на ЕСПЧ“.

Още висящи дела срещу България

В момента в Съда в Страсбург има две висящи дела от подобен характер срещу България. След първоначална осъдителна присъда на Районния съд в Бургас, ВКС отменя санкцията срещу Валери Симеонов за думите му, произнесени от трибуната на Народното събрание: „Част от ромите са се превърнали в „нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да полагат труд, детски за деца, които играят с прасетата на улицата и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки“.

Другото подобно дело, което също чака решение от ЕСПЧ в Страсбург, е срещу журналиста Мартин Карбовски заради едно цяло предаване, очернящо известен гей активист. Все още на фаза българско правосъдие са делата срещу Валери Симеонов за грубото му изказване срещу майките на деца с увреждания, както и срещу вицепремиера Красимир Каракачанов за обидни квалификации срещу ромите по време на инцидента в село Войводиново. Делата бавно се движат тук и „засега нищо не е в наша полза“, обобщава адвокат Качаунова. Допустимото им развитие е насочено пак към Европейския съд в Страсбург.

„Родена съм и съм израсла в Пловдив, който е много особен град - етническата му толерантност не е просто добър израз, тя е факт. Никога в живота си не съм била дискриминирана заради еврейския си произход, а историите, които ми е разказвал баща ми от своето детство, говорят именно за това добро етническо съжителство. Когато Волен Сидеров водеше своята кампания, еврейската общност в града беше много развълнувана и огорчена, имахме подкрепата на всички“, казва Катрин Гутман.

Точно от Пловдив тръгва акцията за спасяване на българските евреи през 1943. Пловдивският митрополит Кирил застава на релсите на гара Пловдив и заявява, че „този влак няма да тръгне“. Днес от многобройното тогава еврейско население в града са останали да живеят около 3 000 души. Само преди два месеца си отиде 101-годишната Ивет Анави, автор на редица книги за еврейския принос в историята на града. Ако тази забележителна жена не дочака решението на ЕСПЧ, то останалите членове на еврейската общност го приветстват.

"България не ни е виновна"

„Лошото е, че това е много закъсняло лекарство за нашето общество - казва Катрин Гутман - това, което говореше Волен Сидеров преди доста години и което остана ненаказано, се превърна в норма за говорене и на други политици. И продължава.“

Спечелените дела срещу България за антиеврейските и антиромските нападки на Волен Сидеров нямат финансова санкция. Само морална. Така са решили жалбоподателите. „България не ни е виновна - казва Катрин Гутман. Виновна е средата, разрешила безнаказано всичко това.“


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    44 25 Отговор
    А кой ще осъди гербавите Тролове които изсипаха помия върху бедното ромско момче убито от Фандъкова?

    Коментиран от #3, #12, #14

  • 2 мдда

    23 47 Отговор
    е заради ей тоя папуняк и манипулатор на общественото мнение.. НИКОГА ПОВЕЧЕ АТАКА!!

    Коментиран от #64

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ха сега

    54 9 Отговор
    Който е неудобен, става подсъдим по едни или друга измислена причина. Същият този човек, още в началото на пандемията, каза, че с тази пандемия ще убият вярата на човека и това се случва. Помислете.

    Коментиран от #51

  • 5 ифандиев

    48 5 Отговор
    "антисемитски"...хмм, не съм чул Волен да говори против палестинците - истинските наследници на античните евреи.

    Коментиран от #19

  • 6 анатоли антонов

    36 5 Отговор
    За циганите и евреите като за мъртъвците:или добро или нищо.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СНЕЖКО

    1 12 Отговор
    Кой ще плати моралните щети които са по_скъпи от финансовите!!!!защо НА ЕКРАНА на телевизия алфа защо има знамето на дъгата???
  • 10 НОВО ПЕТ

    12 4 Отговор
    СЪДИИТЕ ДА ПЛАТЯТ ОТ ДЖОБА СИ....
  • 11 Хасан

    7 33 Отговор
    всички заедно да кажем: НЕ НА ХОМОФОБИЯТА!

    Коментиран от #13, #17

  • 12 О МAЙН ДЖИЗAC

    1 13 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Осинови го посмъртно!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Само

    4 4 Отговор
    Гей филми по нова тв И алфа тв и бтв!!!💄
  • 16 О О О Я

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "да питам":

    Те са му клиентите!!!
  • 17 ДА ЖИВЕЕ

    3 9 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Снежко и тв алфа ЩЕ пуска ГЕЙ филми!!!👠💄⛲
  • 18 Пловдив

    19 18 Отговор
    Пак ние ще плащаме, с нашите пари, заради някакъв психично болен олигофрен! Крайно време е цялата тази сган(политици, прокурори, съдии, милиционери и т. н.) да отговаря персонално, за своите действия и бездействия!!!

    Коментиран от #36, #49

  • 19 Добре

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "ифандиев":

    , че на са чели Иван Вазов - "Жидов гроб" - че голяма беля -)) Пък и в другите му произведения-))

    Коментиран от #21

  • 20 НеЕС

    39 2 Отговор
    И какво излиза, за да не те съдят, трябва да мълчиш, търпиш, и лъжеш като приказваш.
    Та то през соца бе в пъти по-добре. В ЕС съм в пъти по-потиснат и мачкан-аз не съм нито гей, циганин, или евреин и трябва постоянно да мирувам и кротувам когато ми се качват на главата. Е, защо, като съм нормален бял човек, на овца ли трябва да ме превърнат?
  • 21 Иван Вазов

    16 3 Отговор

    До коментар #19 от "Добре":

    Жидов гроб
    " Издайство, измяна позорна
    пропусна врага в крепостта
    и Царевец як след упорна
    отбрана потъна в кръвта.

    Бранители храбри паднaха
    под турския мстителен нож,
    палатите царски пламнаха,
    огряха зловещата нощ.

    На утрешний ден пред пашата
    евреин се мръсен яви,
    цалуна му рабски полата
    и с вид горделив заяви:

    – Преславний войводо, сполучих
    услуга да сторя на вас:
    аз портата таз нощ отключих
    и Царевец в твойта е власт.

    Паша милостиви: награда!
    – А, ти ли бе хитрия жид?
    Велика награда се пада
    на подвига твой бележит.

    Без теб тез гявури корави
    не бих ги тъй лесно сломил,
    пред техните зидове здрави
    свят много йощ бих потрошил.

    За туй якоглавство земята
    с телата им мръсни покрих;
    сега и на Юда отплата
    достойна да дам аз реших.

    И викна на двама войника:
    – Убийте туй куче сега! –
    Изви се ханджар над мръсника,
    отфръкна глава от снага."
  • 22 българина

    32 4 Отговор
    всички сме зад този език, който е истинския. другото е лицемерие. не знам. не знам евреин или израел да са застанали зад геноцид от турците! а той не е по малък от холокоста. 15 в са ни докарали до 300 000 ! не няма грешка описано е в османски данъчни списъци! от 2.5 млн до 300 хил! така че хич не ми пука за юдеите

    Коментиран от #34, #50, #52, #63

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 питам се

    10 3 Отговор
    2005 2006 - че няма ли давностни срокове.
    Кви са тия глупости.
    това бяха силните години на атака.
    Нищо оттогава не се промени освен че волен стана златен пръст
  • 25 БПФ

    31 0 Отговор
    А кога т.нар. "съд" ще вземе отношение относно издевателствата на т.нар. "роми" - защото това, което е казал Сидеров е очевидна истина !!! Или трябва да търпим тия зверове да ни тероризират и да не смеем дори да се оплачем? Или убийствата, издевателствата, грабежите са по-незначителни престъпления от т.нар. "език на омразата"? Значи да кажеш, че бандитите безчинстват, било омраза - само защото са от определен етнос?

    Разбирате ли сега колко прави са руснаците, като отказват да се съобразяват с т.нар. "съд" в Страсбург? Тия изрoди в тоя "съд" въобще наясно ли са какво правят любимците им в България с беззащитни хора?
  • 26 Антонио

    27 1 Отговор
    Явно по всичко личи, че съдът в Страстбург е собственост на Сорос ! Жална и майка на Европа. Да спасиме поне България

    Коментиран от #33

  • 27 БПФ

    32 3 Отговор
    Само да напомня решението на т.нар. "съд" по казусът Баталова воденица от 2012-а:
    Ставаше дума за едно от 38 те незаконни гета в София, застроено в чужд имот, "съдът" не само че не позволи България да приложи законите си, но и - въпреки че на седем места с не толкова дългото решение призна, че гетото е незаконно, отсече, че то не може да бъде премахнато, само защото обитателите му са от въпросният етнос.
    Така де факто "съдът" посегна на най-важния принцип в една правова държава - за равнопоставеността на всички граждани пред закона - обявявайки, че той не важи за така наречените "роми" !!! САМО заради това България трябваше да предизвика страшен международен скандал - и да заведе дела лично срещу всеки представител на съответния съдебен състав за насаждане на дискриминация, която мисля, че е очевидна.
    Отделно в обосновката т.нар. "съд" упорито определяше самонастанилите се като "роми", а ищците като "нероми" - т.е. освен че налага недопустимо етническо разделение в нарушение на равенството на гражданите пред закона, но и фактически обяви "ромите" за държавноопределяш етнос - а нас, Българите обяви за "нероми" в собствената ни страна !!!

    Що за съд е тоя, който брутално гази точно тия най-висши и основополагащи принципи на правото, които трябва да защитава? След като реши, че "ромите" имат право да заграбват безнаказано частни имоти на Българи, утре ще постанови, че имат право и да ни убиват безнаказано и ние трябва да търпим, защото дори да си защи

    Коментиран от #32, #45

  • 28 Терминатор

    2 15 Отговор
    Ненормалник плащай си глобите
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Iviviv

    18 5 Отговор
    Щи се окаже че Сидеров е най добрия политик за България и най мразения от соросоидни свят.
  • 31 Диоген

    12 1 Отговор
    Във Филма ,,Ад на колела" трети сезон,произведен 2013 година от нашите ,,нови задокеански братя" се казва следното: ,,Този е българин.Ще те ограби докато мигнеш".
  • 32 Кремена

    24 4 Отговор

    До коментар #27 от "БПФ":

    Вие описахте цялата истина. Води се целенасочено геноцит срещу българското население в собствената ни страна.Волен е един от малкото, които назовават нещата със собствените им имена затова е и толкова атакуван.

    Коментиран от #40

  • 33 Кремена

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Антонио":

    Как?
  • 34 Ами браво

    4 10 Отговор

    До коментар #22 от "българина":

    От 200 Хил до 300 Хил за един век доста са ви разплодили
  • 35 Колективна безотговорност

    4 12 Отговор
    Съдиите, затворили очите си при тези присъди, не са анонимни! До кога всички ще плащаме за издънките на Сидеров, Борисов, Цветанов и мн други "герои". Отговорноста е лична, персонална - както при съдията, така и на извършителя! А това няма да е последна присъда за която всички ще платим. Тепърва Арабаджиеви, и Божков, знайни и незнайни ще осъдят държавата. До кога народът ще плаща идиотиите на сульо и пульо?
  • 36 Бегай !

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Пловдив":

    Какво точно ти ще плащаш бе,въшльо ? Една стотинка данък не си дал на тая държава !

    Коментиран от #42

  • 37 Вера

    19 4 Отговор
    От всичките цитати не намерих нито една неистина, това ярко показва този Съд в Страсбург какъв фарс е.
  • 38 Лили

    14 3 Отговор
    В България държава НЯМА .Волен е постъпил правилно .Всеки да съди България в Страсбург и да не се залъгва с родолюбие докато го мачкат търсете си правата хора !
  • 39 БХК вън

    18 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 18 физически лица и 66 организации подават на 23.01.2006 година жалба в СРС срещу Волен Сидеров
    ************
    Лелеее, та това си е чист заговор...от сега ви казвам,че България няма да се оправи скоро.
  • 40 Тапата

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Кремена":

    Истинста Госпожо, е моята, твоята и тази на всички останали, затова не си присвоявайте правото Вие да определяте кое е истина и кое не е!
  • 41 Зорница

    20 2 Отговор
    На мен ми е чудно, защо Български съдилища са си затворили очите за постоянния език на омразата от Дойче Веле към българите.
  • 42 Да ти кажа

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Бегай !":

    Въшльо е синът на тази, която те е родила.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ПКП ПКП

    3 1 Отговор
    ПКП ПКП
  • 45 Кремена

    14 4 Отговор

    До коментар #27 от "БПФ":

    Вие описахте цялата истина. Води се целенасочено геноцит срещу българското население в собствената ни страна.Волен е един от малкото, които назовават нещата със собствените им имена затова е и толкова атакуван.
  • 46 Дядо на 66

    20 4 Отговор
    Тоя са го осъдили за това,че казал на всеослушание неща, които другите шест милиона българи си мислят.
    Това е всичко друго,но не и демокрация. Да ти ... и ес ...
  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 2 Отговор
    Въпреки, че Народното Събрание на България определи комунизма като ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ, то ЕВРЕЙСКИЯТ културен дом в София продължава и до ден днешен да носи името на КОМУНИСТА-ТЕРОРИСТ ЕМИЛ ШЕКЕРДЖИЙСКИ и дори организират паметни годишнини на "ГЕРОЯ".
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Къщата с високия комин

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пловдив":

    Какво плащаш бе, мухльо? Сорос ви е уредил и платил предателстата спрямо българите, но тежко ви когато колелото се завърти.
  • 50 Пашшол.........!

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "българина":

    Я виж, с колко милиона намаля населението на страната, през последните 30 години, заради вулгарския геноцид. Нещо забравяш за чумата, върлувала в Европа през втората половина на 14 век и загробила половината от населението и.
  • 51 Та ти и вяра ли

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ха сега":

    Имаш,колко пъти си ходил в църква?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Асен Милев

    11 2 Отговор
    Вече не може да се изразяваш свободно.
    Това, което за “Брюксел” е “език на омразата”, за мен може да е самата истина.
  • 54 Катя

    18 0 Отговор
    Не виждам нещо лошо да е казал. Аз не съм толкова крайна, но колкото повече напъват да ставаме либерални, толкова повече хора, като мен ще стават консервативни.
    Честно казано не съм го слушала много внимателно Сидеров, няма значение на кого налагат подобни наказания. Не може Европа да ни налага как ще говорим и да им плащаме, ако преценят, че не се изразяваме достатъчно вежливо. Няма да стане!!
  • 55 Божилов

    0 2 Отговор
    искам всяка събота на тортата черешката при мамАаа
  • 56 ай де бе

    15 0 Отговор
    Още едно доказателство че в България има истинска свобода на словото за разлика от западната част на еврогейският съюз!
  • 57 Гуня адвокатина

    14 2 Отговор
    Цитираните изказвания на Волен Сидеров и Валери Симеонов,са абсолютно точни.
  • 58 групен фюрер

    9 2 Отговор
    Чакам да се появи майн фюрер.
  • 59 Айхман

    10 1 Отговор
    Ще дойде време този съд в тоя си вид в Страсбург да бъде закрит и Страсбург да се върне на Германия.
  • 60 Гуня адвокатина

    13 0 Отговор
    Според историка от Оксфорд проф. Норман Дейвис, жертвите евреи са
    650 000 повечето починали от изтощение.Така,че Сидеров е прав.
  • 61 оня с коня

    5 4 Отговор
    ДВ си е чисто Българска Медия МАСКИРАЛА СЕ като Немска,финансирана определено от Противници на Властта.И да каже Велето му с Веле- Ако Българските Съдилища бяха осъдили Волен за думите му ,нямаше ли пък с още по-настървени викове да скочат в Негова защита и да платят Завеждането на Дела пак в Страсбург за "ПОТЪПКВАНЕ НА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО" от Управляващите?Да,ама тоя номер с "Двойния Дикиш" че както и да постъпи Властта - се е у Чувала вече НЕ ВЪРВИ!
  • 62 тхйт

    4 10 Отговор
    Волен Сидеров е комунист (ляв фашист), привърженик на Русия. Този човек няма нищо общо с НАЦИОНАЛИЗМА.

    Коментиран от #66

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Жюри

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "мдда":

    А турските ви слуги на Анадола, Местан и Доган ? Кога ?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 златното пръстче

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "тхйт":

    Видяхме го що за патриот е. Преди избори лъжат, на следващите избори пак излизат със същите лъжи, вземат ни наистина за много глупави, а и сме, след като пак гласуваме за тях
  • 67 Бачо Киро

    8 3 Отговор
    Ха... Че Сидеров е малоумник го знае всеки, но що не съдят него, ми България? Иначе цитатите са си тамън. Как точно цитати от книжка им пречат да живеят? Как книжката, дето са я чели 5 човека им нарушава правото на личен живот? Някой ги бие по главите с тая книга ли, що ли... Кое не е вярно? За патладжаните? За холокоста пък какво подскачат? Щом може да изкарат закон в Германия, който забранява да разследваш, значи работата не е чиста. С годините изкараха жертвите повече отколкото общия брой евреи, които са живели в Европа... То всяко нещо с мярка трябва да е...
  • 68 Той Нетаняху обяви

    8 0 Отговор
    Европейския международен съд за антисемитски, след като започнаха процедура срещу Израел,тя техната работа е ясна.Ние ако си измислим една думичка ,например "антибългаризъм",трябва да ги съдим за период от 5000хил години,открадната истороя,геноцид ,демоцид и т. н.
  • 69 Шико

    5 0 Отговор
    Самоопределящите се като евреи, защо не се замислят, дали корените им са еврейски? Може пък да им дойде прозрение.
  • 70 Ето го

    5 0 Отговор
    Тя работата ясна.Евр.межд съд ги разследва за престъпления срещу Палестина,ама това било "ааантисемитизъм",видиш ли .И смениха прокурорката с нектв чехъл и край,няма престъпления.

  • 71 Колкото до пещите

    3 0 Отговор
    Има филми и доста книги за тази историика и дори вьединия фил,който е заснет от ЕВРЕИН,показват,че в Аушвиц има ПЛУВЕН БАСЕЙН-външен,който не показват на посетителите.За камерите също показват как директора на Аушвиц казва,че шахтите на покрива на камерите са направени след идването на руснаците и тн и тн.
  • 72 другарят

    8 0 Отговор
    Абсолютно по същите причини " Системна анти-руска позиция".. може да бъде осъдена и нацистката медия дойче веле, която е продължител на учението на Гьобелс!
  • 73 случаен

    5 0 Отговор
    а тез дискриминираните що не земат вече да се интегрират да работят да си платят данъци ,ток,вода,а тез дет ги защитават,да поемат издръжката им докат се интегрират,и няма да ги мразим
  • 74 Петър

    9 0 Отговор
    Тази статия показва нагледно, че няма смисъл да гласуваш, след като НПО-тата така или иначе управляват държавата, без да е гласувал нито един български гражданин за тях.
    И това ако е демокрация, аз сигурно съм трамвай.
  • 75 1357

    4 1 Отговор
    Прочетете "ИСТИНАТА за СЪДБАТА на ЕВРЕИТЕ през ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА"-автор ЮРГЕН ГРАФ,изд.ЖАР ПТИЦА,2003 г., преводач Аспарух ЕТЦЕЛ. Всичко си идва на мястото. Прочетете "ГЕНОЦИДЪТ и ХОЛОКОСТЪТ над БЪЛГАРИТЕ извършен от:ЮДЕИ, ТУРЦИ, ГЪРЦИ, РУСНАЦИ/пак евреи/,СЪРБИ/Комунисти, Масони, Богоборци, Глобалисти, Ционисти/-изд.АРАТЕБ,2006 г.;автор ГЕОРГИ ВОЙНОВ. след тези две книги може да проумеете кое е истина и кое е лъжа.Гледайте истината в очите ,а лъжата пренебрегвайте.Предателят на България и Българския народ Бойко Методиев Борисов ви заблуждава във всичко и ни продаде без пари на тъпите сащ и нашия враг Турция .Мислете! Има дата 04.04.2021 г.
  • 76 мнение

    5 1 Отговор
    Не забравяйте ,че евреин отваря за пари непристъпната крепост ЦАРЕВЕЦ и предава на сеч българите от турците.Не забравяйте кой поруга тялото на Цар Борис III, след като спаси 53 000 евреи /цифрата 47 000 е невярна ,както всичко при евреите/ от Хитлер-поругаха го ЕВРЕИ и престъпниците Г. Димитров, масона Васил Коларов и безродници /фалшивите партизани/от български произход.Такава Черна Неблагодарност ,имат винаги евреи,комунисти/Бойко Борисов е комунист от 19 годишна възраст,та до сега;не е хвърлил членската си карта и редовно плаща чл. внос-това е за сведение на соросоидчетата от Герб ОП НФСВ ВОЛЯ/.Всичко се знае и не се правете че не сте осведомени.
  • 77 Турчин

    3 5 Отговор
    България влезе в ЕС през задната врата за да се попречи на Русия да има влияние на балканите. Но България от само себе си е пълна с противоречия страна. Много партий се "хранят" от омразата и конфронтацията. България протестира,че Румъния не пуска бесарабските българи да си получат документите за българско гражданство.Но същата България отказва входни визи за български граждани живеещи в Турция, също така и отказва визи за потомците на изселници от България да посетят родните краища на родителите си и да видят роднините живеещи в България. Така,че няма нищо ново под небосвода. Но фактът,че от време на време се намесва Европа е положително.
  • 78 Смрад

    3 4 Отговор
    Да плаща от джоба си, белия пор - кумеца на Боко.
  • 79 Разум

    5 0 Отговор
    Вижте, дадем ли привилегия на ци.ганите да живеят без пари резултата ще е заменянето на Българското население с циг.анско навсякъде където стъпят те.

    Кажете ми един район в България, където цига.ните да се го подобрили с присъствието си?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.