Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Март, 2022 15:04 8 591 89

Заговорници ли са Путин и Зеленски?

  • владимир путин-
  • владимир зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • европа-
  • нато

Може би президентът на Русия е най-великият стратег, а украинският му колега - най-великият актьор

Заговорници ли са Путин и Зеленски? - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Диана СТОЯНОВА, Фейсбук

Още новини от Украйна

Зеленски може и да блъфира НАТО и ЕС, но може и никога да не е бил против Путин. Може би Зеленски е най-добрият актьор, Путин най-великият стратег, а двамата взети заедно да пишат световната история.

Гледайки какво се случва (поне от промените в законите на двете страни, относно износ и обработка на зърно, метали и т.н отпреди година) и анализирайки ползите и загубите от тази война, то постигнатото само говори за плануваното. Тази война е била тактически отлично планирана преди да речем 3-4 години, изпълнена с хирургическа точност и осъществена с парите и ресурса на ЕС и НАТО, без те самите да го осъзнават.

Какво постигнаха дотук ли?

Русия и Украйна съвместно създадоха световна инфлация, вдигнаха цените на горивата и газа, на метала и металните изделия, на зърното и житото (преди войната бяха достъпни и евтини, тепърва ще бъдат скъп и трудно достъпен лукс). По много хитър начин, Путин отърва Русия от чуждите банки (тази своя мечта, дори и Хитлер не е успял да осъществи, защото реално тя го проваля и събаря), накара ги да си тръгнат по собствена воля, което предполага, че и да искат не биха могли да се върнат.

Русия започна сама да печата парите си, колкото иска и колкото им трябват. Практически заработи системата и с виртуална Рубла. Путин издаде указ, с който наложи всички разплащания за руски стоки да бъдат само и единствено в рубли. На практика Путин опрости всички потребителски, ипотечни, малки фирмени кредити, отпуснати от чуждестранни банки на руските граждани на стойност до 10 000 000 рубли на калпак.

Е, как да не го подкрепя народът му след това.

Така с чужди пари направи народа си по-богат и без да му се налага да връща кредити цял живот. За обслужване на кредитите (теглени от едрия бизнес) на сумите над 10 000 000, отваря сметка на името на кредитодателя (без да се изисква съгласие на кредитора) в Руската народна банка - така си напълни и хазната. Така хем кредитите се обслужват, хем парите си остават в полза на Русия. Върна си всички руски акции без пари.

Прочиства неонацистите, които са финансирани от USA. Показа и разруши част от Американските биолаборатории, наблояващи повече от 154 в цял свят, чрез които се предполага, че USA извършва геноцид над човечеството. Върна им "заразените участници в експериментите" (предимно затворници, които бяха пуснати от затворите, разбягали се из цяла Европа) като писмо без обратна разписка.

Тепърва виждаме началото на края на американският долар, изобщо като валута. И Путин и Зеленски целенасочено и супер последователно действат за унищожението на долара, на американското правителство, разпада на НАТО и ЕС (свали с факти доверието в тях и показа истинското им лице-двуличие и двоен стандарт). Така спечели симпатии и подкрепа от страните (без значение от религията им), които са били унищожавани и ограбвани от USA, чрез НАТО.

Направи част от руското население (така наречените украински емигранти) европейци, без да им се налага членство в ЕС и НАТО, като по този начин ще превземе в дългосрочен план цяла Европа, и то директно отвътре. Тепърва ще се разширява и територията на Руската федерация.

Доскоро мислех, че света се разцепи на две, за Русия или за Украйна, но реално е обединен. Без значение за кой си, на коя от двете страни симпатизираш или помагаш, все подкрепяш с позицията си единен славянски народ.

Така или иначе от тази война в момента икономически отвсякъде печелят и Путин, и Зеленски, и техните съюзници. Ще се окажат по-умни и последователни от всички европейски и американски "умници" и "вождове" взети накуп....

Загубите за Русия и Украйна се изразяват в малък процент човешки фактор - убити цивилни граждани и военни, което е неизбежно по време на война, но сравнена с която и да е друга война са нищожен процент загуба.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 219 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анкета

    154 45 Отговор
    Колко от българите биха воювали срещу Русия. Да червено Не зелено

    Коментиран от #5, #8, #12

  • 3 asd

    35 79 Отговор
    "Руски войник прегази с танк краката на командващ офицер в знак на протест срещу ужасяващите загуби сред неговите другари.
    Командирът на 37-ма отделна гвардейска мотострелкова бригада полковник Юрий Медведев беше прегазен от танк на собственото си подразделение след многобройни жертви в Украйна."
  • 4 Другарко, ти си л-да ма,

    67 31 Отговор
    въри пий една билка и ни избави от простотиите си !
  • 5 Некоректен

    24 3 Отговор

    До коментар #2 от "Анкета":

    Въпрос
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Коя е

    44 2 Отговор
    авторката на публикацията?

    Коментиран от #47

  • 10 ха ха

    44 22 Отговор
    Факти, следващата стъпка е да публикувате писнията на пациенти в Карлуково, нали?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да му мислят КРАВАРИТЕ !

    68 20 Отговор
    Всичко което правят против Русия , ще се върне отгоре им , като бумеранг !
  • 14 Извън Земен

    44 26 Отговор
    Ей на това викам аз ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА !! Чак накрая дори е умаловажил смъ-рта на хилядите убити деца ! Не били много …. Боже думи нямам

    Коментиран от #32, #35

  • 15 Падате и се разпадате, бе !

    49 8 Отговор
    Неслучайно една жена беше казала: По-добре дъщеря проститутка, отколкото син - журналист !

    Коментиран от #19

  • 16 Хаха

    11 3 Отговор
    Хахахахахахахахахаахахахахх
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Олеее

    9 20 Отговор
    И путлерчето е йерувимче.
    Малей, Малей...
  • 19 Тая дето го е казала това , да не е ?

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Падате и се разпадате, бе !":

    Оная от ЕС ?????
  • 20 Анонимен

    20 10 Отговор
    "Русия и Украйна съвместно създадоха световна инфлация," Глупости на кубчета! А кой "печаташе" долари и евра като след война по време на КОВИД-а!? Русия и Украйна или едни други "демократични" институции?!
  • 21 Колю

    38 2 Отговор
    Ама аз отдавна разправях че са се наговорили) Сега от целия свят на Зеленски му пращат пари, много пари във валута а той още иска, Путин благодарение на санкциите се доби с всичко от горенаписаното а всички суровини и ресурси скочиха до тавана, само плюсове за Путин и минуси за Европа при това че той никакви особени санкции не е налагал, само вчера каза че европа ще плаща в рубли, така че тея ако са се наговорили голям кяр ще изкарат)

    Коментиран от #77

  • 22 Реалист

    45 10 Отговор
    Доста разумна хипотеза, заслужава да се обмисли.
    Спомнете си как Бил Гейтс купуваше масово земеделска земя в Щатите преди около година, а Русия и Украйна държат заедно 50% от износа на зърно.
    Освен това не прилича на истинска война, освен в информационното пространство и дезинформацията.
  • 23 Славянин

    31 8 Отговор
    Има логика Дано да е така!
  • 24 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    40 9 Отговор
    НАЙ НА КРАЯ ЕДИНСТВЕНИЯ И ТОЧЕН АНАЛИЗ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ!!БРАЯО НА АВТОРА!!А НАЩИ ГЛУПАЦИ ДА НЕ ГИ ИЗБРОЯВАМ ОБИКАКАЛЯТ СТУДИЯТА И ВИКАТ ПУТИН АГРЕСОР!!ДРУГАТА ПООЛВИМА ГЛУПАЦИ ВИКАТ ТАКА ИМ СЕ ПАДА НА УКРАИМЦИТЕ!!!ЖОРЖ ГАНЧЕВ БЕШЕ ПРАВ БОГ ДА ГО ПРОСТИ....НИЕ СМЕ МАЛЪК НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА ПРОСТ НАРОД!!
  • 25 Гост

    12 30 Отговор
    Изключително постижение дори за вмирисана путинофилска утка. На тая в главата ѝ само вкиснала тор има...
  • 26 Наблюдател

    29 9 Отговор
    Фашистите от ЕС и ФАШ , си направиха харакири !
  • 27 Емил

    16 13 Отговор
    Вярно, ама не съвсем! Путин и Зеленски са евреи и пионки на САЩ (ръководена от евреи). Комбинацията е вярна, ама Русия и Украйна (както и цяла Европа) са губещи - печели само САЩ и Израел!!! Също като ВСВ!
  • 28 безпартиен

    35 2 Отговор
    Кой има полза?Вижте само акциите на кои американски компании се вдигнаха след началото на войната?Вижте кои са собствениците на "Газпром" за когото няма спиране на газ за Европа!Вижте кои са собствениците на банките останали да оперират в Русия с ЕС и света!И още много такива "противници" на войните!
  • 29 Трън

    41 0 Отговор
    Абе не знам дали са се наговорили, ама ни върнаха в 1 клас. Скоро ще усетим резултата от това.
  • 30 Ако това излезе истина

    34 2 Отговор
    а няма причина да не излезе, Зеленски наистина се изявява като актьор, то ни чакат много много интересни времена. И както винаги на грешната страна уви.
  • 31 Гаглей

    10 16 Отговор
    Коя е авторката на статията или поне кажете какво взима и от кой. Искам и аз!
  • 32 Реалист

    41 10 Отговор

    До коментар #14 от "Извън Земен":

    "Хилядите убити деца" е дезинформация. По данните на ООН за 20 март (около 1 месец война) има 850 загинали цивилни. Украйна е 6 пъти по-голяма от БГ, т.е. тази цифра е под 140 души за БГ. Това е цифра, която БГ губеше от ковида за денонощие.
    Официално има десетки свалени самолети и хеликоптери, но нито една снимка. Сърбите свалиха един и веднаг аго снимаха.
  • 33 5577

    20 8 Отговор
    И Путин и Зеленски трепят Украинския народ. Това е война между САЩ и Русия. Пък Украйна е изкупителна жертва. Европа трябва да договори коридори през които да изведат хората, защото те са в капан.
  • 34 Наркос

    31 12 Отговор
    Интересното е как всеки ден някой успява да напише по-голяма глупост от вчерашната.

    Подозирам, че точно това е имал впредвид Анщайн с теорията за безграничието на глупостта.
  • 35 Грульо

    39 13 Отговор

    До коментар #14 от "Извън Земен":

    Що бе, САЩ като убиха 500 хиляди деца в Ирак, и даже казаха, че си заслужавало целта, да не би да беше конспирация.

    Коментиран от #41

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Иванушка  🇷🇺

    30 11 Отговор
    Пълни фантазии относно договорките и конспирации, но факт е че Светът какъвто го познаваме се счупи. А Светът изцяло обслужваше интересите и работеше за САЩ.
  • 38 asd

    7 11 Отговор
    "Коментар на Диана СТОЯНОВА, Фейсбук"

    Ами то си е доказано, че поне 80% от фейсшитърите са по-иво-христов!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гост

    12 9 Отговор

    До коментар #35 от "Грульо":

    500 милиона деца избиха там.
  • 42 1234

    15 1 Отговор
    В момента рашаните масово си правят банкови сметки в Узбекистан и Армения,има в момента допълнителни полети до там предния месец е най голямото теглене на пари от граждани няколко трилиона рубли са изтеглени и са прехвърлени в тия две държави
  • 43 Изумен

    13 16 Отговор
    Илюзии на фен на Путин.
  • 44 Ивчо

    27 5 Отговор
    Майтап няма, ако се разберът двамата да използват наивните европейци и американци и да продължат театъра война, всичко което са продавали евтино до сега ще бъде в пъти по скъпо а това са една камара пари, щото всичко което ни заобикаля, даже храната се произвежда с тяхни ресурси, всичко!!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 адаша

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "Коя е":

    Тя не знае. И къде е не знае.
  • 48 Боби

    3 10 Отговор
    Абе Беров не спря да говориш глупотевини от времето на Велко Вълканов.
  • 49 Европа

    24 8 Отговор
    Мислех си го но не можех да го напиша много е абсурдно но има желязна логика в действията им. Зеленския е добър актьор. Стратегически жертви в името на големия план. ЮВЕЛИРНО ако е истина
  • 50 Даммм

    15 21 Отговор
    Тази статия е поредното доказателство колко са болни мозъците на путинофилите!!!
    Загубата на животите на деца, бременни жени и старци , за авторката са приемливи загуби?!?!?’
  • 51 д-р Косев

    18 12 Отговор
    Машаллах, отдавна не бях попадла на такава висока концентрация на тъпизми.
  • 52 Miko

    19 11 Отговор
    По-голяма простотия не бях чел😂😂😂😂
  • 53 Гръч

    11 1 Отговор
    В крайна сметка умират други
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Госあ

    11 8 Отговор
    100% играят за новия световен ред. Войничката, санкциите и всичко е договорено с цел да сринат сегашния порядък по света. Шваб им е главния идеолог.
  • 56 Въпрос

    14 11 Отговор
    Коя по дяволите е Дияна Стоянова, та трябва да ни натрапвате фейсбук брътвежите и?
  • 57 Няма такова безумие

    9 13 Отговор
    Тая явно не е с всичкия си! Но се чудя Факти как може да публикуват това, не знам как да го нарека,...Тая е за затвор, но по-добре руски.
  • 58 Взимаш

    21 5 Отговор
    То нас ако ни нападнат , дане мислите че нато или ес или сащ ще ни помогнат с нещо????? То даже няма да се противим,защото нямаме с какво да се бием.. най много хляб и мед да ги посрещаме хората :)
  • 59 Селянин

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много хора не само руснаци ами и чуждинци сезаселват в Русия Наплива от българия е голям /Путин каза « всеки руснак миллионер»и го направи/ Народа е много доволен магазините пълни джобовете пълни Само в турция до сега са заминали около 40 000 руснака на почивка до края на живота си
  • 60 Женска интуиция

    7 8 Отговор
    Права е. Като знам какви боклуци са и тези и онези...
  • 61 В.В.П.

    5 14 Отговор
    Има нещо..От месец казвам ,че е фейк..Начина на водене на битката ..Пълен . кенеф..Киев не го барат.Разделя се Осраина.Путин ,е пропаднал мужик. Хехехе..
  • 62 Търновец

    25 9 Отговор
    Смятам че Зеленски трябвa да бъде съден от военен трибунал – още в самото начало на военните действия той трябваше да евaкуира цивилнoто население на гpадовете – и cам Путин го призова – Украински снайперисти използувaт населени жилищни сгради, a на цивилните е заповядано да пpавят коктейли Молотов – aз гледах на “….” как цивилни Украинки пpавят коктейли Молотов – как няма да има жеpтви? Зеленски, Кличко и други любимци на Виkи Нюланд използувaт цивилнoто население на гpадовете за да останат на власт. Ako Украинa няма пари – трябваше Зеленски да се обади на Международния Чеpвен Кръcт и ООН – и те да оргaнизирaт евакуацията в Западна Украйна на цивилнoто население. Украинa се упрaвлява от Виkи Нюланд – пионките Зеленски и Кличко се държаха крайно предизвикателно c Русия и веднага след като Русите реагираха Северен Поток 2 биде спрян, a цените скочиха, за радост на няколко банкери от USA. А ЕС вече плаща на Зеленски и дава оръжие, и вече се говори за план Маршал за Украинa – поне 100 млр. Евро – и в кого ще отидат?

    Коментиран от #65

  • 63 Навалний

    9 9 Отговор
    Колко си проста, моме Диана!
  • 64 Урюрвкос

    2 9 Отговор
    кръв с пари не се измива, кръв се измива само с кръв
  • 65 Навалний

    6 14 Отговор

    До коментар #62 от "Търновец":

    Най простите мъже са обитатели на Търново! И са все военни?

    Коментиран от #70

  • 66 Диана Стоянова

    13 6 Отговор
    Страхотна Гледна точка.Супер!
  • 67 Тоалетна хартия

    22 9 Отговор
    Още в началото на войната писах, че България не трябва да взема страна в конфликта. Украйна и Русия ще се залюбят отново, но да му мислят тия, които бяха срещу Русия..... Балшой театър!!! Ако Русия реши, ще изръвни Украйна за 1 ден....Защо Путин се мота....??!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Wow

    8 3 Отговор
    To good to be true! Само липсва как е вербуван Байдън да се получи а ролята му колко и на двамата братушки.
  • 70 Търновец

    7 4 Отговор

    До коментар #65 от "Навалний":

    А къде обитават тарикати и душегубци – дето дърпат конците на Украина?
  • 71 Тоалетна хартия

    20 5 Отговор

    До коментар #68 от "това":

    Не защитавам написаното от тази жена......но!!!!!Американците сами си взрифиха кулите близнаци за да започбат и опрадваят всички последвали войни!!!!! А тез войни си бяха истински грабежи над народите! Всичко за пари. Що мислиш,че и Русия не може да врътне подобен номер???!! Колко тайни договори стават явни след десетилетия.
  • 72 Баба Станка с танка

    21 8 Отговор
    Уникална статия! Направо съм във възторг ! Това е много интересна гледна точка, подплатена с абсолютни факти и желязна логика. Поздравления за авторката!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Кака ПЕНА от Герена

    9 5 Отговор
    500 хиляди деца .Бе Ти на колко ракии си в момента.Сигурно ги знаеш по имена.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Интересно за тъпанари,

    4 10 Отговор
    иначе пълни измислици.
  • 77 ANIMAL

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Колю":

    Така си е!

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 СС086

    5 1 Отговор
    Интересна гледна точка. Малко утопична, наивна, изчистена откъм здрав реализъм, но интересна. Всеки има мнение, от вас зависи кое ще приемете и кое не.

    Коментиран от #81

  • 80 Комон Сенс

    6 1 Отговор
    Да, от руска гледна точка конфликтът до момента е сериозен успех - финансово-икономически, вътрешнополитически, геополитически и локално (от гледна точка на Луганск, Донецк, Крим и Азов).
    Ако този успешен цикъл бъде завършен Русия ще довърши трансфомацията си от маргинална, разпадаща се и локализирана бивша суперсила в актуалната трета суперсила на планетата.
    А защо Запада подклажда този полезен за Русия конфликт и зашо реагира НЕадекватно по дефиниця е въпрос за 1 милион $$

    ПС. Дамата бърка значението на думата "тактика". Всъщност иска да каже "стратегия." Също така тероията й за Зеленски звучи като фанкатстика, но към 60% от констатациите й =са верни.
  • 81 нищо де

    4 0 Отговор

    До коментар #79 от "СС086":

    И ти не си наясно със значенията думите наивна и утопична.
    Гледната й точка е фикция. Защото няма доказателства за нещата които говори.
    Но за иконоимическите резултати е напълно права.
  • 82 Опит за интелектуален бълвоч

    3 7 Отговор
    путин е на крачка от реално обвинение като военнопрестъпник и Хага е готова да го приеме. Дамата със сигурност не чувала за пакта Рибентроп - Молотов в онези времена на информационно затъмнение. Сега преместването на човек от стая в стая се фиксира дигитално, т.е. няма нищо скрито. Търсенето на логика в действията на болен 70 годишен рускоавторитарен човек е повърхностен прочит на медийни "мохабети"

    Коментиран от #83

  • 83 А питам

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "Опит за интелектуален бълвоч":

    Дамата незнам дали е чувала за пакта Рибентроп - Молотов, но аз съм. И кво толкова за него??
  • 84 юйюфафа

    0 3 Отговор
    Г-жа Дияна Стоянова,иска да бъде най великият трол в България,а се превръща в путинска мишка...
  • 85 все не разбрал

    0 3 Отговор
    По- глупава идея не съм срещал
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ядосан

    0 0 Отговор
    Интересно интересно много интересно модераторът тенденциозно изтрива някои изказвания имам един въпрос към същият Защо не се изтриват някои мнения и контра отговори с обиден текст а се оставят да се четат от аудиторията бъдете коректни мили модератори ако сте стриктни относно това да няма обиди Изтрийте и онези които са точно такива които се четат масово от народа модератори бъдете честни и си вършете работата подобаващо
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.