Last news in Fakti

8 Май, 2022 13:00 10 113 177

Ройтерс: Путин предупреждава за Деня на страшния съд на 9-ти май

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • 9 май

Изправен пред лицето на дълбоката западна изолация, надвиснала над Русия след началото на инвазията в Украйна на 24-ти февруари, Путин ще говори на Червения площад преди парада на войски, танкове и ракети

Ройтерс: Путин предупреждава за Деня на страшния съд на 9-ти май - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предупреждение към Запада за "деня на страшния съд" ще изпрати на 9-ти май руския президент Владимир Путин. На тази дата Кремъл отбелязва един от най-големите си празници - Денят на победата. Путин ще води тържествата по случай 77-мата годишнина от победата на Съветския съюз над нацистка Германия и ще размаха огромната огнева мощ на Русия, докато нейните сили се бият в Украйна и то вече два месеца.

Изправен пред лицето на дълбоката западна изолация, надвиснала над Русия след началото на инвазията в Украйна на 24-ти февруари, Путин ще говори на Червения площд преди парада на войски, танкове и ракети.

Полет над катедралата Свети Василий ще включва свръхзвукови изтребители, стратегически бомбардировачи Ту-160 и, за първи път от 2010 г., команден самолет Ил-80, наречен самолетът на "Страшният съд", който ще превозва висшия състав на Русия в случай на ядрена война. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Русия, пишат от агенция "Ройтерс".

При подобен сценария Ил-80 е проектиран да се превърне в команден център за руския президент. Пълен е с технологии, но контретни подробности около летателния апарат продъвлжават да са руска държавна тайна.

9-ти май в контекста на войната в Украйна ще бъде важен ден. Причините за това не са малко, а една от тях се дължи на това, че Путин многократно е оприличавал случващото се в Украйна в момента с предизвикателствата, пред които е бил изправен Съветския съюз по времето на Втората световна война. Един от мотивите за започваненто на "специалната военна операция", както се нарича войната от Кремъл, е именно "денацификацията на Украйна".

"Опитът за успокояване на агресора в навечерието на Великата отечествена война се оказа грешка, която струваше скъпо на нашия народ. Няма да направим такава грешка втори път, нямаме право“, каза Путин на 24 февруари.

Путин разглежда войната в Украйна като битка за защита на рускоговорящите там от преследване от нацисти и за предпазване от това, което той нарича заплахата на САЩ за Русия, породена от разширяването на НАТО. Украйна и Западът отхвърлят твърдението за фашизма, определят го като глупост и обвиняват Путин във воденето на "непредизвикана агресивна война".

Съветският съюз загуби 27 милиона души по време на Втората световна война, повече от която и да е друга страна, а Путин през последните години критикува това, което Москва вижда като опити на Запад да преразгледа историята на войната, за да омаловажи съветската победа.

Освен поражението на френския император Наполеон Бонапарт през 1812 г., поражението на нацистка Германия е най-почитаният военен триумф на руснаците, въпреки че и двете катастрофални нашествия от запад оставиха Русия дълбоко чувствителна по отношение на нейните граници.

И така войната в Украйна ще хвърли голяма сянка върху честванията на Деня на победата тази година. Руската инвазия доведе до хиляди жертви и накара близо 10 милиона да напуснат домовете си. Войната остави Русия в хватката на строги западни санкции и породи опасения от по-широка конфронтация между Русия и Съединените щати - най-големите ядрени сили в света.

Кремъл посочва, че на 9-ти май ще има грандиозен спектакъл. 11 хил. войници ще маршируват на Ччервения площад заедно с военна техника, но конфликтът в Украйна на практика разкри слабости във въоръжените сили на Русия. Кремъл се размина с блицгрик и бърза победа, а уската икономика - силно притисната от санкциите на запада, е свита до най-лошите си размери от годините след разпада на Съветския съюз.

Преди по-малко от две десетилетия президентът на САЩ Джордж Буш се присъедини към Путин за тържествата на 9 май в Москва. Тази година западен лидер не беше поканен.

Преди 9 май из Москва и западните столици се завъртяха спекулации, че Путин подготвя някакво специално изявление за Украйна, може би направо обявяване на война или дори национална мобилизация. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли тези предложения в сряда, описвайки ги като "глупости". ФрогНюз държи да припомни обаче, че като глупости бяха определени и предупрежденията за началото на руска инвазия в Украйна през първите месеци на тази година.

Кремъл не отговори на искания за коментар какво може да каже Путин в речта си, която ще бъде произнесена от трибуната на Червения площад пред Мавзолея на Владимир Ленин.

Превод и редакция: Джесика ВЪЛЧЕВА, Фрогнюз


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 73 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 MGewehr

    68 169 Отговор
    Запада няма да предупреждава джуджето-невръстеник и крепостници, просто ще действа!

    Коментиран от #99

  • 4 гост

    40 76 Отговор
    Гомнишар!
  • 5 Да...

    140 68 Отговор
    Нека им покаже Путин на евроджендърите на какво е способен. Стига са се вдъхновява ли от собствените си глупости.

    Коментиран от #123, #173

  • 6 Едно е сигурно

    157 63 Отговор
    НАТО не е в състояние вече да спре Русия. Други ще са вече "господарите" на Света. А ние ......пак сме от губещата страна и ще плащаме за чужди "грешки"!

    Коментиран от #20, #44

  • 7 РУ.КА ДЪРЖАВНА ТАЙНА😂😂😂

    53 12 Отговор
    САМОЛЕТА(......)Е ДЪРЖАВНА ТАЙНА НО СЕ ЗНАЕ ЧЕ В НЕГО Е КОМАНДВАНЕТО ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ И ....ПУ.ИН😂😂😂
  • 8 В.В.П.

    104 32 Отговор
    На 9 ти,Путин ще присъедини Донецк и Луганск къмРф.Който иска да обявява война.Ако му стиска..Джо понякога се изказва неподготвен..
  • 9 Doni Brasko

    74 132 Отговор
    Русия без ядрения си арсенал е едно нищо. Въпреки това не бива да се вярва на нито една дума на Путлер. Той доказа, че е неуравновесен и болен човек.

    Коментиран от #54, #144

  • 10 Кралския ВВС

    41 115 Отговор
    Славния братски англосакски народ пак ще спасява света от фашяги и комуняги руската въшлясала управляваща върхушка

    Коментиран от #59, #95

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пффф

    46 83 Отговор
    Самолет за висшия състав на Русия в случай на ядрена война?!?!?!А за обикновенният руснак кво?Уран ли?Това за сетен път доказва колко му пука на това психясало нещо за редовия руски гражданин.За останалия свят да не говорим.Час по-скоро трябва някой да го прати при Хитлер тоя късокракия.

    Коментиран от #55, #73

  • 13 Сатана Z

    97 26 Отговор
    Горката Джесика от нацисткото издание Фрог нюз издаван от доносникът на ДС Огнян Стефанов но вече служител на чужди господари и служби.
    Поредната нацистка пропаганда на Български срещу Русия.

    Z
  • 14 ВГПК

    115 22 Отговор
    Путин от 20г. повтаряше едно и също нещо и непрекъснато призоваваше зап.Европа и особено СА Щ да не манипулират Укр. и за други неща, но всички се подхилкваха нагло. В крайна сметка съумяха да предизвикат този конфликт(т.е. изнесоха го извън техните територии) и сега само хвърлят добре горящи дърва в огъня, а Путин им е виновен за всичко. Гжордж Фридман отдавна говори за активиране на фронт Черно/Балтийско море срещу РФ.
  • 15 Българка

    41 118 Отговор
    Това изчадие адово няма право да празнува 9-ти май Ден на победата. В днешни дни той е руския Хитлер. Парадоксално е Хитлер да празнува 9-ти май. Очаквам и края на Путлер да е като на нациския оригинал

    Коментиран от #22, #71

  • 16 Ехааа

    92 25 Отговор
    Кравария е пред фалит .......краварите негодуват и се бонтуват !
    Деменцията не знае какво да прави !
  • 17 no name no face no number

    72 27 Отговор
    С Днëм Победь! Братць!
  • 18 Една жена

    36 75 Отговор
    Путин от бункера ли ще води парада?

    Коментиран от #30

  • 19 Мдааа Дааа

    84 24 Отговор
    ""С Нато и фащ да се приключва, че да се успокои светът най- после!"...............
    в частност и с укрофашагите също трябва да се приключва!!!

    Да.... Това е решението, но това е тежко злокачествено образование и трябва сериозно оперативно лечение и.... и доктор Путин вече започна ампутацията!!!!

    Коментиран от #167

  • 20 Doni Brasko

    23 47 Отговор

    До коментар #6 от "Едно е сигурно":

    Това звездите ли ти го говорят? Пий си хапчетата никой досега не е победил сам половината свят.
  • 21 СЛАВА РУСИЯ !

    80 34 Отговор
    СЛАВА НА ПУТИН !
    СЛАВА, ВЕЧНА СЛАВА !!!!!
  • 22 RNM/РСМ

    46 10 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    А ти се образовай малко преди да пишеш каквото и да е . Запада е бяло пухкаво зайче, нали?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Не го чухте пък сега олеле...

    101 23 Отговор
    Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите....
    Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме с вредата от мусаката и джендър стремленията.

    Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос – щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.
    И защо трябва тогава да се правим на идиoти и да търсим вината единствено и само в Пyтин? Вината е преди всичко в нас, европейците, защото позволихме на Украйна да не изпълни Минските споразумения. И в резултат на това днес страда цяла Европа.....
    Петко Добрев – анализатор
  • 25 😂......

    34 68 Отговор
    Най новата модерна руска техника ли???..😂, видяхме я колко струва при реални бойни действия, колко струват прехвалените руски войни...ами лай..на, бива ги само за паради и крадене, страшен съд...за какво бълнува късия, нали за три часа щеше да е в Берлин.

    Коментиран от #34

  • 26 НКВД V

    88 21 Отговор
    Дори Немците във Фашистка Германия не са парадирали със зверствата,които са извършвали ,както го прави квази нацистка Украйна .Те дори стигнаха да там да държат за заложници собствените си граждани,което никога не се е случвало в Хитлерова Германия.Срещу това ЗЛО сме изправени всички ние,защото то вече е и в България.
  • 27 пиночет

    31 60 Отговор
    На 9 маѝ джуджето-смачканяк ще каже,че обича убиѝствата!
  • 28 ха ха

    20 47 Отговор
    Ех, тази Кабаева обърка света... Жужи дава фира - около него все нацисти, религиозна мистика и страшни съдилища. Ама, чак пък толкова страшен да е съдът в Хага...
  • 29 1234

    28 59 Отговор
    Три месеца пияните рашани водят война с някъв завод без успех,падат като мухи,дезертират към западна осрайна,
  • 30 Хи хи хи !

    64 20 Отговор

    До коментар #18 от "Една жена":

    То в бункера е заврян ЗЕЛЕНИЯ
    НАРКОМАН ! И от там прави шоу а Краварите му носят от белото , да смърка !
  • 31 Българин

    29 54 Отговор
    Най-добре е психопата Путин са говори пред мародерите награбили домакинска техника и женско бельо от украинските домове!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 касата

    31 57 Отговор
    По голям смотаняк от Путин,историята не помни!
  • 34 А ако бяха тея хубостници

    67 14 Отговор

    До коментар #25 от "😂......":

    Ами представяте ли си ако в специалната операция вместо руснаци бяха американци, а руснаците имат средства, но не искат, тогава Окрайна щеше да е само лунен пейзаж и то само с хуманитарни оръжия...както до сега тея миротворци употребяваха... ядpени бомби в Япония, БОВ Haпaлм(Naпалм) във Виетнам, обеднен ypан в Сърбия, Ирак, Либия и колко ли други хуманитарни ОМП и способи по целият свят, където са плъзнали!!!!
    На тоя фон руснаците пасти да ядат и са божи кравички ... и за това една от целите на руснаците е да пазят населението, иначе щеха да правят като янките лунен пеизаж!!!!

    Коментиран от #60

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Иванушка  🇷🇺

    24 45 Отговор
    "....но конфликтът в Украйна на практика разкри слабости във въоръжените сили на Русия..." - абсолютно вярно и е ПОЗОР олигарсите и ВоФката да си купуват яхти и "лодчици" за Милиарди долари, а руския солдат да се бие с вехти ботуши, Калашник образец 1974г, Ръждав флот от 1945г и книжен тефтер с карта на Украйна наследен от дядо му.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Истината

    25 54 Отговор
    Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!

    Коментиран от #47

  • 39 коолс

    23 45 Отговор
    На 9 маѝ ще кажат,че джуджето е скопено!
  • 40 Чук и Гек

    21 9 Отговор
    Руснаците ще минат към партизанска война, както в 1812 и 1941 година! Какво ще правите тогава? Няма кораб за потапяне, няма танк за джавелините! Само хищни орки нападащи от тайгата без да спазват международната конвенция?! А ресурсите са там!!!
  • 41 ПроУест

    22 43 Отговор
    Този ако продължава с групостите ще изтрием руската култура и народ от лицето на земята. Трябва му опреснителен курс в кгб, май е забравил как се ядат тапети !
  • 42 Дядо ви КуРтИ от СеЛо ПипЕрКоВо...

    25 46 Отговор
    Каквото и да каже този диктатор,то няма никакво значение...
  • 43 Някой

    44 10 Отговор
    Фрог нюз е най - отявления рупор на американофилите и западната демокрация в България. И понеже не можа да се справи с насаждането на еднополюсно мнение спря коментарите под статиите си с оправданието, е били командвани от руски тролски център.
  • 44 Ти си луд

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Едно е сигурно":

    В света няма господари, но има роби с робско мислене ,)
  • 45 Нека се знае кое е ЗЛОТО

    44 8 Отговор
    Има две държави, които са отказали да подпишат резолюцията на Съвета за сигурност към ООН, че всички държави се задължават да спазват международното право - САЩ и Израел. В допълнение към това, когато САЩ подписват конвенцията за геноцида с 40 години закъснение, го правят с уговорката, че тя е неприложима за тях. В 2002 г., в САЩ е приет закон, в който една от клаузите е, че могат да водят военни действия на територията на Холандия, за да освободят американски граждани, ако бъдат обвинени във военни престъпления и бъдат изправени пред съда в Хага.
    Това са фактите и лесно могат да бъдат проверени.

    Коментиран от #56

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ама не се плашой...

    26 3 Отговор

    До коментар #38 от "Истината":

    Никога в живота победителя не го съдят, а той оппеделя условията за мир, той определя и бъдещето и размера на репарациите... все пак някой трябва да плаща за загубите... а плаща знае се кой...
  • 48 Много са страшни...

    17 43 Отговор
    Тия, за три месеца не могат един завод да превземат 😊, и ще ли да победят НАТО и американците 😂, безаналоговата им модерна скраб се валя из калта на украинските ниви, виж откраднати кокошки, хладилници, телевизори, фритюрници могат да покажат, еми не са валат..в края на краищата.
  • 49 Българин

    36 14 Отговор
    День Победы!
  • 50 Амдертлиев

    36 1 Отговор
    Яжте и пийте и си носете новите дрехи днес.И след като утре нищо няма да се случи,поблагодарете на Господ.
  • 51 Ами ...

    19 40 Отговор
    И какво общо има РФ, държава на 30 години, с победа на СССР. Победа на несъществуваща вече държава, състояла се преди 77 години. Цирк. 😀
  • 52 Хahaha

    34 9 Отговор
    Вместо да гадаят, не могат ли да из1чакат един ден и да чуят какво ще каже? Аз лично няма да се изненадам, ако след някоя и друга година имат още един празник - победа над оруелска Европа, А както продължават да ръчкат ситуацията в Украйна няма да се изненадам ако руската армия ползва атомно оръжие близо до Полша., в тази зона, която Полша си е заплюла.
  • 53 Радон Керанов

    15 36 Отговор
    И кой го интересува това предупреждение на фюрер с некадърна армия! Хитлер поне имаше ефективния за блицкриг Вермахт! Путин има работнческо-селска Червена армия!
  • 54 РЕАЛИСТ

    52 10 Отговор

    До коментар #9 от "Doni Brasko":

    Русия е 150 милиона, а САЩ само е 350 , но се крият зад НАТО , щото за нищо не стават. Имат една истинска война-Гражданската. Избягаха като плъхове бор Афганистан след 20 години и зарязаха в бързината оръжия за милиарди. Така избягаха и от Виетнам, като бито псета.
  • 55 Хahaha

    26 5 Отговор

    До коментар #12 от "пффф":

    За разлика от другите държави, Русия има много скривалиша и подземни бункери. В мрежата има много филмчета за подземията, примерно под Москва - поне половината население може да се скрие под земята.

    Коментиран от #57

  • 56 Ами ...

    18 38 Отговор

    До коментар #45 от "Нека се знае кое е ЗЛОТО":

    Но има една държава, която нападна Украйна, нарушавайки международното право. РФ се казва тази държава.

    Коментиран от #66

  • 57 Ами ...

    7 4 Отговор

    До коментар #55 от "Хahaha":

    А другата половина? 😀
  • 58 Само питам

    15 33 Отговор
    Русофилчета, вярно ли е, че вашият фюрер се е сгодил за любовницата си Кабаева? И Хитлер преди да глътне цианкалий в бункера се ожени за Eвa Браун. Путин върви уверено по неговите стъпки!

    Коментиран от #61, #151

  • 59 Да Припомним на късопаметните джендъри!!

    44 7 Отговор

    До коментар #10 от "Кралския ВВС":

    ,,Славния братски англосакски народ "
    Чърчил-,,Превърнете от София-картофено поле..."...!
    P.S...No comment...!!!
  • 60 ха ха хааа

    6 28 Отговор

    До коментар #34 от "А ако бяха тея хубостници":

    Много руски филми гледаш ... 🤭 И си представяш ..
  • 61 Само да отговоря!

    17 2 Отговор

    До коментар #58 от "Само питам":

    С жълти клюки,сериозните хора не се занимават...

    Коментиран от #65

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Радан-Костовист

    12 15 Отговор
    Книжния Тигър ще говори пред военните макети на "БЕЗАНАЛОГОВАТА АРМИЯ"
  • 64 Анонимен

    0 7 Отговор
    Торбичката ни подарена от украйна и русия.. Реконсрукцiя житла... Украiнська държавна корпорацiя,.. НДIМБВ НИИСМИ... Тел. /факс (044) 417 80 85,417 86 68, 417 80 02, 417 84 46...
  • 65 Само питам

    17 16 Отговор

    До коментар #61 от "Само да отговоря!":

    Сериозните хора не подкрепят психопати диктатори и армията им от мародери, садисти и убийци!

    Коментиран от #70

  • 66 Хе,хе...🤣!

    38 15 Отговор

    До коментар #56 от "Ами ...":

    А има една държава,която нападна -Виетнам,Югославия,Ирак,Афганистан...Сирия ..!Бомбандира мирни жители с атомна бомба в Хирошима и Нагазаки...!Интересно...- това дали е Русия...?!?!

    Коментиран от #81, #89

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Дядо Николай

    18 21 Отговор
    Русия нападна Украйна и това е богопротивен грях! Тази война се води върху душите на всички православни християни по света. В Библията е казано "не убивай" и това е Божия заповед, която никой няма право да я промени. Ако някой се колебае на чия страна да застане, да попита в съвестта си. Исус Христос на чия страна би застанал? На страната на нападателя или на нападнатия? Уверявам ви, Христос би защитил нападнатия!

    Коментиран от #175

  • 69 Фактолог

    14 19 Отговор
    Тия заплати, които им дават на руските войничета са толкова малки, че на запад лилавите с просия правят тройно 🤣 $500-$700 месечно ако вържат са късметлии рашките, а брат ми е барман и взима по $12000 на месец в ню йорк да лафи с мацки на бара 🤣 Вече си купи басейн , аз още не мога да си купя бойлер в бившата турска-съветско-нацистка бълhария 🤣

    Коментиран от #75, #157

  • 70 Само да отговоря!

    10 3 Отговор

    До коментар #65 от "Само питам":

    Бая си облъчен и нЕма нужда да се спори с такива хора като теб....
  • 71 Българин!

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Има бая да очакваш...!Ама очаквай си,нЕма лошо...😝?!
  • 72 Да живее Европа

    17 17 Отговор
    Да живее България!Орките да се омитат от Украйн!
  • 73 Пуф

    26 0 Отговор

    До коментар #12 от "пффф":

    Във всяка война обикновените хора са пушечното месо.Тия от по горна ръка хора стоят на безопасни места.
  • 74 Милош Земан

    15 10 Отговор
    Лудите хора трябва да бъдат изолирани: трябва да им се противопоставяме не само с думи, но и с конкретни мерки.

    Коментиран от #77

  • 75 Историк!

    33 17 Отговор

    До коментар #69 от "Фактолог":

    Е точно тук не можахте да разберете толкова много години Руската Душа и Руският Патриотизъм...!Руските войници никога не са давали живота си,заради ...заплатата-била тя ниска,или висока...!Като се почне още от изнежените френски войници на Наполеон и се стигне до охранените немски войници с месни консерви и шоколад...!Но ви разбирам писачите тук...!Същите консуматори,като войниците им сте...!Патриотизма ви минава през стомаха и банковата сметка...!Затова Русия бе Велика ще си остане Велика...!!!

    Коментиран от #86, #94

  • 76 сара

    6 11 Отговор
    Малко повече игнориране на какво казал и какво мислел да каже ще е добре. Той параноично търси внимание.
  • 77 Имаш предвид...

    22 5 Отговор

    До коментар #74 от "Милош Земан":

    ...- изкуфялата деменция,здрависваща се със сянката си-БайПамперсън...нали...?!?!
  • 78 Жорж

    9 5 Отговор
    От площада да ги изпраща направо на бойната линия. Няма накъде повече да се бавят.
  • 79 Al nusra front

    17 19 Отговор
    За първи път в историята фашисти ще празнуват победата над фашизма.
  • 80 Вуте

    28 15 Отговор
    Тука некои се бъзикат с Путин и Русия,но скоро ще разберат какво значи глад и студ.
  • 81 Смях

    13 20 Отговор

    До коментар #66 от "Хе,хе...🤣!":

    Ти чуваш ли се? Америка спаси Русия от нацистите (истинските) преди 76 години , а Япония беше пръв съюзник на въпросните нацисти.
    Русия/Румъния също бяха официален съюзник на нацистите преди те да се обърнат срещу тях , когато Сталин отказа да прати военна помощ срещу Англия 🤣
    Ганяя твоите рашки предимно ядоха пердах има го черно на бяло , а първите страни с достатъчно кураж да обяват война срещу нацистите бяха Англия и Франция. Ти Ганя се предаде още преди немските войски да пресекат Румъния , а след това 20 бомби в сф и пак се пледаде 🤣 Накрая отиде и доброволно се лиши от 1/3 територии предавайки се и писмено 🤣

    Коментиран от #85

  • 82 Боже прибери си версиите

    17 3 Отговор
    И къде в целия б@лвоч е посочен източника на грандиозното и стряскащо заглавие. И защо в края на нещото (със сигурност не е статия) се казва: "Кремъл не отговори на искания за коментар какво може да каже Путин в речта си, която ще бъде произнесена от трибуната на Червения площад пред Мавзолея на Владимир Ленин." И ако е така скъпи приятели от факти, фрогнюз и други подобни смехурковци, публикуваното нещо лъжлива новина ли е? Или народа е пълен с идиоти дето не мислят и им е все тая????

    Коментиран от #92

  • 83 FN(fakenews)

    7 1 Отговор
    Тия що спряха коментарите под статиите в техния сайт?
  • 84 Само питам

    17 19 Отговор
    Русофилчета каква ще бъде съдбата на вашият фюрер? А /Подобно на Хитлер ще глътне цианкалий в бункера. Б/ Ще бъде линчуван от разбунтувалите се руснаци и трупа му ще бъде хвърлен в Москва река. В/ Ще бъде ликвидиран он обкръжението си. Г/Ще избяга в Северна Корея. Д/Ще бъде съден като военнопрестъпник в международен трибунал. Е/Ще стане патриарх на Русия.

    Коментиран от #87

  • 85 Матракчи

    24 9 Отговор

    До коментар #81 от "Смях":

    Смешко,Англия и Франция обявиха война на Германия и близо четири години един път не гръмнаха.
    Когато разбраха,че Германия губи войната и е силно отслабена,тогава се намесиха срещу Германия.

    Коментиран от #88

  • 86 Фактолог

    17 16 Отговор

    До коментар #75 от "Историк!":

    Всеки сам си носи бремето. В превземането на братска славянска република няма нищо патриотично. Още по-малко да крадеш покъщитина ... тези патриоти днес приличат повече на гладна османска орда?

    Коментиран от #102

  • 87 Само казвам

    8 1 Отговор

    До коментар #84 от "Само питам":

    Само питаш и сам си отговаряш с тъпотии.

    Коментиран от #96

  • 88 Смях

    5 10 Отговор

    До коментар #85 от "Матракчи":

    Те са намесиха и приключиха войната, както ще приключат и тази!

    Коментиран от #93

  • 89 Ами ...

    9 17 Отговор

    До коментар #66 от "Хе,хе...🤣!":

    Нещо за Троянската война? 😀 Държавата, която ДНЕС е агресор е РФ. Никакви събития случили се някога, някъде не могат да бъдат оправдание за агресията.
  • 90 Слава на Русия !

    16 9 Отговор
    Вова е Бог !
  • 91 Студопор

    12 3 Отговор
    Това са новини от руската телевизия, която обмисляте да спрете под предлог, че е пропаганда ли? Защото ако ДА, то няма смисъл да ни занимавате с фалшиви новини. Ако ли пък НЕ, то тогава няма смисъл да спират руската телевизия.
  • 92 Путин

    2 3 Отговор

    До коментар #82 от "Боже прибери си версиите":

    Идиот си ти
  • 93 Матракчи

    5 1 Отговор

    До коментар #88 от "Смях":

    След като те мобилизират,бързо ще я приключат.
  • 94 сара

    10 10 Отговор

    До коментар #75 от "Историк!":

    Руската душа е една черна бездна.
  • 95 Студопор

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Кралския ВВС":

    Тоест пак ще бомбандираше София...?
  • 96 Ами ...

    9 8 Отговор

    До коментар #87 от "Само казвам":

    Килията на Милошевич е свободна.

    Коментиран от #98

  • 97 Тъй тъй

    14 1 Отговор
    ,,Страшния съд,, какво ли значи поживим ако е рекъл Бог увидим ама крайно време е този луд свят да се озапти.
  • 98 Ок,няма проблем...!

    7 6 Отговор

    До коментар #96 от "Ами ...":

    За БайПамперсън-нали...?!?!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Айде

    8 5 Отговор
    бегом в Килията на Милошевич.
  • 101 Терминатор 🇺🇦

    6 17 Отговор
    Какво заплашва този психопат каквото направи отговора ще е разрушителен
  • 102 А бе не отклонявай въпроса...

    16 4 Отговор

    До коментар #86 от "Фактолог":

    ...като селски тарикат...!Въпроса бе,че ,,братята-англо-саксонци-в лицето на Чърчил искаха да превърнат с масирани бомбандировки нашатаСтолица-София-вКартофено Поле...!И доста се постараха,убивайки стотици мирни жени,деца и старци...!Чети бе човек...!Има интернет...

    Коментиран от #108

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Гост

    9 9 Отговор
    Говорят си двама руски танкиста в центъра на Париж, докато пият кафе: "Ваня, така и не можах да разбера защо изгубихме информационната война...".

    Коментиран от #142

  • 107 ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО !

    7 6 Отговор
    Путин може би ще предупреди западняците да внимават и да не правят като него, за да могат да се спасят по време на Страшния съд !
  • 108 Ами ...

    11 19 Отговор

    До коментар #102 от "А бе не отклонявай въпроса...":

    Това за картофено поле е измислица. Чърчил не е казал подобни думи. Но ако западните съюзници само бомбардиранха София, СССР окупира България, наложи комунизъм, превърна я в концлагер и стана причина за смъртта на стотици хиляди българи.

    Коментиран от #117, #165

  • 109 До Гост

    4 3 Отговор
    Те и немските танкисти си пиеха кафето къде ли не !
  • 110 Има ли такива

    14 6 Отговор
    Глупаци да вярват че някой воюващ ще изтъпее толкова да си извади най съвременното оръжие,а и по точно РФ.без да е дошъл решителен момент ?Понастоящем всички си ,,пласират,,старите оръжия.Ще дойде времето и за ,,красавците,, не бързайте .

    Коментиран от #152

  • 111 путин лавров

    9 11 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и осъдени за военни престъпления
  • 112 Комодор сър Крис Крейг

    8 11 Отговор
    Чърчил и Рузвелт подписват атлантическата Харта ,на коляно ,на една лодка в открито море ,и така слагат край на хитлер и спасяват раша от разгром
  • 113 Малкия болен мозък

    9 9 Отговор
    от кремъл
  • 114 НЯКОЙ

    10 7 Отговор
    Кого ще види светът на парада - Путин или един от двойниците му?
  • 115 Болшевишки историк

    11 6 Отговор
    Кого са умиротворявали тез клоуни 40 година?
    Май бяха заети да нападат Полша и Финландия
    Разликата между нацизъм и болшевизъм е просто че едните оцеляха
  • 116 Никой

    7 12 Отговор
    Всички ,които не симпатизират на РуSSия са обявени за нацисти от малкото джудже. Русофилството е вреден политически феномен, защото той поставя интересите на една чужда държава, пред твоята собствена страна .
  • 117 Чети История,Неграмотнико...!!!

    16 2 Отговор

    До коментар #108 от "Ами ...":

    Жестоко звучат изречените преди това от Чърчил слова: „Нужно е да се удари единствено столицата на България, за да капитулира цялата държава. Този град трябва да бъде унищожен, да загине, да бъде сринат до основи и в неговите развалини да се засадят картофи.” Операцията е осъществена под кодовото наименование „Прицел от упор”.

    Коментиран от #129

  • 118 Гост

    10 9 Отговор
    Изправен пред дълбока западна изолация ….. това не е светът! Западна означава Европа, САЩ, Канада и Австралия! Никой друг! 6,5 милиарда не им пука за западната изолация на Русия! Само Китай и Индия са 1/3 от световното население.

    Коментиран от #125

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Гост

    9 2 Отговор
    Уважавах Фрогнюз! Минало свършено! Никога повече джендърски лизачи!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Жоро

    5 11 Отговор

    До коментар #118 от "Гост":

    Къде ги пишеш Китай и Индия за хора. Това са падмина хора които работят за по 2-3 долара на ден.
  • 126 Дика

    8 6 Отговор
    Докато Путин не е единствен с ядрено оръжие, страшно няма.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Тука

    16 4 Отговор

    До коментар #117 от "Чети История,Неграмотнико...!!!":

    е пълно с неграмотници брато.Некой им е казал,че трябва да се плюва по Путин и Русия и те с ентусиазъм го правят.
    Така заработват по някоя стотинка.

    Коментиран от #134

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Съборната църква

    7 4 Отговор
    Василий Блажени е бил химнософист от сектата дигамбара, облечен в околно пространство, сиреч гол. Юродивият светец е бил майстор на чудесата. Тримата с Путин и Николай Чудотворец ще спасят Русия от натофашистката напаст.

    Коментиран от #145

  • 132 Матей преображенски

    12 6 Отговор
    Какво по-подходящо място и време от парада на Червения площад за сериозно изявление,в което сигурно има вложен исторически смисъл.Путин няма да пропусне тази възможност ,отново да напомни на западните правителства с кого си имат работа,да им начука канчетата за да не стигнат пак до червената линия.Това с освобождаването на Донбас от нацистите ще им се види на западняците като лека увертюра.Може и да излязат верни слуховете за готвена ядрена провокация на сащ в Украйна и в тази връзка Путин да ги предупреди и заплаши с тежки последствия.

    Коментиран от #139

  • 133 самата Истина

    9 16 Отговор
    Искат ушанките да ги признава и уважава Запада? Но за какво? За това че са затънали в помията която сами си бъркат?Русия няма никакъв шанс в конвенционална война срещу Запада. Тука в тоя форум подушвам много младежи набор 90+, които освен в форуми и ФБ нищо никога не са чели. Моля ви младежи вземете седнете и прочетете за Втората световна война кой как точно я е спечелил. Не е както ви го обесняват ваште баби… и още: ако не си виждал нито актуалната мизерия на Русия, нито западния свят-то замълчи! Ще изглеждаш поне за секунда умен!
  • 134 ТОЧНО ТАКА...!

    7 1 Отговор

    До коментар #129 от "Тука":

    Жалкото е,че и официалните медии им пригласят...!Но ги разбирам...и те хляб трябва да ядат...!
    .

    Коментиран от #135

  • 135 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #134 от "ТОЧНО ТАКА...!":

    щото други,мангизлии поръчват музиката и те изпълняват.
  • 136 Аре

    6 1 Отговор
    времето ми за губене изтече. Чао неграмотници.
  • 137 БСП на Бунището

    6 7 Отговор
    И накрая Руснаците ще Декомунизират тотално....Няма Прошка !!!Няма милост за тях!!!
  • 138 Митраджия

    5 8 Отговор
    Пълен е с технологии, но контретни подробности около летателния апарат няма. Самолет Ил 80 .къде ще кацне при една ядрена война.
    Хахаха. Ако е като оня техния дрон Орлан 10 хахаха .
    Безаналогови смешници
  • 139 Азовец

    6 17 Отговор

    До коментар #132 от "Матей преображенски":

    Ние им чукаме канчетата хахаха.една шепа хора сме и ги направихме смешни. То не бяха самолети оръдия танкове .цяла армия ги направихме за резил.
    Че даже и ония тик ток циркаджии на Кадиров им помагат . Резил безаналогов .
  • 140 Гост

    8 7 Отговор
    С днем победьi.
  • 141 Значи хитлер затуби защото

    5 1 Отговор
    Нямаше достатъчно армия численност за да се противопостави на саш и русията..в пика си хитлер е разполагал с около 3.7 милиона на изток армия срещу около 7 милиона руснаци и още 4 милиона на запад съюзници срещу тях 1 млн немци и от италия също превъзхождащ ги съюзник...на хитлер му трябваше 50 милиона армия милиони танкове самолети артилерия кораби и щеше да унищожи целия свят
  • 142 Чапай

    2 10 Отговор

    До коментар #106 от "Гост":

    Ами точно ,загубили информационната война .били някъде в Урал ,и си мислели ,че са в Париж . Те от село кога са излизали .
  • 143 Blackthorn

    9 6 Отговор
    Слава России!
  • 144 Мунчо

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "Doni Brasko":

    нали за това правиха и правят ракети да пазят територията и полезните си изкопаеми. Твоите хора само това искат,нито ги интересува демокрация,нито правата на човека,нито креминалето намалени.
    Итересуват ги единствено ресурсите на Русия.
    И второ,ако не бяха отделяли повече за ракети отколкото за стандарт на живот досега да са ги обезкостили и оглозгали.
    Тъй като съм убеден,че това ти е добре известно,само те подсещам за другата гледна точка.
    Бъди здрав.

    Коментиран от #154

  • 145 И Путин

    4 6 Отговор

    До коментар #131 от "Съборната църква":

    Ще го канонизират. Но първо трябва да приеме мъчителна смърт. Иначе не става.
  • 146 Нищо не е сигурно

    4 8 Отговор
    Само едно - нато ще победи руските путлеро-фашисти и наште такива и много скоро ше има обща граница с китай
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Вставай страна огромная

    7 6 Отговор
    С теб сме пич,смачкай джендърите
  • 149 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 5 Отговор
    първо си Опазете моста към крим.....имам инфо,че утре ще бъде атакуван !После се правете на герои....Като ви гледам електрониката руска си преставям какви са ви електрониките на ил 80....При ядрена атака няма да има ни русия ни европа.Да се помолим Господ да прибере лудия по бързо,защото е жизнено необходимо за света на хората!
  • 150 матадор

    5 6 Отговор
    В такъв случай НАТО няма друг избор , освен да удари първи . С путлерсите камъни по путлерската глава . Сложете край на Путинска Раша !
  • 151 Майна

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "Само питам":

    Да , ама тя ще ражда от украинец . Не знам защо Путин е бесен , все пак не е от американец . Абе , задръстен е на тема жени .
  • 152 Бай градски

    4 1 Отговор

    До коментар #110 от "Има ли такива":

    Най вероятно няма! НО НЯМА И ТАКИВА КОИТО ДА ПОВЯРВАТ НА ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ Нима мислиш че Запада не знае какво има Русия????
  • 153 !!!!!!!!

    6 5 Отговор
    Ако не бяха сащ, англия,и др. съюзници ссср ще да види победа на куково лято.

    Коментиран от #156

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Статистик

    5 2 Отговор

    До коментар #154 от "Бай градски":

    Може. И вероятно е вярно. Но по индекса PPS "бедна" Русия е на три места пред "богата" Италия. За съжаление - на 11 места пред нас...

    Коментиран от #161, #162

  • 156 Бивш канадец

    6 2 Отговор

    До коментар #153 от "!!!!!!!!":

    В мемоарите си Чърчил пише "Съюзниците трябваше да се намесим във войната, в противен случай Сталин щеше да стигне до Ламанша".
    А Енциклопедия Британика ни осведомява, че тази помощ (не безвъзмездна, а платена до стотинка) представлява 4% от военните разходи на СССР.
    Хайде сега обвини Чърчил и Англия, че са путинисти!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 5 Отговор
    Путин иди на !
  • 159 Парад на Позора

    5 6 Отговор
    С какво право и ЗАЩО Путин ще прави "ПАРАД на ПОБЕДАТА" и ще води тържествата по случай 77-мата годишнина от победата на Съветския съюз над нацистка Германия , когато най голямата заслуга за победата на СССР в 2та СВ имаха не руснаците, а украинците, които от самото начало на войната на Германия с СССР дадоха най много жертви и изнесоха цялата и по голямата тежест от немската окупация и войната, като саможертвено участваха в най тежките и решаващи кръвопролитни боеве и битки, довели до победата на СССР във войната...?!!!
    Но полудялия диктатор Путин като организатор и вдъхновител на парада, ИСКА да демонстрира висшата форма на циничния военен милитаризъм на Русия за извършване на военни престъпления, затова е и съвременния Хитлер...!!!
    РУСИЯ от износител и разпространител някога на идеологията за Мир и Ляв Интернационализъм, при управлението на Путин се коренно промени и РУСИЯ днес се трансформира в страна на мракобесен крайно Десен шовинизъм с авторитарен диктаторски режим на нацизъм (само руски национализъм) по сталинско-хитлеристки модел и образец, затова носи всичките белези на фашизма готова с агресия да нападне други демократични държави, под предлог че заплашват "жизненото й пространство" и които счита че са виновни за неуспехите и несполуките на тоталитарния и господстващ комунистическиФашизъм в Русия....!!!
  • 160 емо 73 канар

    4 7 Отговор
    От модерната армия са останали само 11 К войника. Дано са в състояние да маршируват. Одеве давах и танковете които са им остана ли. Бяха Т-34. Голям парад ще е.
  • 161 Щирлиц

    1 2 Отговор

    До коментар #155 от "Статистик":

    PPS (Purchasing Power Standards) за Русия не се изчислява, защото нямат измерима статистическа информация с ЕС.
    За 2020г. България е с индекс 56, като средния за ЕС е 100. Пред нас е Гърция с 62, а след нас Сърбия, С.Македония...и последователна е Албания с 30.
  • 162 Щирлиц

    3 1 Отговор

    До коментар #155 от "Статистик":

    Ето реалната картина извън Москва и Петербург

  • 163 Шамана на Монтерей

    4 5 Отговор
    Този грандиозен цирк,който се разиграва всяка година на Червеният площад,одавна е загубил първоначалният си смисъл,като честване на победата над Третият Райх.Някъде от времето на Брежнев,основната роля на театралната постановка беше да се вдъхне увереност на хората в Съветският Съюз,а и тези от соц страните,че Големият Брат "бди на пост",като е готов да ги защити от "империализъма".В същото време беше демонстрация на сила и към "неориентираните другари",да не си помислят нещо от типа на "Пражката пролет".Трийсет години след края на Комунистическият лагер,символиката на тази театрална постановка не се е променила въобще.Диктатора Путин наивно смята,че на Запад някой ще се впечатли от това което се търкаля по площада,или от това което той ще каже на същият този площад.В Украйна се видя,че руската армия е неподготвена,зле екипирана,ръководена неграмотно от някакви посредствени командири.За съжаление на Кремълският режим и лично на Путин,няма какво да представят като "победа",дори и минимална за 9 май,но съм сигурен че кремълската пропаганда ще измисли нещо по въпроса,за да не се "вкисне" съвсем "бащицата".
  • 164 Поздравляю всех

    5 3 Отговор
    С 9-того Мая - Ден ПОБЕДЬI!!!
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Зомбайо

    3 2 Отговор
    Комплексарски истории...
  • 167 Щирлиц

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Мдааа Дааа":

    Ако целта на Путин е да приключва с НАТО, САЩ и ЕС, то къде ще праща после дъщерите си? Къде ще си купуват вили и яхти путинистите? Кой ще им прави колите, компютрите и машините?
    Може да си сигурен, че кремъл не харесва живота в тайгата, че предпочита Прада пред ватенки, че искат Мерцедес, а не Москвич... и със сигурност няма да "приключва" с местата, които предпочита.
    Вилата на Матвиенко е в Италия, на Лавров в Испания, децата им са в ЕС и САЩ, в Лондон най-скъпите имоти са на руски олигарси... дали искат да унижожат това?
  • 168 ВиК

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Мим":

    жина ти ми казва, че и в леглото си бил Мим и все някой трябва вместо теб да я работи отдолу
  • 169 Изкукали ватенки

    2 0 Отговор
    Този човек е чисто луд! Убива мирни граждани в Украйна, най-вече жени и деца и в същото време им пожелава мир!!!

    Коментиран от #176

  • 170 Росиская женщина

    0 1 Отговор

    До коментар #99 от "Мим":

    Нали знаеш, какво става с жената на руснака, когато удари той главата в масата...
  • 171 ганю

    2 2 Отговор
    Русия е велика сила
    който не го е разбрал е умрял
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Ал Тъпоне

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да...":

    Нищо не трябва да им показва. Тези явно не разбират! Още една две такива дивотии, като "зелената сделка" и няма да има на кой да показва нищо, а Европа ще му покаже голия си г8з!
  • 174 Е ами

    0 1 Отговор
    Хайде де. Какво стана, вече почти свърши. Пак празни закани от путлер както винаги.
  • 175 правилно

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Дядо Николай":

    Окраина нападна Донецка и Луганска област и Христос е на страната на нападнатите (които са от руска страна). Ако някой си мисли, че Русия не е провокирана и е действала ей така е просто не му стига акъла да направи причинно следствена връзка.
    И все пак стига 8 години насилие над мирното население.
  • 176 жалко за теб

    2 0 Отговор

    До коментар #169 от "Изкукали ватенки":

    А горките окраинци какво правят в жилищните блокове, детските градини и училища. Защо азовците от завода разменят 1кг живо тегло мирни граждани за 1кг ядене (15 цивилни за 1тон храна)?

    Ама то се иска акъл да помислиш малко. Русия за теб е нападнала ей така безпричинно за територия, щото няма достатъчно.
  • 177 Дойче зеле

    0 0 Отговор
    Той денят на страшния съд в България вече дойде. Хлябът стана 1,50 и то черния!