Last news in Fakti

27 Август, 2022 19:00 3 355 116

Вече шест месеца Украйна депутинизира Русия

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • донбас-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

Войната е на път да зачеркне окончателно геополитическата амбиция на Москва за свързването на руските природни ресурси с европейските икономически възможности като противотежест на политическата и военно-технологична зависимост на Европа от САЩ

Вече шест месеца Украйна депутинизира Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Половин година след като Русия нападна Украйна, нещата не вървят по план за Владимир Путин. Руските войски не са в Киев, но украински, засега под формата на групи от диверсанти, са вече в Крим. Финландия и Швеция бързо се придвижиха към НАТО. Молдова и Украйна получиха статут на кандидат-членки на ЕС. Германия заяви, че ще инвестира допълнителни 100 млрд евро за отбраната си. Във военния бюджет на Полша вече отиват 3% от БВП на страната, но във Варшава са си поставили за цел въпросните средства да достигнат до 5% от него. В Казахстан пък (друга страна, наред с Украйна и Беларус, с които Русия предвиждаше интегрирано икономическо пространство), местните власти търсят алтернативни маршрути, различни от руските, за износа на въглеводородите си.

Колко от всичко това щеше да се случи, ако Владимир Путин просто се бе задоволил с окупация на Кримския полуостров и части от Донбас?

На глобално ниво пък САЩ отново бяха въвлечени с пълна сила в европейските дела, правейки така че Вашингтон да е най-големият икономически и военен спонсор на Украйна. Самият Джо Байдън не би могъл да възстанови отношенията между Брюксел и Вашингтон толкова бързо, колкото го направи Кремъл с агресията си спрямо Киев. Именно последното даде и най-големия тласък на Европейския съюз, така че Брюксел най-сетне да започне да гледа сериозно на енергийната си диверсификация спрямо Русия (нима наистина някой е очаквал, че Германия ще "замрази" Северен поток 2?).

Войната в Украйна е на път да зачеркне окончателно отколешната геополитическа амбиция на Москва за свързването на руските природни ресурси с европейските икономически възможности като противотежест на политическата и военно-технологична зависимост на Европа от САЩ. Когато европейският потребител започне по-често да бърка в джоба си за американско оръжие, отколкото за руски въглеводороди, значи външната политика на Кремъл спрямо Европа е претърпяла крах. А агресията на Русия спрямо Украйна направи точно това: накара европейците да дават повече средства за сигурността си. И именно сигурността, но този път на Русия, е компрометирана, когато Москва става още по-зависима от Китай - не само парично, но и технологично - поради отпадането на Запада като икономическа и търговска алтернатива.

Кремъл, разбира се, може без всичко това. Русия може без Запада. Все пак по стара историческа традиция руските управници не целят жизнен стандарт на населението си, а оцеляването на властовата им династия. Текущата такава на силовиките, олицетворявана от Владимир Путин, не прави разлика. И за кагебетокрацията хората са за династията, а не династията - за хората. Като всеки руски вожд обаче - от Николай I с неговото самодържавие и народност, през сталинизма на Йосиф Висарионович, до либерализма на Елцин - когато падне вожда, пада и идеологическата легенда, която той е прокарвал. Затова от развоя във войната срещу Украйна зависи не само съдбата на въпросната държава, не само тази на Путиновата династия от силовики, но и на текущата руска идеология.

А тя представлява разляно самодържавие върху етнически глобализъм. Тоест, едно автократично управление, екстраполирано върху периметъра на славянските земи. Акумулаторите на тази идеология са езикът, патриотизмът и православието. Славянството е европейският елемент, самодържавието - азиатския. Оттук и евразийството на Русия като идеологическата рамка на страната.

Но това е теоретичното измерение на идеологическия проект, който иначе не е "сглобен" от него, но е прокарван от Владимир Путин. Истинският принос на руския президент трябва да се търси в практическата реализация на въпросния проект, която далеч не изглежда толкова благородно, колкото са теоретичните му слоеве. А именно: контрол върху медиите, контрол върху компаниите за природни ресурси, контрол върху силовите структури.

И всичко това щеше да е просто тяхна си руска работа, ако междувременно същите медии не бяха въвлечени в пропагандна война срещу Европа, същите компании за въглеводороди не бяха използвани като инструмент за вмешателство във вътрешните работи на съседни страни и същите тези служби не започнаха да взривяват военни складове и да тровят хора в различни държави от Централна и Източна Европа. А впоследствие дойде и логичната кулминация: Русия нападна Грузия и Украйна. На Владимир Путин не му стигаше да контролира собствената си страна (повтарям, посредством медиите, компаниите за природни ресурси и силовите структури), но пожела да контролира и други държави. И всичко това бе опаковано в разказ за суверенитета, патриотизма и традиционализма.

Затова в Украйна днес се бият не просто руски войски, а руската идеология и руската пропаганда. По отношение на идеологията: защо една славянска и православна страна нападна друга такава? По отношение на пропагандата: защо могъщата руска армия и безапелационният руски военнопромишлен сектор се затлачват срещу украинците, разчитащи на подаянията от Европа и САЩ?

И още: защо конфликтът в страната вече не се води само по фронтовите линии, а започва да се случва и по логистичните артерии на руснаците? А какво означава за идеологията на Владимир Путин това, че именно Украйна - държавата, която бе най-ценна за Москва в състава на СССР - отхвърля евразийството? Какви са перспективите пред евразийството, след като то се проваля на прага на Русия (разбира се, Беларус е изключение)?

Колкото повече се проточва войната в Украйна, толкова по-сложно ще става за Владимир Путин. Един път, понеже ще се увеличава колизията между службите му за сигурност и военните, които се опитват да си прехвърлят отговорността по отношение на това защо руснаците буксуват на чужда територия. Разбира се, това не е проблем за Владимир Путин, докато те евентуално не решат да се обединят срещу него. Втори път, понеже, докато не постига заложените си цели в Украйна, Путин ще става все повече заложник на путинизма (това е агресивният национализъм, който постоянно иска вдигане на мизата във войната срещу Украйна, включително чрез обявяването на обща военна мобилизация). Трети път, понеже всеки допълнителен ден, в който Русия воюва с Украйна, служи като изобличение и на идеологията, и на пропагандата на Владимир Путин.

Въпрос на време е руският президент да разбере, че колкото повече продължава войната в Украйна, толкова повече Владимир Путин ще се бие сам със себе си. А както се видя през първите шест месеца от нея, той няма ресурса да приключи конфликта по начина, по който би желал.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морски

    122 32 Отговор
    Още един Джамбазов😂

    Коментиран от #93

  • 2 хахахаахахаха

    106 32 Отговор
    депутинизира на майка ти путинкaтa
  • 3 Ясновидец

    106 32 Отговор
    Табаков изкара още 15 израелски шекела от тая статия.
  • 4 Пич

    102 32 Отговор
    Интересно !!! Путин си ходи на риба , а Зеленски клечи в бункера !!! Само с ядене , не се става списвач на пасквили !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Жалко за старите кучета

    44 18 Отговор
    Пишете нещо за Ковид деветнадесет. Стига с този.
  • 7 Грую

    93 21 Отговор
    Чудно ми е тва блогърите дали някога са работили нещо или просто са мързеливи тулупи пишещи за дребни монети пълни простотии и глупости,а и се чудя медиите дето им пускат бълвочите на какво ниво са паднали

    Коментиран от #29, #37

  • 8 Статия

    65 24 Отговор
    За малоумници.
  • 9 Широко отворени очи

    19 30 Отговор
    Само Израел ще ги прегази с ракети със скорост 40 000 километра в час. Пробиват небостъргач.

    Коментиран от #64

  • 10 Луди умора нямат

    49 23 Отговор
    Айде смешки сега, че то остана ли нещо от окраината
  • 11 Зеленски

    39 20 Отговор
    Соросоид
  • 12 Смешник

    53 20 Отговор
    Табаков,чети бе момче.Германците сами признаха че няма от къде да заделят тези 100 милиарда,ама кой да чете.Само до тук четох ,по надолу не си направих труда след като не си прочел ,че Германия няма от къде да задели тези 100 милиарда,но важно е да се пишат глупости пък било то и лъжи и непроверени данни.

    Коментиран от #46

  • 13 Ц. ФГ гн

    33 17 Отговор
    Аха не вървят за женчото Табаков скъпа колко взе от Америка за България хахах шушляк кух
  • 14 В.В.П.

    40 26 Отговор
    Путя преби НАТО..
  • 15 Даааа

    54 17 Отговор
    Вече 6 месеца Украина до дни превзема Москва!

    Коментиран от #110, #111

  • 16 тото

    49 23 Отговор
    ХАХАХА, това е най-свежия виц днес измислен от отчаяните русофоби и медиите на Сорос.
    Мистър Зе е пътник! СЛАВА КОКАИНЕ!
  • 17 пешо

    24 17 Отговор
    и за тоя бъл.воч на ах.тар.чето са му платили? наистина някои хора нямат парите за нищо.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ФЕРИ

    48 20 Отговор
    ФАКТИ ОТКЪДЕ ГО НАМЕРИХТЕ ТОЗИ НЕЩАСНИК ,ТОИ Е СЪЩО КАТО ДЖАМБАЗА
  • 20 ТаУмВзе

    38 22 Отговор
    Поредното соросоидче, което се пеняви докато бълнува и е захапало пердето в хола Злокобно! Z бе плавник!

    Коментиран от #24

  • 21 ка путин

    24 35 Отговор
    Скоро и пълна депутинизация, която и у нас е необходима след президенския вираж.
  • 22 Абе

    25 38 Отговор
    Трябва да бъде депутинизирана и България, че и тука много руски партенки!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 🇧🇬🇷🇺

    31 22 Отговор
    Аман от сороски пиндери
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Доктор

    18 15 Отговор
    Глупости.
  • 28 Куранага Сама

    28 17 Отговор
    хахахаха отново някакъв никаквец споделя еротичните си сънища
  • 29 Някой

    25 11 Отговор

    До коментар #7 от "Грую":

    Нали трябва да се "извинят" за коментара на Волгин който пуснаха тук и който се отклонява от правилната линия
  • 30 Браво

    25 32 Отговор
    Не му се получи блицкрига на Путлер. Следва съдбата на Хитлер и СеСеСеРе. А нашите путинофили се мислят за по-умни от целия свят, като исключим Северна Корея, Китай и Еритрея.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Само

    24 15 Отговор
    Нашите пропутински цървули няма да поумнеят. Идиота си е идиот, независимо в какъв строй живе. А идиотизмът не се лекува.

    Коментиран от #40

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 алоуу

    8 6 Отговор
    блогърката депутизирай се, че ще стане грешка.
  • 36 Хахаха

    7 4 Отговор
    Бахахахахаха
  • 37 То пък

    28 11 Отговор

    До коментар #7 от "Грую":

    Факти една медия. Само пропаганди и лъжи. Манипулират анкети,манипулират харесванията,трият повечето коментари които не са изгодни за техните соросоидни идеи.
  • 38 Слънчев вятър

    6 3 Отговор
    Китайските войски също не са в Тайпе.
  • 39 мдааа

    27 14 Отговор
    Е не им върви на руснаците... за 6 месеца кайш присъединиха си територия колкото една България... лека полека за още 6 месеца и Киев ще си имат ... незнам само дали това ще е по плана на Факти или ще има неизпълнение!!!

    Коментиран от #65

  • 40 Я.... глей

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Само":

    Ама ти НЕ СИ УМЕН...знаеш си, нали!!!
  • 41 българин

    17 13 Отговор
    Браво, русофилнята газ пикае.
  • 42 Смръдлю

    17 13 Отговор
    Табаков, ти не си блогър, ти си едно чудовище, което не може да отличи доброто от злото. Само човекомразец може даа вземе страна в този конфликт. Избиват се два братски народа, а ти се радваш, а? Засрами се!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Слънчев вятър

    9 13 Отговор
    Западът би предпочел да изравни Киев със земята
  • 45 Джулиана Глигани

    20 13 Отговор
    Шест месеца депутинизира и до никъде не е стигнала. Седни си Украйна, слаб две и върни парите на западните си чорбаджии
  • 46 Хм Хм

    4 10 Отговор

    До коментар #12 от "Смешник":

    Ти сериозно ли се притесняваш за Германия? Това не е Украйна.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кроки

    8 8 Отговор
    Това ли е момата във връзката между Вовката и Димата?Наздраве за младата двойка и подкрепящата я наведена нашенска русофилия.
  • 49 Пако

    3 2 Отговор
    ИФОРМИРАМ СЕ САМО ОТ ПОГЛЕД
  • 50 СПОООКО БЕ И КИЕВ КЕ ПАДНЕ

    6 14 Отговор
    УКРАЙНА Е ТРЪН В ОЧИТЕ И НА РУСИЯ ИНА ЕВРОПА , ТЯ АКО ВЛЕЗЕ В ЕС НАЛИ ЩЕ ПОЧНЕ ДА КОМАНДВА И ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ ............ ТОВА Е ОГРОМНА И МОЩНА ДЪРЖАВА И САМО РУСИЯ МОЖЕ ДА Я СМАЧКА ......... ТОВА Е ЦЕЛТА НА ВСИЧКИ !
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Слънчев вятър

    6 0 Отговор

    До коментар #51 от "тъп рублофил":

    Днес всичко мирише на нефт.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 9689

    4 2 Отговор
    Смях в залата.......
  • 56 Рико

    8 10 Отговор
    Основни лини на пропагандата и "идеологията" на Москва са славянство и православие. Колко са етносите и вероизповеданията в РФ които НЕ са славянство и православие. Тези народи трябва да са свободни да вървят по свой път, а Москва да си обединява славянство и православие в своята територия, щом това им е идеалът.

    Коментиран от #62

  • 57 Танк

    3 2 Отговор
    Идиот
  • 58 Тонката

    18 8 Отговор
    "Половин година след като Русия нападна Украйна, нещата не вървят по план за Владимир Путин. Руските войски не са в Киев...."

    А защо трябва да са в Киев? И защо му на Путин да превзема Киев? 😁
    Авторът прави някакви гениални заключение, които нямат нищо общо с реалността....Киев....Къв Киев, кви 5лв?
    Отрязваш укрите от Черно море и ги пускаш да пасат...Че покрай тях и НАТО....За х.у.й. ли му е този Киев?

    Коментиран от #92

  • 59 Мдааам

    17 7 Отговор
    Бившият сенатор от републиканската партия Ричард Блек го казва в прав текст - не ни пука колко украинци ще умрат...
    Който иска - да го гледа в YouTube: ID-то на видеото е GXOWZnRCc20

    За тези, които ги мързи или не знаят английски - кратко резюме:

    - На нас ни е все едно колко украинци ще умрат. Колко жени, деца, цивилни, военни ще умрат. На нас ни е все едно. Това екато грандиозен футболен мач и ние искаме да победим.


    - Русия не е планирала това нахлуване предварително. Това се вижда по количеството войски, участващи в нападението. Украйна имаше 250 000, а Русия нападна само със 160 000.


    - Путин беше принуден да нападне за да предотврати нападението на Украйна срещу Донбас.


    - Русия се старае да не нанася вреди на цивилните украинци, защото ги счита за братя – славяни.


    - За разлика от американските танкове във Виетнам, руските се спираха пред мирна тълпа в първите дни на нахлуването. В такава ситуация ние просто щяхме да ги размажем.


    - Украйна не може да вземе решение за мир. Решение за мир може да бъде взето само във Вашингтон, но докато ние искаме да продължаваме тази война, ние ще воюваме докато не умре и последният украинец.

    Коментиран от #60

  • 60 лъжа

    4 9 Отговор

    До коментар #59 от "Мдааам":

    лъжеш..

    Коментиран от #67, #68

  • 61 Молекула

    10 5 Отговор
    Авторчето сигурно носи чорапи със сандали и си бърка в гащите при вида на брадати лелички!
  • 62 Слънчев вятър

    9 2 Отговор

    До коментар #56 от "Рико":

    Кадиров каза ли ви това?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 самарянин

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Широко отворени очи":

    Тези ракети летящи с 40000 км/ч летят в кръг само в празната ти и пробита лейка!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Тонката

    16 6 Отговор

    До коментар #60 от "лъжа":

    А ти изгледа ми видеото, че да твърдиш, че това е лъжа? Пусни го,изгледай го и тогава коментирай....Или като не ви изнася, обвиняваме някой в лъжа?
    Не е лъжа, пич....Не е лъжа....Това е цената, която Украйна ще плати за американските амбиции....

    Коментиран от #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 митко 19 см

    1 10 Отговор

    До коментар #68 от "Тонката":

    ти не беше ли абониран за сайта днес,тъ пако
  • 71 бобо

    17 5 Отговор
    Какъв всезнайко е този блогър, наясно е с цялата геополитическа обстановка, а Путин има над 80% одообрение в Русия, пък в ЕС ще се забърсват с мокри кърпички.
  • 72 Добър материал

    7 15 Отговор
    И всичко произлиза от сбъркания бит и още по-сбърканата душевност на доскоро крепостни. У нас има шанс да възпитаме любов към демократичните принципи, но в Русия ще страдат много докато прозрат как става.

    Коментиран от #73, #76, #99

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Очевидно

    7 3 Отговор
    ... и така до полската граница.
  • 75 историята

    7 13 Отговор
    ни показва,че реализацията всяка имперска мечта в Русия завършва с неочакван край - и като че ли индикациите и за Путиновата са в такава посока
  • 76 Демократ

    11 6 Отговор

    До коментар #72 от "Добър материал":

    Каде е та демокрация ве соросняци да ви го набия
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Да живее РУСИЯ

    17 12 Отговор
    ПУТИН Е ВЕЛИК

    Коментиран от #95, #97

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Матей преображенски

    18 7 Отговор
    Ха-ха,това е голяма глу-пост! И докъде стигнаха с депутинизацията,авторитета на Путин надминава и Сталин ,при все че не е диктатор,управлява си с разум и справедливост,и предвидливост,връща Русия сред великите държави.Удивителен шанс и перспективи за РФ да е водеща страна в цялото евразийско пространство ,и всичко се дължи преди всичко на държавническия талант на В.П утин.
  • 81 Иван

    11 0 Отговор
    Какъв е смисъла от коментари, след като така наречения "модератор" ще изтрие неудобните му!

    Коментиран от #84, #86

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 За автора Мартин Табаков

    10 4 Отговор
    само четири буквички за теб предател и поръчков драскач - ДЕПМДолна
  • 86 Какво да правят?

    5 0 Отговор

    До коментар #81 от "Иван":

    Кой дава парата, той определя как да бие тъпана. И те чинно са подрускват по такта, че инак глад майка.
  • 87 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 3 Отговор
    Това,което е могло да се напише разбираемо в 3 изречения....Авторът го е списал в цял реферат и в процеса на списването се е загубила авторската идея.Вероятно му плащат на брой думи,а не на смисъл!!!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Слава кокаине

    6 3 Отговор
    украинцире съвсем се объркаха! Чакаме ги на 7 ноември на Червения площад!!!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Опааа

    9 2 Отговор
    Табаков ли си,къв си не те знам,ама си много ПР ь ОСТ! 🤦‍♂️
  • 92 Тонка,

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "Тонката":

    руските войски не бяха ли обградили Киев, или просто си минаваха оттам.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 ТабаковНеграмотник

    4 2 Отговор
    НаМайкаТиДепутката
  • 95 ТаУмВзе

    2 5 Отговор

    До коментар #78 от "Да живее РУСИЯ":

    Велик боклук, пиян и назобен с ботокс и новичок
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 РУСИЯ ТАКА ГО Е ЗАКЪСАЛА ЧЕ СИ ГОРИ

    3 5 Отговор
    ГАЗТА ЗА 10 МЛН ДНЕВНО - ГОРКИТЕ ГЕРМАНЦИ ОБАЧЕ ЩЕ ГО ПЛАТЯТ , ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ! КАКТО ВИНАГИ СА ГО ПЛАЩАЛИ ДО СЕГА ! БЕСНИ СА !
  • 99 БСП на Бунището

    9 5 Отговор

    До коментар #72 от "Добър материал":

    Тва са сто години Комунизъм в Русия ..Сто години комунистическа пропаганда.. Сто години терор,убийства и заточения на Инакомислещите в Руската държава и в Окупираните от нея такива...И продължават в изградения от управляващите Феодален капитализъм единствения изход за крепостния руснак е да се самоубие в Украйна за няколко хиляди рубли заплата...
  • 100 В потрес съм от статията!!!

    6 4 Отговор
    Вие това прочетохте ли го?!Това означава ли да стоим гладни,за да купуваме амеркинско оръжие?!Тези шегуват ли се?!Ето какво ме възмути:
    "Когато европейският потребител започне по-често да бърка в джоба си за американско оръжие, отколкото за руски въглеводороди, значи външната политика на Кремъл спрямо Европа е претърпяла крах."
  • 101 Така е

    5 1 Отговор
    Само истини в този текст!
  • 102 НАТО е виновно

    3 2 Отговор
    Че Путя пръцна и ся пус-еря яко!
  • 103 24601

    4 5 Отговор
    Много точна статия. Поздравления!!!
    Това, което свободните европейци трябва да направим е да подкрепим Украйна и да покажем на всеки диктатор по света, че на нашия континент няма място за тоталитаризъм, агресия, империализъм и фашизъм.
    На нашия континент няма място за руския путинизъм 💪💪💪💪💪
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 124

    1 2 Отговор
    Поредната американска и авантюра далеч от територията им приключва безславно! Остават страданията на жертвите, които предизвикаха САЩ!

    Z
  • 110 Чочакис

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Даааа":

    Недей обръща палачинката, за три дни беше Киев, за седмица цяла Украйна...
  • 111 За Украйна

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Даааа":

    победата е да си върнат окупираните територии и нито сантиметър в руска територия. Каква е победата според Москва? До Полша, Германия или до Ла Манша. Не казват, но сега целият свят е против тях.

    Коментиран от #113

  • 112 Българин

    1 2 Отговор
    Да оставим настрана болните фантазии на джендъра Мартинчо и да погледнем фактите - 1/3 от Украйна е под руски контрол, създадоха се новите републики ДНР, ЛНР и Херсон, ВСУ е тотално разгромена, а дълго чаканата контраофанзива е само у фейса, доверието към Путин в Русия се покачва с всеки изминал ден, само с едно врътване на кранчето Путин срина ЕС, много от т.н. цивилизовани западни държави забраниха къпането, ползването на климатици, въведоха масова употреба на тоалетна хартия за многократна употреба, в най демократичната държава в ЕС Германия пък ще налагат солидни глоби ако си оставиш вратата на жилището и офиса отворена или иначе казано Путин без да се напряга направи ЕС най смешния съюз съществувал някога.
  • 113 тц тц

    2 2 Отговор

    До коментар #111 от "За Украйна":

    Китай и Индия са с Русия, а само те са 30% от света, към тях прибави Централна Азия, Близкия изток, Африка и Южна Америка и ще се окаже, че почти целия свят е с Русия за ужас на некъпаните евроатлантици:)

    Коментиран от #115

  • 114 Хахаха

    3 2 Отговор
    Забавно е да четеш статии на краварски подлоги:) Но да видим каква е реалността - доверието в Путин е 92%, доверието в Байдън е 18%, доверието в Урсула е 15%, доверието в Шолц е 14%, доверието в Макрон е 20%, доверието в Кирчо е 7%.

    Коментиран от #116

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.