29 Август, 2022 14:12 3 131 37

С идеята за президентска република политически немощният Трифонов се заканва “човек да наеме, но пак да ни такова”

  • слави трифонов-
  • президентска република

Изчегърта се сам от голямата политика, а сега иска да чегърта основния закон на държавата

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вицът за Иванчо, който репликирал другарката в училище, че знае дори името на човека, за когото се отнася лозунга “всичко за човека, всичко в името на човека”, беше актуализиран от Станислав Трифонов. Предложението му за референдум за президентска република обслужва човек на име Румен Радев.

Това коментира в блога си Иво Инджев.

Самата хипотеза обслужва персонално статуквото на де факто президентската република. Придава допълнителна тежест на реалността, че на практика България се управлява от президента и не от някаква абстрактна фигура, а именно от настоящия. Трифонов ни заявява всъщност, че нагледният пример е вдъхновяващ дотолкова, че от временно явление трябва да се превърне постоянно.

Харесването между двамата очевидно е взаимно и нарастващо. Всички видяха, че Радев с отнася уважително към кадрите на Трифонов. Въпреки бледото представяне на излъчената от квотата на ИТН Генчовска като министър на външните работи в предишния кабинет, Радев е сметнал за нужно пак да я назначи. Този път я монтира по-близо до специалността ѝ, която е практикувала и преди в министерството на отбраната ( но с предсказуемо същия безличен ефект). Самата Генчовска, както се вижда, няма нищо против да слезе едно голямо стъпало надолу в държавната йерархия, но явно не се засяга от това понижение, което хора с повече достойнство биха сметнали за унижение.

Трифонов едва ли храни илюзии, че олекналата му в близост до нулата тежест на политическия кантар ще му позволи да го накланя натам, където му се ще. А щом не го накланя, защото тогава се кланя на президентското статукво?

Изчегърта се сам от голямата политика, а сега иска да чегърта основния закон на държавата с политически немощната си ръка, препоръчвайки силна такава.

Започнах със стар виц и ще рискувам да завърша с нещо подобно. Положението напомня на Вуте, който се заканвал на Пена сексуално, а когато тя му се подиграла, че той е импотентен, мераклията отвърнал “море, язе човек ше наемем и пак ше те таковам”.


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Божилов

    35 20 Отговор
    Иво Инджев, евала за пасквила. Надяваш се Кокорчо да те забележи и звънне ли? Ако културистчето от НАП му омръзне

    Коментиран от #36

  • 2 истина е

    35 27 Отговор
    Няма по голямо падение в политиката от Славчо. Трябва да се покрие след 9 планини ,в десетата. Но е голямо перде , и направо ще влезе в клоаката до уши !!

    Коментиран от #6

  • 3 Ха Ха

    37 3 Отговор
    Когато ненормалните определят кои са нормални - животът става лудница.
  • 4 А50

    29 24 Отговор
    Цялата copocня скочи срещу президентската република, защо ли
  • 5 Славчоу

    26 16 Отговор
    Събирай наак@ните гащи и бързо се скрий в най близкото лечебно заведение.

    Коментиран от #37

  • 6 Конкурира се по низост,слугинаж

    21 9 Отговор

    До коментар #2 от "истина е":

    И предателство само с Бялата Златка.
  • 7 ЧУЙ ЧУЙ

    9 8 Отговор
    .....втория виц вуте тошко ЛИ има в ВПРЕДВИД....старейшина с лулата на мира
  • 8 шампиона

    26 15 Отговор
    Само като видях кое същество е написало статията, дори не си направих труда да я прочета.Заминавай доброволец в украйна и не се връщай !
  • 9 693

    19 12 Отговор
    Кой и как те такова бе Иво, той никога не е ръководил нищо освем неговата си фирма, която е доста успешна.
  • 10 Видяхме, че тази система

    16 6 Отговор
    "парламентарна република" не работи.
    Трифонов тук няма нищо общо.
    България 1300 години е била монархия.
  • 11 Красимир Петров

    21 16 Отговор
    Въпреки ,че не подкрепям Трифонов,обзалагам се,че ИТН ще прескочат 4%
  • 12 Къртев 🤥

    16 16 Отговор
    Че, какво му е на Румен Радев?

    Коментиран от #16, #25

  • 13 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    15 6 Отговор
    Както се вижда, Иво Инджев използва Слави, като пръчка, с която иска да удари президента. По-важното за него е да удари президента, отколкото да покаже, че пръчката е гнила и се разпада при докосване! А президента даже не е заел отбранителна позиция, не му пука изобщо!

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 айде у лево

    14 10 Отговор
    Много прост човек. Да се надяваме че на следващите избори няма да ни занимават с него.
  • 16 айде у лево

    13 17 Отговор

    До коментар #12 от "Къртев 🤥":

    Румен радев е прогнил отвътре. Това е чурук човек роден и отрасъл в комунистическа среда и глух и сляп за нуждите на България. Той е един НУРС изстрелян да съсипе България. И тъй като е неуправляем ще се самоунищожи. Да се надяваме че щетите ще бъдат само повърхностни.

    Коментиран от #18

  • 17 И аз знам виц

    18 4 Отговор
    Иво Инджев и Асен Генов се срещнали на по бира, след поредния усвоен грант от "Америка за България".
    - Асене, заслужих си грантчето! - Започнал да се хвали сина на видния партиец, възпитаник в Москва, понастоящем пръв русофоб и евроатлантик.
    - Какво направи бе, Иво? - С интерес попитал професионалния протестър и блогър Асен.
    - И,са,х се насред Червения площад, да видят гадните руснаци! - заразказал подвига си Инджев.
    - Брей! - Ахнал Генов - и какво стана като те хванаха руснаците, какво ти направиха?
    - Нищо, Асенчо... не ме хванаха!
    - Е, как, това е центъра на Москва, сърцето на империята на злото. Как не те хванаха?!
    - Лесно! Са,х тихо, без да си свалям гащите!
  • 18 Къртев 🤥

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "айде у лево":

    Е, тук, малко грешиш!
  • 19 Мухаа,хаа! -

    12 6 Отговор
    С много неща,като позиция на Слави не съм съгласен, но в едно съм сигурен: Докато българите не узреем, не разберем че единствено Президентска форма на Управление ( но от тип Франция или Русия) ще оправи държавата,все ще ни люшкат поредни коалиции.Който ни омайват,докато стъпят в НС и МС.Задължително следва обща безнаказаност , вътрешни далавер импекси, и оправдания с Партньора,или да не счупим Държавата.Докато при Президент- няма шаване.Днес си Премиер,министър,областен управител,утре с един указ си господин Никой.Но държавата не изпада в поредна политическа криза,и върволица от избори.Днес премиера е Гошо,утре за минути е заменен с Пешо,но държавата функционира нормално.А и самият Президент мисли и решава по Държавнически.Защото е избран мажоритарно,и носи лична отговорност пред Народа. Хайде,сами си отговрете- Защо всички Партии( без изключение от 30 г назад) когато само чуят за Президентска форма на управление,и побесняват? То не са опорки в Конституцията,то колко било опасно и невъзможно.
  • 20 Българските турци

    8 6 Отговор
    Президентската система е най изгодна за България!!...Просто се обърнете назад и кажете освен Батемберг , Стамболов , Фердинанд, Борис ІІІ и Тато какви блестящи личности е имало на Бъгарската политическа арена които са се запечатали в историческата памет на Българите от Третата Българска Държава?!...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Диамантената ръка

    10 13 Отговор

    До коментар #13 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    И Слави , и Радев са пръчки. Селски...
  • 23 Ха ха ха

    5 9 Отговор
    Един жалък цигулар тръгнал да свири на ушенце на едно пенсионирано парашутистче - бившо комуноидче каращо аеропланче , каква нелепа картинка сътворена от двама непотребника ....
  • 24 За ваше съжаление

    12 6 Отговор
    сте едни жалки и зависими хора, на чужди хранилки! Безродници, продаващи си страната! Бълвате лъжи, манипулации и пропаганда, срещу един човек, с огромно достойнство и принципи! Радвате се, че глупавият народ ви вярва! Но не вредите на Слави! Слави не се бори за власт, за да му вредите! Бори се за страната си! Окупирана от мафия и дребни продажни душици! Вредите единствено на себе си, на децата си, на внуците си!

    Коментиран от #27

  • 25 чудя се

    3 11 Отговор

    До коментар #12 от "Къртев 🤥":

    Че какво му е на Румен Радев - отговарям - фатмак със зелени чорапи, до него уредена женска по същия фатмашки начин. Еее, наистина ли сте слепи.

    Коментиран от #26

  • 26 А кой

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "чудя се":

    го интересува кой какви чорапи носи и кой пореден продажник с интелект на дете, какъв епитет ползва за някой? Няма ли по добри занимания през ваканцията, от драскането на детски глупости, за някое лукче?
  • 27 Ти това

    0 6 Отговор

    До коментар #24 от "За ваше съжаление":

    вярваш ли го или просто така си пишеш.Ако наистина го вярваш,вземи иди на психиатър.

    Коментиран от #28

  • 28 И що да ходя на психиатър

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ти това":

    Истината откога стана болест? :)))) Явно има тотален срив в ценнпостната система, щом може да надраскаш подобна глупост!
  • 29 Изчегъртан

    1 8 Отговор
    Така Шоумена показа за кого е работил в Парламента и чий поръчки еизпълнявал.Наистина сам се изчегърта от политиката,никой вече няма да му се яви на референдума.Пълен крах.
  • 30 Мунчо

    0 6 Отговор
    Гологлавия мушмурок пак прави опит да се шмугне в политиката
  • 31 ПОЛИТИЧЕСКИ НЕМОЩЕН АМА ТРЕТИ ПЪТ ВИ РАЗ

    4 1 Отговор
    ТУРВА ПРЕСТЪПНАТА ЗАВЕРА - И ТОЯ ПЪТ ЩЕ ВИ Я РАЗТУРИ , ГАДОВЕЕЕ !
  • 32 РАДЕВ ДА ВЪВЕДЕ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ

    2 1 Отговор
    РАДЕВ С ЕДНО КОРЕМНО И БОЙКО ОЩЕ НЕ Е СПАЛ ОТТОГАВА !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТОЯ ЖУРНАЛИСТ ИВО ИНДЖЕВ

    2 1 Отговор
    БЕШЕ ОТ СЪЩАТА ПАРТИЯ КАТО БОЙКО И НА КИРЧО БАЩА МУ ! ТЕ ВСИЧКИ СЕ КЪЛНЯХА ЧЕ ЩЕ ДАДАТ ЖИВОТА СИ ЗА БКП , СССР И КПСС !
  • 35 Анонимен

    0 1 Отговор
    До тук аут Други ще решат ти си ита карта
  • 36 Зорлан ще ни подтикнат!

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Христо Божилов":

    И ще се получи-България да стане ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! То е ясно, Партиите ще им увиснат плановете за ЛАПАНЕ на много пари! Политиканството ще стане безинтересно. Народа ще работи спокойно и по-малко ще се ходи на избори. Другото е от ЛУКАВИЯ!!! АМИН!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.