Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Октомври, 2022 23:00 8 860 109

Кой ще запълни вакуума след поражението на Русия? Гагаузи, мислете!

  • бесарабски фронт-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • гагаузи-
  • молдова-
  • нато-
  • европа-
  • владимир путин

В Източна Европа ще се образува вакуум в системата за сигурност

Кой ще запълни вакуума след поражението на Русия? Гагаузи, мислете! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кой ще запълни вакуума на сигурността в региона след поражението на Русия? Гагаузи, мислете!
©️ИВАН КАПСАМУН

След загубата на Москва във войната, което ще се случи рано или късно, в региона на Източна Европа ще се образува вакуум в системата за сигурност. На първо място това се отнася за държавите, които не са членове на НАТО и ЕС. След победата напълно заслужено този вакуум би могла да запълни Украйна. Какво означава това за Молдова? И защо гагаузите би трябвало да преразгледат самоунищожителната си проруска ориентация?

Ситуацията на фронта

Сведенията от бойното поле свидетелстват за успешното придвижване на украинските войски по пътя на възстановяването на териториалната цялост на страната. Само в Херсонска област от 1 октомври Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са освободили 29 населени места. Продължава контранастъплението в Харковска област, която е почти прочистена от руските окупатори и, което е показателно, има съществен напредък в Донецка и Луганска области. Режимът на Путин през това време приключи формалните процедури по включването на украински територии в състава на РФ. След сборището в Георгиевската зала на Кремъл, за приемането на новите територии гласуваха и двете камари на удобната Държавна дума, след което неосъщественият цар удостовери всичко това с подписа си.

Изглежда, разбира се, смешно, че докато режимът се наслаждава на формалностите, териториите, които уж вече са руски, се връщат под контрола на Украйна, а путиновата армия неколкократно попада в оперативно обкръжение и понася тежки загуби. Не говорим изобщо за това, че поредната анексия на украински земи няма никаква юридическа стойност. Нито една държава в света не призна така наречения референдум в окупираните територии. Освен Северна Корея, което е показателно. Нали именно в тази посока на „идеалната държава“ се движи днешна Русия.

Путиновият режим компенсира своята загуба на фронта с дяволски методи – обстрел на мирни градове и села, в резултат на което продължават да загиват хора и да се унищожава инфраструктура.
„Запорожие всеки ден е обект на масирани ракетни удари. Градът, който е разположен на река Днепър срещу най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Една такава атака отне живота едновременно на 30 човека. И това е само един руски ракетен удар. Съзнателен удар по цивилни обекти. Съзнателно извършено престъпление“, написа в петък в телеграма президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Битка с дявола

Засега тази война не носи на путинистите нищо друго, освен мъка за украинците, избиване на собственото население и унищожаване на перспективите на страната. Разбира се, необходими са още повече усилия и време, за да бъде унищожена недоразсипаната империя, която търси път към своето оцеляване и нанасяне на максимални вреди. Вероятно престъпниците в Кремъл се надяват на мобилизацията, която провеждат от 21 септември и вече успяха да изпратят на фронта неподготвени хора. Но това едва ли ще им помогне. Мобилизираните загиват „на фронтовата линия" по-бързо от кадровите военни, запасите от стрелково оръжие и военна техника намаляват, въпреки раболепието им, недоволството сред самите руснаци расте..

Последният коз, който Путин се опитва всячески да използва, също може да не свърши работа. В Русия всеки, когото не го мързи, заплашва и шантажира Украйна и света с ядрено оръжие. Но и тук се чу ясен отговор. Украинците заявиха, че не се страхуват от нищо, а Западът предупреди кремълските шизофреници, че ще бъде нанесен ответен удар по Русия. Следващата стъпка на Москва трябва бъде прекратяване на така наречената специална военна операция и обявяването на война. Путинистите се опитват да вдигнат за последен бой поданиците в защита на „руските земи“ (имат се предвид окупираните) и „да ударят по муцуната“ Запада. Но няма да успеят. Съдбата на путиновия режим е предрешена.

Украйна – гарант за сигурността

След поражението на Русия в държавите, които не са в НАТО, ще настъпи вакуум по отношение на сигурността, за чиято архитектура трябва да се мисли отсега. Този въпрос ще засегне основно Украйна, Молдова и Беларус, а е възможно и самата Русия. При правилна политика Украйна може да се превърне в магнит за държавите от Източна Европа в създаването на коалиция за осигуряването на взаимна подкрепа.
Киев вече подаде заявление за членство в НАТО, но всички са наясно, че това няма да стане още утре. До приемането в алианса украинските власти се опитват да се договорят с редица държави за гаранции за сигурността през преходния период. Което не пречи Украйна да заеме нишата на регионален лидер и да запълни вакуума в сигурността. Като победител във войната тя ще има пълното право на това, а по-важното е, че и възможности – силна армия и нарастваща политическа тежест.

След падането на режима на Путин, Лукашенко едва ли ще остане на власт. Дори и да се опита да се споразумее със Запада. Той омръзна прекалено много на всички. Освен това трябва да отговаря за действията си през годините срещу собствения си народ, а сега и срещу украинците (Режимът на Лукашенко е замесен и съучастник в престъпленията на Путин в Украйна). Като се има предвид сценарият за смяна на властта в Беларус, новите политици със сигурност ще се стремят да се присъединят към европейските и евроатлантическите структури. По пътя към целта (което ще отнеме време) Украйна, с нейния опит и нови възможности, може да окаже необходимата подкрепа. Засега е трудно да се предскаже съдбата на бъдеща Русия. Един от възможните сценарии е разпадането ѝ на няколко държави. При новите реалности те ще търсят притегателен център: за европейската част на вече бившата РФ такъв може да стане Украйна. Даже ако разглеждаме варианта, при който Русия не се разпада, а просто се сменя властта в нея, тя така или иначе ще трябва да поеме по пътя на демилитаризацията, денуклеаризацията и отказ от шовинизма. В противен случай новите войни и нападения ще бъдат неизбежни –такава е същността на това образувание. В този случай Украйна също ще бъде от огромно значение за нова Русия.

Молдова и Гагауз Ери

Новата конфигурация в региона ще бъде от особено значение за Молдова, на чиято територия се намират два проруски анклава - Приднестровието и Гагауз Ери. Веднага след падането на режима на Путин марионетните приднестровски власти ще загубят смисъла на своето съществуване. Който и да представлява региона след това, ще трябва да преговаря с Кишинев за промяна на формулата за съжителство. Един от гарантите на споразуменията може да бъде Украйна, поради географската си близост, етническия украински фактор в Приднестровието и нарастващото си влияние в региона.
За разлика от Приднестровието, Гагаузия е напълно законна автономия, призната в цял свят. Но тук има не по-малко проруски настроения, отколкото в непризнатата "ПМР". Очевидно е, че част от гагаузките политици са зависими от кураторите от Москва и докато тези куратори държат властта, ще им е трудно да се откачат. Останалите, било поради финансова подкрепа или поради собствената си глупост, също служат на Кремъл. С малки изключения.

Днес гагаузите-москофили, особено представителите на официалните власти на Гагауз-Ери, все още имат възможност да погледнат реалистично на случващото се в Украйна и да преразгледат политиката си. Това е много важно за бъдещето, за да не се озоват в пробита лодка. Едно е, когато става дума за отделни политици, и съвсем друго, когато става дума за цяла Гагаузия.
С режима на Путин ще се постъпи като с престъпници. И в новите реалности победителите със сигурност ще си зададат въпроса - кой е симпатизирал, съдействал и помагал на рашистите? Освен привържениците на Лукашенко, Северна Корея и Еритрея, важно е гагаузите да не попаднат там.

За молдовските гагаузи е важно да помнят, че от другата страна на границата в Украйна живеят техни сънародници, които с оръжие в ръка защитават родината си от Путинова Русия. Украинските гагаузи днес си задават подобен въпрос: как можеш да мълчиш или открито да подкрепяш Кремъл след всичките му престъпления...
Логично е, че след края на войната, предвид наличието на етнически гагаузи в Украйна и гореспоменатите фактори, Киев би могъл да играе по-активно в Буджак, договаряйки се с Кишинев и Анкара. Не би било желателно това да става без Комрат. Заради недалновидността на местните политици.

* * *
Днес Украйна се бори не само за своята свобода и право на съществуване. Тя се бори за целия цивилизован свят, защитавайки го от нашествието на новите варвари. И е малко вероятно в бъдеще тя да поиска от съседите си да останат роби, както Москва прави от векове. Украйна е регионален лидер и гарант за ново качество на сигурността.

Иван КАПСАМУН, журналист, Киев

Източник: nokta md

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 146 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 5 броя Хаймърса

    52 166 Отговор
    с 5 Хаймърса, украинците попиляха безаналоговата армия на Путин!
    Конгреса на САЩ не отпусна повече Хаймърси за да не дразни Путин!

    Коментиран от #72

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Русофилите са превъзбудени

    51 134 Отговор
    значи нещата за Русия са зле!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Путинофил

    54 127 Отговор
    Путин ми е първи приятел. Той направи това за което даже не съм и сънувал - изпрати Русия в 3 -та глуха поне за 300 години напред!
  • 10 .......

    59 33 Отговор
    Това не се отнася за нас.Ние сме в НАТО.Те да му мислят.А ако ще избира някой между Русия и Украйна то избора може да се определи с поговорката "От трън та на глог,че е по-висок".По-добре да спрат да се бият и да се разберат,защото са си един народ.

    Коментиран от #90

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Архимед

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гкккк":

    Който най много го заслужава.И кой ли е той?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 да питам

    52 7 Отговор

    До коментар #5 от "9001":

    Я кажи , напредват ли , напредват ли ... 🤭
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Госあ

    79 12 Отговор
    Хахахаха Молдова да се разберат с бъдещият си съсед Путин за излаз на море. Хахахаха тоя е напълно луд с тоя пасквил хахахаха

    Коментиран от #84

  • 30 Госあ

    34 7 Отговор

    До коментар #25 от "Източна ромелия":

    Въпросът е в България, кога ?

    Коментиран от #41

  • 31 Студопор

    127 35 Отговор
    Хахахахаххааха! Самият факт, че цял свят снабдява Украйна с оръжие и още не са спечелили войната, а дори напротив - прогресивно губят, е показателен, че Русия не само няма да загуби, ами ще премаже Украйна като гнида.
    Този журналист си е повярвал много.

    Коментиран от #35, #38

  • 32 666

    28 88 Отговор
    След падането на империята на злото ще се оформят свободни и демократични държави. Най важното е че след разпада на Русия ще се нанесе смъртоносен удар на световния комунизъм.
  • 33 Живанши

    86 13 Отговор
    Намирисва на пряка заплаха срещу гагаузите от страна на укрите. Видиш ли, вече гаранти са щели да стават и не бива да им се противоречи най-вероятно. И какви са тези невероятни преображения... от най-корумпираната страна станаха гаранти. Поне да излеснат с някой светия, да им повярва човек, че така като гледам, държавата им е руина.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Да се наложи

    25 67 Отговор
    Пълно разоръжаване на Русия, утилизация на всички ракети, атомни бомби и други.

    Коментиран от #81

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Мда

    16 48 Отговор

    До коментар #30 от "Госあ":

    Ми протести си има редовно, срещу руските агресори и терориста Путин! Вземи отиди като искаш!
  • 42 Благодаря

    15 71 Отговор
    Много правдив и качествен анализ, поздравления.

    Коментиран от #53

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 РФ потъна

    21 59 Отговор
    С варварщините на терористичния режим от Кремъл, официално беше сложен край на руската федерация. Доминото е в ход. Въпросът е, къде ще спре. Това зависи от народите, които я образуват. Но едно е сигурно империята, ще опитва да покорява отново и отново, докато не бъдат спрени завинаги.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Информирай се

    59 12 Отговор

    До коментар #21 от "Чукчи":

    Сайтът е собственост на ЦРУ

    Коментиран от #50

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 5 Отговор

    До коментар #47 от "Информирай се":

    И на ЦУМ
  • 51 Хохо Бохо

    18 41 Отговор

    До коментар #49 от "БПФ":

    С ТОВА:
    "руснаците буквално смазват нацистка укpoпия"
    ги промиват руснаците в руските медии.
    ТУК НЕ ВЪРВИ!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Рико

    2 23 Отговор

    До коментар #42 от "Благодаря":

    Присъединявам се. Загриженост. Разум. Аналитичност.
  • 54 асдаа

    69 17 Отговор
    Кое, кое? В момента САЩ здраво и успешно губят войната с Русия. Така ще е и занапред. Окрайна направи фатална грешка и това е началото на края и.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гагаузите

    6 19 Отговор
    да си отиват в гагаузия!
  • 57 Госあ

    13 24 Отговор

    До коментар #52 от "Сатана Z":

    Фашизма не е лошо нещо. Впрочем всичко различно от демокрацията не е лошо.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 А аа

    4 16 Отговор

    До коментар #63 от "Деб":

    Като гледаш от спътника виждаш ли пространството между ушите си ,не го виждаш,ами то няма нищо там
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ппп

    10 31 Отговор
    Комунисчето-имериалистче в Кремъл си заминава, до края на зимата най-много.
  • 71 Васил

    26 4 Отговор
    Олеле, тези са на много яки наркотици. Какви само нелепости прочетох преди лягане, оправиха ми настроението с тези вицове.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Само по заглавието

    6 25 Отговор

    До коментар #73 от "Само по заглавието личи":

    Провал на путин,разпад на русиа,мизерия и страдание на руските народи
  • 75 Анонимен

    29 5 Отговор
    Автора на зелена рецепта ли е или на силни наркотици?
  • 76 някой

    33 6 Отговор
    Наистина не разбирам защо трябва да публикувате подобни простотии. Хем никой не ги чете, хем олеквате като информационен портал...
  • 77 1234

    27 4 Отговор
    ИВАН КАПСАМУН .............този човек не е с всичкия си ..
  • 78 КАКВИ ЛЪЖИ!

    32 7 Отговор
    КАКВО БЕЗОЧИЕ! УКРАЙНА СПАСЯВА СВЕТА - ХА-ХА-ХА, ХА-ХА-ХА! ХО-ХО-ХО! ХИ-ХИ ХА! СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ! СЛАВА НА ИНСПОЛИНА ПУТИН! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА РУСИЯ!!!!!

    Коментиран от #92

  • 79 Не разбрах

    28 2 Отговор
    Цитирам: "Русия много ли е зла, или е изключително зла. Путин много ли е зъл, или е изключително зъл."
    Все едно чета лозунги на БКП.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 А на САЩ кога?

    12 2 Отговор

    До коментар #37 от "Да се наложи":

    Лъжата свърши.
  • 82 Мимчят

    20 5 Отговор
    Смешник,Украйна била лидер.Ама вие вече нямаше да съществувате,ако цял свят не ви пълнеше с оръжия,заради просията ви.Сега и на световен господар се правите.Вие ще се разпадните,а Русия ще ви прогони от това което сте превзели, зад Днепър.Зеления ще лази на колене за милост...
  • 83 Факт

    21 5 Отговор
    Стигнах до"Украйна-гарант на сигурноста" и спрях да чета.Обидно е за нас като хора да ни поднасят толкова долнопробна пропаганда.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Аршлох

    15 5 Отговор
    Ей Капсамуне,Капсамууне..,ако можеха нещата само с приказки и про па г анда да се докарат. Така уверено,говори,че сигурно сам си е повярвал.Приказки от 1001 нощ,само,че вместо Шехерезада,главният герой е Люински.
  • 86 Реалност

    16 6 Отговор
    Кой ще запълни вакуума в задните части на Иван КАПСАМУН и Бесарабски фронт след капитулацията на Зеленски и изпращането на САЩ в девета глуха?

    Байдън заплаши Саудитска арабия, саудитския крал му показа среден пръст.
    Краварите вече и гаргите не могат да уплашат.
  • 87 Гагауз

    1 8 Отговор
    Вие гледайте Гагаузия да не стигне до Южна Добруджа

    Коментиран от #89

  • 88 Бивш левскар

    8 5 Отговор
    Повече няма да чета този сайт. Пише го ученик на Гьобелс.
  • 89 ха сега де!

    10 0 Отговор

    До коментар #87 от "Гагауз":

    Гагаузи има в цяла България, но най-многобройни са гагаузките села в Добруджа, а столицата на гагаузите у нас е село Българево.

    Коментиран от #93

  • 90 неееееееее

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от ".......":

    Никога не са били един народ и няма да бъдат! Между руснак и украинец разликата е от тук до небето!

    Коментиран от #101

  • 91 Ти си

    1 1 Отговор
    Оффффф - за текста под звездичката........
  • 92 А неее бе

    2 2 Отговор

    До коментар #78 от "КАКВИ ЛЪЖИ!":

    Стига си драскал лозунги! По добре е да се погрижиш къде ще се криеш!!
  • 93 Телевизия Бобов дол

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "ха сега де!":

    А аз си мислех че е Каварна .
  • 94 Taka така

    12 1 Отговор
    Той и Хитлер се придвижваше успешно, пък после изведнъж германия се рацепи на две. Та не бързайте украинчеъа има време
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Матей преображенски

    11 0 Отговор
    Кой ще запълни празнината след поражението на Украйна.Настъплението на ВСУ беше спряно и от известно време руските части пак поеха инициативата и започнаха настъпление,нанасят ракетни удари по всяка важна инфраструктура,което ще снижи съществено възможностите на ВСУ. И ако продължават с агресивните действия,след известно време няма да им остане нищо,освен бедстващо население на прага на зимата.Украйна е пред пълен колапс,,тогава англо-американците вероятно ще задействат околните натовски страни да продължат бойните действия,но и те няма дълго да издържат.
  • 98 Груьо

    10 0 Отговор
    АБЕ КАКВО САМО МИ ЦИТИРАТЕ НЯКАКЪВ"БЕСАРАБСКИ ФРОНТ" И ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ УКРАЙНСКИ МИСЛИТЕЛИ. С ТОВА СЕ ОПИТВАТЕ ДА ПРОМИЕТЕ МОЗЪЦИТЕ ЛИ ,ИЛИ НЕЗНАМ КАКВО. ТОВА НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е МЕДИЯ ИЛИ НЕЩО СЪТВОРЕНО ОТ ЗАПАДНАТА ПРОПАГАНДА,ЗА ДА СЕ ПИШАТ КАКВИ ЛИ НЕ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ И РАЗНИТЕ УМОИЗЛАНИЯ . ОСТАВЕТЕ НЕЩАТА ,ТЕ САМИ ЩЕ СЕ ПОДРЕДЯТ .
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Хахаха

    13 0 Отговор

    До коментар #90 от "неееееееее":

    Изби рибата с тоя коментар:) 70% от днешните укри са родени в Русия начело със зеления наркоман, а Укрия съществува от 1991г. Не случайно всички укри в България говорят само на руски
  • 102 Бесарабски българин

    14 1 Отговор
    За да пишат това, означава, че нацистите поголовно биват избивани и им остана само пропагандата, която си личи вече не хваща дикиш, затова и е това бясно лъгане с последни сили, преди украйна да се върне в съставя на Русия както си е било векове.

    А този "бесарабски фронт" не е нищо друго освен списване на тези пасквили не от Бесарабия, а от централата на английските терористи в Полша.
  • 103 Циник

    9 1 Отговор
    Украйна се владее и управлява от шепа крадливи олигарси, а ще е гарант за сигурност. Тоя явно взима същите медикаменти като Зеленски.
  • 104 Точен

    9 1 Отговор
    Този пише и май наистина си вярва на "пророчествата". Русия се справи почти сама в Сирия /освен живата сила на сирийците и иранските милиции/ срещу всички западни и англо-саксонски мекерета, та тук ли няма, пред своите "порти". И това го разбират 3/4 от сериозните държави по света. За справка: Латинска Америка начело с Бразилия, Аржентина, Мексико, Венецуела, Куба, Никарагуа, Салвадор; почти цяла Африка, Близкия изток - Сирия, Ирак, Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн, Кувейт, Оман, Йемен, Азия начело с Китай, Индия, Пакистан, Иран, Северна Корея, Виетнам, Мианмар и много други. В Европа също много държави се дърпат и не искат да угаждат на побеснелите трансатлантици. Каква Украйна дето вече е жив труп, какво НАТО в което първо ще се сбият Турция и Гърция, германци и поляци, македонци и албанци. Няма Дранг нах Остен срещу Русия, който да е успял, така ще стане и с този на актуалните психо джендъри-либерасти. Ще има Нов световен ред, но не този, за който бленуват побърканите западни глобалисти.
  • 105 АННА

    6 1 Отговор
    Какво поражение,идиоти?
  • 106 Анна

    7 0 Отговор
    Еи, модератор,
    много коментари премахваш.
    Не е ти ли говори това нещо?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 гагаузз

    1 0 Отговор
    нека първо Русия да изгуби и тогава ще я мислим.
  • 109 хахаха

    3 0 Отговор
    след поражението на Русия? ????
    Я пак?