Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 13:00 3 451 169

Петър Волгин: И днес предават Левски

  • петър волгин-
  • предателство-
  • васил левски

"Васил Левски и неговите съратници са политически некоректни герои, които взривяват вътрешнополитическото, а и външнополитическото статукво"

Петър Волгин: И днес предават Левски  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на журналиста Петър Волгин за БНР

Предателството не е просто индивидуален акт. Не е само постъпка на някого, който в името на пари и/или облаги решава да извърши подобна мерзка постъпка. Предателството може да има много по-глобални и по-страшни измерения. Ето защо не е най-важното нещо кой конкретно е предал Васил Левски – дали поп Кръстю, дали някой друг...Много по-страшно е, че този акт на предателство представлява зачеркване на всичко, за което Левски се е борил. С действията си хората, които са го предали /или изоставили/ всъщност казват следното: ние не искаме да сме свободни, искаме да си живуркаме, както досега - спокойничко, кротичко, без да влизаме в конфликти с чуждите господари.

Ние всички сме възпитани в преклонение пред героите. В училище учим за тяхната смелост и жертвоготовност. И рядко се замисляме, че великите ни личности, като Васил Левски, винаги са били малцина. Мнозинството се е състояло от хора, които са предпочитали да си кротуват. Техният идеал е описан най-добре от Христо Ботев в началото на „Политическа зима“: „Приятно нещо е да има човек топла соба, самун хляб, парче сланина и няколко глави праз лук, пък да легне и да мисли, или да спи и да сънува“. Обаче изведнъж се явяват хора като Левски, които настояват да изтръгнат сънародниците си от верноподаническия им сън. Някои са съгласни да се отърсят от дрямката, обаче други се страхуват. Те така добре си живеят под сянката на падишаха! Отдавна са направили своя цивилизационен избор, а именно да служат на чуждите господари, и за нищо на света не желаят да се променят.

Откъде-накъде ще се бунтуваме, настояват те, толкова добре си живеем, благодарение на грижите на нашите геостратегически партньори. И най-важното – на правилната страна на историята сме. Така че нямаме никакви основания да протестираме срещу Османската империя, която ни осигурява спокойствие, пази ни и ни дава усещането, че сме морално прави. Ако мога да използвам днешни термини, а мисля, че мога, защото, все пак, това са си лични разсъждения, а не исторически труд, Васил Левски и неговите съратници са политически некоректни герои, които взривяват вътрешнополитическото, а и външнополитическото статукво.

Ето само няколко изречения от писмата на Левски: „Турция ще я сгромолясаме наведнъж и на мястото ѝ ще възкресим България с пълна свобода. Днешният век е век на свободата и равноправността на сичките народности. Днес сякой притеснен и потъпкан, сякой, комуто робските синджири тежат на врата, напънал е сичките си сили и търси случай да отърси от себе си по какъвто и начин да е било робското тегло, иска свободно да живее и да се наслаждава с природата божия, иска да бъде човек“. Лудите глави се вслушват в думите на Васил Левски и тръгват да правят революция, изправят се срещу империята. Но има и много други, за които подобно поведение е кощунствено и не може да бъде търпяно.

Почитателите на тогавашната политическа коректност не искат да имат неприятности. В никакъв случай не желаят да страдат под тежестта на свободата. Не искат да решават сами. Предпочитат през определени периоди от време да идва някой османски чиновник и да им казва какво да правят, да им съобщава кои са „добрите“ и кои „лошите“, да им спуска правилата и да дава указанията. А когато чиновникът си тръгне, ще се фотографират, прегърнати с него, и после ще показват фотографията на следващия, за да знае, че са предани. Изобщо империята е построила такъв прекрасен свят, който хора като Левски с „безразсъдното“ си поведение искат да разрушат. Не бива да се допуска бунтарите да мътят главите на българите! И за да не го допуснат, законопослушните граждани пишат прошения до властите, днес бихме ги нарекли доноси, които могат да бъдат обобщени с краткото Вазово „Фанете тогоз!“

Подобно васално поведение е най-страшното предателство на заветите на Васил Левски, както и на всички онези българи, които са се жертвали за нашата свобода. Отричането на свободата е отричане на същността на човека. Без свобода човекът вече не е човек, а обикновен предмет, с когото чиновниците на империята, била тя Османска или някаква друга, правят каквото си искат. Васил Левски и неговите сподвижници искат да сложат край на това робско съществуване, борят се за свобода. И тази борба никога не престава. Продължава, въпреки страха и предателствата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 110 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсурдистан

    101 129 Отговор
    Ето това е грандиозен абсурд - предател да говори за предателството!

    Коментиран от #12, #40, #63

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 така така

    78 25 Отговор
    България се обърна срещу българите!!
  • 4 Интелектуалец

    87 131 Отговор
    По голям предател на заветите на Левски от антиевропееца и руска подлога Волгин, не познавам...

    Коментиран от #13, #93, #168

  • 5 Последния Софиянец

    125 62 Отговор
    Чорбаджиите които слугуваха на турците сега са слуги на Козяк.

    Коментиран от #8, #18, #77

  • 6 Светият синод:Левски не може да е светец

    20 57 Отговор
    През август 1872 г. Левски се промъква в дома на ловешкия чорбаджия Денчо Халача, за да го накаже. На онзи му искали помощ за диарбекирските заточеници, а той напсувал комитетските хора.
    Със свой другар Апостола се спотайва и чака да дойде Халача. За беда към 3 часа подир пладне пристига слугата му. Момъкът почва да вика за помощ. Тогава Левски скача и го мушка с камата.

    Коментиран от #76, #102

  • 7 Българка

    67 97 Отговор
    Така и не разбрах кой и с какво и днес предава Левски.
    Може би това, че точно днес се разпространява обширна статия на путиниста Волгин е предателство спрямо идеалите на Левски, който е бил противник на всякаква зависимост от Русия

    Коментиран от #24, #26, #159

  • 8 да де

    58 39 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Това е нормално за соро.оидните отпад.ци.
  • 9 бомбето

    31 51 Отговор
    Нароиха са бунтари. Президенто , след кут си зе 10те заплати и са пенционира , стана бунтар . Не си спомням Волгин да е бил некъв бунтар някога и за какво точно са бунтуи? - гопод знай. Да земете , да са захванити с неква полезна дейност , оти котировките ви клонат към ннннннннннула - ОО
  • 10 Пешо

    50 64 Отговор
    Че на всичкото отгоре ни продаваха и най-скъпата газ в Европа а ние им построихме безплатно газопровод. И накрая ни обявиха за врагове нашите господари!

    Коментиран от #20, #32

  • 11 Браво

    91 49 Отговор
    Много хубав коментар на Волгин! Напълно актуален с оглед тежкото американско робство под което се намираме!

    Коментиран от #52

  • 12 Факт

    51 77 Отговор

    До коментар #1 от "Абсурдистан":

    "Ето това е грандиозен абсурд - предател да говори за предателството! Цинизма на руЗЗофилите е по-малък само от престъпленията на господарите им.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    64 4 Отговор
    ПОКЛОН ПРЕД ВАСИЛ ЛЕВСКИ
  • 15 Хахаха

    68 43 Отговор
    Петър Волгин е човекът, с когото българите трябва да се гордеят днес. И ще се гордеят в бъдещето. Повечето нямат воля и смелост да казват на висок глас това, което мислят. От най високото ниво изговарят едни мантри за лошата Русия и за ,,евроатлантическите ценности", преди да започнат да говорят каквото и да е. Времето показа, кой е кой.
    Волгин е обеЗецет на смелостта и честносттА.

    Коментиран от #105

  • 16 Петър Георгиев

    48 53 Отговор
    ... променя фамилията си на Волгин, за да има звучене по-близко до това на нещо свързано с РуЗЗия. Това е достатъчно, за да разберрете "позициите" му.
  • 17 ТаУмВзе

    8 20 Отговор
    Истанбул, Москва са белата колиба врътка робът овца. 2 милиона избегаха, вместо да се борят. Приключихме Вчера!
  • 18 Хахаха

    34 19 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Потомците им, вероятно. Както и потомците на фашистите на запад или потомците на бендеровците в Украйна...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Петър

    43 22 Отговор

    До коментар #10 от "Пешо":

    Верно е! И ни освободиха, а на дедо ти и на тебе ви харесваше да носите фес на главите!
  • 21 ааааааааа

    42 48 Отговор
    Този, който ни освободи,той ще ни пороби. Това е казал Левски и позна. 80 години болшивиките са навсякъде.Вървете си,нищо не става от вас.

    Коментиран от #37, #58, #166

  • 22 Слушател

    39 61 Отговор
    Волгин е изключително нагъл трол, когото държат в радиото единствено благодарение на мафиотския СЕМ, също като Кошлуков в БНТ.
  • 23 Стършел

    37 58 Отговор
    Кощунство и срам за България и българите е подлогата волгин да коментира Левски!
  • 24 Даааа

    53 18 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    В тези форуми някой използва фразата "функционална неграмотност". Може би трябва да се върнете в седми клас и да поработите върху образованието си. Когато четете определен текст и не го разбирате, то по-добре е да не го четете, камо ли да го коментирате.
  • 25 Калмук

    31 32 Отговор
    Волгин, след като ще си припомняме историята, нека добавим и един друг факт: д-р Рашко Петров опитва да спаси Левски чрез руския вицеконсул в Пловдив Найден Геров, но Граф Игнатиев ЗАБРАНЯВА на Геров да използва служебнтот си положение за това.

    Коментиран от #28, #35, #71

  • 26 Яааа колко си

    54 22 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    умна, против Русия бил, а се борил да останем под крилото на султана, според теб така излиза. Днес наричайки Левски терорист, е предателство спрямо него и за това за което се е борил. И не само той, Ботев също, а отгласа от зверствата след потушаването на априлското възстание отеква най силно в Русия, която и се застъпна за българите и чрез войната след 500 години, на атласа на света се появява отново България. А сега близо 145 години от това събитие сме на път да изчезнем отново от световната карта, и това благодарение на 33 годишното утищожаване и заличаване на нашата история и държава,от все същите тези, които ръчкат и украинците срещу Русия.

    Коментиран от #34

  • 27  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    41 10 Отговор
    Че то ако подробно и внимателно се чете какво е написал Левски това е идеална мотивационна платформа за някой тих интроверт от сенките да приключи целият ни парламент на куп. Не мислите ли? Защо мислите никой от политиците ни никога не го е цитира в пълнота ? .......иначе бля-бля и бля..... Вижте също
    Библиография за Васил Левски
    Външни препратки
    Васил Левски – писма и документи ============= 503 пъти се повтаря думата смърт за този, смърт за онзи !!!!!!! Сега що няма такива герои ? Либерасти ли станахме всички ? Аз твърдя че ако някой в парламента почне да цитира Левски 1/1 без да го упоменава всички недоразумения ще наскачат и възмутено атлантически ще почнат да врякат. Иначе чупки в кръста и уйдорми ела им няма на подлогите продажни.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бамбука

    17 20 Отговор
    Не цапай името му !

    Коментиран от #60

  • 30 ТрампЛин

    20 4 Отговор
    Прекомерно се коментират факти и “факти” за нещо което няма да донесе никакви ползи. Прилича ми малко на Закона Магнитски, само че процеса не е магнетизираме, а Самомагнитизиране! Включването на лица в листа на засегнатите от закона Магнитски е в сила и действа само в Америка и Англия, той няма законова сила у нас, но ни показва че хората знаят за тези лица! Дали ние ще вземем мерки срещу тях си е наш проблем, но и показва на САЩ , как се отнасяме към Корупцията! Та същото е и с тези съждения за това кой предал Левски, кой убил Ботев, кой насякъл Ст.Стамболов…..На кого ще докажем и какво ще докажем? Факта че ние много обичаме да идеализираме и героизираме няма нищо лошо когато го правим за наши исторически личности, но когато започнем да обслужваме чужди интереси идеализирайки чужди постъпки и хора….тогава нещата стават Грозни!!!
  • 31 Сатана Z

    5 48 Отговор
    България трябваше да си остане в границите на Берлинския договор,а не да анексира Турската автономия Източна Румелия.

    Коментиран от #43

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Обича Русия "безплатно"

    20 30 Отговор
    Точно тоз другар да ни обяснява за предателството е хмммм..специално
    завалията си получава парите в долари от Вирджинските острови
  • 34 ТрампЛин

    13 18 Отговор

    До коментар #26 от "Яааа колко си":

    Свободни интерпретации и чисти Глупости!
  • 35 Хахаха

    36 25 Отговор

    До коментар #25 от "Калмук":

    А колко българи се опитаха да спасят Левски, че пак търсиш виновни руснаци? Русия длъжна ли ти нещо? Ти и дължиш ВСИЧКО!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бъркаш,

    38 24 Отговор

    До коментар #21 от "ааааааааа":

    след освобождението, ни разкъсват тези които са на запад и са били срещу Русия. После ние обръщаме гръб на Русия и се връзваме с Гурмания с която губим ПСВ, след това отново сме под немски протекторат и прогив Русия и отнаво губим и ВСВ, след това ставаме силни и многомилионни, както и фактор благодарение на Русия, а ат 33 години сме в блатото и губим всичко защото отново сме срещу Русия и на грешната страна.
  • 38 Исторически факти

    29 25 Отговор
    По-големи предатели от българските комунисти и производните им няма..за 100 години успяха да изтребят и окрадат българския народ и държава успешно
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мда

    25 25 Отговор

    До коментар #1 от "Абсурдистан":

    Грандиозна наглост и кощунство, тоз предател и слуга на чужди интереси, да се сравнява, и дори доближава до Васил Левски!

    Коментиран от #50

  • 41 Дааааа

    36 17 Отговор
    Сигурно Левски си е мечтал за парламент пълен с атлантически недоразумения и предатели. Така ще да е. В гроба като пумпал се върти някъде.
  • 42 Наблюдател

    27 31 Отговор
    Червеното мекере се изказва за Левски. Е на това се вика наглост. Путински памперс работещ срещу интересите на България, но за надуване на банковата си сметка
  • 43 Ангел Z

    24 10 Отговор

    До коментар #31 от "Сатана Z":

    Разпадащата се Византийската империя не трябваше да кани турците на Балканите, сега нямаше да има русофили.
  • 44 Васил

    16 19 Отговор
    Ако знаеха Левски и Ботев как ще изглежда България сега нямаше да се занимават за нейната свобода щяха да захвърлят всичко и щяха с 200 да поемат към западна Европа.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Петър Георгиев

    22 21 Отговор
    ... променя фамилията си на Волгин, за да има звучене по-близко до това на нещо свързано с РуЗЗия. Това е достатъчно, за да разберрете "позициите" му.
  • 48 Сигурно за това си е мечтал Левски

    28 7 Отговор
    НСО да охранява шепа недоразумения от народната любов
  • 49 българин

    22 28 Отговор
    човек който иска България да е под руски ботуш. Да е командвана отвън. И да говори за свобода и предателство. Тъжна картинка. Да не кажа жалка.

    Коментиран от #51

  • 50 Хахаха

    5 14 Отговор

    До коментар #40 от "Мда":

    Ти си предател.
  • 51 Хахаха

    21 16 Отговор

    До коментар #49 от "българин":

    Баба ти това ли ти е предала на генетично ниво? Да мразиш руснаците ли? Съмнявам се...Значи си предател на баба си.
  • 52 Хм Хм

    22 14 Отговор

    До коментар #11 от "Браво":

    Ти въобще имаш ли представа какво се случваше в България в периода 1944-1989 г.? Защото аз съм живял в това време, а единият ми дядо беше лагерист. Та по-добре замълчи.

    Коментиран от #55, #59, #61

  • 53 Демократ

    20 21 Отговор
    Прекалява се с натрапването на този кремълска агент и в най-светлата и честна личност Васил Левски, дал живота си за святата и чиста република. Трябва поне малко уважение към тези велики българи,благодарение на които я има България. Няма мярка,дори споменаването на светините на България от такава мръсна и предателска уста предизвиква отвращение и то в днешния велик ден!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Моят дядо също

    17 18 Отговор

    До коментар #52 от "Хм Хм":

    произвеждаше лагери в един цех...и бе много щастлив - получаваше 450 лв. а билетчето за гр. транспорт бе шест стинки

    Коментиран от #65, #79, #139

  • 56 Мераклийски

    22 14 Отговор
    Ако Борисов,Волгин,Манолова,Радев,Дончева,Р.Петков,Гоце,Нинова и др,.живееха по времето на Левски,той поне щеше да ги ликвидира ,за отцепредателство!
    Срамота е че са се пръкнали такива плазмодии! Изчадия на комунизма!

    Коментиран от #67

  • 57 Волга Петрова

    21 24 Отговор
    Волгата е специалист в областта на предателството.

    Коментиран от #62

  • 58 Мда

    20 11 Отговор

    До коментар #21 от "ааааааааа":

    Много точно и правилно е осъзнавал положението още тогава и за това е искал и се е борил да се освободим сами! До голяма степен успяваме въпреки опитите да ни се втълпи, че сме получили свободата си наготово от Русия! Априлското въстание е първата крачка към освобождението ни, след което всички велики сили тогава, са решили то да стане факт, а Русия като страна с най-големи политически претенции в района е извършителят на това решение!
  • 59 Ха ха

    13 11 Отговор

    До коментар #52 от "Хм Хм":

    Да, живял си.А сега живуркаш,рупайки банани.
  • 60 Хахаха

    21 14 Отговор

    До коментар #29 от "Бамбука":

    Левски е герой. А другите? Искате да се гордеете , а колко от вашите предци ви дадоха повод за това?
    Трайте си. За съжаление сте. Светът не започва от вас, колкото и да ви се иска да пренапишете историята, в която не сте отразени с особенно подвизи и заслуги. Затова мразите Великата Русия. Там героите са във всяко семейство. Никой не ви иска никаква признателност и благодарности, но лошото е, че дяволът завладя душите ви и сега фонтанирате с подлостта и гнусотията в сърцата ви. Душите ви са на сатаната. Говоря за българските сектанти- русофоби. Надеждата в православния български народ, че няма да посвети децата си на тази сатанистка пасмина. Русия се бори за това и за човечеството като цяло.

    Коментиран от #66, #74, #81, #145

  • 61 ТрампЛин

    15 17 Отговор

    До коментар #52 от "Хм Хм":

    Те не могат да мълчат, те не признават нито лагерите, нито Т.н. Народен Съд, нито признават трите фалита които причиниха на България за тези 50 години….това са хора научени да лазят пред Русия и да живеят в строй в който те са по-равни от останалите нас!
  • 62 Смени си ника,

    10 12 Отговор

    До коментар #57 от "Волга Петрова":

    Предателко Петрова.
  • 63 А50

    22 14 Отговор

    До коментар #1 от "Абсурдистан":

    Точно за такива като теб слуги на империята и политкоректни еничери е написаното от Волгин.
  • 64 Пешо от блока

    21 18 Отговор
    Прав е, предават Левски и това са всички русофили, които служат на чужда държава, а Волгин е един от тях. Левски е навиждал "миризливия казашки ботуш" , край на цитата, Левски е мечтаел за чиста и свята република, за демократска държава.

    Коментиран от #73

  • 65 Любопитен

    15 14 Отговор

    До коментар #55 от "Моят дядо също":

    Значи дядо ти е имал изобилие от средства. Какво е направил с тях? Сподели. :))) Успя ли поне да построи една съборетина с крадени материали и "услуги" или и за това не му стигна великата "комунистическа заплата"? :)))
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Странно

    14 12 Отговор

    До коментар #56 от "Мераклийски":

    Пропускаш канадецо с парапета ,царчето от Мадрид,Ленчето с коремчето,приятелят на Маджо от ДБ.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Професия русороб

    14 18 Отговор
    Човекът който служи на путя срещу заплащане и срещу свободата на българския народ от руските кръвопийци, добре е описал групата към която принадлежи, но по- добре да не скверни името му.
  • 70 ТИРбушон

    16 20 Отговор
    Ех Волгин.... Да целуваш руски зaдник също е
    предателство. Дс се беше прекръстил Путин вместо вллгин. Още повече облаги да намажеш. Не че и сега са ти малко.....

    Жалка платена мижитурка!!!
  • 71 Касапин

    10 9 Отговор

    До коментар #25 от "Калмук":

    ТОЧНО ЗА ТОВА СТАВА ДУМА ТОГАВА Е ЗАБРАНИЛ РУСНАК СЕГА ТИ ЗАБРАНЯВАТ АМЕРИКАНЦИ СХВАЩАШ МАЙ НЕ
  • 72 Плювате

    16 15 Отговор
    по Волгин,че казва истината ли. Ще се окаже,че американското робство е по тежко отколкото е било османското.

    Коментиран от #89

  • 73 Алооооооо

    11 14 Отговор

    До коментар #64 от "Пешо от блока":

    МОЖЕШ ЛИ ДА ЧЕТЕШ А ДА МИСЛИШ КВО ОБЩО ИМА ПУТИН С МАЧКАНЕНЕТО НА МИЛИОНИ В ДОНЕЦК И ДОМБАС И СЕГА КОГАТО СЕ СЛУЧВА ТОВА КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО В ОСВОБОДИТЕЛНАТА ВОЙНА ТИ ПОДКРЕПЯШ АГРЕСОРА БАНДЕРОВЕЦ ЩОТ ТАКА ТИ Е УДОБНО АМИ БРАВО Е ТЕ ЗА ТОВА ИДЕ РЕЧ
  • 74 Ти кой беше?

    19 2 Отговор

    До коментар #60 от "Хахаха":

    Интересна работа..разни туземци със 1000 години по-къса история които още се кланят на езическите тотеми и мумифицирани вождове ще ни обясняват за САТАНАТА

    Коментиран от #82

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 На турците слугуваха

    18 10 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    русофилите като Хаджи Иванчо Пенчович, които заедно с граф Игнатиев погубиха Левски !
  • 78 Руски мискинин си

    12 10 Отговор

    До коментар #76 от "Вальо":

    ти, другар !
  • 79 Хм Хм

    16 11 Отговор

    До коментар #55 от "Моят дядо също":

    Съжалявам да прочета как лъжеш за заплатата на дядо си, който е правел лагери. Казах те, че съм живял в онова време и знам колко бяха заплатите и какво можеше или по-скоро не можеше да си купиш с тях.
    А моят дядо е бил в лагер, защото е бил строителен предприемач, т.е. човек, който има инициатива, плаща данъци и прави държавата по-богата. Това, разбира се не се толерира от комунистите, защото подобен тип хора са заплаха за властта. Всичко подобно се смазва, интелигенцията е избита и "въдворена" в лагери. Това дава отражение върху развитието на държавата за десетки години напред.
    Препоръчвам ти да прочетеш "Българският Гулаг - Свидетели".

    Коментиран от #80

  • 80 Хахаха

    12 12 Отговор

    До коментар #79 от "Хм Хм":

    А ти как оцеля? Като негов потомък, оставиха те гладен, жаден, болен, невъзпитан, необразован, бос и гол? Животът ти започна кога?
  • 81 Бамбука

    12 3 Отговор

    До коментар #60 от "Хахаха":

    Разкарай се ! Имаме още много герои, с които се гордеем, които почитаме, уважаваме. Това е наша история, там вас ви няма.

    Коментиран от #84

  • 82 Хахаха

    2 10 Отговор

    До коментар #74 от "Ти кой беше?":

    За кого говориш?

    Коментиран от #83

  • 83 Ти кой беше?

    12 7 Отговор

    До коментар #82 от "Хахаха":

    Отговори ми
    В Русия строите ли още паметници на Ленин и на Сталин?

    Коментиран от #87

  • 84 Хахаха

    14 13 Отговор

    До коментар #81 от "Бамбука":

    Ти нямаш нито един гетой. Героят ти е сатаната. Героите имат само читавите българи, чиито предци са били благодарни на Русия за своето освобождение си.

    Коментиран от #86, #106

  • 85 Никой

    15 13 Отговор
    Другарю прекръстил се руско име . Да коментираш Левски с твоето рашистко извратено съзнание е най пошлото ,долнопробно клечане в българкия ефир. Ти мизерно, работещо за плата от рубли олицетворение на человек още не си излязъл от московската дрямка.Робския рашистки синджир ще виси до края на мирните ти дни. Ти никога няма да живееш свободно и да се наслаждаваш на природата божия. Ти да се прекланяш пред българските герои, ти ,руския подлизурко. Ти нямаш и най малко право да споменаваш имената на НАЦИОНАЛНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЕРОИ. Отиди си с мир в твоята родина Росия ,живей си там и целувай десницата на царя господар,благославяй го и яж от хляба му и пий от кваса му. Остави България на Българите. Не пречи на народа да излезе от руското блато в което ти и твоите ментори ни държат. Ние искаме да живеем в Европа уне в азиатския департамент ,твоята кочина.
  • 86 Арсенал Казанлък

    13 10 Отговор

    До коментар #84 от "Хахаха":

    Скоро ще ти се изясни колко сме благодарни..отивай в Русия да се обичате безплатно там на воля

    Коментиран от #91

  • 87 Хахаха

    12 14 Отговор

    До коментар #83 от "Ти кой беше?":

    В Русия не рушат нито памятниците , нито рушат историята си. Ти точно нямат отношение към историята на Русия. Ти си консуматорът на руската военна победа над османците. Радвай се, че руският мужик ти отвоюва държавата. Тъпчеш земя, напоена с неговата кръв. А слабите духом се борят с книгите, културата, не могат да понесат историята на Родината си.

    Коментиран от #90

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Ветеран от Протеста

    14 8 Отговор

    До коментар #72 от "Плювате":

    Не виждам нищо друго Американско в България освен Мак Доналдс и Уиндоус с който пишеш всичко това....И това било Американско робство - Хахахха.....
  • 90 Ти кой беше?

    10 15 Отговор

    До коментар #87 от "Хахаха":

    Не ти ми отговори..болшевиките Ленин и Сталин бяха ли затворили църквите в Русия и избили свещениците..щом руските им копеуета продължавате да ги тачите и днеска не сте никакви християни и отиваш да си пишеш с маймуните които ти вярват..РАЗБРАНО?

    Коментиран от #94

  • 91 Хахаха

    9 13 Отговор

    До коментар #86 от "Арсенал Казанлък":

    Никой не ти ще благодарностите, сатанисто. И никога не са искали. Не е в характера на Русия да търси благодарност за това, което е направила по своя воля и чрез своето решение. Но никой няма да ти позволи да показваш сатанистската си з у р л а без отговора.
  • 92 факти

    11 12 Отговор
    АДМИРАЦИИ ЗА СТАТИЯТА!
  • 93 Отговор

    12 13 Отговор

    До коментар #4 от "Интелектуалец":

    Ти си тъпак неграмотен.
    Да не би краварите или гейлибералите от sataninska Европа ни освободи от Османско робство?

    Коментиран от #107

  • 94 Хахаха

    10 3 Отговор

    До коментар #90 от "Ти кой беше?":

    Развивай се. Тялото ти в 21 век, а мисленето в 20. Стой си там.

    Коментиран от #95

  • 95 Ти кой беше?

    14 10 Отговор

    До коментар #94 от "Хахаха":

    Да спориш със руски туземец по исторически въпроси е като да пикаеш срещу вятъра..безмислено и цапа

    Коментиран от #97

  • 96 !!!?

    24 9 Отговор
    Другото мнение !!!?

    Коментиран от #98

  • 97 Хахаха

    9 13 Отговор

    До коментар #95 от "Ти кой беше?":

    В Русия всеки човек може да разбере историята на своя род чак до 6 поколение. В държавните архиви. Ти в какви архиви ще търсиш сведения за своите предци? Не си в позицията да спориш.....

    Коментиран от #99, #103, #110

  • 98 Хахаха

    11 15 Отговор

    До коментар #96 от "!!!?":

    А какво крамолно видя в тази снимка? Последователен и честен човек е Волгин. На теб ти харесват ,,хамелеоните", които са носили същите фланелки, а сега конюнктурно обърнаха палачинката?

    Коментиран от #109

  • 99 Аре вее

    12 10 Отговор

    До коментар #97 от "Хахаха":

    Да ти покажа медалите на дядовците ми ли кво ли?..разговора приключи другар..отивай при африканските си иранските си китайските си братя тука работа нямаш

    Коментиран от #117

  • 100 ТрампЛин

    19 9 Отговор
    Смятах да приключа с идиотската статия на др.Волгин, но се за сетих един стереотип който винаги присъства в съжденията на русофила. За русофила споменаването на думата Патриотизъм и Преданост към България, задължително върви с думата Русия!!! Споменаването на името на Левски, задължително върви в комплект с думата Русия! Споменаването на името на Ботев, задължително върви с думата Русия! Абсолютно всичко Свято за България за което се сетите, трябва да върви в комплект с Русия! Без Русия няма България, няма Свобода, няма Просперитет….Абсолютна Трагедия и предателство! Кафа сикме от такива патриотЪЙ!!!
  • 101 Макс

    14 9 Отговор
    Да, такива изродени продажни русофилопутинофили предават Чистата и свята република , за която се е борил Левски.
  • 102 Търновец

    8 10 Отговор

    До коментар #6 от "Светият синод:Левски не може да е светец":

    Чорбаджията за когото говорите е имал издадена смъртна присъда от Революционния Комитет и Апостолът е отишъл да я изпълни, отначало слугата е бил предупреден да мълчи
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 стоян

    6 12 Отговор
    Да налага се това , че текста се коментира без да е четен и ако някой го е чел не го е разбрал и се започва да се громи този лошия Волгин с което тези полезни и..... ти потвърждават изложеното от Волгин.
  • 105 Ха ха ха

    17 11 Отговор

    До коментар #15 от "Хахаха":

    С Волгин може да се гордеят само русофилите, защо и той, и те не са хора с българско самосъзнание.... За русофила само пРоссия е важна....,
  • 106 Бамбука

    12 7 Отговор

    До коментар #84 от "Хахаха":

    Волгин, не прекалявай, дай малко по умно, ако можеш, разбира се. Казваш "Героят ти е Сатаната" ? Не си спомням в Мавзолея да има балсамирано тялото на руски цар. Поправи ме , ако греша. Убито е цялото царско семейство - жена, деца. Колко православно християнско е това ?
  • 107 Е да ,

    17 8 Отговор

    До коментар #93 от "Отговор":

    руснаците и от фашизма те освободиха,ама те окупираха за Половин век...Изклаха Елита на България...Иззеха Собствеността на целия Народ.
    ..Поставиха го в Комунистически Лагер...Половин век Окупация от Освободителя - тва е !!!
  • 108 Във връзка с коментар 103

    17 2 Отговор
    Който беше изтрит! Рода на майка ми са от Одринска Тракия. Успях да открия имотите на баба ми в регистрите на Турция и по точно в кадастралния план на Одринска околия, и да получа обезщетение за тях! И до ден днешен издирвам имотите на баща си у нас и се налага да промуша Камила през иглени уши но без успех!! Толкоз по въпроса с архивите в Османската Империя и архивите в НРБ!!!

    Коментиран от #113, #114

  • 109 !!!?

    11 1 Отговор

    До коментар #98 от "Хахаха":

    За предателите става въпрос !!!?
  • 110 Изначално безмислен разговор

    11 6 Отговор

    До коментар #97 от "Хахаха":

    Другар в османската империя за да се плаща поголовен данък ти е нужен архив също и редовно преброяване на населението..едвали можем да ги сравняваме със "модерна" страна като царска Русия където чиновниците са били толкова крадливи и пияни че се е налагало данъците да се прехвърлят на прекупвачи за по-голяма "ефективност"

    Коментиран от #116

  • 111 Казуар

    16 9 Отговор
    Ако България не беше по близо до Европа щеше да я сполети съдбата на държавите около Русия- Армения, Грузия, Украйна и много други граничещи с нея. Все пак Русия не посмя заради западните държави да присъедини България към империята.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Наясно съм

    10 4 Отговор

    До коментар #108 от "Във връзка с коментар 103":

    Аз съм наясно но тука имаме един руснак дето бил със "дълго" потекло от 1917 насам

    Коментиран от #115

  • 114 Кандидат Милионер

    18 9 Отговор

    До коментар #108 от "Във връзка с коментар 103":

    Целия Архив на Царство България е натоварен на влакова композиция,заедно със Златния резерв на Държавата ни от Руския комунистически Окупатор 1944 та година и откаран незнайно къде от Окупаторите в Русия....Идеята им е Национализираната собственост на Народа да не може да бъде възстановена...Да бъде Необратима ,а Комунизъма - Вечен..
  • 115 За този с дългото потекло!!!

    14 8 Отговор

    До коментар #113 от "Наясно съм":

    Имам приятел чийто дядо е белогвардеец намерил убежище в България. Единствените думи които е запомнил от дядо си са-Моето момче, стой далеч от Русия! Прокълната държава с прокълнат народ!!!

    Коментиран от #120

  • 116 Хахаха

    5 10 Отговор

    До коментар #110 от "Изначално безмислен разговор":

    Ти даже не осъзна какво написа. Именно, че корените си ти търсиш в архивите на Османската империя.

    Коментиран от #129

  • 117 Хахаха

    11 9 Отговор

    До коментар #99 от "Аре вее":

    А защо с пренебрежение говориш за африканците, иранците, китайците? Това е нацизъм. Смяташ, че ти си нещо повече от тях, защото не си африканец, иранец или китаец? Не можеш да скриеш своята същност.
  • 118 ТрампЛин

    13 7 Отговор
    В Уикипедията прочетох факти относно събирането на християнски деца за Османската Армия-Еничари. Който се интересува може да прочете. Най-голямото зло у нас са причинили черкезите, а те са ни подарък от руската империя. Всички безчинства и грабежи са извършвани от тях, а не от редовната Османска армия!

    Коментиран от #135, #141

  • 119 деНАТОфикация

    9 14 Отговор
    България трябва да се освободи от евроатлантическото робство! Прав е Волгин!

    Коментиран от #136

  • 120 Хахаха

    4 13 Отговор

    До коментар #115 от "За този с дългото потекло!!!":

    Дядо ти е бил много необразован белогвардеец, вероятно. Той болшевишката власт е олицетворил с Русия. Повечето белогвардейци, избягали от болшевишка Русия, без да им мигне окото застанаха на страната на СССР по времето на Великата Отечествена война за руснаците. Това са истинските руснаци. А белогвардейците са истинските руснаци, които не са искали да виждат разрушаване от болшевиките на своята Родина. Но знаеха, че в чужбина, където живееха не по волята на съдбата ,, нет Отечества. И отчеств тоже нет". Съжалявам те. Ти се оказа човек без корени. Дядо ти ги отряза.

    Коментиран от #122, #125, #132

  • 121 Как не млъкна

    15 8 Отговор
    Този Волгин описва своето предателство!
  • 122 Не ставаше въпрос

    9 5 Отговор

    До коментар #120 от "Хахаха":

    За моя дядо, но Чукча е писател! Не е читател! Дядото на този мой приятел е бил толкоз “необразован” че е бил капитан на Дръзкий!!!

    Коментиран от #124

  • 123 Българин

    14 8 Отговор
    Не ми се вярва путинист като Волгин да предизвика конструктивни дебати.
  • 124 Хахаха

    3 9 Отговор

    До коментар #122 от "Не ставаше въпрос":

    Още е по зле за теб. Явно всеки чужд неграмотник може да ти влияе .
  • 125 ТрампЛин

    11 6 Отговор

    До коментар #120 от "Хахаха":

    Да считаме ли Путин за наследник на Белогвардеец? Понякога русофила е способен на чутовна тъпота в напъните си да докаже че 2+2=5

    Коментиран от #149

  • 126 Вълк единак

    15 10 Отговор
    Точно волгин да ми говори за Предателство и ЛЕВСКИ! не,не,не.
  • 127 Само питам

    13 10 Отговор
    Защо всеки русофил иска да се изгаври с Левски? Радев, Нинова, сега и Волгин....
  • 128 Васил Левски

    16 7 Отговор
    - А ти какъв ще да станеш, бай Василе, когато се освободим? - попитал го един път Божил Георгев в присъствието на други трима апостоли: Ангел Кънчев, Димитър Общия и Сава Младенов.

    - Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви - отговорил той. - Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Левски писмо до Филип Тотю

    14 6 Отговор
    ......... с руски агенти съм имал да работя, без да знам. В 69-то лято препоръчан единият от одеските българи за добър помощник на българите; пък не излезе така? Улових му няколко шарлатанлъци и хайде, отгдето е дошел. Коги стане за нужно, каза ще го с всичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да дух аме!
  • 131 Левски писмо до Каравелов

    16 6 Отговор
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

    Коментиран от #162

  • 132 Руски лъжи пак

    13 7 Отговор

    До коментар #120 от "Хахаха":

    Белогвардейците са избивани системно първо от Ленин после и от Сталин едвали е имало живи които да влизат в червената армия..няма нужда да казваме че повечето са украинци и украински казаци

    Коментиран от #137, #146

  • 133 кирил

    12 12 Отговор
    Волгин е руси юдейски агент
  • 134 Невежествотоубива!

    8 9 Отговор
    Когато кацнем на историческото бунище като народ, тогава оцелелите за пореден път ще разберат, че някой за пореден път ги е натоварил на грешния исторически влак. Е, затова пък китките, хлябът и солта са ни винаги готови за всеки следващ победител...
  • 135 Вярно е, но

    4 10 Отговор

    До коментар #118 от "ТрампЛин":

    не са ни подарък от руската империя, а са разселени на Балканския полуостров след Кримската война от Османската империя. Можели са например да ги заселят в Анадола.
  • 136 Програмата за депутинизация

    16 9 Отговор

    До коментар #119 от "деНАТОфикация":

    Програмата за депутинизация в България вече е готова.
    Депутинизацията на русофилите ще премине през няколко етапа като на всеки ще се държи изпит. Първо по българска история обхващаща периода от 681 година до днес. Депутинизацията ще завършва с дипломна работа - демонтаж на съветски паметник и монтирането му в музея на тоталитарното изкуство!
  • 137 Кажи му на един

    6 10 Отговор

    До коментар #132 от "Руски лъжи пак":

    казак, че е украински казак. Къде ги учите тези термини? Нямам си понятие. Това е като да кажеш на българин от Румъния, румънски българин.

    Коментиран от #140, #148

  • 138 Бацо прецедател

    9 5 Отговор
    Ма Апостола с приказките си е стреснал на одреманио българин а пианио москал у Педербург! Пиангура е задействал подлио сръбин, кой е предал кореспонденциата на Левски с БРЦК на гажалите. След това родните савецки цукали са помогнали на резуците да отепат великио ни санародник!
  • 139 ТВОЙТА МАЙКА СЪЩО

    9 3 Отговор

    До коментар #55 от "Моят дядо също":

    ЦИНИЧЕНТЪПАНАР СИ ТИ НЕ ЧОВЕК А ЖЕЛЯЗО
  • 140 Истината

    13 7 Отговор

    До коментар #137 от "Кажи му на един":

    90% от казаците са украинци бе приятелю, не руснаци.

    Коментиран от #142

  • 141 Уикепедията

    5 8 Отговор

    До коментар #118 от "ТрампЛин":

    е най-доброто място за образоване. Един път като я прочетеш и друго не ти трябва.
  • 142 Това в

    3 10 Отговор

    До коментар #140 от "Истината":

    уикипедията ли го прочете?
  • 143 Само питам

    14 8 Отговор
    А как ако не предател може да се нарече съществото сменило фамилията си на Волгин в знак на преданост към Русия?

    Коментиран от #161

  • 144 Уса

    10 11 Отговор
    Внуците и правнуците на чорбаджии и изедници дават добри центове за пропаганда с подкрепата на сорос.Нищо не се е променило от времето на Левски .Същите боклуци в политиката трудно им е но се справят добре за себе си
  • 145 5549

    15 9 Отговор

    До коментар #60 от "Хахаха":

    Русия се бори за своите си имперски интереси, не за българските. Русофил = българофоб. Като толкова си я обичаш, можеш да си отидеш там. Аман от национални предатели!

    Коментиран от #147, #160

  • 146 Хахаха

    4 10 Отговор

    До коментар #132 от "Руски лъжи пак":

    Един от генералите, за който може би си чул, е генералът Деникин. Той отказа да застане срещу СССР и осъди власовците. Каза, че СССР е Русия и той няма да воюва срещу руския народ. Да, и ало и такива, които са воювали на страната на фашистите. Не са много. Повечето не са.
    Ти наистина ли мислиш, че всички белогвардейци са избити поголовно в Русия? Напротив. Част от тях направиха кариера я Червената армия. Например маршал Говоров и Баграмян.
    Вие, разрушителите, мислите само антогонистически. Това е вашата същност - да рушите и да воювате. Често с вятърните мелници.
  • 147 Хахаха

    3 9 Отговор

    До коментар #145 от "5549":

    Русия нападна България ли ? Не знаех.
  • 148 Разни племена

    2 7 Отговор

    До коментар #137 от "Кажи му на един":

    По Волга и Ростов на Дон си имат други казаци те..сигурно и на други места
  • 149 Хахаха

    3 8 Отговор

    До коментар #125 от "ТрампЛин":

    Поговори с Наполеона в съседната стая и си решите тоя въпрос.
  • 150 Браво Волгин

    6 12 Отговор
    Добре си описал българина.

    Коментиран от #151, #153

  • 151 Волга Петрова

    11 7 Отговор

    До коментар #150 от "Браво Волгин":

    Описал е себе си.

    Коментиран от #152

  • 152 Описал

    4 10 Отговор

    До коментар #151 от "Волга Петрова":

    е простокирчовчета и простотиквеничета! Едно към едно! Тъпота, блеене и продажничество!
  • 153 Хахаха

    5 14 Отговор

    До коментар #150 от "Браво Волгин":

    Българите са читави хора. Доброжелателни, спокойни и добри. Тукашните еничари със сатанистската русофобска същност не е норма. Това е паталогия. И това ще мине.

    Коментиран от #155

  • 154 Урюрвкос

    7 7 Отговор
    от толкова много ровене в архивите да не стане като големия революционер Лех Валенса който се оказа платен доносчик и предател. Спрете, оставете ни поне един исторически светъл лик за образ и подобие.
  • 155 Някои са читави

    6 9 Отговор

    До коментар #153 от "Хахаха":

    Други жалки лъжци и продажници като кирил петков и баце, а трети блеещи дето ги лъжат и крадат, а те блеят щастливо докато ги стрижат, а после реват истерично!

    Коментиран от #164

  • 156 Пича

    8 8 Отговор
    Путинисткият проруски пропагандатор Пьотър Волгин щеше да бъде заклан като пиле от нашите възрожденци - в онези времена, за възхвалата си на един кървав деспотичен режим. Да целува иконата на Путин, късметлия е...

    Коментиран от #157, #167

  • 157 А какво общо има Путин

    5 10 Отговор

    До коментар #156 от "Пича":

    с истината, за която говори Волгин! За лъжите на ПП, ДБ, ГЕРБ, за плащането за лъжи, за цензурата и срива на демокрацията! Какво общо има всичко това, с глушавите ви термини! Питали преди да взе,меш лукчето за излагацията?
  • 158 Баце

    9 5 Отговор
    Гледай/брой/ си рублите не се завирай и ти с мръсната си алчна уста.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Каква е разликата

    2 8 Отговор

    До коментар #145 от "5549":

    И САЩ се бори за своите си имперски интереси, не за българските. Сащофил = българофоб. Като толкова си я обичаш, можеш да си отидеш там. Аман от национални предатели!
  • 161 бонго-бонго

    3 7 Отговор

    До коментар #143 от "Само питам":

    А Сталинка Георгиева на криСталинка георгиева шеф на М В Ф ?
  • 162 За грант продавам майка си

    6 9 Отговор

    До коментар #131 от "Левски писмо до Каравелов":

    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

    ...
    Понеже знам, че това е соросоиден фалшификат и го няма във
    "Васил Левски – Документи, история и настояще"
    където е всичко което е писал и казал Левски, ще трябва да кажеш?
    Откъде преписа тази измислица??

    Коментиран от #163

  • 163 ТрампЛин

    8 4 Отговор

    До коментар #162 от "За грант продавам майка си":

    Не се коси! Няма да схванеш!

    Коментиран от #165

  • 164 Хахаха

    4 6 Отговор

    До коментар #155 от "Някои са читави":

    Другите не са българи. Те са възпитани да са антибългари. И са такива на практика.
  • 165 За грант продавам майка си

    6 2 Отговор

    До коментар #163 от "ТрампЛин":

    Схващам бе,..лъжите..
  • 166 вятър между ушите

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "ааааааааа":

    е кой ни освободи от руснаците тогава и не ни ли пороби отново?
    няма по жалко нещо от ситият роб който си мисли, че е свободен и боготвори поробителите си само и само за да е сит ...
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 вятъра на промяната

    0 1 Отговор
    Волгин, предателя си ти и шепата властимеещи кремълски подлоги които скоро ще бъдат лишени от работодателя си. Не злоупотребявай с Левски който още тогава е прозрял истината, че ,,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ И ЩЕ НИ ПОРОБИ"