Last news in Fakti

6 Март, 2023 21:00 4 087 55

Божидар Чеков: Трамбованите еврейски гробове в Украйна

  • евреи-
  • украйна

От началото на войната между Украйна и Русия, много евреи са тръгнали, а други стягат куфарите за Америка, Западна Европа и Израел

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Фактически не става дума за гробове, а за ями в които са хвърляни хиляди невинни хора, застреляни в лице, в гръб или на колене. Деца, възрастни, мъже или жени – без значение. Заривани са с каквото може и са трамбовани, не с машини, а с човешки стъпки, въпреки, че някои от жертвите още са давали признак на живот. За това мащабно изтребление на евреи не се говори, защото то е започнало от украинци, преди навлизането на германците.

След хитлеристката окупация, етническото прочистване става индустриално. Няма жълти звезди, раирани костюми, затворнически бараки, телени мрежи и газови камери. Няма разходи за химикали и производство на сапун! Няма време за губене. Действало се е по бързата процедура. Организират се хайки и заловените са разстрелвани пред техните близки. Докато дойде и техния ред. Преди всеки разстрел в повечето случаи нещастниците са събличани голи. Дрехите и обувките са раздавани на местното население. Според проучванията, общият брой на избитите варира между 1 500 000 до 1 800 000.

Тези факти бяха изнесени публично, от най-авторитетната председателка на Европейския парламент Симон Вей. В специално интервю по френската телевизия през 2008 година, тя представи книгата на свещеника Патрик Дебоа. В продължение на няколко години той кръстосва градове и села. Търси и намира очевидци на случилото се. Прави и документален филм за Хлокоста в Украйна. Публикуваните факти са трудно поносими.

Симон Вей е френска еврейка, която на 12 годишна възраст е депортирана в концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау. След 5 годишен престой зад телените мрежи, тя оцелява, но никога не спира да подхранва бдителността на младото поколение, припомняйки случилото се.

Изпълняваща важна роля в различни организации пазещи еврейската памет, Симон Вей препоръча книгата на Патрик Дебоа, която се казва „La Shoah par Balles“. Или „Холокоста“ с куршуми.

Тази книга не е за деца! Разказите на очевидци не са за хора с прекален емоционален заряд. Възможно е расото на френския свещеник да е предразполагало съвременници на геноцида да описват гледките на разкъсани женски тела по клоните на дърветата, убити с динамит. Жена принудена от властите да гази трупове, между които има нейна приятелка и която никога не е споделяла с родителите си, преживяното. Тя се „изповядва“ с облекчение за първи път пред Патрик Дебоа. Друг оцелял по случайност, изпълзял между труповете, също е благодарен на свещеника, че го слуша цели два часа.

Борбата на Патрик Дюбоа е ямите с трупове да не останат единствено в полезрението на иманяри, които ровят в тях за златни коронки. Да бъдат обозначени и уважени като истински гробове. Между другото той споменава, че ги има в цяла източна Европа: Украйна, Литва, Естония, Румъния, Молдова и Полша.

С голямо облекчение отбелязах, че България не е в неговия списък.

От началото на войната между Украйна и Русия, много евреи са тръгнали, а други стягат куфарите за Америка, Западна Европа и Израел. Всички изпитват угризение, че костите на техни близки остават неразкрити, някъде из обширната украинска степ.

Броят на изгнаниците засега надвишава 40 хиляди. Най-многобройни са тези родени и израсли в Одеса. Черноморското пристанище е с голяма стара Синагога, която винаги е била център на общността. На службата в края на седмицата понастоящем присъстват само десетина старци.

(материалът е от фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 3 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    106 11 Отговор
    А ДНЕС ПОТОМЦИТЕ НА УКРАИНСКИТЕ ЕВРЕИ
    ЖИВЕЩИ В ДЪРЖАВИТЕ ОТ НАТО
    ..... ВОЮВАТ И УБИВАТ РУСКИ ХОРА - ДЯДОВЦИТЕ НА КОИТО ГИ СПАСЯВАХА ОТ ХОЛОКОСТА
    .....
    ЕВРЕИН И ПРИЗНАТЕЛНОСТ :))
  • 2 Последния Софиянец

    94 10 Отговор
    Избити от бандеровците.
  • 3 Раданч Татлъту

    83 6 Отговор
    Тва не мое да бъде!Окраинците са прекрасни хора и се борят за нашата свабада!🥳🤡👍
  • 4 Тоалетна хартия

    63 10 Отговор
    Туй нЯщо Холокост ряпа да яде пред 500год.османско...ТЪз да прочете нещо за България под османско присъствие!!!

    Коментиран от #14

  • 5 Черньо

    71 10 Отговор
    Проблема че рода на Зеленски оцелява.
    Ако го нямаше мисля че за Украйна и нейния народ щеше да бъде по добре.

    Коментиран от #10, #13

  • 6 Помак

    61 6 Отговор
    ...оставам коментара на урсула та , зельоната жаба , на неадекватния ба гън ..и на пълно разбираштите Макарон, Шолц о др
  • 7 Затова сте роби

    12 38 Отговор
    1 милиард гои не могат да съберат интелект колкото на половин евреин.
  • 8 Майна

    60 4 Отговор
    Холокоста- на иврит- жертвоприношение...
    Стягали са куфарите и спасени богатите евреи
    Бедните, обикновените са принесени от тях в ,,жертвоприношение,,
    Това е истината..
    Ционистите, те са в основата на всичко...
  • 9 Ако някой знае

    42 2 Отговор
    Нека разкаже за "бабий яр"

    Коментиран от #21, #23

  • 10 Последния Софиянец

    40 4 Отговор

    До коментар #5 от "Черньо":

    За съжаление бащата и майката на Зеленски са родени след Втората световна война.47 и 50 година.

    Коментиран от #28

  • 11 Майна

    65 4 Отговор
    Старозагорското клане в България ,извършено от Сюлейман паша/евреин,ционист/ е извършено с участието на евреи ..
    Не сте чували- ами не искаха да знаете..
    Търсете истината..
    Има информация

    Коментиран от #15

  • 12 Не разбирам го

    58 5 Отговор
    Едно не мога да разбера и това е безкрайно гнусната колаборация на украинските евреи с украинските нацисти.
  • 13 Делю Хайдутин

    45 6 Отговор

    До коментар #5 от "Черньо":

    Тримата братя на дядото на Зеленски са убити от бандеровците в лагерите на смъртта.Дядото на Зеленски се спасява като постъпва в червената армия и стига до чин полковник.
  • 14 Бай ганьо

    25 11 Отговор

    До коментар #4 от "Тоалетна хартия":

    Ти пък де отиде, ако османците бяха като укрите, сега нямаше да пишеш на български бе нсционалистче ганьовско ама от де акъл в простатата ти глава, и апропо най голвмата им грешка според е била че са прибрали изгонените от Испания евреи, та са се навъдили и по нашите земи, що ли те и коментирам
  • 15 Последния Софиянец

    60 6 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Английски кораби превозват армията на Сюлейман паша от Албания до Стара Загора.Там 4000 опълченци се сражават с 40 000 турци.Загиват 400 опълченци и 1500 турци.Десетки хиляди българи са изклани в цяла Тракия благодарение на англичаните.
  • 16 Майна

    62 2 Отговор
    Соломон Леви изкла и изгори над 14 000 мирни граждани по улиците, къщите и черквите на Ески Заара (днешна Стара Загора) през Руско-турската война. И верен на древните принципи на истинската си вяра изпрати 10 000 деца, моми и юноши в Истанбул за робска продажба.

    Соломон Леви Явиш е цариградско дьонме – ислямизиран евреин, европейски възпитаник, бивш професор по литература от Парижката сорбона, масон, който остава печално известен на българското общество с артистичния си псевдоним СЮЛЕЙМАН ПАША.

    Коментиран от #19

  • 17 Къде ми е нощното шкафче?

    60 4 Отговор
    Не е за вярване, че е допуснато да се публикува такава статия.Статия против украинците-не е за вярване!

    Коментиран от #27

  • 18 Майна

    50 1 Отговор
    След големите руски успехи, с английска помощ и английски параходи – по заповед на евреина Дизраели – турците прехвърлят огромната армия на Соломон паша. Тя извършва едни от най-големите военни престъпления през тази война.

    Причините за мълчанието за тази кошмарна катастрофа стават ясни от сборника на Донка Йотова „Пъкленият ритуал. 125 години от Старозагорското клане“, съставен от документи и свидетелства, и от статията „България“ в „Еврейска енциклопедия“
  • 19 Последния Софиянец

    52 3 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    Английските кораби и немската железница превозват армията на Сюлейман паша от Албания до Стара Загора и ги въоръжават със най съвременно западно оръжие и западни командири.Също като сега в Украйна.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ето какво знам

    47 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ако някой знае":

     Близо до Киев



    Има една местност бабий яр
    Там хитлеристите са разстреляли около 150 хиляди пленници и обикновени граждани и около 30 хиляди евреи
    За да не си цапат ръцете германците са използвали бандеровски наемници
    Преди няколко години евреите построиха там молитвен дом
    Тези неща не се забравят лесно

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Първан от силистра

    47 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ако някой знае":

    Йозеф Гьобелс 1941: "Бандеровците са откачени маниаци или с други думи казано озверяли животни. Но точно такива са ни нужни в този период от време, за да унищожим непокорните славяни. И след това самите те трябва да бъдат унищожени, тъй като сред хората няма място за зверове.( Joseph Goebbels ).Die Banderiten sind verrckte Wahnsinnige oder, mit anderen Worten, verrcktes Vieh. Aber das sind diejenigen, die wir in dieser Zeit brauchen

    Коментиран от #32

  • 24 Последния Софиянец

    47 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ето какво знам":

    Във всички лагери палачите са били бандеровци понеже немците са се гнусяли да докосват нисши раси.
  • 25 Верно ли

    32 3 Отговор
    Бреееййй, и Божидарчо започнал да забелязва историческите факти за Окрайната... Не мога да повярвам! Както съм казвал - само руснаците могат да ги държат тези под контрол. Не ми се ще да го казвам, ама май и нас.
  • 26 В полша

    30 1 Отговор
    Преди да бъде окупирана от германия през 39-та година също е имало свирепи гонения против евреите

    Коментиран от #47

  • 27 ШЕФЕ,

    1 31 Отговор

    До коментар #17 от "Къде ми е нощното шкафче?":

    ТОЗИ АФТОР
    ВИНАГИ ПУСКА
    ТАКИВА ФИШИНГ СТАТИИ
    СЕГА КОИ ДА СЕ РАДВАТ
    РУСОФИЛИТЕ
    ИЛИ
    АНТИСЕМИСТИТЕ......🤔🤔🤔

    Коментиран от #40

  • 28 Черньо

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Нали има баба и дядо. Което е едно и също.

    Коментиран от #29

  • 29 Делю Хайдутин

    18 2 Отговор

    До коментар #28 от "Черньо":

    Нали ти казвам че дядото на Зеленски се записал в Червената армия и се спасил.Тримата му братя убити от бандеровците в лагерите на смъртта.
  • 30 Наблюдател

    2 39 Отговор
    Когато държавата се управлява от комунисти като Сталин и сега Путин - обикновенно е така. Както и да го овъртат журналистите и да сервират дребни инсинуации истината е такава - Комунист=престъпник=мародер

    Коментиран от #31, #35

  • 31 И бандеровците

    19 1 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Ли са комунисти

    Коментиран от #33

  • 32 Госあ

    19 1 Отговор

    До коментар #23 от "Първан от силистра":

    И на англосаксите са им нужни днес такива. Се вижда много добре.
  • 33 Госあ

    13 2 Отговор

    До коментар #31 от "И бандеровците":

    И капиталистите са комунисти ! 😂 Нали всички капиталисти след 89 до сега били комунисти 😂

    Коментиран от #37

  • 34 чекинята

    1 7 Отговор
    пак се е раzгонила 😁
  • 35 ако

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    ако можеше и маалко да мислиш щеше да е добре.Но нищо,продължавай да си наблюдаваш пъпа и да си мислиш,че си умен.
  • 36 Перо

    26 1 Отговор
    Сега ционистите възстановяват бандеровците, защото нямат подкрепа сред населението и чрез тях и ново измислените азовците провеждат същия геноцид и терор, като тези, които са ги избивали на времето! Жалко е, че са разбрали живота от към лошата страна и не са взели никакви поуки! Не случайно техните началници от Израел отказват военна подкрепа!
  • 37 Перо

    27 1 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Първо, не съществува украинска нация и второ в Украйна никога не е имало капитализъм, защото през 1918-20 г., преминават от феодализма и крепостничеството в социализма, чрез СССР! За това и сега капитализма им е такъв с феодали, наречени олигарси, предимно от еврейски произход! След военния преврат през 2014 г. управляват измислената, като РСМ “държава”!

    Коментиран от #38

  • 38 ами Майдана

    1 18 Отговор

    До коментар #37 от "Перо":

    Ако е било военен преврат, а не желанието на украинският народ за промяна на посоката, кои бяха на Майдана?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Тавариш Чекова

    4 19 Отговор
    1. Пишете за коя година става дума - дали пък има нещо общо с Джугашвили ?
    2. Кои са историческите доказателства, че става дума за 1,5 - 1,8 млн евреи в Украинска ССР
    3. Защо внушавате, че това е само украинска политика
    4. Как само 40 хиляди украински евреи са прекосили океани и са изгнаници, т.е. спасили се - при положение че диаспората им в САЩ са милиони ?
    5. Вие Сталинист ли сте или Путинист или от КГБ, че едно време в Париж отиваха само проверените...
  • 42 Павел

    20 0 Отговор
    В статията става въпрос за дядовците на днешните фашистки приятелчета на ПП, ДБ и Герб - тези " прекрасни" хора които ни натрапват всеки ден и с които се прегръщаха и се снимаха. Дори против нашата воля ни принуждават да им помагаме. Същите тези изверги преименуваха улицата която води към мемориала с хилядите избити евреи, руснаци, и поляци Бабий Яр и сега улицата носи името на техния убиец - степан бандера .
  • 43 Такава е истината

    17 1 Отговор
    Много често мръсната работа с особенна жестокост е вършена от украинци преди да се появят швабите във ВСВ! Има нещо изначално сбъркано в тая скалъпена нацийка!
  • 44 Гост

    1 6 Отговор
    По-точно би било да се напише "трамбованите еврейски гробове в СССР".
  • 45 Бацо Гацов

    1 13 Отговор
    Чеков..що не пуснеш един памфлет и за Катинската гора, а...??? Като си почнал, давай на ред, че така малко на една страна замяташ...
  • 46 дядото

    13 0 Отговор
    и нито дума за участието в този геноцид на сс командите, съставени само от украинци-националисти.
  • 47 Бесарабски българин

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "В полша":

    Ако свирепо гонение означава клането на евреите в Полша от населението с подръчни средства, значи е свирепо!
    Поляк е този, който дава идеята на Хитлер да направи лагери за евреите, тъй като Хитлер е мислел да ги експулсира в Африка до един.
    Знае ли някой, каква е разликата между Хитлер и поляците... еми няма такава, ако на поляците им се отдаде да направят това, което направи Хитлер, изобщо няма да се церемонят и ще направят същия опит за превземане на Европа, както и Хитлер.
  • 48 Все се чудя....

    8 2 Отговор
    Защо по цял свят никой не ги обича от векове?Все чета :изтребление,изтребление,но никой не посочва причините.Та,какви са причините които водят до това изтребление на евреите навсякъде.Никой не ги обича.Защо?
  • 49 Тиражираш стари, общо известни факти!!

    12 0 Отговор
    До Теливизонната Кула в Киев, в Местността Бабин Яр са избити над 33 000 Еврей? Тази "Услуга" за Немците са е Сеършили Под Ръководството на Националните Герой на УКРАЙНА БАНДЕРА, Мелник, Шушкевич!!!?? НАЦИОНАЛИСТИТЕ СА, ИЗБИЛИ ПРЕЗ ТЕЯ ГОДИНИ НАД 50 000 Еврей, Поляци,Руснаци, Цигани, Българи Румънци Унгарци!! ЕТНИЧЕСКО Прочистване са, правили Националистите в Украйна под ръководството на "Националните им Герой????
  • 50 Днешните Словаци са, давали по 500 Марки

    8 0 Отговор
    За взет от тях Еврей и Откаран в лагер от където да не се върне!! Има Запазено и Филмче по тоя случай, каг Словаци със Сопи наредени в Кръг, бият в кръга Еврейн!! По точно го Пребиват! Не се чудете, защо Словакия си дава Охотно оръжието на Украйна!! Има Филмче документално, как са си Продали и избили Еврейте!!
  • 51 Търновец

    7 0 Отговор
    Преди време една левичарска медиа от Великобритания прави собствено разследване за Американския сенатор Prescott Bush - дядо на бившия президент George Bush. Оказва се че сенатор Буш е имал обща инвестиционна фирма с Фритц Тисен в Холандия, и Британски банкери са пратили огромна сума пари на Хитлер за да въоръжи своята армия преди ВСВ. Парите първо отиват до САЩ до банка в която сенатор Буш - Еврей- има доминантен статут, след което парите отиват до общата фирма в Холандия а оттам до заводите на Тисен в Германия където се прави стомана за немските оръдия и танкове за ВСВ. В тези заводи безплатно са работили затворници от лагера Аушвиц, и след войната двама завеждат съдебно дело срещу сенатор Буш. А министерството на правосъдието на САЩ разследва сен. Буш заради връзките му с Хитлер и огромните му имоти биват конфискувани.
  • 52 Търновец

    3 0 Отговор
    Само да допълня - The Guardian е медията разследвала сенатор Буш
  • 53 Чекиста Чеков

    3 9 Отговор
    И какво иска да ни каже автора Чеков?Че видите ли украинците са зверове и са изтребвали евреи!Тоест те са фашисти,тъй както ги определи другаря Путин!Твърде плитко Чеков,твърде плитко!

    Коментиран от #54

  • 54 Сър Пичук

    1 6 Отговор

    До коментар #53 от "Чекиста Чеков":

    Чеков е обикновен петоколонник и агент-провокатор служещ на Путин.
  • 55 Добре де

    1 0 Отговор
    Може и да е истина, но не разбирам защо е тая анти-украинска пропаганда точно сега ! Сякаш в другите съветски републики не е имало масово изтребление на базата на народностна или политическа принадлежност...???! Или може би евреите са по-важни от другите етноси ..?!! ...Ааааа.. случайно за Голямата чистка чували ли сте... или това е без значение ??!!