23 Август, 2023 14:00 2 760 34

Калина Андролова: Омръзнал ми е двойният аршин на публичната фалшива риторика

  • калина андролова-
  • дс-
  • политика-
  • комунизъм

В ДС като във всеки друг сектор на комунистическата държава са работили и много умни, свестни и всеотдайни хора, както съответно е имало и много връзкарски и патологични назначения на некадърници и подлеци

Калина Андролова: Омръзнал ми е двойният аршин на публичната фалшива риторика - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изобщо не е права Надежда Нейнски, че „няма как ДС да участва в сформирането на евроатлантически кабинет“. Това изглежда само на пръв поглед несъвместимо.

Има няколко разреза.

Това коментира във "Фейсбук" Калина Андролова.

Първият е, че целта на мимикрията на бившата комунистическа власт беше именно да участва в посткомунистическата действителност идеално преоблечена. Бившата комунистическа власт никога не е имала намерение да запази своето влияние във вид на „комунистическо“ присъствие. За да има добър живот, тя трябваше да се преобрази и да приеме нормите на евроатлантизма.

Това първо.

И второ. Самите персонажи, свързани директно с въпросните служби, за които Нейнски говори, отдавна не са роби на някакъв вече несъществуващ в реалността господар. Това са хора, чиито връзки с миналото са просто спомени, познанства и знание за схемите от началото на натрупването на капитала. Но с какво това ги задължава да са идеологически свързани с нещо отдавна неживо, което им нанася имиджови щети?!

Напротив, най-важната цел на тези хора беше дистанцирането, изпирането и смяната на идеологическата им самоличност. Съвсем естествено. Ако няма как „ДС да работи за сглобяването“ на този кабинет, как работи за издигането на Терзиев?! Или Надежда Нейнски не вижда около Васил Терзиев никакво ДС?!

Омръзнал ми е този двоен аршин в публичната фалшива риторика. Надежда си мълчи, че Луканов назначаваше „чистата“ десница (да не споменавам имена, че са ѝ близки) за управление на държавата и се разнасяха куфари от холдингите (точно като тези на Алексей) именно до лидерите на въпросната „десница“. Сега пак ни баламосват, че ТЕ не са ТЕ, а са някакви други. За разлика от всички десни популисти, чиито корени са във висшата комунистическа номенклатура, аз не смятам ДС за структура, която трябва да бъде унижавана, линчувана и използвана за популистка враждебност.

В ДС като във всеки друг сектор на комунистическата държава са работили и много умни, свестни и всеотдайни хора, както съответно е имало и много връзкарски и патологични назначения на некадърници и подлеци.

Това е всичко. Не мога да приравня някой офицер, който е рискувал живота си във вражеска среда, за да работи за тогавашна България (комунистическа, но България), и който трябва да притежава един куп качества, за да е ефективен, с хора с тъмни и подли души, които са писали доноси за колегите си по работно място. Не мога също така да мисля за някои от невежите днес разрушители на държавата ни и лакирани предатели, че са голяма величина, само защото са слуги на доминиращия в момента глобалистки вектор!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    9 32 Отговор
    "акъл" и шпагат се иска да се изтропат тези тъпни !
  • 2 Русофил

    13 40 Отговор
    И на мен ми омръзнаха глупостите на тази рускиня ама нейсе.
  • 3 Госあ

    26 1 Отговор
    Какви принципи, каква държавност, какъв професионализъм ? Простолюдието взема за свои такива с най много кражби и измами. Онези с първите милиони от разграбването на държавата са изпрани. Това е. Просто е. А да се споменава и пише за онази грозна лелка, е повече от несериозно.
  • 4 Алфа херинга

    51 5 Отговор
    Много правилна позиция на авторката. Такива изказвания обаче не са политически коректни, както сега е модерно да се казва. Няма да се учудя ако скоро я заклеймят я като русофилка, я като алкохоличка или дрога, или просто я изкарат луда.
  • 5 смерш

    8 28 Отговор
    В ДС като във всеки друг сектор на комунистическата държава са работили и много умни, свестни и всеотдайни хора""

    E точно в ДС не е имало такива. Там безпрекословното подчинеие на началника е най-големия добродетел
  • 6 антикомунисти

    4 14 Отговор
    Всеки за себе си е прав, зависи под кой ъгъл гледате нещата. Калина е млада, а който е по на възрас и е работил сред ченгета, живял сред тях и в съда, знае за себе си много повече. Не учебниците учат, а практиката, когато с две малки бебета в началото на 70те и няма кой в друг град да ги гледа, а и родители, т е баби работещи на 42 години в ония времена не може да се забрави калина изселяни в диарбекира от вас комунистите и демократите ок е при вас, бивотът снВолгин е песен, заплати си имате, а други бяха 1998/1999 пратени на улицата, излишно е, не желаем съчувствие, комунист и съчувствие. Те за тях е всичко все и всьо. Където падне огъня там гори. Автентични

    Коментиран от #10

  • 7 Реалист

    26 6 Отговор
    Абсолютно е права Андролова .
  • 8 Анонимен

    1 5 Отговор
    То вие дот Дс сте за вечни времена всички. В спора се ражда истината. Бъдете здрави.
  • 9 Макробиолог

    29 2 Отговор
    Какво да се лъжем,Надежда Нейнска я направиха външен министър, щото освен иес сър ,поназнайваше и други думи от английският...това е нивото в територията, умението да си преведеш на български директивите на губернатора са ценени още от времето на византийското съжителство.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гражданин

    0 3 Отговор
    Днес четох, че някой си депутат, дс или бкп преди 1989 уволнили баща му, че имал любовница, а тук разни журналисти червени, той е червен, син. Е, как му е на синчето и така си беше. В съда назначаваха едни от най красивите момичета в съда по живково И че красавицата жулиета, бе извънбрачно родена, отгледана от своята майка и леля самотница я ликвидираха те, ченгетата и там другите, а ивана майка и ходила с хлебар, но с мъж или живееше и при нея същата участ и добре, че дядо и бил борец против фашизма и капитализма, със слаба диплома я приеха фармацевт в Пловдив, другата бе призовкарка, родила извънбрачно, а бе роднина на адвокат юрист господинов и тя вън от съда и герб го направи почетеннгражданин на града, бе безпартиен или партиен мръсник, но с връзки от селото. Одобрявате ли млади хора, което са го правили с 20,25 годишните млади красавици. А да не говорим, ако не им дадеш и те гонят и от града и те викат те и ти казват или напускаш града или се отказваш от мъжа, приятеля, с когото имате вземане даване, а безпартийният Съдия в РС ги изгониха, като мръсно псе, а бе много честен и начетен, прилика с Цацаров и разбрах че един от синовете на съдия, покойник млад, син му бил прокурор. Дай боже да не сторят както с баща му а жена му бе директор на музея в ония ми ти години. Практиката, преживелиците учат човека, а ненаизустени думи малко на брой. Ние и да сме прости, прости сме, но вие учените за 35 г какво направихте купихте си дипломи, задочно обучение, раб
  • 12 Христолюб

    16 2 Отговор
    Браво, за коментара на Калина. Кое не е така от това, което е написала. Но пък и какво от това, кучетата си лаят, керванът си върви, въобще идилия.
  • 13 Матей преображенски

    4 0 Отговор
    По делата им ще ги познаете,кои са десари-разведки и кои са десари-топачи.Виждаш го ояден,овълчен,необяснимо как забогатял,значи е крал и трябва всичко да се отнема,над определена граница,всичко трябва да се конфискува на общо основание,както е било след девети с.
  • 14 Христолюб

    10 2 Отговор
    Браво, за коментара на Калина. Кое не е така от това, което е написала. Но пък и какво от това, кучетата си лаят, керванът си върви, въобще идилия.
  • 15 права си мацка

    6 1 Отговор
    ама как сега да отсеем малцината читави ДС от морето двойни агенти и национални предатели, работили против собствения си народ и в полза на чуждите служби. Няма как да стане. Затова трябва масова лустрация - вън ДС кадрите, и не ПП-ДБ няма да я направят, защото са деца на същата комунестическа номеклатура. Сглобката с бандитите от ГЕРБ-ДПС го доказа.
  • 16 Артилерист

    17 1 Отговор
    Андролова стреля отново право в десятката! Много обективно и ... изобличително за лицемерните "десни"- повечето все бивши комунисти и то от баш натегачите или техни наследници. Обърнете внимание, как засегнатите "десни" реагират: само личностни обиди за авторката и нищо по същество на текста.
  • 17 на нейски

    3 0 Отговор
    в турско посолство дебелата колежка с полисмъна от разград документи на закусали давали по 200 евро . Нейски, ако не е посланик и цял ден се изказва аман . Асан е бил в ДС 1 година. Сега е умрел . Как ще ходи на избори . Луканов също . Буда, Пашата . Те няма да ходят . Нали има закон от ДС да не участват . Има списъци , та нейски да чете. Но щом имат права да си участват . Нейска ще го духа с гаража на нсо и комуниста и мъж . Да правят с Гешев проект и хайде за кмет и зам. кмет
  • 18 БСП на Бунището

    6 8 Отговор
    Калина пропуска един важен детайл.Цвлата ДС на БКП беше ДИРЕКТНО подчинена на Руската КГБ по ред на Йерархията ,разбира се,но Подчинена преди 1989 та.Това ,че руската КГБ си е сменило инициалите и буквите не го прави различна служба..Както и ДС ...Говорим за една Държавна структура в България ,подчинена на Чужда държава.В това е проблема, Калина...Те продължават в една или друга степен да служат на Господаря си - руските тайни служби...И не се говори за агентурата на ДС ,а за щатните офицери от ДС .Те са Мафията!!!Те са Русофилите...Те са онези,които разграбиха държавата и в момента ни връщат обратно към Евразия на Путин....
  • 19 По често трябва да се публикуват

    9 0 Отговор
    Подобни гледни точки че гладкомозъчната аудитория си мисли че тия кресливи предатели дето са окупирали медиите са гласът народен нищо подобно.малцинство подчинено на посолството
  • 20 Ами права е...

    3 0 Отговор
    В БКП и ДС имаше много некадърници... и ей го в началото на демокрадцията изплуваха кат такойто във вода и напълниха СДС в последствие се разхождаха, а и продължават от партия в партия!!!
  • 21 Край

    12 0 Отговор
    Абе момиче що се хабиш да опонираш на глупотевините на Надежда -……..Тая жена говори само клишета безсмислени
  • 22 дс е държавна

    0 0 Отговор
    сигурност . Двуполюсния свят 1980 и сегаш.ия 2023 година са различни . Няма сталин , 2 олимпияди , а сигурността и ценностите се постигаха и сега също . Едното невреди на другото. Сега реформата е заради неработещ секретар . Сигурността е постигната . За кмет отново ще е . Ценностите са същите .
  • 23 Тома

    1 1 Отговор
    Значи според тази агент буда е много умен и съвестен човек
  • 24 460214р

    0 1 Отговор
    Ако през 70те някой си Ясен на стаж в съда баща му цк на бкп в града, в ъгъла на съда дойде на младото "Ти си убийца", а тя тогава младо, а не бе убивала, но явно, за кого, за кулаци николапетковисти или за приятел на 17 г покойник в Белене, от богат умен род, брат му е химик инженер София, но дали е жив. И да ти каже 1977 ченгето или напускай града или се откажи от младежа, никой не знае, знае ясен и чета, че е станал адвокат, но дали е жив и как да харесвам подобие хора. Те на младини като те смачкат страда днес поколението ви, има крайни лоши и биха ви застреляли в ония години през 1970. Всеки си знае себе си, мълчи си и вътрешно на тия хора, какво им е на бкп дс кгб не им е изгодно. Децата каква вина имат, за убитите дядовци или Белене. От 13 години го познаваш човека, но минало свършено. Мир на душите им.
  • 25 Иво

    3 2 Отговор
    Нито те знам нито те познавам но много точно си описала всичко.

    Коментиран от #27

  • 26 Аха

    1 2 Отговор
    Тая я очквах вчера с оня изтрещелия рашист. време й е за 4000 хиляди. Очаквайте и Пепи Ва-та в по-късните часове. Семейстово, еййй. Пва путинофилството е нелечимо при четири хилки на месец.
  • 27 И я знаеш

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иво":

    и я познаваш. Иначе нямаше да я харесаш.
  • 28 АУУУУУ

    2 0 Отговор
    ВОЯТ НА КОПЕЙКИТЕ Е МУЗИКА ЗА УШИТЕ НИ .......А КАТО ЗНАЕМ ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ НИЩО С ТОЗИ ВОЙ.....Е И БАЛСАМ ЗА ДУШАТА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 29 Петричката леля

    2 0 Отговор
    Всяка власт се крепи на ДС, войската, полицията. В случай на нужда се правят кадрови промени, смяна на името. Същата практика като по времето на соца. В най-лошия случай може да уволнят някоя чистачка, която не е забърсала прахта правилно.
  • 30 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Герберастката ,болна от грберофилия ,пак се разтече като вкислоч на слънце ......
  • 31 Ихуууууууууу

    1 1 Отговор
    Когато русофилистичноболните ревЪт , значи работите на добре вЪрвЪт
  • 32 Жълтопаветен гном

    1 0 Отговор
    Права е жената.В ПП—ДБ е пълно с доносници на ДС
  • 33 Съдя за хората по делата им

    2 0 Отговор
    Когато става дума за "бивш" ДС съм много взискателен. Делата на тези, които изпълзяват публично, не са за гордост. Може да има от честните, но те някак не ми се навират в очите.
  • 34 Артилерист

    1 0 Отговор
    Поздравления за Андролова! Много точно казано, че и в ДС е имало "умни, свестни и всеотдайни хора". Вярно е, че тези достойни хора, както и подобните им офицери в армията, бяха в менгемето на единоначалието, но то не ги задължаваше да бъдат идиоти с подчинените си. Те може да са казвали "Слушам" на връзкарски издиганите некадърници, подлеци и образователно несъответстващи-школници от ШЗО-но това не им е пречело в дейността си да са способни професионалисти, които са коректни към колеги и подчинени. Е, нагоре вървяха връзкарите, но по т.нар. отрицателна селекция, която накрая доведе до провала...