Last news in Fakti

27 Август, 2023 19:00 7 428 72

Кеворк Кеворкян: Странични ефекти - грабежът при възстановяването

  • кеворк кеворкян-
  • оглупяване

Оглупени от незнание хора и оглупена истина – какво по-добро съчетание в услуга на Властниците

Кеворк Кеворкян: Странични ефекти - грабежът при възстановяването - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Наскоро един приятел прекара няколко дни в САЩ и най-много се беше впечатлил от телевизионните реклами за лекарства. В тях се посочвали и страничните ефекти от употребата им.

Фармацевтичната индустрия е от най-безскрупулните и един намордник, поне на рекламите ѝ, е напълно приемлив.

У нас подобна практика засега изглежда напълно невъзможна – всякакви лекове се рекламират с артистичната волност, с която се пробутва и всичко останало.

Изглежда, основната идея на рекламистите е, че българинът е напълно обуначен и е готов да приеме всяко преувеличение – затова всеки илач за възпалено гърло, примерно, е най-добрият.

Повтарят го толкова настоятелно, че човек се сеща за Хичкок.
В „Набери „У“ за убийство“, той казва: „Имам съвършен лек за възпаленото гърло – прережете го“.

И на нас със сигурност ще ни се прииска да прережем гърлата на доста от рекламодателите, когато те ни препращат за подробности към листовката на съответното лекарство - а не ни посочват коректно още в рекламата страничните му ефекти.

Чуете ли фразата „За повече подробности прочетете листовката“ – изстреляна скорострелно от някакъв паникьосан мъжки глас– да знаете, че ви мамят.
В тази дейност съвестта все е в почивен ден.

В разговор с майката на негова почитателка, която се оплакала, че след като гледала „Психо“, дъщеря ѝ отказала повече да се къпе в банята, Хичкок казал: „В такъв случай, госпожо, ви препоръчвам да опитате химическо чистене“.

Нещо такова ви съветват и рекламите на лекарства, но не с ироничната изтънченост на великия режисьор, а доста по-грубо: „Доверете се на нашите илачи, а ако не ви помогнат – вървете на майната си, заедно с листовките ни“.

Свидетели сме на пълен разгул, на арогантност и разпад на въображението в рекламистката дейност.
Биографът на Фреди Меркюри Питър Хинс се оплакваше, че един от шедьоврите на Фреди бил използван в реклама за дивани, което си е наистина удивително нахалство.

В нашата глуха провинция пък посегнаха на песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България“ – колкото и да ни наскърбява тази „моя/наша“ страна, прекалено перверзно е да се променя предназначението на една песен, която я възхвалява.

Елиф Батуман беше писал, че „Въжделението и въпросът е не да притежаваш обекта, а да бъдеш „Другия“.
Ето защо повечето реклами не се престарават в изтъкването на достойнствата на продукта, а слагат ударението върху употребата от някоя красива и с независим вид личност.
Консуматорът жадува не за определена марка водка, а копнее да стане личността, която е избрала тази водка“ /край на цитата/.

Ще си позволя да допълня Батуман: стига въпросната водка да не е отровна, както се случва с някои прехвалени лекарства.
У нас и употребата на „Другия“ често е напълно фриволна: волейболните ни национали, например, са гаранти, че продаваните в една хранителна верига зеленчуци са проверени за над 700 вида остатъци от пестициди. 700 вида!

Това е жалка хвалипръцковщина.

Печално е обаче, че наши известни спортисти са си вложили лековерно авторитета в една измама.

Много често ролята на „Другия“ в рекламите за лекарства се възлага на анонимни старци, с които се случват всевъзможни фантастични трансформации – и дори грозно да ви будалкат, тях не ги заплашва нищо. Както и рекламодателите – те изначално са защитени от „листовките с повече подробности“. Кой чел – чел.

В някои случаи, с тях направо ви си подиграват: листовка за очен препарат е набрана с толкова дребен шрифт, че и телескопът на Роженската обсерватория няма да може да го разчете.

Впрочем, измамите с рекламите са само един от проблемите.

Преди няколко години Конгресът на САЩ разследва дейността на

Американската агенция за храните и лекарствата и констатира един чудовищен факт: само в една от десетките страни, които изнасят медикаменти и съставките им за САЩ, имало над петстотин производствени предприятия – а за една година Агенцията успяла да провери едва тринайсет от тях!

Американците обаче знаят как да се опазят – поне откъм скритите ефекти на някои лекарства.
Иначе, 15 милиона от тях не са здравно осигурени.

И то при положение, че от февруари 2022 година досега САЩ са отпуснали 135 милиарда долара на Украйна, а приходите на оръжейните им компании през миналата година са 196 милиарда долара.

Народът произвежда нещо не по-малко важно от лекарствата – произвежда Парламент, но никога не се интересува от „страничните ефекти“ на избраниците си.

Дори внася властници – и никой не се интересува от факта, че тия бройлери нямат никаква връзка с Българското, освободени са от всякакви задръжки и са с предварително опростени грехове.

Спасението от тях е да се приложи американската практика за лекарствата – бъдещите властници да бъдат представяни и с нежеланите последици, които могат да предизвикат.
Но тук продължаваме да се доверяваме на хора, които – както казваше един писател – са просто една празнина с име.

Сещам се и за едно предупреждение в сбирката на Левчев “Пепел от светлина”, ето го: “Бъдете много предпазливи/ с майсторите, (които предлагат) да поправят нашия свят!”.

Как да проявим предпазливост към ПростоКирчо и останалите?
Главното е да научим, какво искат те за Народа.
Самите те истински българи ли са или някаква перверзна мутация на „новия“ българин?

Имат ли промислена представа за странностите на Българската Съдба?
Познават ли изобщо българската среда, която стръвно – на думи – искат да променят?

Коя, според тях, е причината за Опустошителната Българска Бедност?
И още въпроси могат да бъдат задавани: изобщо, крайната цел е да узнаем, кандидатът има ли българско сърце – истинско, а не пластмасово.
Много е вероятно, нищо особено да не научим, дори тези въпроси да бъдат зададени.

А Народът вече е загубил нюха си да различава боклуците в политиката.
И приема и се примирява с всевъзможни измамници.
Вече няма как да се възстанови умението му да различава истинското лекарство от онова, което го заплесва с някакъв „плацебо“ ефект.

И ще става още по-лошо.

Отгоре на всичко, постепенно се озовахме в едно състояние, дирижирано от безподобна цензура - състояваме се през нея, вече я приемаме за нещо нормално.

Заради старанието на местните лекета/приспособенци нищо не научихме за войната в Украйна, която е на привършване – поне според твърденията на авторитетни американски експерти.

На нас ни е предоставено срамното занятие единствено да лепим афишите за чужди събития и герои – и те фалшиви и глупави.
Мострата за тях идва от Америка.

А там здраво се трудят, за да прикрият, примерно, лъжите за „руската връзка“ на Тръмп.
Или пък украинските далавери на семейство Байдън.
След време и тези измами ще бъдат разобличени.

Преди години тогавашният шеф на Скотланд ярд сър Джон Стивънс ми каза в интервю за „Всяка неделя“: „Ние никога не забравяме и никога не прощаваме“.

Тези думи ме впечатлиха много тогава, в тях има една смразяваща твърдост и убеденост и човек не може лесно да ги забрави.
Двайсет години по-късно светът е различен, в днешна Америка, например, забравата тегне прекалено дълго над някои неща, понякога и завинаги.

Е, да, в края на краищата, вицепрезидентът Дик Чейни беше разобличен, дори игралният филм „Вице“ го представи като стратегът на инвазията в Ирак/2003 година.

Равносметката: убити са 4550 американски войници, над 32 хиляди са ранени. Цивилните жертви са над 600 хиляди.
Да не говорим за безподобната корупция, свързана с „възстановяването“ на следвоенен Ирак.

Войната сякаш е била един несръчен камуфлаж за наивници, прикриващ главната цел – колосалният грабеж при възстановяването.

Тогава можем да се запитаме: ако досега Щатите са „инвестирали“ 135 милиарда в Украйна, за да се превърне тя в една гигантска развалина, колко милиарда ще бъдат нужни за възстановяването ѝ - и колко от тях ще бъдат откраднати?

Ще научим това от филма „Президент“ – но след време, когато съвсем други грижи ще са ни налегнали.
Голямата политика вече не благоволява да ни насочи към листовки за страничните ефекти от действията ѝ.

Нас истината все ни застига след време – тогава, когато съвсем е оглупена от измишльотини и изобщо не ни върши работа.
Оглупени от незнание хора и оглупена истина – какво по-добро съчетание в услуга на Властниците.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 111 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе как ти дават трибуна

    45 40 Отговор
    в тоя сай на продажници ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Майна

    23 34 Отговор
    Въпрос от Вашето ,,предаване,,- Кой е Кеворк Кеворкян..?,,

    Коментиран от #9

  • 5 Майна

    25 15 Отговор
    Защо ,,процъфтя,, Всяка неделя във времената преди ,,свалянето,, на Живков..?
  • 6 Бамбука

    34 47 Отговор
    да сте чули този "феномен" да говори за Армения ? Арменец, а няма мнение, но много "вещо" се произнася за случващото се у нас. Явно службите са го образовали в едно, няма да го споменавам, защото ще ме изтрият.
  • 7 Гочоолу

    46 47 Отговор
    Колкото и интелигентно да звучи един доносник, той си остава доносник.
  • 8 Русофил

    44 60 Отговор
    Аман от агенти, руски слуги, като Кеворк да дават акъл
  • 9 кой ли?!?

    68 23 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    един Журналист, а не мисирка!
  • 10 Хахаха

    29 4 Отговор
    Войната прикрива истинските лица не само на отделните хора, но и на целите народи в своето мнозинство.
  • 11 Майна

    24 6 Отговор
    Думи на ваш колега от ,,Всяка неделя,,..
    ,,Няма страшно, че България се обезлюдява. The rat-race, гонитбата на успеха, не е келепир. Когато станат много плъховете на едно място, те развиват канибализъм, както при сегашния нашенски капитализъм.,,..
    Как вие постъпихте с Димитров Иванов- ,,професиално,, ли..?
  • 12 как сте

    23 15 Отговор
    умните ми и красиви жълтопаветници?!?
  • 13 БСП на Бунището

    37 50 Отговор
    Кеворкян,що не се замислиш за " страничните " ефекти от изтънчената ти Пропаганда с която заливаш Българския Народ толкова години...По времето на комунизма беше Последна инстанция във Всяка Неделя...Боли като паднеш от високо...Но да обвиняваш украинския Народ за руините в Родината им вече минава всякакви граници на нормален страничен ефект от умозаключенията ти...

    Коментиран от #25

  • 14 Ситуацията в България си има обяснение

    41 1 Отговор
    Вече над 30 години всички кадърни и изучени българи напускат България. Кой е останал тук?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Майна

    22 3 Отговор
    Кажете нещо за Димитри Иванов.., ваш колега от ,,Всяка неделя,,..

    Коментиран от #18

  • 18 аз да кажа

    21 12 Отговор

    До коментар #17 от "Майна":

    Много кадърен журналист беше.
  • 19 Как

    28 16 Отговор
    Агент Димитър от 6 отдел на ДС. Навремето по негови доноси окошариха Янчо Таков.
  • 20 Гост

    21 11 Отговор
    Ах имах си аз друго да каже руска агентура комунист…
  • 21 Населението е предимно русофилско

    23 24 Отговор
    силно затъпяло.

    Коментиран от #36

  • 22 от село

    30 4 Отговор
    Най-ми е не приятно като седна в това време да си пия ракията да ми рекламират дупемезан ,дамски превръзки , тоалетна хартия и памперси .СЕМ да вземе мерки ,а не да взема само заплати за тоз де вее !!!!

    Коментиран от #67

  • 23 Никой

    26 8 Отговор
    Кеворк, благодаря. Прочетох с удоволствие. Ако и ти четеш тук, то бих казал няклко думи в контекста на твоята статия:
    1. И рекламте имат странични ефекти. Например, видя ли някой авторитет да рекламира нещо, моментално го отписвам от и без това краткия си списък с авторитети. Барабар с творчеството му.
    2. Има лек за българските неволи с преходни политици и преходни интереси. И той е много прост. Съдебните решения трябва да се вземат от изкуствен интелект, а не от хора, пък били те и велики магистрати. Именно защото са хора, още повече в България.
    При това не е необходимо изкуственият интелект да е много интелигентен. Достатъчно е да прилага точно написаното в закона. Без тълкувания, без съдебна практика и прочее заобиколни шашми.
    И лека-полека ще се извървят през затвора няколко поколения политици. После вече другите няма да смеят да не са това което очакваме от тях.
  • 24 Българин

    28 33 Отговор
    Старият и гнусен доносник от ДС Кеворкян върти, суче но накрая винаги посочва кои са виновниците да всички беди, които се случват в България, Европа и в световен мащаб. А това през последната година винаги са Просто Кирчо и САЩ. Но едно е сигурно, никога няма да чуете от жалкият доносник с агентурно име "Димитър" и най-малката критика против Румен Радев, Костя Копейкин, Путин и агресията на Русия срещу Украйна.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Само питам

    26 32 Отговор
    Защо сте допуснали това гнусно влечуго да облъчва обществото с руски хибридки? Все пак трябва да спазвате някаква морална хигиена
  • 27 Майна

    32 8 Отговор
    Истинския журналист във Всяка неделя за мен е Димитри Иванов..
    Той не е ,,донясъл,,
    Негова публикация от 2021г.:
    ,,Крепостта падна разрушена от US бомбите от Кабул до Косово. Насърчаваните от US ислямски фанатици дехристиянизираха Сирия и целия Левант, взривиха с еднакво настървение статуи на Буда, храмове в Палмира, черкви в Косово.

    Сега US продават на Ирак F-16 да бомбардират главорезите от ИДИЛ, също продукт на US политиката. Светът не се самозапали, Вашингтон го запали и отключи ново преселение на народите, сбъдващо видението на Освалд Шпенглер "Залезът на Запада".
  • 28 Г-н кеворкян

    23 28 Отговор
    Защо само за САЩ пишете? Ами къде е майка Русия? Говорите за американски реклами, американски президенти, американски филми, американска музика......
    За капак пишете всичко това от американско приложение? Ама как стават тия работи?
    И пак Сащ и Украйна на топа... къде е майка Русия, къде са окупаторите, къде е Путин?
  • 29 Механик

    19 26 Отговор
    ФАКТИ, нима наистина очаквате пасквилите на доносника от ДС Кеворкян, с агентурно име Димитър да предизвикат конструктивни дебати?
  • 30 Да бе да

    10 20 Отговор
    "Самите те истински българи ли са или някаква перверзна мутация на „новия“ българин?"

    Това ви го казва " истнският българин" кеворк кеворкян, който бил от Сливен🦩😅🤣
    Арменеца е истински българин😘
  • 31 Град Симитли

    14 4 Отговор
    ".... българинът е напълно обуначен и..."
    .... Ми да, от коментарите личи.
  • 32 Тая копейка

    14 25 Отговор
    Лекарства и свещи да си купува с подаянията от мАсква
  • 33 Чичо Доктор

    10 20 Отговор
    Определено е изтрещял

    Коментиран от #60

  • 34 БСП на Бунището

    11 20 Отговор

    До коментар #25 от "инфо":

    По времето на Руската комунистическа Окупация на България имаше Желязна завеса..През нея преминаваше рядко нещо от Заг ниващия Капитализъм( той загнива още от тогава),но задължителен Руски език в училищата и в петък само руската централна програма...Кеворк води политическа пропаганда във Всяка Неделя и накрая излъчват един епизод от Том и Джери или Пантерата Пинко....Страничния Ефект беше ,таварищ Кеворкян,че всички намразваха Желязната завеса ,а и Руската Пропаганда и Окупация,разбира се....

    Коментиран от #37, #41, #54

  • 35 Реклама бг

    11 2 Отговор
    Цяр за мазоли - 10 лева. След като платиш, "цяр за мазоли - широки обувки".
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 инфо

    14 7 Отговор

    До коментар #34 от "БСП на Бунището":

    Ами тогава следва да благодариш и да поздравиш Кеворкян, за това, че е допринесъл за изградената умраза към желязната завеса и съветската (не руската) окупация!
    А всъщност насоящата публикация е в съвсем друг аспект. Опитайте това да разберете.

    Коментиран от #44

  • 38 Перфектна както винаги

    22 11 Отговор
    Статия на Кеворкян
    Жълто паветниците бълват огън и жупел по автора и нищо за написаното от него както винаги да се омаскари пишещият та дано това което ни поднася да не повлияе на обикновения човек
  • 39 Ти ли точно намери да се изкажеш

    10 13 Отговор

    До коментар #36 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Руска под.ложке???

    Коментиран от #53

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 истината

    23 8 Отговор

    До коментар #34 от "БСП на Бунището":

    Бе то Руски бази в България не е имало . Ама сега има четири амерски .

    Коментиран от #62

  • 42 Георги Георгиев

    14 16 Отговор
    Ако България не беше освободена от Русия с логистиката на местните българи щеше да има не само арменски геноцид но и български геноцид и нямаше къде да се спасят и двата народа

    Коментиран от #49

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ветеран от Протеста

    7 9 Отговор

    До коментар #37 от "инфо":

    Пропагандата на Кеворк винаги е била Метафорична.Как си представяш да служиш на Престъпния комунистически Окупатор и неговата Идеология толкова години и да не си обявен за съучастник на Престъпници...?? М??За това три милиона избягаха.За това си броят стотинките хората ,а Комунистите- феодали - милионите...Колективния Запад е виновен бе .Нали така,таварищи?!
  • 45 80% интелигенция!

    15 3 Отговор
    Така е ...обаче умно красивите им е трудно да мислят...те вярват че света е черно бял и те са белите а другите черни...неолибералният комунизъм е по страшен и от реалния комунизъм защото полира умовете за разлика от реалния който предизвикваше хората да мислят и да се противопоставят...
  • 46 Хаха хаха ха

    11 11 Отговор
    От ченгето Кеворкян, акъл не щем!Ако не беше синчето Янчо Таков, на политбюреца Пеко, Кеворк щеше да си остане чирак на баща си, кундурджията бай Кеворк!

    Коментиран от #47, #50

  • 47 Град Симитли

    8 4 Отговор

    До коментар #46 от "Хаха хаха ха":

    Баща му се казваше Таквор
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Боряна

    3 8 Отговор

    До коментар #42 от "Георги Георгиев":

    И как така 5 века не е имало геноцид, ама ако не били рашките, щяло да има?! Това някаква историческа фантастика ли е?!
  • 50 Кандидат Милионер

    9 8 Отговор

    До коментар #46 от "Хаха хаха ха":

    Огладнял е Кеворк..Няма я Партията - майка да го храни със златна лъжичка и се бута пак за Политически Анализатор...Вече е друго времето бе ,Кеворк Глобалните мрежи за Информация предоставят достатъчно инфо на хората за да преценят Кой Какъв е и какво прави..Не са опрели до теб да им обясняваш...Почни да работиш нещо нормално,ако не ти стига пенсията!!

    Коментиран от #59

  • 51 Браво !

    11 7 Отговор
    Кева! Голям си !

    Коментиран от #52

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 дедя

    4 3 Отговор
    И тук е същата идиотия вместо актьорите и артистите да показват творчество те рекламират финалгон,лопедиум и дори какво предлагат супер маркерите лидъл и др.
  • 56 Какво иска дъртия човичекомразец...

    3 4 Отговор
    Марш при хотелите мощи заедно с водещият офицер
  • 57 екскурзиант

    6 4 Отговор
    Агент Димитър защо не се опита да отиде до Америка, ей така, на екскурзия?
  • 58 сливенски милинки

    5 4 Отговор
    Доносник, манипулатор, пропагандатор, преносител на сведения за Държавна несигурност, предрешен като "журналист".

    Коментиран от #63

  • 59 80 години прави догодина

    3 5 Отговор

    До коментар #50 от "Кандидат Милионер":

    Догодина прави 80 лазарника, още е "млад".. Роден е близо до тяхната дата- 9 септември 1944г. Тяхната- на комунистите, агентите, подлеците, милицията., селяните.Нещо май е ограднял Димитъър напоследък, все дописчици пише, пасквили някакви, сякаш ги е преписал от някое гарова тоалетна.
  • 60 Ченгев

    4 5 Отговор

    До коментар #33 от "Чичо Доктор":

    Така е, не е добре с нервите, а и старческа деменция и старческа депресия. Добре е да прави разходки на чист въздух, нали живее в Бояна, да пие успокоителни, да си пие от любимото червено вино и за мезе френско козе сирене. Да, другарю агент на ДС, вече не си актуален, едно употребено ченге.
  • 61 Кеворк Изтрещолян

    4 5 Отговор
    Кажи една добра дума и за русия Кеворке, американците ако лъжат, те русите ей така между другото убиха половин милион свои и чужди, няма значение. Цялото българско журналистическо братство си е завряло главата в пясъка а гза му сочи твърдо на североизток, за съжаление и ти Кеворке живееш в измисления русофилски свят и се опитваш да манипулираш. Точно преди два дена този с измислената руска връзка прояви желание да избяга при Путя, защото той му остана единствения приятел и ортатак, а пък в България турския сарай се оказа руски, ама пак всички замижахте дружно, за русия като за умрял, или добро или нищо и понеже лошото се насъбра много затова нищо, а пък те американците са си виновни по презумпция, а ние винаги невинни ! Да няма спор, проспахТЕ я войната !!!!!
  • 62 Ти сериозно ли !????

    3 3 Отговор

    До коментар #41 от "истината":

    Не само че всяко поделение беше руско, а и цялата държава !
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ХА ХА

    5 2 Отговор
    ХА ХА само едно мога да кажа:арменците са европейските евреи, бягайте далече от тях, нагли са като еврей но са по-алчни щото са много по бедни.
    Многооо големи грешки е направил адолф
  • 67 Батко

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "от село":

    Мани ти дамските превръзки, ами вагиналната сухота и сърбеж, влагата и неприятната миризма, простатата дето "алармирала", "слабата струя", меките ч...рки, запекът и "на сутринта леко и меко", и т.н.
  • 68 Реклами за лекарства

    3 0 Отговор
    трябва да са разрешени само в специализирани издания за доктори. Иначе просто си е подкуп на медии и манипулиране на мнение
  • 69 Реклама

    0 0 Отговор
    80-годишен дядо: Използвах Первол при прането на долни гащи!
    Въпрос зад кадър: И как е, господине?
    80-годишния дядо: Ами ново усещане за мекота!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Кольо

    1 0 Отговор
    За да се управят нещата, те първо трябва хубаво да объркат! Сегашното състояние на държавата ни показва, че тя все още не хубаво объркана. Дано все пак това хубаво объркване да стане преди да изчезне народа ни.
  • 72 Гого

    2 0 Отговор
    Най добрия журналист за всички времена.Сега няма журналисти,всички са говорители.....