Last news in Fakti

30 Август, 2023 13:10 7 563 77

Ваня Григорова пред ФАКТИ: За демонтаж е моделът, а не само личностите

  • ваня-
  • григорова-
  • кмет-
  • избори-
  • софия-
  • синдикати-
  • левица-
  • бсп софия

На хората в София вече им дойде в повече властта на ГЕРБ върху техния живот, казва тя

Ваня Григорова пред ФАКТИ: За демонтаж е моделът, а не само личностите - 1
Снимка: Красен Властанов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поканата да се кандидатирам за кмет на София дойде от БСП-София и "Левицата". Няколко месеца обмислях предложението. През април ме поканиха за пръв път на такъв разговор, оттогава обсъждаме колко е подходящо да се направи. Проведох разговори с мои съмишленици и реших, че това е времето да се включа в тази борба. Ето какво още каза пред ФАКТИ Ваня Григорова за битката за кметския стол в София.

- Г-жо Григорова, „кмет на София“ мръсни думи ли са. Време ли е мръсотията да се препере….
- Като уважаващ себе си човек в никакъв случай не мога да приема, че „кмет на София“ са мръсни думи или мръсна работа. Ако е така, най-малкото изниква въпросът: а какво тогава правя аз в цялата тази работа? Не, не мога да се съглася с подобна постановка на нещата. Кметове на София са били и изтъкнати личности, както политици, така и градостроители, които са оставили трайна следа в историята на града. Ще спомена две такива фигури от различни исторически периоди – кметът Иван Иванов от 30-те и 40-те години на миналия век и Петър Междуречки от 80-те години. Заслугите им за развитието на София са известни.

Колкото до препирането на мръсотията…

Вече 33 години градът се управлява с една политическа философия, ако предпочитате – идеология. Тя гласи, че всичко е пазар, всичко има своята цена, всичко се купува и продава. От образованието и здравеопазването до събирането на боклука. Или че всичко трябва да е подчинено на принципа на икономическата ефективност, дори когато говорим за грижи за децата или за възрастните хора. Политически изразител на тази философия е десницата. Резултатите са такива, каквито са и каквито всички ги виждаме.
Не мога да отрека, че десницата показва завидна гъвкавост и дори пластичност, когато става дума за смяна на лицата, но не и на модела. В момента отново се прави такъв опит – предлага ни се същото съдържание, но под нова самоличност. И точно това можем условно да наречем поредно „препиране“.

- Защо се решихте да се впуснете в надпреварата. Какво предизвикателството е това за вас?
- Ние предлагаме друга, различна философия за управление на града, която постепенно и с много усилия ще се реализира в различни политики. Говорим не за смяната на едно лице с друго, а за промяна на модела.
Това, което трябва да се случи, според мен, е голямата част от публичните услуги да се върнат в общински ръце, така както е навсякъде в цивилизования свят. И да има много по-голяма прозрачност как се харчат парите на столичани. Средствата, които са отделени за инвестиции, трябва да се използват пълноценно и ефективно. Всяка година изпълнението на капиталовата програма е на около 50%, което означава, че средства има, но те не се използват ефективно, а понякога и въобще не се използват.
Върху мотивацията ми да се съглася да бъда номинирана вероятно са повлияли и други фактори. С оглед досегашната ми дейност в защита правата на работещите хора, не ми е безразлична съдбата на заетите в софийската икономика, тяхното достойнство и правото им да се борят за по-добри условия на труд.

- Президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов няколко пъти казва открито, че може да бъдете "употребена за политическа цел". Готова ли сте за това?
- Обяснявам си реакцията на г-н Манолов като загриженост към мен, а вероятно има и тревога, че може да загуби ценен сътрудник. Но аз никога не съм крила, включително и пред него, че съм привърженик на по-тясното ангажиране на синдикатите с политиката, така както е в много развити държави. Само така те могат да постигат по-ефективно целите си, защото в крайна сметка решенията се взимат в институциите, в управлението. А точно там обикновените работещи хора са лишени от представителство. Вярно е, че законът не позволява прякото ангажиране на синдикатите с политиката и политическа дейност, но е вярно също така, че и търговията с влияние в полза на частни и корпоративни интереси при вземането на политически решения не е разрешено, а същевременно връзката на едрия бизнес с политиката става все по-неприкрита и цинично откровена. Не стига това, ами вече виждаме как милионерите не само си купуват партии и политици, но явно и това вече им се струва малко, защото все повече искат лично и пряко да взимат решенията като оглавят институциите, докато работещите българи и техните представители – синдикатите, дори не гледат мача отблизо, а само от телевизора. Погледнете само колко хора в настоящото правителство произлизат от бизнеса и ми посочете поне един, който някога е защитавал интересите на мотора на всеки бизнес – работещите. Крайно време е обикновените хора да поискат подобаващо представителство в институциите, в противен случай ще продължат да плащат цената на всяка следваща криза. За да отговоря изчерпателно на вашия въпрос, ще допълня само, че всеки български гражданин има право да избира, както и да бъде избиран.

- Поканата към вас дойде от БСП-София и „Левицата”. Доколко ще сте самостоятелна в решенията си?
- Приех да бъда обсъждана и номинирана за кмет от тези политически сили, но това което остана на по-заден план в отразяването на новината, е че аз поставих определени параметри и изисквания на моето съгласие. Ситуацията в София е нестандартна и изисква нестандартни решения. Считам, че за успеха ни е нужно обединение в максимална степен на всички леви партии и отваряне на листата за общински съветници към работещите софиянци и техните представители. Тези параметри все още не са налице. Предстоят форуми на партиите, така че моят апел към тях в името на успеха на общата кауза е да загърбят максимално личните амбиции и партийния егоизъм, като формират една убедителна обща листа за общински съветници. Която ще ми даде основания да вляза мотивирана и напълно убедена в предстоящата тежка битка.
Може да прозвучи и малко нескромно, но всеки може да провери моите позиции във времето и че те много често са били против общата мейнстрийм политика.

В този смисъл - все още не се е родил някой, който може да ме накара да се държа по различен начин от този, който смятам за правилен.

Подлежа на убеждаване, мога да приема аргументи и съм склонна да променя позицията си, ако има доказателства, че другото предложение е по-ефективно.

- Какво одобрявате и какво не одобрявате в управлението на г-жа Йорданка Фандъкова…
- Искам на първо място да призная, че в разговорите си с нея, които се е случвало да имам покрай синдикалната ми дейност, тя е демонстрирала диалогичност. Не смятам, че г-жа Фандъкова е от този тип хора, които виждаме в редиците на новите политици от ПП-ДБ и които тотално не зачитат ролята на човешкия фактор в икономиката.
Що се касае до управлението на София, развитието на метрото е едно от добрите неща, въпреки че понякога има съмнения за лобизъм в полза на частни интереси при избора на едно или друго трасе. Нужна е обаче много по-голяма обвързаност на крайните станции на метрото с буферни паркинги. Иска ми се да видя по-големи резултати от санирането на многофамилни жилищни сгради, както е в други градове. Не крия, че аз подкрепям тази политика, защото тя е една от малкото, може би единствената у нас за последните 30 години, която просмуква средства отгоре надолу, а не отдолу нагоре. Тоест, дава пари на обикновените хора, вместо да иззема от тях. Разбира се, когато говорим за саниране, трябва да сме много взискателни към изпълнението му и нетърпими към възможни корупционни практики. Но като цяло за мен това е правилна политика.
Какво не одобрявам в работата на г-жа Фандъкова? Отново ще подчертая, че става дума не за личността, а за модела.

Празни думи останаха обещанията за връщане на контрола на общината върху ключови комунални дейности като водоснабдяването и сметосъбирането.

Продължи раздаването и на частници на линии от градския транспорт. Необяснимо е, че кметът на Столична община, чиято партия разполагаше с мнозинство в общинския съвет, не успя да се пребори поне с дефицита на места в детските градини и яслите. Мисля, че с оглед на поредицата техни мандати имаха всичкото време на света, за да решат този проблем. София буквално е подчинена на пазара. В резултат имаме един стихийно развиващ се град с оголени нерви, в който всеки се конкурира с всеки за всичко, а дори и тези, които успяват в подобна среда, често се чувстват неудовлетворени от начина, по който са го постигнали. Такъв ли е европейският град, в който искаме не само да работим, но и да живеем?

- Какво очаквате от хората в София. Защо да предпочетат вас, а не някой от другите кандидати?
- Смятам, че столичани имат нужда от алтернатива на посочения модел, която само ние можем да им дадем. Аз не съм от „сглобката“. Нашите опоненти ще разчитат на политическата умора у гражданите, на апатията и на твърдите си ядра. Надяват се да спечелят изборите технически, а не политически. От там нататък играта им е ясна – повтарят „сглобката“ на общинско ниво, колкото и да го играят яростни опоненти в кампанията, и слагат ръка върху втория по големина бюджет в държавата. Моя и на очертаващата се коалиция задача е да вдъхнем надежда на хората, че може да се управлява и по друг начин – в полза на обикновените работещи хора, които са истинското „конституционно“ мнозинство от софийските избиратели. Въпросът е хората да осъзнаят своята сила.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг сиган

    32 28 Отговор
    след копейка, имаме втори братчет
  • 2 Гост

    43 7 Отговор
    Вие, всички, това казвате и после ставате част от модела, и то за много кратко време, че няма време....

    Коментиран от #59

  • 3 Lоста

    48 14 Отговор
    ПОРЕДНАТА РЕВОЛЮЦИОНЕРКА, дето ще сменя модела. Защо не питаш Тренчев как и дали става тази работа, все още ти е "почетен президент"

    Коментиран от #34

  • 4 Така е!

    40 14 Отговор
    За демонтаж е моделът...!
    А ние се занимаваме с демонтаж на...паметници...!
  • 5 Т444444

    28 7 Отговор
    Да роди 4 деца, че се стопихме, като нация техническа.
  • 6 Да ти

    31 25 Отговор
    имам самочувствието ?! Къде се буташ и ти ? Една червена крадла ѝ стига на София !
  • 7 инфлуЛенца

    17 8 Отговор
    Аз тая Сглобка с ръце, крака и уста съм я градила, тази акъли, ще дава!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 8888

    41 36 Отговор
    Тази жена миналата година ходеше по студиата на телевизиите и обясняваше, че без руски газ не можем и трябва да затворим държавата.
    Според мен е платено руско мекере!

    Коментиран от #26, #35

  • 10 Айшето от Факултето

    38 18 Отговор
    Най после че имаме кметица от нашиот етнос
  • 11 Българка

    5 18 Отговор
    Ванче, хайде, че твоята градска гони, поне ако може до шекерената фабрика някоя барачка, докато смърта ни раздели, ванче. Успех, Ваня!
  • 12 Казуар

    29 28 Отговор
    Дразнеща комунистка, решила да оправя България.
  • 13 Е добре де?!

    18 3 Отговор
    Защо ми изтрихте коментар 8,в който нямаше нищо обидно?!
    А ми държите грозен и брутален коментар,като номер 7?!
    На какъв принцип триете,така и не ми става ясно...?!?!

    Коментиран от #23

  • 14 Хо хо

    16 20 Отговор
    За наложница на профсъюзния пияница става, но за нещо повече не!
  • 15 Гост

    19 17 Отговор
    Какъв ДЕМОНТАЖ..като ти си МОНТИРАНА...С ТОЯ ОГРАНИЧЕН КАПАЦИТЕТ...УЖАС.
  • 16 ох Ваня

    11 5 Отговор
    ох Кеф . Богата кметица може сама да допълва бюджета на софия . Да разходва колкото иска .
  • 17 комунистически

    21 21 Отговор
    Б О К Л У К
  • 18 Браво

    38 31 Отговор
    Освен красива жена и е доста способна. Затова ще гласувам за нея. Не е като мутренската мижитурка Фандъкова.

    Коментиран от #24

  • 19 умряхме от

    24 22 Отговор
    студ тази зима, без газпром нали ма ванче? И колко милиони трудови хора останаха без работа заради тази пуста газ:-) патка

    Коментиран от #21

  • 20 Подвеждаща черно-бяла снимка!

    10 5 Отговор
    В първият момент,да ме прощава Ваня Григорова,но си помислих най-лошото,че се е случило с нея...
  • 21 Скоро ще се чуе...

    19 5 Отговор

    До коментар #19 от "умряхме от":

    ...колко трудови хора са останали без работа, заради тази пуста...,,Зелена сделка"...!
  • 22 Смях в залата

    31 11 Отговор
    Другарката била синдикалист. Живяла на гърба на работниците. Нека каже каква заплата е взимала като синдикалист.
  • 23 на този

    15 4 Отговор

    До коментар #13 от "Е добре де?!":

    елементарен принцип за триене-което се разбира, може и да не се изтри, което не се разбира, се трие. Но който държи ключа към триенето сам решава кое и кога да трие, независимо дали рабзира или не разира изтритото. Аз на твое място рове„е не бих чел и коментирал във Факти.

    Коментиран от #28

  • 24 Без коментар

    10 9 Отговор

    До коментар #18 от "Браво":

    И аз така.София има нужда от промяна !
  • 25 хихи

    4 4 Отговор
    18+++
  • 26 Разчупи си...

    9 8 Отговор

    До коментар #9 от "8888":

    ...малкото мозъче...!
    Аман от шаблонно-словесни калъпи...!

    Коментиран от #50

  • 27 Тома

    24 3 Отговор
    Докато ни управляват агентите на дс буда гоце сава димитър иван и още хиляди няма нищо хубаво да се случи в България
  • 28 Ами ДА...!

    13 1 Отговор

    До коментар #23 от "на този":

    Отдавна се заричам!
    Но явно е време вече да не пиша тук...
  • 29 Живков

    8 8 Отговор
    Дали е жив създателя на синдиката да види какво става . Мисля че ПОДКРЕПА нямаше нищо общо с кому нягите
  • 30 липсва лозунгът “сполука за България”

    12 7 Отговор
    Тази сладурана мисли че с Корнела ще смени модела. Че и много мислила, мислила и се кандидатирала. Ашколсин моме, машааала!…дано успееш да смениш тоз модел, но да те информирам, че през софия минават едни милиарди и тези дето ги получават са все едни и същи! Та ако мислиш, че ще се пребориш с тях, купувай термометър и мери температурата си по често…явно е много висока!
  • 31 Матей преображенски

    9 2 Отговор
    Ха доу ноу..За да я назначат,трябва да се съюзи цялото ляво и русофилско войнство,ни повече,ни по-малко,иначе е добра идея.Да се овладее само софийското кметство не е кой знае какво постижение,но поне ще покаже на разединеното ляво,че трябва да се сплотява,ако иска да постигне някакви резултати по легален път,докато не е стегнал фашизма и тогава остава антифашистката борба.
  • 32 Диамантената ръка

    15 9 Отговор
    Това че им е дошло до гуша от Герб, не значи че чакат някой червен чугун...
  • 33 един

    10 9 Отговор
    Комунята сега ще почнат да качат едни снимки като е била едва ли не тинейджърка,целта е да излъжат пак народа!Уж родителите на Терзиев били от ДС,което автоматично означава и членове на БКП,но него не го подкрепят!Виж за Борисов нямаха проблем,че е агент на ДС и член на БКП/и баща му също/,избраха го за кмет на София!Пусти комунистичеки мошеници........!
  • 34 Аз да пиша

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "Lоста":

    За първи път знам, че има цигани революционери 🤣😁
  • 35 9999,

    19 5 Отговор

    До коментар #9 от "8888":

    Айде де , смени плочата. Аман от изтъркани клишета и заучени фрази. Само комунисти са ви в главите. Такова животно нема . Отдавна са на оня свят. Сега има мошеници!

    Коментиран от #48

  • 36 Перо

    16 17 Отговор
    Това е най-читавия кандидат за кмет, без оглед чии кандидат е!

    Коментиран от #46

  • 37 Кво кво

    15 16 Отговор
    Е па убава е. И е умна. Харесвам.
  • 38 007

    12 9 Отговор
    Аре връщай се на село др0га рк0!!! На хората в София не им им се иска пак червени б0к л0ци да ги управляват!!! 🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 39 Ако Ваня Григорова стане кмет на София

    19 5 Отговор
    То Азис ще спечели Нобелова награда за физика!
  • 40 Като чета някой коментари

    11 6 Отговор
    На гладкомозъчни дебилоиди си мисля че всичко което се случва в тази държавица се е напълно нормално всички тъпагьоси ще си гласуват още за чекмеджан за шиши за про100 и гащите от дирника да им свалят пак за тях ще гласуват няма да се оправим никога
  • 41 ПолиуретН

    7 1 Отговор
    Личностите са само актьори в дадена политпиеса. Режисьорите не ги знаеш със сигурност. Пък и да ги знаеш, нищо не можеш да направиш. Това е положението!
  • 42 Българин

    14 1 Отговор
    Докато сендикалистите се правят на политици нямаме да имаме нито синдикати нито политици.
  • 43 Данъкоплатец

    3 3 Отговор
    Гражданско движение
    ДАНЪКОПЛАТЦИ-АКТИВНИ ГРАЖДАНИ

    НИЕ,
    Които с данъците си издържаме
    цялата държавна и общинска администрация,
    армия и полиция,
    съд и прокуратура!


    НИЕ,
    Които с лептата си издържаме
    всички вероизповедания!

    ОБЯВЯВАМЕ че ОСНОВАВАМЕ!

    Гражданско движение
    ДАНЪКОПЛАТЦИ-АКТИВНИ ГРАЖДАНИ

    Ако и ти си данъкоплатец,
    включи се в Гражданско движение ДАНЪКОПЛАТЦИ-АКТИВНИ ГРАЖДАНИ!
  • 44 Механик

    18 9 Отговор
    Ванчето Григорова е върла путинистка, нещо като Волгин с пола и използва синдикалното си прикритие да прави руска пропаганда. Тя има големи политически амбиции и по популизъм слага Костя Копейкин, Нинова, Радев и Баце в малкия джоб. Навсякъде в биографията си подчертава, че е започнала кариерата си като чистачка в училище и защитава правата на бедните и онеправданите. От доста време обикаля като цветарка из телевизиите за да печели популярност. Злобна и напориста като Мая Монолова но в нова по-млада версия. Отдавна се заиграва със страховете на хората, преди рисуваше апокалиптични картини за това какво ще стане ако не подпишем нов договор с Газпром. След това ни говореше какво черно бъдеще не чака ако влезем в еврозоната. Но винаги като червена нишка в нейните разсъждения са опорните точки на Москва. Логичен избор за кандидат на БСП.

    Коментиран от #45

  • 45 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    11 8 Отговор

    До коментар #44 от "Механик":

    Човече, няма как да не се съглася с казаното от теб. Абсолютно вярно - от първата до последната дума. Особено активна беше в периода, когато трябваше да се осуети достигането на показателите за влизане в Еврозоната - даде всичко от себе си да подстрекава кого ли не да иска още. Категорично - червен актив. Тая има "голямо бъдеще" в Путинистката коалиция.
  • 46 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    6 7 Отговор

    До коментар #36 от "Перо":

    И ти си читав 😁! Колкото може да е читав един явен и фанатизиран путинофил! А на бас, че ако утре "Бащицата" ви спусне и 🙉 като кандидат, и тя ще ви е "читава" 🤣?! И колко си "скромен" - без оглед "чии" е кандидата?! Ще рече човек, че имаш съмнения, че е "безпристрастна" 🤣🤣🤣!

    Коментиран от #75

  • 47 Хаха

    8 4 Отговор
    Тази смугла Ваня е много подходяща за кмет.
  • 48 8888

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "9999,":

    Къде видя в моя коментар думата комунист?!!!
  • 49 и кво от това?

    9 3 Отговор
    Кака ни Ваня заряза трудещите се и отиде да се корумпира като кмет.А щяхме да ходим с нея при путин за газ?
  • 50 8888

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Разчупи си...":

    Май си от тия, на които им дават копейки за коментари?!
    Или вече минахте в рубли, защото един лев е вече 50 рубли.
  • 51 Механик

    14 2 Отговор
    В началото на август Ванчето категорично се произнесе, че :"София трябва да бъде гостоприемна за софиянци, а не за италианци, англичани и германци, които са решили да дойдат в събота и неделя да изпият по една бира на "Витошка". Не спомена нищо за руските туристи но със сигурност според нея те са правилните и желани гости на столицата, които е готова да посрещне с разтворени обятията. Днес разбираме, че мотото на предизборната и кампания ще бъде "София за всички". Значи за всички без "Немци, френци, англичани" и други наши "враждебници". Остава въпроса според Ванчето София европейска столица ли е и как исканата от нея социална програма ще бъде развита без приходи от туризъм?


    Ванчето дори и не проявява творчество а използва старата русофилска мантра, че
    "Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    с нашите изедници."

    Коментиран от #61, #69

  • 52 БгТопИдиот🇧🇬

    4 3 Отговор
    Още има хляб във Ванчето ...

    Коментиран от #56

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 КИАС

    9 3 Отговор
    ИЗКАМ ДА Я ЛУПКАМ ДОНАСИТА

    Коментиран от #55, #57

  • 55 Чакай ся!

    3 2 Отговор

    До коментар #54 от "КИАС":

    Ама ти боксьор ли си...?!
  • 56 Само да допълня...!

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    ...пък сирене да знаеш още колко има в нея...!

    Коментиран от #74

  • 57 Лупкай

    1 2 Отговор

    До коментар #54 от "КИАС":

    Лявата или дясната
  • 58 666

    12 1 Отговор
    Много проста и посредствена женица е тази. Но като знаем че представлява БКП и разни леви отломки не ни учудва нейния комсомолски плам. Шанс за класиране почти нулев.
  • 59 А50

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ооо защо това не го отнесохте до Кикорчовците, а винаги искарвате вашите кусури за такива на опонента ви.

    Коментиран от #60

  • 60 АМРААМ

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "А50":

    къде си сладурано
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 БСП за България и Радев

    3 2 Отговор
    Ваня е много сексапилна жена, и ако не бях женен вече 30 години, бих я взел. Сега само плакна очи и след това ръце от материалите, на които тя е и от срещите със симпатизанти

    Коментиран от #65

  • 64 Абе факти

    4 2 Отговор
    реклами ли й правите на тая фльо..рца?

    Коментиран от #73

  • 65 Ми кой ти пречи

    4 1 Отговор

    До коментар #63 от "БСП за България и Радев":

    ни акъл, ни образование. Ма за кмет не я пускай.
  • 66 Стамат

    4 1 Отговор
    Поредния червен бок….ук

    Коментиран от #68, #72

  • 67 неутрален

    0 1 Отговор
    Такова нещо като освобождение от фашизма, което дъвчат комунистите няма.
    Благодарение обаче на геополитическите интереси на СССР и разположената от тях войска на наша територия, границата ни не е на 30км от Пловдив.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 А50

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Механик":

    Като искаш пияни и дрогирани западняци ходи на слънчака. Умнокрасивите сте обслужващ персонал на споменатия типаж. След като африканците им тръшнат една по една вратите, англосаксите ще идват при вас на евтин сeкcтуризъм
  • 70 МИНА

    3 6 Отговор
    ВАНЯ ГРИГОРОВА Е МЪЖКО МОМИЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 71 Ццц

    3 0 Отговор
    Тая е ясна....дай и малко газ и ще.....скъса земята.....рузка....
    Ха ха ха
  • 72 Аййййй

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Стамат":

    Ти си бокук наведен
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Аве майсторе

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    Викам ти майсторе щото не ти знам името но като ти гледам майсторлъка да та ивааа у майстора

    Коментиран от #77

  • 76 БСП на Бунището

    7 0 Отговор
    Коалиция с Мая Манолова Татяна Дончева,Корнелия Нинова Румен Петков- шадравана,Комунистическите партии в България... и всичките Братски партии на Руските Окупатори....Така ще променят Модела,че ще ни върнат пак Сто години Назад и петдесет встрани!!За 30 години тази кикимора не организирала Нито една стачка в Частна фирма за защита на работниците и тяхното Заплащане..Обаче когато видях Модела на Комунистическия Профсъюз КНСБ като Организационна структура...Не е Истина..Организация по Хоризонтала..Организации по Вертикалата...Лапачи на пари от Работниците Хиляди...Първо си оправете Модела в КНСБ!!!
    ..
  • 77 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Аве майсторе":

    Съвсем нормално и напълно те разбирам! Когато в тъжните пенсионерски дни 😁 вече не може да стане 🌽 и ръчицата не помага да стигнеш до големия💥...финал, от какво ли не ти се приисква?! Уви, хетеросексуален съм! Ще трябва пак да търсиш в твоя пенсионерски клуб по интереси 🤣🤣🤣!