Last news in Fakti

1 Декември, 2023 16:00 4 330 57

Кеворк Кеворкян: Нови успехи с нашите мъртъвци

  • кеворк кеворкян-
  • премиер-
  • николай денков-
  • политика-
  • мнения

Не знаят и друго: камъкът не е справедлив в ничии ръце

Кеворк Кеворкян: Нови успехи с нашите мъртъвци - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Понякога изглежда така, че Денков сякаш управлява насън - в някакво състояние на особен лунатизъм. Къде ходи, по чии покриви се кикерчи, не е известно, а и няма значение. Важното е, че много често напоследък се държи така, сякаш е бил на Луната, докато се случват важни събития.

Това коментира във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

Само така може да се обясни поведението му, което става все по-странно. Тия дни се държа като ощипана девица: щял да си подаде оставката, ако вътрешният министър не се извини за безредиците и погромите на 16 ноември.

Министърът не се извини - но Денков не си подаде оставката. Обаче поне стана ясно, колко е състрадателен. Милият.

Денков вероятно се надява, безчинствата на 16 ноември да скрият всички други погроми, сред които нашенецът някак оцелява.

Той дори не се сеща, че може да бъде припознат за главния погромаджия, когото никоя полиция не може да опази - стига народецът да проумее, че липсващите лекарства или хаоса с рецептите брутално нарушават член 28 на Конституцията - „Всеки има право на живот“.

Всеки има право на живот? И Конституцията ли ни се подиграва?

За какво „право на живот“ говорят? Поне да бяха използвали думата „живуркане“.

Странно кротък е Денков, и когато се случват конспирациите около „Лукойл“. Или когато хранителните вериги мишкуват с цените на стоки за бедняците. Сякаш каквото и да се случи, той е в лунната си просъница. Затова и Асен Василев, финансовият му министър, си е разпасал докрай пояса, без да се интересува, че всеки момент ще лъсне голият му задник - той пък взема като изоглавен заеми, това е любимото му хоби.

Тия дни Делян Добрев припомни една сметка, която все се опитват да потурчат, за да не се разтупкат излишно сърцата на късните ни антикомунисти. Запишете си я: за 45 години „комунистическа“ България натрупва 10/десет милиарда долара дълг - а само за три години харвардският курсант Асен Василев натоварва самара ни с 11/единадесет милиарда долара дълг. Отгоре на това е планирал още 10 милиарда дълг, които да изтегли само за две години, 2025 - 2026!

Ще станем народ, ако дори се сетим, че можем да организираме едно скромно шествие срещу разпасалия се пояс.

Може би именно заради тази сметка, наскоро известен социолог ни зарадва с твърдението си, че „България никога не е била толкова богата“. „Говоря ви сериозно, като на идиоти!“ - той пропусна да направи това уточнение, но то се подразбира. У нас винаги всичко най-вече се подразбира - и заради това нищо никога не е разбирано докрай.

Докато Денков е бил на Луната отново стана ясно, че в България, която никога не е била толкова богата, българинът е абониран, може би завинаги, за най-ниските доходи в Евросъюза - в замяна на което има най-продължителна работа седмица/според Евростат.

Изглежда справедливо, дори се подразбира, че е справедливо - би казала Сивушка на Белчо. Дий, българино, дий.

Този геноцид обаче очевидно няма място в лунните размишления на премиера. За него е достатъчно да раздаде един-два черпака от ситуационната си състрадателност - притворно да се подмаже на простолюдието и някак да го залъже.

В репертоара на нашите властници подмазването заема челно място, колкото и да е нелепо и неискрено. Покаянието обаче изобщо липсва - тази „процедура“ е задължение единствено на окаяния ни Народ.

На Денков, изглежда, му е далеч по-важно да се извини на един пострадал от полицейско насилие запалянко, отколкото на цял един Народ, когото усърдно се стараят окончателно да оскотят.

Ей, Лунатици Сладки - направете една проста сметчица: какво трябва да се случи, че най-накрая да се отлепим от първото място по смъртност на населението? Какво? Кога? Поне да сме втори?

Кога ще постигнете този исторически успех?

И как пък нито една партия не се сети досега да обещае това на гламавите избиратели - вижте колко обнадеждаващо би звучал един изборен призив: „Ще постигнем нов успех с Нашите Мъртъвци!“

В „ония“, тоталитарните години, когато Денков със сигурност все още не е разкрил лунните си дарби, поразително впечатление ми беше направило едно признание на виден съветски академик, директор на Правния институт на Академията на науките на Съветския съюз, който в годините на Големият Терор беше минал по реда си и през един от лагерите на ГУЛАГ.

Та той казваше, че дори и по време на „Перестройката“, когато видел, че насреща му се задава милиционер, сменял тротоара. Страхът му останал завинаги.

Този страх е унищожителен - също толкова е разяждаща обаче и всепозволеността. Ние и нея сме постигнали - я вижте какъв пояс се влачи след нас.

33 ранени полицаи - и нито един кадър, който да документира това веселие. Как така?

Ами Денков - препълнен със състрадание - къде беше да предупреди и направо да забрани „шествието“?

Нямаше да го стори - той предпочита да се държи като оплаквачките на българско погребение: видят някой да приближава ковчега и веднага надават вик, грозен и изкуствен.

Джулиан Бърнс, размишлявайки над твърдението, че най-щастливите хора на Земята били датчаните, казва: „Това се дължи на скромността на изразените от тях надежди. Вместо да се целят в Луната и звездите, тяхната амбиция е само да стигнат до следваща улична лампа и доволни, когато успеят, те били и по-щастливи...“.

Ние обаче, колкото и да стаяваме мижавите си надеждици, все не стигаме до никъде. Нашите надежди отдавна са пленени от безсъвестни комбинатори.

Врявата и яростта - до голяма степен оправдани - които съпровождат събития като това на 16 ноември, са част, малка част от Българския Провал: мнозина от младите хора у нас практически са набързо претупани от образователната система, а както вероятно ще се окаже след време - и от здравеопазването.

„Много ви здраве по пътя на мизерията и униженията“ - това им казват Лунните ни властници.

Те нямат никаква представа, какво озверява един млад човек - и какво озверява един полицай.

Не знаят и друго: камъкът не е справедлив в ничии ръце.

За финал - едно видение от Разцвета на Провала: Сомнамбули управляват сомнамбули...


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    79 57 Отговор
    Отново право в целта , както винаги !
  • 2 Кево

    51 59 Отговор
    Много дълго бе човек губи нишката пък и голямо плюене ми идва в повече.
  • 3 Спомени отпреди 89та

    68 21 Отговор
    Всички ДСари на амбаразурата - всеки на попрището си.

    Коментиран от #7

  • 4 Кеворкян не е на себи си!

    70 64 Отговор
    Що не си гледа руската пенсия, ами се натяга прекомерно! Злоба и омраза - само това му е в душата му!

    Коментиран от #11

  • 5 Факт

    89 16 Отговор
    Бачкаш в кочината по 11/12 ч.За нищо ! Колко да свържеш двата края.Нямаш време за възпитанието на децата,да помогнеш на старите си родители (някои и работя от недоимък).Накрая риташ камбаната и чао ! Така не се живее нормално ! После младите били простаци и нямало прираст от населението ! Това не е живот,а преживяване ! Трябва ревулюция в тая заспала България !
  • 6 Име

    47 39 Отговор
    Идиот…

    Коментиран от #53, #55

  • 7 Че и

    61 30 Отговор

    До коментар #3 от "Спомени отпреди 89та":

    Много живеят тез ДС комуняги бре
  • 8 Кавъркян

    68 24 Отговор
    Добре си живурках при тато ,мъчно ми е
  • 9 Бамбука

    52 37 Отговор
    Що не си стои във фейса си, що не се занимава с събитията в Армения, а тук се пише капацитет. Аман от нахалници.
  • 10 Не е баш така...

    28 36 Отговор
    Денков каза,че ще види посоката на разсъждение на вътрешния министър и тогава ще вземе решение за неговата оставка.После каза,че министъра е влезнал в правата посока и това е.Но хейтъри като Кеворкян ги четат тези неща като дявола евангилието.Тежък живот,все нещо му е криво.

    Коментиран от #24

  • 11 Този

    57 26 Отговор

    До коментар #4 от "Кеворкян не е на себи си!":

    Абе дават по 4000 ЛВ.не знаеш ли.А и когато си агент Димитър изпълняваш заповедите от Масква.Долен човек.

    Коментиран от #50

  • 12 ИНЖ

    52 29 Отговор
    Кеворкян по време на Соц-а угаждаше на тоталитарния режим. Сега е много остроумен. Защо не остроумничеше тогава???
  • 13 Пишман читател

    40 31 Отговор
    Ама че неприятна статия. Неприятен език, неприятен стил, изобилие от фактически и технически грешки. Както казваше Хайтов, какъвто езикът, такова и мисленето...
  • 14 българка

    54 25 Отговор
    Грозно и злобно от един лицемер! Да го мразим ли или да го съжаляваме, че е изгубил човешкото в себе си?
  • 15 Смерш

    55 22 Отговор
    Агент Димитър от 06 отдел на ДС. Политически полицай.
  • 16 Браво

    31 43 Отговор
    Кога некой от младите ще се осмисли да пише така? Ние вече сме свършени, особено след короната.
  • 17 Само питам

    55 24 Отговор
    До кога ще ни занимавате с живи трупове, като ченгето Кеворк???
  • 18 ами

    27 8 Отговор
    друго се чудя защо от зеленски научаваме, че е говорил с денков кога и за какво, даже го похвалил за силната реч пред европата нищо че залата беше празна
  • 19 Родината му се отказа от руснаците!

    51 22 Отговор
    Родината му не иска и да види повече руснак на нейна територия, обаче той е предан на Путлер.

    Комунисти и 6oклyцu има навсякъде!
  • 20 АРЕС

    37 28 Отговор
    Кеворк,това са гьонсурати и нац.предатели,това с изчадия за които България абсолютно нищо не значи,тези не са раждани от български майки а от змий иначе няма как да са толкова долни,мръсни,алчни и продажни.Дано има възмездие за ..зродите.
  • 21 Дрън, дрън ... съветски чугун

    55 20 Отговор
    С доноси започна кариерата си агент Димитър, с доноси ще си замине от този свят.
    На надгробния му камък вместо кръст, ще има сърп и чук и надпис: "Тук почива един нещастник, който цял живот е доносничел и плюл по сънародниците си в угода на Кремъл"
  • 22 Мръсен долен доносник

    46 21 Отговор
    Пропутински измекяр и боклук. Измет
  • 23 Димитре

    45 18 Отговор
    Мразим те, димитре.

    Коментиран от #27

  • 24 Ива

    7 17 Отговор

    До коментар #10 от "Не е баш така...":

    Ти " баш " си много глупав и неграмотен. Това се нарича политическа безпомощност.

    Коментиран от #37

  • 25 Русофил

    38 15 Отговор
    Кеворк Кеворкян: Нашият жив мъртвец
  • 26 Роза

    28 14 Отговор
    Не отричам,че някога Кеворкян беше добър като журналист,но като човек никога не съм го одобрявала.Нагаждач на общо основание!Статията му е жлъчна и некомпетентна.Явно клони към залез!
  • 27 Фоли

    6 25 Отговор

    До коментар #23 от "Димитре":

    А ТЕРЗИЕВ ?
  • 28 Поклон за Кево, че не се предава

    20 32 Отговор
    На пръстите на двете ръце се броят умните, способни и смели журналисти!Срам за тези, които не вникват в словата, а само плюят, защото им е много сложно да разберат истинската действителност в клетата ни страна...
  • 29 Гражданин

    40 10 Отговор
    Агентът на ДС Димитър с какво помага на българския народ?!

    Коментиран от #34

  • 30 Възрастен човек не помни дълго

    11 10 Отговор
    Арменците по принцип са добри в математиката..така че и тоя сигурно знае че 10 милиарда тогава са равни на поне 30 днес..също така да не забравя Влади Горанов колко пари изтегли при третият мандат на госин Борисов
  • 31 Обикновен гражданин3899

    38 9 Отговор
    Кеворк Янчо явно ти си бил на Луната или си пил по голяма доза приспивателно и още не си се събудил от времето на дядо Тодор и живееш с някакви отминали събития които ни доведоха до сегашното плачевно състояние на държавата ни.Да истина е че неуредиците във всички институции са огромни създадени от предходните управляващи и сега някой трябва да се справи с тези негативи и да ни построи държавата по Европейски образец . Е на вас които сте захранени и били обвързани от ДС това младо ,интелигентно морално чисто необременено управление не ви харесва защото губите позиции в които можете да влияете
  • 32 Дантелев

    43 8 Отговор
    Пак агент Димитър, пак доноси, пак номера от арсенала на Дъържавна сигурност.
  • 33 Донос Доносян

    42 10 Отговор
    Рядко противен човечец е този , вече на 79 години.
  • 34 Шестаков

    39 7 Отговор

    До коментар #29 от "Гражданин":

    С нищо. Цял живот е бил на държавната трапеза- разпивки с Джагаров, Д. Цончев, Б.Нонев, други номенклатурчици, подмазване около партията и Г Атанасов, получаване на софийско жителство, защото е дошъл в София от Сливен, доноси за които е получавал пари, позволение да закупи западна кола- Пежо 504, другарски разпивки, високи хонорари и какво ли не.
  • 35 Абфал

    40 9 Отговор
    Докога ще дават трибуна на този дърт боклук?
  • 36 Озлобен и дърт !

    39 8 Отговор
    Някой сигурен ли е, че този човекомразец изобщо е жив и продължава да пише...Поредната холограма 80+ къш брееее...
  • 37 Т.ъ.п.а

    3 14 Отговор

    До коментар #24 от "Ива":

    К.р.а.в.а.

    Коментиран от #45

  • 38 203фу9лина

    38 6 Отговор
    Още ми е пред очите как Errol Brown от "Hot Chocolate" пред работеща камера го направи на две стинки. Тогава бях малка и не разбирах защо така грубо го насмете. На Кеворкян му остана само да се кокори като Тато на Ноемврийски пленум на ЦК на БКП.
  • 39 Никой

    41 5 Отговор
    Бумърът Кеворкян нищо не обелва за Делян 2 и Толупа.Сякаш сега България цъфна на Балканския полуостров. Пеперудите сигурно сега пърхат радостно в стомаха му,щастлив, че ще му платят. Старост нерадост.
  • 40 никола гешев

    41 4 Отговор
    Агента-доносник от ДС Димитър, писал тонове доноси и клевети против всички свои колеги(вкл. и срещу Джимбо - Димитри Иванов), приятели и познати пак изпълнява милиционерски прикази и цапа интернет пространството с поредния пасквил.Срам за всички арменци.
  • 41 сливенски милинки

    39 6 Отговор
    Крайно неприятно старче, при това доносник и морално покварен.
  • 42 Ветеран от Протеста

    38 6 Отговор
    По времето на руската окупация на България и Комунизма Кеворк Кеворкян беше Институция,която обслужваше руските Окупатори и българските им Лакеи от БКП...Сега е просто едно Недоразумение...
  • 43 срам

    36 5 Отговор
    Агент Димитър е срам за арменския народ.

    Коментиран от #44

  • 44 Умен по цялата глава

    34 5 Отговор

    До коментар #43 от "срам":

    Много требе да е огладнял арменеца,за да ги пише тез Пасквили....

    Коментиран от #46

  • 45 Ива

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "Т.ъ.п.а":

    Колко " оригинално" като мисъл и особено като правопис. Явно толкова са силиците на гладкото ти мозъче.
  • 46 пасквил

    35 5 Отговор

    До коментар #44 от "Умен по цялата глава":

    Той винаги е писал пасквили.И доносите, и "книгите " му. Може би, доносите отговарят на оперативните изисквания на ДС, но като истина, морал, стил, чистота- същински пасквили и мръсотии.
  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    39 5 Отговор
    Кево, една от грешките на прехода от „социализъмът” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четем и слушаме идиотщините Ви. ... Случайно имах неформален контакт с този арменец, няма по-злобно и надуто човече от него, 100% параноик... Зaщoтo бях кaтo шoкирaн oт нeoчaквaнoтo cтудeнo, aрoгaнтнo и виcoкoмeрнo държaниe ..., нo мaй тoвa e нoрмaлнoтo пoвeдeниe нa вcички кaдecaри...

    Коментиран от #48

  • 48 ДеСер ДеСерян

    35 6 Отговор

    До коментар #47 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За кога да го превъзпитават този злобен старик? Той е на 80 години.Нищо сериозно не е написал, само доноси и сборник клюки.А това сегашното не се брои за произведение, сякаш е преписано от някоя WC.
  • 49 антиарменец

    33 3 Отговор
    ей гюбре като не ти аресва ти и целата ви арменска банда шарлатани събирайте си бохчите и се махайте от българия
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Шаран БГ

    2 28 Отговор
    При толкова много злъч по адрес на автора...Някой чел ли е доносите на агент Димитър до ДС в миналото ??
    Интересно ми е , защо винаги се обсъжда автора , а не написаното от него - който ще да е той, каквато ще да е темата !?Видно е от всички, че академикът е академик, но не и политик. И всички вкупом съгрешиха и го курдисаха за Премиер-министър. Дано с времето опровергае всички които го критикуват!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 краси

    21 1 Отговор
    Стига с този доносник на КОМУНИСТИЧЕСКАТА,РЕПРЕСИВНА ДС!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.