Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 19:02 4 668 307

Историята показва, че на Русия не може да се вярва

  • русия-
  • владимир путин-
  • нато-
  • ядрено оръжие-
  • ракети-
  • дмитрий медведев

Като цяло Руската федерация има история на нарушаване на множество примирия, споразумения и договори на международни организации

Историята показва, че на Русия не може да се вярва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Докато руската инвазия в Украйна наближава втората си годишнина, няколко международни наблюдатели започват да се питат как ще свърши войната. Някои твърдят, че Украйна не може да спечели. Други смятат, че войната върви към задънена улица. Трети твърдят, че помощта за Украйна е твърде скъпа и тези лица искат международната общност да намали усилията си за помощ за тази източноевропейска държава, пише за The Hill Марк Темницки, журналист и чуждестранен сътрудник в Евразийския център на Атлантическия съвет.

Предвид тези погрешни и дезинформирани възгледи, тази тълпа призова Украйна да бъде принудена да сключи мирно споразумение с Русия, за да спре боевете. Те вярват, че прекратяването на огъня би спасило животи. Те също смятат, че това ще сложи край на войната. В крайна сметка те предполагат, че примирието ще бъде спазено.

Всички тези предположения обаче са неверни. Ако Украйна бъде принудена да подпише споразумение за прекратяване на огъня с Русия, то историята показва, че Руската федерация просто ще изчака международната общност да измести фокуса си другаде, преди да прегрупира силите си и да започне нова инвазия. Това би довело до още по-голям, по-опустошителен конфликт в Европа.

Това не е пресилен сценарий. През последните няколко десетилетия Русия многократно е нарушавала примирията и договорите до такава степен, че просто не може да ѝ се вярва, че ще спази какъвто и да е ангажимент. Нищо в поведението на Русия не предполага, че тя заслужава доверие или че ще поддържа споразумения с Украйна. Всъщност историята показва друго.

Да вземем например Минските споразумения. По време на първото руско нахлуване в Украйна през 2014 г. руските сили навлязоха в Донбас и окупираха части от Луганск и Донецк. Няколко месеца по-късно Украйна и Русия се срещнаха с Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), за да разрешат конфликта. Минските споразумения представляват опит за "осигуряване на мирно решение" на конфликта в Донбас.

Години наред украински и руски представители се срещаха с членове на ОССЕ, за да обсъдят ситуацията. Те се фокусираха върху деескалацията в региона. Русия обаче непрекъснато нарушаваше примирията. Руската федерация отказа да изтегли своите войски и военна техника от окупираните от Русия райони в Донбас и това доведе до по-голямо напрежение. До февруари 2022 г. Русия напълно наруши протоколите. Тя обяви окупираните от Русия региони в Източна Украйна за автономни и три дни по-късно започна пълномащабно нахлуване.

Конфликтът в Донбас също не беше първият, при който Русия грубо наруши примирието, с което се съгласи по-рано. По време на руско-грузинската война през август 2008 г. Русия нахлу в грузинските провинции Абхазия и Южна Осетия. Стотици бяха убити и много други бяха ранени в конфликта. Когато Руската федерация окупира тези грузински територии, Грузия поиска помощ от международната общност. С посредничество беше постигнато примирие, но след това Русия го наруши, като не се изтегли от окупираните региони в Грузия. Русия продължава да окупира Абхазия и Южна Осетия и до днес, свидетелство за липсата на загриженост или спазване на примирията.

Освен прекратяването на огъня, Русия наруши няколко норми, определени от международните организации, с които тя е обвързана. Например, съгласно член 2, раздел 4 от Хартата на Организацията на обединените нации, "всички членове трябва да се въздържат в своите международни отношения от заплаха или използване на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на която и да е държава". Русия е нарушила тази част от Хартата на ООН многократно, като нахлу в Грузия през 2008 г. и след това в Украйна през 2014 г. и 2022 г. Като наказание Русия беше отстранена от Съвета по правата на човека на ООН, но това дори не беше и плесник през пръстите.

Други международни организации също наказаха Русия за нарушаване на техните правила. Например, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа е организация, която се стреми да "поддържа правата на човека, демокрацията и върховенството на закона в целия континент". Когато Русия започна своята пълномащабна инвазия в Украйна през 2022 г., ПАСЕ постанови, че ще изключи Руската федерация. Други групи, като ФИФА, Съюза на европейските футболни асоциации и Международния олимпийски комитет, също преустановиха членството на Русия поради нахлуването в Украйна.

И накрая, освен нарушаването на примирията и нарушаването на уставите на международните организации, Русия е нарушила множество международни договори. Например Руската федерация наруши договора Нов СТАРТ през 2023 г., като отказа да разреши инспекции на място на ядрени оръжия. Руската федерация също отхвърли искането на САЩ за обсъждане на опасенията относно спазването на този договор.

По същия начин беше установено, че Руската федерация е нарушила Договора за ликвидиране на ядрените сили със среден обсег, като е разположила ракети, които летят до обхвати, забранени от Договора за РСМД. Руснаците отрекоха тези твърдения, но също така отказаха да прекратят тези операции, когато бяха помолени.

Накрая и най-скоро Русия се оттегли от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа. Споразумението поставя всеобхватни ограничения върху някои видове конвенционално военно оборудване в Европа. На въпроса защо се оттегля, руски официални лица казаха, че договорът "не отговаря на интересите на Русия". Това решение е безразсъдно и ще доведе до още по-крехки отношения между Русия и Европа.

Като цяло Руската федерация има история на нарушаване на множество примирия, споразумения и договори на международни организации. Моделът предполага, че Руската федерация не зачита международните норми и разпоредби и следователно няма надеждност при сключването на споразумения.

Следователно Украйна не може да си позволи да бъде принудена да сключи примирие с Русия. Историята показва, че Русия няма отношение към подобни споразумения. Може дори да се каже, че те не отговарят на интересите на Украйна.

Единственият начин да се сложи край на руско-украинската война е с поражението на Русия. Както показва историята, всеки друг резултат ще доведе само до по-нататъшна смърт и унищожение в Европа и Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 151 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 56 Отговор
    В момента пред НДК се прави тренировка за Луков марш начело с Джамбазки и факли.Къде е Путин да ги ...

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОТарАК

    61 133 Отговор
    единственият договор , който Матушката не е нарушила , е Рибентроп-Молотов! просто я изпревариха с няколко месеца

    Коментиран от #235

  • 4 Ивелин Михайлов

    143 50 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна, историята показва, че на америка не може да се вярва.

    Коментиран от #35

  • 5 Истината

    71 158 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Но няма нормален човек по света, който да вярва на руските лъжи.

    Коментиран от #210, #216, #272

  • 6 Боби

    165 35 Отговор
    Много ме кефят тези платени статии. Браво на честната и обективна журналистика.
  • 7 слепок

    153 40 Отговор
    Историята учи че не може да се вярва на световния терорист САЩ.

    Коментиран от #13

  • 8 Русия

    40 87 Отговор
    Как руските училища станаха казарми !

    Коментиран от #220

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Путин е ревизионист

    27 84 Отговор
    Всички световни войни са започвали поради ревизионизъм!
  • 13 Дай

    39 95 Отговор

    До коментар #7 от "слепок":

    Конкретни факти. Ето в статията ти припомнят ненадминатите постижения на Рашистан в лъжите.

    Коментиран от #248

  • 14 Блатна попова лъжицца

    34 76 Отговор
    Как се надпреварваха да лъжат преди февруари 22та всичките министри и официални лица че няма да нападат и това са лъжи на запада
  • 15 КОТарАК

    15 42 Отговор

    До коментар #10 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    от Замунда са повечето
  • 16 Мижи да те лажим

    34 90 Отговор
    Путлерастите грамофонят че фащ нато сорос и тн УНИЩОЖИХА УКРАЙНА!?!?

    Аз лично виждам ру ракети и снаряди да сриват цели градове !!!

    Неутрални от край време в Финландия и Швеция им се налага да влизат в НАТО???
  • 17 Михаил Салтиков-Щедрин

    40 84 Отговор
    Aко заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря – ПИЯТ И ЛЪЖАТ.
  • 18 Слаб 2+

    83 24 Отговор
    Верно е.....питайте разни Напольончовци,Хитлерчета,Осман паши....и на ония свят още ги сърбят Бъзовете
  • 19 До Цент

    108 20 Отговор
    Абе мама Меркел друго каза за Минските, ама карай, Ганчев помни по два дена

    Коментиран от #58, #168

  • 20 И Преди и сега

    35 71 Отговор
    Крепостните блатници много държави са асвабадили,само своята не са успели
  • 21 Копейкин Костя

    38 74 Отговор
    Напълно съм съгласен!
    Още Бисмарк е казал, че договорите с Русия не струват и хартията на която са написани!

    Коментиран от #188, #269

  • 22 Зад бодливата тел нема нарушат нищо

    37 67 Отговор
    Важното е че се отървахме от азиатската сган..сега поне 50 години руски президент
    няма да стъпи на българска земя

    Коментиран от #141

  • 23 Браво

    20 45 Отговор
    Много точен коментар!
  • 24 а на западняците може ли да се вярва

    90 24 Отговор
    Всички държави от така наречената Западна Европа са притежавали колоние и роби . Включително такива малки като Холандия и Белгия . Никоя държава от Източна Европа не е притежавала колонии и не е имала роби . И сега вълци и овце в една кошара . Какво очаквате да се случи ?

    Коментиран от #53

  • 25 НАИВНИК

    58 20 Отговор
    Вервай не евреи, гърци или англосакси. Хаир ще видиш.
  • 26 Лъжите на Путин

    29 58 Отговор
    Казах му: "Володя, какво правиш? Защо днес поддържаш неонацистите в Украйна, когато твоят баща воюваше с фашизма? Той е фронтовак", - споделя Путин. След това казва, че няма да сподели как му е" отговорил Зеленский", защото ще бъде некоректно.

    За сведения на путинистите бащата на Зеленски е роден през 1947 година и малко трудно е могъл са бъди по фронтовете на Втората световна война. .

    Коментиран от #238

  • 27 Така е

    42 50 Отговор
    Русия предизвика най-голямото изтребление между два съседни православни християнски народа в човешката история!

    Коментиран от #66

  • 28 Мда

    38 58 Отговор
    Той Бисмарк го е казал:
    "Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан."
    "Никога не вярвайте на русите, защото дори те не вярват на себе си."
    "Русия е опасна с мизерията на своите потребности."
  • 29 Мишо

    58 18 Отговор
    Ми аре бийте ги де! Кво чакате? Бийте руснаците и си решете проблемите!

    Коментиран от #195

  • 30 az #СВО

    64 29 Отговор
    Истотията е показала че:

    1. "Русские своих не бросают!"
    2."Кто с мечом к нам придет - от меча и погибнет!"
    3."У России есть только два союзника - её армия и флот"
    4. "Мы — русские! С нами Бог!"

    Останалото е некадърна западна пропаганда ...

    Коментиран от #36, #38

  • 31 а стига бе

    69 23 Отговор
    Тия които са им сърбали попарата на западняците , тях питайте . Изтребиха индианците в Северна Америка . Изтребиха цели народи в Африка . Попиляха Южна Америка . Умориха от глад 30 милиона Индийци . Кой сега може да говори за договори и вярвания .
  • 32 Истината

    30 53 Отговор
    Руснакът съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.

    Коментиран от #47

  • 33 ГУМЕН КРАДЕВ

    33 51 Отговор
    Москва не вярва на сълзи
    обаче от Москва - лъжи , лъжи , лъжи !
  • 34 Василий Шукшин

    25 50 Отговор
    Лъжа, лъжа, лъжа.... Лъжа за спасението, лъжа за изкуплението на вината, лъжа за постигането на някаква цел, лъжа за кариерата,за благополучието, за ордените, за квартирата. Лъжи. Цяла Русия се е покрила с лъжи като с краста.
  • 35 А бе

    28 49 Отговор

    До коментар #4 от "Ивелин Михайлов":

    Защо намесваш Америка, когато статията е за Русия Някакви комплекси към американците ли?

    Коментиран от #42, #291

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 нашествениците

    57 20 Отговор
    1. РУСИЯ Е ДЖУДЖЕ И ЩЕ Я ПОСТАВЯ НА КОЛЕНЕ — КАРЛ ХІІ, крал на Швеция , 17-ти век
    резултат : ШВЕЦИЯ ЗАВИНАГИ Е ЛИШЕНА ОТ СТАТУТ НА ВЕЛИКА ДЪРЖАВА

    2. ЩЕ ПОКОРЯ ИЗОСТАНАЛАТА РУСИЯ — ФРИДРИХ, Император на Германия , 18 -ти век
    резултат: ПРЕЗ 1759г. РУСКАТА АРМИЯ ВЛИЗА В БЕРЛИН

    3. РУСИЯ Е КОЛОС НА ГЛИНЕНИ КРАКА — НАПОЛЕОН ,Император на Франция , 19-ти век
    резултат: ПРЕЗ 1814г. РУСКАТА АРМИЯ ВЛИЗА В ПАРИЖ

    4. ЩЕ ЗАВОЮВАМ СССР ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА — ХИТЛЕР, РАЙХСКАНЦЛЕР НА ГЕРМАНИЯ , 1941 г.
    резултат: ПРЕЗ МАЙ 1945г. СЪВЕТСКИТЕ ВОЙСКИ ПРЕВЗЕМАТ БЕРЛИН

    5. РУСИЯ Е САМО ЕДНА РЕГИОНАЛНА ДЪРЖАВА — БАРАК ХЮСЕИН ОБАМА, ПРЕЗИДЕНТ НА ​​САЩ, 2014 г.
    резултат: ОЧАКВА СЕ

    Коментиран от #303

  • 38 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    26 37 Отговор

    До коментар #30 от "az #СВО":

    Потвърждаваш диагнозата, че русофилията е тежко психично заболяване.

    Коментиран от #43, #280

  • 39 Историята показва а и фактите

    32 11 Отговор
    че на боко и кирчо не може да се вярва, но пък си имат над милион и 200 хиляди преизбиращи.
    Що ли така? Да отговорят
  • 40 Гогол

    24 32 Отговор
    Има в руският човек безкористна любов към подлостта. Той нищо общо с това няма, но винаги ще направи гадост на ближния.

    Коментиран от #49

  • 41 Руска смешка

    27 30 Отговор
    Путин зарови в Украйна 500 милиарда долара досега..а предстои още много
    Скоро ще сте най-бедните в Азия и в Европа и ще има още отпаднали републики гарантирано
  • 42 Путирастите

    23 27 Отговор

    До коментар #35 от "А бе":

    Са като деца. като им кажеш че правят нещо лошо и казват ама виж го и той какво прави мрънмръннн
  • 43 ха ха ха изтрещял русофоборсук

    7 22 Отговор

    До коментар #38 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    давайте пари на бункера че плачат че нямат, а не да цъкате смешки които не ги грее урк
  • 44 Тото

    26 5 Отговор
    ,😂😂😂😂😂😂 на факти само може да се вярва !!!!!😂😂😂
  • 45 Чукча

    40 22 Отговор
    Историята също така показва, че който се еббава с Русия...яде хурката,ама много здраво!!!

    Коментиран от #50

  • 46 Карл Маркс

    22 34 Отговор
    «Русия е име, узурпирано от московците. Те не са славяни и въобще не принадлежат към индо-германската раса. Те са натрапници, които трябва да бъдат прогонени на изток от Днепър и по-далече.»

    Карл Маркс до Фридрих Енгелс, писмо от 1865.

    Коментиран от #52

  • 47 ха ха ха

    29 5 Отговор

    До коментар #32 от "Истината":

    Кой е цивилизования свят бе ?
    Ана Ярославовна до Ярослав Мъдри .

    Татко , защо ме прати в тая воняща дупка ?
  • 48 ТаУмВзе

    13 16 Отговор

    До коментар #10 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Откъдето няма тръкнати със една мозъчна клетка под наем като вас! Хахахаха
  • 49 Лакмус

    17 22 Отговор

    До коментар #40 от "Гогол":

    Един свестен блатник не познавам а гледам да не съм предубеден
  • 50 Сесесере

    19 17 Отговор

    До коментар #45 от "Чукча":

    Постижения в миналото не са гаранция за постижения в настоящето и бъдещето
  • 51 Руска поговорка

    25 19 Отговор
    Най хубаво е не там където ни няма а там където никога не сме били
  • 52 мамул

    21 13 Отговор

    До коментар #46 от "Карл Маркс":

    Ти пък от кога почна да ги разбираш ?
    А Българите какви са ? Татари ?
    Сега в момента изготвят геном на Българите ! Защо не се запишеш ? И без това не могат да съберат желаещи !
    Какво ли ще излезе - че дюдо ти е от Анадола ?

    Коментиран от #59, #77

  • 53 Мда

    16 29 Отговор

    До коментар #24 от "а на западняците може ли да се вярва":

    Че Русия какво е, ако не една огромна колония? Докато запада се отказа от колониите си още миналия век, Русия тепърва иска да завзема нови.
  • 54 Илия Бешков

    20 29 Отговор
    Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен. Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. Години крещя за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде?
  • 55 Тъкър Карлсън

    37 15 Отговор
    Путин мина 1000 години история за 30 минути, а Байдън не помни кога е починал синът му
  • 56 Гориил

    25 14 Отговор
    Лъжливите, алчните и завистливите са обречени на вечно недоверие към Русия.Приятелите могат да бъдат уверени и спокойни.

    Коментиран от #88

  • 57 Андрю Тейт, САЩ

    32 16 Отговор
    Путин беше мек. Той можеше да разкъса на части американското общество. Цялото интервю обаче се усещаше като да играе шах с моя баща. Нямаш никаква представа защо майсторът мести някоя пешка, а когато разбереш, вече е твърде късно”
  • 58 Ка Пейка

    16 24 Отговор

    До коментар #19 от "До Цент":

    Къде си бе споразумение ха-ха

    ама преди това го имаше момента когато Украйна си предаде ядрените оръжия на блатните подписаха зачитане на териториалната цялост, ама айде сега подробности
  • 59 Българин

    19 24 Отговор

    До коментар #52 от "мамул":

    Отличителна черта на задунайският руски роб е, че почва да плюе по България и българите, да ги омаловажава и принизява за да може на този фон да изтъкне мнимото величие на Русия.
  • 60 Джун Слейтър, Великобритания

    31 13 Отговор
    След като изгледах това, вече виждам ясната картина. Хората могат да гледат това интервю и да се информират или да останат при едностранната пропаганда, с която ни захранват нашите собствени медии
  • 61 Румен Решетников

    18 21 Отговор

    До коментар #36 от "az #СВО":

    Ха. Я провери колко милиона руснаци изби Сталин още преди Хитлер и да си помисли да напада СССР!
    Официално са 20 милиона...
  • 62 Стара истина

    16 22 Отговор
    Бисмарк е казал, че договорите с Русия не струват дори и хартията на която са написани

    Коментиран от #81

  • 63 Доротея

    18 28 Отговор
    Невъзможно е човек да бъде едновременно почтен, интелигентен и русофил! Ако е интелигентен и почтен, никога няма да е русофил! Ако е почтен, но симпатизира на Русия, то интелигентността му е под въпрос. А ако е интелигентен и подкрепя Русия, значи е всичко друго но не и почтен!
  • 64 Дъ Куортъринг, САЩ

    17 13 Отговор
    Не се записах за урок по руска история. Бяха ми обещани крясъци и писъци от необуздан военен маниак.
    това е нашата демокрация ....
  • 65 ,Чочо

    26 10 Отговор
    Както и на "добрата,стара Англия",чийто интересни "прегазват",всичко и всеки.
  • 66 Факт

    14 17 Отговор

    До коментар #27 от "Така е":

    Безспорен ама съм сигурен че ще се намерят путлерасти и дето ще спорят убедено
  • 67 Джоуи Манарино, САЩ

    30 19 Отговор
    Бих избрал Путин пред Джо Байдън винаги. За Путин Русия е на първо място и всеки лидер трябва да разсъждава така. Байдън реши да постави нацията, която ръководи, на най-последното място в своя списък от приоритети. Ние финансираме Украйна. Финансираме целия африкански континент. Финансираме Латинска Америка. Даваме жилища на нелегални емигранти. А за нашите собствени хора не правим нищо. Междувременно Путин поставя своята нация на първо място, независимо, че ръководи държавата си с твърда ръка. За мен това е добре. Винаги бих избрал твърдата ръка пред мекушав идиот като Джо Байдън. Много се радвам, че Тъкър направи това интервю и ни даде възможност да чуем гледната точка на Путин.”
  • 68 Делю Хайдутин

    23 28 Отговор
    Няма русофил, който да не е българофоб.
    Русофилите преценяват всяка ситуация и всяка личност от гледна точка на интересите на Русия и са готови да пренебрегнат всичко българско, всички българските традиции, обичаи, всички форми на българската национална идентичност и българския национален суверенитет ако противоречат на руският интерес.
    Русофилската българофобия представлява един много тежък еничарски комплекс. Когато еничарите са били връщани по родните места, те са били особено жестоки към българите отколкото самите турци. Същото правят и русофилите днес, тяхната война срещу България е война за унищожение на всичко българско и за внасяне на хаос и разделение в българското общество.

    Коментиран от #85, #163

  • 69 Но ти ,

    19 17 Отговор

    До коментар #36 от "az #СВО":

    Говориш за войник който изпълнява военния си дълг и клетва!Това е валидно за всяка армия по света Но всички видяхме как руските младежи бягаха през границата за да не бъдат мобилизирани.Защото тази война,точно тази война в Украйна не е тяхната!

    Коментиран от #83

  • 70 да де

    24 9 Отговор
    а колко може да се вярва на организаторите на "цветни революции" и на инсталираните правителства ? тотално заробване и открита тирания с оттенъци на садизъм
  • 71 Pycckий миp

    20 21 Отговор
    Да живееш в нищета и да пукнеш за богатството на царете, разрушавайки чужди домове – това е то руския свят.
  • 72 Тексас,

    24 15 Отговор
    Можете ли да си представите какво щеше да стане, ако Джо Байдън беше седнал за два часа с чужд репортер?!?! Тайните служби щяха да прекъсват три пъти разговора, за да му сменят пампера

    Коментиран от #306

  • 73 Франсис Фукуяма

    17 23 Отговор
    Русия се е превърнала във фашистка държава. Това е крайно националистически режим, който централизира цялата власт и отрязва всички алтернативни центрове на властта.
    В крайна сметка това е фашистка диктатура с реваншистка външна политика. Това е държава, която след поражението си се доближава максимално до нацистка Германия.
    За съжаление, изглежда, че днес сред руското население има много национализъм.
  • 74 чужда преса

    25 17 Отговор
    Феми Фани Кайоде, бивш министър на културата в Катар:
    „Брилянтни отговори на Путин. Чух всяка дума. Без съмнение той е един от най-умните лидери на планетата днес. Интервюто беше изключително силно.”

    Коментиран от #110

  • 75 Гейб, САЩ

    29 15 Отговор
    Руският президент Владимир Путин не е наш враг. Той има пълното право да защити своята страна и народ. Защо руският президент се превърна във враг? Защото не позволи Украйна да се превърне в поредната американска военна база, с оръжия, насочени към руските градове
  • 76 Истината

    20 23 Отговор
    Векове наред руснаците компенсират икономическата си немощ с военна сила. А когато се разбере, че и военна сила нямат – компенсират нейната липса с лъжа и заплахи.

    Коментиран от #113

  • 77 Румен Решетников

    15 17 Отговор

    До коментар #52 от "мамул":

    Волжка България е прекръстена от Ленин на Татарстан. Геномът на българите е на шест хиляди години, а геномът на крепостните показва, че не са славяни, а укро-фини,специалисте!
  • 78 Билборд Крис, Канада

    25 14 Отговор
    Впечатлих се от това с какви детайли и енциклопедично познание Путин говори за историята. Байдън и неговите военнолюбиви предшественици (без да включваме Тръмп) винаги са говорили само най-общо. Те не познават историята, те говорят само ад хоминем. Израснах по време на Студената война, Западът и специално Америка, която наблюдавах отвън, винаги се е опитвал да изобрази руските хора като не-хора, като злодеи. Сега е същото. Хората на Запад нямат никаква представа защо се води войната в Украйна, освен че „Путин е лош”. Сами си правете изводите. Злодей или не, той изпреварва с три обиколки всички западни политици, намесени в конфликта, когато стане дума за комуникация.

    Коментиран от #91

  • 79 Да бе да

    18 8 Отговор
    Историята показва точно обратното. Англосаксите са вити и въртяни.
  • 80 Радио Ереван

    14 21 Отговор
    Попитали радио Ереван :"Къде мога да видя кои държави се водят враждебни на днешна Русия?“.
    Рдио Ереван отговорило: „Купете си атлас на света“.
  • 81 Бисмарк

    24 11 Отговор

    До коментар #62 от "Стара истина":

    е казал също "....знам много начина да изкарам мечката от бърлогата и, и нито един да я върна обратно вътре..."

    Коментиран от #93

  • 82 Курд Околянов

    19 11 Отговор
    Значи украинците пазели Европа във войната си с Русия, само че Русия ще използва ядрено оръжие, ако почне да губи и край на живота в Европа.
  • 83 az #СВО

    14 8 Отговор

    До коментар #69 от "Но ти ,":

    Войни по света е имало много, но такъв надпис, изписан с кръв има само на руски език!
    Запомни го добре!

    Коментиран от #112, #295

  • 84 Дейвид Гогщ,

    18 6 Отговор
    Спомнете си за всички военни експерти по МСМ като малкия Адам Киндзингер, които ни казваха, че Владимир Путин е на смъртно легло. Това беше преди 18 месеца…
  • 85 ха ха

    15 9 Отговор

    До коментар #68 от "Делю Хайдутин":

    щото атлантиците на са еничари ? щом приоритетите на премиерите са нато ес , турция , и българия некъде в дъното
  • 86 Търновец

    15 16 Отговор
    Съгласен съм с някои изявления тук - Русите окупираха територии с война, така окупираха Карелия и след края на ВСВ окупираха Манчжурия Сахалин и Курилите и бяха тръгнали да окупират Хокайдо добре че ги спряха Американците. А имаше действуващ пакт за ненападение между Япония и СССР подписан на 6 Април 1941 в САЩ в присъствието на Рузвелт. Русите подариха Манчжурия на Китай дори Порт Артур. Червената армия продължи да напада Япония дори след като Японския Император обяви пълна капитулация. Преди години Русия предяви претенции към част от дъното на Северния ледовит океан - било продължение на нейния шелф, и има грамадни запаси от нефт и газ

    Коментиран от #92

  • 87 Минди Робинсън

    19 9 Отговор
    Най-ужасната истина, която осъзнах и която се надявам америкаците да осъзнаят след това интервю: ние сме просто касичка в ръцете на дълбоката държава, която постоянно печели от войните, лъжите и всичко онова, което приписва на другите
  • 88 Копейкин Костя

    10 15 Отговор

    До коментар #56 от "Гориил":

    Молодец! Пасьол Митрофанова ще ти увеличи денгите! 😂
  • 89 Виктор Ерофеев

    14 12 Отговор
    Превратът, наречен Октомврийска революция, е най-чудовищната трагедия в историята ни. Ние, руснаците, и до днес не можем да се измъкнем от помийната яма, в която ни натика тази революция.

    Коментиран от #122

  • 90 И всички тези

    13 15 Отговор
    Нахлувания и Агресии
    По времето на Путян .

    Хитлер на 21 век .
  • 91 Русите

    13 9 Отговор

    До коментар #78 от "Билборд Крис, Канада":

    са лоши, защото са ортодокси, такива лоши са и сърбите и румънците и даже българите, но тия вече ги купихме, ха, ха...
  • 92 Само питам

    16 10 Отговор

    До коментар #86 от "Търновец":

    А краварите като окупираха цяла Япония -какво ?
  • 93 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    14 18 Отговор

    До коментар #81 от "Бисмарк":

    Китайският мечкар отдавна е сложил халката на носа на руската мечка и я е направил панаирджийска. Сега ще я кара да прави разни номера само заради единият хляб.

    Коментиран от #201, #273

  • 94 Курд Околянов

    19 11 Отговор
    Ако Зеленски беше истински политик, а не комик, тогава Украйна щеше да съществува до Русия в условия на взаимна търпимост, защото такава е историческата определеност, да са съседи. И постепенно с постоянство щеше да стане европейска държава. Но Зеленски се върза на обещанията на лицемерния Запад и сега затрива народ и държава.
  • 95 Алла Мефистофелис

    17 10 Отговор
    Да, в Русия има пропаганда и едностранчиви новини. На Запад обаче е абсолютно същото. Но независимо от това западната демокрация самичика изкопа своя гроб. Сега всички вече могат да видят, че тя няма никакво бъдеще. Путин не е добрият герой тук , но сега западняците вече могат да чуят отсрещната страна и тя звучи ужасяващо умна и здравомислеща. Много хора ще подкрепят Путин и Русия след това интервю, защото то показва контраста между него и Байдън, както и между него и останалите западни лидери.
  • 96 Истината

    14 18 Отговор
    Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.
  • 97 хахаха

    21 10 Отговор
    според минските споразумения, Русия не е страна, а гарант, както и Франция и Германия...зглежда западните "анализатори" лежат на тая кълка, че европските граждани хал хабер си нямат от тия споразумения и затова бълват лъжи...историята ще нагласи всичко...особено ме разсмяха думичките , че последните десетилетия Русия не спазила редица споразумения, примирия и намквоси още...:))))

    Коментиран от #99

  • 98 АбСейм, САЩ

    19 8 Отговор
    151 милиона гледания за по-малко от 24 часа. Ако това беше холивудски филм, щеше да е най-печелившата продукция в историята на киното

    Коментиран от #305

  • 99 Курд Околянов

    20 9 Отговор

    До коментар #97 от "хахаха":

    Не само не гарантираха Минските споразумения, но обещаваха НАТО, ЕС и светло бъдеще на Украйна. А украинците им вярваха на пропагандата и на слугата на народа.
  • 100 Иван Шмельов

    14 19 Отговор
    Руснаците са народ, който мрази свободата, обожествява робството, обича оковите на ръцете и краката си, обича своите кървави деспоти, не чувства никаква красота, мръсен е физически и морално, живее векове в мрак, мракобесие и не е вдигнал пръст към нещо човешко, но винаги готово да завладее, да потисне всички и всичко, целия свят. Това не е народ, а историческо проклятие на човечеството ”
  • 101 Смешнци

    17 9 Отговор
    А на кого да се вярва? На тези, които разпалват непрекъснато войни ли да се вярва? Имам предвид империята на злато САЩ!
  • 102 Лайфкоучинг Уелнес Сървинг

    22 10 Отговор
    Буквално виждам как малките емоджита с малките украински знаменца започнаха да изчезват от профили из целия туитър. Хората почнаха да свалят украинския флаг от снимките си. Спрете парите за Украйна

    Коментиран от #105

  • 103 Истината

    12 18 Отговор
    Рашизма е по-страшен от фашизма, нацизма и расизма — все човеконенависнически идеологии. И тази ужасна болест вероятно може да бъде излекувана само от най-тежкитие изпитания.
    Единственият народ на Земята, който не вярва в нищо, бездуховен, безнравствен и изоставащ безнадеждно и за дълго от нивото на човешко развитие е руският.
    Изпитанията пред руския народ ще бъдат много трудни, а прогнозата е неблагоприятна. Пътищата на духовността и новите идеи за Русия са затворени.
  • 104 Саманта

    19 11 Отговор
    Интервюто казва нещо, което винаги съм подозирал – военнолюбците във Вашингтон избиват народа на Украйна, за да ударят Русия

    Коментиран от #111

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 зрител

    15 8 Отговор
    Не му вярвам на Путин за всичко, но интервюто ме убеди, че той обича Русия и руснаците. Аз не искам да бъда руснак, аз съм американец, горд съм с това, но ми се иска нашите лидери да ни защитават така, както Путин защитава руснаците
  • 107 ХА ХА ХА

    18 11 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО , НЕ РУСИЯ , А ЗАПАДА ЛЪЖЕ И НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ И МИРА ПО СВЕТА ! РУСИЯ БРЪКНА ВЪВ Г@ ......ЗА НА ЗАПАДНЯЦИТЕ СЪС ВЪСТАНОВЯВАНЕТО НА МАРИОПОЛ ,НОВИ СГРАДИ , УНИВЕРСИТЕТИ , НОВА ИНФРАСТРУКТОРА ! ОТ ЗАВИСТ ЗАПАДА ЩЕ СЕ ПОБЪРКА .....ЗАЩОТО ИСКА ХОРАТА ДА ВИЖДАТ ТОВА КОЕТО ГОВОРЯТ ТЕХНИТЕ МЕДИИ , НО ОТНОВО ГРЕШАТ !
  • 108 ТаУмВзе

    15 23 Отговор
    Американската мечта означава да живееш свободно и равноправно с всички останали хора в САЩ, означава възможност да станеш богат и/или известен, ако работиш усърдно и се стараеш максимално. Руската мечта е затънал до шия в лайната да завлечеш там всички останали!

    Коментиран от #114

  • 109 Майкъл К

    16 8 Отговор
    Не съм съгласен с Тъкър само за едно нещо, с това, че Тъкър каза, че Путин не е успял да обясни добре всичко. Да, той наистина се връщаше назад и после забързваше напред в историята, но в крайна сметка всичко това се оказа един изключително добре ушит златен гоблен. Можех да го слушам и три часа.
  • 110 Българин

    10 12 Отговор

    До коментар #74 от "чужда преса":

    Слабо представяне. Трябвало е да провериш изказванията на министри от Беларус, Куба, Венецуела и Северна Корея... 😂
  • 111 Курд Околянов

    18 9 Отговор

    До коментар #104 от "Саманта":

    САЩ водят войната на полигон "Украйна" за да отслабят икономическата и военната мощ на Русия. И ще я водят до последния украинец. Но вместо да отслабят Русия, Русия се превръща във военен лагер с огромна военна сила. И винаги военният лагер се отваря и тръгва. Затова лидерите на ЕС страх ги тресе.
  • 112 Виж ти !

    10 15 Отговор

    До коментар #83 от "az #СВО":

    А нещо подобно да знаеш за нашите революционери и герои ,нещо да се сещаш ?Едва ли!Освен това ,периодите тогава и сега са различни ,но точно войната в Украйна е морален провал на руската власт.
  • 113 хахаха

    23 6 Отговор

    До коментар #76 от "Истината":

    само ми обясни с прости думи как една немощна икономически страна може да е силна във военно отношение...предварително благодаря....:)))))))

    Коментиран от #124

  • 114 Само питам

    13 8 Отговор

    До коментар #108 от "ТаУмВзе":

    Ти наистина ли го вярваш ? Наистина ли би желал да живееш там ?
    Където 17 служби слухтят и контролират населението ? Където на всяка пресечка има полицейска кола ?
  • 115 Бени Джонсън

    18 10 Отговор
    Тъкър буквално може да донесе мир на света с това интервю. Лъжите създават войните и робството и само истината ни освобождава и ни носи мир
  • 116 Гост

    20 8 Отговор
    То щото на ФАЩ може да се вярва.
  • 117 Шепоти от Отвъдното

    11 7 Отговор
    Оказа се, че след обилното преяждане следва рязък шут в корема. Весело прекарване на перитонита, в краварника
  • 118 бензинджия

    14 5 Отговор
    "Оказа се, че дедо Рони е бил с Алцхаймер..." -- то, и за коментари тука не се иска медицинско свидетелство...
  • 119 Тома

    17 7 Отговор
    Чуеш ли евроатлантик смятай какви лъжи ще получиш.Нагледен пример са нашите супер евроатлантици боко тиквата мамута и парапета
  • 120 От чужбина

    15 7 Отговор
    Кой е автора на тази статия?
    А той поне сам на себе си вярва ли си?
    Ако утре се окаже обратното какво ли ще направи? Или просто ще запее друга песен?
  • 121 Значи,т@пи те

    20 11 Отговор
    западняци може да си ги лъжете както си искате! Но тук,в България,не се получава! Тука ще получиш.подкрепа само от предплатените соросоиди,получаващи центове за предателството си към Родината!Слава на Русия, нашата Освободителка!
  • 122 Гориил

    7 13 Отговор

    До коментар #89 от "Виктор Ерофеев":

    Октомврийската революция беше отговор на изоставането на Русия и загубата на бързо развитие. Романови подписаха собствената си смъртна присъда за съпротива срещу реформите. Всичко трябва да се направи навреме, ако искате да оцелеете и да продължите да се възпроизвеждате.
  • 123 az #СВО

    23 11 Отговор
    Извънредно!
    1. Киев нареди тотална евакуация от Часов Яр, руските сили са на два километра от града и приближават откъм Артьомовск.

    2.Руските сили са на път да разсекат на две части територията на Авдеевка!

    Нещата отиват много на зле за Киев, при това ситуацията се развива стремително. ВСУ издишат...

    Коментиран от #154

  • 124 Само

    18 16 Отговор

    До коментар #113 от "хахаха":

    Ми обясни!
    Верно ли мислиш че русия е икономически силна страна?

    Коментиран от #125

  • 125 Гориил

    15 9 Отговор

    До коментар #124 от "Само":

    В сегмента на индустриалното производство Русия и САЩ имат паритет. В сектора на услугите (предимно финансов) САЩ изпреварват Русия.

    Коментиран от #139

  • 126 Аз вярвам

    14 8 Отговор
    Само на дементиралия дъртак 3424в Белия дом, който пада както върви и се здрависва с невидими и говори с мъртви.
  • 127 Артилерист

    17 11 Отговор
    Какви нелепи съчинения, каква тъпа пропаганда! Светът ще се избие да чуе словото на руския президент по всички наболели въпроси, зададени от един смел и независим американски журналист, те приписват всички американски грехове на Русия. Това е абсолютно безобразия.
  • 128 Нацисткия режим

    14 11 Отговор
    В Киев е в паника!Бандеровците се самоизяждат!
  • 129 Перо

    16 8 Отговор
    По тези “критерии” могат да се изброят десетки държава на агресия за цветни революции и преврати, не от Русия!
  • 130 Зеления потник

    17 10 Отговор
    Се е скрил в бункера дрогиран го козирката и уволнява всички наред.
  • 131 Обаче

    19 8 Отговор
    Трудно се прави пропаганда и манипулация, когато повечето знаят английски и слушат интервюто на Тъкър Карлсън.

    Коментиран от #135

  • 132 У лево кретениии

    14 5 Отговор
    Всеки има право на мнение и кой в какво вярва си е негова работа. Важното е различни позиции да се чуват и хората да преценят, имат глави на раменете си...
  • 133 Kнягиня Анастасия Романова

    15 16 Отговор
    НА РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА - ФАКТ !
    ЧЕТЕТЕ БИСМАРК, НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПЕТЪР ПЪРВИ И ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА, ЗА ИВАН ГРОЗНИ!
    НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЮБИМЦИТЕ ВИ ЛЕНИН, ЗИМОВИЕВ, СТАЛИН И БЕРИЯ !
    МОРЕ ОТ КРЪВ, КРАЖБИ И ИЗМАМИ, ТЕРОР КЪМ СОБСТВЕНОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ, ПИЯНСТВО РАЗВРАТ И ЛЪЖИ!!!!!
    ЧЕТЕТЕ СЪЩО ГОГОЛ, ДОСТОЕВСКИ, ПУШКИН...!
    ИСТОРИЧЕСКИ РУСИЯ Е ОБРЕЧЕНА НА РАЗПАД!
    ШАЙКАТА ПРЕСТЪПНИЦИ УПРАВЛЯВАЩИ РУСИЯ СЕГА, ЩЕ УСКОРЯТ КРАЯ НА ДЪРЖАВАТА РУСИЯ!
    КИТАЙ ДЕБНЕ!
    ХАХАХА

    Коментиран от #244

  • 134 Нацистка Украйна

    13 11 Отговор
    Се разпада!Соросоидите са в шок и ужас!
  • 135 Пенсионер

    8 6 Отговор

    До коментар #131 от "Обаче":

    А дали ще го преведат на български да го чуем и ние.
  • 136 Ъхъъъ

    15 4 Отговор
    няколко международни наблюдатели започват да се питат как ще свърши войната. ???? Да продължават да наблюдават наблюдателите и по някое време може и да разберат
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 зрител

    8 3 Отговор
    На КОЙ може да се вярва...?
  • 139 Значи

    8 13 Отговор

    До коментар #125 от "Гориил":

    21 трилиона е = на има нема два, а москвич парирал камаро. 😂😂😂😂😂

    Коментиран от #160

  • 140 Копейкин

    4 7 Отговор
    Здрастииииии 1 септември 1939г.
  • 141 именно

    11 8 Отговор

    До коментар #22 от "Зад бодливата тел нема нарушат нищо":

    от инето на кой говориш ве ....на мафиотската “бужоазия“ и слугите на Посолството . Враговете на Сащ са си техни врагове , а не български , ние с турците не сме врагове , вие насила ни налагате да сме врагове с руснаците. Който се е продал на краварите да си воюва с Русия , да не изброявам .
  • 142 И трябва ли въобще да четем глупостите

    16 5 Отговор
    написани в The Hill от някакъв Марк Темницки, """журналист и чуждестранен сътрудник в Евразийския център на Атлантическия съвет""" който е трудно откриваем в Нета и е вписан впрочем като "Фрийлансър" ? Някакво младо същество което и името си не може да напише правилно най вероятно.....
  • 143 Отец Дионисий

    9 13 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.
  • 144 Лавров

    18 7 Отговор
    Само луди хора могат да си помислат че
    сме такива боклуци че да нападнем Украйна.
  • 145 От тубата

    16 10 Отговор
    Тоя Тъкър само с едно интервю разби двугодишна пропаганда.
  • 146 Краваристан

    11 15 Отговор
    Е пред гражданска война!
    В Тексас националната гвардия се бие с федералната!

    Коментиран от #203

  • 147 Благой от СОФстрой

    14 13 Отговор
    Ако "рашлянско" бе читаво Чикаго нямаше да бъде втория най многоброен български град след София, от един век и половина!
  • 148 ТаУмВзе

    10 11 Отговор
    Нo най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 149 Лавров

    9 12 Отговор
    Само луди хора могат да си помислат че
    сме такива боклуци че да нападнем Украйна.
  • 150 Последния Софиянец

    11 15 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 151 Лавров

    9 12 Отговор
    Само луди хора могат да си помислат че
    сме такива боклуци че да нападнем Украйна.
  • 152 Боби

    14 15 Отговор
    Вече два месеца питам из форумите и никой не ми отговаря. Кажете бе копейки, има ли поне един от вас да е отишъл да живее в русский мир при любимият ви путя?

    Коментиран от #157, #162

  • 153 Аз 25 годишни пишлемета

    15 9 Отговор
    На хонорар към "Атлантическия съвет" не чета а още по малко вярвам на написаното от тях..... Нещо се чувствам подценен като читател
  • 154 Румен Решетников

    10 13 Отговор

    До коментар #123 от "az #СВО":

    Я ни осветли, това на кой ден от блицкрига на непобедимая и легендарная в Украйна се случва?
    😂

    Коментиран от #232

  • 155 Историк

    12 17 Отговор
    Цялата история на Русия доказва каква заплаха и зло за света е. Империя на злото и лъжата ,нанесла изключително много щети по цял свят. Спасението от нея е като бъде ликвидирана.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 МоеМнение

    14 10 Отговор
    На Русия може да се верва повече от на САЩ, например чертежите, требваше да докдат за 4 години, вече 8 години ги нема
  • 160 Гориил

    16 8 Отговор

    До коментар #139 от "Значи":

    Безсмислени спорове. Русия е лидер в широк сегмент от съвременни технологии.

    Коментиран от #181, #299

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Жоби

    8 4 Отговор

    До коментар #152 от "Боби":

    Има бре Ристю бойкикиев, ма се предаде за центове
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Охи

    12 3 Отговор
    Заглавието иска да внуши : На Русия доверие 0%...на Америка 100%....
  • 165 Роза

    10 12 Отговор
    Не на Русия,а на световните политици не може да се вярва,особено когато са тоталитарни диктатори като Путин!
  • 166 Марк Темницки хахахаха..

    17 5 Отговор
    Марк Темницки е американец от украински произход, който е акредитиран от AIPS журналист на свободна практика, отразяващ евразийските въпроси; въпроси на европейската енергийна сигурност; и европейски футбол (футбол). Въобще квото му падне на младежа. Разбирач по всичко.... Марк владее английски и украински, може да чете руски, относно украински е спорно до колкото такъв език съществува...... и говори немски даже .... Той е пътувал много из Европа, Северна Америка и Азия.....завършва някакво там училище Максуел към университета в Сиракюз......Изведнъж цъффа в Прародината Украйна за да стане незнайно как носител на първата награда на Световния украински конгрес „Украинска диаспора 30 под 30“ и беше даже признат от Международната асоциация на спортната преса през 2023 г. за отразяването му на руската инвазия в Украйна за която и идея даже си нямал ...... Въобще цирк Глобус на квадрат....
  • 167 Ами да

    7 13 Отговор
    Това трябва да го прочетат копейките и да млъкнат!

    Коментиран от #170

  • 168 Доктор Манчев

    5 12 Отговор

    До коментар #19 от "До Цент":

    Мама Меркел каза, ама те с Путин яко си бъркаха по дупките! А да не забравяме, че тя е от DDR, и това заиграване между тях двамата вероятно е още от ерата на Ерих Хонекер…
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Много ли ти е важно

    11 6 Отговор

    До коментар #167 от "Ами да":

    Марк Темницки "специалиста" по европейски футбол кво е казал ?
  • 171 Зомбайо

    19 6 Отговор
    Да! Само на нато може да се вярва, където обещаваха да не се доближават нито на сантиметър към Русия в началото на 90-те. И на Минските споразумения може да се вярва, меркел и оланд потвърдиха. Ах, да, и на симеончо може да се вЕрва, вЕрвайте му! Но на Русия не бива да се вярва!
  • 172 Много ме е срам

    9 4 Отговор
    Че само един министър в момента имаме роден в Коми. Не можеше ли поне 3-4 да са и все от ДБ-ПП
  • 173 В.В.П.

    14 9 Отговор
    Вярвайте на Джо цървула и Урсул фашиста...!!Аз съм ПУТИНИСТ и вярвам на Рф.
  • 174 Не свършиха ли тези перални бре

    14 3 Отговор
    От които руснаците вадят чипове за тези дронове и ракети. От де толкова перални бре. =на Русия не може да се вярва=

    Коментиран от #189

  • 175 В.В.П.

    18 11 Отговор
    РОССИЯ ,нападна вероломни Османска империя и създаде Третата Българска държава ..Премиер ,армия ,конституция ...Ние вярваме на РОССИЯ ..
  • 176 1111

    17 8 Отговор
    От една камара договори с Русия, първи се оттеглиха САЩ. Така че, ай стига глупости!
  • 177 След този "доказан капацитет"

    15 4 Отговор
    Марк Темницки кой ще е следващият ?
  • 178 В.В.П.

    17 9 Отговор
    На сащ ,Германия ,и Англия не вярваме ..!!.Защото се извъртат като долни ууурви...Надробиха Окраина .и се оправят на луди .
  • 179 ТОТАЛНА НЕГРАМОТНОСТ!!!!

    15 5 Отговор
    А НА КОИ МОЖЕ , НА ОНЕЯ ДЕТО ПОДКУПНО ДОСТИТНАХА ДО ГРАНИЦИТЕ Й ,СЛЕД ОБЕЩАНИЯ ДА НЕ СЕ РАЗШИРЯВА ТАТЮ !!!!!! НА ТЯХ ЛИ БЕ ЛЕЛЕПУТ???? НА ДЖЕНДАРИ КАТО ВАС , НА НИЩО НИКОЙ НЕ ВЯРВА!! ПУДЕЛИТЕ ,КОИТО ПОДКУПИХТЕ , САМО СЕ ПРАВЯТ ЧЕ ВИ ВЯРВАТ , И ВИЕ
    ДОБРЕ ГО ЗНАЕТЕ.!!!!
    ЕВРОПА ЛИ ......НЯМА КОЙ ДА НЕ ЗНАЕ КАКВА ГЛУПОС Е ,СЪЗДАДЕНА ОТ ХЕГЕМОНА ПО СЪЩОТА ПОДКУПНА СХЕМА.
  • 180 А на вас може ли да се вярва?

    15 7 Отговор
    Краварски лъжци!
  • 181 Тази

    5 3 Отговор

    До коментар #160 от "Гориил":

    Работа с приказки не става, трябват примери и факти.
    А за спора си прав.
  • 182 Тореро

    16 9 Отговор
    Много мазен пасквил!! Слава на Русия и комунизма!!
  • 183 мдаааа

    14 9 Отговор
    Руснаците обикновено не започват войните, те само ги довършват и си пият кафето или чая, я в Париж, я в Берлин.... тоя път може и във Вашингтон, ако въобще ще го има на картата!!!!


    Руски представител в ООН: Разузнаването на САЩ не заслужава доверие, спомнете си Ирак...
    "Не вярваме на американското и британското разузнаване, които ни разочароваха, имам предвид целия свят, неведнъж. Достатъчно е да си спомним за оръжията за масово поразяване в Ирак."
  • 184 Леко с лъжите

    10 1 Отговор
    Може, може. Спазваш си уговорките и договорите и нямаш проблем.
  • 185 Малиййй колко много истина

    20 8 Отговор
    Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите....
    Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме се с вредата от мусаката и джендър стремленията.

    Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос – щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.
    И защо трябва тогава да се правим на идиoти и да търсим вината единствено и само в Пyтин? Вината е преди всичко в нас, европейците, защото позволихме на Украйна да не изпълни Минските споразумения. И в резултат на това днес страда цяла Европа.....

    Коментиран от #190

  • 186 Много глупости е

    11 5 Отговор
    напраскал този младеж верно. То няма едно верно съждение даже.
  • 187 Прочетох

    11 4 Отговор
    само заглавието.
  • 188 Явно

    19 4 Отговор

    До коментар #21 от "Копейкин Костя":

    Грамотността ти е стигнала да прочетеш половината изказване на Бисмарк. Жалко. А контекстът е: не се пънете да мамите Русия, тя ще дойде за своето.
  • 189 Свършиха

    9 3 Отговор

    До коментар #174 от "Не свършиха ли тези перални бре":

    Сега разглобяват "рубин" "електрон" и "аурика"
  • 190 А кой беше гарант

    16 6 Отговор

    До коментар #185 от "Малиййй колко много истина":

    За изпълнението на Минските споразумения ? Някой дали си спомня. А като си гарантирал нещо и не се е изпълнено дали репарации и ти не трябва да плащаш солидарно заедно с Украйна за причинени вреди ? Дали точно това не е големият страх на някой в Европа
  • 191 Не зная

    16 7 Отговор
    Коя мисирка сте кръстили История? Но която и да е, нека каже поне, като не може на Русия, на кого пък може да се вярва. Щото аз все още само на Русия вярвам... А?
  • 192 Факт

    14 7 Отговор
    Предишната вечер руски войски удариха кафене в района на Харков, където се провеждаше празненство на украинските офицери в чест на назначаването на Александър Сирски за нов главнокомандващ, съобщи координаторът на николаевското подземие Сергей Лебедев. РИА Новости.
    "Беше нападнато кафене в град Велики Бурлук в източната част на Харковска област. По това време офицери от тази посока се събраха в кафенето, за да отпразнуват повишението на генерал Сирски в длъжността главнокомандващ", каза той. казах.
  • 193 Име

    15 6 Отговор
    Най-новата двугодишна история показва, че на факти поднесени от мисирки не бива да се вярва.
  • 194 Ъхъъъъъъ мозък

    11 13 Отговор
    Историята показва, че на Русия не може да се вярва. Първо царя обеща на Наполеон да не създава Полша а е създаде, после пък Сталин обеща да не създава Украйна а я създаде. Преди това пък обещаха на Турците и Великобритания че няма руско турска война повече да има па взеха че я започнаха 1878 и отгоре на това и България създадоха

    Коментиран от #198

  • 195 Ха ха

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "Мишо":

    Че защо да ги бият! Като те сами се бият.примера братски народи се самоизбиват.
  • 196 шааа

    7 8 Отговор
    Марк Темницки се е изходил, а местните мисирки са го размазали по стените.
  • 197 Голем смях

    8 14 Отговор
    Както е казал Бисмарк...договор с Руззия не струва и цената на хартията на който е написан.
  • 198 Вълчан воевода

    4 6 Отговор

    До коментар #194 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    А трите гемии със злато, което им е дадено преди това, къде го слагаш!!!

    Коментиран от #214

  • 199 Ние помним отлично историята и

    16 10 Отговор
    Миналото и знаем отлично, че Русия е от малкото, на които може да се вярва и затова вярваме в Русия и никакво доверие на враговете на Русия

    Коментиран от #202, #207

  • 200 Иванушка🇺🇲

    9 18 Отговор
    Само разполагането на ядрени ракети в Украйна насочени към Москва може да отрезви болните мозъци на путин и бандата около него. Всичко друго ще бъде трета световна.
  • 201 Хах

    6 11 Отговор

    До коментар #93 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Направо в десятката! Блатниците го знаят добре това. И не смеят да ти кажат нищо
  • 202 Ха ха

    5 3 Отговор

    До коментар #199 от "Ние помним отлично историята и":

    А в божественият бордюр, вярваш ли?
  • 203 Ха ха

    4 5 Отговор

    До коментар #146 от "Краваристан":

    какво пиеш???
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 СССР

    9 16 Отговор
    И да триете факти Русия си остава най омразната държава в света.
  • 207 Иво

    8 12 Отговор

    До коментар #199 от "Ние помним отлично историята и":

    Вие да не би да вярвате в извънземни хаха Рано или късно Русия ще бъде унищожена. Така каза баба Ванга. Това е самата истина.

    Коментиран от #219

  • 208 Биби Кинк

    3 7 Отговор
    На Ромсiа може да се верва само на малчанието им.
  • 209 Вечност

    6 8 Отговор
    Това не е новина. Така е било винаги и в царско и в СССР и в путинова Русия. Няма изненада.
  • 210 МИИИ ...

    14 5 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    ЩОМ КАЗВАШ...МОЖЕ И ДА СЪМ НЕНОРМАЛЕН.. НО РУСИЯ Е ВЕЛИКА! ПУТИН Е ДОСТОЕН ДЪРЖАВНИК!
    ЩОМ ВСЕ МУ ПРИПИСВАХА ВСИЧКИ ВАРИАЦИИ НА РАК.. КОЛКО ДРУГИ БОЛЕСТИ.. ПЪК ТОЙ Е ТУК СРЕД НАС, ЗНАЧИ ШУБЕТО Е ГОЛЯМО! СТРАХ ТРЕСЕ КРАВАРНИКА! СТРАХ ТРЕСЕ И ДЖЕНДЪРСКА. ЕВРОПА...

    Коментиран от #230

  • 211 Русия не може да се вярва

    15 6 Отговор
    Западните медии казваха, че Путин е болен от рак в последен стадий и трябваше да умре преди година, но се оказа, че от рак са болни английският крал и американският министър на отбраната - най-ожесточените срещу Русия страни. Путин беше в кома или умрял, а най-малко седем негови двойници покриваха "кремълското джудже" в изолация.....
  • 212 Русия не може да се вярва

    15 9 Отговор
    Дори когато на гости му дойде китайският президент за три дни, а онзиден един от седемте двойници даде интервю на Тъкър Карлсън, западната пропаганда продължава да върти плочата за двойниците и в същото време подскача от ужас.... Защо подскачат от интервю с един двойник не е обаче ясно. Впрочем само анонсът за интервюто с Путин е гледан от 100 млн. души.....
  • 213 666

    8 13 Отговор
    Гледахме предсмъртното интервю на терориста Путин. Беше много забавно как се прави на психотерапевт. Свършени сте руски фашисти ада ви чака.

    Коментиран от #217

  • 214 Ъхъъъъъъ мозък

    9 2 Отговор

    До коментар #198 от "Вълчан воевода":

    трите гемии със злато.... 20 тона вълна напиши в Тубата
  • 215 Точно

    2 1 Отговор
    Сталин не е казал "Бий, за да те уважават". Лъгал е.
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Дядо Ванго

    4 1 Отговор

    До коментар #213 от "666":

    Не се коси,оти ке ти мине ,а и ке го изпревариш.
  • 218 Идва време разделно

    3 7 Отговор
    Путин се опита да спаси проамериканските олигарси чрез договор яне. Пълен провал. Руските богатири ще му пречупят тънката шия.
  • 219 Тодоров

    3 1 Отговор

    До коментар #207 от "Иво":

    Иво,Иво сакам у гъ3о да те шпоря диво.
  • 220 ДжРобБидон

    16 6 Отговор

    До коментар #8 от "Русия":

    защо не ми покажеш как азов обучава малките Бандерлоги? И какво казват? Има истински фашаги, а не това е вашето холивудско кино.
  • 221 Вълчан войвода

    7 5 Отговор
    Върнете ми златото демокради!
  • 222 е не,

    17 7 Отговор
    с това интервю тъкър им бръкна отзад с боксова ръкавица на цялата западна пропаганда! Голям рев и квич се носи навсякъде!

    Коментиран от #226

  • 223 Не знам

    1 1 Отговор
    Те си гледат тях и са логични
  • 224 Ваня

    11 6 Отговор
    Победа,Русия!

    Коментиран от #227

  • 225 Безсилна пропаганда!

    11 9 Отговор
    Предната тема:
    ,,Много отдавна никой не вярва на Владимир Путин!"
    Сега пък:
    ,,Историята показва, че на Русия не може да се вярва"
    Как са наколенките...?!
    Да не се изтрият,от много ползване...?!
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Секуритате

    1 10 Отговор

    До коментар #224 от "Ваня":

    Аз съм румънец и живея в град Лом. На всеки българин ще му набия българската физиономия.

    Коментиран от #234, #247

  • 228 СИРИОЗНУ???!!!

    17 6 Отговор
    МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ НЕ БЯХА СПАЗЕНИ ОТ ЕС, ОТ УКРИТЕ, ОТ САЩ... НЕ ПРИПИСВАЙТЕ НА РУСИЯ СОБСТВЕНИТЕ СИ ИДИОТЩИНИ!!!!!!!!!!!!!!
  • 229 Ваня

    10 6 Отговор
    И историята показва ,че на Русия може да се вярва....тя ще стигне до победен за нея край...ще бъде
  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Край

    14 7 Отговор
    Ако знаете друга държава освен Русия да е освободила друг народ и да му е създала държава след като той 500 г. не е имал - кажете. Аз се сещам само за един подобен пример САЩ и Израел. Но израелците / да не се бърка с ерейте/ са верен съюзник на САЩ за разлика от нас българите на Русия.

    Коментиран от #239, #256

  • 232 ЗЕЛЕНСКИ В ШОК!

    9 5 Отговор

    До коментар #154 от "Румен Решетников":

    Това се случва на 100-тният ден от блицкрига на Пролетният КонтраНаступ на непобедимая и легендарная -ЗСУ...!
  • 233 Възмутен

    11 6 Отговор
    Хайде поредната анонимна помия:

    "всички членове трябва да се въздържат в своите международни отношения от заплаха или използване на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на която и да е държава"

    И защо ли този анонимник съвсем удобно е получил амнезия за нападенията на НАТО или САЩ над Ирак, Афганистан, Либия, Югославия, Сирия и Сомалия. Сигурно господарите му тогава изобщо не са прибягвали до "използване на сила срещу териториалната цялост".
    Сигурно организирането на Майдани и всякакви цветни революции като арабските пролети не е никаква намеса в "политическата независимост на която и да е държава".

    На това комшиите му казват "гьонсуратлък" - демек да лъжеш човека и да го гледаш в очите. Значи на господарите му е разрешено да правят каквото си искат и да нарушават всички международни закони и ние не трябва да ги осъждаме но ако някой друг направи същото като господарите му трябва незабавно да го заклеймим като "диктатор" и да плюем по него.
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Всъщност,

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Русия е доказала, че на нея може да се разчита и вярва в сублимни за човечеството моменти. Спомнете си Наполеонизмът, Хитлеризмът, а днес Атлантизмът
  • 236 Акула

    4 8 Отговор
    Слава на Русия!Слава на Козлодуй,слава и на моя ..й.
  • 237 читател

    2 15 Отговор
    Една смела и обективна статия. Не като бозите дето ни предлагат тук от Дойче Зеле.
  • 238 Шуууу

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "Лъжите на Путин":

    Фактическа грешка. Дядо му на 17 г. скрил възрастта си и отишал доброволно да се биш с Бандера и Шушкевич.
  • 239 читател

    9 12 Отговор

    До коментар #231 от "Край":

    Ти си глупав. Чети руски источници. Чети Достоевски. Чети Аксаков, чети Екатерина. Русия иска да възстанови Византийската империя. Праща оръжие и пари на Гърция и Сърбия. Българите нарича трън в петата. Русия никога не е искала да освободи България. Българите винаги сме били пречка пред Русия.
  • 240 aз вярвам

    10 1 Отговор
    само на бойко, деси, лъчо мозъка, арисстотел от габрово и целия герб и на шиши разбира се!
  • 241 просто факт

    6 13 Отговор
    На 5 декември, 1994 година самата Русия гарантира териториалната цялост на Украйна чрез т.нар. Будапещенски меморандум. Украйна предава ядрените си ракети на Русия. Сега Русия провежда референдуми за присъединяване на части от Украйна към РФ.
    Те така действаха и срещу България. Спомняме си как нарязоха ракетите ни. Само героизма на украинския народ пречи на Путин да продължи на Югоизток към България.

    Коментиран от #246

  • 242 Тонката

    16 6 Отговор
    Явно доста хора вече разбират, че Путин няма да загуби тези война, въпреки, че се бие срещу полови Европа и САЩ....И това ги докарва до истерия....🤣
    Той обещавал, че няма да нападне Украйна, но бил излъгал.....Ти да видиш....🤔
    Нима САЩ не обещаваха, че НАТО няма да се разширява? Или за тях е позволено да лъжат?
    Както и да е ...Да не навлизаме в подробности....Краят е близо....🤣
  • 243 Цент Тури Он

    11 5 Отговор
    Аз вярвам само на американците, особено когато размахват епруветки с ариел
  • 244 От чужбина

    15 2 Отговор

    До коментар #133 от "Kнягиня Анастасия Романова":

    Да не мислиш, че другите крале и кралици не са били същите? А от Ленин, Сталин и Берия кой от тях е руснак? Я помисли кой е началния идеолог на комунизма, от какъв произход е? На Русия комунизма и е вкаран, подобно на прословутите цветни революции през последните години. Абе нищо ново под слънцето! По история ни учеха как другаря Ленин дошъл с един брониран влак и направил революцията... Само дето не казват ЗАЩО влака е бил брониран - Ами защото е превозвал освен "другаря" и още няколко тона злато, за да може "другаря" да ПЛАТИ революцията.
  • 245 Мнение

    13 4 Отговор
    Питайте Меркел кой точно е нарушавал Минските споразумения или разровете за стари статии от преди 3 години.Даже Макарона ще потвърди как Зелето му е обяснявал,че Минските споразумения били безсмислени.Няма как да се реши въпроса по военен път.Трябват мирни преговори като на тях да не присъстват дрогирани като Джонсън.Не става така заради някакви напафкани невинни хора да страдат.Всичко това можеше да е приключило още преди две години в Истанбул.
  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Серсемин

    9 1 Отговор

    До коментар #227 от "Секуритате":

    У Лом нема румънци. Има некой и друг влах от влашките селИа. Дъртите барем влашки знаеха, ама младите и това не знаят.
  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Така е

    5 8 Отговор
    Минските Споразумения ги протака Русия. Договор Истанбул за мир не го подписа Русия, а Джонсън много настояваше да има мир. Русия разшири Варшавският Договор до Франция и Балтика, а горкото НАТО кротко се ограничи до САЩ. Майдана го направи Русия. Русия гори живи хора в Одеса. Русия 9 г. убиваше цивилно население в Донбас, защото говореха украински. Русия нападна Германия, защото Русия участва в поделянето на Чехословакия, и не върна Данциг. Москва е Украйнска? Русия ограби с 300 милиарда долара САЩ? Не ви ли е неудобно, но Бисмарк казва: Договорите на Запада не струват хартията, на която са написани".
  • 250 Революцията

    10 3 Отговор
    финансирана от Запада, се извършва, за да свалят руски император, на който са обещали срещу участието на Русия в ПСВ Проливите. Затова започва пропагандата Русия да спре участието в ПСВ, защото трябва да е в редиците на Победените. Ненапразно Чърчил пише: Ако Русия бе изчакала няколко месеца, щеше да е сред Победителите. Дори днес в японските учебници не пише кой пуска атомвите бомби, умишлено създават впечатлението, че е Русия, а не САЩ. Същото е с американските учебници ВСВ, никъде не пише, че Русия им поднася победата на тепсия ВСВ. Пренаписването на историята е мракобесно. След време ще пишат, че Русия е нападнала Ирак, Сирия, Либия и Сърбия.
  • 251 Джон

    13 1 Отговор
    Какво безогледно и неладърно изопачаване на истината!
    Стига ни пържихте мозъцитежс глупости!
  • 252 Да знайш

    12 3 Отговор
    Ние принадлежим към англосаксонската раса, а когато на англосаксонеца нещо му е потребно, той просто отива и си го взима. Преведена на прост английски, тази декларация звучи така: Ние, англичаните и американците, сме крадци, разбойници и пирати, с което се и гордеем.
  • 253 Да знайш

    10 5 Отговор
    Ние вярваме само на Меркел и Оланд. ... Ах тази лоша Русия мн лъже.

    Z
  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Фактите

    7 12 Отговор

    До коментар #231 от "Край":

    Не знам Русия някога да е освобождава някой.Русия единствено е поробвала.Коллото да България,Русия нито ни е освободила от нешо,нито пък е тръгнала да ни освобождава.Това какво си чел в пренаписаните пълни с лъжи комунистически учебници си е за твоята глава.България се е освободила в следствие от развоя на войната и не само ние.Интересен факт ,че през 45 годишно руско/спц робство българите имахме много по-малко права от колкото българите през 500 годишното османско иго

    Коментиран от #260

  • 257 Не ви изнася

    5 2 Отговор

    До коментар #255 от "Историята го учела":

    И модерирате коментариите
  • 258 Шляхтиц

    8 0 Отговор
    Умом Россию не понять, аршином общим не измерить,
    У ней особенная стать, в Россию можно только верить.
    Федор Тутчев.
  • 259 Радката

    5 11 Отговор
    Договор с руZия не струва колкото себестойността на листа хартия, върху който е написан. Факт.

    Коментиран от #261

  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 261 Да си отвори тетрадката

    2 5 Отговор

    До коментар #259 от "Радката":

    И да начертае схема на мазето на баба си, в което ще се скрие от унищожителните удари на братята америсранци.
  • 262 А бре

    2 3 Отговор
    Оохх Радка,Радка на мойта .атка.
  • 263 Име

    8 5 Отговор
    Айде стига с тези руснаци, разбрахме че са лоши - например в България построяват - язовир "Искър" (тогава - "Сталин"), въпреки че и те имат нужда от техника и т.н. - заради разрушенията от Хитлер (варварски е съсипвал всякакви ценни съоръжения - когато е отстъпвал), но ни правят водоносна система.

    Те надминаха и римляните - вместо да се къпем 1 път месечно, ставаме потребители на вода - което е нечувана жестокости насилие над личността.

    Изобщо тотални варвари са руснаците и - това дето изпратиха човек в космоса, не е ли вече откровен популизъм и проява на диктатурата.

    Също така - един руснак изхвърли пред очите ми - най-безцеремонно - обелка от банан на улицата - и тези хора имат претенции да са културни, те трябва да бъдат заличени.

    Ако няма как - поне да поквичим малко.

    Как не ги е срам, другите славянски народи се подчиниха - а тези - не щат.

    Незабавно да се изпратят 5 мотоциклета с картечници на Патриаршите езера - за да се залови и унищожи консултанта.

    Коментиран от #265

  • 264 КАСАПИН

    7 4 Отговор
    АМ ЧИ ПОБЕДЕТЕ Я
    ПРОБВАХТЕ НЕ МОЖЕТЕ
    Е СЕГА КВО ПРЙМ
    КВИЧИМ ПО ФОРУМИТЕ В ДЪЛГИ МАЗНИ СТАТИИ
    ЩО
    АМ ЧИ ДА Я ПОБЕДИ НЯКОЙ ДРУГ
    КОЙ БЪЛГАРИ РУМЪНЦИ ПОЛЯЦИ НЕМЦИ УНГАРЦИ
    АБЕ ТЕ ТИЯ ДА НЕ СА ТОЛКОЗ ПРОСТИ
  • 265 Сатана Z

    2 2 Отговор

    До коментар #263 от "Име":

    По тролско не можа ли да го измислиш?Много смехотворно звучи.
  • 266 Колко много истина

    9 4 Отговор
    Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите....
    Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме се с вредата от мусаката и джендър стремленията.

    Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос – щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.
    И защо трябва тогава да се правим на идиoти и да търсим вината единствено и само в Пyтин? Вината е преди всичко в нас, европейците, защото позволихме на Украйна да не изпълни Минските споразумения. И в резултат на това днес страда цяла Европа.....
    Петко Добрев – анализатор 9.2.22 в Епицентър.....
  • 267 КОЛКОТО ПОВЕЧЕ

    7 3 Отговор
    ГИ БИЯТ
    ТОЛКОВА ПО МАЗНИ И ЛЪЖЛИВИ СТАВАТ
    РАЗБРАХ
    РУСИЯ НАПАДНА ВЕРОЛОМНО ГЕРМАНИЯ
    А ДА И ЯПОНИЯ
  • 268 мдаааа

    12 2 Отговор
    Путин е лош, Путин е агресор... крещят „демократичните“ медии и цeнзypиpaт всеко противно мнение... за второ мнение не се и помисля, само правата вяра трябва да се проповядва!
    И ни омайват ...Путин просто се събужда една сутрин и си казва: отивам да Обивaм мирно население, да изнaйcилвaм и ям мaлки дeца, войниците да kpадат чайници, тенджери и Tигaни... продължават мислите си „демократичните“ медии от правата вяра!
    Никой не казва истината и причината, никой не споменава, че Путин от години крещи на Зелински да спазва Минските споразумения... от кога крещи на бaйалцxaймep да си прибира играчките и да спре да 0пpипиkaва оградата и бърлогата на мечката... е не го чуха пък сега олеле!
    А можеше и без патаклами да се реши въпроса... и той ще се реши и сега, но с много жертви и разруха!!!
    Но така иска оня янковия дето плаща, подстрекава и е главният виновник!!!
  • 269 Бойко

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "Копейкин Костя":

    "Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно или въобще да не се играе."
    (Ото фон Бисмарк)
  • 270 А ако бяха тия...

    11 2 Отговор
    Ами представяте ли си АКО в специалната операция вместо руснаци бяха американци, (а руснаците имат средства, но не искат) тогава Окрайна щеше за три дни да е лунен пейзаж както до сега тея миротворци нашите нови братя янки, употребяваха... ядpени бомби в Япония, БОВ Haпaлм(Naпалм) във Виетнам, обеднен ypан в Сърбия, Ирак, Либия и колко ли други хуманитарни ОМП и способи по целият свят, където са плъзнали!!!!
    На тоя фон руснаците пасти да ядат и са божи кравички ... и за това една от целите на руснаците е да пазят населението, иначе щеха да правят като янките лунен пеизаж!!!!
  • 271 Контранаступа

    5 1 Отговор
    Се оказа жалък провал!Тотално фиаско!
  • 272 Заври си я

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Истината ти..............
  • 273 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    4 0 Отговор

    До коментар #93 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Ти гедай да не ти сцяпят твойта халка
  • 274 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 Ццц

    0 0 Отговор

    До коментар #274 от "Нали сте демократични":

    Оти са прости и не знаят как по друг начин.
  • 277 Име

    6 1 Отговор
    Дайте нещо за зеленски, тази сутрин нищо за него, липсва ми да знам какво е казал.
  • 278 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 279 Скалони

    10 2 Отговор
    Ами добр вярвайте на Блеър и Колийн Пауъл за Ирак и ядрените оръжия там, на Меркел за минските споразумения, на колективния запад, че НАТО няма да се разширява на изток след 1992г. и за още куп неща.
  • 280 Пичлеме

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Не е много далече времето когато ще ви вържат ръкавите отзад.
  • 281 1234

    4 4 Отговор
    то историята показва, че Руската федерация просто ще изчака международната общност да измести фокуса си другаде, преди да прегрупира силите си и да започне нова инвазия. ... Да вземем например Минските споразумения. ... Русия обаче непрекъснато нарушаваше примирията. Руската федерация отказа да изтегли своите войски и военна техника от окупираните от Русия райони в Донбас и това доведе до по-голямо напрежение. " --- нямам такава измама, самите лидери на ЕС-Меркел, Оланд си признаха,че споразумения са мента и са били подписани за да въоръжат украйна и да я подготвят за война.
  • 282 1234

    8 3 Отговор
    Толккова лъжи на едно място ---- "Русия е нарушила тази част от Хартата на ООН многократно, като нахлу в Грузия през 2008 г. и след това в Украйна през 2014 г. и 2022 г. Като наказание Русия беше отстранена от Съвета по правата на човека на ООН, но това дори не беше и плесник през пръстите." --- даже ЕС призна, че на 08.08.08 грузия е започнала войната, нападайки руски миротворци, 2014 беше скоро едва ли сме забравили, че имаше преврат в украйна и къде тук е замесена Русия никой не може да каже. 2022 - четете Статия/член 51 от Хартата на ООН и тогава правете съмнителни твърдения.
  • 283 ежко

    2 2 Отговор
    Историята показва,че Русия изобщо не я слушате какво говори и не се опитвате да я разберете,Повтаряте като латерни вашето и това е.И накрая като ви ударят шамарите сте много учудени, направо изумени!
  • 284 гост

    5 2 Отговор
    Продължавайте да вярвате на "Епруветката на Колин Пауъл" от 2003 г.пред ООН,тогава!
  • 285 Султана

    1 6 Отговор
    Руснаците са мръсници! Благодарение на тях се разпадна Османската Империя! Въпреки помощта на UK , Германия , Австро-Унгария и целия демократичен Свят те нанесоха съкрушителен удар на Империята ни! Българите ни предадоха! Те воюваха на страната на Русия , а всяко предателство се наказва! Рано , или късно ще си платят!
  • 286 Анонимен

    6 2 Отговор
    Така ли.Имахме ли 6 руски реактора?Имахме ли гаси,който можеше да е стратегически с изцяло да се разпределя от България.Имахме ли ракети сс 300, стотици единици бойни самолети.Най големият износ на козметика ,селстопански продукти най големият пазар за България беше СССР.Европа ни унищожи икономиката нарязахме реакторите даваме милиарди за въоръжение,атомна енергия приемаме джендър идеологията,границите разбити,беднотия и мъка.Ко е плюс да сме в Европа такава извратена каквато е сега.
  • 287 Олга

    1 6 Отговор
    Докато Русия съществува, порой от лъжи няма да спре. От вековете Русия е сатанизирана.Лъжата е също оръжие и действа ефективно на англоезично населението. Затова на Запада е спряно РТ на езици различни от русски за да няма алтернатива. Западната пропаганда е като религия - остава да вярваш.Иначе ти си агент на дявола (Путин).
  • 288 До султанчо

    2 0 Отговор
    Кого ще плашиш ти бе търбуха?Пьос дръглив?

    Коментиран от #294

  • 289 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 290 мдаа

    3 1 Отговор
    И докато новините у нас са свързани основно с Русия, някак забравихме за Из.раел. Изтървахме броя на цивилините жертви в Га.за, пропускаме огромната човешка трагедия, която предизвиква подкрепяния от Запада режим на Нет.аняху. Никой не ни информира, че Израел се готви да бомбардира Рафа, където се намират хиляди палестински бежанци. Саудитска Арабия предупреди, че това няма да остане без последствия, а жертвите ще са десетки хиляди. Защо се мълчи за геноцида над едно бедно и напълно безпомощно население? Защо Путин е агресор и против него не спира да се плюе, а Нет.аняху е ку.чи син, но е западен ку.чи син. Омерзително е това.
  • 291 Минаващ

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "А бе":

    Статията е за Русия, която била е нарушила договорите в които участват запада и американците.
    Винаги монетата има две лица, дали пък можем да намесим американците, че и те имат вина за част от тези договори?
    Това достатъчно ли е, за да тръгне мисловен процес.
  • 292 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 293 Зеленият наркоман

    4 2 Отговор
    Скоро ще свърши в бункера като Хитлер!

    Коментиран от #304

  • 294 Султанчо

    0 0 Отговор

    До коментар #288 от "До султанчо":

    Абе , пич?! Не само ти! И останалите не разбраха посланието! Знаеш ли какво означава сарказъм?! Давай! Ми то няма друг начин да се пише за това!
  • 295 Запомни едно...

    0 2 Отговор

    До коментар #83 от "az #СВО":

    Няма "руски" език,има руска мова! "Руският" език е привнесен от македонските и украински земи !
  • 296 Зейфод Бийблброкс

    2 0 Отговор
    Не, че сте забравили да го споменете, но:
    "Марк Темницки, американец от украински произход"
    а не това безлично "журналист и чуждестранен сътрудник в Евразийския център на Атлантическия съвет."
    Интересно е дали според автора на САЩ може да се вярва? В примери от миналото няма да се впускам. Ето днес в другата статия Телеграф сочи за главен виновник Вашингтон, ако видиш ли паднела Авдеевка? Нали беше обещана подкрепа до последен украинец? Да няма грешка?
    И тъй като и на слепите става ясно на къде отиват нещата се лансира старата песен:
    "На пръв поглед Авдеевка не е кой знае каква награда, камо ли пък да си струва да бъдат положени хиляди жертви. В нея живеят само около 30 000 души - повечето от които отдавна са избягали - и има малко активи, освен огромния завод за кокс от съветската епоха в покрайнините ѝ."
    Работата е там, че ако Украйна загуби Авдеевка в стил "Сирски" тази песен никак няма да върви. И това ще е най-малкият проблем.
  • 297 9689

    3 0 Отговор
    Темницки е едно платено говедо като нашето Христо Грозев.
  • 298 ЧЕ КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА

    2 1 Отговор
    ДАЛИ ВЯРВАТЕ ИЛИ НЕ
    ВИЕ СТЕ ДОКАЗАНИ МОШЕНИЦИ ПОСЛЕДНО С МИНСКИТЕ СЪГЛАШЕНИЯ И ПРИЗНАНИЯТА НА МЕРКЕЛ
    СЕГА ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НЕ ДА ВЯРВАТЕ А ДА СЕ СТРАХУВАТЕ
    АМИ КОЛКОТО ПО РАНО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЗА ВАС АМА ГЛЕДАМ ЧЕ БАЯ КВИЧИТЕ ЗНАЧИ Е ДОБРЕ
  • 299 Раша техно нюZ

    0 2 Отговор

    До коментар #160 от "Гориил":

    Чух че блатните с нов продукт са допринесли за технологичното развитие на цивилизацията: измислили са нов модел телефони и таблети които СТРЕЛЯТ

    Казват се БЛАТФОН

    Новия БЛАТФОН версия 2 има вече и добавен експлозив за да Може да се мята и като граната 🤳💥

    Коментиран от #302

  • 300 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 301 Б.Б

    0 0 Отговор
    Чудя се кой пест е написал това !?
  • 302 НЯМА НУЖДА

    2 0 Отговор

    До коментар #299 от "Раша техно нюZ":

    И ЕДНА ТУХЛА В КРАТУНАТА ТИ СТИГА
    ТАМАН ША СТАНЕШ ОЩЕ ПО ДУХОВИТ И ЗАБАВЕН
  • 303 1983

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "нашествениците":

    Роналд Рейгън, президент на САЩ: Съветска Русия е империя на злото. Резултатът 10 години по-късно: СССР се разпадна, а Източна Европа се освободи.
    Февруари, 2022 г., Байдън (от листчето): Ще превърнем Русия в парий на международните отношения. Резултатът 3 месеца по-късно: Путин не може да припари в 127 държави заради заповедта за арест, издадена от МНС в Хага.
  • 304 Като гледах тремора на Путин

    1 1 Отговор

    До коментар #293 от "Зеленият наркоман":

    по време на интервюто, бих заложил, че Зеленски ще го надживее.

    Коментиран от #307

  • 305 Че те само от Русия и Украйна

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "АбСейм, САЩ":

    са 100 млн. Какво си се запрехласвал толкова. Ще ти гледа американец интервю от 2 часа и 15 минути. Не се усещате какви глупости пишете.
  • 306 Айде бе!

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Тексас,":

    Памперсите за възрастни издържат много повече от два часа, така че твърдението ти е просто злобарска глупост. Не е порок да си възрастен, порок е да подпалиш война, въобразявайки си , че имаш мисия да възродиш империя. Хора над 70 години нямат право да изпращат млади на смърт или да убиват други
  • 307 ТРЕМОРА НА ПУТИН

    2 0 Отговор

    До коментар #304 от "Като гледах тремора на Путин":

    КОЙ ТРЕМОР
    УХ НА МАМА СЛАДКОТО КРЕТЕНЧЕ
    АМА СЕ СТАРАЕ МИЛОТО
    АЙДЕ АВДЕЕВКА ТРАЛАЛАЛА