Last news in Fakti

26 Март, 2024 15:59 1 335 0

Случаят с Николов, Петров, Шопов и Петков е показателен за България

  • футбол

Имаме различен подход спрямо Бразилия и Испания

Случаят с Николов, Петров, Шопов и Петков е показателен за България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България ще играе с Полша в мач от европейски квалификации за младежи. Двубоят е от 16:00 часа в Полша. Домакините са лидери в групата, втори с мач по-малко и 13 т. са германците. Първата позиция осигурява класиране за форума, втората е възможно да доведе до квота. България е с 9 точки от 6 мача, поляците са с 15 от същите кръгове.

Бившият играч на Хебър и настоящ на Ботев Пловдив Георги Николов ще води атаката на България младежи. Той има шансове да стане голмайстор на първенството ни. Титулярът в ЦСКА Християн Петров също е при младежите, както и съотборникът му, който се бори за титулярно място в халфовата линия на "армейците" Станислав Шопов (на снимката). При младежите ни за мача е и категорично един от най-класните играчи на Левски Марин Петков.

България отчаяно се нуждае от класиране за някакъв голям форум по футбол. И понеже това е много сложно при мъжете, където преди сме били голяма сила, май се атакува евентуално Европейско за младежи. Задачата обаче предвид точките изглежда невероятно трудна.

Според много футболни хора Николов, Петров, Шопов и Петков трябва да са част от младежите ни, а не от мъжете, за да се гонят силни резултати за U21 тима.

Бих ги попитал на тази логика защо Ламин Ямал и Пау Кубарси играха за Испания преди дни срещу Колумбия при положение, че единият е на 16 години, другият на 17? Спокойно може да са част от състава на Ла Фурия не за младежи, а за юноши. 17-годишният Ендрик пък реализира на "Уембли" за победата с 1:0 на Бразилия срещу Англия.

Оставам с впечатление, че футболна България има различна тактика от футболна Испания и футболна Бразилия. Техни талантливи юноши са при мъжете в момента, наши талантливи младежи, не юноши, не са в А-тима.

Най-вероятно, ако Ендрик, Кубарси и Ямал бяха българи, щяха да бъдат хвърлени в игра в квалификациите срещу Швеция, Румъния и Уелс при 17-годишните юноши.

Коментар на Тервел Илиев, спортен журналист


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА