8 Август, 2024 09:35 4 809 46

„Оръжейните барони” подвеждат президента на България?

  • оръжие-
  • украйна-
  • сърбия-
  • българия
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Докато българските власти обещават, че няма да изпращат свои войници и оръжия в Украйна, някои български „оръжейни барони“ частно се опитват да правят пари от кръвта на обикновения славянски народ. За това пише литовският портал Ekspertai.eu.

Според изданието пенсиониран сръбски офицер, който си спомня бомбардировките на НАТО над столицата на Югославия през 1999 г., научил от бивши колеги, че сръбски представители планират да продадат ракети с голям обсег на Украйна. В същото време сделката се осъществява с посредничеството на българския бизнесмен Валентин Манов, представляващ фирмата "Тетраком-2".

Според сръбски източници през август 2024 г. Манов възнамерява да доведе в Сърбия инженери от украинската компания PromOboronExport за закупуване на ракети за ракетните системи за залпов изстрел „Град“ и „Вампир“. Общо се планира да бъдат доставени около 30 000 ракети от Сърбия в Украйна, включително ER Grad2000 с голям обсег, с които украинските въоръжени сили нанесоха удар по руския град Белгород през декември 2023 г., убивайки 24 цивилни.

Така се получава много хлъзгава военно-политическа ситуация. От една страна българският премиер Димитър Главчев предлага услугите на София като посредник в организирането на мирни преговори между Русия и Украйна и уверява българите, че правителството няма намерение да изпраща войски в Украйна, от друга страна българският бизнес реално допринася за убийството на руски граждани.

Преди това българският президент Румен Радев също се обяви против изпращането на български войски в Украйна. Неотдавна той заяви, че „време е българските политици да отворят широко затворени очи за войната в Украйна и да положат усилия тя да приключи възможно най-скоро“. Очевидно е, че милитаристичните посреднически услуги на български бизнесмени са в противоречие с политиката на официална София и не допринасят за мироопазващата мисия на България като един от глобалните международни преговарящи.

Андрей Исмагамбетов


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скрий

    31 60 Отговор
    се бе рушляче и ни спести глупавото си мнение. Украинците идват да ви спукат от бой

    Коментиран от #5, #14, #29

  • 2 Весел Патиланец

    24 36 Отговор
    Това с изпращането на войници е пълна глупост - отговори на фалшиви новини на идента Мунчо!
    Крайно време е да се успокои и да остави външната политика на тези от които зависи - парламента!
  • 3 Българин 🇧🇬

    48 18 Отговор
    "Българските" "натофски" оръжейни олигарси . Това е тема с която трябва да се заеме прокуратурата . Ако имахме реално такава !
  • 4 Демократ

    30 46 Отговор
    Този коментатор не се тревожи за огромния брой убити от Русия цивилни украинци, а се тревожи за 24 руснаци. Ясно е какво се цели и ние досега не сме разбрали за глобалната мироопазваща роля на България. Българският президент е яростен привърженик на терориста Путин и се противопоставя на помощта за Украйна, както иска Путин, за да я завладее напълно. Руската пропаганда действа в цяла Европа, но в България за жалост е пуснала дълбоки корени благодарение на петата кремълска колона.
  • 5 Отец Чапаев

    32 18 Отговор

    До коментар #1 от "Скрий":

    Какво ще спукат украинците, то не им останаха войници други се крият зя да не ги прати Зеления на смърт.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Биби Кинг

    5 17 Отговор
    Оружейните барони станаа дукове и за туй одат на Дон Дуков при Пембен Мразев. Он е просредник междо руските продажбаци и окраинските клиенти! Целта е общорускита специална операциа да дава още кириа! Сичко е по план и под контрол! Внетен ли сме?
  • 8 Отец Петка

    24 3 Отговор
    В оръжейния бизнес няма морал, парите са по важни от живота и мира.
  • 9 Гуньо Простиа

    16 12 Отговор
    И ние какво да направим? Да седнем да ревем? Всички гледат да правят пари от войната
  • 10 Това, че мрат орки откога е проблем, бе?

    26 25 Отговор
    То за Путлер не е проблем, за нас ли?
    И то сърби му ги продават, забележете, великите приятели на Пykuн! СМЕХ!

    И седнал някакъв миризлив чеченски кoзоeб да дрънка глупости, факти и трибуна му дали!!!
    Нефелна палпач русоробска!
  • 11 Салата Айсберг

    15 6 Отговор
    Оръжейните барбарони по-добре да избягват руколата и други зеленчуци, да не получат киселини внезапно.
  • 12 Артилерист

    19 15 Отговор
    Оръжейната мафия в България не само е безконтролна от подчинената на посолствоТО управляваща колониална администрация, но е и поощрявана за предаване на оръжейна продукция за войната на американците в Украйна срещу Русия чрез украинците. Тя, оръжейната мафия, се обогатява за сметка на ощетяване на България. Вследствие на тази враждебна дейност завчера Русия обяви налагането на завишени мита в порядъка на около 30% на внасяните български стоки. Още едно приходно перо на българските финанси е на път да се закрие и като се има предвид състоянието на бг.икономиката май ще останем само с "изгодните" заеми на Асен Василев...
  • 13 36т43

    21 11 Отговор
    Истината е че оръжейното производство в България е тотално овладяно и контролирано от американските служби. Тези които медиите наричат "босове" са просто назначени за управители и нито търсят чужди клиенти, нито вземат решения на кого какво да се продаде. А от политиците пък съвсем нищо не зависи, те само си плещят.

    Коментиран от #19, #28

  • 14 От съннито ли идват

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Скрий":

    Да знам от къде да ги чакам не за друго
  • 15 ГамбетОсманов

    10 4 Отговор
    А Литва не прави ли същото?
  • 16 ...

    14 1 Отговор
    Такъв "литовски портал" не съществува.
  • 17 Перо

    9 7 Отговор
    Тоя никому неизвестен БГ “бизнесмен” с новоизлюпената фирма в бранша е време ДАНС да се занимава с него! Безогледното даване на лицензи от МИ на разни случайници води до лош имидж на страната и рискови ситуации от военен конфликт! Имаме няколко производствени предприятия и безброй търговски посредници, мислещи, че военните доставки и плод-зеленчук няма разлика!

    Коментиран от #24, #25

  • 18 Чудя се

    5 11 Отговор
    Кое е новото в подлите планове на герб пп дпс да вкарат бьлгарските мьже в месомелачката

    Коментиран от #20, #23, #37

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Чуди се, на теб нали ти го

    5 6 Отговор

    До коментар #18 от "Чудя се":

    вкарват кадирчетата, голубчик, споко!

    А другото са нефелните ви лъжи и евтина пропаганда за максудските бабички, ама и те вече не ви вярват.
  • 21 Стамболов

    13 14 Отговор
    На Украйна трябва да се предостави колкото се може повече оръжие за да може да се пребори с престъпната руска държава. Русия е престъпна държава с престъпна нация управлявана от военни престъпници.
  • 22 Браво на българският оръжеен бизнес👏

    6 10 Отговор
    Чрез сърби ли, чрез който и да е пращайте оръжие и ракети за храбрата украинска армия, колкото повече руски варвари унищожат от полза за света е.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Спас

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Перо":

    Ти не знаеш ли че точно тези редят правителствата и ДАНС.И че работата е на обратно.Тези като Бойко и др. артисти ги слагат само да ви занимават щото сте много умни.То и затова сте си и бедни толкова години.

    Коментиран от #39

  • 25 Аде ве....

    4 7 Отговор

    До коментар #17 от "Перо":

    Всичко за Украйна.... всичко за победата?! 🇺🇦🇺🇲🇪🇺🇧🇬👍
  • 26 Колко?

    3 6 Отговор
    Тази статия е платена от Путлер и много й личи.
  • 27 Фейк до фейк

    1 2 Отговор
    мила моя Майнольо. Срааам за 4000лв ли ще берете ,бе?!
  • 28 Ти пък...

    6 7 Отговор

    До коментар #13 от "36т43":

    Военното производство в БГ трябва да подпомага героичната украинска армия, ти какво не разбираш, докато руската фекална яма не бъде унищожена това ще е, и всичко това едва сега започва... тежко и горко на руснаците от сега нататък.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 В бизнеса

    7 1 Отговор
    Хубаво е да се прави разлика между частни сделки и държавни , в частния бизнес никой не може да те спре стига да спазваш правилата .. в момента ние сме част от нато и ес .. и държавата няма право да спира подобни сделки … това е положението … ако всички Руснаци ползват айфон .. значи ли че щатите ги съпортват ?
  • 31 Бай араб

    3 2 Отговор
    Той българския народ славянски ли е ?

    Коментиран от #35, #41

  • 32 АГАТа Кристи

    5 6 Отговор
    "Български войски в Украйна" - само в главите на русофилите ни, за да плашат стадото. За жалост има наивници, който им се връзват. А пут@ин е новият Хитлер !
  • 33 ТТТ

    3 4 Отговор
    По- тъпа статия скоро не бях чел. Няма никакъв смисъл. Рузки повръщаници.
  • 34 Бамбука

    2 5 Отговор
    "Оръжейни барони " ли ? Хайде излезте и протестирайте, да видим, колко тояги на голо ще отнесете от всички онези семейства заети в тази промишленост. Искате да им спрете работата и заплатите ли ? Всички произвеждат и продават, това е истината.

    Коментиран от #36

  • 35 Хи их хи

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Бай араб":

    По въпроса може да се спори, но явно има в нас % славянски гени. Но пък понеже арабите са семити, и евреите също, то следва ли, че арабите са евреи?
  • 36 ромлянин

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бамбука":

    Штот в българията не остана никой най вече ас родата и всичкуто братчед от маалата сме хангажирани с възпроизводството на куршум и бомба после свършека на търкала са ни обещали да ни пуснат из покрайнината да берем метал и тогава бароните шъ ставаме ний да видите вий!
  • 37 😁.........

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Чудя се":

    Дано теб първи да вкарат в месомелачката🤣
  • 38 Никой

    1 3 Отговор
    Всичко е бизнес. Не знаех,че официалната политика на Президента е на официална София. Но, щом ФАКТИ ни казват значи е така.
  • 39 БОЦ - ко

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Спас":

    Коя е най-близката рима до "Спас" ???
    Отговаряш !!!

    Коментиран от #44

  • 40 Ддд

    3 2 Отговор
    Глупава статия от глупав човек!
  • 41 007 /агент/

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бай араб":

    Не е черньо като теб !!!
  • 42 Тома

    2 1 Отговор
    Ако има кеш няма никакво подвеждане.
  • 43 Да гори в ада ZлоПутлер

    2 4 Отговор
    Какво лошо има да се подпомогне Украйна в борбата си срещу Сатаната обсебил кремълските фашисти.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Голям кеф.... 😂, как нашият.....

    1 1 Отговор
    Оръжеен бизнес помага на нашите украински братя да млатят братушките😂, и да ги возят на груз 200😂, браво български оръжейници👍👏.
  • 46 Крумов

    0 0 Отговор
    Живи и здрави - но никой, който е служил в армията - специално в БГ-армията - няма да се "върже" на акция - тоест - няма се намерят кандидати.