Анкета

Като русофил или русофоб се определяте?

По-скоро русофил
65% (2328)
По-скоро русофоб
12% (440)
Нямам специално отношение към Русия
23% (829)
Въвеждане на коментар към анкетата
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към анкетата
патриот
(гост)

Неутрално
1 Отговор
По време на гръцкото,османското и съветското(съквартиранство)робство България е оцеляла,но при хАмериканското партнъо рОБство надали!!!

Коментиран от #66, #71


Оценка:
-19 +65

Amix
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Русофил ❤️
И
Българофоб 💩

Оценка:
-26 +36

Ал та фанах Атаопънах
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Брилянтна анкета, гледай сега колко знания и мъдрост ще се излеят в коментарите долу.

Коментиран от #36


Оценка:
-3 +31

Ван дер Любе
(гост)

Неутрално
4 Отговор
За да се отговори на този въпрос трябва да се дефинират тези понятия. Едно е да учаважаш руската култура и наука, друго е заради тях да приемаш престъпленията на Сталин, на Путин и други подобни. Не можеш да проставаш престъпленията, защото харесваш нещо друго. Същото е с фобите, не можеш да отричаш всичко, заради собствените фобии. Така че за мен хора като Първанов и Волен не са русофили, т.к. прокарват чужди интереси за пари.

Коментиран от #7


Оценка:
-37 +22

Пешо от панелката
(гост)

Неутрално
5 Отговор
Аз съм малко русофоб, но пък съм голям рускинофил

Оценка:
-31 +16

ТОДОР СТОЯНОВ
(гост)

Неутрално
6 Отговор
КАК МНЕ ДОРОГИ ПОДМОСКОВНИЕ ВЕЧЕРА...ОБДУХВАЙТЕ ГО ДЪЛБОКО ЗАЕДНО С БАТЕ БОКО

Оценка:
-9 +19

Джулия
(гост)

Неутрално
7 Отговор

До коментар #4 от "Ван дер Любе":


Написал си невероятни глупости. Не се излагай така.

Коментиран от #22, #29


Оценка:
-11 +23

Джулия
(гост)

Неутрално
8 Отговор
Русофил съм, но не "по-скоро", а твърдо! Мразя предателството и предателите. Гняв ме изпълва към продажните ни, поамериканчени "атлантици". И ако обикновените хора имат право да си се самоопределят като "фили" или "фоби", и да се ръфат по форумите колкото си искат, то за управляващите би трябвало да е абсолютно задължително да водят разумна, балансирана и морално-етична външна политика.
Няма капка разум и морал във външната политика на болшинството от правителствата ни в последните 30 г. - криминалния ни преход към ДЪНОТО!
Предадохме руския народ, пролял кръв за освобождението ни от турско владичество. Стаханме "стратегически партньори" на Империята на Злото, простираща се отвъд Атлантическия океан. Позволихме на същия този злодей да ни залъгва с измислени "евро-атлантически ценности", да ни ограби, да пренапише историята ни и да надъха една част от по-младото поколение срещу Русия, за да може да провежда политиката си на очерняне и изолация на тази велика държава!

Аз няма да забравя подвига на руските воини оставили костите си на Шипка, за да я има днес България; за да не сме турка провинция! Нито ще забравя и подвига на Червената армия, посрещната в страната ни както се посрещат освободители и приятели! За моето семейство, изстрадало бомбардировките на "стратегическите ни партньори" САЩ и Англия, слваната Червена армия е била освободителка! И не само за моето семейство.

Относно външната политика на правителствата на БорисОфф - изпитвам срам!

Коментиран от #27, #72


Оценка:
-19 +51

Кирил
(гост)

Неутрално
9 Отговор
Резултатът обеднява защо сме най бедните и мизерните в Европа.

Оценка:
-20 +6

боцмана
(гост)

Неутрално
10 Отговор
И русофили и русофоби , всички ни Бойко е сготвил в един соросоиден казан. И от десет години къкрим на бавен огън , в резултат на което се изпаряваме като нация , а шеф Боко не знае каква манджа ще сготви , или ще падне в казана и ще се удави.

Оценка:
-6 +40

Карамфил
(гост)

Неутрално
11 Отговор
След путинмобил, путинциклет, чакам путинклозета, че да си го купя.

Оценка:
-30 +12

ГОСТ
(гост)

Неутрално
12 Отговор
МНОГО ПИСАНЕ,МНОГО НЕЩО..........РУСИЯ...ТА РУСИЯ..........ЛОШО НЯМА.........АМА ....2 МИЛИОНА И КУСУР НАШЕНЦИ ХВАНАХА ПЪТЯ ЗА ,,ГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ,, НА ЗАПАД,В ТОВА ЧИСЛО И ЩАТИТЕ , НО НИКОЙ НЕ ДРАПА КЪМ ЛЮБИМАТА ВИ МАТУШКА РУС.......????
ЗАЩО ЛИ...??? САМО ПИТАМ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ........

Оценка:
-29 +17

Роб-бот
(гост)

Неутрално
13 Отговор
Човешките животни са страшно прости същества

Оценка:
-11 +9

Анонимен
(гост)

Неутрално
14 Отговор
По мои наблюдения българските русофили не са особено добре запознати с историята на собствената си родина.И обратното-сред запознатите почти липсват русофили.Защо ли?

Коментиран от #21


Оценка:
-27 +13

Анонимен
(гост)

Неутрално
15 Отговор
Но според анкетата излиза,че огромната част от българите не познават историята на родината си.Много жалко.

Оценка:
-30 +10

Ю Кортес
(гост)

Неутрално
16 Отговор
Империя на злото,това е русия.

Оценка:
-34 +13

някои вече не правят разлика
(гост)

Неутрално
17 Отговор
Това допитване от ЦРУ ли е поръчано или от полиглътката Мусака ? Ще бъде негодно защото по-голямата част от неграмотното българско население не правят разлика на двете думи !

Оценка:
-7 +18

оня с коня
(гост)

Неутрално
18 Отговор
Русофили и Русофоби са много НЕТОЧНИ ПОНЯТИЯ.Всъщност така се самоопределят Хора които са ЗА или ПРОТИВ Социализма/Капитализма.Закономерно е на Света Бедните да са повече от Богатите,затова и Болшинството са за Соца,при който Благата се разпределят между по-голям брой хора.Да,обаче Социализмът по своята същност е Регресивен строй,защото Уравниловката в Заплащането Убива всяка Инициатива за Бизнес-мислене ,няма го "Остенът" на Глада,който да пришпорва Бедния да МИСЛИ иновативно,да Изобретява.Като се прибави и Тромавото Управление на Държ. Администрация- пълна с Партийни некадърни Връзкари,Бумащината и Огромния Репресивен Апарат на МВР и ДС става повече от Ясно,че тоя Строй НЕ МОЖЕ да съществува трайно и Неминуемо Фалирва.И така:Русофилите са едни Нещастни хора които си искат Стария Соц и се самозалъгват че единствено Русия може да го внедри отново в БГ.От друга страна отлично виждат че в самата Русия отдавна няма и Грам Соц. и там се вихрят и "Дерат кожи" мастити и жестоки Олигарси!Затова и обичат Русия,но ОТ РАЗСТОЯНИЕ и като им се наложи отиват да работят не Там,а на Запад.

Оценка:
-24 +10

кое е поважно
(гост)

Неутрално
19 Отговор
Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза:

"ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
Фостър Дълес 1956

Оценка:
-4 +26

Русофоб
(гост)

Неутрално
20 Отговор
От резултатите в анкетата виждам, че 66 % от гласувалите са се опредилили като русофили. Тези хора нямат акъл Те са забравили, че САЩ ни освободиха от турско робство, че руснаците бомбардираха София за да ни освободят от фашизма. Да оставим историята. Преди по малко от 1 година САЩ ни продадоха 8 самолета които ще бъдат произведени през 2024 г., при това на една много ниска цена.

Оценка:
-19 +12

ТИР
(гост)

Неутрално
21 Отговор

До коментар #14 от "Анонимен":


Каква ли ще е историята след 1989г??

Оценка:
-0 +9

Ван дер Любе
(гост)

Неутрално
22 Отговор

До коментар #7 от "Джулия":


И кое не е вярно? Че Сталин е утрепал десетки милиони руснаци и други? Или че Путин нарушава международните закони? Или че Волен не е получавал пари от Русия и е прокарвал руските интереси в България?

Коментиран от #34, #37


Оценка:
-22 +16

русомаха
(гост)

Неутрално
23 Отговор
Шо е русо, махам.

Оценка:
-7 +6

Митко
(гост)

Неутрално
24 Отговор
Вече е ясно защо повечето така милеете за Русия....

Оценка:
-13 +8

Фактъ
(гост)

Неутрално
25 Отговор
Българофил съм , само и единствено. Но , не искам западните ценности . Предпочитам православната руска култура , а не джендър идеологиите на Америка и западна Европа.

Оценка:
-10 +37

Начо
(гост)

Неутрално
26 Отговор
Много руски проститутки

Коментиран от #38


Оценка:
-25 +7

Георги
(гост)

Неутрално
27 Отговор

До коментар #8 от "Джулия":


Заминавай за матушката, гейчик.

Оценка:
-21 +7

Генерал
(гост)

Неутрално
28 Отговор
Дето викаше един умен човек: Русофобите не искат да накарат българите да намразят Русия, защото даже и те знаят, че това е невъзможно. Те искат руснаците да намразят България.
Русофобите не ползват аргументи, а единствено обиди. Разумни и мислещи хора ВИНАГИ се противопоставят и мразят простащината. Затова и да не са русофили, влизат в тази категория, за да не са в категорията на простаците.

Някои не могат да разберат, че русофилството напоследък е една най-естествена реакция на неудовлетвореност от реалното ни положение. Нали ни разпределиха, и днес сме в ЕС и НАТО, реакцията ще е обратната, ориентиране към Русия. Така беше и при разпределението към зрелия социализъм, тогава на съветските филми салоните бяха празни с малки изключения, руските автори залежаваха в книжарниците, а всичко западно предизвикваше луд интерес. И в началото след Девети е имало ентусиазъм и народът е приемал думите на Димитров за дружбата със СССР като слънцето и въздуха и е чакал идването на комунизма, и след Десети ноември имаше същата любов към Америка. Но с времето това се променяше, никой не почна да раздава долари на калпак.
А това пocтoяннoтo нaтрaпвaнe!
То не беше гей-паради, конвенции, стратегии, то не бе толерастия и права към всички- етноси, мигранти, обратни, всякакви различни, животни, насекоми...всичко, само не и към българина и българското.
Вие нe знете ли , чe бългaритe рeaгирaт тoчнo oбрaтнoтo нa тoвa кoeтo им нaтрaпвaт? Зaтoвa Бългaрия e oцeлялa!

Коментиран от #33


Оценка:
-4 +29

Русенец
(гост)

Неутрално
29 Отговор

До коментар #7 от "Джулия":


Написал го е абсолютно вярно. Ти се излагаш.

Коментиран от #35


Оценка:
-8 +4

Русенец
(гост)

Неутрално
30 Отговор
66% русофили срещу 11% русофоби. Край на твърденията, че русофилите били малцинство.

Оценка:
-7 +20

Щерев
(гост)

Неутрално
31 Отговор
боже, боже, божке в Натото сме и с тая армия русофили ще се бием на фронта с тях

Оценка:
-14 +7

гост
(гост)

Неутрално
32 Отговор
Хубавото е ,че русофолията си отива по естествен път,ако ще да е 99%.Младото поколение изобщо не ги вълнува любовта към Русия и то си има своите обяснения.Изчел съм голяма част от руската литература и си признавам чистосърдечно,че не я разбирам /може би защото не познавам руската история,а и не искам да я познавам,тя не ме интересува./

Оценка:
-18 +10

00000014
(гост)

Неутрално
33 Отговор

До коментар #28 от "Генерал":


Браво!

Оценка:
-3 +9

Джулия
(гост)

Неутрално
34 Отговор

До коментар #22 от "Ван дер Любе":


Какви международни закони е нарушил Путин? И какви са престъпленията му, за които пишеш? Но питам за доказани престъпления, с не от типа "една жена каза, че...".
И ако за нарушаване на международните закони ще посочиш Крим - не ми губи времето. Крим беше анексиран след законен референдум и аз нямам намерение да го обсъждам повече.
Виж, ако искаш можем да поговорим за нарушаване на междунар. закони от САЩ, които нападнаха Ирак без да имат резолюция от ООН. Или да разчепкаме Косово?

Сталин няма смисъл да го коментираме. Никой здравомислещ човек не оправдава репресиите по негово време. Но Сталин не е Русия и да мразиш страната заради него е инфантилно. Още повече страната и народа, на които дължим съществуването ни като българи, живеещи в България, а не в турска или немска провинции!
Хайде чао, днес не ми се четат повече глупости.

Коментиран от #52, #97


Оценка:
-6 +18

Джулия
(гост)

Неутрално
35 Отговор

До коментар #29 от "Русенец":


Глупости. Дай аргументи ако имаш, но се съмнявам много.

Оценка:
-3 +6

mediator37
(гост)

Неутрално
36 Отговор

До коментар #3 от "Ал та фанах Атаопънах":


Целта е разлайване кучетата. Следва анкетата "повече левскар ли сте или повече цесекар? Трябва да има кликвания, четене, писане, брисане, заяждане и спорове, плюнки, понеже пиипълметричните компании това броят. Което пък определя цената на рекламните банери, дето ми излизат непрекъснато. Тази цена се получава от резон-медия, чиито сайт уважаваме в момента.

Оценка:
-1 +7

454
(гост)

Неутрално
37 Отговор

До коментар #22 от "Ван дер Любе":


Путин с нищо не е нарушил МПП.

Оценка:
-4 +9

233
(гост)

Неутрално
38 Отговор

До коментар #26 от "Начо":


И американски!

Оценка:
-0 +3

Маклухо Маклай
(гост)

Неутрално
39 Отговор
Колко % сте бе сороснята ? Я се пребройте !

Коментиран от #41


Оценка:
-6 +15

Кой68
(гост)

Неутрално
40 Отговор
Дразни ме когато САЩ се изкарват за най-правдиви,невинни и демократични.......Лицемерно е.

Оценка:
-3 +18

Мацква
(гост)

Неутрално
41 Отговор

До коментар #39 от "Маклухо Маклай":


Като сте уж толкова много, защо Боко ви управлява вече повече от десетилетие ?

Коментиран от #42


Оценка:
-11 +7

Прешъс Уйлсън
(гост)

Неутрално
42 Отговор

До коментар #41 от "Мацква":


Защото печатницата в Костинброд я приватизирал .

Коментиран от #43


Оценка:
-6 +9

Мацква
(гост)

Неутрално
43 Отговор

До коментар #42 от "Прешъс Уйлсън":


Защо не реагирате, нали сте уж много ?

Оценка:
-8 +6

ОНЯ СЪЩИЯ
(гост)

Неутрално
44 Отговор
КАСКЕТНЯТА В ТРАУР....ХАХАХА.......НЕ СЕ ПЪНЕТЕ ТОЛКОВА,ЩОТО БЛЯДОВЕТЕ НЕ САМО НЕ НИ УВАЖАВАТ,НО ДОРИ НАПРОТИВ...ПРЕЗИРАТ НИ.....И ВАШИЯ ЛЮБИМ ПУТИН ГО СПОМЕНА В ЕДНО СВОЕ ИНТЕРВЮ......
А НЕ САМО ВАТЕНКИТЕ,НИКОЙ НЕ НИ БРЪСНЕ ЗА НИЩО,ЩОТО СМЕ НАРОД ДОСТОЙНИ ЗА ПРЕЗРЕНИЕ.......
И КАК ИСКАТЕ ДРУГИТЕ ДА НИ УВАЖАВАТ ,КАТО НИЕ ПОМЕЖДУ СИ НЕ СЕ ОБИЧАМЕ И УВАЖАВАМЕ КАТО НАЦИЯ.....
ТО И ЗАТОВА ОНЯ ЧЕХ ХУДОЖНИКА БЕШЕ НИ ИЗРИСУВАЛ КАТО КЕНЕФ.......ТАКА,ЧЕ НЯМА КАКВО ДА СЕ СЪРДИМ...НИКОЙ НЕ НИ Е КРИВ,САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ.....

Коментиран от #45


Оценка:
-9 +15

ОНЯ СЪЩИЯ
(гост)

Неутрално
45 Отговор

До коментар #44 от "ОНЯ СЪЩИЯ":


И КОЛЕГАТА ОТ КОМЕНТАР 12 Е АБСОЛЮТНО ПРАВ....

Оценка:
-3 +10

ЦРУ
(гост)

Неутрално
46 Отговор
Ако един човек е истински българин независимо от какъв произход е дали е евреин, арменец или циганин той ще обича Русия. Защото без Русия нямаше да има и България. Нещата са много прости обичаш Русия значи обичаш България. 2+2=4

Коментиран от #47, #78


Оценка:
-15 +13

КГБ
(гост)

Неутрално
47 Отговор

До коментар #46 от "ЦРУ":


Заминавай за истинската си родина, генетично увредено говедо.

Оценка:
-7 +14

gggw
(гост)

Неутрално
48 Отговор
няма как да е по друг начин. със славянските народи имаме много общо - религия, народопсихология. с руснаците - обща азбука, доста общ език. подобно образование и наука. който си мисли че ще станем янки или шваби нещо се е объркал

Коментиран от #53


Оценка:
-6 +13

Който не скача
(гост)

Неутрално
49 Отговор
е червен!

Оценка:
-8 +2

Маргарита Друмева
(гост)

Неутрално
50 Отговор
Мисля, че сме славяни. (Независимо от опитите през последните 30 години да се заличи това племе славяните) Някакси не е нормално братя да се мразят. Макар, че има всякакви случаи. Нормално е братя да се обичат. Това е абстрактно чуство. Аз не съм била никога в Русия, макар, че много ми се е искало. Руската литература, руското отношение към културата (литература, музика, живопис), руското отношение към бита и руската душевност са ми близки. Пак повтарям - съвсем абстрактно. Харесвам всичките си познати с руски произход. Харесвам тяхната еманципираност и самочуствие. Не пренебрегвам и историческите предпоставки.

Оценка:
-5 +12

az #Победа75
(гост)

Неутрално
51 Отговор
Такъв въпрос в България е безсмислено да се задава! Българите традиционно са с руснаците! Същото обаче не може да се каже за българските политици - те се продават на оня който даде най-много...

Оценка:
-6 +15

Мнение
(гост)

Неутрално
52 Отговор

До коментар #34 от "Джулия":


Ми той Джугашвили е един руснак незнаен, ако беше руснак съм сигурен, че нямаше да има толкова много жертви руснаци, много добре знаем, че е намразил руснаците в семинарията, дето е учел

Оценка:
-3 +12

Поправка
(гост)

Неутрално
53 Отговор

До коментар #48 от "gggw":


Българите имат повече сходни гени с италианците и с германците, какво повече има да се разсъждава

Коментиран от #59


Оценка:
-13 +11

Искра Станоева
(гост)

Неутрално
54 Отговор
Ако да изпитваш благодарност и толи чувства към Русия - Да, може да се каже, че съм русофил

Оценка:
-5 +11

Priizrak
(гост)

Неутрално
55 Отговор
До Русофолите, малко факти:
1.„Безкористната“ помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки или равностойността на 32.5 тона ЗЛАТО.
2. Нито един от вас не би пуснал децата си да учат в Русия.
3. Всички гледате западните стоки и заплати, и никога не бихте отишли да живеете в Русия.

Оценка:
-14 +7

Истината
(гост)

Неутрално
56 Отговор
Да имаш добри чувства към руснаците е едно, а да го правиш по политически причини е не просто лицемерие, ами направо няма такова двуличие в историята

Оценка:
-4 +5

ТОЧКАТА
(гост)

Неутрално
57 Отговор
НЯМА ПО-СКОРО!!!!директно русофил!!!Защото си падам по русото,един фъндък ама русичко да е!!!!Освен това съм и цицофил!!!А фобите , както гледам само ПАРИ,ЗЛАТО,И ПРОСТОТИИ в главите им!!!!ТЕ НЯМАТ ДУША!!А РУСИЯ Е НАШЕ ДЕТЕ/ние сме им дали ВЯРАТА,ПИСМЕНОСТТА И ТЕ!!!!!ГО ЗНАЯТ,УВАЖАВАТ,ПОЧИТАТ!!!абсурдно е да се ОТРЕЧЕШ ОТ ДЕТЕТО СИ!!!!само ДЖЕНДЪРИТЕ ГО ПРАВЯТ!!!!А детето,НАШЕТО ДЕТЕ Е ЛЕВЕНТ,СИЛЕН МОГЪЩ И РАЗУМЕН!!!!ФАКТОР...НАША КРЪВ!!!!!НЯМА ДА СЕ ОТРЕКА ОТ КРЪВТА СИ,КРЪВТА НА БОТЕВ,,ЛЕВСКИ,ЯВОРОВ,РАБЧЕВ,ЧИНТОЛОВ,АЛЕКО,ХАЙТОВ ,ЛИЛИ,ВАСКО КРЪПКТА,КАМЕЛИЯ,АЗИС!!!!!!! ...И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!!!!ПРОСТО НЯМА....да не забравя и ,,,факти,,!!!!!!!!!!длъжник съм и ,и знам това.

Оценка:
-3 +7

Крум Страшни
(гост)

Неутрално
58 Отговор
Обичат чужда държава и народ,а като им кажеш,че не са достатъчно българи се обиждат.Прекланят се пред чужда култура и литература.Аз преоткривам българската литература и ще ви кажа,че е просто невероятна.А вие,скъпи чуждопоклонници колко българска литература сте прочели?

Оценка:
-6 +5

59
Този коментар е премахнат от модератор
йоци
(гост)

Неутрално
60 Отговор
Ето затова сме на тоя хал

Оценка:
-4 +4

Не не
(гост)

Неутрално
61 Отговор

До коментар #59 от "ТОЧКАТА":


не съм бате, сигурен съм, че съм се объркал. като малък съм падал на глава, и често се обърквам

Оценка:
-1 +0

КОНТРАТА
(гост)

Неутрално
62 Отговор
Няма по скоро, а конкретно русофил или русофоб, деленето е, русофили - патриоти и русофоби- продажници!!!

Коментиран от #64, #73


Оценка:
-6 +9

стоян георгиев
(гост)

Неутрално
63 Отговор
анкетата не е вярна. защото моята русофобия е за 100 човека.

Оценка:
-9 +4

Ако
(гост)

Неутрално
64 Отговор

До коментар #62 от "КОНТРАТА":


не съм ни фил, ни фоб, какво е определението ?

Оценка:
-1 +1

стоян георгиев
(гост)

Неутрално
65 Отговор
просто недоумявам. толкова много съм писал, за да ви отворя очите и станете патологични русофоби, а то става точно обратното.защо??
съкрушен съм отвсякъде.

Оценка:
-6 +2

Добре храчиш
(гост)

Неутрално
66 Отговор

До коментар #1 от "патриот":


Браво на теб! Предполагам, че у вас на масата постъпваш по същия начин - заедно със супата поднасяш да домочадието и храчките си.

За твое сведение, "лошият" Съветски съюз, който според безмозъчната ти кратуна ни е бил "поробил" ни даваше по себестойност, а не продаваше по завишени монополни цени като САЩ, хиляди танкове, хиляди бронирани машини, хиляди оръдия и ракети, стотици най-модерни за времето си самолети.... жито в първите години след ВСВ, когато СССР се възстановяваше, но даваше на неблагодарници като поляците и някои други...дългосрочни заеми с ниска лихва (2%); милиони тонове нефт за преводни рубли, като си затваряше очите, че годишно България реекспортираше по два милиона тона нефт за щатски долари, с които НРБ купуваше германски и японски технологии....

И най-важното - СССР изкупуваше огромни обеми селскостопанска и промишлена българска продукция, благодарение на което България стана силно развита селскостопанска и индустриална държава, от държава фалирала в резултат от политиката на монархофашистката власт до 09.09.1944 г. и едва избегнала 3-та национална катастрофа. Сталин, Молотов, СССР спасиха България от разпарчетосване и от трета национална катастрофа на Парожката мирна конференция през 1947 г.

72% от целия външнотърговски стокооборот на Народната република България беше със СССР; 90% - с държавите от СИВ, вкл. СССР и 10 % с арабския свят и западна Европа.

Без СССР НР България никога нямаше стане средно развита Европейска дъ

Коментиран от #67


Оценка:
-4 +9

Добре храчиш
(гост)

Неутрално
67 Отговор

До коментар #66 от "Добре храчиш":


(продължение)

Без СССР НР България никога нямаше стане средно развита Европейска държава сред 35-те държави в Европа (до 1989 г.) и да достигне до 27-мо и 29-то място по висок стандарт на живота сред над 180 държави, според класацията на ООН. По същата класация днес Р България се нарежда след 70-то място.

Коментиран от #69, #87


Оценка:
-5 +10

жужи
(гост)

Неутрално
68 Отговор
ГРУ имат програма за цакане на плюсове.Анкетата е безмислена.

Оценка:
-3 +4

смех
(гост)

Неутрално
69 Отговор

До коментар #67 от "Добре храчиш":


Е как с помоща на една слабо развита държава ще станем средно развити??

Коментиран от #77


Оценка:
-7 +5

Българин
(гост)

Неутрално
70 Отговор
Колко пъти трябва да пиша, че русофоби няма?

Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

Оценка:
-9 +8

Българин
(гост)

Неутрално
71 Отговор

До коментар #1 от "патриот":


Руските патриоти е най-добре да мърсят по руските сайтове.

Оценка:
-9 +7

Българин
(гост)

Неутрално
72 Отговор

До коментар #8 от "Джулия":


Русофилите сте най-големите българофоби и национални предатели.

Оценка:
-11 +8

Българин
(гост)

Неутрално
73 Отговор

До коментар #62 от "КОНТРАТА":


Русофилите сте руски патриоти, бе путиноид. За вас винаги руските интереси са били най-важни. Руски патриоти сте и българофоби и национални предатели. Избили сте повече българи отколкото са загинали през войните!

Коментиран от #74


Оценка:
-9 +8

КОНТРАТА
(гост)

Неутрално
74 Отговор

До коментар #73 от "Българин":


Вониш бе предатлю, вониш на пресно щавена кожа от коза!

Коментиран от #79


Оценка:
-5 +7

Мехмед
(гост)

Неутрално
75 Отговор
Турските слуги от местните които обслужваха империята преди 1877г след Освобождението станаха русофоби защото останаха лоялни на Високата порта!

Оценка:
-0 +12

76
Този коментар е премахнат от модератор
ТОЧКАТА
(гост)

Неутрално
77 Отговор

До коментар #69 от "смех":


СЪС ВЗАИМОПОМОЩ!!!!ТЪПАКО.ТЕ не са искали да грабят!!!ЕДИНСТВЕНАТА ,,ИМПЕРИЯ ИЗДЪРЖАЩА!!!!!КОЛОНИЙТЕ СИ!!!!!!

Оценка:
-3 +9

Българин
(гост)

Неутрално
78 Отговор

До коментар #46 от "ЦРУ":


Без Русия нямаше да я единствено продажната българофобска пета колона на Москва.

Оценка:
-8 +5

Българин
(гост)

Неутрално
79 Отговор

До коментар #74 от "КОНТРАТА":


Кого съм предал бе българофоб? Мръсната руска кочина или психопата Путин? Вие сте най-големите национални предатели, които са се пръквали по света.

Оценка:
-10 +6

Българин
(гост)

Неутрално
80 Отговор
Самото съществуване на РУСОФИЛСТВОТО И ТО КАТО ОРГАНИЗИРАНО ДВИЖЕНИЕ Е НЕНОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ. Представете си освен Национално движение "Русофили" да съществуват национални движения "Туркофили" или "Американофили" , които да правят същите свинщини както русофилите и всяка година да се събират-едните край язовир Кърджали, а другите край яз. Искър, да развяват турски или американски знамена, да пеят маанета или кънтри и да мечтаят как ще посрещат - едните турските аркадаши а другите американските френдове.

Оценка:
-11 +7

НЕСЪМПОЖАРНИКАР
(гост)

Неутрално
81 Отговор
Без съмнение Русия е натрупала доста негативи в исторически план спрямо България в полза основно на Сърбия, но без да забравяме историята трябва да сме прагматични понастоящем!

Оценка:
-7 +3

гост
(гост)

Неутрално
82 Отговор
Трябва да си най-големият малоумник за да обърнеш гръб на държава
и народ, който е дал милиони жертви за освобождението ни.
Обичам този братски народ, тези благородни хора.

Оценка:
-5 +11

гражданин
(гост)

Неутрално
83 Отговор
За мен,Русия и руският народ са били и ще си останат БРАТСКИ народ и БРАТСКА страна! Това е мое мнение и моля да не бъде коментирано.

Коментиран от #85


Оценка:
-4 +10

84
Този коментар е премахнат от модератор
ИМПЕРИАЛИСТ
(гост)

Неутрално
85 Отговор

До коментар #83 от "гражданин":


Петербургската академия на науките е в основата на славянската доктрина, която доктрина успешно служи за изпълнение на завоевателните стремежи на Русия. Георги Хуца с псевдоним - Юри Венелин, като неин платен агент допринася за включването на българите към „славянското семейство”.
По-късно, по същите причини се създава комунистическата доктрина , а в момента усилено са лансира православната. Разбира се, при всички тях, Русия е шефа.
За приноса на „Академии наук СССР” за отродяването на Българите от Македония и създаването на „македонски” език е излишно да се споменава.
През Априлското въстание излизаме с дървено топче и кремъклийки срещу войските на Османската турска империя, защото Русия блокира в складовете си хилядите модерни пушки закупени за въстанието от богати Българи-патриоти... Само търговецът Николай Миронов закупува 8 000 пушки, които просто ръждясват в одеските складове.....
ДА, РУСНАЦИТЕ МНОГО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ, НО НЕ И БЪЛГАРИТЕ!
А, попрочети и нещо, защо Българите-опълченци се бият "с камънье и дърве" вместо с пушки...

Оценка:
-6 +3

100
(гост)

Неутрално
86 Отговор
Самата анкета е доста странна. Трябва да сме преди всичко българофили. Филиите и фобиите към други държави и народи би трябвало да са на втори план.

Коментиран от #89, #91, #93


Оценка:
-4 +3

Prizrak
(гост)

Неутрално
87 Отговор

До коментар #67 от "Добре храчиш":


А да ти е минавало през малкото мозъче, че след Втората световна война можехме да се развиваме като някоя от западните държави. Сега нямаше децата ни да бягат в Англия, защото щяхме да сме развита европейска държава.Само че ти и твоите ''другари'' с промитите червени мозъци как да го разберете?

Оценка:
-5 +3

Клозетниците си искат кенефа
(гост)

Неутрално
88 Отговор
Настоящата версия на химна по текст на комунистите Димитър Методиев и Георги Джагаров

Горда Стара планина,
до ней Дунава синей,
слънце Тракия огрява,
над Пирина пламеней.
Припев:
Мила Родино,
ти си земен рай,
твойта хубост, твойта прелест,
ах, те нямат край.

Паднаха борци безчет
за народа наш любим,
Майко, дай ни мъжка сила
пътя им да продължим.

Дружно братя българи,
с нас Москва е в мир и бой,
партия велика води,
нашият победен строй.

Френският вестник „Канар аншене пише по повод сборника с химни на страните от цял свят :
Дори в химните на английските колонии и доминиони не се споменава за Лондон, докато в българския "химн" се пее за Москва !

Последните 2 срамни куплета все още не са отпаднали от така наречения Национален Химн, въпреки че официалната позиция на Парламента е ,че са премахнати още 1990 г. , журналисти наскоро доказаха ,че официално срамните блюдолизки куплети не са премахнати до ден днешен от така наречения Български Химн "мила родино"

Коментиран от #90


Оценка:
-5 +2

89
Този коментар е премахнат от модератор
Петко Р Славейков
(гост)

Неутрално
90 Отговор

До коментар #88 от "Клозетниците си искат кенефа":


Нам Русия е надежда,
руский цар е наший спас –
никой друг не ни поглежда,
не помисля зарад нас.
Немци, френци, англичани
наши са враждебници,
дружни с нашите тирани,
с нашите изедници.
Спекуланти са омразни –
интерес им покажи,
че да виж дела проказни
и чифутски в тях лъжи.

Оценка:
-1 +4

91
Този коментар е премахнат от модератор
92
Този коментар е премахнат от модератор
Защо трият
(гост)

Неутрално
93 Отговор

До коментар #86 от "100":


Трийте отново! Защото истинските българофили са и русофили! Изтрихте ли? Браво!

Коментиран от #94


Оценка:
-0 +2

Виж ти
(гост)

Неутрално
94 Отговор

До коментар #93 от "Защо трият":


Не изтрили този път!;)

Оценка:
-0 +1

95
Този коментар е премахнат от модератор
Пак изтрийте Славейков
(гост)

Неутрално
96 Отговор
Посвещава се на руския народ
Руский цар е на земята
най-велик, над всички пръв,
русците са наши братя,
наша плът и наша кръв.
Кат Русия няма втора
тъй могъща на света;
тя е нашата подпора,
тя е нашта висота!
Руска сила, руска воля,
руска кръв и руский пот
ще избавят от неволя
наший падналий народ.
………………..
Петко Р. Славейков, март 1877 г.

Оценка:
-0 +2

Браво
(гост)

Неутрално
97 Отговор

До коментар #34 от "Джулия":


Драга Джулия, в интерес на истината и на международното право, трябва да признаете, че Крим не е анексиран от Руската федерация след референдум, а след законния общонароден референдум на 16.03.2014 г., на който 95,5% от гласувалите, а гласувалите са 85% от имащите право на глас, Автономна република Крим се провъзгласи за независима Република Крим на 18.03.2014 г. и се ПРИСЪЕДИНИ ПО ВОЛЯТА НА СВОЯ НАРОД (руски) към Руската федерация.

Оценка:
-0 +4

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.
ТОП 5