Last news in Fakti
17 Февруари, 2020

Какво означава според вас "цивилизационен избор"?


Какво означава според вас "цивилизационен избор"?
Демокрация вместо диктатура
23% (750)
Пропагандна фраза на Запада
64% (2062)
Друго
5% (150)
Не ме вълнува
8% (242)

Коментари

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    25 12 Отговор
    Означава предателство срещу България. България е на 1300 години, комбинирано по-древна от САЩ и Русия. Ние трябваше днес да си имаме собствена сфера на влияние, а не да избираме дали да сме роби на запада или изтока. България дори и малка, има потенциала да е Велика сила. Просто народа трябва да го поиска.

    Коментиран от #8, #15

  • 2 az #Победа75

    22 12 Отговор
    С тази фраза навремето правителството и президента на РБ, които бяха от СДС, въвлякоха страната ни във военните престъпления и престъпленията срещу мира и човечеството, които НАТО извърши в СРЮ!

    Коментиран от #17

  • 3 Коба

    24 4 Отговор
    Една държава ако няма независимост, икономика и армия тогава какъв цивилизационен избор има. Каквото и кажат колонизаторите това ще прави.
  • 4 грешен код от картинката

    18 3 Отговор
    "цивилизационен избор" не означава избор на цивилизация.
  • 5 Наблюдател

    11 28 Отговор
    На руската безродна измет все западна пропаганда се превежда. Но така е когато вместо мозък има сърпове, чукове и петолъчки.

    Коментиран от #18, #25

  • 6 Prizrak

    11 18 Отговор
    Хубаво си вижте процентите.Затова ви управлява мутра и няколко бандита около него.Затова България е най-корумпираната държава в ЕС. Няма да се оплаквате, че са ви ниски заплатите, че нямате здравеопазване и че ви тровят по въздух, земя и море. Бачкайте за 700лв, наливайте се с домашна ракия, бийте си жените и умирайте в мизерия.Да не съм чул някой да е казал, яе иска заплати като в Германия.Вие си избирате заплати като в Русия.

  • 7 бати избора значи

    14 2 Отговор
    Ама тия въобще за цивилизовани ли се имат ? Доста усилия хвърлят да ги ''избираме'' , май на колонизиране мяза.
  • 8 поне някакъв суверенитет да имахме

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Еххххх , мечти , мечти.
  • 9 питайте индианците индийците и ред други

    17 5 Отговор
    От древни времена на тия западняци девизът им е ''Чрез колонизация към цивилизация''.
  • 10 писмо без адрес

    15 3 Отговор
    Цивилизационен избор е,този избор който цели премахването на ВСИЧКИ ТЕЗИ УТАЙКИ в парламента.Те са псевдо демократи,крадци прикрити под маската на партия с определен цвят,възглед и лого,но всъщност са стари ДС и червени куфарчета.
  • 11 боцмана

    21 6 Отговор
    Жива пропагандна фраза , защото най често техният цивилизован избор означава: "Или правиш това което искаме и ти казваме или следват наказания". Това е практиката на демократичната Америка.
  • 12 Традиционалист

    14 5 Отговор
    Това е куха, напомпана фраза, използвана да оправдае всички простотии и извратенящини, които се опитват изкуствено (поради неестествената им същност) да наложат на обществото ни.
  • 13 става въпрос за ресурси и хегемония

    10 2 Отговор
    След като им пратиха Кортес на ацтеките да ги изтреби и колонизира , защото не били по европейски цивилизовани и им заграбиха златото , като злато , не дори като произведения на изкуството и го докараха с галеони в собствените си страни , взеха , че се усетиха , че става въпрос за древни цивилизации , ама как така се цивилизова цивилизация не поясниха. Що ли днес си правя аналогии с разни хамерикански сенатори и европейски емисари ? Кво им се е променило на тия цивилизованите , не разбирам.
  • 14 Нормален

    6 12 Отговор
    Означава точно това, което пише.Избор между цивилизацията и калната Русия.Бившите съветски сателити, които избраха цивилизацията са вече с пъти по-високи заплати, а ние, които си останахме руска губерния сме на дъното.
  • 15 Путин

    6 16 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Ти си роб на матушката, патриотаре.
  • 16 Княз Борис I

    14 4 Отговор
    Българският цивилизационен избор е направен през 855 година от княз Борис I, обединител на славяните и българите. Чрез приемането на християнството България утвърждава своето място като суверенна държава в европейския свят.
  • 17 Пешо коня

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "az #Победа75":

    Президент беше празният седесарски варел известен като Пешо коня. Този низък челяк и бракоразводен автокат се напъна да замени българската азбука, известна на света като "Кирилица" с несъвършенната латинска азбука, на която много от звуците нямат съответстваща буква. Новият му "цивилизационен избор" се заключаваше да ближе натовски задници и да се радва на натовските убийства на жени и деца в бивша Югославия.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Наблюдател

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българска култура":

    Заминавай за кенефа, психопат.

    Коментиран от #23

  • 20 Townboy

    6 3 Отговор
    ЛЕбералната демокрация в който живеем всъщност е съветски болшевизъм с нотки на хитлеров фашизъм само че с префинена фасада.

    Коментиран от #21

  • 21 Браво

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Townboy":

    Има читави хора
  • 22 При всички случаи

    4 7 Отговор
    Не означава да си партенка на азиатски диваци.Означава,че България е и ще остане на Европейския континент.
  • 23 Споделяй с триячите

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    Кенефа от който се обаждаш споделяй с триячите на поста, който коментираш!

    Коментиран от #26

  • 24 Фактолог

    4 0 Отговор
    Кенет Кларк казал, че когато види цивилизацията, ще я познае. Е, за някои лумпени, герой Мустафа като си отвори уста и потича изобилие за слуха. Белия град, от където идва българинът, бил на хълм и построен от камък, докато на запад живеели още в калени колиби. Сега същите тези глинени глави ни учат как да строим бъдеще. Вчера гледам някаква делва се хвали, че върху ливади настлал чакъл и бил първият, който ще построи правилен път. И глинени глави немеят от възторг. Господи, събери си глината!

    Коментиран от #33

  • 25 Shadow Fiend

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Пропагандата идва директно от запад,а такива като теб скоро ще идат в панделата да ги шлякат...
  • 26 кремля

    3 6 Отговор

    До коментар #23 от "Споделяй с триячите":

    Кенефа е любимата ти матушка, влакчето и пътувай, рубладжийско псе.
  • 27 Гумена фраза

    2 2 Отговор
    без реални параметри изразяваща ранната демократичната глупост в стил Филип Димитроф
  • 28 другарят

    4 5 Отговор
    Цивилизационен избор другари, е когато от създатели на славяно-православната цивилизация ни превръщат в биомаса, която се кланя на чужди идоли и фалшиви ценности. Разбира се в подобно състояние няма дълго да просъществуваме и не след дълго ще ни отвее времето в историята на изчезналите народи. Причината за това няма да е толкова беднотията и мизерията, колкото нашата небивала глупост и злоба. Дори няма да си зазадем въпроса кои сме и накъде отиваме. Минете по Витошка и другите централни улици и обърнете внимание че почти няма надписи и реклами на български и кирилица!?

    Коментиран от #29, #30, #32


  • 29 Този коментар е премахнат от модератор

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор

  • 31 Европеец

    1 0 Отговор
    За да има цивилизационен избор трябва да има цивилизиран народ. С чалга и Путин не става.
  • 32 Европеец

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "другарят":

    Бас държа, че на другарят, дето плаче за надписите по Витошка (впрочем лъжа и не по-вече чужди отколкото в Москва) внуците му са в някоя страна, дато няма нито един надпис на кирилица.
  • 33 Гражданин

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Фактолог":

    Ти добре ли си? Кой на запад е живял в колиби? Римските императори ли? Ти бил ли си на запад да видиш колибите им? Виж за времето, което говориш Москва е била наистина само от дървени колиби.

    Коментиран от #34, #35, #36

  • 34 Фактолог

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гражданин":

    Рим... и Римската империя е създадена от един троянски войн, Троя е била цивилизация, там където ще дойде Рим и Еврпо, живеели в колиби на родови начала. Още по- на изток от Троя била Китайската традиция и култура, още по на изток – Индийската, най-древна и развита човешка история. От там идваме и ние. от северните територии на древен Китай и Индия.
    Но тичпично за всеки Гражданеин (въведено име на масов човек, а не индивид –Индо!) е да мисли каквато история му подложат от Запад. Като сено в ясла. Ако те е срам, че си българин, не мърси и другите с ниското си потекло на яслата. Книгите горят, но камъните и ндписите върху тях остават. Александрийската библиотека била изгорена, за да се напише нова история. И така нататък, и така нататък...
  • 35 Фактолог

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гражданин":

    Римлянина Юлий Цезар подпалва Александрийската библиотека – за него всичко започва от вечния Рим. Амерински впрезидент след президент руши Изтока, последно Сирия, асирийската цивилизация е много по-древна от Европа – люлката на Америка, но за америкнаците светът започва от тях...
  • 36 Фактолог

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Гражданин":

    Гражданино, знаеш ли какво е Палмира? Арабите я наричат "Невестата на пустинята". Римляните я унищожават през 273 година, а американците през 2015 година. Защо? За да пишат нова история. Когато Палмира е дигала арки, каменни колони и дворци, в Европа са живеели в колиби... Жалкото е че граждани и европейци и до днес остават да живеят в културата на колиба!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата