22 Февруари, 2020

Трябва ли да има задължителна квота за българска музика в ефира?


Трябва ли да има задължителна квота за българска музика в ефира?
Да
52% (1454)
Не
35% (975)
Не мога да преценя
4% (100)
Все ми е едно
9% (243)

Коментари

  • 1 оня с коня

    5 21 Отговор
    Излишен Въпрос - Естествено че ТРЯБВА,при това Квотата трябва да е ПОНЕ 100%!Близко до акъла е,че трабва да има и Квоти за предаване на Живо от НС,Кулинарни предавания и най-важното:"Гаварит Масква" ОБЕЗАТЕЛНО,ДИРЕКТНО И БЕЗ ПРЕВОД,защото е Срамота някой да не знае Руски!И понеже ще се намерят Гадове които ще слушат Музика от Радия на Комшиите,точно тук ще проличи колко е Кадърно Външното ни Министерство за да договори поне 50% Квота за БГ-музика с Радиостанциите на околните Държави .

    Коментиран от #22

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    23 0 Отговор
    Ако броим чалгата за музика, квотата ни е предостатъчна. В другите държави имат едни неща наречени "музикални инструменти" и "изпълнители". Мисля че би било прогресивно и ние да пробваме да имаме такива. С ходещи карикатури и стереотипи, каква музика?
  • 3 mercenary

    20 4 Отговор
    това което ще направят с квотите е да откажат народа да слуша радио

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Гост

    20 2 Отговор
    Ако е толкова хубава бг музиката сам ще я търся и сама ще се продава. Не е нужно да има квоти за да се подпомага. Дай пак насила да се подпомагат пълни смешници и бездарници мислещи се за певци.
  • 6 месирки

    11 1 Отговор
    Трябва да има квоти за всичко в нова КОНСТИТУЦИЯ ,квота 60депутата, квота бг-зеленчуци 80%във хипермаркети ,хотели,квота бг-музика .Но към момента квотите могат да се приемат и изродят през фирми на пеевски.

  • 7 Коко

    4 16 Отговор
    Тези които не искат да има БГ музика са от тези 80% дебили

    Коментиран от #18

  • 8 Лекар БГ

    9 4 Отговор
    Гласувах с"да",но не е съвсем така.Лично аз,в колата,най-редовно си слушам БГ Радио и ме кефи.Редица други радиостанции,без да е задължително,пускат български парчета."Задължителното",лекичко ме плаши.
  • 9 music

    5 1 Отговор
    Квота за другарката доносничка Иванова.
  • 10 джю

    4 8 Отговор
    Да така е и в Гърция - над 90% от музиката там е само гръцка. А тук при нас е нещо ужасно.
  • 11 Кой68

    11 1 Отговор
    Но какво е качеството на тази бг музика?
  • 12 Нане

    9 0 Отговор
    то една музика: раб, хъб, кючек-фолк - силикон, ачик амджик, трева, мъндъсане
  • 13 Милиционерщина

    12 0 Отговор
    Квотата ще дойде от качеството и стойността като естествен процес, а не от рамката и ограничението !!!!!

    Слушането на българска музика е голяма мъка в последно време и за това съм на YouTube и Spotify ..........
  • 14 До 10

    5 0 Отговор
    Ама в Гърция има наистина хубава фръцка музика, а тика какво. Чалга, чашга и пак чалга. И кой казва, че не се слуша българска музика. Идете по кръчмите, по чалготеките. Бионсе, Марая, Уйтни няма и да.чуете. Само БГ чалга. Е, са оста им пиано баровете, но там ходят основно сноби, да се покажат колко са Ентелигентни. Иначе душицата им примира за някое маане, ма как ще си покажат истинската същност. Извинявам се на истинските ценители на хубавата музика, българска и чуждестранна, но те са капка в морето.
  • 15 боцмана

    11 0 Отговор
    Според мен и тази Българска музика която пускат сега е достатъчно , но твърдо трябва да се махне чалгата. Надявам се всеки е срещал по градовете , див рогач , свалил стъклата , или ако колата е кабрио , без таван (независимо от времето) и надул чалгата така че се чува през две кръстовища. Това всъщност му е представата в малкото мозък и бедната фантазия , че е голямата работа , най великия и най важния човек за момента. Жалкото е , че това са млади хора живеещи на гърба на родителите си или такива на които никакви заплати не им се виждат достатъчни за тяхното величие и за това не работят и са готови да направят всякакви золуми за да се сдобият с пари. Е , какво бъдеще я очаква България с настоящото правителство и с тази бодра смяна?
  • 16 гост

    11 0 Отговор
    Ако ще слушам по цял ден Криско, много кила(или какъвто беше), раздрусаната Гери Никол и някаква си Тита...не мерси, ще спра да слушам радио...а и порно мога винаги да си пусна, то разликата не е голяма.
  • 17 дядо ти

    3 0 Отговор
    Трябва да си извоюва място в ефира от компетентни органи,не да бъде налагана!
  • 18 Хензел

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Коко":

    Е кои са тези бг музиканти които тряяаа да слушат толкова задължително? Това бг музиката е такова бездарие не земно!!!

  • 19 Random

    4 0 Отговор
    Не, с квоти няма да стане. Пък и сме демокрация, не тоталитарна държава. Иначе слушам енерджи, най-вече заради песните от 90-те
  • 20 999

    1 9 Отговор
    Във Франция квотата е 70%. И да. Трябва да има!
  • 21 бг тъпотии не слушам

    4 0 Отговор
    Нали е свободен пазар.Ще налагате по американски кой какво да купува и слуша.
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "оня с коня":

    Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
    copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."

    Коментиран от #24

  • 23 дреме

    2 1 Отговор
    ми на дедовия!
  • 24 оня с коня

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не може да разсъждаваш по тоя начин - Че чрез Бълг.Народна музика ще се запази Българщината.Нямаш ли си я в Сърцето и не си ли възпитан по определен начин в Патриотизъм,"чувай х.." че с песни и Ръченици ще станеш Патриот!Затова и Пагубно и дразнещо е чрез Квоти да се определят Потребностите на Бълг. Слушател,т.е. с определен Квотен Процент БГ-Музика да се очаква респективно и "внедряване" на същия процент Патриотизъм у слушателя!Това е все едно да ЗАДЪЛЖИМ Българските Турци да консумират в Менюто си 60-70% Свинско,за да се Побългарят...за тяхно добро:)А който иска БГ- Музика,има си БГ-Радио което предава само такава и да си го слуша денонощно ако иска.А запитвал ли си се КОЙ е основният Радетел за въпросните Квоти в Радията?Ами ще подскажа: МЮЗИКАВТОР- Организация,която НАСТОЯВА Радията ДА й ПЛАЩАТ за излъчване на съответните БЪЛГАРСКИ Песни!Затова и напомням:Кой каквото и да ни говори,да знаем че става дума ЗА ПАРИ:)

    Коментиран от #25

  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    "АКО НЕ ЗНАЕШ, НЕ РАЗЛИЧАВАШ, НЕ РАЗПОЗНАВАШ ИЛИ ДОРИ НЕХАЕШ, ЧЕ СРЕЩУ ТЕБ ВОДЯТ ВОЙНА, ВОЮВАТ, И ТО ЯРОСТНО, ГАДНО И ДОКРАЙ, НО ПРИКРИТО И ПОСТОЯННО ОТРИЧАНО, АКО НЕ ЗНАЕШ КОЙ, ОТКЪДЕ, КАК И ЗАЩО ТЕ НАПАДА И ВОЮВА С ТЕБЕ, ЕДВА ЛИ МОЖЕШ И Е РЕАЛИСТИЧНО ДА СЕ НАДЯВАШ ДА ПОБЕДИШ, ТОЕСТ ДА СПРЕШ УДАРИТЕ СРЕЩУ ТЕБ"! /КОНФУЦИЙ/
  • 26 Да да

    0 3 Отговор
    Колко мн. олигофрени нямат мнение или не могат да преценят.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата